• header

TV 4 – EFTER TIO

2 pics from the tv recording today

Såhär såg det ut tidigare idag när jag, Morgan Alling & Rickard Söderberg gästade Malou i programmet “Efter tio”. Det bjöds på tapas och mycket prat om mod. Morgan är precis som jag ett “maskrosbarn” och därför blev det lite prat om hur det är att leva med en missbrukande förälder. Jag är inte van vid att prata om det här och speciellt inte i tv, så jag vet ärligt talat inte vad jag sa. Minns inte… Men jag hoppas att jag sa något vettigt som kan få iallafall någon där ute att inte känna sig ensam. ♥

Vår lilla champagnelunch (som det heter, men vi drack alkoholfritt!) sänds någon gång mellan tio och halv tolv imorgon förmiddag på tv4. Nu ska jag och min karl ut och käka. Behöver tänka på annat.

// This is what it looked like earlier today when I was a guest at the show “Efter tio” together with Morgan Alling & Rickard Söderberg. We had tapas and talked about courage. Since Morgan and I share some similar childhood stories, we also talked about what it’s like living with an alcoholic parent. I’m not used talking to this and especially not on national television, so I honestly don’t know what I said. I can’t remember… But I hope I said something good, so that at least one person out there gets the feeling of not being alone. ♥ This will be aired tomorrow at 10 on channel 4. Now I’m going out for dinner with my man. I need to think of something else for a while.

57 Comments

n

Du är stark Kenza och jag längtar till att få kolla på det imorgon. Du är en stor förebild för många och jag diggar att du vågar prata om det i tv. Det sitter säkert allt för många barn och ungdomar där hemma som inte känner sig trygga hemma pg.a missbrukade föräldrar. Jag har levt med min alkoholmissbrukande pappa i 18 år nu och jag bara längtar till att kunna flytta hemifrån. Kram på dig!

Reply
Michelle

Starkt av dig! Bara våga stå på dig, det är aldrig DU som gjort fel! och som vanligt helt ofattbart snygg <3

Reply
att finnas utan att leva

Hoppas det går att se på webben! :)

– en blogg om hur det är att leva med kronisk depression och ångest. En blogg som vill visa alla sargade själar där ute att de inte är ensamma. En blogg som vill slå hål på tabun kring psykiska sjukdomar

Reply
Liza

Åh va spännande, ska bli intressant att höra vad du har att säga Kenza! Du är så modig som vågar öppna upp dig med sånt här med tanke på hur många som följer ditt liv.

Reply
Hanna

Vad kul att du är med där! Missar det tyvärr eftersom att jag jobbar men kanske går att se på nätet sen.

Reply
Elina

Hej Kenza!
Först och främst så vill jag säga att jag verkligen gillar dig. Du verkar vara en sådan där fin person som man verkligen vill lära känna. Jag tycker att det är otroligt modigt av dig att öppna dig inför hela Sverige och dela med dig utav dina personliga upplevelser. Det är inte lätt det vet jag själv. Men tänk så många som ser upp till dig som ser/ läser det här, då förstår de att de inte är ensamma och att även DU är en vanlig människa som inte heller alltid har det så lätt. Du tar dig in här och bloggar än då och visar dig stark! För att du vet att många ser upp till dig, men glöm inte bort dig själv. Jag tror eller vet att det är många som tänker så. Att du är en offentlig person och driver en blogg typ. Men du är så mycket mer än så och du har ju faktiskt tagit dig dit du är idag helt själv, inte haft det så lätt på vägen. Så det tycker jag förtjänar en hel del cred!!:)
Stor kram till dig! Du är stört skön och jag kommer fortsätta följa dig för jag diggar dig, ditt mod och din stil. ☀

Reply
Sanna

gud va starkt av dig att ställa upp och prata om det. Förstår att det måste vara ett känsligt ämne för dig och att det kan röra upp känslor när man börjar prata. men det är av största vikt att man visar att man kan gå vidare att man kan klara sig för det kan man.

Jag är helt säker på att det är många unga människor som du hjälper genom att berätta om detta och stärker dem i att dom slipper känna sig ensamma i den situationen. Starkt tjejen !
Jag missar programmet imorgon tyvärr då jag åker till sthlm men ska se om jag kan se dig berätta på webben sen för det vill jag mer än gärna se

Reply
Malin

Hej Kenza,
jag vet att du inte är så van att prata om ditt liv som maskrosbarn men eftersom du är en sån stor inspirationskälla för många unga tjejer skulle det inte kunna vara en idé att skriva något om just organisationen maskrosbarn? Som arbetar för att barn och ungdomar ska förstå att de inte är ensamma om sin situation samt hjälpa dem att bygga sin självkänsla. Att du gått ut med din story har säkert hjälpt många förstå att de inte är ensamma men organisationen maskrosbarn kan göra det där lilla extra för dem. De anordnar aktiviteter och liknande för just dessa drabbade. Nu kanske det låter som att jag arbetar där men det gör jag inte, däremot tycker jag att det är en fantastisk organisation som styrs av eldsjälar, en organisation som säkert skulle må bra av lite uppmärksamhet! Jag antar att det är en hel del som frågar dig om råd på hur man tar sig igenom en uppväxt likt din egen, frågor som du kanske inte vill, kan eller hinner svara på men som organisationen kan hjälpa dessa personer med.
kram

Reply
Annalisa

Helt random men jag är också ett maskrosbarn,fick reda på i veckan att vi personer hade ett namn,urgulligt!!

Reply
hedda

Så typiskt att jag stängde av precis innan malou började!! Kan man se det där avsnittet nånstans? :)

Reply
Petra

Hej. Starkt att du berättar. Och jag såg att någon ovan också nämnt organisationen maskrosbarn. Det är en helt fantastisk organisation som visar ungdomar att de inte är ensamma. För vi är många som gått igenom svåra saker hemma och alltför många som fortfarande gör det <3 Jag är stolt ägare av en maskrosbarnst-shirt som säljs via salong betong! :)

Reply
Anonym

Jätte fina lockar du har på efter tio:) kan du inte lägga upp på din blogg hur man gör dem ?

Reply
josefin

jag sitter och kollar nu. Du är så duktig Kenza. och du ska veta att det betyder jättemycket att höra att man inte är ensam. Stor kram <3

Reply
Bea

Hej! Kollar på programmet nu, uttalar dom ditt namn fel varje gång eller är det jag som gör det? ;P känza eller kinza?

Reply
Hedvig

Sitter och kollar på det nu. Måste säga; så sjukt starkt av dig att du orkar berättar om det i tv! Otroligt modigt
Och du är så vacker!! (:

Reply
Anne

Att ha en missbrukande förälder är inte vad som definierar ett maskrosbarn (enligt mig).. Jag hade en missbrukade förälder och mycket våld i hemmet men skulle aldrig kalla mig själv maskrosbarn. Tycker det krävs extremt mycket mer än så för att räknas som ett maskrosbarn. Men det är ju min åsikt. Har för övrigt inte kollat på programmet än (ska göra det), så har ingen aning om vad som sas..

Reply
josefin

WOW kollade själv på programmet idag och jag vill bara säga att jag beundras av ditt mod,din skönhet och dig som person.
Lika vacker som du är att kolla på är du innefrån.
Något jag tycker är väldigt stort och uppskattar är att du, trots skamn vågar berätta hur det faktiskt är och har varit…att du öppnar upp dig för att hjälpa andra.
Det är den finaste gesten en människa kan göra.
Att hjälpa sina medmänniskor<3
Du är stor som människa kenza.
jag beundras av dig!<3
Önskar dig all lycka till i livet och med de projekt du tar dig an och de du håller på med just nu.
Kram

Reply
Josefine

Jag brukar inte kommentera här, men sitter med tårar i ögonen och kollar på klippet. Du utstrålar en sån ärlig och äkta känsla. Tack för det!

Reply
Anne

Läs “Snälla pappa nej” så finner du en förklaring av uttrycket maskrosbarn.

Reply
Frida

Du var suverän i “Efter 10”. En riktig förebild är du på alla sätt!!
Kram Frida

Reply
Stina

Hej Kenza! Måste bara säga att jag tycker du verkar vara en sån stark person, och det beundrar jag dig för! Du är så duktig och driven! Sedan ska vi inte tala om hur snygg du är… men en komplimang om personligheten väger väl oftast mer, tycker i alla fall jag!
Kramar

Reply
Linda

Till Anne:

Att definiera något efter sitt eget tycke är ganska vagt. Den allmänna definitionen av maskrosbarn är barn som lever med en eller två föräldrar med någon form av psykiska och/eller missbruksproblem. Just maskros står för barn som till trots svåra omständigheter och svår uppväxt orkar och kan gå vidare i livet: likt en maskros som kan leva under svåra förhållanden.

Huruvida du själv definierar dig som ett maskrosbarn är naturligtvis upp till dig själv.

Kenza; jag ska försöka se programmet – tycker att du är en otrolig inspiration för alla unga (och gamla),
/Linda

Reply
Cecilia

Vad starkt av dig att va med! Men uttalade inte Malou ditt namn fel? Hann inte se hela men kul att se dig på TV! xD Haha och jag hoppar också över a-brunnar :P

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*