• header

QUESTION OF THE DAY

Hur går det med rökningen?

Ni är många som har frågat detta så jag tänkte uppdatera er lite om detta. Den 8e augusti bestämde jag mig för att försöka sluta röka, efter att ha rökt till och från i några år. Det var en morgon jag vaknade upp SVINBAKIS och tänkte “jag ska aldrig mer dricka och jag ska aldrig mer röka” som alltid, men den här gången hade jag faktiskt bestämt mig (ang rökningen dårå, har dock bara druckit alkohol 2 gånger sedan dess). Det har gått över 2 månader sen den dagen och sedan dess har jag rökt totalt 4 cigg. Första återfallet var efter 5 veckor utan ett enda bloss. Alla cigg var i samband med alkohol (det var så jäkla svårt att låta bli då!!!) och alla gånger har jag känt att “näe, det var fan inte värt det!”

Jag har Vårdguiden’s rökfri-app på mobilen som jag kikar in på lite då och då för att kolla resultatet. Idag står det 70 rökfria dagar (om man rökt vid något tillfälle så räknar den bort den dagen) och under dessa dagar har jag INTE rökt 276 cigg (man skriver in hur mycket man brukade röka). TVÅHUNDRASJUTTIOSEX CIGG! Tänk er att stoppa så många i munnen och dra ner i lungorna? Fyfan.. Jag kämpar iallafall på och det känns jättebra! Så länge jag håller mig borta från alkohol så går detta utan problem.

How’s it going with the smoking?

Many of you have been asking this so I thought I could give you an update. On the 8th of August I decided to try to quit smoking, after smoking on and off for a couple of years. It was a morning after a night out and I was SO hungover and thought “I will never drink or smoke again” as always, but this time I had actually made up my mind (about the smoking, I’ve been only drinking 2 times after that though). It’s been more than 2 months since that day and I’ve been smoking 4 cigarettes. The first time was after 5 weeks without smoking at all. All those times were associated with alcohol (it was so fucking hard to resist with a drink!!!) and all those times I thought “no, it wasn’t worth it!”

I have a “quit smoking” app on my iPhone and I check in every now and then to check the result. Today it says 70 smoke free days (if you smoke one day, they take away that day) and during these days I have NOT smoked 276 cigarettes. TWO HUNDRED AND SEVENTY-SIX CIGARETTES! Imagine putting all those cigarettes in your mouth and pull it down to your lungs.. Yuck.. Anyways, I’m still fighting and it feels really great! No problems at all, as long as I stay away from alcohol.

För mig har inte nikotinberoendet varit det jobbiga, utan att det kändes så tomt utan den där ciggen i handen. Jag var rädd för att “förlora en del av mig själv och den jag är” (det låter helt stört, jag vet) men nu känns det inte alls som att något fattas! Jag tänker inte ens på det..

// For me, it wasn’t the lack of nicotine that was the hard part. It was the empty feeling without that cigarette in my hand. I was afraid of “loosing a part of me and who I am” (I know, it sounds ridiculous) but now it doesn’t feel like something’s missing at all! I don’t even think about it..

156 Comments

Cecilia - Träning, foto & vardag

Åh så bra att du inte röker. Jag tycker att det är så himla äckligt att behöva inandas cigarettrök om man går förbi någon som röker.
Det är ju helt upp till en själv om man vill röka, eller inte. Men jag tycker det är synd att många röker, eftersom det ökar risken för sjukdomar osv… ?

Reply
Josse julgris

Det var den varsta delen nar jag slutade roka for nagra ar sedan. Sjalva ciggen saknade jag inte sa mycket, forran jag hade ett glas vin i handen eller var ute och festade. Sa jag holl mig helt enkelt iran fester ett tag och det gick bra. Det gar om man vill. Tycker du kampar pa bra :) Om ett par manader kommer du marka att du mar battre, jag fick standigt forkylningar och halsont. Har jag knappt langre.
Lycka till :)

Reply
joccii

Men vrf köper du nt bara en el cigg som faktiskt kommer hjälpa (utan nikotin) , har en el cigg själv men är 13 år gammal , stört vet men thats 2013 ungdomar…

Reply
jessika

Tänkte passa på att fråga, vart bleker du dina tänder? Hos tandläkare eller hemma sj med såna kit man kan köpa hem? För funderar på att göra, men vet inte vilket alternativ som känns bäst. Jag vet att du har gjort iaf eftersom det är rent omöjligt att ha så vita tänder som du har just nu, när man rökt hälften av sitt liv och dricker kaffe dagligen.. Så hoppas iaf du är ärlig om frågan och kan ge mig bra tips! :)

Reply
Inês Mendes

I was wondering if you could share the name of the app you’re using :D
Please!

Reply
Pernilla

Tips: Läs “Äntligen icke-rökare” SKITBRA bok. Efter jag läste den slutade jag röka och har nu varit rökfri i 2 år :)

Reply
Marre

Har själv också slutat röka så vet hur jobbigt det kan kännas ibland. Klarat av 1,5 år nu med 2 återfall på ca 1-2 veckor båda gångerna..Men jag är nöjd ändå! Testade Nicorette’s pepparmint spray och det funkade jättebra dom gångerna man kände ett sug efter en cigg! Ett litet tips bara :)

Reply
Jenny

JÄTTEBRA Kenza!

Du ska vara stolt över dig själv!

Finns ingenting bra med cigaretter, bara massa negativt.

Reply
Joanna

I now EXACTLY what you’re talking about in the last paragraph. I was in the same situation and my boyfriend told me he just can’t accept the fact I smoke. And I tried very hard, failed couple of times, but finally, after 3 months without any occasion of smoking I just stopped thinking about it. If it wasn’t my boyfriend, who was crazy stubborn about it, I don’t know what would happen. Probably I wouldn’t have enough motivation.
And today, after 3 years, I am 100% sure I made the right decision. Now, when I smell a cigarette I can’t stand that stink! I also tried it once or twice after the big break, but it doesn’t taste good anymore :) So good like Kenza! I really like your blog, by the way :)

Reply
Alexandra

Hej, jag har just skaffat en ny blogg och det vore jättekul om ni ville kolla in på den! Jag kommer blogga om mode, skönhet och andra, lite mer vardagliga eller seriösa inlägg, Enjoy! PUSS

Reply
Ebba

Hej Kenza,

Jag skriver till dig för att uttrycka min besvikelse. För ett par dagar sedan skrev jag till dig angående Linn Herbertssons inslamling till cancerfonden. Jag bad dig att tipsa om denna otroligt viktiga insamling, en inslamling som räddar liv! Men du valde att totalt ignorera min kommentar, men svarade på andra “mindre viktiga” kommentarer. Det är verkligen inte mycket begärt, att upplysa om en sådan otroligt viktig insamling! Genom att upplysa om detta på din blogg som bar så många läsare så kan DU hjälpa kvinnor och män med bröstcancer att överleva! Och tar knappt någon tid alls…

Reply
Anna

Bra gjort kenza! :) det är så fruktansvärt äcklig med cigaretter. Vart man än befinner sig luktar det rök, mår så illa bara jag tänker på de. Rökare är några jäkla egoister! (ursäkta uttrycket) Folk sitter i busskurer och röker, på stränderna bland massa barn, på stan där alla andra också påverkas. Vi ska inte ens prata om uteserveringar.. Förbjud dessa äckliga cancerpinnar!

Reply
Jeannaz

Well done Kenza!! :D Slutade for ca 1 ar sen efter att mitt festrokande blivit mer, men det gar jattebra bra. Har lyckats halla mig HELT ifran det och nu blir jag inte ens sugen nar jag ar ute

Reply
emma

Fan Kenza, du är så sjukt inspirerande! Jag vill själv nu efter nio år sluta röka, verkligen försöka, det är helt otroligt jobbigt. Förutom att du är en grym inspiration så tack för tipset om appen, kommer helt klart testa den. Sjuka mängder skit man drar i sig egentligen…
Kram!

Reply
A

åh guud vad duktig du är, det kan inte vara lätt att sluta med något sånt. är grymt stolt över dig, grattis Kenza!! du är bäst!!

Reply
fr

åhhh förstår dig till hundra procent hur du menar.
står också i valet och kvalet om jag ska sluta men känns jobbigt när livet är lite nere så känns det som att man tar bort en del av “glädjen” så att säga.

Reply
Mimmi

Hoppas verkligen att du lyckas sluta helt för du är för smart och vacker för att röka! Lycka till Kenza ♥ kram

Reply
Frida

Hej kenza! Bra jobbat! Jag undrar bara ungefär hur många cigaretter du rökte per dag? Är nämligen på samma spår som dig att sluta, du har fått mig att visa att det faktiskt är värt ett försök.

Reply
Jenny

Kan du inte göra ett collage där du tipsar om vad man kan ha för kläder i vinter när man är mellan 15-18 år gammal, som inte sticker ut så mycket? Vad är en bra inverstering inför 2014 och vad är det för färger som gäller i vinter?

http://hejsanjenny.blogg.se/ <— Kika in

Reply
Jackie

Önskar du någonsin att du hade ett “normalt” liv? Hur tror du ditt liv skulle ha sett ut om du inte hade en känd blogg?

Reply
Emoboost

Woho! Så bra jobbat! Har inga planer på att sluta röka för tillfället, sysslar med att vara vit med alkoholen istället hehe. Appen verkar ju super, ska jag lätt köra den dagen jag bestämmer mig för att lägga ner. Det krävs ju att man VERKLIGEN bestämmer sig och inte bara tänker typ “mjä det vore bra om jag slutade…” osv. Då himla bra jobbat av dig!

Kolla gärna in på vår blogg. Kram.
http://emoboost.blogspot.se/

Reply
Sandra

Bravo Kenza, du är så himla stark!! Har själv rökt i tio år men slutade för 4 år sedan och har aldrig känt mig starkare och friskare än nu! Så det är helt klart värt det – kämpa på! Kram

Reply
Lina

Heja heja! Jag själv har haft uppehåll i 3,5 månad. Sen blev det sommar och festival, sen var det kört igen.

Reply
julia

Borde kännas jätte skönt att slippa lukta rök hela tiden också! :) Jätte duktig är du!

Reply
Elizabeth

Hi Kenza! I have a question! If you didn’t have a lot of money (but still blogging), what clothes you would buy? I mean…you have a lot of clothes, but you wear not all of it.

Reply
o

För mig var det heller inte nikotinet utan bara grejen att ha en cigg i handen. Ett glas i ena handen och cigg i andra.. het plötsligt kändes det väldigt tomt. Då har jag feströkt och rökt dagligen flera år….Sedan en dag efter att ha lagt av under någon månad eller två så kunde jag inte röka.. gjorde ont i halsen fast att jag var sugen på det..Nu har det med gått över så känner inte ens suget när jag är ute. Det trodde jag aldrig skulle hända. Nu har det gått 1,5 år. !! WEEEHOOO.. YOU CAN DO IT!

Reply
Linnea

Haha alltså shit, jag tycker det ser helt stört ut med den där cigaretten i munnen. Du känns verkligen inte som en person som röker, för du verkar så vettig liksom. Så kämpa på!

Reply
Zozo

åh vad roligt!
skönt att du har slutat röka..så har du friska lungor,slipper hemska sjukdomar som man kan få av rökning som t.ex KOL;(
kramizz

Reply
Zozo

åh vad roligt!
skönt att du har slutat röka..så har du friska lungor,slipper hemska sjukdomar som man kan få av rökning som t.ex KOL;(
kramizz

Reply
Elin Sjöberg

Eftersom du nästan aldrig lägger upp bilder på dig själv när du röker Kenza så ser i alla fall inte jag dig som en rökare och jag tror många håller med mig på den punkten. Så när du säger att du tappar en del av dig själv så kan du vara lugn, för jag med flera ser inte dig som tjejen som röker. Så vi tycker du är samma, underbara Kenza! Blir faktiskt mer förvånad om jag ser dig på en bild med en cigg :/

Reply
Modeleine

Fan vad grymt! Jag slutade röka efter 4 år som rökare och idag kan jag fortfarande ha svårt att stå emot ciggen till ett glas vin men annars är jag jätteglad att jag slutade och jag tycker att det är okej att ta en cigg per festkväll. (Om man inte festar hela tiden då vill säga ;))

Reply
Hilda

Hej fina Kenza! Detta har inget med ditt inlägg att göra utan detta är mer allmänt till alla! Vi behöver hjälp. En kille vid namn Laziz är utvisningshotad efter att ha bott här i 6år och lärt sig språket, anpassat sig till samhället också byggt upp ett liv här med vänner och familj. Han är även en lovande boxningstalang, en av sveriges mest lovande faktiskt och nu ska han bli utvisad. Han går också sista året på gymnasiet med dryga halvåret kvar och han kommer inte ens hinna ta studenten. Hans familj är fortfarande kvar i Sverige, dock också utvisningshotade, och om han blir utvisad blir han det ensam… Eftersom han flytt landet kan han hamna i fängelse när han kommer tillbaka till Kazakstan plus att han tillhör en minoritets grupp, en utstött grupp i samhället. Han är inte säker där nere och han har alla anledningar till att stanna här! Han får inte ens ta studenten med oss eller sin klass! Snälla skriv på namnisamlingen: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=8176 , eller visa erat stöd genom att tagga #LÅTLAZIZSTANNA på instagram! Det finns också en facebook grupp: Låt Laziz stanna i Sverige. Det skulle betyda så mycket för honom om ni läsare, och om speciellt du kunde stötta detta som är en offentlig person! Tack på förhand! Hälsningar Hilda

Reply
Helena

Exakt så känner/kände jag också!! Har i 10 år (är 24år nu) men har äntligen lyckats sluta!! Det är så jävla skönt, en befrielse helt enkelt!! Dock så har jag ju fått några “återfall”, i samband med alkohol.. Men det blir lättare för varje gång/dag!! Kämpa på :)

Reply
Karolina

Så himla bra jobbat att du bestämt dig för att sluta och lyckats så bra hittills!! Fortsätt så!!
Som läkarstudent blir man helt mörkrädd för allt som har med rökning att göra för det är en riskfaktor i sjuuukt många sjukdomar!! Helt otippade sjukdomar som inte har nåt med rökning att göra får man ändå ökad risk för, t.ex reumatism, hjärtinfarkt, sköldkörtelsjukdom osvosv. Inte bara lungcancern man riskerar för de där blossen alltså…

Reply
Emelie

Efter att jag fick reda på att du rökte (vilket var bara något år sedan), så sjönk du verkligen i mina ögon, då du verkar vara en väldigt smart och “ordentlig” person. Det är synd att det ska vara så, men du förstår säkert!
Jag är verkligen emot rökning, och jag är väldigt glad att du har slutat! För din egen skull, och din pojkvän och familjs skull (fast nu vet jag i för sig inte om någon av dem röker men..). Ja ja, fortsätt kämpa bara, för du förtjänar inte de där onda pinnarna!

Reply
Jiyan

Hej! Jag har varit i samma situation som dig. Jag gick en bok av min syster som hon hade läst för att sluta röka. Det hjälpte henne och hon övertalade mig att också läsa den, jag tänkte ja men den kommer inte hjälpa MIG. Men så hade jag en tråkig period, började läsa boken, rökte under tiden och kände Inge press eller så från nåt håll och jag kan idag stolt säga att de hjälpte mig och jag är en icke rökare idag!
Boken heter Äntligen icke-rökare! Av Allen Carr.
Rekommenderar den starkt då jag vet att den skulle hjälpa! :)

Reply
Petra

Jag fattar precis vad du menar! Har själv haft en del uppehåll och nikotinberoendet försvinner ju ganska snabbt, men har trillat dit igen eftersom det är en del av min vardag. Jag vill sluta men när jag tänker tanken att ALDRIG röka igen så känns det som att hela livet kommer vara så tråkigt. Då kan det ju vara skönt att dricka alkohol nån gång ibland, och vänja sig vid att det bara är då man får röka… Det är mitt delmål i alla fall :)

Reply
Matilda

Gött att du typ slutat, bra jobbat! ;) men varför blir du mer sugen när du druckit alkohol? Förstår inte riktigt :)

Reply
Jennie

Jag var värsta partpinglan, pluggisen och så lycklig rökare. Fick en bok för snart tre år sedan om att sluta. Inte alls avskräckande innehåll, fortsatte till och med att röka när jag läste den. När den var utläst så hade jag bara lagt om hela tänket vilket resulterade i noll cigg sedan dess.
Du är duktig du!

Reply
sandra

juste vad hände med jackan som ligger på ca 15 tusen som du nu skulle beställa från Acnestudios? Haha bara nyfiken, en väninna köpte den igår, och bilden på acnestudios webbsajt så ser den snygg ut. Men i verkligheten, snacka om att kasta bort 15 tusen. -_-

Reply
Julia

Såg att boken “äntligen icke rökare” redan har blivit rekommenderad här i kommentarsfältet men måste bara med ge den ett stort pluss och ett skit bra tips till alla som röker! Den funkar verkligen!!! Även till alla som redan slutat, det hjälper till att behålla viljestyrkan å inte falla tillbaka :)

Reply
RTB

Jag är 21 år gammal. Jag har rökt i 6 år (Ja jag vet jag började väldigt ung). Idag har jag varit rökfri i snart 11 månader, inte ett enda bloss på 11 MÅNADER. Helt galet. Men innan jag kom såhär långt fick jag flera flera FLERA återfall och alla i samband med alkohol. Det kändes nästan hopplöst just då. Det är sjukt svårt, men vill man tillräckligt mycket så går det. Idag umgås jag med rökare, är en partypingla så jag festar rätt mycket men har lyckats hålla mig borta ändå.Vi har alla styrkan inom oss! Jag hejar på dig :)

Reply
Hannah

Bra jobbat! Grattis. Tycker det är så bra att du slutat röka( för din hälsa) men även för att du kan inspirera så många andra att också sluta. Man sparar tid, pengar, och man sparar några extra år i livet. Duktig du är kenza jag hejar på dig!

Reply
L

“Äntligen icke-rökare för kvinnor” av Allen Carr. Jag trodde inte ett skit på boken förrän jag faktiskt läste den + gjorde de små uppgifterna i den. Trodde aldrig i mitt liv att det skulle vara så enkelt att sluta. Kan komma på mig själv ibland med att bara “jag röker inte längre, fan vad bra jag är”. Jag tänker alltså inte längre på cigg, inte ens då jag är ute. Har varit rökfri i fyra månader (fast det känns som typ hela mitt liv), efter att ha rökt i cirka sju år. Så ett bra tips till alla som försöker eller vill sluta med nikotin, LÄS BOKEN!

Reply
Malin

Hej! Jag undrar vilken kamera du (eller Alex) brukar använda till dina bilder? Ska köpa en ny och vill ha tips på bra kameror. Tacksam för svar!

Reply
linda

älskar den appen! har själv klarat 89 dagar och inte rökt 878(!!!) cig. vi är duktiga som ger upp rökningen, heja oss! :)

Reply
alexandra

Har just skaffat en ny blogg och det vore sjukt kul om ni ville kolla in på den! Bloggar om mode, skönhet och lite mer vardagliga inlägg :) Enjoy, PUSS

Reply
V

Du är så bra! Skulle inte du kunna ha en frågestund där Aleks besvarar frågor om dig? :) <3

Reply
malin

Bra jobbat! Slutade röka nov. 2012 och har inte rökt mkt sedan dess. Några cigg i samband med alkohol – men jag lyckas också hålla mig till “feströkning” Bra eller ej – men bättre än “heltidsrökning” !

Keep up the good work! :)

Reply
Sandra

Bra jobbat Kenza! Jag vet hur svårt det är att motstå när man dricker men till slut så går det. Jag brukar säga att man aldrig ska ångra nåt för man lär sig av alla misstag. Men att jag någonsin började röka är det enda i i mitt liv jag ångrar. Det är tamejfan det mest korkade man kan göra, dra ner den skiten i lungorna. Bra för dig att du valt att sluta :). Om ändå fler kunde inse hur onödigt det är.

Reply
Mireille

I only smoke while I’m on a party (and not every party). So I’m a partysmoker which means I barely smoke. I really don’t want to get addicted, because in my opinion it is very expensive, unhealhy and bad for your skin…

xoxo Mireille
dresslikemi.com

Reply
My

Jag undrar om de som klagar på cigarettrök på stan någonsin funderat över alla avgaser de drar i sig dagligen…

Keep up the good work!

Reply
Isabelle

Bra kämpat Kenza! Är själv en icke-rökare och tycker det är så tråkigt när speciellt då kända människor liksom glorifierar rökandet. Inget jag tycke att du någonsin gjort dock – bra! Men det finns så många andra exempel vilkas instagram är fyllda av bilder på dem rökandes. Ofta i en pose som ska vara lite mer sensuell och sexig. Tror verkligen att det påverkar andra, speciellt yngre.

Reply
Elsa

Hej Kenza!

Jag har hållit på med samma av- och pårökning och håller också på att sluta – som du. Ett tips är att också kolla på denna dokumentär (http://topdocumentaryfilms.com/sex-lies-cigarettes/) om vad det är du egentligen finansierar varje gång du köper cigaretter. Då får man inte bara dåligt samvete för att man betalar pengar för att få cancer i framtiden, utan också för att man stöttar den där för jävla äckligt sluga industrin när man handlar ett paket.

Reply
Hanna

Att röka är helt upp till en själv att välja/välja bort. Men när man väl hamnat i ett beroende ska man ha cred för att klara sig ur det! det handlar inte “bara om att välja” utan det finns så mycket annat i kroppen som ligger bakom ett beroende,

men varje person som väljer att fimpa fimpen innan fimpen fimpar dig tycker jag är värda guldstjärnor :)

-lite rolig kommentar som jag mötte på stan häromdan: -“alltså sushi är så jääävla onyttigt”, sa en tjej följt av att hon tog ett halsbloss….

Reply
Sylwia

Im so happy that youre okay and youre fighting still! i didnt ask about it, but i thought about it. ‘um, what about Kenza and smoking, how its going?’. Be strong!

Reply
madde

Vet du kenza, jag kan faktiskt rekommendera dig en bok av Allen Carr som heter Äntligen icke-rökare. jag vet det låter larvigt, tyckte själv det. men det handlar inte om skrämsel propaganda osv, han som skrivit boken rökte själv kopiösa mängde cigg, du kan väl läsa recensionerna iaf, och även ni andra som läser kommentaren och röker.

Reply
Mr. Alan

Rök en joint i månaden (: Det kommer att stabilisera ditt röksug totalt samtidigt som din kropp får relaxa lite.

Reply
Camilla

Jag kan säga att jag slutade inte röka förrän jag bestämde mig för att satsa på träning. Alltså jag kan ju inte vara så urbota dum att jag motarbetar min hårda träning med cigaretter?! Nej precis, och när jag väl började träna regelbundet hade jag inte ens samvete mot mig själv att röka, och det var jättelätt för mig. Jag hade misslyckats många gånger men helt plötsligt gick det, man måste bestämma sig och för mig hjälpte det som sagt att ha fullt fokus på träningen. Det svåra är och förblir när man dricker alkohol, särskilt på sommaren. Vintern är bästa tiden att sluta, det är enklare utan uteserveringar och det är ju så jävla kallt ute..! Det bästa är när man kan säga hos läkare/tandläkare som frågar om man röker; Nej, jag har slutat! Jag känner mig så sjukt stolt och duktig! :)

Reply
Helena

Så grymt! Tänk hur mycket tjära som försvinner ur dina lungor, att du slipper oroa dig för att lukta skit och framför allt att du går mot ett längre, friskare och fräschare liv.

Reply
Sanna

va bra gjort av dig att sluta sådär. Du ska se att även viljan att röka när du druckit försvinner med tiden oxå =)

Reply
anonym

oj, blir helt chockad? visste inte att du rökt/röker, hur länge har du rökt? och när började du och hur? eller om man kollar på dig så skulle man aldrig kunna tro att du röker, eftersom du ser ju helt frisk ut + att du tränar?

Reply
N

Du började ju att röka som 12-åring, men slutade när du var 14, när du var 16-17 började du igen, tills nu om jag har förstått det rätt. Har ju sett dina ciggbilder rätt konstant. Det betyder alltså att du har rökt i 8 år.

Bra att att sluta röka.

Reply
Lisa

So funny! It’s like you’re telling exactly my story. I quit smoking six weeks ago and I know how you feel! But I think it’s a great feeling when you think about all these cigaretts you haven’t smoke and all the money! Congrats :)

Reply
Missy Loop

You’re a lucky girl. Nature has given good health, and a nice body and a beautiful face. I think you should thank him looking after you. kisses!

missyloop.com

Reply
Philippa

(Suppose commenting this is somewhat a shame thinking bout the AMAZING progress of yours). That pic is stunning

Reply
Rebecka

Röker du forfarande inte? :) du är jätte fin! Och jag älskar din nya lägenhet!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*