• header

INSTA LATELY

insta collage-1

Mina senaste bilder på Instagram! Följ mig på @kenzas
// My latest pics on Instagram! Follow me @kenzas

Alltså nu blir jag galen på mig själv! FEMTE vändan med inflammation i tandköttet kring min visdomstand som vägrar komma upp ordentligt. Och varje gång det läkt (med hjälp av duschslangen haha! skruva av munstycket och spola) så har jag tänkt “nej men nu är det över så det är ju onödigt att gå och dra ut den”. Och varje gång det kommer tillbaka så vill jag skjuta mig själv för att jag inte bara gick och drog ut den. Skyller på min tandläkarskräck, åren med tandställning dödade mig. Ska kötta med duschslangen efter träningen haha, för nu gör det så ont att jag inte kan äta..

// Ahh I’m so mad at myself! FIFTH time around with inflammation in the gums around my wisdom tooth which won’t come up properly. And each time it goes away (using the shower hose haha! remove the shower head and rinse) I just think “no it’s over now, so it’s unnecessary to go to the dentist and pull it out”. And each time it comes back I want to kill myself for not pulling it out. I blame my fear of dentists, the years with braces killed me. I hope the shower hose will help this time also haha, cause now it hurts so bad I can’t even eat..

1

80 Comments

Anonym ung kvinna

det värsta var inte att jag var nära att jag kunde dött för att jag inte gick och sökte vård i tid (min inflammation gick ner i halsen och hade den fortsatt lite till skulle jag ha kvävts till döds) då jag inte hade råd med ett tandläkarbesök. Det värsta var att gråtandes ringa föräldrarna och be om pengar till vård. det värsta var att de fick punga ut ca 2700 kr för att få bort skiten ur min mun. för min kom heller inte upp helt och hållet.

det värsta var inte skräcken i tandläkarstolen, eller när jag fick för lite medicin. det värsta var skammen, att behöva ringa det där samtalet till min mor och far. att behöva be om pengar när jag är ett år äldre än dig, kenza.

som slut vill jag säga att BE OM MYCKET LUGNANDE! de gav mig alldeles för lite TROTS att jag ringde två gånger och bad om största möjliga dos som var möjligt att ge mig. kände inget alls. andra tanden fungerade bättre, då var dosen dubblad. ha någon med dig och ta en taxi hem sedan. bunkra upp med flytande gotte såsom blåbärssoppa och nyponsoppa.

dra ut skiten, bästa kenza så är du av med skiten. Kram!

Reply
Emilia

Tips: prova Hexident. Har hjälpt när jag haft känningar av ny tand, även när min syster svullnade upp som en hamster pga inflammation haha! Man stryker på det på området, man ska inte gurgla för då missfärgar man eventuellt tänderna :)

Reply
Amanda S

Åh fy jag vet hur det är… Gick också 4-5 ggr på 2 månader men ville verkligen inte dra ut den… Men!:) Jag började borsta sviiiinnoga med eltandborste där bak på visdomstanden, och i börjar sköljde jag med sån där munskölj som tandläkarn säkert har rekommenderat dig att använda. Så nu är det snart 2 år sedan jag hade ont! Så fort jag känner av minsta lilla, så ställer jag mig med massa tandkräm och eltandborste, och då hjälper det:) Hoppas innerligt att slippa dra ut visdomständer… Hoppas det löser sig för dig! Kram o god jul:)

Reply
Malin

Flytande corsodyl. Bakteriedödande.
Sen skulle jag nog iaf kontakta en tandläkare. Men corsodyl är riktigt bra. Går att köpa på Apoteket.

Reply
nadja

Jag hade precis samma problem! Sen tog jag tag i det och gick och drog ut den. Jag märkte inte ens när tandläkaren drog ut den, så gå och gör det! lätt värt!

Reply
Fredrika

Köp corsodyl på Apoteket, är ett bakteriedödande munskölj mot infektioner i munnen, efter att ha dragit ut två visdomstanden örjade jag använda det och det gör UNDER för tänderna! Så fort det börjar kännas lite använder jag det morgon och kväll 1-2 dagar sen är allt borta :)

Kenzas svar: Jag har både den och gelén, men det hjälper inte!! Det måste vara för att det kommit mat in under tandköttet. :(

Reply
Veronica

Hej! Jag har haft svinmycket problem med alla mina fyra visdomständer, men jag fick rådet av min tandläkare att 1. använda corsodyl (munhålegel) på det inflammerade området och 2. köpa en eltandborste (braun oral b’s värstingtandborste med display och allt), mitt bästa köp någonsin. Har aldrig problem längre! God jul! :)

Reply
Erica

Måste bara skriva för att jag verkligen vet hur du känner! Jag har haft problem med min visdomstand i flera år och aldrig gjort något åt saken tills nu, för några veckor sedan :) De drog ut den och jag lovar dig att det kändes nästan ingenting. Svettades som en galning innan och trodde min sista stund var kommen men det visade sig att jag var nervös helt i onödan. Nu känns det så värt det och jag lovar dig att det INTE gör ont. :) Kramar Erica

Kenzas svar: Åhhh får ångest redan nu haha.. Hur jobbigt var det efteråt?

Reply
Linda Cathrine

Jag har samma problem med båda mina visdomständer och det är verkligen inte roligt. För mig är det tandläkarna som satt käppar i hjulet och inte velat dra ut dem, haft problem i två år. Men så för några månader sedan byte jag tandläkare och i onsdags drog jag ut den första visdomstanden. Det gick verkligen hur bra som helst och jag har knappt haft nå ont efteråt, tog alvedon direkt när bedövningen släppte annars har jag inte behövt något extra. Så verkligen helt värt det!

Gäller att hitta en bra tandläkare och om du har vägarna förbi Västerås kan jag tipsa om Ewa Ekwall, hur bra som helst! Hon kolla hela tiden om jag kände något eller inte och var inte rädd att fylla på med bedövning om jag kände något.

Hopps det ordnar sig för dig!

Reply
Milla

Din stackare. Har tagit bort mina nedre visdomständer. Förmodligen det värsta jag gjort!! Men jag hade nog bara otur, hör jag med mina vänner har det inte känts mer än när man tar ut en vanlig tand. Mina rötter var förmodligen lite knepigt växta. Använd hexident, balteriedödande. Använde det efter operationen så inte de skulle bli inflamerat vid stygnen :)

Reply
Emma

Förstår precis hur du känner! Jag har också extrem tandläkar skräck. Hade samma problem som dig och försökte med allt. Men en dag bestämde jag mig bara för att jag skulle gå och dra ut den. Var så sjukt nervös och mådde jätte dåligt. Men jag gick dit och jag gjorde det. Och det kändes så bra efteråt!! Har inte haft någon smärta alls sen den dagen. Så det är värt att dra ut den även om man verkligen inte vill

Reply
Evakuera

TIPS! Jag har samma problem som du, en tandis som envisas med att inte komma upp helt. Nu har jag en “mellanrums” tandborste med bara en liten pigg. Måste tipsa dig om en sådan och så kör du på Corsodyl gel och borstar i tandfickorna med. De dödar bakterierna. Borsta efter du borstat tänderna som vanligt. Bedövar lite och tar bort de onda :D.

Reply
Josefin

Det här kanske låter liite äckligt, hehe… men det funkar iallafall! (: Jag brukar försöka peta i “fickan” runt visis-tanden (gärna insmord i corsodylgel också)för ofta lossnar det något som fastnat! klassikern är ju ris-kornet, haha.

Reply
maja

Tror det var jag som gav dig det tipset. :) bra att du delar med dig av det. För det hjälpte väldigt mycket för mig. :)

Har du jätteproblem borde du kanske dra ut den ändå?

Reply
mb

Snälla dra ut den. Be om lugnande och bedövning men gör det, kan gå så himla illa annars. Jag har inte tandläkarskräck så jag kan såklart inte sätta mig in i situationen, men jag drog ut 3 på samma gång för att bli klar med det, och själva ingreppet känns inte alls. Det är bara återhämtningstiden men jag LOVAR att det inte känns jämfört med en inflammation. Så tänk dig att du måste stå ut med lite smärta (du får ju massa tabletter) EN gång, eller återkommande smärta pga inflammation hundra gånger. Jag blev sjuk under återhämtningstiden pga känslig mot antibiotika och jag bodde hos några som var förlylda, så det var egentligen enda anledningen till att jag mådde dåligt. Annars ska det verkligen inte vara några problem.

Reply
Johanna

FYFAN jag vet hur det är! mitt bästa tips är dels att använda cordasyl både som gel och munskölj, samt att ta en spruta och böja till en kanyl så det blir som en sån tandläkaren använder när hen sköljer rent, och sedan fylla sprutan med cordasylmunsköljen och sticka under kanylen “under huden” så en kommer in i “fickan” och sedan skölja rent där inne med cordasylen. det är fruktansvärt att göra det på sig själv, en blir alldeles svettig eftersom det är så obehagligt men det är det enda som verkligen hjälpt mig! obs detta är ej hemmagjord tandvård utan jag fick det rekommenderat av min tandläkare att skölja hemma.

Reply
Johanna, Finland

Dra ut den!! Inte den skönaste “operationen” och grät helatiden, men såååå skönt sen efteråt då svullnaden försvunnit! OCH tanden (; Har min andra utdragning i januari.. -.- Tack gode gud för våra bedövningsmedel här i norden <3 :)

Reply
Stina-Lee

Haha åh, tycker synd om dig! Själv var jag hos tandis för ett tag sedan och fick reda på att de INTE vill ta bort min ena visdomstand (som gör att hela käken låser sig) då rötterna ligger väldigt illa till… =/ Så jag måste sköta den extra noggrant, typ badda den med bakteriedödande medel och grejer för att det inte ska bli problem… Och min framtand är död! Haha.. Dessa jävla tänder! Hur som helst, lycka till med din bisse, har ju dragit ut en visdomstand innan och det gick superbra!! Trots tandläkarskräck :P

Reply
Mia

Hej Kenza! Jag hade precis samma sak som du har med din tand,jag var tvungen att åka till tandläkaren, och jag satt och lipade. Men! Det som gör är att spola med saltvattten (sån befrielse!) Och den får man penicillin. Do it säger jag, är med jätterädd för tandläkaren nen det car värt det!

Reply
Monika

You should go to the dentist Kenza!!!

I prefer dentist than hairdresser ;) After that when one of them cut a half of my very long hair! ;) I only wanted to cut a few cm but I back to home with short hair!!! Now I’m visiting hairdresses twice a year…

By the way, beautiful photos :)

Reply
Heidi

Har dragit ut 3 visdomständer! Det är inte alla i närheten av smärtan som inflammationen som var fruktansvärd!

Reply
Stina

Ett tips! Något som kallas för oil pulling. Man tar en matsked olja (helst kokos, solros eller sesamolja) i munnen och liksom skjutsar runt de i munnen, mellan tänderna och mot tandköttet. Det kan hjälpa mot tandproblem, nack/axelvärk och allmän friskhetsskänsla. En gammal ayurevisk metod. Prova! 10-15 minuter per dag.

Reply
L

Opererade bort tre visdomständer för nåt år sedan. Var ganska skraj innan, men det gick hur bra som helst så jag rekommenderar att ta bort dom så fort som möjligt! Var lite jobbigt med maten nån dag efter (åt så mycket glass att jag är trött på det än, hehe) men helt klart värt att slippa allt krångel med visdomständer sen! Lite roligt när det ser ut som om man har påssjuka om kinden sväller upp också :D

Och vad du än gör, googla INTE på visdomstandsoperation. De värsta historierna kommer ändå inte inträffa!

Reply
Elsa

Åh stackarn! Hoppas det blir bra, det bästa hade nog varit om du hade dragit ut den, det gör dock sjukt ont, men det är värt det i slutändan :(
På tal om dina tänder, du kanske aldrig har fått en såhär konstig fråga förut men här kommer den.. ;P
Vad använder du för tandkräm och tandborste, (om det är eltandborste, skulle du kunna skriva namnet på den?) Du har jättefina tänder :)

Krya på dig!

Reply
Alex

Måste också tipsa om Hexident. Jag har precis som du fått inflammationer för att mat liksom fastnat i tandköttet runt visdomstanden. Precis som du “sköljer rent” med duschslangen så kan du skölja rent med ex. Hexident. För mig har det i värsta fall funkat med tandkräm och vatten till och med, och då har jag också haft riktigt ont.

Nu är den dock utvuxen och inga problem kvarstår :)

Reply
camilla

jag har dragit ut visdomstand från både under- och överkäken. Det som var läskigt är sprutan i munnen, och att i underkäken syr dem ihop för att det är en större ingrepp.. Men det är helt klart värt det i efterhand.

Reply
Hannah

GÅ O DRA UT DEN!!
Jag har dragit två av mina o det är typ det bästa jag gjort pga hade också såna där inflammationer titt som tätt! Det tog 15 min så var tanden ute!! Heja heja, kör på! Så jäkla värt det!!

Reply
julia

Hej! Jag har också det problemet. Nu är de nästan helt uppe, man hade en släng av inflammation igen i en för några veckor sedan, inte skönt. Har tanden börjat komma upp lite? Jag brukar tycka att det hjälper väldigt bra att ta en sådan där liten mellanrummstandborste och tvinga ner i fickan som bildas så man verkligen skrapar bort alla bakterier som ligger där. Det är ju dem som skapar inflammationen. Jag är lat och orkar bara göra det när väl inflammationen kommit, och efter en sådan “kur” går det över på ett dygn. Men vill man förebygga det helt så ska man nog alltid borsta med en sådan borste till tanden helt kommit fram. Då ska man inte få dem problemen. Tips! :)

sedan brukade jag, när jag bodde hemma hos mamma, låna ett bakteriedödande medel för munnen att sätta där. Du kanske kan fråga tandläkaren om det, har för mig att det är receptbelagt!

Reply
Katrine

Så fine insta bilder! Huff, det er kjedelig når det skal være sånn med visdomstenner! Mine driver selv å vokser ut nå og det kjenner jeg veldig godt. Men det beste er om du bare trekker dem for da slipper du denne smerten! Men kan jo skjønne det ikke er noe enkelt når du har tannlegeskrekk da :( Huff

Reply
Anthi

You tell me about the dentist! You are so right of being afraid of him! I am also getting so afraid whenever I realize I have to visit him… It is so unfair! You are always so carefull with your teeth and suddenly, there it is! Last week I had to suck it up… ugh … Anyway, I wish it gets well soon with no pain!

Reply
Liina

You got cold..it’s like a desease when your immune system is on a low level, then bacteria start to grow in your gums. You just have to be brave and let it pulled out, Kenza! :) It is poisoning your body all the time, even when it doesnt hurt because there is a inflammation all the time! Sometimes your body can fight against that inflammation, sometimes not..especially when your body puts all its energy fighting against other viruses and bacteria that have attacked you.(from a dentistry student, hehe:D)

Reply
Selma

Hade samma problem som du, ialf nästan. När min visdomstand var påväg ut så växte den snett så varje gång jag åt något eller tuggade över huvudtaget så bet jag mig i kinden vilket gjorde att jag fick världens infektion i munnen efteråt.. Det slog upp i huvudet så jobbigt var det. Så jag gick till tandläkaren och drog ut den.. Det gjorde ont efteråt när bedövningen släppt det ska jag inte ljuga om, men gud så jävla skönt att slippa den tanden hahaha. Så gå o dra ut den, du kommer göra dig själv en stoooor tjänst! :D :*

Reply
Victoria Eklund

Jag har PRECIS samma problem och i perioder blossar hela halvan av ansiktet upp, riktigt läskigt. Jag har cordosyl i alla jädra former och har varit hos tandläkaren flera gånger så dom spolar med någon saltvatten grej för att få upp bakterierna. Har det hjälp – NEJ!

Men det var en ny grej det med duschslangen, måste testa, haha. Har sån jäkla tandläkarskräck så det finns bara inte, plus att jag precis blivit av med min tandställning (räls) och känner att jag aldrig i hela mitt liv vill besöka tandläkarn igen :(

kram<3

Reply
Anna

Men gud vad sjukt!! Jag har EXAKT samma problem och jag tänker EXAKT likadant att det inte är lönt att dra ut den när inflammationen har lagt sig. Och IGÅR vaknade jag med skiten igen! Vi har synkat tidigare! Haha galet! Men jag hatar det för det gör så ont och man kan inte äta! Krya på dig! :)

Reply
julia

vilket sammanträffande, kom hem för en timme sedan från tandläkaren där jag drog bort 2 visdomständer. Hade också inflammation i nedre tanden till vänster, och då lönade det sig att dra upp även den övre tanden. jag bad om mycket lugnande och det tog inte alls så sjuk som jag trodde! är hundra på att det är värt det, nu ligger jag nerbäddad i sängen och det känns lite skumt i munnen, men är så glad att det är över. nu kan man bara hoppas att högra sidan inte ställer till med problem. kraaam och gör det!!

Reply
Veronica

Jag har under hösten opererat ut 3 visdomständer med 3 veckors mellanrum. Detta gjorde jag för att det inte fanns plats för dem att komma upp och för att jag skulle skaffa tandställning (är 23 ar).
Det gör inte ont att dra ut dem, varken bedövningen eller själva operationen. Blödningen slutar efter ett par dagar och smärtan haller i ungefär en vecka, sedan kan man äta helt normalt igen.
Om jag var du sa skulle jag dra ut dem nu istället för att hela tiden ga omkring och vara rädd att du ska fa en infektion…
Kram!

Reply
Mkay

Ett tips är att köpa små “enpiggs”tandborstar och Corsodyl på apoteket, du smetar sedan in enpiggstandborsten och trycker ner den mellan tand och tandkött, det gör åt h-vete ont men det blir snabbt bättre! Corsodyl är bakteriedödande.. Jag gjorde det varje kväll innan jag gick och la mig i en vecka ungefär. Det blödde en del och kom en hel del var men sen blev det bra!

Reply
Mathilda

Det finns en mycket bättre munskölj som du kan använda och det är flux, den röda lite mindre flaskan, finns på Apoteket! Har hjälp mig många gånger( har haft bra jävliga visdomständer) och den lättar redan lite på det onda efter första gången! PROVA! :) hoppas det blir bättre för det är hemskt!

Reply
Rebecca

I feel you girl!!!! Hade samma sak för några veckor sen och kunde knappt öppna munnen!!! Tvingade mig själv att göra det och äta/dricka varmt för att smärtan skulle lägga sig :P värktabletter funkade ju inte :`(

Reply
Felicia

Hej Kenza!

Använd corsodyl som finns på apoteket. Min mamma är tandsköterska så det är något jag alltid fått använda när mina visdomständer börjar krångla! och borsta, borsta, borsta! Det som många gör fel, de slutar borsta för att det gör ont men det är FEL. Borsta på! :)

Testa så ska du se att det blir bättre :)

Reply
Camilla

Jag drog ut en visdomstand för cirka 3 veckor sedan och jag har nog aldrig varit så nervös innan då jag har hört så många historier om att det kommer göra fruktansvärt ont. Men jag fick tre bedövningssprutor och jag kände absolut ingenting. Det värsta med det hela var att min tand låg ner mot den andra tanden vilket gjorde att dem inte kunde dra ut den så de fick borra sönder tanden i tre delar och det var ganska jobbigt att behöva ha munnen öppen i 2 timmar. Men så jag vill bara säga att det är inte så farligt som det låter att behöva ta tag i och dra ut en visdomstand! :)

Reply
Ellen

Har samma problem, säkert 10 gången nu och
Tandläkaren säger att det är vanligt och går över.
Gör ju såååååööää (!!!!) ont.

Reply
Therese

Hade samma problem men så fort jag känner av lite så sätter jag på nån slags tandkräm som funkar på en gång. Den rengör och tar bort alla bakterier. Fråga din tändläkare om det.

Reply
Sanna

Hej! har haft exakt samma problem, tanden kommer aldrig komma upp helt, det kommer alltid samlas bakterier där, när jag känner att det börjar göra ont så brukar jag ta en bomullstuss och doppa i listerine och sedan trycka den där det är inflamerat och jag lovar det går över efter bara 2-3 dagar. nu har jag inte haft det på länge men så fort jag känner lite så tar jag och trycker mot tanden :)

Reply
tira

Jag har varit med om samma sak och beslutade mig för att dra ut den. Det är fan det bästa jag gjort efter att ha fött min son såklart :).. du som har ttandläkarskäck var beredd på att det är som en liten opetation. De drog sånt grönt skynke över ansiktet och sterilisetade runt munnen och sånt för att allt sedan ska vara över på typ 5 minuter. Men får man bedövning känner man ju ingenting dock kommer smärtan när bedövningen har släppt så jag körde på maxdos i 5 dagar, åt bara soppor och flytande mat. Fråga om receptbelagd smärtstillande. Jag fick hem recept innan. Bli av med skiten den gör ju ingen nytta där, tvärtom!!

Reply
Julia

Jag hade samma problem i somras. Gick till tandläkaren och fick en spruta med inflammationsdämpande medel att spruta kring tandköttet varje dag! Sen när inflammationen lagt sig fick jag skära bort lite hud som täckte visdomstanden, som hade gjort att det fanns en “ficka” för bakterier att gömma sig i. Men behövde inte dra ut :)

Reply
Malin

Listerine har hjälpt mig var gång jag fått ont på grund av visdomständerna, tar även bort hemsks förkylningsblåsor väldigt snabbt :) lycka till och hoppas det blir bättre så du slipper tandläkaren, förstår precis hur du känner!

Reply
Marta Fernandes

I have a wisdom tooth in the exact same situation. It’s been like that since before I was 23 and I’m 31 now.

Once, when I was in Paris on vacation, it started hurting really bad and cold water was the only thing that made the pain go away… for 5-10 minutes! After that the pain would come back and make me want to climb the walls. I went to a pharmacy there and the pharmacist recommended I took Ibuprofen, an anti-inflammatory drug. I was so desperate I took one pill every 6 hours, which is definitely too much, but it didn’t cause me any harm and made the pain go away, this time for good. In 8 years it only bothered me again once (last year) and another round of Ibuprofen took care of it.

My dentist has told me the tooth is coming in sideways, but hasn’t told me I should remove it and as long as it doesn’t cause me any trouble I’m letting it stay where it is.

Reply
Em

Som sagt, boka tid hos tandläkaren. Och istället för att köpa bakteriedödande munskölj eller liknande kan man blanda ETT GLAS VATTEN MED SALT i och skölja munnen med! Minst lika bakteriedödande och det har man alltid hemma.

Reply
t

Glömde säga! Satsa på Hexident, Kenza! Jag använde den före och innan de drog ut tänderna på mig och den är jättebra, dödar allt. Se upp för överdosering bara. Kan missfärga tänderna, men hellre det än trubbel och ont. kram!
(se länk i URL/website)

Reply
Linda

Dra ut den!!!! Jag gick o led ett halvår helt i onödan!!! Tanden va ute på 15 knappa minuter o gjorde inte alls ont!!!! Fan va dum jag kände mig efteråt!!

Reply
Heddi

Undvik nötter då dom är oftast boven, gurgla olivolja hårt genom tänderna och borsta inte den infekterade tanden utan skölja som du skrivit är kanon! Gå till apoteket vid hemsk smärta köp nåt som heter “Afta Med” och verkar lokalbedövande och lägger sig som ett skyddande hölje på området. Min make har samma återkommande problem en gg i veckan typ så vi får punda ut flera tusen i månaden hos tandläkarakuten för att herren inte har tid att dra ut den:/

Reply
Frida

Tjena Kenza! Min morsa jobbar som tandsköterska och har lärt mig att köp en liten tandborste som denna http://www.tandapoteket.se/se/art/implantat-care-tandborste.php så köper fy corsodyl på Apoteket som är bakteriedödande. Doppa tandborsten och borsta runt tanden. Funkar. Glöm inte att alltid borsta runt tanden med den tandborsten. Annars blir det infektion. Du behöver inte dra ut den. :) kramar o lycka till!

Reply
Tiilda

Hej! känner igen det där, ta 2 panodil och en ibumetin, blir det kanon, ring tandläkarn och dra ut den snarast.

Tar ca 5-10 min som dom drar ut den på, köp såna tygpads, INTE bomull, eller be tandsköterskan om att få extra för säkerhetsskull för ibland vill det inte sluta blöda och då måste man byta till ny tygpad i munnen och ha det kvar en stund tills det sluta blöda, annars sitter man och spottar blod.

Reply
Linnea Maria+Ahti

Hej! :)
Vad fruktansvärt att du har så ont kring din visdomstand.
Men vad sa tandläkaren till dig? Förutom operation och det där!
Det måste ju finnas någonting så länge, värktabletter t.ex? ;)

Mvh, Linnea :D

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*