• header

FRIDAY

2.2

God morgon! Jag sitter här ännu en morgon och DRICKER min frukost pga ont som fan runt visdomstanden. Typ 7e vändan med jobbig inflammation nu men på onsdag ryker den ÄNTLIGEN!! Är såklart svinnervös inför att operera ut den men jag vill bara få det gjort så att jag slipper detta. Nu vill jag ha lugnande ord om hur enkelt det är, att jag inte kommer känna något. Inga skräckhistorier tack. ;P

Jag ska snart iväg och dansa tre timmar och efter det har jag tid för EKG, de på Let’s Dance vill kolla så att vi är friska och krya bara. Var ju även hos läkaren igår och fick ta blodprov. Jag trodde jag skulle ta ett sånt litet stick i fingret men så plockar hen fram en fet nål och tjongar in den hela tre (!) gånger i armen för att få ut något. Haha åhhh jag hatar sånt!! Jag reagerade så sjukt konstigt också, ville ju gråta men istället börjar jag asgarva? Kunde liksom inte sluta heller..

Ha en härlig fredag fina ni ♥

// Good morning! I’m sitting here again and DRINKING my breakfast because of the pain around my wisdomtooth. It’s like the 7th time with inflammation now but on Wednesday they are finally taking it out!! I’m really nervous about it but I just want to get it done. Now I want you to give me calming words about how simple it is, that I won’t feel anything. No horror stories please. ;P I’m about to go and dance for three hours soon and after that I have an appointment for ECG, the people on Let’s Dance want to make sure that we are healthy etc. I was at the doctor’s yesterday too and took blood samples. I thought they would do this little one in the finger, but then they took a big needle and put it in my arm three (!) times to get something out. Haha ahhhh I hate that!! And I reacted so funny, I wanted to cry but instead I start laughing? A lot. And I couldn’t stop..

Have a great Friday babes ♥

127 Comments

Mariah

Dra ut en visdomstand är ingenting. Du är så bedövad att du inte känner något alls, det är bara lite obehagligt när de bänder och vickar (för de sliter den ju inte rätt ut utan lirkar ut den väldigt varsamt). Du har varit med om tusen gånger hemskare saker, jag lovar!

Reply
Maria

Hej! Jag har opererat ut två visdomständer och det gick jättebra båda gångerna! Operationen tar inte alls lång tid och efteråt kan det ju kännas lite men inte alls lika ont som innan när tanden har varit inflammerad! Kommer gå superbra! Lycka till :)

Reply
S

Haha ska ge dig ett lugnande ord :)

Jag drog ut 3(!!!!) vidsomständer för typ 1,5 år sedan. Drog ut alla på en gång för att slippa komma tillbaka om det skulle göra väldigt ont hehe. Kan iallafall säga att jag var positivt överaskad. Alla hade såklart gett mig skräckhistorier så jag var otroligt nervös. MEN det gick jätte fort tog typ max någon minut per tand. Kändes ingenting. Var rädd att jag skulle ha otroligt ont när bedövningen släppte. Men nej jag kände i stort sett ingenting. Hade lite små ont i käken någon gång ibland men det var allt. Alla tänder läkte jätte fint dessutom. Och om inte det var nog så glömde de dessutom att fakturera mig, det skulle kosta mig ca 5000 kr men den räkningen kom aldrig. Så ja jag har faktiskt bara positivt att säga :) Lycka till!!

Reply
Layla

Now this is not a made-up story, but when they pulled my wisdom tooth, I felt nothing. Not afterwards, not when it happened, nothing became swollen either. I could eat and drink right after. I just wasn’t allowed to smoke or drink alcohol. So there you go ;) I hope it calms you a bit! Good luck!

Reply
Felicia Lindqvist

Hahaha…. Du är så rolig Kenza!!:) Jag kan säga att du är inte ensam om att hata ta blodprov, jag hatar det. Det kommer säker gå jätte bra, efter detta kommer det ju inte göra ont, tänk positivt.
Kram

Reply
Lena

I’ve had my wisdom teeth pulled when they were in the same condition as yours: inflammation all the time and it hurt like hell to eat something that wasn’t completely liquid.
I’ve had two sessions: one side each time and I was scared like hell because I had heard horror stories.

But it wasn’t all that bad: after the first side had been pulled (which was not nice but I’ve experienced worse) I just lay in bed 4 hours, sleeping on a cooling pad. When I woke up, I was able to eat normally (cautiously though) and didn’t have a lot of pain.

The second side was a little more complicated, but after three days, everything was back to normal and I was happy as hell to have gotten rid of the inflammations.

All in all it was absolutely not as bad as I had expected, no swellings etc. – just be careful.

Good luck to you! It can only get better ♥

Reply
tess

tips, köp hem en “plastspruta” från apoteket + koksalt och så sköljer du hålet 2 ggr dag efter operationen så slipper du infalammation mest troligt:)

Reply
Alexandra

Det kommer gå jättee bra:D Jag tog bort tre visdomständer förra året och jag har aldrig gjort något ingrepp i munnen tidigare ( har aldrig borrat eller liknande ) .. Det var lite obehagligt att få bedövningen men efter de så kände jag ingeting:) och de gick fort:) men ett tips! Ät värkmedicin före bedövningen släppt helt för att slippa få så jätte ont efteråt.

Reply
ALiCE med+ICE

Kenza, tycker det är så jävla coolt att du börjat använda en och hen!!! Det är ett sjukt fint statement. Man behöver liksom inte vara orsakad, vänster, lesbisk, rabiat manshatare för att vara feminist, dvs för jämställdhet eftersom det är det feminism handlar om. Hade varit väldigt intressant att höra dina åsikter om det här! Antar att du tagit någon slags ställning eftersom du ändå väljer att använda en och hen. Så sjukt bra, you go girl!

Reply
Kristin

Jag har dragit ut två visdomständer. Båda i underkäken. Båda satt riktigt knepigt till och växte typ framåt istället för uppåt. Jag kände nästan ingenting under själva utdragandet trots att de var tvungna att hålla på och såga och greja, så det behöver du inte vara rädd för. Det jobbigaste var när bedövningen släppte, men jag fick några starka smärtstillande så det var också lugnt. Det blev lite inflammerat runt stygnen sen, men det kan avhjälpas genom att gurgla Bromhexidin. Det kommer kanske vara ett vecka då det är lite svullet och ömt, men det kommer antagligen inte vara värre än det är nu.
Lycka till!

Reply
Rs

Blev av med alla 4 visdomständer samtidigt för ett par år sen, själva utryckningen gick snabbt och smärtfritt! Det jag minns som jobbigt var att ha heela käften bortdomnad. Och det där med flytande mat sög iofs också minns jag. Resten gick fint! gl :)

Reply
Airin

Bästa tipset är att slappna av. När jag tog ut min första var jag jätte nervös och spänd, men när jag såg att det inte alls gjorde så ont så var jag mycket lugnare när de tog ut den andra och tandläkaren märkte det och sa att det underlättade för henne också :)

Reply
Madeleine

Jag drog ut båda mina undre visdomständer samtidigt, kände ingenting när de drog ut dom mer än att dom drog i mig så mitt huvud rörde sig :) efteråt hade jag 4 stygn vid hålen, dom va lite i vägen och jobbiga men annars så ingen fara :D

Reply
Mia Elisa

Fy så jobbigt! Skönt för dig att äntligen bli av med smärtan. Jag har tack och lov inte haft några problem med mina tänder (ännu), men det är ju trots allt ett rutiningrepp som kommer gå hur bra som helst. Pepp! :)

Reply
Sanna

Då kan jag lugna dej med att jag har gjort precis samma sak för två år sedan och det var absolut inga problem :) du känner ingenting pga bedövningen! :) det enda är att det värker lite de första dagarna då får du äta en del värktabletter. Sedan får du en liten hamsterkind i några dagar men annars är det hur lugnt som helst! Kommer gå bra!

Reply
Johanna

Hatar blodprov i armen :( Tar det varje månad och dom får alltid sticka om på nytt 2-3 ggr för att det inte kommer något och träffar alltid något så de gör ont i hela armen -.-

Reply
Elin

Jag drog ut min visdomstand i somras. Jag var sjuuuukt nervös, har aldrig gillat tandläkaren pga dåliga upplevelser. Men nu när jag har den bästa tandläkaren så gick det faktiskt riktigt bra!
De som jag alltid gör när jag är hos tandläkaren är att stoppa i lurar och lyssnar på musik. Dels så kan du koncentrera dig på annat samt så kommer du inte höra så mycket om vad som händer i din mun :P

Du kommer klara det här galant!
Kram

Reply
Olivia

Jag ligger just nu hemma och kurerar efter en operation i munnen. Fick 2 små skruvar i käken tidigare i veckan. Jag har gjort många operationer i munnen och inför varje “stor” sådan så ber jag om lugnande. Det hjälper väldigt mycket. Alla reagerar olika så ha någon med dig då det kan bli som en skön kalasfylla. Första operationen minns jag inte. Gick in med höga knän, sjöng och kallade kirurgen för “en riktig pärla”. Allt läker väldigt snabbt i munnen så oron kan du slå bort! Det kommer gå superbra. Det bästa av allt är att man kan äta ett helt paket piggelin själv efter! Jätteskönt för en bultande och öm mun. Lycka till!!

Reply
Lotta

Hej!

Jag lider med dig så över tanden. Har haft två visdomständer som blivit inflammerade och det är så himla plågsamt! Den ena blev ordentligt inflammerad när jag låg på ett ofräscht hostel i förenade arabemiratet utan tillgång till smärtstillande eller sjukhus. Ville bara dö! När jag kom hem till Sverige så opererades tanden. Själva operationen hos tandläkaren känns inte överhuvudtaget. Jag lovar!! Däremot gjorde det rätt ont några dagar efteråt, inte mer än själva inflammationen dock! Då ska det betonas att min tand verkligen opererades ut med skalpell & hela köret. Den andra tanden drogs ut & jag kände ingenting efter att bedövningen släppt. Åt normalt 4 h senare. Så oroa dig inte! Det är verkligen värt det!!! Kram

Reply
malin

Har opererat bort alla fyra visdomständerna och det är inte alls farligt. Man får ju bedövning (o lugnande om man vill) sen så går de fort. De som kan va lite jobbigt är att de knakar i huvudet då dom håller på men som sagt de går fort.
Dagarna efter kan de göra lite ont men de va inte så farligt för mig iallafall. De kommer gå bra ska du se! :) kram!

Reply
Ullis

Drog ut en visdomstand för 2 veckor sen. Kände ingenting när dom drog ut den å då växte den ändå komplicerat. Känns lite när bedövningen släpper men inte alls samma smärta som innan. Du kommer undra varför du inte gjorde det tidigare när det är över. Lycka till :)!

Reply
Naz

Du kommer inte att känna något under operationen, jag lovar dig. Jag tog bort min ena visdomstand och var så nervös att tandsköterskan fick hålla min hand under HELA operationen. När de väl satte igång med själva operationen kände jag ingenting (vilket var en enorm lättnad. Tandsköterskorna och tandläkaren var så himla gulliga och sa en massa snälla saker till mig under operationen för att lätta stämningen och det bidrog till att jag kände mig trygg hos dem. När operationen är över kommer du att vara stolt över att ha gjort det. Tänk dig, ingen mer visdomstand som bråkar!

Reply
J'adore

Hey Kenza!

Well, I wanna say to you some positive words about the extraction of wisdomteeth. It doesn’t hurt at all! I’ve been terrified about the surgery and then everything went well.
I’m doing another extraction on monday because they took only two teeth out at once.
Belive me it does not hurt, you wont feel anything! Just be careful about anesthesia. You litteraly won’t feel anything so don’t chew your tongue like I did. It was funny because I didnt fell anything, but when the anesthesia was gone… OUCH my tongue was hurting :)) this was the only pain I experienced. :)
And once again, there is no pain belive me.
I had to tell you this, because when i was in need for calming words everyone was just overreacting.

Good luck K!

Reply
Clara

Jag opererade ut en visdomstand för inte så länge sen, var också skitnervös innan, men det gjorde inte ont alls! De vet vad de gör ju :)

Reply
Amanda

Det är absolut inte farligt att operera ut visdomständerna. Självklart blir man nervös innan, men du får såpass mycket bedövning att det inte gör ont. Det är endast lite obehagligt att ligga där, men fråga din tandläkare om du kan få lyssna på musik eller liknande. Jag minns att jag fick ha en hörlur i ena örat just för att känna mig lugn och lite tryggare. Du kommer klara det där galant!

Reply
Linda Cathrine

Jag har tagit ut bort båda mina visdomständer i underkäken och det är otroligt skönt efteråt, se bara till att ha alvedon och ipren hemma för när bedövningen släpper så är det lugnt, men jag har bara behövt det första dagen.

Jag hade precis som du problem med att det blev inflammerat runt om och det var otroligt jobbigt så att dra ut tänderna var bara en liten bagatell i jämförelse. Lycka till!

Reply
Lina

Jag har inte opererat ut några visdomständer, men att bli opererad i munnen är jag väl bekant med (har en fejktand vilket tog 3 operationer. Och faktiskt, det värsta är bedövningssprutan, kom ihåg att andas och det tar inte speciellt lång tid… sen får du säkert äta massa glass innan svullnad och sånt har lagt sig :D Lycka till!

Reply
Johanna

Försök att inte vara nervös Kenza! :) Jag är tandsköterska och har både sett och assisterat under tandoperationer. O jag får vara med tandutdragningar varje dag.. Jag vet inte hur din tandläkare har bestämt för hur visdomstanden ska tas bort men egentligen har du absolut ingenting att oroa dig över. Du får bedövning, hur mycket du vill! Det enda som inte kan försvinna är att det låter, knakar lite och att det händer någonting där. Du kan alltid be om att få lyssna på musik :)

Lycka till!

Reply
Olivia

Skriver aldrig någonsin kommentarer men jag var svinnervös över att ta bort min (vilket jag dessutom behövde göra i London), men helt i onödan- be (as in, DEMAND) om lite bedövningssalva innan de gör bedövningssprutan och be sen om starka piller efteråt. Om du får det är det nemas problemas- jag kände alltså ingenting! Fine att det var obehagligt men inte alls så ont som alla säger… Good luck!

Reply
Dixi Wonderland

Men gud va sjukt att dom gör såna undersökningar ändå. Men det var väl något år som någon råkade ut för en olycka i lets dance? Minns inte om personen omkom så det kanske är därför dom vill göra det. Hur som helst! Din operation kommer gå super Kenza :D Tänk va mycket du kan äta sen ;) Frossa sönder någonstans!

Reply
Dia

Hi dear!

Is your wisdom teeth under your gum? Is it gonna be a surgery? Don’t be afraid of it! My 4(!!) wisdom teeth have been removed in this way the last one year. I never felt any pain after the surgery, it only took 30-50 minutes. After the surgery, one of them hurt five days long, but an other of them only hurt for two days. :) Eating is going to be a hard thing in the first few days, and you should have a rest,I wasn’t able to do any kind of things. But the whole thing isn’t a big deal, no more pain after it, just think about it!
Good luck Kenza!:)

Reply
Isabel

Jag har opererat bort min visdomstand pga att den hade fyra rötter istället för tre så den ville aldrig komma upp ordentligt. Det enda obehagliga är bedövningen om man är känslig för sprutor. Men annars känns det ingenting och går alldeles fint. Du kan vara lugn!

Reply
Maria

Det är ingen fara att operera ut visdomständer, jag har gjort det två gånger. Visst, det är inte mysigt heller såklart men det kommer gå bra! Jag kände ingenting, däremot så hör man ju lite vad de gör så om du tycker det är jobbigt så kanske du får lyssna på musik under tiden? Ett bra tips är att köpa hem massa lättäten mat tex soppor och värktabletter så du har hemma dagarna efter operation. Man blir svullen och det kommer göra ont ett litet tag så boka inte in något viktigt ett par dagar efter operationen.

Reply
Isabelle

Du får tänka positivt! Själv har jag aldrig borrat eller dragit ut tänder men jag har hört att det bara är bedövnigssprutan som känns och sen är det bara och blunda. Fråga om du får lyssna på musik med hörlurar så slipper du kanske höra det värsta? Ont kommer det nog inte göra men det kommer säkert vara obehagligt men tänk då bara på att det är så värt besväret <3

Reply
Sofia

Jag tog bort tre stycken på en operation och det var inte alls så läskigt när man väl låg där (bara innan såklart:) annars går det rätt fort, det ända jobbiga är att dem användertyp skjuukt många sprutor för att bedöva.. men annars går det väldigt smooth. :) Lycka till!! :D

Reply
Tanja

Hej! Jag opererade ut alla 4 visdomständer när jag hade tandställning 2007. Det kommer vara obehagligt eftersom du är vaken och får sprutor i kinden och gommen.. Tror inte nån gilla det hehe. Jag var hemma i en vecka också för jag var så svullen i halva ansiktet, såg inte klok ut. Jag ger dig ett råd och det är, känner du minsta smärta när dem börjar gräva och knäcka.. Så be om MER bedövning! Men efter det och tandställning blev jag av med tandläkarskräcken haha blev du av med din? :) Kram!!

Reply
jenny

Nä det är lugnt, allt kommer att gå hur bra som helst! Oftast får man ju förbjud att idrotta/motionera i några dagar efter operationen, jag hoppas att det går ihop med dansträningarna :)

Take care,
du e bäst!

Reply
Amie

Hade också rejäla problem med min visdomstand till och från i många år. Opererade ut den för ca 1 år sedan och det var inte alls så farligt som jag tänkt. Operationen i sig var inga problem , självklart gjorde det ont när bedövningen släppte!! men har man haft riktigt ont i sin visdomstand vid ett flertal tillfällen så var inte den smärtan så farlig jämfört med det. Hur som helst så tog det bara 2-3 dagar sen gjorde det det inte så ont längre. Plus att det finns ju smärtstillande=) Du får påminna dig själv under tiden hur jävla skönt det kommer vara att bli av med skiten och alla problem den har medfört!
Men se till så någon hämtar dig efter operationen;)
Kram!

Reply
Jennie

Vad jag har förstått så beror det på om tanden är nere eller uppe i munnen. Drog ut en visdomstand från övre raden, det tog 10 minuter, jag hann knappt fatta vad som hände. När jag sen skulle borra ett litet hål i nedre tandraden krävdes det väldigt mycket mer bedövning, var bedövad i 6 timmar efteråt från halsen upp till ögonbrynet, inte kul… Men det kommer hursomhelst vara bättre än smärtan tanden orsakar dig nu! Lycka till :)

Reply
c,

oroa dig inte, det kommer att gå huuur bra som helst!! Tandläkarna kan sin grej och kommer garanterat att göra det bra!! :) Så HÄRLIGT att slippa jobbiga inflammationer efter det!! Kramkram, det kommer att gå FINEMANG! :)

Reply
Anna

Det kommer att gå super bra. Jag hatar verkligen att gå till tandläkaren själv. Och jag fick för några år sedan jätte tandvärk av min visdomstand och kunde inte öppna munnen. Så jag drack också alla min föda. Inte skit kul. Men när de sa att jag skulle operera ut min tand blev jag hyper nervös. Men sa till tandläkaren innan att jag är jätte nervös och han gav mig lite extra lugnande och bedövade ordentigt och jag kände inget alls. Vet dom bara om att du är nervös så brukar de vara försiktiga. Bara några månader efter för visdomstanden hade åkt fick jag inflamation i den anadra också och var då också tvungen att operara ut den och det gick jätte lätt också. Så ta det bara lugnt och säg bara till att du är nervös så ska det nog inte vara några problem.

Reply
Susanne

Har opererat bort 2 visdomständer! Tänk på att när de är borta har du aldrig mer problem med dem. Bra att du vet att bedövningen tar bort all smärta (för mig iaf) men det är ändå obehagligt med ljuden och känslan när tanden ska ut. Mina tänder togs ut på 10+15 min med för- och efterarbete! Alltså snabbt ändå!! Följ tandläkarens råd efteråt vad gäller flytande föda och vara rädd om såret. Båda gångerna blev jag gnällig och lipig på kvällen efteråt-tror det var för att man inte får så mkt näring i sig den dagen. Proteinshakes är kanon, det blir man mer mätt av än tex. Proviva. Du fixar det!!

Reply
Sandra

Jag har bara tagit mina två nedre visdomständer. Upplevde inte att det gjorde ont alls, bara obehagligt…

Reply
Zifa

Don’t worry, it’s not too bad! I had to take out 4 (!) in one day and it took 2 weeks to heal and I looked like a hamster. But since you’re only taking out one, for a few days your cheek will be a bit swollen, and you will have to eat soft food and it might hurt, but it’s not that bad :)

Reply
Elin

Det kommer gå så fint så Kenza! Jag drog ut 3 (!) visdomständer för några veckor sen, och vet du, det var inte farligt alls! Jag har världens tandläkarskräck egentligen, och folk skrämde upp mig med historier innan (tack för den liksom) men bedövningssprutorna kändes knappt, och sen var tänderna ute på två minuter.

Och även om man har lite ont efteråt, så läker det fort – jag kunde äta fast föda efter fyra dagar.

Reply
Paula

Jag väntar också på att få dra ut visdomstanden. Har haft problem med den i några månader. Alla säger att om visdomstanden en gång blivit inflammerad så kommer det att hända igen, och igen, och igen… Så nu ska jag dra ut den. Lite skrämmande dock, men man lär inte ska känna någonting förutom sticket då de bedövar. Lycka till!

Reply
Rebecca G

Jag opererad bort min förra veckan och det var faktiskt inte så farligt.
Klart var det jobbigt efteråt när bedövningen släppte men då är det bara att ta värktabletter och du känner ingenting igen :)

Köp hem yoghurt, risgrynsgröt och massor av mjuka saker. Du kommer ha svårt att äta med stygnen i munnen, men du överlever med det i en vecka ❤️ Och att vara ute mycket i kyla och att ha is runt området som är svullet hjälper jätte mycket, så se till att ha mycket is i frysen!
Va inte nervös, det är inte alls farligt!
Kram på dig!

Reply
Helen

Bästa med att operera bort visdomstanden är att efterråt äntligen kunna känna av sin mun.
Visst att du kommer gå runt och se ut som en storsnusare i och med kompressen som ska sitta mot ‘hålet’ men så värt det att sen kunna äta normalt igen! Har själv dragit ut 3visdomstäbder redan men det är inte så farligt :D

Reply
Alexa

Good morning from Spain Kenza!!

Don’t worry about your wisdomtooth, I had two wisdomtooth pulled out before Christmas 2013 and it was painless! :) It is true that it is a little bit uncomfortable and the days without it maybe it hurts a little bit but if you use an ordinary medicine to take the pain away you will sleep really good and you will be able to eat in a few days :)

Don’t be scared ^^

Reply
Anna

Hej!
Jag opererade bort min visdomstand för en vecka sedan, och det var absolut inte så farligt som jag gått och oroat mig över i 4 år. Jag fick dubbel dos lugnande för att jag var så himla nervös (inte ovanligt att man får det, bara att be om det). Sedan gick allt jätte bra! Jag hade musik i öronen så jag hörde knappt något av borr eller knak som alla tycker är så hemskt, verkligen att rekommendera! Så var inte orolig! Eller det är klart men är nervös och orolig, men jag kan trösta dig med att det kommer gå galant :) Säg bara till innan att du vill ha lugnande så får du komma lite tidigare.

Reply
Linda

Hej Kenza fina!
Var bara tvungen att kommentera när jag läste om ditt besök hos tandläkaren som du ska göra.Jag är “bara” 27 år och det känns som om jag levt halva mitt liv i tandläkarstolen.Har gjort det mesta och skulle inte förvåna mig om jag vore född i en tandläkarstol,och inte på BB!^_^
Jag har dragit ut en tand för att jag hade inflammation i hela tandköttet,så hade inget val.Även om jag vid 12 års ålder genomgick en 3 timmars operation där jag fick dra ut visdomständerna,så var jag inte mindre rädd denna gången,haha.Men jag ska ärligt säga (i mitt fall),att det gör inte ont.Bara en allmänt obehaglig känsla när dom rycker och drar i hela huvudet och det knakar i hjärnkontoret.Haha,ok.Inga skräckhistorier sa du och detta låter ju inte som en drömkänsla,men vill bara lugna dig med att det är ingen större smärta.Bara väldigt…eh,”knakigt”XD

Sorry,nu gjorde jag världens inlägg här när jag egentligen bara skulle förklara känslan.Hoppas du orkar läsa,haha.

Lycka till hos tandläkaren och keep on going with your dance moves! :D *Kramar*

Reply
Johanna

det enda som gör ont under själva operationen är sprutan, men sen är du bedövad och känner ingenting. dock så kan du räkna med att vara svullen några dagar och om du har otur som jag hade även käka smärtstillande typ två veckor efteråt.. lycka till, kommer gå skitbra! :)

Reply
Anna

Jag har dragit ut båda mina nedre visdomständer de senaste året och själva “ingreppet” tar typ 15 min och man känner INGET. Jag somnade faktiskt första gången haha.
Det är efteråt det gör ont, så be din tandläkare i förväg att antingen skriva ut smärtstillande eller fråga om vilken typ av dosering du ska ta Alvedon/Ipren osv. Dom första 4 dagarna kommer kännas som ett helvete men sen brukar det släppa utan att man riktigt märker det!
Kan säga så här, gick också runt med inflammation i typ 1 år innan jag gjorde något åt min första visdomstand, och smärtan efter att ha dragit ut den jämfört med inflammations smärtan är INGET! Är så glad att jag är väck dom där förbannade tänderna haha ;)

Reply
Kiia

Jag har opererat ut två visdomständer, så jag vet hur jobbigt det är. Men du behöver verklgen inte oroa dig. Du kommer vara svullen och se ut typ som en ekorre med nötter i kinderna de första dagarna, men sen lägger det sig. Se till att borsta noggrant, använda bakteriedödande munskölj och ta dina tabletter så kommer du må bättre på nolltid. Jobbigt i början, såklart, och du kommer ju ha ganska ont, men det är SÅ värt det i slutändan! :) Kram och lycka till!

Reply
Turre

Jag drog ut en utav mina visdomständer för snart ett år sen. Och det var inga problem. Det kändes lite men det var inget som gjorde jätte ont. Om det skulle göra ont är det bara att be om mer bedövning. :)
Sen gäller det med att vara noga med att hålla rent tills det läker! ;)

Reply
Emelie

Jag har samma problem med mina visdomständer, alla fyra måste bort för att dom inte kommer upp helt ur tandköttet. skit. Har hållt mig borta från tandläkaren i 1,5 år nu för att jag vet att dom bara vill dra bort dom, haha ;) Men måste boka in det nu, trots rädslan. Får också mycket inflammationer runt tänderna :/ Lycka till! Kram ps. skriv inga skräckhistorier om det nu.. då skjuter jag väll upp det ännu mer ;D

Reply
åsa

jag drog ut en visdomstand för ett och ett halvt år sedan. behövde inte opereras. Det gick kalasbra. Gjorde först jätteont och jag fick dubbla bedövningar. Sen direkt den var ute så slutade det göra ont och jag åkte hem och vilade resten av dagen. Nemas problemas!

Reply
Lovisa

Hej! Jag fick inflammation längst bak i munnen över en natt och det gjorde verkligen SVINONT. Bet mig konstant i kinden tack vare inflammationen, så även den svullnade upp och gjorde det hela ännu värre. Ringde till tandläkaren efter ett par dagar och fick komma dit ganska precis på en gång med tanken om att de bara skulle rengöra, kanske ta bort kind-fliken som jag konstant bet mig i. Tji fick jag, 20 minuter senare sitter jag med två visdomständer i handen och vad som kändes som 34 stora och vita bomullsbollar i munnen. Kunde inte prata och var dubbelt bedövad på båda sidorna, hehe, och försökte samtidigt be om ursäkt till sköterskan jag lyckades bita i fingrarna.

Vad jag vill komma fram till är att de var galet duktiga, var snabba och effektiva, förklarade det som behövdes förklaras och det gjorde inte ont alls. Kändes faktiskt ingenting. Så har absolut inget tvivel om att det kommer gå lika bra för dig :)

Passa dig dock för att bitas, det gillar dem inte ;)

Reply
liza

Hej Kenza!
Jag hade samma problem som dig med min vistomdstand. Den blev hela tiden infekerad och jag kunde inte stänga igen käken för att jag hade bitit mig på kinden så många gånger så jag var svullen så varje gång jag skulle bita igen så låg min kind i mellan och det gjorde så ont. värst var det på morgonen det gick knappt att äta. Men så drog jag ut den förra veckan och vet du hur skönt det är nu? gör inte alls ont!
utdragnigen då? det gjorde inte ont alls man känner bara ett tryck men ingen smärta. Det tar också typ 1 min så är den borta.

Kram på dig !

Reply
Kristina

Tog själv bort min första visdomstand i sommras. Jag som inte har något problem med sjukhus eller tandläkare var faktiskt nervös – det är mänskligt :) Men tandläkaren var jättesnäll och erbjöd mig en liten “shot” med lugnande medel, tycker absolut att du ska be att få det om du är nervös, jag ångrar det inte alls! Det känns precis som om du ligger i din säng och precis håller på att somna, så lugn blev iaf jag! :) Lycka till och tänk bara på hur SKÖNT det blir sedan när den är borta och gropen läkt igen!

Reply
Patti

Don’t worry about taking out the wisdom tooth. I got out all 4 at once about 2 1/2 years ago and I didn’t feel any pain. I was afraid of the needles, as the inject you a few times in your mouth but it didn’t hurt at all. I know for some people it is painful though, but I guess it’s different for everyone. :)
I also didn’t have problem with bruises and swelling afterwards and after one or two days I could actually eat properly again, so no diet effect for me haha ;)
Good luck on Wednesday and just try to stay calm. Even if you will be the unlucky one who feels the pain, it will be so much better once you got them out. So just think of that :)

Reply
Q

you will be fine!… I had both of mine taken out… you wont feel a thing and anything you do feel is no where near what your feeling now. good luck and you will be glad you had it out as that pain is awful! i have been there!x

http://www.myclayexperience.com

Reply
Tilda

Tandutdragningen kommer gå lätt som en plätt!
Oral kirurgerna och specialisttandläkarna är superkompetenta.
Lycka till!

Reply
sara

Jag ska också operera ut min visdomstand om någon vecka. Av allt jag har hört/läst så ska det inte vara någon big deal, man känner väl att dom håller på men det gör nog inte ont. Och sen får man tänka positivt, man slipper alla inflammationer och värk från tandjäveln i framtiden!! Lycka till :)
Kram

Reply
paulina

På mig tog dom bort två st samtidigt och det var ingen av visdomständerna som hade kommit upp än, det var ingen big deal, de drog och slet som galningar men jag kände absolut ingenting :D

Reply
Chrystin

Don’t worry, getting your wisdom teeth out is no big deal! I got mine taken out at the age of 15—didn’t have to take any pain medicine, and within 2 days I was eating regular food! I’m hoping for you the same easy experience that I had! Good luck on Let’s Dance! :)

Reply
K

Jag har opererat ut flera tänder, och det finns betydligt värre saker att göra än det. Du får bedövning, så man känner ingenting, utan det man känner är mest en obehagskänsla. Det kommer att gå asbra, lycka till!

Reply
Angelica

Jag är extremt spruträdd och hade fått en hel hög med skräckhistorier från mina fina vänner om att de kör upp fyra stora sprutor i gommen på en och att det gör skitont. Visst fick jag fyra sprutor i munnen, men det gjorde inte alls lika ont som jag trodde (plus att jag blundade HELA tiden så att jag slapp se sprutorna haha). Det tog mycket längre tid än väntat att dra ut min tand och det var tydligen väldigt svårt då den satt så dåligt till, MEN jag kände inte ett dugg och jag tyckte 30 min var snabbt ändå, hade räknat med 1 timme. Jag sa till tandläkaren att berätta så lite som möjligt också, jag behöver då inga detaljer om vad som försiggår haha, tips är att säga till om det! Och att blunda. Smärtan efteråt är inte heller lika hemsk som alla säger, det gör nästan minst lika ont när visdomstanden växer upp och blir inflammerad!

Lycka till, det kommer gå skitbra :)

Reply
Ana Oliveira

Hello, kenza! I had 4 wisdom teeth removed a year ago. I took them all at once and did not cost me anything. It hurt a bit, my face swelled up a bit too, but besides that the real pain in the as# was the fact that i couldn’t eat properly and it was christmas. So with the right medication you will not haver any problem. Kiss kiss and good luck :)

Reply
Sara

Jag har opererat ut två av mina visdomständer.
Och du kan vara lugn! Det går väldigt smidigt och tar inte allt för lång tid. För mig tog det ca 40-45 min. Var dock medveten om att du kommer svullna upp på sidan du opererat dig så bunkra upp med mycket drickbara saker. Svullnaden lägger sig fort.
Kommer gå jättebra för dig! Och ser fram emot att se let’s dance! :) YOU GO GIRL!

Reply
Katrine

Don’t worry :) I work at A Dentist, and it’s not all that bad. Remember that people often tell the scary stories- never the good ones. But we usually recommend 1 week of rest after the operation .. = no dance training..?!

Reply
Anna

Opererade ut min för 1,5 vecka och snart försvinner stygnen. Jätte enkel operation och känns ingenting alls då! Får lite värk efter men då hjälper Ipren och alvedon :)

Reply
Edith

Gud va kul!!! Ja får också EXAKT sådär när jag ger blod! Typ nervös-skratt! Hate it :P

Reply
Elisa

Varför använder du order hen när du vet könet? Jag använde ordet hen innan jag visste könet på mitt barn i magen, då fyller ordet en funktion anser jag. Likaså förstår jag inte varför du skriver “en” istället för man? Det låter väldigt dialektalt och konstigt, har svårt att tro att du pratar så. Jag gissar att detta handlar om att du vill verka genusmedveten, men om du vill påverka och verkligen är genusmedveten sprid budskapet på ett bättre sätt! Jag har aldrig sett dig skriva om feminism, men rätta mig om jag har fel. Budskapet från din blogg där ytan spelar en oerhört stor roll sänder inte heller ut något positivt budskap. Länka till andra bloggare som är normkritiska och oerhört kunniga inom området, tex Genusfotografen och Lady Dahmer. Släpp åtminstone lite på din ytlighet och ta chansen att påverka dina läsare positivt!

Reply
Mikaela

Har opererat ut en tand som satt i gommen när jag skulle få tandställning. Jag var vaken under ingreppet, vet inte om du ska vara det, men det enda som var läskigt var bedövningssprutan. Sedan lite konstigt när de började pilla och jag inte kände nånting. Så jag blundade. Och sen minns jag ingenting, vet inte om jag somnade eller om det bara var bedövningen men det var inte det minsta läskigt. Lite öm efteråt, men så värt!

Reply
Jane

Jag har opererat bort en tand (t.o.m flera) och det är inte lika hemskt som det låter. Jag fick lite lugnande innan dom operera bort den, tog ca 2 timmar men det gick snabbt. Dock fick jag lite panik när dom täckte mitt ansikte, det fanns bara ett hål vid munnen :)

Men det kommer gå bra :)

Reply
Sofia

Jag har också fått operera bort min visdomstand, gick superenkelt & smidigt, lite obehagligt kanske men inte alls farligt! Inte speciellt bildskön de närmaste dagarna dock, hej hamster typ :p Kommer gå as bra, lycka till!

Reply
Emma

Blir så glad över att du använder hen och säger en istället för man! Det peppar mig till att använda det mer!:)

Reply
Linnea Ahti

Hej! :)
Du, var inte rädd. Dem har en fantastiskt bra bedövning så du kommer inte känna en liten gnista av smärtan. Okej?
Försök slappna av, ta det lugnt och andas djupt.
Bara få inte panik, försök att bara tänka positivt, när det väl är klart och tanden är ute så kommer det släppa och sluta med dina inflammationer.
Du kommer slippa dricka smoothie till frukost, du kommer inte vara så svullen eller sur om morgnarna för du har så ont i hela munnen.
Tänk så skönt?! :)
Du klarar detta Kenza.
Lycka till!! :D

Reply
tove

Du ska vara glad att ta en åt gången, det räcker. Se till att få nog med lugnande bara. Samtala med läkaren och säg att du är rädd, då det kan sabba effekten på det lugnande. Så får du nog lite extra. Det fick jag i alla fall. Kommer att gå jättebra. Fick höra att en kunde ha musik i öronen och så men läkaren rekommenderade inte det pga att det inte tar bort ljudet att det kommer att låta när de borrar och så. Du kommer inte att känna något alls och det går snabbt över. (:

Tänk på att bunkra upp med massa soppa! Du vill INTE fuska och få ner saker i hålet. Trust me! Inget fusk, hur sugen du än blir.

Lycka till med allt, kommer att gå jättebra.

Reply
dboom

I have to remove all my wisdom teeth because they make the other teeth are crooked .. but I’m very scared :D I hope that at you all will be well Kenza!

Reply
from france

Is it gonna be a surgery at the hospital?

I got out all 4 at once and I was so afraid about the surgery. Now, I regret the fact that I didn’t do the surgery earlier because it lasts only 20 minutes and it is TOTALLY painless.

The worst thing about wisdom tooth surgery is that you can’t eat during 5 days.

But finally, you’ll be happy when the surgery will be done!

Reply
Sarah

Åh, blir så oerhört glad när du använder orden “en” och “hen”! Med så många unga tjejer som ser upp till dig.
Angående visdomständer så har jag inte haft problem med mina (peppar peppar), men det kommer säkert att gå finfint för dig! Lycka till. :D

Reply
Fanny

Jag var livrädd för att operera ut min visdomstand,men det gick verkligen hur bra som helst. Helt smärtfritt under ingreppet men lite ömt och svullet några dagar efteråt,så bara flytande föda. Men så jäkla värt det inga besvär nu!

Reply
Malle

Har opererat bort två visdomständer och dragit ut en! Och det är ju inte de roligaste man kan göra en onsdag men man överlever! ;) Lite obehagligt när de drar och vrider så de känns som att hela hjärnan ska följa med men som sagt man överlever! :) Och efteråt känner man sig ju super snygg med bedövning i halva ansiktet, dreggel som rinner ur munnen och allmänt sexig! Hahah. När jag opererade bort min första visdomstand så svällde min käke upp som fan så jag såg ut som Quagmire i Family Guy efteråt i några dagar! Haha! Hoppas du slipper det!

Lycka till och trevlig helg!

Reply
Felicia

Elisa: Språket reflekterar samhället omkring oss, så visst har det en betydelse! Sen så har ordet flera användningsområden – antingen när man inte vet könet, när könet inte är intressant i sammanhanget eller när personen ifråga är intergender. Att du tycker att det känns konstigt att använda ‘hen’ i andra områden än det första är antagligen en vanesak. :)

Reply
Bella

Det kommer gå som en dans att operera bort visdomstanden. Jag har genomgått 3 operationer i min mun. En stor käkoperation och två för visdomständerna.
Hela min övre käke har vart isär sågad för att “vinkla” den på ett annat sätt för att få ett fungerande bett. När allt va läkt och klart efter många års förberedelser med diverse tandställningar insåg läkarna att visdomständerna växte fel och höll på att göra hela min käkoperation helt ogjord så de va bara att hoppa upp på bordet igen. Fick lugnande och sedan kände jag inget alls. Be om lite extra lugnande så kommer du komma på andra tankar ganska så fort. Gå även raka vägen hem efteråt för att ha kontroll på kroppen med lugnande är lättare sagt än gjort. Perfekt tillfälle att tillåta sig själv att krypa ner i sängen framför en serie! Lycka till!!

Reply
Maj

När jag opererade bort min visdomstand kände jag absolut ingenting varken före, under eller efter. Behövde inte ens ta värkmedicin! Och då var min tand alldeles sned och måst borras ut ur käkbenet i bitar…

Reply
Anna

Hej Kenza!
Jag kommenterar aldrig din blogg men jag tycker det är så jäkla, jäkla fint att du, som förebild till så många, särskilt unga, använder könsneutrala pronomen i din blogg utan att göra någon grej av det. Det behövs verkligen, och jag är så sjukt glad att du, som ändå måste räknas som en offentlig personer, gör det.
Tusen, tusen tack till dig.

Reply
Emilia

Lugnande ord kan jag ge, men å andra sidan fick jag lugnande medel innan så jag vet inte hur det är utan.
Med bedövningen satt så kände jag ingen smärta eller obehag utan bara hur huvudet rörde sig medan de röjde omkring i munnen.

Du kan alltid fråga om lugnande om du är en fegis som jag. Jag har operationen som ett av mina trevligare minnen i livet ;)

Reply
Sanni

SUPERBRA TIPS INFÖR OPERATIONEN!!!!! Jag opererade min hörntand fyra gånger och jag fick ta med mig min telefon in med hörlurar så att jag kunde lyssna på musik samtidigt. Efter bedövningssprutan känner du ju typ ingenting och musiken gör så att du inte heller hör något av de lite otäcka ljuden. Lycka till! Du kan alltid få lugnande innan. Då måste någon hämta dig sedan så att du vet.

Reply
eloise

inte alls samma men jag va tidigare i veckan och provade linser för första gången.. hon som jobbade där skulle först sätta in dom och jag kunde verkligen inte sluta skratta! det var så obehagligt och jag behövde vara stilla också.. det tog lixom aldrig slut med skratt!!!
och lycka till med operationen!! vet tyvärr inte hur det känns, men jag tror det kommer gå super toppen bra!! kraaamiiiss <3

Reply
Katie

don’t worry about the teeth, i got all 4 out at once and was so scared that i took a sediative before i went to the doctor, but then, it all was over within 10 minutes. and even afterwards nothing was swollen, no one believed me that i got my wisdomteeth out that day :D

Reply
Melinda

Kenza, FANTASTISKT att du använder en och hen. Det är något som börjat bubbla och jag är så glad att du som har så stor genomslagskraft tar ställning. Heja!!

Reply
Marianna

Hi! I’m having my tooth surgery in a two weeks. I’ve already took 2 of the wisdom tooth two months ago. Now I’m going for the last 2.
Surgery doesn’t hurt at all. You won’t feel anything. I hated the swelling that was there a few days after but it goes away in about a week. The biggest problem was eating till it heals. I was on the smoothies every day.
But it’s all bearable and after it’s healed you won’t have any problems with it. Good luck!

Reply
Sara

Hej Kenza!
Jag drog ut min visdomstand förra året (på alla hjärtans dag!)då läkarna sagt till mig att man i princip skulle kunna återgå till arbetet samma dag. Den dagen var jag ledig och skulle arbeta dagen efter men tyvärr ville det inte sluta att blöda så jag fick vara hemma. Jag kunde inte sova den natten då jag fick så mycket blod i halsen och var tvungen att ha en kompress i munnen. Dagen efter fick min sambo skjutsa in mig till sjukhuset för att läkarna skulle lägga i lite cellulosa så att blodet skulle koagulera. Så här i efterhand tror jag att blodet inte ville koagulera från första början för att jag helt enkelt inte “tog det lugnt” utan jag gick en bra bit från Akademiska, gick på stan lite och sedan hem. Så mitt råd är att inte få upp pulsen för mycket så att blodet inte pumpar runt, håll dig till flytande föda de första dagarna samt rengör med kokat saltvatten för att hålla bakterier borta. Lycka till!

Reply
Frida

Jag drog ut en visdomstand i uderkäken för några månader sedan, och det gick hur smidigt som helst! Tack vare bedövningen kände jag ingenting förutom att de bände och drog lite. Operationen tog bara fem minuter, och smärtan efteråt var inte farligare än den jag hade när tanden var inflammerad!

Reply
Johanna

Min operation tog lite mer än 30-40 min..
De va la rätt obehagligt med tre slangar plus verktyg å ett par händer
i munnen men det gick bra ändå.
Va lite dålig på å ta smärtstillande så jag hade iaf väldiga smärtor! min måltid i ca en vecka var smoothie, yalla mm.. endast drickbart!

Men alla är ju olika men hoppas din blir smärtfri å så :)

Reply
Jule

My surgery is just one week ago. I think, one should stay honest, so: yes, it gets swollen. And yes, it’s a weird feeling. But you are definetely going to have some reeeeally funny photos afterwards! And anyway… the injection before the surgery isn’t that horrible at all! Just imagine the feeling when you’ve got some popcorn between your teeth :D That’s how it feels haha! I truly was deeply afraid before last friday, but it turned out way better than I thought :)So keep your head up, it’s a new experience at least :D

Reply
Natalia

Hej fina du!
I sommars drog jag ut 4 visdomständer, 2 åt gången med 4 veckors mellanrum. Har fått höra mycket om att det gör sjukt ont, att man blir svullen, att man kommer inte kunna öppna käken dagen efter osv, så jag var beredd på det värsta. Första gången kände jag inte mer än just trycket i käkbenet precis när de drog ut tänderna. När jag kom hem tog jag en ispåse och bara satt där med den i ansiktet/på kinden, säkert i någon timme, 20 minuter paus och så is igen. På så sätt kände jag ingen smärta. Jag vaknade med ingen svullnad och dessutom tog jag inte ens någon Alvedon :D
Andra gången var lite värre, det gjorde lite ont, men inget man inte klarar av. Jag gjorde på samma sätt som första gången och även där blev resultatet detsamma :)
Vill bara tillägga att mina visdomständer har inte växt ut klart när de drogs ut, så det var inte lika “komplicerat” och jag drog inte ut de i Sverige, MEN min pappa hamnade i samma situation som du och han har dragit ut tanden i Sverige och han kände verkligen INGET!
Det du ska göra är att inte tänka för mycket på det som väntar (även om det i princip är omöjligt). Är du beredd på “det värsta” så kommer resultatet bli bättre, tror jag, för då kommet du inte märka det lika tydligt. Det är viktigt att komma ihåg att Vi alla tar det väldigt olika, men du ska se att allt blir bra på onsdag!

Puss och kram!

Reply
Sanna

Att rycka ut tanden gör tack vare bedövningen inge ont alls, men när bedövningen släpper så gör det riktigt ont… den går att lindra med alvedon+ipren men gör det med samma mellanrum så inte värken kommer ikapp. Sen kommer en följd av snusk som att det fastnar matrester där tanden satt tidigare men det är en annan sak ;-) hoppas det går bra!!

Reply
Katrine

Så bra du skal operere bort visdomstannen! Det kommer til å bli mye bedre skal du se :-) Lykke til med dansingen da!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*