• header

VET

20140705-150531-54331565.jpg

Idag fick vi ta hem Mani efter att ha legat 3 nätter på djursjukhuset. Jag är både glad och ledsen, ledsen för att bakbenen fortfarande är vingliga och viker sig ibland. Men veterinären tyckte att en liten permission kunde pigga upp honom, så vi skulle testa ett dygn hemma. Är det fortfarande likadant imorgon så ska han tillbaka till djursjukhuset och stanna en natt till för att bli röntgad på måndag morgon. Håll tummarna för att han blir bättre nu! :-(

// We picked up Mani from the animal hospital today, after spending three nights there. I’m both happy and sad, sad because his hind legs are still not good. But the vet thought it could be good for him to come home for a little while, so we’re gonna try one night at home. If he’s still the same tomorrow we have to take him back to the hospital to spend one more night there and get xray on Monday morning. Please keep your fingers crossed that he’ll get better now! :-(

54 Comments

Nina Mimii

i will keep my fingers crossed :-* but he looks so adorable with this little heart on his bandage (:

Reply
Emilie

Jag hoppas han blir frisk snart, jag ska hålla tummarna! Tänker på er, styrkekramar! <3

Reply
Sofie

Hoppas han blir bättre snart, hatar när ens lilla bebis är dålig och man känner sig så otroligt hjälplös :'(

sofienordberg.se

Reply
Sarah

Hållar tummarna hårt och hoppas av hela mitt hjärta att han blir bra snart. ❤️

Reply
jeanette

Känner så med dig o vet exakt hur du känner. De som inte har en liten vovve själv kan inte förstå alls att man har ungefär samma oro för sin vovve som faktiskt för sina barn.
För två år åkte jag in med min lilla papillon Nikki med, vad jag då trodde var envis mask pga svullen buk, vilket istället visade sig vara cancer.

Jag sörjer än idag o jag minns så väl oron. Nu kommer drt ju absolut inte att sluta så för lille Mani som för Nikki….mrn de e ju ens små barn. Jag e snart 35år gammal, men e fortfarande som ett litet barn med mina vovvar. Har en ny pappillon-pojke nu, Vito, o han har brutit sina framben två ggr:( Samma bandage som Mani:)

Hoppas så att han blir bra igen så ni kan slappna av:)

Reply
Sofie Gillberg

Åh stackars liten! Hoppas verkligen att allt löser sig och han snart är på benen igen (bokstavligt talat). Styrkekramar till dig och Aleks<3

Reply
Linda

Åk till Strömsholm. Låter som ena jäkla klåpare som inte har röntgat honom ännu.
Jag åkte 100 mil med min till Strömsholm när hon hade diskbråck, bråttom var det också. Dom fixade henne väldigt fort också.
Det låter helt sjukt att dom inte vet vad det är och dessutom skickar hem honom.

Reply
Minna

Jag håller tummarna för Mani!!!!!
Har själv en chihuahua hane på 5,5 år som varit inne för sånna skrik attacker!!! Hemskt! Klart man gör allt och testar allt för sin hund.
Och bra att ni vet vad det beror på.
Min hund visste de inte vad det berodde på,
Och idag är det fortfarande ett frågetecken.
Allt var i samband med en vaccination för Kennelhosta,
Så en gissning är att de vaccinet gav en biverkning.

Idag mår han bra, och vi håller tummarna att det fortsätter så.

Reply
Masja

Hälsningar från Ryssland!!! Bli frisk, lilla söta Mani! Jag är 100% säker på att han blir frisk&glad väldigt snart!!!!!!<3

Reply
nicki

Hej! Min mormors biewer yorkshire fick diskbråck. Han har vårdats på sjukhus i Marbella (där hon bor). Vi fick order om att hålla honom helt stilla i ca 2 antal månader. Det var väldigt jobbigt, han fick inte lämna den pyttelilla buren alls och det resulterade i många skrik, smärtstillande gjorde så att han inte fick ont så det var inte därför utan för att det var så ofantligt tråkigt för honom att sitta där.
Iaf, han fick flertal mediciner och efter perioden i bur har han nu börjat med sjukgymnastik flera gånger varje dag samt simning. Han kommer aldrig få hoppa igen men mår för övrigt “bra” och har ingen smärta. Förstår hur du känner och det hela har vart en sådan fruktansvärd resa…viktigaste delen för återhämtningen har vart sjukgymnastiken som krävt otroligt mycket tid men som läkaren sagt i slutändan gjort all skillnad. Det behöver självklart intr vara likadant med Mani, men så blev det för oss. Vi hade kontakt med många specialister från hela Spanien och detta var deras rekommendationer. Hoppas detta kan hjälpa er en gnutta, iaf ge lite mer hopp för att han kan bli bra igen♡

Reply
Mikaela

Jag hoppas verkligen att allt löser sig! Han ser stark ut så det går nog bra! Ge honom en puss från mig och krya på dig nu Mani! <3

Reply
Maria PL

I love my dog as well and I know exacly what you feel. I will do everything for my friend doesn’t mather it’s human or animal. It’s part of our family :) fingers cross for Mani! Regarts from my Hugo :)

Reply
J

Vad hemskt att han inte mår bra :-/ håller tummarna att han blir återställd! Bra att du har helförsäkring på honom.

Reply
Linnea

Hos vilken veterinär har ni Mani hos? Albano är absolut bäst i Stockholm när det kommer till veterinärskliniker, otroliga vad duktiga och kompetenta de är!

Reply
Vera

Kenza jag hoppas du läser det här.
Min hund (5.5 år) fick AKUT diskbråck med förlamning på 12 timmar. Han kunde inte röra bakdelen och bara låg ner. Lite smärta vid vissa rörelser. Jag och veterinären trodde det var kört. Han låg inne som Mani, med kortison i 3 dygn. Helt förlamad, ingen känsel från mitten av ryggraden och ner. Han kunde inte ens sitta eller kontrollera sitt urin.

Efter två veckor med vila hos mig, kunde han tillslut stå upp och till och med gå. Det har gått två månader nu och han är springa och göra allt utom hoppa eller stå på bakbenen, han kan lyfta på ena benet när han kissar men inte helt normalt. vänster sida är fortfarande svag och vinglig ibland, hänger inte med när han springer men han har inte ont! :) en glad hund som är sig själv. Han vill också vara nära en hela tiden. Han får absolut inte hoppa upp och ner för möbler eller gå för mkt = inga promenader.

Reply
emilia

Hej kenza! tänkte bara fråga om du fortfarande kör på balsammetoden? isåfall hur har de funkat? Om inte, varför slutade du? Funderar nämligen på att börja med det :) Älskar din blogg föresten, kram!

Reply
Julia

Hade själv en hund som fick diskbråck och var så illa däran att han släpade bakbenen efter sig, då var han ändå cirka 10 år gammal tror jag. Vi trodde verkligen inte att det skulle bli bättre för han var ganska kass en vecka men sen fick han nån spruta hos veterinären och efter det var han helt som vanligt och fick inga men för livet alls! Så det finns hopp, kämpa tsm!

Reply
Victoria

Min lilla hund har precis haft diskbråck,tack vare att han sa till väldigt tydligt hittade vi det snabbt och det han inte gå så långt. Han fick medicin och skulle hållas så stilla som möjligt, inte gå i trappor eller hoppa upp/ner från tex soffan och gå fler kortare promenader varje dag. Idag är han frisk men en sak är säker, jag hade inte gett upp i första taget om han inte blivit bra!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*