• header

MONDAY LIST

The sun is shining again! Earrings from Nootka 

Hej hjärtan! Alltså SÅ skönt att känna solens strålar igen. Tror inte vi såg en skymt av solen här i Stockholm på 2 veckor så denna helg har verkligen varit nice även om det varit kallt. Hellre kallt och soligt än typ 8 grader och grått. Jaja, ska strax in på ett möte med Ivy-teamet så tänkte att vi kör lilla måndagslistan snabbt!

Vad åt du till frukost idag?

Två knäckemackor med smör, ost och gurka. Och nyponsoppa. Älskade det när jag var liten och fick för mig att köpa det för några veckor sedan och nu är jag hooked haha. Det är ju så gott med ett glas iskall nyponsoppa…

Hur ser du ut idag?

Svarta skinnbyxor, vit stickad tröja, rosa teddyjacka och ett par skitsnygga men fyFAN så obekväma Dr Martens-kängor. Att jag aldrig lär mig, får ju alltid skavsår av deras kängor och imorse bestämde jag mig för att promenera in till Stureplan (typ 3 km) där jag hade möte. Sista stegen så blödde mina skavsår på hälarna. :'( Så ni som sett mig idag och undrar varför jag haltat och gått konstigt – now you know haha!

Dagens planer?

Det är ju Black Friday denna vecka som utökat till “Black Week” vilket innebär för mig ett gäng samarbeten så jag har en del att fixa inför det. Förutom jobb så ska jag träffa mina bästisar och käka middag! Det ska bli väldans mysigt.

Vad ser du fram emot den här veckan?

Kvällens middag med mina bffs, onsdagens PT-pass med Damla (äntligen dags att komma igång med träningen igen! vi ska köra 2 pass i veckan ihop) och såklart fredagens öppning av vår pop-up store i Mall of Scandinavia. Kvällen innan öppningen ska vi ha ett intimt litet pizza & pingis-event i butiken med vänner osv. Det ska också bli kul!

Något du vill göra denna vecka?

Jag vill….BAKA! Vill baka något riktigt smarrigt. Ge mig ert bästa (och relativt enkla) bakrecept! :-)  Jag gillar typ….kladdkaka, morotskaka, sockerkaka, kärleksmums osv. Hellre sånt än bullar.

// Hi sweeties! It feels SO good to feel the sunshine again. I don’t think we even saw the sun here in Stockholm for 2 whole weeks so this weekend was lovely even though it was cold. But I rather want it to be cold and sunny than like 8 degrees and grey weather. Anyway, I’m gonna go into a meeting with the Ivy team soon so I thought we could do the little Monday list real quick!

What did you have for breakfast today? 

Two sandwiches with butter, cheese and cucumber. And rose hip soup (haha such a weird English word for it, but it’s a common Swedish cold soup/drink). I loved it when I was a kid and a few weeks ago I happened to buy it and now I’m hooked haha. It’s so delicious with a glass of ice cold rose hip soup…

What do you look like today?

Black leather pants, white knitted sweater, pink teddy jacket and a pair of really pretty but DAMN so uncomfortable Dr Martens boots. Why don’t I ever learn, I always get blisters from their boots and this morning I decided to walk to Stureplan (it’s like 3 km) where I had my meeting. My blisters on my heels were bleeding the last few steps. :'( So those of you who have seen me today and wondered why I’ve been walking funny – now you know haha!

Today’s plans? 

It’s Black Friday this week which has expanded into “Black Week” which means a bunch of collaborations for me so I have some stuff to fix for that. Except for work I’m also gonna meet my besties tonight and have dinner! It will be very cozy.

What are you looking forward to this week? 

Tonight’s dinner with my bffs, Wednesday’s PT workout with Damla (it’s finally time to get started with my workout again! we will do 2 workouts a week together) and of course the opening of our popup store in Mall of Scandinavia on Friday. The night before we also have a small pizza & pingpong event in the store with friends etc. That will be fun too!

Something you want to do this week? 

I want to….BAKE! I want to bake something delicious. Give me your best (and pretty simple) baking recipe! :-) I like….chocolate cake, carrot cake, sponge cake etc. 

43 Comments

Natassa

Röstar för cheesecake! Har inget recept pga inkompetent och bara googlar sånt, men blev så himla sugen på det nu haha

Reply
Andrea

Hi Kenza! I have two pairs of Dr Martens and both hurt as hell for the first weeks… then they somehow adapted to my feet and now are the most confortable shoes ever! Give them one more opportunity, you won’t regret! Kisses from Spain. Andrea

Reply
Neea

I’m gonna bake today black bean brownies 🤗 Tip if you like something good but also healthy.
I am making ones from faringwell blog.
Have a nice week! ☺️

Reply
Evelina

Testa att göra en traditionell kladdkaka, men med en tesked kokosfett och en hel chokladkaka med nötter i. Omg.

Reply
Malin samuelsson

Kunde varit jag som skrev det med kängorna, får också sådana SJUKA skoskav🙈 men så bra och sköna när man vant fossingarna😍

Reply
Isabell

Rekommenderar verkligen att göra ryttarkaka, det är maxad godhet!! Tänk kladdkaka med ett kokoslager typ 😍

Reply
ISA

Men stopp, relevant fråga: dricker man inte nyponsoppa VARM?!!?! haha kall låter ju jätteäckligt!

Reply
Sofia

Testa att baka chocolate chipcookiecake med inbakad kladdkaka (finns recept på mykitchenstories) inte så svårt som det låter och lovar dig, godaste nånsin 😍

Reply
Benne

Hi Kenza.
I looove chocolate and especially brownie. This one is a bit heavy on the chocolate part, and I certainly cannot say that it is healthy, but it is SO good if you are a chocolatelover.
You’ll need 250 g. dark chocolate, 250 g. butter, 450 g. cane sugar, 1 tablespoon vanilla powder, 6 eggs in size L, 200 g. flour, 1 teaspoon sea salt and 1 dl cocoa powder. (Optional 200 g. walnuts og any other nuts of your choosing) You’ll have to melt the butter and chocolate in a pot with low heat. When the eggs and sugar are mixed together, stir in the chocolate/buttermix. Fill in the rest of the ingredients and pour the dough into a
prepared pan. Bake at 180 degrees for 25 minutes or until a skewer inserted in the centre comes out with moist crumbs clinging. (Don’t let it be completely dry) Set aside to cool completely and then enjoy <3
I wish you a Wonderfull autumn season!
Lots of love from Denmark

Reply
Hanna Karlsson

Om du vill baka något RIKTIGT gott och väldigt lätt ska du baka dessa https://www.koket.se/mitt-kok/roy-fares/fudge-brownies/ Fudge brownies med flingsalt av Roy Fares!! Varje gång jag har bakat dessa säger alla att det typ är det godaste de någonsin har smakat!! Så oh my god LOVA att baka dessa!

Det står att man ska låta tryffeln (glasyren) stå i rumstemperatur medan man gör brownien. Min lyckas aldrig stelna framme i rumstemperatur så jag brukar ställa den i kylen så länge så den stelnar! Roy har en video på när han bakar dessa på sidan jag länkade som är väldigt lätt att följa.

Hoppas att du bakar dessa! Du kommer inte ångra dig ;) Kram <3

Reply
Rebecka

Asså du måste baka snickers om du aldrig gjort det! Finns massa recept. Jordnötssmör, cornflakes, kokos, socker, sirap, mörk choklad. SÅ gott och SÅ beroendeframkallande. Jag vet ingen som inte gillat det eller frågat om recept när jag bjudit på det. Löjligt gott :)

Reply
Julia

I never bake but tomorrow I will actually make those typical Swedish saffraan buns you posted a few weeks/days ago. They looked so yummy and I looked up the recipe. In holland we have this time a year “pepernoten”. They are sweet little spice biscuits. I’m sure there are plenty recipes in English if you Google it. 😃

Reply
Maja

Baka silviarutor! Det är typ som kärleksmums men dom är ljusa! Lovar dig, du kommer inte kunna äta bara en haha!!

Reply
Patrycja

Hi Kenza!
One of my favourite and easy recipes is for Torta De Santiago. I tried to find a recipe in English online but those I came upon with had different amount of ingredients than the ones I use… anyway.
Put a baking sheet (?) on a baking mold (23 cm, round) and put some butter on it and the edges. Pre-heat the oven at 150 C degrees. Whip 3 big eggs with 150 grams of sugar, half a teaspoon of cinnamon and zest from one lime. Then add 150 grams of grated, blanched almonds (although I already buy grated blanched almonds instead of doing that at home, in a pack you buy in a shop there’s usually 200g) and gently stir to make a an even mass out of these ingredients. Pout this mass into a baking mold and bake for 35-40 minutes (usually I switch the oven off after this time but keep the cake inside for about 20 minutes more, but maybe because my oven is old and not working so well haha). When the cake is ready, put some icing sugar on it. The cake seems pretty flat once it’s ready but believe me, if you like almonds you’re gonna love it and the richness of almonds make even a small piece of this cake fulfilling.
There is also a chocolate variety of this cake but it takes more ingredients and time: https://www.kwestiasmaku.com/przepis/czekoladowe-ciasto-migdalowe-z-malinami (sorry the website is in Polish but their recipes are superb!)

Reply
Linnéa

Googla på ryttarkaka och baka det!!! Det är kladdkaka med kokostäcke och det bäääästa jag vet. Det är så himmelskt gott!

Reply
Olivia

Kletig kladdkaka som du täcker med chokladkräm (mörk eller ljus choklad beroende på vad man gillar) och sedan låter du den stå i kylen över natten, och när den stått så att krämen satt sig något så hyvlar du vit choklad över. Resultatet blir en ”delikatess chokladkaka” med stelnad chokladkräm… så djävulskt gott och enkelt!!! 😍

Reply
Emilie

Dumle och daimbrownie med nutella i! Gör en vanlig browniesmet och lägg ca. 1 1/2 dl nutella i. Rör runt, vispa ej! Hacka dumle och rör in i smeten. Lägg sedan i i en bakplåtsklädd form och in i ugnen ca. 20 min på 175 grader. Hacka daimenoch strö den sedan över kakan direkt som du tar den ur ugnen. Låt svalna i kyl. Servera med vaniljglass eller ät den som den är. Magisk!

Reply
Karin

Älskar solen men hellre 8 plus och grått än -1 och sol. Tråkigt men hatar kyla och snö. Vill ha jul sen får det gärna bli april med ny spruckna knoppar och sol 😊😎

Reply
Emmy

Du måste prova kladdkaka med knäck-kokostäcke!! Googla! Blir aldrig fel med den

Reply
Elina

Fridas bokblogg (www.blogg.amelia.se/fridasbakblogg) har sååå många bra recept på mjuka kakor, jag har testat t.ex. saftig blåbärskaka, ljuvlig hallonkaka, saffransmums, kanelbullekaka m.m. Allt blir super!! Hon har massa andra recept såklart, hennes brownies ser drömmiga ut och hennes dumlesnittar är beroendeframkallande…

Reply
Caroline

Googla chocolate chip cookie cake från my kitchen stories. Eller spana in hennes Instagram, typ allt hon gör är gudomligt gott!

Reply
Marta

Last weekend I baked oreo cheescake, it was DELICIOUS! and really easy to bake as I’m not really good at it :D Have a nice week Kenza :) <3

Ingredienser till botten:
150 g Oreo-kakor
45 g smält smör
Sätt kakor och smör i blandaren och blanda för att få en kakmassa med konsistensen av våt sand.
En tårta med en diameter av 23 cm borde bakas med bakpapper, längst ner. Sprid lite kakor på papperet. Rikta in, träffa noggrant i botten av formen och kyla i en halvtimme i kylskåpet.
Ingredienser för ostmassa:

800 g halvskummad eller oljig ostmassa, mald åtminstone två gånger eller ost i filtyp-typen
250 ml fondantkräm 36%
3/4 kopp fint socker för bakning
3 ägg
2 äggulor
1 matsked potatismjöl
1 matsked vete mjöl
1,5 tsk vanilj extrakt
1 paket med Oreo-kakor, ca 150 g, bruten i halva eller kvartaler
Alla ingredienser bör vara vid rumstemperatur.

Lägg alla ingredienser i mixerskålen, förutom kakor. Blanda för att ansluta; Blanda inte för länge.

Häll ostmassan på den nedkylda botten, rikta in sig. I massan trycker du på Oreo-kakor och sänker dem i massan.

Baka vid 150ºC i ca 50 – 60 minuter. sedan svalna i kylskåpet

Vispa den vispgrädde och sätt på kakan, dekorera oreo.

Läckra :)

Reply
Ullis

Prova ICAs saffranskladdkaka, himmelskt god!
Jag hade i dubbla påsar saffran för riktigt mycket smak och bytte vetemjöl mot glutenfritt då jag också har IBS.
Sök på receptnr 718016 på Ica.se.

Reply
Kasia

The recipe for polish brownie (well known as Murzynek ;)) ingredients:
125 ml water
3 tbsp of cocoa (dark, not the instant cocoa with sugar)
300 g sugar
250 g non-salted butter
4 eggs
225 g wheat flour
2 tsp baking powder

recipe:
1. Water, cocoa and sugar put into the pot, stirr and get it to boil. Add butter into hot mass and stirr to melt. Leave it to cool down.
2. In bowl mix flour with baking powder and leave it.
3. Pour hot boiling water over eggs. Separate yolk from eggwhite. Yolk put to cold cocoa-sugar mass in the pot and mix it with spoon. Take half of the glass of the mass and leave it (it’s something that we put after baking on the top of the cake). Now you can add the flour with baking powder into the mass (not that in the glass; to the bigger part in the pot). Mix it with spoon. Whip the eggwhite and put it to the mass, mix subtly.
4. Cut the baking paper to the shape of springform pan (these baking sheet in round shape). Put the cake-mass into.
5. Bake in 180 Celsius degrees for 45 minutes until the kofta stick is dry. I put it always in the middle shelf of the oven. Baking programm – upper and bottom heating.
6. After baking take the cake from the oven. Let it cool down. Now spread the cocoa-mass from the glass (that you left) on the top of the cake.
:D

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*