• header

12e juni 2010 – på Kreta

Hej bloggen! ♥

Har haft en underbar och skön dag på stranden. Klockan är halv nio här och jag har bråkat med internet och hotellpersonalen sedan klockan sju men NU verkar det vara löst. Jag måste helt enkelt gå ner till restaurangen och sitta här.

Jag har massor med bilder att lägga upp så nu ska jag sitta här ett tag och blogga. Vi hörs om en stund! :D

Igårkväll innan vi gick ut och åt. Det snygga örhänget (jaaa jag älskar korsörhängen trots att jag inte är kristen, hur orkar vissa av er bry er?) kommer från item.blogg.se

112 Comments

s

dagens fråga:
är du muslim:o:o
ÄLSKAR DIN BLOGG KENZA.Många pussar och kramar från ett väldigt stort fans!

Reply
carmenb

yeah im christian but dont worry from me theres any problem, im not THAT christian. btw why you only wear one? and why you never wear earrings? thats something that relle caught my attention, even tho you are always full of jewelry, never earrings on you!=)
xo

Reply
Anja

Söt klänning kenza!:D Och tack för sveriges bästa blogg!
P.S Dina örhegen var superfina!:D Ha det bäst på kreta!:D

Reply
AtlantaGeorgiaa

Kenza!

When are you going to write in English?!!!!!
Or am I the only English girl who checks your page???

love xoxox AtlantaGeorgiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Reply
Ronja

jag fröstår inte varför man skulle vara kristen för att ha t.ex. korsörhängen. Jag menar om de skulle vara så så skulle de väll sälja sådana smycken i en kristna only butik, och inte massproducera det, right?

Reply
aida

åh va gullig du såg ut! fan, jag ser upp till dig och att du orkar blogga när du e på semester.. bry dig inte om dom som snackar skit det gör dig inte mer dålig för det, det e ditt val om du vill ha på dig något som du känner dig fin i, Ha det så kul i kreta kram :)

Reply
Johanna

shit va vacker du är i rakt hår :O
hur får man vara så fin?!
keep up the good work :D

Reply
anna

Hej Kenza, och tack för en underbar blogg! :)
Idag köpte jag mina första par Converse. De är röda.
Men jag vet inte riktigt vilka kläder som passar till? Typ färger och vissa klädesplagg? Kan inte du ge lite tips? Skulle bli jätteglad då :D
Tack på förhand :)

Reply
Frida

du och flera andra bloggare/människor ( som inte är kristna/katoliker) missbrukar ju det hela angående en religion, genom att använda det för att “det är snyggt”. Ingen säger att ni inte får det, men det förstör ju allting.

Reply
asta

ursäkta? har följt din blogg sedan du var med i frida för första gången, och det var även då jag fick upp ögonen för bloggar. Håller alltid med om det du skriver förutom nu? VAFAN? hur folk orkar bry sig om du har kors när du inte är kristen? klart som fan att folk som är troende kristna bryr sig? dom tror på sin religion och du SMUTSKASTAR den. dom tror på något, är religiösa. Så snacka inte om religion när du tydligen inte fattar.

Reply
-

Gillar din blogg men fattar inte vfr man ska bära symboler om man inte står för det?

Reply
Angelica

jag är inte kristen så jag vet inte vad dom tänker men kan ju gissa,

om man är troende kristen och tror på Gud och så sitter en icke troende med kors samtidigt som hon röker och dricker alkohol på en fest.. well du fattar väl själv varför folk tar illa upp :P

Reply
nathalie

varför i helvete har du kors fastän du inte är troende???????????????? :s skam

Reply
d

fan haha måste bara kommentera igen, vad är ditt problem? ska man ha kors-smycken så ska man vara kristen, så är det bara. Jag går ju inte runt med något muslimskt-smycke när jag inte är muslim?!

Reply
Sara

Det handlar om respekt för etniska grupper Kenza, man kan klä sig snyggt utan att riskera att man kränker andra människor.

Allt är inte mode och glamour, ytligt och falskt korset är en symbol för den kristna tron och inte ett smycke. När du har på dig ett kors tar folk för givet att du är religiös och dessutom kristen. Gör vad fan du vill, men du borde veta att du ger sken av att vara någon du inte är.
Och det tjänar ingen på.

Reply
LadyM

men snälla, vad gnäller ni om? om korset inte blivit en modeaccessoar hade inte alla butiker sålt halsband, ringar, örhängen och armband med kord på/i. kolla er omkring, det är kors precis överallt, och om det bara varit för troende så hade det aldrig sålts i sådan utsträckning. gnäll på modekedjorna, inte kenza och alla andra som köper det.

Reply
Kristen

Vadå hur orkar vissa av er bry er? Kors är inget mode, det är en symbol för oss kristna. Du hade nog förstått det om du själv hade haft en tro.. Klart att man får bära vad man vill men jag tycker inte att du borde skriva på ett sånt sätt som att det är fel av oss troende att påpeka det.

Reply
kim

Du tror på någon religon va? men iallafall så är din pappa o mamma muslimer eftersom din bror heter ali? älskar din blogg, kramisar<3

Reply
Ritaa

ÄLSKAR dina örhängen. Vet du vart dom finns att köpa? <3 :) Jag är en troende kristen !

Reply
Maria

Det är ingen som sagt att du inte får men du får liksom förvänta dig att kristna människor kmr reagera eftersom du sj säger att du ej tror men ändå bär ett kors. Korset är väldigt betydelsefull och betyder mer än ngn icke troende som du ngnsin kan förstå så tycker du kan lämna alla kors ifred, bara för du vill se fin ut på dina utekvällar så behöver du inte smutskasta korset. Lär dig ha RESPEKT för andras religioner!

Reply
S

keenza, du är min förebild <3
undrar bara om du nu inte är kristen, vad är du då? :D
fortsätt så som du gör, äälska din blogg

Reply
Terese

vadå, så man får inte ha kors på sej för att man inte är kristen? vad är det för bullshit :S

jag tyckte det var skitsnyggt i alla fall! :D

Reply
Amina

hej kenza!
jag är inte en sån som bryr sig eller bedömmer folk genom deras religon, men om du inte är kristen vad är du då? ^o)
älskar dig o din blogg skitmycket
P.S i bilden ovan är du dödlig snygg

Reply
Linnea

Håller med Asta.

Du börjar bli mer och mer kränkande känns det som och det är väldigt synd när du är en bra bloggerska!

En gång skrev en tjej i kommentar:
– Bara för du tkr det, betyder det inte att det är rätt.

Asså Kenza .. snälla, försöker tänka på dom som är kristna och skriv inte ” Hur orkar vissa av er bryr sig ”

Såklart man undrar varför du har korsörhängen? Man vill ju veta om du är kristen eller bara varför, för jag tycker det är lustigt att ha det när man ej är kristen. Men vissa använder det ju enbart för det är snyggt.

Reply
Malin

Hej Kenza! Måste säga att din klänning är super fin! Är den ny och vart kommer den ifrån? :) Tack för en inspirerande blogg!

Reply
Sofia

Vissa bryr sig eftersom korset är en viktig kristen symbol (Jesus dog på korset). En symbol som tyvärr har blivit lika vanlig som… typ hjärtan.

Reply
Emelie

menar du “hur orkar vissa av er bry er” om: -att vara kristna? eller att du använder dem även fast du inte är kristen?

Ser du dig själv som ateist?

Din blogg är jättebra och jag läser den jämt! Ville bara fråga :) KRAM

Reply
Emelie

menar du ”hur orkar vissa av er bry er” om: -att vara kristna? eller att du använder dem även fast du inte är kristen?

Jag hoppas du syftade på det senare för annars tycker jag du är sjukt känslokall! Även om inte du är kristen så finns det faktiskt andra som är det.

Ser du dig själv som ateist?

Din blogg är jättebra och jag läser den jämt! Jag ber om ursäkt ifall jag har fel, ville bara fråga :) KRAM

Reply
:)

Öh..? Vadå hur orkar vissa av er bry er? wtf! om du int är kristen ha int kors på dej! it’s that easy ha resepekt för religonen! om jag inte är kristen så behöver jag int ha kors på mig fast jag är kristen btw. fett synd …
hur orkar ni ens bry er? HA, okej!?

Reply
Anna

du har jättebra blogg :d

men jag undra en sak, heter Mika, Mika eller är det ett smeknamn? eller kan både tjejer och killar heta det? jag tycker själv att det e ett jättefint namn hoppas inte hon tar det illa. kram hoppas ni har det roligt :D<3

Reply
Natalie

Jag tycker inte att korssmycken är speciellt kristna alls. Det är väl om Jesus skulle vara korsfäst på det smycket man använder som man har på sig ett kristet smycke, men annars har det ju inte ett piss med religion att göra. Korsen användes ju för att mörda folk till en början, och blev inte kristna för än Jesus hängdes på ett, så folk som är kristna bör inte ta illa upp bara för att andra använder såna smycken :) In my opinion iaf.

Reply
challe

haha men vadå? ett kors representerar ju hela kristendomen typ. jag går ju inte och tar på mig burka “för att jag tycker det är snyggt” när jag inte är muslim eller?

Reply
Emelie

haha, jag håller med, när jag använder korsörhängen eller halsband så tror de direkt att man är kristen. Hallå får man inte ha det om man inte är kristen eller :)

hoppas du har det bra där borta, är så avundsjuk så jag dör :)

Reply
Malin

Alltså seriöst. Jag känner en kille som är väldigt kristen. Jag frågade honom innan vad han tyckte om allt superhype bland tjejer att ha kors attt det hade blivit som en trend. Han svarade att “det är väl upp till dom om de vill bära på att 2000 år gammalt dödsredskap”. Okej modekedjorna har överproducerat kors och det är inte Kenzas fel, men samtidigt tycker jag också att hon borde tänka på att sitta och röka och hälla i sig massa sprit kanske inte ger så bra intryck då det helt säger emot kristna levnadssätt och det är faktiskt ett kors hon har på sig och korset är ju en symbol för kirstendomen. För trots allt, så var det från början en symbol för att Jesus dog på korset. Och det vet till och med jag, som inte är kristen.

Reply
---

Första gången ja läser din blogg faktiskt å den va riktigt bra , Men måste bara påpeka
Vad menar du med hur orkar vissa av er bry er? , eller va du skrev? , Klart man bryr sig om man e kristen.
Det var rätt så respektlöst av dig att säga så .
Menmen , vad vet jag.Du kanske inte menade något illa med de ? .
Om du inte menade något illa med de du sa så tycker ja att du ska uttala dig eller något och förklara vad du egentligen mena.
För jag tror många tog åt sig och blev kränkta

Reply
Sara

Jag är kristen och tror på Jesus. Men blir inte förvånad över att folk har korset som smycke fast dom inte är troende. Korset är en fin symbol – men man måste inte ha ett kors på sig bara för att man är kristen. De som inte är frälsta får väl ha på sig ett kors om de vill, man ska inte lägga för mycket tyngd i själva korset som smycke, detalj, osv – det är ju helhetsbilden och det som korset STÅR för som är det viktiga – att Jesus dog för oss alla och betalade för våra synder, och sedan återuppstod – som är det viktiga.

Att någon som inte är troende har på sig ett kors är inget att bli förfärad över.

Reply
rebecca

frisyren du har på bilden, kan inte du visa hur du gör!
för alltid när jag ska ha den så förstörs den alltid, och din värkar ju sitta väldigt bra om jag inte trott fel?
puss&kraam

Reply
Madina

jag tror med att skriva “hur orkar vissa av er bry er” så menade hon om att hon hade korsörhängar, inte om att hon undrade hur ni orkar ha ngn religion alls.
men att ha respekt för andra religioner skulle vara bra att undra över, Kenza
iaf man lever som man tror det är rätt och bra

Reply
Sara

Ni kristna idioter som tar illa upp är just det, idioter. Kristna har ingen som helst ensamrätt till att använda kors som symbol. Bara för att det är en symbol för kristendomen betyder inte att det är det enda det är en symbol för. Väx upp snorungar.

Reply
;)

Ja vissa orkar bry sig för att ett kors symboliserar en religiös tillhörighet inte bäras som modeacessoar. Tkr det säger sig själv.

Reply
June

Natalie: Hur dum i huvudet är du? Om du inte vet att korset är en symbol för kristendomen, vet du inte vad två plus två är heller?

Reply
Leonora

“Klart man får bära vad man vill men jag tycker inte att du borde skriva på ett sånt sätt som att det är fel av oss troende att påpeka det.”

Är själv ateist men håller med kristen som har skrivit detta.

Reply
Julia

Man smutskastar inte ett kors bara för man bär det. Bara för man inte är troende. Det är fy och skam på er som klagar på folk som bär det för det är snyggt. Liksom..alla får väl bära vad dem vill. Kors fanns nog långt innan det blev en kristen symbol, och hade då ett syfte som något annat. Ingenting att bli upprörd över, herregud!

Reply
Caroline

de som är jättetroende tar väl illa upp! du borde tänka mer på vad du skriver ibland :p

Reply
Hanna

.. Hur orkar du bry dig om någon utger sig för att vara du (i bloggkommentarer etc)?
Det är ju din identitet, som någon annan tar utan vidare.
Kristendomen är också en identitet.. som du tar, utan att tillhöra den.

Jag bryr mig inte personligen, trots att jag är kristen, för jag tycker kors är vackra och gör sig utmärkt som smycken^^ Men samtidigt skadar det inte att ha lite förståelse för dem som tycker annorlunda? :)

Reply
Sara

Hanna: Och det gäller inte kristna eller? Kenza tycker annorlunda! HA FÖRSTÅELSE!

Reply
ms

de som kritiserar kors osv för icke-troende är en skam för sin egen religion, jävla torrisar.

Reply
dadolino

hahaa burka??..det e väl o ta i challe ärligt talat?! Jag förstår Kenza en modemedveten tjej som kan tycka det e snyggt att bära kors vilket många gör åx trots att de är ikke religiösa.Men jag tycker att man borde visa lite hänsyn o respekt för religonen ock människor som är religiösa.Det svårt o spekulera i detta..o dess historia o vad det betyder korset jesu död på korset m.m.. Men jag tycker persoligen att smycken med religiosa inslag borde köpas speciellt i smycke o guldaffärer inte överallt borde finnas begräsningar när det gäller sådant..jag menar jag hoppas att man kan fortfarande tex vara muslim o bära ett kors bara för att man tycker det e snyggt o inte tänka på att det har med jesu död att göra m.m Men tyvärr vi lever faktiskt i en värld där vi måste respektera varandra o våran religiosa tro även om vi ikke är religiösa så är det väldigt viktigt annrs blir det så att vi ba tänker på oss sj o ingen annan.
Sj så tycker jag bilden ovan om kors örhänget..sorry kenza men ikke så snyggt ska va lite rundare.. my opinion! ;)

Reply
Sara

dadolino: Nej, vi lever inte i en värld där man måste respektera andras tro. Vi lever i en värld där man ska respektera andras rätt att yttra sig precis hur dom vill, även om det förolämpar dig eller din tro. Jag tror tex knappast att någon här respekterar nazisters tro om att vita är överlägsna alla andra raser. Jag tror heller inte att någon bryr sig om att nazister tar åt sig om man vanhelgar en swastika.

Reply
dan

haller med asta. Jag tycker det ar valdigt forolampande nar nagon som gang pa gang sagt att dom inte ar religosa har pa sig kors. Jag ar kristen. Jag har kosr pa mig nastan varje gang. DET AR EN SYMBOL FOR VAR RELIGION. Fattar att du vill ha pa dig den. Men att skriva “fattar inte hur ni orkar bry er” ar bara dumt. SAKLART VI BRYR OSS! Om man ar riktigt troende. Jesus dog pa korset for oss, du sager att du inte tror pa det och sen, SEN, tar du dig friheten att ha pa dig det som symboliserar det han gjorde for oss. wierd..

Reply
Hanna

Sara: jag tror du missade min poäng.. jag tycker ju redan som henne, kan jag förstå mer då? O.o
Men det hon skrev tydde på att hon inte förstod hur någon kunde tycka annorlunda, då måste man väl ändå få reagera lite? :)

Reply
Katta

Sara. Sen när blev Nazism en tro?
Det var det mest korkade jag läst av alla kommentarer.
Nazister har ingen tro – de har en politiskt inkorrekt uppfattning om hur ett samhälle ska se ut.
Vem är deras “Gud”? Hitler eller.
Haha.. Förlåt men någon klass på kommentarerna kan det väl ändå vara.

Apropå Korset – Korset är en av alla symboler som har massproducerats. Det är då inte så konstigt att folk som inte är troende också använder det.
Hur många människor inreder inte sina hem med Buddha statyer eller Ganeshas utan att vara Buddhister eller Hinduister?

Religion och troende i sig är någon en person ska hålla för sig Själv eller i församlingar där likasinnade finns.
Jag tycker det är lika stötande att se någon tillbe gud som det är för er att se någon missbruka “er” symbol.

Men självklart, att kriga för sin sak har alltid varit en av religionens främsta uppgift.
Mer människor har dött i religionskrig än under Hitler och Stalins tid. Tänk om..

Reply
en sak

hej kenza är typ wb du jag måste ha allt du har du är så fin asså jag skulle svimma om jag såg dej , du har blivit ljusare i hårt:D

Reply
linda

hej kenza älskar din blogg och du är sååå vacker jätte fin klänning och du passar jättebra med håret plattat:D ( ni som säger att det är en skam för kristendomen att kenza går runt med korset och sammtidigt röker och dricker verkar ta åt er väldigt mycket det är ju inte ni ni som ”synar” elr vad man ska kalla det så jag tycker att ni ska SKITA i vad kenza har på sig det drabbar ju inte er bara kenzas GOOD LOOKING go kenzas.se THE BEST BLOG EVER.P.S <3 NORDAFRIKA

Reply
Dunja

Hej Kenza!
Jag har en fråga, jag har följt din blogg i ett par år nu och har märkt att på siste så har du fått riktigt stora bröst!(jättefina är de)
Kollar man bak så ser man att du inte hade så stora bröst igentligen.. så jag undrar bara är det något du använder som du kan tipsa om? piller, p-piller eller nån speciell mat?
Tack!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*