• header

Hachiko

Jag sitter och gråter som en nyfödd baby. Jag & Nadia har precis sett en av de sorgligaste filmerna någonsin. Gissa vad den handlade om? En mamma som förlorat sitt barn? Nej.. En man som förlorar sin fru i en hemsk sjukdom? Nej… Utan den handlade om en hund.

Filmen hette Hachiko är baserad på en sann historia och den handlar om en hund som alltid sitter på tågstationen och väntar på sin husse när han kommer från jobbet. Men en dag kommer inte husse, och hunden sitter och väntar på exakt samma ställe varje dag i 10 år.

Jag har nog aldrig bölat så mycket till en film. Om ni inte har sett den, se den! Eller nej gör inte det. Man blir bara deppig, haha. Nu ska jag krama sönder min vovve. Hunden är verkligen människans bästa vän ♥

Vovven i filmen är av den otroligt fina rasen akita

303 Comments

matti

jag såg den i våras, helt sjukt hur mycket jag grät!
kände mig som ett litet barn som tappat bort sin nalle, jag kunde inte sluta gråta… den filmen är verkligen värd att se !

Reply
isabelle

Den där hunden och hans husse kom från Japan. Dom har en staty av hunden mitt i Shibuya i Tokyo, det var där han satt och väntade på sin husse varje dag i 10 år efter att hans husse hade dött. sjukt sorgligt :(

Reply
Isabella

Jag såg den när den kom, så sjukt sorglig har nästan inte gråtit så mycket till nån annan film heller. Den är bra men man vill inte se den igen för den e så sorglig!

Reply
Emilia

Jag gråter sällan till film, men när jag såg Hachiko för ett tag sedan fick jag gömma mig bakom en filt där jag satt och verkligen storgrät.
När det är djur inblandade, då blir det andra bullar… =)

Reply
Keela

har tänkt att kika på den i ett par dagar men inte fått gjort det ännu.. antar att jag kommer lipa mig sönder och samman.

Reply
Maria

Filmen är helt underbar, satt och böla som en stucken gris!
Vi har ju en renrasig shiba och en blandras shiba/rottweiler här hemma så det var extra kul att kolla då de använder shiba som akitavalpar i filmen. :)

Ha en fin kväll!

Reply
my

nä herregud vad sorglig den är! mamma och pappa satt där så ville inte gråta floder precis men fick tårar, sen ser man mamma börjar gråta och pappa fick tårar i ögonen haha, så då var det fritt fram att låta tårarna rinna :) satt med en klump i halsen hela filmen typ…

Reply
Elin

bara av att se trailern av den fick min att gråta :’/
Sitter och bölar som ett litet barn ^^’

Reply
elin

sorlig film.. riiktigt sorlig. om man bölar lite för lassie så gråter man ju flooooder av denna film. min rottweiler var min absolut bästa vän, betydde allt, men tyvärr va han tvungen att avlivas, och ca en vecka senare såg jag denna filmen. inte så smart precis :/

Reply
Sophia

Jag vill verkligen se den, filmen verkar helt underbar. Dock förlorade jag precis min 6 åriga lilla vovve, så jag funderar på om det är en så smart idé. Men åh, så söt hunden är!

Reply
Cheyenne

Denna film var helt underbar, jag grät så himla mkt.
Nu ska jag gå och mysa med min hund, marley, som är 9 månader.

Godnatt Kenza!

Reply
Lovisa

Åhh. Såg den i vintras, jag skakade för jag grät så mycket, Jag va helt förstörd i en vecka. Helt sjuk. men den är verkligen så otroligt hemsk

Reply
sara

SAMMA HÄR !!!
jag hade ALDRIG gråtit till en film innan, men när jag såg hachiko bara sitta där och dö, alldeles sliten, då brast det.

Jaga grät i en hel timme…

och låt oss inte glömma att jag är en nybliven hundägare (2 veckor 1 dag)
så jag bara tog valpen i famnen och grät på honom ist….

Reply
E

ååååh.. shiit, den vill jag se, kan ju kanske passa på nu när det ändå är dåligt väder :( <3

Reply
Jackie

jag klarar nog absolut inte av att se den.. kommer gråta tills jag torkar ihjäl… sånt är det sorgligaste som finns. Djur är underbara, och det bästa Gud kunnat skapa <3

Reply
sara

åhh jag älskar den här filmen,jag har inte så lätt för att gråta så jag trodde aldrig att jag skulle göra det heller,men det blev så att jag grät genom hela filmen,åh den är mer sorlig en bra,jag älskar den!!

Reply
louise

min hund dog i fredags:( blev påkörd! så har bara min schäfer kvar nu:( de är inte värt att leva när ens bästa vän dör:( men o andra sidan ska jag göra min andras hund liv så fint som möjligt:). men saknar min lille vän så myucket…

Reply
Sofia

Sorligaste filmen jag någonsin sett haha nästan. Jag och min kompis grät oss igenom hela filmen haha <3

Reply
Lotta

ja herregud! Jag såg den en gång med min kompis (jag har känt henne i 6 år utan att jag sett hennes gråta en enda gång) och vi satt där och man kan verkligen inte hejda tårarna som kommer! Det är helt sjukt alltså.. VI satt där och storbölade typ flera timmar efter, vi kunde inte sluta! Och så gick vi och kramade mina stora hundar (ena är en schäfer och har likadana öron som Hachiko) och alltså, jaa… Jag har aldrig, aaldrig gråtit så mycket till en film,

Reply
ellen.

helt ärligt hatar jag sånna filmer.
men man kan samtidigt inte undvika att se dom.
jag har inte sett denna filmen.
jag vill, men samtidigt inte.
hm, det är svårt det där.
+ att hunden var den sötaste jag skådat!
fy, en sån vill jag ha.

Reply
Lisa

Håller med dig om att Haschiko var hemsk! Jag grät så att jag tappade andan :) Men den var ju så himla fin ändå! Kram på dig

Reply
Mari

Takk for tipset! Jeg så den nå, og herregud – jeg gråt under ca. halve filmen! Og jeg gråter aldri under filmer, har gjort det én gang før…

Reply
Lisa-Mari

Åhh, jag såg den för några veckor sen när jag var på gotlands båten.. Gud vad jag grät! Folk kom fram och frågade om det hade hänt nåt.. ;) Hahah kram

Reply
Hanna W

Jag har också sett den! Det var på en födelsedagsfest hos en kompis och då såg vi den, så himla sorglig. Vi grät i typ en timme efter vi hade sett den! Så himlaaa sorglig men bra.
Kram från Hanna<33

Reply
m.♥

Hej! Jag hittar inget svar på denna frågan därför känner jag mig tvingad att fråga, nejmen , vad heter filmen ? skulle hämskt gärna vilja se den! :)

Reply
Tess

Jag skulle även vilja tillägga katten som människans bästa vän :-) Har ingen hund, men tre underbara katter. Tänkte se filmerna nån gång, men vet inte om jag ska börja med originalet eller den nygjorda amerikanska… Bölar alltid till djurfilmer :-)

Reply
Marre

Gud va sorglig , såg den igår kväll…grät mig till sömns ;(. Jag menar..det är ingen påhitt det är ju en sann historia.Det som fick mig att gråta jättemycket , det var nog när jag fick reda på att Hatchi drömde om att Parker kom tillbaks.Det var i slutet.Blev fan förkrossad i hjärtat TT_TT.

Reply
Malin

Håller med den är jätte bra och sorlig. Såg den igår kväll, vi hyrde den.

Reply
Cecilia Sennerfors

Jag vet men gråter som en jäkla tönt till den filmen! Man ska inte se den om man har hund och den är i en annan stad, gjorde det och grät sjukt länge, kastade mig på hund stackaren när han kom hem x)

Reply
Petra

Den filmen har jag sett och även skrevet om i min blogg.
En riktigt bra film som hamnar överst på min tio i topp lista.

Reply
ms

oh yeah tell me about it! jag gråter nästan aldrig till filmer, men efter jag sett den så grät jag så mycket att min hund blev rädd och la sig under sängen..usch vad sorglig den var!

Reply
Anna

Gud, jag som bölade till Marley and Me, hur ska jag då klara av den här filmen? NU måste jag se den bara för det!

Reply
Sandra

Ja den är verkligen sorglig och det är så synd om den stackars hunden :( jag går gick och kramade mina katter efter att ha sett den haha

Reply
Agnes

Ååh!
Såg den på bio med min kompis.
det var en jätte liten biosalong och så var det såkallad pensionärsdag. Så det var bara jag, min kompis och tio pensionärer där. Och det var bara jag som bara jag som grät i hela salongen!
Jag rotade igenom väskan i jakt på näsdukar och hittade en skrynklig servett i botten på den.. Grät så mycket att servetten gick i bitar!!
Se den, men ha en hushållsrulle till hands (!!)

Reply
Emma

jag har också sett och jag har aldrig gråtit så mycket till en film, eftersom jag själv har en hund så grät jag ännu mer.

Reply
Eleonor

Jag såg den igår kväll och jag håller med, har aldrig nånsin gråtit så mycket till en film som den. Men samtidigt en helt underbar film! :)

Reply
Anna.

Hej!
Såg filmen ikväll.
Fick tipset från dig, kenza.
Usch och fy cch bläh ! :'(
grät nästan hela filmen. Men till alla som vill se den, se den. Den är verkligen sevärd.
Tack för tipset!

Reply
sanna's the nameeee

om du gillade den filmen borde du verkligen kolla på “Tigerbröder” och “Marley och jag”, de är två typiska filmer som jag satt och storbölade till, första gången jag såg dem :)<3
x

Reply
Emilia

Har också sett den. Den är sjukt sorglig. Jag grät också. Och det hjälper ju inte att den är verklighetsbaserad heller. Usch, jobbigt..

Reply
Cajsa

jag såg den filmen idag! den var så himla sorglig. Hunden var så trogen och söt!
lipa sönder gjorde jag!

Reply
Agnes

Ja den där historian är inte något man hör utan att fälla en tår..
Visste du förresten att det där hände i Japan och att dom har ställt upp en staty föreställande hunden. Jag var själv där i Mars och såg statyn. Man får upp en mängd med bilder på den när man googlar.

kram!

Reply
- | | Carro | -

Jo hundar kan vara väldigt snälla..men för mig är det katten som är min bästa vän :) min egna kisse kommer alltid och gosar med mig och när jag ligger sjuk i sängen märker hon detoch kommer och nosar på en.. det är rätt otroligt att de känner på sig det :) aw..och har f.ö börjat titta på den filmen och hunden är urgullig..börjar gråta bara av det xD aah..djur <3

Reply
Antonia

usch jag håller med, bölade som fan i slutet jag också. den filmen är så sjukt sorglig så det inte är sant :(

Reply
sanna

Den har jag också sätt och den är nog den sorligaste filmen jag har sätt. Jag grät verkligen nästan hela filmen :O
Det var så synd om den hunden :'(
Och tänk att den är sann !!! :(

Reply
Linnea :)

Naww, den har jag också sett, den är inte precis den bästa filmen som finns men den är endå ganska bra ;)
Grät i slutet för att den var så sorlig :(

Reply
Julia

Jag har sett den, grär som en liten, jag vet inte vad! Pappa kallade mig fjant för att jag grät till en film, min pojkvän tyckte jag var gullig och jag själv, jag tyckte jag var n ormal, man SKA gråta till sånna filmer tycker jag ;D

Reply
WJ

Jag vet <3333
Det är den mest sorgliga film jag NÅGONSIN sett jag bölade i typ en timme efter <3

Reply
Emina

Hahaha, såg den för några månader sen, bölade som jag vet inte vad jag också efter det. Dagen efter när vi skulle lämna igen den köpte jag ett exempel x) En av de bästa filmerna jag sett. Blev kär i Akitor efter den filmen ocskå hahah XD

Reply
sanna

Såg den idag, jag grina så mycket så jag inte såg i slutet nå eftersom mina ögon var fan fyllda med tårar, en av dom bästa filmerna jag sett! <3

Reply
Ylvali

Åh den filmen är riktigt bra,, Sorglig men bra.. :) Jag undrar om dom faktiskt gjorde en staty där när hunden dog, eller om det bara är i filmen.. :)

Reply
SS

Det är den enda filmen jag någonsin har gråtit till så mycket!! mina kompisar tycker att jag är konstig för ja brukar inte gråta till andra filmer

Reply
Paula

En annan sån film som är verklighetsbaserad och som handlar om hundar är “Eight below”. Det är en av mina absoluta favoritfilmer och en gråtfilm.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*