• header

Bojkotta Blog awards!

Jag hade tänkt vänta tills jag kom hem till min VIP-inbjudan (så att jag kunde tvinga Mani att uträtta sina behov på den) men det kliar i fingrarna. Jag är riktigt arg och känner att jag behöver skriva detta. Jag antar att jag kommer göra VeckoRevyn väldigt upprörda nu men jag kan inte låta bli. Jag älskar er tidning men nu har ni gått överstyr. Ni som alltid pratar om rättvisa, alla är lika värda och BLABLABLA.

I höst är det dags för VeckoRevyn Blog Awards igen. De har nu skickat ut inbjudningar till en massa bloggare, det står att de gärna vill mingla med dem. OM de betalar 200 kronor. Vad in i helvete?

Det är bara vi som har tillräckligt stora bloggar (alltså vi som kan ge dem tillräckligt mycket gratisreklam) och är nominerade som får komma gratis. De andra måste betala 200 kronor.

Det spelar alltså ingen roll att de redan har en massa sponsorer, för nu måste bloggarna alltså BETALA för att göra reklam för dem. För det är reklam de får. Bloggarna går dit, bloggar om det, bloggar om innehållet i goodiebagsen och får sponsorerna att hurra.

Det här är inte rätt. Det är inte rätt att man ska betala för att få komma och sedan göra reklam för dem och det är ABSOLUT INTE rätt att vissa av oss får komma gratis medan andra måste betala. Nu har ni gjort bort er, VeckoRevyn.

Nu bojkottar jag och flera andra bloggare Blog Awards och jag hoppas att ni är med oss, för det här är inte okej!

490 Comments

Lena

Jag förstår inte att detta kan uppröra. Om Veckorevyn inte skulle tjäna några större pengar på Blogawards varför i helskotta ska de då ta sig all denna tid och energi på att organisera ett så stort event?! Dessutom så innebär detta ju också att det blir en mer påkostad (och därmed bättre) gala vilket alltid är kul. Dessutom så har alla 200 kr – jag förstår att Veckorevyn skulle få kritik om de begärde 500 men 200 kan vi faktiskt kosta på oss utan problem. Att de nominerade inte betalar är ju självklart men att resten som kommer måste betala är väl normalt, de är bara där som publik och för att ha kul. Går du på diskotek får du också betala inträde, det är väl inget konstigt med det. Dessutom så får de ju en väldigt bra goodiebag vilket inte är så ovanligt för Kenza men för de mindre bloggare är det ju ett jätteplus. Att bojkatta Blogawards tycker jag är väldigt synd för att det är ju ett av de få stora bloggalorna som finns. Varför förstöra en fin tradition för 200 kr? Jag tycker bara det är så jävla synd.

Reply
Cecilia

Tycker inte det är ett dugg konstigt att de tar betalt! VeckoRevyn, precis som alla andra företag vill gå med vinst! Så länge det finns efterfrågan och bloggare är villiga att betala 200 kr för galan ser jag inget fel i det VeckoRevyn gör!

Reply
Sara

Jätte bra gjort av dig verkligen! Du om någon har fötterna på jorden även om det går bra för dig och du är känd. Det gör bara att man blir glad när du får nya jobb och det går bra för dig! Du är verkligen en förebild. Puss!

Reply
Mimmi

håller med dig!
shit, du är nog den enda bloggaren som skulle kunna skriva sånt här, serri! du verkar vara en så himla fin person, eller de är du :)
För det märkte jag när ja läste texten ;)

Reply
Keela

Vet inte vad jag ska tycka, det är väl inte okej på ett sätt men samtidigt så lägger dom garanterat ut en jävla massa pengar på detta och om dom skulle låta alla gå gratis så hade dom väl gått back antar jag.. ?

Reply
Mickis

Bra Kenza!Du har alledels rätt i det du skriver.
Till er som skriver att Kenza är “pinsam” för det här inlägget,vad är det för fel på er?
Hon ställer upp för oss “vanliga dödliga” och så skäller ni ut henne för det.
Men inte nog med det,ni skäller ut henne när hon är “högfärdig” enligt er också.
När ska hon duga?
Bara ren och skär avundsjuka!

Reply
emmi

det tycker jag du gör rätt i!
de har verkligen gjort bort sig, inte bara med vip-biljetterna och betalning, utan jag läste också att de skulle ta bort fotokategorin. riktigt tråkigt, så många bra fotobloggare som det finns! Dock synd att en sådan bra tidning gör bort sig totalt

Reply
Mathilda

Bra där Kenza! Det är ju helt sjukt att vissa ska vara tvungna att betala, andra inte. Jag såg att några hade kommenterat att dom måste ta betalt för att dom ska tjäna på det. Men det är väl inte rätt att dom som har små bloggar ska betala för att dom inte ger lika mycket publicitet för galan som dom stora som kommer in gratis? Antingen ska ingen betala eller så ska alla betala, någon rättvisa får det väl vara!

Reply
Tova

Nej, jag förstår dej faktiskt INTE Kenza. Säger som en del andra, Vecko Revyn vill väl tjäna pengar som alla andra? eller?

Reply
Natalie

What the heck? :o Tycker verkligen du gör rätt som bojkottar skiten, för det är rent utav skamligt av dem att ta betalt! Det är ju de som tjänar på det, så varför “fuska” till sig mer pengar? Om VeckoRevyn anser att det är en så jäkla häftig upplevelse att få gå på Blog awards så kan de faktiskt tänka om. Events är självklart roliga att gå på, speciellt om det är lite exklusivt och bara vissa får komma, men inte fan är det värt 200 kr? Jag tycker alla som blivit inbjudna ska göra som du och säga ifrån. Man kan göra andra roliga saker för pengarna – gå på bio eller äta ute t.ex. Applåder till dig för att du skrev om det här, annars skulle jag inte fått reda på det. With that said, ha en bra jävla dag och njut av livet, Kenza! :D

Reply
anonym

Jag har läst din blogg länge, länge. Ungefär två år skulle jag tippa. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig i ord för att beskriva det jag känner när du skriver som du gör.

Det är lättare för människor som har pengar, pengar spelar stor roll i människors liv. Jag vill ge dig en eloge, Kenza för att du står upp för den lilla människan. Hade jag kunnat hade jag gett dig en klapp på axeln. TACK för att DU skriver detta. Önskar dig all lycka i framtiden och hoppas att du satsar på modellandet och designen!

Reply
agnes

ska göra klart en grej för dom som inte kan läsa ordentligt och aldrig hänger med:
NEJ, bara för att inbjudningarna blir gratis så kommer inte alla kunna få tag på dom och kunna gå på Blogawards, utan dom som är speciellt inbjudna får ju sin inbjudan i posten och kommer säkert få någon kod på något slags vis så dom kan gå in på Veckorevyns hemsida och godkänna så att inbjudan kommit till rätt person osv.
och NI SOM SÄGER ATT KENZA SKA SLUTA GNÄLLA för att hon gott har råd att betala 200 kr, är ni helt efter eller? SER NI INTE ATT DET STÅR ATT KENZA ÄR VIP OCH FÅR GÅ IN GRATIS, MEN I INLÄGGET SÅ SKRIVER HON ATT DET ÄR ORÄTTVIST ATT DOM MINDRE BLOGGARNA SKA FÅ BETALA OCH INTE HON BARA FÖR ATT HON HAR FLER LÄSARE.
sådär, hoppas ni fattar nånting nu.

Reply
sofia

vissa säger att kissies e en förebild . men du e fanimej en äkta förebild ;o ?!?!? andra stora bloggare hade skitit i att vissa fick betala, och tänkt jag e bäst, blablalblablabla- men du står på dig och visar vad du tycker e rätt och inte rätt . loooooooova you !! <333

Reply
Marvia

väldigt modigt av dig att posta det på bloggen. o vem bryr sig egentligen om vecko revyn blir arga, de är väl bra att man vågar äga vad man tycker? :) you go girl!

Reply
Matilda

Kenza, jag gillar dig så himla mycket! Men kan du inte ta upp något annat? Bojkotta Israel? Ta upp orättvisor i världen och Sverige! Du förstår inte vilken makt du sitter inne på!
Kärlek.

Reply
Julia

I detta fall är det ju inte just pengarna som är det negativa, utan att vissa ska behöva betala medan andra inte behöver det. Det var i alla fall så jag uppfattade Kenzas inlägg och så tycker även jag. Visst kostar en gala pengar att anordna och det är inget fel att en inbjudan kostar pengar. Men att vissa inte behöver betala för att de är tillräckligt kända, det är inte okej.

Reply
Marina

Helt rätt att du säger i från Kenza. Man ska Verkligen inte bara acceptera saker och ting!! Än en gång, bra gjort.
Jag håller med dig helt om att vad i helvet ska vissa betala 200:- medan vissa andra bara kan ta din gratis biljett och bara traska in genom dörren…!!!??

Reply
N.Janzon

bra sagt! det här tyder ju faktiskt lite på att dom tycker att dom kända storbloggarna är mer värda än vad dom mindre bloggarna är, vilket inte är okej!

Reply
iThiger

Bhagavad-Gita-2:12

na tv evaham jatu nasam
na tvam neme janadhipah
na caiva na bhavisyamah
sarve vayam atah param

“Never was there a time when I did not exist, nor you, nor all these kings; nor in the future shall any of us cease to be.”

Reply
Christina

That’s is so cool that you’re doing something like that! It’s really not okay that bloggers shall pay for a arangement which is actually for them – so that’s really great that you’re standing up for the small bloggers.

– Christina

Christinasshow.blogspot.com

Reply
Lina

Hej, jag håller med om att det är fel det veckorevyn gör!
Och det är fint att ni stöttar de som måste betala :)

Kram The Chic <3

Reply
Despina

Bra gjort Kenza! Det är egentligen sjukt att de som redan har pengar får saker gratis och andra måste betala som inte har lika mycket pengar, men det är så vår värld ser ut tyvärr….och det är ju så de tjänar pengar….

Reply
suzan

BRA & RÄTTVIST inlägg, tycker att de förtjänar att bli utskällda i SVERIGES STÖRSTA BLOGG! GGo for it girl, we love you!

Reply
Linda

Ellinor:

Du har nog inte fattat grejen riktigt, det handlar inte om huruvida “kreti och pleti” ska få komma in gratis eller inte utan det är att göra skillnad. I sådana fall är det väl för sjutton mer kutym att ALLA ska betala – inte vissa beroende på “storheten” i bloggvärlden. Tror du inte att VR tjänar tillräckligt mycket pengar ändå? Lägg ner – du skriver bara en massa rappakalja för att ha något att gnälla om. Och det går för en hög till av er som är så avundsjuka att ni bara måste skriva att det beror på att Kenza inte är nominerad.

Tjejer, det finns tillräckligt mycket skit i världen, tillräckligt många som kommer vilja sätta krokben för Er – var snälla mot varandra.

/L

Reply
babb

Nämen Kenza, då vill inte jag betala för dina smycken, jag vill ha dem gratis. Annars bojkottar jag dem och skriver om det i min blogg med en uppmaning till alla att bojkotta dem. Alltså, jag älskar dig Kenza, men nu har du fan gått för långt. Det här är inte rätt. Det är inte rätt att man ska betala för att få bära dina smycken och sedan göra reklam för dig och det är verkligen inte rätt att vissa av oss får dina smycken gratis medan andra måste betala. Nu har du gjort bort dig, Kenza. Klart att storbloggarna kommer in gratis, tror ni att Zlatan behöver betala för att gå på fotbollsgalan? Nej just det!

Reply
Lovisa

Jag antar att det är såhär stora tillställningar alltid gått till, men det gör det inte okej. Jag tycker det är sjukt bra gjort av dig, du använder din makt på det bästa möjliga sättet :) kostnaden är för mig inget problem, men isåf skulle alla få betala. You go Kenza!

Reply
sharre

Asså jag älskar verkligen dig kenza!! har alltid gjort och tycker verkligen du borde bli årets blogg, puss du är sååå bääst!!

Reply
BLOGAWARDS « MyShoebox

[…] hört kommer det att kosta i år och många bloggare har valt att bojkotta festen, däribland Kenza, Glitzy, Wysteriia, Anni, Avanna (läs hennes andra inlägg om det här), Kelly och Delinda. Det […]

Reply
Flextop

Men herregud. Ni vill ju alla gå på BlogAwards, det är bara att betala. Tänker jag göra iallfall!

Reply
Fredrica - The Daily Influence

Mycket bra skrivet Kenza! Kan inte annat än hålla med. Fick själv min inbjudan häromdan och när jag läste att det nu kostar (som du skrev) att göra reklam för dem blev jag minst sagt irriterad. Inte rätt och absolut inte rättvist!

Reply
Camilla Andersson

200 kr är inte mycket med tanke på vad man får! Tycker verkligen inte att det är nåt konstigt med det här.. Verkligen inte. Inte precis att det här är nåt ovanligt. Håller verkligen med “babb”.

Reply
Ida Johansson

Om man har fått en inbjudan så ska man inte betala för den, det låter fan inte bra! Men om alla bojkottar blog awards i år (som du vill) så kommer det inte att bli Blog Awards 2011 och det vore ju jättetråkigt som tar det seriöst och tycker att de förtjänar en “oskar” för de timmar de lagt ner på sin blogg och människor de inspirerat!
Ha en bra dag!

Reply
Billsfru

bra gjort Kenza! e lite sen med att kommentera men har inte haft internet :3 nog om mig, jag tycker de e awesome gjort av dig! håller med till 1000% inte ska man behöva betala 200 pix om man inte har en tillräckligt stor blogg! D: men attberopå fiskmås :3 jag kunde inte låta bli att le stort när jag såg att detta inlägget hade 483 kommentarer hahahahaa! e gaaalen i TH!!! *droolloveadmire* ha en underbar kväll i åskmolnsstockholm! :D kramar! <3

Reply
ONLINE DRAMA

Tittar in på din blogg ibland och läste detta nu. Måste säga att det här inlägget var STARKT skrivet av dig ! Det ska du ha all cred för med tanke på att du varit covergirl för flera av deras omslag och likväl hade kunnat hålla käften för att stå på god fot med de….men, som sagt – MODIGT och STARKT av dig att ge ut denna åsikt !

/SA-VE

Reply
Ingrid

fasen vad dåligt! och vi med små bloggar har ju inte ens fått nån inbjudan alls :( får vi inte ens gå?? inte alls?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*