• header

ANGÅENDE VALET

Nu är det dags för alla myndiga i Sverige att rösta. Jag gör det med glädje, äntligen är jag över 18 och får rösta! Jag håller mina politiska åsikter för mig själv då jag inte ser någon anledning till att fläka ut dem inför flera hundra tusen främlingar. Jag tycker att alla har rätt att bilda sina egna åsikter och uppfattningar om politik, utan att behöva påverkas av t.ex. mig.

MEN däremot så uppmanar jag ALLA att rösta! Det är otroligt viktigt. Gör din röst hörd, visa att DU finns! Rösta inte blankt, utan surfa runt och läs på om de olika partierna istället. Jobbigt? Nej, det är inte jobbigt när det handlar om din och dina medmänniskors framtid. Är du inte insatt i politik? Se då till att läsa på lite innan du röstar! Jag tycker att det är fel att bara slänga iväg en röst på “nått parti” för att man inte är intresserad eller för att man inte kan något. Otroligt fel.

Nu ska jag avsluta med något som kommer göra mig till dubbelmoralen själv, eftersom jag skrev att man har rätt att bilda sina egna åsikter, men det är ok när det handlar om ett sådant hemskt parti som Sverigedemokraterna. Rösta vad ni vill, så länge ni inte röstar på SD. Jag förbjuder mina läsare att rösta på SD. Ok? Hehe. *OBS – BLINKAR MED SKÄMTLAMPORNA*

 

UPDATE: Detta inlägg går inte längre att kommentera. Flera av er gick för långt och det finns varken tid eller ork att sitta och rensa bort rasistiska och grova påhopp.

475 Comments

E m e l i e | Mode och vardag

skulle vilja ta olika åsikter från alla partier och sätta ihop till ett. Tänker absolut rösta men vet inte riktigt på vilka än, men lutar åt ett parti mer än andra så får se om det blir de :)

Kenzas svar: Det är lite svårt, alla partier har något bra men alla har även något dåligt. Precis som du säger vill man plocka ihop lite åsikter och starta ett drömparti hehe..

Blomman

Jag ska rösta på sd…. men jag har tyvärr mina andledningar :(

Kenzas svar: I ett val som detta så gäller det att tänka på andra också, inte bara på sig själv. Valet påverkar 9 miljoner människor, inte bara dig. Något att tänka på!

Ida

Det é inget fel att rösta på SD. Men alla tänker bara “rasister” när det kommer till dem. Men saken é den att ni som säger så har ingen aning om vad de mer har att erbjuda som parti, och det de har é inte så pjåkit.

Elin

äh du har ju skrivit förut att du var röd.
tack för att du (och förhoppningsvis INTE men tror på att dom röda vinner ändå) majoriteten av rösterna kommer göra min syster och 13.000 arbetslösa i valet.
skapa jobb trodde jag man skulle göra, men hade tydligen fel.
bra jobbat, hoppas du känner dig stolt över din röst.

dessutom så borde förbifart stockholm byggas! utan massa dröjsmål och mer pengar som en folkomröstning innebär…

anna

jag vet att du vill skämta till det lite och att du säger att du är dubbelmoralen själv osv.

men jag förlorade faktiskt lite respekt för dej nu när du säger att andra personers åsikter är äckliga. jag tycker inte om sd, men dem får faktiskt tycka vad dem vill utan att deras åsikter ska bli kallade äckliga.

Kenzas svar: Du har rätt. Det var fel av mig att skriva “äckligt”. “Hemskt” passar ju så mycket bättre!

Nej till SD

Det är bra att du uppmuntrar dina läsare att rösta ;) Du är verkligen den bästa förebilden inom bloggvärlden. ALDRIG att jag röstar på SD. De involverar sig inte i något annat än fämlingsfientlighet.

BellaVictoria

Jäätte bra inlägg Kenza !
Förresten ang. din nyinköpta Easytones: Fungerar de verkligen som det påstås i reklamen? Är så sjuk suger på att springa ner på stan & inhandla ett par själv nu direkt men man vill ju gärna veta om de kommer att fungera så man inte slänger ut pengar på något som inte fungerar?

Kram
///BellaVictoria

Sara

Fan var bra sagt. Jävla nazister hela bunten. Vi är lika mycket människor som dom. Kenza visste du att de står och delar att baklava i deras “stånd”, hörde det på radio 105,9. En så utländsk och arabisk bakverk i handen på ett gäng inkompetenta rasister. SVERIGE KAN BÄTTRE. Glöm inte, Hitler började smått också..

Louise

Ja är så jävla trött på bloggare som uppmanar sina läsare att rösta. Jag tänker inte rösta. Thats it.

Elin

Och slösar man en röst på Alliansen öppnar man upp för ett samarbete med SD. Så ser verkligheten ut. Man ska komma ihåg, att även om man seglar runt på de olika partiernas sidor och tror att man läser på om deras egentliga avsikter genom att läsa det lättillgängliga, så är det endast valfläsk man får ta del av i dessa tider. Läs på om ideologierna istället och se var de olika partiernas grund egentligen ligger.

Kenzas svar: Precis, det handlar om att kolla runt ordentligt då partierna bara lyfter fram det “bra” på sina sidor.

jessipessi

Håller meed, inga röster på SD!!
måste bara säga, tänkte först inte rösta för jag “orkade” inte läsa på om partierna för jag kunde verkligen ingenting om dem. Men tog mig i kragen och har läst en hel del, så nu vet jag exakt vilket parti jag ska rösta på. och det känns faktiskt grymt att få rösta :D så man borde ta chansen, hihi.

Alexandra

Du tycker att alla ska skaffa sig egna åsikter och inte lyssna på dig.. Sen uppmanar du dina läsare att INTE rösta på SD.
Låter ju rimligt..

Mig lyckas du inte övertala iallafall.
SD 2010!

Mari

Vad bra att du uppmanar dina läsare att rösta =). Hehe, vad mysigt med en egen kock…:)

Ida

Bra där Kenza!! :D en fråga bara… Dina ögonfransar har blivit sjukt långa men hur? :o

Elisa

Håller med dig om det mesta, men inte det där angående att rösta blankt. Att rösta blankt betyder inte att man inte bryr sig, utan att man inte funnit ngt parti som står för det man själv gör. Att rösta blankt betyder ändå att man vill ta sitt ansvar och rösta, för annars hade man inte tagit sig till vallokalen utan stannat hemma (vilket tyvärr många väljer att göra på valdagen!)!!

Fanny

Fast man ser ju hellre att en icke insatt människa röstar blankt istället för att bara slänga iväg sin röst på nåt parti för att rösta på något. Det är viktigare än så. Blankt är tusen gånger bättre att rösta, än att inte gå och rösta alls och är nästan det bästa att göra om man inte vet något om partierna.

Kenzas svar: Absolut, men det bästa är ju att sätta sig in i det lite. Det handlar ju om vårt land! Hur kan man inte bry sig?

Tova

Superbra inlägg Kenza! Nu kan jag inte rösta eftersom att jag inte är 18 år än, hehe. Gillade det sista du skrev starkt! Jag mår illa när jag tänker på SD…

tiina

asså pallla?

moderaterna SUGER!

sd äger. moderaterna säger att dom ska ändra på allt och så. men ingetning händer ?! dom e sämst. seriöst, dom tänker BARA på sej själva, för dom har mycket pengar osvosv. dom är så jävla falska så de e inte sant ;ss

ALLA SOM RÖSTAR PÅ SD ÄR BÄST, KOM IHÅG DET ! :D ♥♥

ninni

jag tycker att man kan rösta blankt, det betyder att man inte tycker något av partierna är tillräkligt bra och då kansket om typ 30% röstar blankt kanska man kommer med ett nytt parti. så att alla blir nöjda.

Elin

@Louise: Den dagen du inte FÅR rösta kommer du nog ångra att du inte utnyttjade din fulla rättighet att rösta och den förmånen att just Din lilla röst väger EXAKT lika tungt som de mäktigaste människornas röst.

Våra förfäder har kämpat med sina liv för den demokratiska rätten att få rösta fram det styrande skiktet. Röstar man inte är det som att spotta de som slet för den friheten, i ansiktet.

Nt

Hahaha, det kommer nog inte spela någon roll att du förbjudit så många^^ Tyvärr men så är det…

josefin

ååh jag hoppas så innerligt att det blir regeringsskifte nu, men det ser inte så ljust ut tyvärr :( Kom igen alla, rösta rätt rösta rött! ;)

Helena

Du kan vara lugn, jag skulle aldrig nånsin rösta på SD!!!

Jenny

Precis! SD går ju emot demokratin och skulle de komma in i riksdagen så skulle jag bli såååå arg :P Jag skulle så gärna vilja höra någon ge någon bra anledning till att rösta på SD. De kanske har någonting som är bra men just de att de är rasister gör att varje människa borde förstå att inte rösta på dem :( Tyvärr verkar det vara något fel på folk eftersom att det just nu ser ut som att de kommer in i riksdagen. Jättebra att du tog upp detta i din blogg! :)

Amanda

Jag är inte insatt i det här med politik alls, och när jag först läste vad du skrev blev jag lite irriterad.
Men sen när jag kom på att SD står för sånt – ja, då är du fan mej ganska smart ändå!

Jenny

Hej, jag tänkte bara säga att SD har inte fått så bra kritik. Men de är ju för att alla har hakat upp sig på att de har en stark åsikt om något och verkligen står för de. SD är inget rasist parti!, om man kollar och läser vad de säger så är de inte emot flycktingar och invandrare så kommer hit. De flycktingar som kommer hit för att de flytt i från krig lr ngt likande är välkomna enligt deras politik. Men de invandrare som kommer hit och bor här utan att jobba lr försöker lär sig svenska.. De som bara lever på bidragen de får från våra skattepengar. De är sånt folk de är emot.
Bara för att jag skriver de här betyder inte att jag tänker rösta på dem, lr att jag är rasistik.. Spelar ingen roll om de hade varit en svensk som sitter hemma och bara lever på bidrag, jag tycker de är helt fel!
Man måste också på något vis “dra sitt strå till stacken” om du förstår. På något vis måste man hjälpa till i samhället för att alla ska ha det bra..

Cornelia

Håller med dig, SD är hemska !!
Och det är jätte bra av dig att du inte berättar vad du röstar på.

melinda

Alltså du säger att man ska läsa på om alla olika partier som finns och sedan bilda egen uppfattning om dom. Visst borde man det men du verkar inte ha läst på om SD. SD har väldigt många bra punkter när det gäller det mesta. Så snälla om du inte kan säga vad du ska rösta på, så ska du fan heller berätta hur andra inte ska rösta. SD borde verkligen få en plats i regeringen och det kommer dom också. Haha hatar såna som tar Jimmie och resten för rasister. Så jävla fult.. SD FTW!

Nurselin

haha. Nu ääääääääääällllllskaaaaaaaaaaaaaaaar jag diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig. Äntligen en bloggare som håller med oss, fan vad glad jag blir Kenza. Du är grym.

V

Jag tycker att det är läskigt hur många det är som vill rösta på SD. Om de vinner så flyttar jag härifrån, orkar inte med Hitler nummer 2.

camila

Jag tycker att du borde skippat att skriva den sista delen, även om jag håller med dig fullständigt. Anledningen är att eftersom du nu vädjar alla dina läsare att INTE rösta på SD (love u, btw) så kommer detta kommentarsfält att bombaderas av en massa jävla smygrasister.

Kenzas svar: Jepp, redan behövt ta bort en massa grova påhopp om vilken jävla arabjävel jag är och jag vet inte vad.

Caroline

Om man inte får rösta på SD enligt dig (även om du inte tycker om dom så är det inte okej för andra att tycka att dom har bra åsikter, nej nej..) så borde man inte få rösta på Moderaterna heller då? De är VÄLDIGT lika SD när det gäller tex invandrarfrågor, enda skillnaden är att SD STÅR FÖR DET DOM TYCKER.

Det är fel av dig att förbjuda någon till att rösta på SD. Alla var vi rätt till vår egna åsikt.
Och tar du bort denna kommentaren nu för “att det anses vara stötande” så blir jag sur.

Kenzas svar: Jag håller inte med dig. Och att jag förbjuder mina läsare till att rösta på SD var inte direkt seriöst. Trodde det framgick rätt tydligt? Självklart kan jag inte förbjuda någon till att göra något. Jag är väl ingen jävla drottning heller.

K

Jag håller med dig i halva din blogg. Du borde inte som förebild flr så många säga att demokratin är viktig och att alla ska rösta. men då skall du inte säga att de inte ska rösta på SD.

Hur hänger det ihop med att du inte vill påverka andra?!?

Om man vill rösta på SD så borde man få det utan att du skall tycka det är äckligt! Sverige är demokratiskt, alla skall ha rätt att rösta på vad de vill utan att bli beskrivna som äckliga!

Det är hemskt att diskriminera människor utifrån deras röster.

Linnea

Min första röstning också, känns bra! Det svåra är bara vilket parti man ska rösta på. Är inte insett alls men försöker läsa på så jag röstar rätt för mig :P

Ha de bäst gummihäst :D

Jenny

Personer som säger att dom vill rösta på SD! Jag tror inte att ni inte har läst på. Sverige demokraterna är ett parti som är det mest själviska som finns i detta land. Det går inte att gömma att många invandrare gör väldigt många dumma saker, men har ni tänkt på att våra egna medmänniskor är minst lika hemska? Bara för att du har en bakgrund som innebär att du har ett annat språk eller en annan hudfärg så behöver det inte betyda att du är ond på något vis. Det är det Sverige demokraterna inte ser. De ser bara det dåliga hos alla människor som inte har svenska föräldrar. Men de som har utländska och är födda i Sverige, är de inte minst lika svensk som Du? Jag ska be och tala om för er att det är de. Om du har danska föräldrar och är född i Sverige, är du mindre svensk än mig då? Även om Danmark ligger runt om hörnan så tillhör de också (som ni vill kalla det) invandrare! Även om Danmark sägs vara “mer svenskt”, bara glöm det bara! Tänk efter innan ni tar ett stor beslut till den svenska regeringen, gör inga misstag som du en dag kommer att ångra!

jag älskar dig kenza!!

Kenza du är verkligen en smart tjej som tänker på andra. Du är den enda smarta tjejen som bloggar tycker jag. SD ska man verkligen inte rösta på. De tänker inte på folk där ute som lider o verkligen behöver komma till sverige eller bo i sverige. Skit i vad andra säger för vi alla vet att du är en smart & vacker tjej. Fortsätt så du kommer komma långt i livet!! ÄLSKAR DIG.

moa

åååh känner mig maktlös när jag läser att folk ska lägga sin röst på SD… Outbildade människor som inte har någon aning om vad de gör.. USCH :(
btw, bra gjort av dig att skriva nej til SD!!

Cassandra pa kreta

det enda SD kan driva politik om ar invandring! kolla partiutfragning pa aftonbladet det enda dom har en asikt och en plan for ar invandringen.. ett sadant parti kan vi inte ha i riksdagen.. och som sagt hitler borjade smatt han med, det ar val ingen hemlighet att hela bunten ar framlingsfientliga, det vore pinsamt for sverige som land om SD kom in riksdagen..

Linus

Saken är den att det är inte konstigt varför så många röstar på SD, det ligger alltid en anledning till varför gör som man gör. det har aldrig slagit någon att det kanske är för att Det finns FÖR många invandrare i det här landet, om några år kommer det inte finnas några helsvenskar kvar?! det finns fler icke svenskar än svenskar i det här landet och det är SJUKT! detta är sverige för fan!

Kenzas svar: Fast vi kan ju inte ro för det. Utländska killar är ju så snygga så då blir det ju inga helsvenska bebisar ;-) Nejdå, men jag förstår ärligt talat inte vad problemet är. Vi alla är människor. Vi alla är lika värda. Vad gör det om du ser en blond kille eller en mörk kille på stan? Är det jobbigt?

Amanda

Det är bara bra att en person (du) som många unga tjejer ser upp till skriver ut att SD inte är något bra parti, eftersom att det är så många som läser din blogg! Ta ingen skit av alla som tycker om SD och som kommer vilja kommentera dumma saker. :) du är grym!

jolin.

Tycker att det är fel att du säger till dina läsare att de inte ska rösta blankt eftersom de blanka rösterna också är viktiga. De uppmanar ju politikerna att ändra på sig och försöka se vad som är fel. Men annars superbra :)

Nathalee

Fast du har ju visat lite vart du står politiskt. I något inlägg för några månader sedan skrev du något om dålig behandling av djur och i samma inlägg något politiskt.

kale

Jag håller med dig till hundra! SD är inget parti att hurra för, det känns som att sverige kommer se ut som tyskland gjorde om de vinner valet.

Vilket jag inte tror, men ändå. Förstår inte varför folk ska vara så främlingsfientliga. Vi är lika allihopa.

shoakan

haha oh vad jag älskar dig! JAG LOVAR JAG KÄNDE PÅ MIG ATT DU SKULLe SKRIVA NÅGOT OM SD! JAG HÅLLER MED DIG! BORT MED SD! :D

Vilma

Jag tycker det var modigt av dig att skriva den sista delen. Jag håller med dig till 100% för du visste hur mycket skit du skulle få för det.
Skulle vara intressant att veta vilket parti du ska rösta på men jag förstår att du inte säger det.
Tack för en bra blogg <3
KRAM!

trött på dig

du var röd förut men när pengarna började rulla in i kontot och du blev “kändis” så är det ett äckligt parti att rösta på eller nej.. “hemskt”.
Jag skäms för att läsa din blogg eftersom du tror att du har högre status i det här landet och tror att du kan predika om att “allas röster är viktiga” BLA BLA BLA och sen ber du dina läsare att inte rösta på SD. Som du säger så vill du att man ska tänka på hela landet du tänker ju bara på dig själv och dina pengar.
Du har inte status för att du BLOGGAR ? Du tjänar pengar på att skriva om ditt liv ahahaha patetiskt.

Kenzas svar: Eh, jag tror du blandar ihop SD (Sverigedemokraterna) och S (Socialdemokraterna)? Haha..

Natalia

Jag tänker rösta på SD just pga av den anledningen att jag inte tänker på mig själv. Jag tänker på våra stackars pensionärer som får sina pensioner och pengar till sina äldreboenden sänkta. Jag tänker på alla stackars tjejer som blir brutalt våldtagna och attackerade av MENA-folk som anser att alla svenskar tjejer är horor. Jag tänker på alla ungdomar och studenter som inte kan flytta då många lediga lägenheter tas upp av invandrare. Jag tänker på alla miljarder som kunde spenderats på sjukvård, skola och liknande istället för att importera tiotusentals lågutbildade somalier/kurder/araber/afghaner som aldrig kommer göra något annat än att gå på bidrag. Jag tänker på alla stackars människor i Malmö och Södertälje som mer eller mindre hålls gisslan av kriminella invandrargäng. Är för övrigt invandrare själv.

Victoria

Du är en bra förebild när det gäller valet, SD är inget snällt parti!

camila

Vet du vad Kenza? Antingen tar du bort det lilla du skrev sist eller så raderar du hela inlägget. Trust me, det är inte värd att ha en sådan mentalt störd grupp on your bad side. Man vet inte vad de är kapabla till att göra….och det skulle inte direkt förvåna mig om du fick en massa vidriga hot mejl just nu.

:(

BEA

Lool. Du kan väl inte bestämma att man inte får rösta på SD. Det är väl ens eget val!?!!
:S :S :S :S

Sylvia

Ibland undrar man vad ni storbloggare får för jävla stolpskott till läsare? :)

Annars håller jag med dig att man fanimej ska gå och rösta! Det var någon kommentar här uppe som menade att du inte är påläst för att du inte tycker att SD är bra. Det är väl uppenbarligen just då du ÄR påläst? Kan jag tycka iallafall. Vi får hoppas att det blir största valdeltagandet nånsin i år!

Frida

aah jag måste verkligen läsa om på alla partierna, för jag vill röste och precis som du säger så känns det bara dumt att kasta bort sin röst på något helt random. Jag vill veta vad jag röstar på liksom! :D

Ida

Svar till Jenny: du har helt jävla rätt!!! Alla vi är människor oavsett bakgrund eller hudfärg.

- | | Carro | | -

Yey, äntligen får jag rösta också =P
Jag vet helt klart vilka jag inte ska rösta på..har jag vetat sen jag var 16 :P Och håller med dig att man bord eläsa på lite om partierna innan de bara slänger iväg nån röst på nått som “låter bra” typ.. jag vet flera som röstat tidigare på partier “bara för deras vän eller liknande gjort de”..sånna som inte har koll.. men man kan int eheller tvinga folk att rösta.jag har försökt med min syrra men hon är verkligen inte intresserad för fem öre, inte insatt alls och hon kommer inte rösta i år sa hon..så likabra att jag slutar tjata på henne =P

Cornflakes

SD är ett par idiotas!
inget fel med att du säger det,
din blogg och dina åsikter

Emma

Håller verkligen med dig om att alla som får SKA rösta! Om man inte röstar och är med och bidrar till demokratin kan man inte sen klaga på hur landet sköts. Alla har chansen att påverka och borde ta den :)

Julia

Kan fortfarande inte förstå att vissa kommer rösta på SD och använder sig av argument som “de är inte rasistiska”. Alla riksdagspolitiker (som faktiskt har vett i hjärnan) är överens om att SDs politik är invandrarfientlig, varför skulle dem då inte vara det? Tack gode gud att de som har kommenterat att de ska rösta på SD är i 13-14-årsåldern. Hoppas verkligen att de skaffar lite vett inför nästa riksdagsval. Själv ska jag rösta rött då det gynnar arbetslivet mer. Varför? Moderaterna ska privatisera alla företag och sälja företag till privata ägare. Vad händer när företag är privatägda? Jo, ägarna kan då sätta egna krav på sina anställda vilket betyder att de kan göra vad som helst för att tjäna mer. Rika blir rikare, fattiga blir fattigare. Det är här moderaternas ideologi kommer in. Så som Kenza säger, läs vad varje parti står för och deras ideologi. Rösta inte blankt! Spelar ingen roll om ni röstar rött eller blått.. utan röster = ingen demokrati.

Amanda Gullmarson

vart kommer dina jeans från som du hade på vinjetten? De gråa?
Men fan.. du ska absolut INTE bry dig om idioterna som kommenterar. Det är fritt land, man får tycka vad man vill och det finns något som kallas för öppna åsikter! Kramar!

Daniela

Alltså jag är riktigt rädd att SD kommer in i riksdagen det kan skapa sjukt mycket problem i Sverige. Folk som röstar på SD anser jag är okunniga människor som inte har läst på ordentligt. Titta bara på deras valfilm, har du sett den Kenza? Det är skrämmande! Usch man blir mörkrädd när man tänker på det här. Sedan gör det inte saken bättre när man ser opinionsmätningarna och ser att dom ligger på 7 procent just nu, fyfan förstår inte alls hur folk tänker.

Mia

Jag blir mörkrädd när jag läser att många gillar SD. Unga människor, som säkert kommer ha rösträtt om 4 år. Jag blir arg och ledsen och förbannad när jag tänker på hur sånna kommer FÖRSTÖRA Sverige genom att rösta på ett skitparti som SD. SD som inte accepterar människor och som inte vill ha en mångkulturell värld, vill gå ut ur EU och som gång på gång skämmer ut sig själva. De är helt enkelt hemska. Jag vet inte riktigt vad de gjort som fått så många unga att gilla dem, gett er godis kanske?

Det är så himla viktigt att man röstar, oavsett om det är blankt eller på det parti man gillar (efter att ha läst på!) men sitt inte hemma – gå och lämna en röst! Men för guds skull – rösta inte på människohatande SD. Såvida ni inte vill förstöra Sverige. Gillar man Sverige så röstar man INTE på SD.

CCCC

Fattar inte hur folk kan rösta på SD? vissa människor säger att dom INTE är rassister men vafan kallar ni det då? DET ÄR REN RASISM SVERIGEDEMOKRATERNA.
ALLA BORDE RÖSTA I VALET MEN FAN HELLER INTE PÅ SD. Jag har ingen respekt för dom huvud taget. jsg brukar säga att jag acepterar allas åsikter men jag gör faktiskt inte det, SVD är respektlösa rasister som inte är värld en enda liten vink. Om dom kommer in i riksdagen är det kört för sverige.
Vi kommer bli kallade för nazister och bli påhoppade av människor i hela världen och min fråga är vill ni verkligen det? Sverige är ett nationellt land och alla är välkomna!

Jag kan tyvärr inte rösta men jag kan visst påverka i valet jag kan påverka människor med min rösthörd att ändra åsikter & höra från ett annat perspektiv. Så alla som inte kan rösta BULLSHIT Ni kanske inte kan rösta skriftligt men ni kan rösta muntligt med att göra era röster hörda.
Bra skrivet kenza, och bort med SVERIGEDEMOKRATERNA!

Maggy

Jag tycker det är jättebra att du uppmanar dina läsare att rösta! Jag undrar verkligen om du är röd eller blå.. men jag tror röd.., fast vem vet :D.. Dem flesta människorna med mycket pengar röstar ju blått eftersom dem inte vill betala mycket mera skatt är dem med mindre pengar, men ja, jag är röd iaf, haha. Inte för att jag får rösta än.. 8 år kvar för min del… *suck*

L

Jag tycker att det är bullshit om man inte röstar.
Jag är endast 13 och är mer insatt i valet än dem flesta vuxna jag känner.
Och dedär med SD, alla överreagerar, hon skrev tillochmed ” *OBS – BLINKAR MED SKÄMTLAMPORNA* ” för att ni inte skulle säga sådär, hon TVINGAR inte sina läsare till något utan hon säger bara att det är rasistigt att rösta på dem, och jag håller me.
Bra skrivet kenza!

SD

Väldigt tråkigt att så många har något emot SD, antingen är ni rent utav dumma i huvudet eller så har ni ingen koll på politik.

SD är det parti som tilltalar mig mest och även de jag kommer rösta på.

Eftersom ni inte verkar ha någon som helst koll på SDs politik kan ni ju glida in på deras hemsida (www.sverigedemokraterna.se) och sluta läsa det Aftonbladet skriver.

SD 2010!

Karina

Kenza nu tar jag dig verkligen på allvar! Gud va bra att du också bryr dig om politik och inte bara är som alla andra dumma bloggerskor som verkligen inte tänker på annat än kläder och smink.
Det finns inget ord för SD. Ja, jag har undersökt och jag sätter mig verkligen in i politik eftersom att jag älskar det men jag kan adrig förstå mig på SD. Det är som om de har en massa fula ord om invandrare (muslimer) inne i huvudet som gärna vill ut men de vågar inte. Inte de “riktiga” SD-politikerna iaf. De vanliga svenskarna som är SD inriktade kan säga hur mycket skit de vill utan att det någonsin händer något, oftast är det så iaf. När det gäller SD:arna tänker jag oftast denna tanken – är de verkligen det vi kallar MÄNNISKOR?

Men om du och alla er andra som läser detta vill vara med och påverka och bekämpa det rasistiska i vårt samhälle ska du skynda dig och bli medlem i sveriges största anti-rasistiska organisation – Ungdom Mot Rasism!
Vi väntar på dig och bjuder dig varmt välkommen :)

Serri

Go SD. De har min röst.

Du kan dra åt skogen din lilla tönt, trodde du var smart men inte då.

Hoppas du blir utvisad gumman ;)

Rebecca

Jag tror det är alldeles för många som har fördomar om SD och ifall någon börjat se dem som rasister så är det så det är. Jag har nyss fyllt 18 och har själv svårt inför mitt val, men jag måste säga att jag lutar lite smått åt SD. Jag känner en som är språkrör för SD och hon är inte rasist överhuvudtaget, hennes bästa kompis är till och med invandrare. Vad SD vill är ju bara att se till att invandrarna som kommer hit får det bra och inte bara kommer hit, slängs in på samma ställen, skaffar sig ett skitjobb eller bara lever på socialbidrag! och det tycker jag är rätt utav dem :) håller även med dom om att vi borde få behålla vår svenska kultur, för det är väl det som är det roliga med länder att vi har vår egen kultur? Sen har dom andra bra punkter också som nästan allt folk bortser ifrån för det enda dom ser är ju rasism. Btw gillar din blogg starkt Kenza :)

Petra

bra skrivet kenza du har rätt till att ha en åsikt precis som alla andra utan att bli påhoppad.Och det sista fattar ju vilken idiot som hellst att du inte var seriös med nog för att du har helt rätt men vissa verkar inte förstå bättre.. U GO GIRL!

Cordelia

ÖÖÖÖÖH NU BLIR JAG RIKTIGT IRRITERAD!!!!!!!!!! Ska inte Kenza få säga så för att hon är en stor bloggerksa som enligt några tror för mkt om sig själv men en vanlig männsika får säga så eller? Isf är det ju ni som gör det till att itne hon kan säga så för hon är väl ocskå en vanlig männsika som kan säga vad hon tycker?

GO KEEEEEEEEENZA!

Cordelia

KOMMER SD IN I RIKSTAN SÅ UNDRAR JAG VA DET BLIR MED DETTA LAND

felicia

Jag har verkligen för mig att du sagt att du är moderat :) Och det vore ju självklart inte så jättekonstigt om du var det med tanke på dina företag osv.. Det är OKEJ att rösta på något som gynnar sig själv, för det är vad alla gör.

Linda

Tycker det var lite dumt att skriva så även om jag håller med dig. För i så fall vill jag uppmana folket att inte rösta på de rödgröna för jag vill inte ha en kommunist som styr i Sverige! :)

Emma

SD är sämst, så jävla sant. Jag har dock själv lyssnat på en debatt med SD och dom är väldigt bra på att prata och få det att låta som att dom “bara är ett parti som tycker att Sveriges invandrarpolitik är fel”, t.ex. för att alla invandrare inte lyckas komma in i samhället.
Men:
Otroligt många av deras medlemmar kommer från Nationaldemokraterna som har massa nazistiska/rasistiska åsikter.
Dom är öppet emot “ett mångkulturellt samhälle” och står för “trygghet och tradition”. Behåll Sverige Svenskt är också en fras dom gärna använder sig av.
Partiledaren författade en debattartikel i aftonbladet för inte särskilt länge sedan med rubriken “Muslimerna är vårt största utländska hot”.
Om man inte ser att SD vill minska o minimera invandring så är man blind. Varför skulle vi inte vilja hjälpa våra medmänniskor som behöver komma till ett nytt land?

anna

DET FINNS ETT SÅNT PARTI KENZA

iaf i Kungälv

UTVECKLINGSPARTIET. googla
SOM TAR FRÅN BÅDE VÄNSTER Å HÖGER

nu röstar jag inte på dem så jag är inte så insatt
men de finns

Angelica

röstar lätt på sd, finns alldeles för mycket sånt här i sverige och det är dom enda som inte sköter sig som man ska.. man ska kunna våga gå ut ensam på kvällen utan att det kommeer nån blattejävvel och hugger en.. En ärlig röst på SVERIGEDEMOKRATERNA…

Lisa

Bra inlägg. Det är faktiskt din blogg och du får skriva vad fan du vill.
Det folk inte fattar om SD är att 95 hade de bombarjackor, rakade skallar och flaggor med hakkors. 96 kom Åkesson med den brilljanta iden att de ska börja klä dig i kostym så människor inte kan se deras true nature. Och se nu hur långt de har kommit?

Julia

Hur tror ni att Sverige skulle se ut om SD kom till makten? Tror ni verkligen att de klarar av att styra ett helt land, när det enda de kan någonting om är migration och integration? Om ni nu skulle ta er tid och kolla på några debatter mellan Jimmie Åkesson och någon annan, så skulle ni inse att de är långt ifrån kapabla till att styra ett helt land med den politik de driver idag. Alla deras åsikter är långt åt helvete, och det skulle ni också tycka om ni bara ville inse.

Var inte stolt över att vara svensk, var stolt över att vara människa.

johanna

haha jag fattar inte att folk tar det sista på allvar, ganska obvious att det är oseriöst..

Hejhej

Ehm… Rösta visst blankt, det är mycket bättre att rösta blankt än att rösta fel bara för att rösta! Man kanske inte ens tycker att det finns några bra partier därför ska man visa sitt missnöje genom att rösta blankt eller för att men helt enkelt inte är insatt! Det är viktigt att rösta för demokrating men rösta för i helvete inte bara för att rösta!

emma

du har precis sjunkit väldigt mycket i mina ögon.
Du svarar ju så extremt kaxigt till vartenda en av alla kommentarer!
och ja jag är SD som in i.

Victoria

det läskiga är att SD uppskattas ha 7% av alla röster, vilket betyder att de kommer komma in i riksdagen.. och då är det kört. det kommer bli fulspel mellan de röda och SD, och sverige kommer förstöras.

Jag tycker det är så absurt när folk anklagar invandrare för att förstöra sverige och “det svenska”, utan invandrare hade inte sverige varit någonting! det finns knappt något som är helsvenskt, vi är ett land som byggts av många olika traditioner, religioner, kulturer och nationaliteter.

Alla som håller med SD om att invandrare tar våra jobb, kolla upp vilka jobb som de verkligen tar. Majoriteten jobbar med sånt alla “fina” (som de tror de är) svenskar inte vill jobba med; tunnelbana, taxi, städare osv. Läs på för fan innan ni börjar stödja SD.

Vår största och viktigaste uppgift nu är att få folk att inte rösta på SD. Främlingsfientlighet och rasism hör inte hemma j i ett sånt utvecklat land som Sverige.

anna

ps, ang att du skrev att man skulle starta ett parti som tar lite av varje, det finns alltså
finns kanske nåt likande hos er med
utvecklingspartiet
att vara insatt skrev du e viktgit!!!!

men många verkar inte vara det.
för folk känner ju bara till de största partierna….

kram anna

Andrea

Hehe, du säger att dina läsare får rösta på vad de vill så länge de inte röstar på Sd.. så bra då att jag ska rösta på SvP ;D

Ace

Hej!

Läste lite högre upp i kommentarerna angående det här med att rösta blankt.

Tyvärr, blandar man nog ofta ihop syftet med att rösta blankt och att inte rösta överhuvudtaget.

Genom att rösta blankt uttrycker du missnöje med alla partier, det innebär egentligen inte att man är apatisk till politiken.

sandra

Jag ska rösta på sd…. men jag har tyvärr mina andledningar

Kenzas svar: I ett val som detta så gäller det att tänka på andra också, inte bara på sig själv. Valet påverkar 9 miljoner människor, inte bara dig. Något att tänka på

Kenza, hur kan du ens säga så? Alla har rätt att få bilda sina egna åsikter och hon/han har troligtvis ganska vettiga anledningar till att rösta på SD. Jag kommer inte rösta på SD men förstår verkligen de som gör det. Sverige släpper in hur mycket invandrare som helst, min bästa vän blev i våras grovt misshandlad av en mörkhyad helt utan anledning och när jag var på fest för några veckor sen blev jag kallad för “jävla svennehora, kör upp något i din äckliga fitta” bara för att jag sa nej till att gå på en promenad med honom mitt i natten… En annan gång blev jag kallad för “jävla svenne unge, gå och dö” bara för att jag sa var jag bodde när dom frågade (bor i ett svenne område)

Kolla på efterlyst, när offren ska beskriva gärningsmannen så är det NÄSTAN alltid “pratade med svensk brytning, mörkhyad, blalbal”

Sen är det dåligt att dom tex. drar alla muslimer över en kam med det är helt klart för mycket invandrare i Sverige. Desutom vill även SD höja straffen för alla brott (inte bara för invandrare) och jag tycker iaf att straffen är för milda här i Sverige. Tyvärr hatar många SD för att dom blir så fruktansvärt svartmålade här i Sverige i media.

Johanna

Härligt att höra lite åsikter från dig! :D
Håller med dig fullt ut! Blir otroligt sur på de som slösar bort sina röster genom att rösta blankt eller inte röstar alls.

Speciellt eftersom jag har den EEEENORMA otur att missa valet med ett enda jävla år… jag fyllde nyss 17. Jag är intresserad av politik och då är det extra surt att man inte ens får rösta. Men jag får väl utnyttja mina fyra extra år som jag får och lära mig ännu mer så att jag är ännu mer säker inför nästa val!

Bra att du uppmanar folk till att rösta, det är allt för lite intresse för politik bland ungdomar. Otroligt synd tycker jag.

Jennifer

Jag håller med dig lite om de sista, men inte för att jag har något emot invandrare, snarare vad dom gör.. jag känner flera stycken jättesnälla invandrare, men jag vet nog om fler som kanske inte valt rätt väg i livet. Fast sen tror jag att om en invandrare gör fel, har vi nog lättare att döma de andra invandrarna också. Sen i min skola vet jag att svenskar och invadrare inte behandlas lika, slår en invandrare ner någon får han prata med rektorn och de enda vi får till svar är “han vet inte bättre, han lär sig snart hur man ska bete sig”.. Men om en svensk slår ner någon, blir de ett jävla liv på alla..
Sen tycker jag att alla som klagat på Kenza och kallat henne för “jävla arab” osv.. Ni ska veta att Sverige Demokraterna har rätt o tycka vad de vill, Kenza har rätt o tycka vad hon vill, ni har rätt o tycka va ni vill, så länge ni inte trycker ner någon! Vad jag ser, har Kenza inte tryckt ner någon, utan sagt sin åsikt. Medans ni har gjort bort er totalt, nått o tänka på kanske?

Malin

Många av oss håller nog med i mycket SD säger, men få vågar stå för det. Jag förstår inte vad som är så farligt med dem.

Elin

Jag får inte röst, dock bara i skolan på skolvalet, men de blir inte & rösta på SD iaf! Tänk egentligen hur många finns det i SVerige som är HELHELHEL svenskar? okej alla skulle ju inte behöva flytta men om man tänker i princip. Och då skulle det ju inte bli någon mer pizza,kebab osv för vi som är hel svennar är ju inte så speciellt bra på de! jag håller med dig Kenza! :)

Elin

Men jag tycker att dom utlänningar som inte sköter sig ska få flytta härifrån! OCh dom som sköter sig & så ska få stanna kvar! :)

Alma.

Alltså vadå? Om en invandrare är på ett sätt betyder det att alla andra är det också? Betyder det att jag är på det sättet? Att jag snor, förstör & kallar andra för dumma saker? N E J! Jag sköter mig och respekterar, precis så som det egentligen ska vara. Men tror ni att alla svenskar sköter sig och respekterar? N E J! Så varför gnäller ni över att alla invandrare gör det för? Fattar verkligen inte! Och om jag nu skulle bära slöja (vilket jag inte gör) vad spelar det för roll liksom? Det är en religion och vissa brukar respektera den religionen man tillhör och dra en slöja över huvudet, om ni nu tillhör en religion respekterar ni inte den eller? Tänk lite istället för att tänka och säga rakt ut framför andra att alla invandrare borde sticka härifrån för att dom förstör! En kille i min klass satt och sa såna saker och där satt lilla jag och fick lyssna på allt att vi invandrare gjorde det och det. Kul liksom, jag som har bott här i hela mitt liv och blivit bra uppfostrad och som inte gör ett skit av det han sa att vi gjorde..

Sabbi

Jag fullkomligt älskar att Sverige är mångkulturellt och flörtar gärna med utländska killar då dom är såå snygga hehe :D Men en sak får mig att nästan önska att sverigedemokraterna får en känga röster och det är att Sverige inte klarar av invandringen längre. Det har helt enkelt gått för fort. Snälla ni som tror att allt går som på räls – ta er ner till närmaste migrationsverk och se sanningen med egna ögon. De asylsökande sitter i hoptryckta i ett litet rum i väntan på någonstans att ta vägen. Ingen kan svenska ingen vet var dom ska ta vägen. Och det är endast en bråkdel av dem som får hjälp. det tycker jag är orättvist och fel!!

LÄS

Sverigedemokraternas problem är att de längtar tillbaks till sina romantiskt färgade barndomsminnen. De längtar tillbaks till blomsterängen och de röda husknutarna. De längtar tillbaks till en förvrängd bild av en sagovärld som de missuppfattar som Astrid Lindgrens. En värld där kvinnan stod i köket, där homosexualitet var en sjukdom, där andra världskriget just lagt sig, där internet och ingen globalisering existerade.

Det är jobbigt att bli vuxen och våga möta världen som den faktiskt är: global, kosmopolitisk, pluralistisk och mångkulturell. Om samexistens ska vara möjlig i en sådan värld krävs först och främst respekt för de mänskliga rättigheterna och alla människors lika värde.

…En del av en jävligt bra krönika om SD av Christer Sturmark. Läs resten här http://www.newsmill.se/node/13054

Isabel

Angående SD så känns det lite som det är lika mycket de Rödgröna och Alliansens fel att det går så bra för dem. Sverige har misslyckas med integrationspolitiken och skulle de stora partierna ta upp problemet så skulle dom få många av SDs väljare. För det finns skäl till att rinkeby är som det är och det är inte invandrares fel utan den bristfälliga integrationspolitiken. Folk borde absolut inte rösta på SD men har man bott eller bor man i områden där invandrare och flyktingar inprincip dumpas så förstår jag om man är förtvivlad. Men det finns vettigare saker att göra åt problemet än att rösta på SD! Att rösta på SD sätter fler käppar i hjulen för integrationen. Om du tänker rösta på SD leta iställe efter ett parti som kämpar för det svenska samhället på riktigt utan ett ökat förtryck emot ensklida grupper i samhället.

ingrid

RÄTT KENZA!! RÖSTA INTE PÅ SD!! dom är farsister, rasister, nationalister och framhåller oss svenskar som bättre än alla andra. Dom har fastnat ute på glesbygden för 100 år sedan!
Det är min åsikt.

Alexandra

Jag tänker rösta på SD. Du verkar inte vara ett dugg insatt i SD’s åsikter. Det handlar inte om främlingsfientlighet och rasism utan om att värna om de som finns i sverige NU, dvs. pensionärerna, barnen, de sjuka och de som arbetar, och att ta hand om de invandrare som redan finns i sverige, inte skicka ut dem, men inte heller ta emot fler innan situationen är under kontroll igen!

Just nu läggs dessutom enormt mycket pengar på massinvandringen, som istället skulle kunna läggas på pensionärerna så att t.ex. Gun och Bertil som aftonbladet skriver om ska kunna fortsätta bo ihop efter 57 år tillsammans.

Sandra

Jag har redan röstat ;) Förtidsröstade den 1 september, en halvtimme efter dom öppnat!

Kan tipsa om valpejl.se där man kan göra ett test där man tar ställning till olika förslag/påståenden och sedan får ett diagram över hur mycket ens åsikter stämmer överens med de olika partierna. Är ett ganska bra sätt att starta om man är förvirrad och inte så insatt :)

sandra

hahah asså jävla mongolider! borde starta ett parti “lär er läsa mellan radera” fattar ni inte att hon skojade lite eller? tror hon vet ganska så väl själv att hon inte kan tvinga er till ngt…..

Julia

Kenza kan du inte säga vilket block du tillhör? vänsterne eller högern? :) det avslöjar ju trots allt inte vilket parti du ska rösta på! ;)

Linda

Hej Kenza!

SD – är ett parti som aldrig kommer att vinna! De är hemska, vet inte med vad de tänker, eller om de överhuvudtaget tänker?

Mycket bra blogg!!

Moa

Folk borde läsa på lite om blankrösten innan de slänger bort sin röst på det sättet. Blankrösten räknas INTE som att man “är missnöjd med partierna” och det sänder inte heller sådana signaler till partierna, eftersom att det inte är en officiell betydelse bakom blankrösten. BLANKRÖSTEN RÄKNAS SOM EN OGILTIG RÖST – så den enda skillnaden mellan en blankröst och att inte rösta alls är att blankrösten endast visar på ett valdeltagande! Så ni som är så pass lata att ni inte orkar ta ansvar för ert eget röstande, ni kan ju veta att er blankröst inte betyder någonting.

I övrigt blir jag irriterad när jag läser att folk skriver att folk som röstar på SD är “outbildade” och “rasister”. Jag röstar inte på SD själv men tycker det finns vissa vettiga punkter i deras valmanifest, och det är många medelsvenssons som t.ex. tycker att det är orimligt att ta in en massa anhöriginvandrare till vårt land när många människor som bor där redan varken har jobb eller bostad. De tycker t.ex. att det är logiskt och rätt att kräva språktest på de som vill ha uppehållstillstånd här. osv. Det betyder inte att man är rasistisk, och att man hatar invandrare, även om det såklart finns väljare till dem som är det också. Men man kan inte dra alla över en kam och kalla dem rasister eller nazister – det är oerhört fördomsfullt. Dessutom finns det ingenting som tyder på att SDs väljare skulle vara outbildade – det är en otroligt fördomsfull bild man själv målat upp för att man inte håller med om det de säger.

Ida

Grymt Kinza! Är så äckligt trött på alla bloggar som skriver typ “skulle aldrig rösta på socialdemokraterna, usch” (och ja, det hade varit lika jävligt om det hade stått moderaterna).

Skönt att någon är lite vettig :)

LORISSALOVEBOMB

sååå rätt att förbjuda oss! ;) Det värsta är att jag tror att de har en chans att komma in i riksdagen nu… hur gick det till?

För mig blir det miljöpartiet.

Josefin

Håller, med! Väldigt oroväckande att det finns så många idioter i detta land som kan tänka sig att haka på SD…

Natalia

“Varför skulle vi inte vilja hjälpa våra medmänniskor som behöver komma till ett nytt land?”

Bland annat för att det kostar enorma summor pengar, något som inte växer på träd. Det leder också till kulturkrockar och till att ghetton bildas vilket i sin tur leder till kriminalitet. Därför. Men också för att de allra flesta invandrare faktiskt inte är riktiga flyktingar. Många kommer hit endast för att ens hemland är fattigt och för att vi slänger pengar omkring oss.

Erika

Vi håller på och läsa om val i skolan nu. Iband kan det faktiskt vara kul och intressant men ibland kan det var så VUXET!! hehehe…. om du förstår vad jag menar:)
Men det roligaste vi ska göra nu med val det är att gå runt på stan och fråga människor där vad dom tycker om valet och sånt:D det ska bli kul!!
Kram<3

Isabelle

Jag kan inte förstå hur man kan vara så hjärntvättad som man måste vara för att tro att SD står för något bra! :O

Malin

Håller med dig Kenza om att alla borde ta till vara på sin röst och gå och rösta! Om man inte röstar kan man ju inte heller sitta och klaga på något sen. Och de som säger att de inte bryr sig om politik bryr sig visst, eftersom de orkar sitta och klaga på hur saker och ting sköts. Därför borde alla rösta!

Och jag håller verkligen med dig om SD, och jag tycker det är synd att du nu kommer få & säkert redan fått en massa hat-kommentarer bara för att du säger vad du tycker om SD mer eller mindre. SD är ju inte ett demokratiskt parti och det är ju därför de inte fått mer uppmärksamhet i media och inte fått komma och föreläsa i skolor osv, så då borde ju alla förstå (iallafall alla de som säger att de INTE är rasister) att SD inte är ett parti man ska rösta på då det inte är demokratiskt och vi lever i en demokrati.
Jag håller med Daniela om att man blir mörkrädd när man tänker på det här, hur folk säger att de ska rösta på dem för att de tycker NÅGOT med dem är bra men inte vet ALLT annat de också står för. Usch säger jag bara!
Om SD kommer in i regeringen så är det ju seriöst SJUKT. Vet inte om jag kommer vilja bo kvar här om de kommer in i regeringen. Fy!

IDA

varför är SD ett hemskt parti? För att de vill ändra på INVANDRINGSPOLITIKEN? som sagt det är politiken, INTE invandrarna som SD skyller på!
Vi lever i demokrati och hörde du vad som hände med en ung kille som var sverigedemokrat? Jo maskerade män slog sig in i hans lägenhet och ristade in ett hakkors i pannan på honom?
Jag antar att du menar att SD är ett rasistiskt parti, men isf gör då som du skriver, gå in på deras hemsida och LÄS! jag lovar, hittar du något rasistiskt där så ska jag hugga av mig armen. Och ingen tar någonsin upp svenskrasismen?
INvandringen är idag ett problem, eller skulle du vilja bo i tex rosengård?
Sen att folk skriver att vi ska hjälpa, det är en jävla skillnad på INVANDRARE och FLYKTINGAR.
Vi ska inte behöva anpassa oss efter invandrare, de ska anpassa sig efter oss, i viss mån! Naturligtvis ska de ha rätt till att utöva sin religion. Men inte på bekostnad av vårat samhälle.

n

helt seriöst, de som uttalar sig om SD borde kanske läsa partiprogrammet först…dessutom är det väldigt lågt att riksdagspartierna och de som röstar på dem att anklaga SD för att vara naziparti. De borde vara glada att SD inte använder samma låga knep mot dem och drar upp gamla citat från olika riksdagsministrar m.m. Eller t.e.x. tidigare vänsterns starka band med kommunisterna i sovjet, där Stalin inte bara mördade fiender utan också sitt eget folk (inklusive ministrar), eller att nazisympatiserande partier bröt sig ut från högerpartiet på 1930(vilka är dagens moderater) Nu uttrycker jag inte här min åsikt inför valet utan bara vad jag tycker om det faktum om att folk snackar om sånt de inte vet ngt om, det är ju inte bara SD de är låga mot heller, alla har väl sett LO:s affischer mot alliansen. Ni vet där det står “helsjukt” eller “dumsnålt” m.m. det är ju bara patetiskt….

maritta

Det är några här bland kommentarerna som säger att de ska rösta på SD, och ert argument är att de inte är rasister, de vill bara minska på invandringen. Men de är riktiga j*vla nazister! Innan 90-talet (och innan Jimmie Åkesson gick med) var de skinheads, gjorde hitler hälsning och klädde sig i militärkläder. Under 90 talet bestämde de sig för att “klä sig som vanliga människor” för att få fler medlemmar, och det funkade! Bli inte lurade! Ta reda på er fakta som Kenza sa innan ni går och röstar.

N

Har alltid tyckt att du har otroligt bra värderinger när det gäller familj, vänner, a i stort sett hela livet. SD är ett parti som i mina ögon förstör vad Sverige är grundat på och nu när jag ser att du står på den “rätta” sidan och verkligen vågar uttala och göra din röst hörd blir jag så otroligt stolt! Skit bra Kenza!! Fortsätt att vara dig själv!

Elin

Kenza, du e best! Jag bor i Finland och tillhor en minoritetsgrupp, jag tycker det e bra att du inte gillar SD!!! Jag vet hur det kenns att bli diskriminerad p.g.a. att man t.ex. inte talar ett lands sprok. Strunta i vad alla andra tycker; jag e po din sida!!!

Christin

Att rösta blankt innebär inte att man inte bryr sig, utan att man vill visa att man bryr sig om styret av landet men inte tycker att något parti representerar den egna åsikten. Sedan är det självklart att det finns personer som röstar blankt av den anledningen du ger. Men de personerna brukar oftast inte ens bry sig om att ta sig till en vallokal.
Det är bättre att rösta blankt än att rösta på ett parti som inte representerar vad du tycker.

rebecca

jag ska då rösta på sverige demokraterna med glädje! jag tycker att alla människor är lika mycket värda, det gör jag men jag tycker nu att det har blivit för många invandrare i sverige, i skolan tex har lärarna fullt upp med att försöka ge tid till invandrarna att dom glömmer att hjälpa svenskarna, så dom halkar efter, se har dom flesta invandrare en helt annan livs stil mo oss svenskar, så om någon kolalr i ett fängelse är det 99 procent invandrare, jag ycker det räcker nu inga emr invandrare i det här landet!!!!! sd ffs!!!!

Elisabeth

Som född utomlands, men med svenska föräldrar, och numera bosatt i Sverige känner jag mig ofta förvirrad och osäker över just min plats i samhället. Borde jag kallas invandrare?
Jag är ännu inte helt säker på vilket parti jag vill rösta på i valet, men jag vet att det inte blir Sverigedemokraterna. Jag är HELT FÖR invandring. Jag förstår vad SD står för, att de inte vill ta in alla människor som står vid de svenska portarna, utan hellre vill fokusera på de invandrare vi redan har och hjälpa dem, men alla har rätt att leva där de vill!! På min praktikplats i somras på ett sjukhus var det många invandrare som arbetade och jag fick chansen att prata med dem om just deras invandring till Sverige. De flesta hade placerats på exakt samma plats, alltså endast bland andra invandrare, vilket samhället på något sätt tycker är en bra idé? De jag pratade hade tyckt det var förskräckligt och flyttat därifrån. Många av dem vill alltså inte grupperas. Får de bara en liten kick start tror jag många skulle skaffa sig ett ordentligt jobb, inte bara arbeta i pizzerior eller mataffärer, nu säger jag definitivt inte att det är dåliga jobb, men det är ju där de flesta invandrare faktist hamnar. ALLA borde få chansen till ett bättre liv. Vad har vi för rätt av avvisa folk som kommer från krigshärjade land, när vi sitter här i säkerhet? Uppriktigt sagt förstår jag mig inte på vad som snurrar i en “svenne”s huvud.

E

Mayaa

Jag har inte läst alla kommentarer men jag har läst vissa och därför valde att jag kommentera:) Vissa av er är riktigt själviska SD ÄR ett äckligt parti men det skadar ju inte er som är svenskar vi kommer tillbaka till det ni är själviska.Borde man inte i Sverige tänka på Allas bästa? att man ska kunna må hur bra som helst? även om man är svensk eller invandrare?.En tjej kommenterade och sa att svenska tjejer blir våldtagna och visst hon menade invandrare då ska jag fråga dig en sak tror du om alla invandrare skickas hem som kommer våldet minskas? Drömmer du ? i vilket jävla sagoland lever du? jag kan erkänna TYVÄRR det majoriteten av brotten i sverige begås av invandrare MEN våldtäckt begås tyvär av perversa SVENSKAR oj jag kanske inte får säga SVENSKAR eftersom det är inte alla men det är okej för er att säga “alla invandrare”.Sd har ingen demokrati kanske för er hur kan ni tycka att det är okej att rösta på ett parti som inte ger alla sin rättigheter? bara för era röster ska bli hörda.NI ÄR STÖRDA FRIHET TILL ALLA! p.s Kenza bra av dig att du inte raderade det du skrev :) dom som blir upprörda kan dra åt helvete.

Ida P

håller med den andra Ida!jag funderar faktist på att rösta på sd.tycker det är för mycket invandrare i sverige och dom tar bara in fler.och för mycket brott som görs av just dom.kolla bara på efterlyst.95 procent är invandrare.

j

Jag kommer aldrig någonsin rösta på SD, socialdemokraterna är det parti som tilltalar mig mest just nu. Och det parti jag tror kan få sverige på fötter igen. Inte på en gång kanske men bättre än vad moderaterna har gjort. Visst moderaterna är ett grymt bra parti för de rika och högavlönade, men att lågavlönade med en inkomst på 12000 kronor ska få betala 500 kronor i a-kassa medans en högavlönad med en lön på 60000 kronor bara får betala 100 kronor för a-kassa är helt sjukt.
Att dom rika blir rikare och dom fattiga fattigare är något jag aldirg kommer att förstå är fel.

Så rösta rött, rösta rätt.

anna

får inte rösta (5 år kvar) men jag har själv fått en inblick hur SD är. fyfan. de som tänker rösta på de är dumma i huvudena, jimmie åkessons äckel.

Jasmine

Grejjen med SD är ju att ingen fattar vad de står för. så fort man bara nämner SD så är man rasist, folk vill ju inte äns ta reda på vad de står för. Dom vill ju inte kasta ut invandrarna som är här, utan hjälpa dom. Att trycka in fler invandrare som gör att det blir överbefolkat som i sin tur leder till arbetslöshet och bostadslöshet som det redan är massor av är bara dumt. SD tycker att vi ska stoppa invandringen ja, och det är ju bara bra, INTE för att man har en viss hudfärg, religon osv utan just för att det är överbefolkat, det finns inga jobb osv. Jag tycker att istället för att trycka in fler och försöka hjälpa de genom att trycka in 10 pers i en liten 3a i Rosengård så ska man hjälpa de som redan är här och har de svårt som t.ex invandrare vi har tagit in, pansionärer, skolor och sjukhus.
Jag älskar att Sverige är mångkulturellt tro mig och jag älskar mina invandrarvänner också så tro inget annat
Nu är jag för ung för att rösta men annars hade jag nog röstat på SD.

Lisa

Jaha men så trevligt :) jag blev kallad “jävla neger, dra till ditt hemland” och puttad ner i ett dike när jag var liten. Är det okej då? Är det okej att svenskar trackar på invandrare eller personer som inte är helsvenska?(Jag är inte ens invandrare, folk har så mkt luft, snackar om saker som dom inte har en aning om. Bara för att man är lite mörkhyad och har mörkt hår så betyder det inte att man är invandrare) Är det okej att en kille runt 10 år puttar ner mig (som också var runt 10) i ett dike och skriker sådär till mig? Jag hade ju inte ens öppnat käften så varför skulle han hoppa på mig för? Shit jag blir så irriterad av vissas åsikter, ÄCKLAD! Vi alla är människor, MÄNNISKOR! Både invandrare och svenskar kan vara idioter. Varför? Jo för att vi alla är människor, kött och blod. Och vadå bevara sverige svenskt? Utan invandrare hade detta landet varit heldött. Sedan så kan jag hålla med om att det finns invandrare som beter sig som skit, men det finns svenskar som beter sig som skit med. Vad är det en del inte fattar? Och att SD inte är rasister? Usch, spyr på dom!

Julia

BRA KENZA! :)

Aldrig att jag skulle rösta på SD. Jag tror att folk som röstar på dom inte har satt sig in i riktigt vad partiet står för. Jag gjorde ett PA arbete om rasism och främlingsfientlighet för ett år sedan, mycket intressant fakta kom upp om SD och deras valkandidater, vad dom egentligen gör och står för. Inga jag vill se styra vårat land!

Anna

You go girl!
Man ska verkligen inte rösta på SD, och det är skönt att du som bloggare kommer ut med det. Du kan ju påverka sjukt många människor!

Emmie

Själv röstar jag på SD. Man kan ana att du är väntersocialist…

Sofia

håller med dig helt! Alla människor är ju lika mycket värda! (syftar på deras åsikt om invandrare) :D

Gabriella

Du har gjort mig besviken nu, genom att säga vad man inte får rösta på. Jag kommer rösta på SD, inte för jag är rasist utan för att jag tycker det är hemskt att se hur VISSA invandrare inte vill jobba och lever på bidrag. Detta gäller alla invandrare, tyskar, danskar, iranier, alla. Jag hoppas dock inte de vinner valet, utan röstar på dem för att markera att jag är trött på att bo i ett land där jag jobbar och ligger i för att föda folk som inte gör ett skit för att hjälpa till. Gäller även svenskar, självklart. Sossarna har bidragit till det samhälle som finns idag, ett samhälle där många sitter hemma och bara tar bidrag.

Jag hoppas att alliansen vinner (Anders Borg är grym, Sverige tog sig igenom finanskrisen utan problem) och att alla riksdagspartier inser vad många av oss svenskar tycker om massinvandringen.

FÖRRESTEN, att ni säger att SD är rasister är sjukt. Se bara på sossarna och Luciaföredraget 1989 ;) Är ni med rasister då?

josefine (igen)

Haha, det är sjukt vad mycket kritik då får ta emot för den sista delen, har folk aldrig hört talas om skämt? Jaja, bra att du inte ska rösta på SD iaf :)

Gudrun

Jag blev lite chockad över att faktiskt se kommentarer där man “hyllar” SD… Till alla er som inte har koll på vad SD står för rekomenderar jag att ni läser Magnus Betnérs genomgång av deras principprogram, där kan man läsa vad de egentligen står för. Bland annat hur mycket de bara hittat på själva. http://www.magnusbetner.com/2010/06/sverigedemokraterna-del-5/

Jag har redan röstat, det är en demokratisk skyldighet och jag tycker det är bra att du uppmanar alla att rösta! Vi får hålla tummarna för att slippa SD i riksdagen. Likheterna mellan Sverigedemokraterna och Nationalsosialisterna i Tyskland för ca 80 år sedan är läskig. Hat föder hat!

MIDIA SD HATAREN SALEH

TILL ER SOM ENS HAR EN TANKE PÅ ATT RÖSTA PÅ SD, LÄS IGENOM DE HÄR FRÅGORNA SOM JAG KASTADE IHOP TILL SD, och sluta “pissa mig off” nu! Det här är frågor som sverigedemokraterna inte kunde svara på i debatten i skolan. Då dessa egentligen inte är frågor jag VILL ha svar på utan frågor som bevisar hur fel SD har i sin politik.

Frågor till Sverigedemokraterna

Eran hemsida är väldigt okonkret och jag kan inte riktigt förstå vad ert program består i, annat än missnöje med något. Helt ärligt talat så förstår inte ens exakt vad missnöjet ligger i. Att stoppa massinvandringen är i alla fall lösnigen på detta ”problem” som inte förklaras närmare.

1. På vilket sätt löses samhällets alla problem genom att deportera ”invandrare”? Finns det problem som inte har med invandrare att göra och i så fall vilka?

2. Är Norskar, Danskar och Finskar invandrare? Finns det någon lista på vilka nationaliteter som är godkända av er så jag vet vilka av mina vänner som är ”icke-godkända”?

3. Kommer Araber och Amerikaner behandlas på samma sätt?

4. Vad tycker ni om moskéer, tycker ni det ska byggas fler?
Följdfråga: Vad tycker ni om synagogor?

5. Ser inte ni något problem med att en kraftigt åldrande befolkning till följd av lågt barnafödande (hos framför allt Svenska kvinnor), i kombination med låg invandring skulle kunna utgöra ett problem för t.ex. den Svenska industrin? Om inte, så utveckla hur det ska gå till utan invandring eller med ett statligt program för inseminering av Svenska kvinnor. Lite som man gjorde i Nazityskland tycker jag.

6. Anser ni att typiskt mångkulturella inslag som t.ex. MTV, Det Svenska språket som förövrigt är kraftigt influerat av Franska och Tyska, vår Kungafamilj eftersom att drottningen är född i Tyskland och uppvuxen i Brasilien, och kyrkan som kommer från Italien och Tyskland är något som inte är en del av vår Svenska kultur?

7. Hur ska man enligt er bära sig åt för att skilja på ”Svensk kultur” och ”invandrarkultur”? Finns det någon lista eller beskrivning på hur detta ser ut som jag kan få se, så att jag kan göra rätt när jag agerar i mitt vardagliga liv?

8. Förväntar ni er verkligen att folk kommer gå på att ni slutat vara ett rasistiskt parti bara för att ni bytte logga, började klä er i kostym, och slutade associera er med kända rasistgäng för ett par år sedan? Jag menar en utav era första ordförande i partiet, Anders Klarström, har varit medlem i det nazistiska Nordiska Rikspartiet. Det är väldigt uppenbart att ni anpassar er efter vad ni märker att folk uppskattar och vad folk inte uppskattar. Det är väldigt genomskinligt. Vad har ni för kommentarer om detta?

9. En tydlig trend hos ert parti är att ni avsäger er åsikter ni tidigare har haft, när ni märker att det inte är populärt hos den stora massan. Ett exempel på det här är när ni för några år sedan var emot abort, eller när ni för några år sedan var emot att man skulle få adoptera barn utanför Europa, dvs, ni var emot att ge hjälp till de barn som faktiskt behöver det mest. Tycker ni inte även det här är väldigt genomskinligt?

10. Jag har skrivit ner lite av era åsikter som jag hittade på er hemsida och har en följdfråga på detta. Men tänkte läsa upp det jag skrivit ner först. Ni har skrivit:

“Partiet motsätter sig integration mellan infödda svenskar och invandrare och vill slopa den svenska integrationspolitiken.”

“Partiet vill slopa allt stöd till invandrarföreningar och liknande verksamheter och vill inte att staten ska betala för de kvarvarande tolkbehov invandrare som genomgått SFI-undervisning kan ha.”

“Partiet vill att det enda religiösa samfund som ska få rätt att samarbeta med skolorna ska vara Svenska kyrkan”

Är det det här som ni kallar för religionsfrihet?
Att enbart svenska kyrkan ska få samarbeta med skolor. Dvs, så diskriminerar ni andra religioner om ni inför det.

Och slutligen sista punkten som jag skrev ner som lyder:
“Man vill också förbjuda alla utom par bestående av en kvinna och en man att adoptera barn, slopa det ekonomiska stödet vid utlandsadoption, förbjuda insemination för lesbiska kvinnor och är emot äktenskap för homosexuella”

Ni har alla de här åsikterna, som diskriminerar folk från andra länder, folk som inte är kristna, och folk som inte är heterosexuella, men ni är emot diskriminering säger ni, och ni har inget emot invandrare eller nått sånt? Hur går det ihop? Förklara tack.

Molly

Hejsan!

Jag kommer absolut utan tvekan att rösta på SVERIGEDEMOKRATERNA!

Jag börjar bli relativt trött på alla invandrare som kommer hit och går på bidrag och speciellt muslimerna är så jävla våldsamma.

men alla ska ju få tycka/tänka precis som dem vill och jag kommer iaf att rösta på SD!

Sofia

Jag håller verkligen med dig om att alla som får rösta ska rösta! Om man inte vet på vad så rösta man blank, man ska liksom visa att man uppskatar att man får vara med och bestämma! Kram! §

nicki har en åsikt

Jag ska rösta på Socialdemokraterna eller miljö partiet

Natalia

Mayaa: Nej, majortiteten av alla våldtäkter begås inte av Svenskar. Vakna upp lilla du.

Amanda

En uppmaning till alla er som säger att SD inte är rastistiska. För det första, var inte så jävla blåögda!
Jimmie Åkesson gick med när partiet fortfarande uppträdde i nazistuniformer. Och anledningen till att dom slutade med det var INTE för att de ansåg att det var fel, utan att det utgav dåliga vibbar och att de förlorade röster på det. Därför har de nu istället skapat en fasad av att dom är ett bra parti som vill sveriges bästa, det bästa för svenskarna och bla bla…Men seriöst, tänk till!? Bevara Sverige svenskt? Vad är svenskt? Och vaddå helsvenskar, ingen i det här landet har släktträd som bara har svenskar i sig. Alla har vi förfäder från andra länder. Så snälla ni, lär er att läsa mellan raderna och tänkt till förhelvete.

Malin

Jag tycker att det är skrämmande att så många vanliga svenskar har rasistiska åsikter :(

Matilda

Det säger ju ganska mycket att alla som tänker rösta på Sd börjar med “Jag ska rösta på SD, MEN inte för att jag är rasist!”
Haha, fyfan. Ner med SD.
Kram på dig fina Kenza! Power!

elly

Jag håller helt och hållet med dig Kenza, man ska inte rösta på SD. Det partiet står för helt fel grejer!

emma

De där Easytone, alltså skorna, är de verkligen bra? På reklamen så tänker man bara att det är skit, fast att de säger att de är jättebra och att de tränar rumpa och vader mycket bättre än vanliga joggingskor. Stämmer det verkligen?
Eller vad tycker du om dina Easytone?
För har nämligen själv funderat på om jag ska ta och köpa dom, men att betala nästan 1000:- på något som bara är skit vill jag inte göra.
Tacksam för svar!
Du är såååå vacker förresten.

Anna

Lovar ;) Folk får försöka vinkla det på de sätt dom vill men sd är i grund och botten rasister och dom verkar inte veta vad dom pratar om heller. Värdelös koll på hur Sverige verkligen är. Jävla pinsamt att ett parti som dom ens får finnas

Olivia

Jag tycker det är riktigt läskigt att så många är så väldigt positivt inställda till SDs politik. Jag själv tycker att dom är ett par jubel-idioter och kommer dom in i riksdagen kommer jag skämmas för att vara svensk.

Jag förstår inte problemet? Vi är alla människor, oavsett ursprung, religion, hudfärg, hårfärg, ögonfärg osv. Jag fattar inte hur man kan säga att invandrare inte har någon rätt att komma till Sverige. Hur många svenskar flyttar inte utomlands varje år? Min mamma berättade för mig om ett ställe i Spanien dit det har flyttat massa svenskar, men dom har sådana problem med dom för dom vill inte lära sig spanska! Dom vill bo på egna gator med bara svenskar i princip. Så vi kan inte klaga på invandrare som kommer hit och knappt vill lära sig svenska, för många svenskar skulle vara likadana!

Och dom som klagar på att så många brott begås av utlänningar. Ja, det finns hemska och brutala människor av alla “raser” (fy vad jag hatar det ordet, men det var det enda jag kunde komma på nu). Om en vit man mördar är han en mördare, om en svart man mördar är alla svarta mördare, ett citat som tyvärr verkar visa hur vissa tänker..

Synd, men väldigt förståeligt, att du inte vill gå ut med vad du ska rösta på. Skulle vara väldigt intressant att veta. Själv är jag i alla fall till vänster och tycker att högern är ganska så… korkad. Haha, nä men många av deras idéer i alla fall, därför skulle det vara intressant att höra vad du ska rösta på. Skulle jag få rösta (är bara 15 år) skulle vänsterpartiet eller miljöpartiet få min röst i varje fall..

PS. Som du sa, utländska killar är oftast sjukt mycket snyggare än alla tråkiga svenska killar! Dessutom är dom ofta bra mycket trevligare oxå, haha!

Sara

Jag tycker att det borde vara självklart för ALLA att rösta. Herregud, här har du chansen att påverka och då borde man ju ta den! Därför är det skitbra att du uppmuntrar folk att göra det, eftersom det ändå är så många, framför allt förstaväljare kanske, som läser din blogg :)

Och jag håller med dig om SD. För mig spelar det inte heller någon roll vilket parti man röstar på eller vilket som vinner, bara det inte är dem. Som en skrev här uppe: Likheterna mellan SD och Nazisterna är ruskigt lika :(

Amina

jag vet att du kanske inte läser denna kommentar men jag känner att jag måste skiriva detta:

ja, jag är invandrare men jag vet att mina föräldrar skulle aldrig koma hit om det inte va krig i våran land (irak)
o jag vet att du va inte direkt seriös med det sista men alla dina läsare ar inte direkt smarta så lite svårt för dem att fatta.

det är inte fel om vi bor här, alla har rätt att bo tryggt.
jag är otroligt tacksam för sverige för den vi ick.
nu är min pappa engen företagare o betalar lika mycket skatt som en “ren svenk” gör så varför år inte vi bo här?
jag är också tacksom för att jag kan gå till akolan varje morgon utan att behöva höra en masssa bomb på vägen dit.
tacksam till att jag o mina syskon kan studera o få bra jobb i framtiden.

u gooooo girl!!!!!!!!!!!!
keep the good work up o skirv va du vill i din blogg, det är ju din blogg.
o alla andra där ute som skirver elaka kommentarer är bara avundsjuka rasister.
dem bodde skämmas för det dem skrive bakom deras skärmar.

men jaja alla har deras val o alla har rätt att tycka o tänka som dem vill, det är såklart helt rätt

Emma

Jenny som skrev ovan om vad SD:s invandringspolitik handlar om, du har fel. SD vill ha en kraftig begränsning av asyl- och anhöriginvandring och ett utökat stöd till FN:s flyktingorgan UNHCR vilket betyder att de kan tänka sig att ta emot kvotflyktingar (det är väl egentligen något sverige inte kan säga nej till, är dock inte säker). SD vill också att vi går tillbaka till den assimileringspolitik som gällde fram till mitten på 70-talet vilket betyder att de anser att invandrare och flyktingar ska bli som oss. Idag bedrivs integrationspolitik som tillåter oss att leva med våra egna värderingar och normer så länge de inte strider mot svensk lag. Genom att gå tillbaka till en assimileringspolitik så försvinner mångkulturen, i det långa loppet kan det till och med strida mot en grundlag, religionsfriheten som tillåter oss att utöva vilken religion som helst så länge den inte strider mot svensk lag.
Men jag kan hålla med om att vi behöver integrera bättre och inte skapa och bibehålla de segregerade områden som finns runt om i Sverige. Det är vi som har det ansvaret.
Någon annan här skrev om att de tänker rösta på SD för de tjejer som blivit våldtagna av någon från MENA. Ett brott är lika hemskt oavsett vem det är som gör det. Hårdare straff för våldtäkt tycker jag låter som en bättre idé.

Mathilda

Jag kanske inte har hängt med på länge men finns det något inlägg eller dylikt där du berättar om varför du inte gillar SD? Skulle vara kul att veta om det bara beror på invandringspolitiken. Isåfall skulle jag vilja säga att det inte är något fel på den. Att rösta på SD gör dig inte till rasist och det hoppas jag du vet mycket väl.

Jag uppmanar ingen att rösta på SD men inte heller att rösta mot dom, de behövs för att röra om i grytan!

Matilda

Jag håller med dig kenza, ner med sd! Det är helt sjukt att de är på väg in i riksdagen..
jag är inte 18 än men jag är super påläst i alla fall :)
av den anledningen att det kan vara bra att veta lite, plus att det är intressant!

Nina

Hi,

I would never have though you were ‘red’ since you shop so much and travel, go out etc. Do you see the paradox? I just feel that you live the life of someone who’s voting for the opposite. And also your blog would benefit with your government being blue. You have to pay less taxes etc.

I’m not saying this to be rude, but because I like politics and I think it is really interesting. I am not red myself, but went to a school that was really red. People looked down on me because I bought clothes that’s not even near your budget. Like if I shopped a pair of shoes for 1000 SEK they would frawn upon me. And it’s not like I told them of course, but they somehow could tell…

Do you get where I’m coming from? Really looking forward to your answer! :)

T

stör mig på att folk säger att du inte borde skriva “si och så”. spelar ingen roll hur många läsare du har, du borde endå kunna skriva saker ibland utan att behöva bli så jävla kritiserad. även om det var halvt ett skämt och halvt på allvar så snälla kan du är också människa som alla andra.

L I S A

dom som tycker sd är rasister, de är verkligen dom som borde plugga på lite inom svensk politik och kanske öppna upp ögonen lite

jessica

För det första; Jag sympatiserar verkligen inte med SDs åsikter, inte på något plan. Men Sverige är fortfarande en demokrati och i en demokrati låter vi alla komma till tals. Skulle vilja påstå att det är ännu mer omoraliskt att uppmana folk att inte rösta på ett parti för att DU inte håller med om deras åsikter än vad SDs valkampanj är.

Och nej, SD är inte rasistiskt, även om dom har en tveksam människosyn. Om sen personer i partiet har haft tveksam bakgrund och kontakt med olika nazistorganisationer har inte med saken att göra. Det är partiet man röstar på, inte på personernas egna åsikter.

Emelie

SD är ett skämt. Det är inte invandrarna som är problemet, men enligt SD så är invandrarna huvudproblemet, men det är klart de inte säger det så öppet. Har man en gnutta kritiskt tänkande så är det uppenbart.

Josefin

Grymt inlagg! Bade att du haller din politiska asikt for dig sjalv och vad du skrev om sd. Tycker det ar riktigt sorgligt att se alla kommentarer har om att “sd faktiskt inte ar ett rasistiskt parti och dém bara star for sin asikt” sorgligt att sma brudar och obildade manniskor gar pa deras skit. Vet man Inte vad Man vill rosta pa an sa gor ett valtest pa tex dn eller svenskadagbladets hemsidor for att fa mer insikt om vilket parti som bast speglar ens asikter!! Tycker eller tror Man sig veta att sd ar partiet man har m’est likhet med borde man ta och tanka om, eller som du har skrivit, borja bry sig mer om andra manniskor i Sverige…

Mayaa

Natalia gumman varken om du vill eller så begås våldtäkter mer av svenskar än invandrare jag vet vad jag snackar om jag tycker ni svenskar kan sluta leka änglar och erkänna lite. Tyväär så finns det många svenska män som är perversa och pedofiller jag ser nästan varje vecka en svensk som är alkholist och som går naken eller visar könsorgan… men jag drar inte alla svenskar över en kam, men jag försöker bara härma vissa svenskar som drar oss över en kam.

Camilla

Jag klarar inte av att sitta och läsa alla kommentarer om SD. Men det är inte fel att rösta på SD. Och dom är inte rasister och nazister och jag vet inte vad jag såg i några kommentarer. Här där jag bor, är det väldigt många som kommer rösta på SD! Jag har inte bestämt mig än då jag tycker det är jätte svårt detta år!
Jag är inte rasist, men börjar bli trött på de flesta invandrare som bara förstör, är kriminella, säger att de hatar sverige och svenskar och jag kan bara fortsätta rabbla saker. Jag säger inte att svenskar inte förstör och är kriminella. Men hur många svenskar ser ni i Efterlyst!?
Alla invandrare och utlänningar är inte så. Men dom som sköter sig syns och hörs tyvärr aldrig. Det är dom som misssköter sig som förstör för de andra som vill vara här, och som verkligen sköter sig!

Jag hoppas verkligen att SD kommer in i riksdagen, vilket jag lätt tror att dom gör, men dom kommer inte vinna! Dom kan inte styra sverige, vilket dom flesta säkert är håller med om.

Att rösta på SD är inte rasistiskt. Men om allt fortsätter såhär, så kommer många många svenskar att bli rasister, och det kommer inte ta lång tid innan det blir så! Någon måste sätta stopp för detta.. Vi kan inte ta in hur mycket invandrare som helst! Vi kan inte låta dom göra vad som helst! Dom kommer till vårat land! Vi välkomnar dom hit! Då ska dom fan följa våra regler! Sköter dom sig inte, ska dom skickas tillbaka till sitt land! Det är inte mer än rätt! Vi kan knappt ta hand om våra egna! Så förstår inte varför vi tar in massa andra som vi sen ska försöka hjälpa!

Men men ska inte skriva mer då jag har massa åsikter om detta. SD kommer inte vinna, men dom kommer få över 4% och det tror jag ni är många som vet om, bara att ni är oroliga över hur allt kommer bli. Men in i riksdagen kommer de komma!

Anna

jag ska verkligen rösta på SD, och jag vet exakt vad dem står för och jag tycker alla deras synpunkter är jättebra!!!! Hur kan ni skriva att dem som röstar på SD inte är insatta, ni är ju dumma, seriöst!

lina

Får jag fråga dig, er som inte vill att man ska rösta på SD. Vad är det för FEL på dom? Det är ett parti, exakt som alla andra partier. Varför är det så FARLIGT att rösta på SD??

carrobarro

det enda partiet som vågar prata om invandringpolitiken är ju faktiskt SD och invandringspolitken är ett stort preblem i alla fall för oss här i norrköping. och då undrar jag vilket parti ska ja annars rösta på än SD när de andra vill ta in fler invandrare, jag är absolut inte rasist men man måste ju se problemet som finns. vi kan inte bara ta emot folk, det hjälper ju ingen.

Johannaeo

Jag tycker det är ganska allvarligt att du som en så stor offentlig person säger så om ett parti du uppenbarligen inte har en aning om vad dem står för. Jag gissar på att du inte har läst på om sverigedemokraterna över huvud taget.

Jag tycker du borde motivera dig lite bättre angående varför SD skulle vara ett så hemskt parti? Många har uppfattningen om att dem är rasister vilket verkligen inte är fallet. I så fall kallar du både Danmark och Norge för rasister eftersom det är exakt den typen av invandringspolitik som SD vill införa. Inte för att dem har någonting emot utlänningar, utan för att dem vill lägga de enorma summor pengar det kostar att föra en sån invandringspolitik vi förtillfället har i Sverige på äldrevården. Så att de äldre inte tvingas bo isär när den ena är sjuk och inte kan klara sig själv när den andra kan. Då flyttas bara den ena till äldreboende och den andra får bo ensam kvar. Hur rätt tycker du att det är?

Sofie!

Ville bara meddela att jag är sjukt tacksam för att du skrev det om SD. Trots att hata är ett starkt ord så hatar jag dom STARKT!

Alicia 14 år

Vi snackade med politiker senaste veckan i skolan. Och invandrare behövs! Moderaterna sa bland annat att när fyrtiotalisterna går i pension behöver vi antingen fler invandrare eller att varje kvinna ska föda minst tio barn. Vad låter vettigast?
Vissa invandrare är dessutom oerhört kunniga. Tänk ett steg längre före ni lägger eran röst – det finns trots allt både nackdelar och fördelar med varje parti..

Kristin

Jag tycker att många här inne ska läsa på om SD. SD är inget rasistikt parti. Är det inte bättre att ta hand om människorna i Sverige innan man tar in fler? Vad är det för mening att ta in människor till Sverige när vi inte kan ta hand om alla?
Sverige tar in ca 30000 invandrare varje år! Dessa placeras kanske 10 stycken i en enrummare. Finland tar in ungefär 700-800 varje år, som också sätts i arbete. De får lära sig finska etc. Jag har aldrig hört att Finland är ett rasistikt land.
SD vill satsa mer pengar på äldre, de som arbetat hela sitt liv ska väl också få ett värdigt avslut? Är det bättre att ta in människor som många (inte alla) lever på bidrag hela livet för Sverige inte har resurser för att ta hand om dem. Det finns också människor som kommer till Sverige enbart för att Sverige är det land man kan leva hela livet på bidrag! SD vill inte ta bort invandring, utan man vill minska ner den för att kunna ta hand om alla! Jag uppmanar alla att gå SDs hemsida och bara läsa om deras politik innan man uttalar sig. SD handlar inte enbart om invandring även fast det är en stor fråga. Jag säger inte att ni ska rösta på dem men åtminstone offra 15 minuter och ta reda på vad SDs politik egentligen säger!

selle

Först tänkte jag det är obildade 14 åringar som skriver massa skit till Kenza nu , men sen läser jag att det är folk som är 18+ och skriver att de ska rösta på SD , och den skiten ni skriver till kenza typ , hoppas du blir utvisad ? hahahaha , VÄX UPP !! vem är ni och ska bestämma om hon ska bli utvisad inte ens SD kommer kunna utvisa oss !!
Låt kriget börja om SD kmr in i riksdan !! :)
Kenza bra skrivet !! :)

azra

shit.
läste precis genom kommentarerna och det är sjukt att folk tar det på allvar!
Kenza skriver ju att man får rösta på vad man vill och att den sista raden är ett skämt. Så vadfan är problemet?

HERREGUD!

Nån som är lite smartare än dig!

Är fan riktigt jävla besviken på dig. Du snackar om att alla har rätt till sina egna åsikter och har en sån negativ ställning mot SD! Hur dum kan man vara? Man förväntar sig att nån som ska vara en “förebild” och som uppmanar folk att läsa på ska veta vad hon snackar om själv…men icke! Jag tänker rösta på SD, minst 4% i bara Stockholm kmr rösta på dem, hela skåne ska göra det och du har helt enkelt fel! Säger bara samma sak som du försöker säga till dina läsare, LÄS PÅ FÖRFAN!! Det är pinsamt om du ska bara stå där och tycka till om något du inte vet ett skit om…

Sarah

Gud va mycket respekt jag fick för dig nu!
Bra där Kenza, en offentlig person som dig ska visa fram fötterna och sin åsikt för oss andra som inte har möjligheten till att vara lika lyhörda som du! SD kan slänga sig i väggen! Skit i alla som kritiserar dig för inlägget, du är väldigt rak på sak och kryddar ämnet med lite skämt, fan va bra! and by the way du ska vara en stolt arabjävel! ;)
KRAM

jossä.

Det är väldigt läskigt hur många som blir riktigt upprörda utav politik. Så länge man har sin egen åsikt tycker jag inte det finns så mycket att bråka över. Om man inte kan hålla sig till åsikter & att folk får tycka vad dem vill så tycker jag inte ens man ska börja med att prata om det.
– Själv ska jag rösta i skolvalet nu och jag känner också att SD inte är bra. Men det är ju bara min åsikt. Vad jag vet om SD är att de ska stoppa invandringen & slänga ut varenda invandrare här i Sverige. T.ex. sossarna tänker ju ge alla männsikor i hela jobbet bättre jobb osv. de tänker också göra så de flesta inandrare får jobb för dom ska INTE leva på oss svenskar. Det är helt fel att de lever på oss men man kan inte kasta ut varenda invandrare för det. Mina vänner & familj är invandrare. Det finns många som är riktigt snälla.

Ellinor

Skönt att höra någon med lite vett i skallen. SD ska bort från gatorna, bort från politiken, och INTE in i riksdagen!

Malin

Det räckte med att kolla på efterlyst en gång och bli antastad av ett gäng invandrare. Nu faller min röst LÄTT på SD!!!

Tycker du det är rätt att en invandrarfamilj suger ut Sveriga på miljarder i bidrag??

Att en flykting kommer hit, våldtar och får sitta i Svenskt lyxfängelse??

Sluta hata SD, det ät ju inte så att de kommer skicka hem din kära pojkvän om det är det du är rädd för..

selma

Jag hoppas att alla ni som säger att ni ska rösta på SD förstår vad ni gör. Det är ca 7% som tänker rösta på hemskt äckliga idioterna och då kommer de in i riksdagen och hejdå till fina, trygga Sverige.

Ni är ju fanimej inte kloka. Hur fan kan man vara så egoistisk och rösta på ett sånt äckligt, så jävla äckligt parti? De är störda i huvudet, Jimmie Åkesson kommer att brinna i helvetet. Jag lovar er, ni som röstar på SD kommer att ångra er. För resten av ert liv.

Att ni ens vågar skriva det? Jag förstår att ni tar bort bloggadressen, ni skulle ju bli dödade annars. Men hur fan tänker ni när ni ska rösta på ett sånt parti?

Varför vill ni äckleungar stoppa invandringen? Hur fan skulle sverige se ut utan invandrare? Ni skulle inte ha kläder, ni skulle inte ha mat, ni skulle inte ha NÅGONTING. Sverige skulle vara grått, tråkigt, DÖTT.

Att rösta på SD är visst rasistiskt, varje grundläggande värdering de har ÄR RASISTISK. Paow, miss tandlös som skriver att hon är för “vissa” av SD’s åsikter vet inte vad hon snackar om. Hon är så jävla dum att hon inte ens vet vad SD står för. Men ni med hjärna, större än en ärta, make a change. Det här är fanimej inte normalt. Ska så många av Sveriges befolkning rösta på ett sånt äckligt, smutsigt, idiotiskt parti. Jag står för allt jag skriver.

Jag tänker inte ta åt mig av kritiken jag får för min kommentar men jag hoppas verkligen ni inser vad er röst på SD kan göra för skillnad. SD säger ju själva att Sverige är världens finaste/vackraste land, ja, kommer SD in i riksdagen kan ni glömma det. Sverige ska ju vara tryggt.

Det där med att när invandrare kom till Sverige så har kriminaliteten och våldtäkter ökat. Ursäkta mig men är det bara invandrare som våldtar och är kriminella? Jävla äckel, det finns ju svenska, blonda, blåögda killar som gör SAMMA SAK. Hoppas ni puckade idioter förstår det.

Ni som ska rösta på SD, think twice. Ni förstör inte bara för er själva, utan för hela jävla Sverige.

Ni som tänker rösta på SD är större skam än själva partiet.
Keep that on your mind, idioter.

Kenza, du är så skön. Att folk som inte fattar ditt skämt ens vågar uttrycka sig så är PATETISKT. Det var ju klockrent att det var ett skämt? Ähh folk är tydligen lika oallmänbildade som Paow.

RÖSTA INTE PÅ SD.
RÖSTA INTE PÅ SD.
RÖSTA INTE PÅ SD.

Om du inte vill skämma ut vårt land.

Jessica

Kul att mer än hälften av er inte ens vet vad SD står för. Eller att många i SD själva är “utländska”. Bara för att man röstar på dem innebär det inte att man är rasist. Dessutom så tycker jag att det är respektlöst att uppmana dina läsare att inte rösta på SD, bara för att du själv inte tycker om deras politik. Om du ens vet vad dom står för. Låt alla ha sin egna åsikt och har man inget bra att säga, speciellt i din position med så många läsare, så bör man hålla det för sig själv. Tack.

ssara

SD kanske inte är rasister. Men dom som röstar på SD är definitivt det! Punkt slut!

Du är bäst Kenza! Love uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Emelie

GO KENZA!!! (Y) Bra att sveriges största blogg uppmanar att INTE rösta på SD (Y) Behövs fler som du!

Caroline

Men nu får ni fanimig ta och ge er! Helvete vad mycket lite för tidigt födda 13åringar som helt plötsligt fick alldeles för mycket luft i lungorna. Herregud, ni får inte ens rösta – så vad sägs om att ta dem där åldrade åsikterna ni fått av era inskränkta föräldrar och stoppa ner dem tills ni iallafall får egen rösträtt. Och att använda argumentet som “SD inte är rasistiskt” tyder ju bara på sån jävla okunskap. Faktum är att VÄLDIGT MÅNGA politiker och anhängare av/i SD har en bakgrund (eller fortfarande är aktiva) inom nynazistiska organisationer/Nationaldemokraterna osv. Så jo, dem står visst för en rasistisk människosyn, det säger väl för fan sig självt. Och hur många svenskfödda svenskar med svenska föräldrar och förfäder i fucking rakt nedåtstigande led tror ni inte lever på bidrag? Jimmie Åkesson är inget annat en rasistisk gris förklädd i kostym.
Jag är 19, så jag får nu i år rösta i ett stort val för första gången i mitt liv, och den chansen tänker jag självklart ta. Är fortfarande lite osäker på exakt vad jag ska rösta på, då jag flyttar från sverige nästa år. Men just därför kommer jag lägga min röst på något som gynnar så många som möjligt eller naturen, då jag själv alltså inte kommer att påverkas direkt.
Nej, min åsikt gentemot er som tycker att SD står för en värdig människosyn är det här; vi skjuter ERAN familj framför ögonen på er, våldtar ERA barn, sen släpper vi av (tvingar vi?) ER till ett nytt land med ett nytt språk och en ny kultur och ingen som du känner – så får vi se hur NI reagerar. Om ni skulle känna er så jävulskt peppade på att direkt ta tag i ERAT sargade liv, söka jobb och lära sig språket – i ett land där NI knappt kan gå utanför dörren utan att få höra vidriga glåpord, saker kastade på er och bli jagade. Det här är mångas vardag här i “gamla, fria” Sverige. Men jag är säker på att NI skulle tvärälska det.

hellu

Jag vet att det finns många vanliga hederliga människor som faktiskt inte är rastister eller nazister heller för den delen men som kanske tycker att invandringspolitiken i Sverige inte håller och bör ändras, till alla er säger jag : Rösta rätt. Rösta inte på SD. Det finns många andra parti att rösta på. Läs på noga, ja…g menar vem fan vill rösta på ett parti som beskriver sig själva så fint: “f.d nazister som lagt det bakom sig”. Vinner SD valet, eller kommer in i riksdagen så kommer vi stå här om några år och säga som tyskarna sa under 30-talet :” men vi visste inte”. haha Im just sayin..

Molly

Det långa inlägget som Camilla skrev fyfan vad bra det är precis så det är och precis så jag känner.

Invandrarna kommer att inom en snar framtid ta över vårat land, bara i malmö är det fan snart mer muslimer än vad det är svenskar.

Jag hoppas verkligen att SD kommer in i riksdagen!

Tunde

Att säga “du får inte rösta på SD” är väl knappast så demokratiskt eller hur? Det finns faktiskt en anledning till varför det finns folk som kan tänka sig att rösta på SD, och en anledning till att ett sådant parti faktiskt existerar i över huvudtaget. Att förbjuda/mobba ut ett parti (vilket det än må vara) är en grov kränkning mot våran yttrandefrihet – för trots allt så tycker ju inte alla människor likadant.
Om du dessutom tittar på partier i andra länder så ser du att det förekommer ett parti med liknande idéer som SD har i nästan samtliga länder. Och slutligen, bara för att man tänker rösta på SD är man INTE rasist.

ee

GU VAD DåLIGT KENZA !!!!
det är bara för att du är utländsk och du är rädd att behöva åka ut ur Sverige……

Maria

Ni som skriver att ni skall rösta på SD, snälla tänk till lite. Ni som skriver att SD inte är rasister, att de har ett vettigt politiskt budskap utöver invandrarpolitiken, snälla berätta för mig vad det är!!!!!!!! Jag vill iaf leva i ett mångkulturellt samhälle där vi lär av varandras kulturer. Att rösta på SD är som att spotta alla med utlänskt påbrå i ansiktet!

Linnea

Du sjönk precis otroligt mycket i mina ögon. Du påstår att du håller dina politiska åsikter för dig själv men du har redan skrivit i ett flertal inlägg att du sympatiserar med de rödgröna. Sen att du har fräckheten att ens skämta om att förbjuda dina läsare om SD när du knappast har suttit på deras hemsida och läst deras partiprogram. Fyfan vilken dubbelnmoral!

Johanna

Jag har precis skrivit ett ilsket inlägg om SD. För jag kunde inte hålla mig längre. Förstår ni inte människor vad som händer om SD kommer in i riksdagen?

Jimmie Åkesson säger att endast invandringen av muslimer ska stoppas. SER NI INTE!??

Åh, blir så jävla förbannad. Har varit det hela helgen för nu närmar det sig. På riktigt. Valet är om exakt en vecka och SD är det värsta som skulle kunna hända Sverige.

Ellinor

alla ni som vill att sd ska komma in i riksdagen vill alltså inte kunna göra abort, inte vilja ha ekonomiskt stöd för att adoptera från utlandet, inte kunna gifta er om ni är av samma kön. Vill ni också att kyrkan ska få mer makt i landet? Vill ni att Sverige ska gå ut ifrån EU? Vill ni inte kunna ha dubbla medborgarskap? Vill ni att Sveriges roll i NATO ska försvinna helt så att OM vi skulle hamna i krig så skulle ingen hjälpa oss? Och tycker ni verkligen att Islam är de största hotet mot Sverige sen andra världskriget (och nej det där låter ju inte alls lite smånazistiskt)? Och när ni säger att Sverigedemokraterna inte har något att göra med nazismen så vet ni ju säkert att dess grundare varit verksamma i Nationalistiska och rasistiska partier.

Självklart lägger jag INTE min röst på SD.

Josefin

Allt med SD blir jag förvirrad av. Ena personen säger att det är rasistskt och andra säger att de inte är det. Själv har jag inte orkat ta reda på vad min uppfattning är. Tycker att de verkar ha en konstig politik och det tilltalar mig inte att rösta på dom.
Dock tycker jag att de andra partierna borde skaffa sig en vettig invandrar politik. Ingen vågar uttala sig i dags läget för då blir man kallad rasist. Men eftersom de faktiskt blivit ett problem i sverige och stora diskutioner om det, borde man ta tag i det på ett vettigt sätt :)
Min åsikt, och jag vet vad jag ska rösta på! =)

polly

Hej! jag vill bara säga till alla som röstar på sd att tänk er för lite grann. De har en del bra åsikter men har de försökt styra sverige någon gång. Hur vet ni att de bra saker de tror på är sant och kommer att funka. Deras grund är ändå främlingsfientlighet.Det andra känns bara som ett sätt att få väljare. Har ni tänkt er in i vad som händer med sverige om ett parti grundat på hat skulle vinna? Jag har barn med en man som är invandrare och även om jag har det så kan jag ändå se de negativa följder sverige fått av för mycket invandring. Sverige borde istället tagit mindre invandrare och tagit hand om dessa på ett bra sätt istället för som det är nu. Plus att de som gör grova kriminella handlingar ex mord, grov våldtäkt och grov misshandel blev utvisade. Sverige borde också ha mycket hårdare straff för kriminella handlingar och om de hade haft det så skulle en del av sd och de som stödjer dem fortfarande vara i fängelse. Även om jag inser att våran invandrarpolitik inte alltid varit super så ska ett land aldrig grunda sin ideologi på hat och rädsla. För det är rädsla för saker vi inte förstår som grundar hatet till muslimer. De rättrogna muslimer som tror på islam som det är skrivet att de ska göra är goda människor. Bättre än många svenska. Det viktigaste är att komma ihåg att ett gott hjärta och empati kan fixa mycket. Mvh

linnea

vi har precis röstat i skolan. moderaterna vann vilket jag tkr är jätte bra.

förstår att det är massa tjafs om sd hela tiden men varför inte låta alla rösta som dom vill.

angelica

att SD t.ex tycker att homosexuella inte får adoptera för att alla barn “ska” ha en mamma och en pappa är ju helt sjukt. speciellt med tanke på att de inte vill att vi ska adoptera barn utanför europa. har de barnen inte rätt till en mamma och en pappa då eller? ush, helt sjukt parti!

polly

oj oj jag läste kommentaren om att kenza skulle vara rädd för att åka ur sverige. What??? Hon är ju inte helt marockan. Hon är ju svensk. Inte ens sd kan kasta ut människor som är svenska medborgare. Läs på

Sara

Hata hata hata SD! Och jimmie åkesson är störd.
älskar din blogg kenza, du är bäst!

LZ

har läst några inlägg nu och undrar om några har missuppfattat och tror stt sd står för socialdemokraterna, för ärligt, vem kan rösta på ett så hemskt parti som sverigedemokraterna??

Elly

GABRIELLA: “Sverige tog sig igenom finanskrisen utan problem”. Ehh, va?! Hur f*n tänkte du nu?

Det är djupt sorgligt att se alla dessa naiva kommentarer. Enda anledningen till att rösta på SD är om man strävar efter katastrofala konsekvenser, ett land i stor sorg & förtvivlan. Eller så kanske man bara är riktigt blåögd, och tror att det SD vill är att lära alla bråkiga s.k. “svartskallar” att snällt sitta i skolbänken och sluta med ‘oprovocerat våld’? SKÄRP ER!!

Jag är också omåttligt trött och förbannad över hur det ser ut idag. Jag vågar inte besöka vänner som bor i förorten, än mindre bara åka förbi! Och mina föräldrar är ändå invandrare. Själv kallar jag mig för svensk, varför skulle jag inte göra det? Jag är ju det. Men stolt svensk, det är jag inte, längre. Jag kan garantera er att SD i riksdagen inte löser våra problem. Viljan att reda ut den här röran i vårat land, den måste komma inifrån varje enskild människa. Ös inte över detta på SD med tanken att “De vet vad som behöver göras”, för de vet inte ett piss om hur det faktiskt ser ut. Detta kan jag också garantera er, då jag själv faktiskt varit SD:are trots mitt ursprung. Dock skäms jag något så OTROLIGT MYCKET över mina fd. åsikter.

Bevara Sverige svenskt, javisst – men gör det med måtta. Tänk om, tänk rätt.
Lite rörig kommentar, men man är ju fly förbannad..

gabbn

jag har läst igenom i stort sätt alla kommentarer nu, alltså det är ju helt sjukt hur en del tänker.
bara för att man har en annan hudfärg eller kommer från ett annat land betyder det inte att man är dum i huvudet. en skrev att man vill ju kunna gå ut på kvällen utan att bli huggen av en blattejävel, ursäkta men sen när blev man en mördare bara för att man inte är från sverige? och att det är 99% invandrare i fängelset, vars fan får folk allt det här ifrån?
ska inte skriva en himla novell nu som typ alla har gjort, men även om du säkert inte kommer läsa dethär, så vill jag bara säga att du är fan modig som vågade skriva dedär, för man ser ju bara här på kommentarerna hur många rasister det egentligen finns, och dömmer dig för din hudfärg och ursprung. min pappa är från algeriet så jag själv har också blivit dömd för det. vill ba spy på alla sånna människor,
oh well, puss på dig. du är himla bra.

Camilla

Och vad anser du att du bidrar med i dagens samhälle? Jag är varken för eller emot SD, men jag tycker att de gott kan få en plats i riksdagen! Då kommer en diskussion skapas som rör ALLA.

ebba

bra skrivet kenza, stark att visa att du är emot SD också, även fast det finns massor av idioter som ska klanka ner på dig för det

lina

Jag skulle rösta om det fanns något parti som jag tror på. Men jag kan ju lixom inte rösta om det inte finns något jag vill rösta på.
Ingen av partierna håller sina löften och efter varje val blir det bara massa tjaffs…

M

Jag har stolt röstat på SD, men det gör inte mig till rasist. Jag står fast vid att alla människor har lika värde, oavsett hudfärg/hemland/religion. Men det är dags för svergie att ta hand om sig själv. Helt ärligt, hur kommer det gå om vi fortsätter ta in invandrare i den mängd vi gör nu? Är det rätt att de som kommer hit ska få mer än dubbelt så mycket pengar av staten än vad en vanlig arbetande människa får i jobblön? Är det rätt att illegala invandrare ska få gratis sjukvård när inte ens vi får det? Nej. Hur kan vi fortsätta ta in när sverige börjar tappa kontrollen över de som redan kommit hit?

Hade SD varit rasistiskt tror jag inte de hade tillåtit icke helsvenskar att gå med i partiet. Det finns otroligt många invandrare som röstar på sd.

Emilia

ah men skärp er!
vad fan låt de ynka 5-6 procent som röstar på SD FÅ HA RÄTT TILL SIN ÅSIKT! Herregud. Om nu SD tar över hela Sverige om nåt år så är det för att majoriteten av befolkningen vill det, okej? Åh idioter.

Therese

FRUKTANSVÄRT onödigt av dig att kasta skit på ett parti!
Trodde att du var mer mogen än så.. :/

LZ

och ni som skriver att man inte är rasist om man röstar på sd har FEL, det är såna som ni som förstör sverige.. jag förstår verkligen inte hur ni tänker!? jag bli så arg!

och BRA KENZA jag tycker du har helt rätt i det du skriver!

Ida

Det är inte demokrati om man inte får rösta på det parti man vill. Demokrati betyder folkstyre. Men det kanske du inte visste? Alla, såväl partier som vanliga människor har rätt att lägga fram sina åsikter. Det kan inte kallas demokrati annars. Så lägg ner skitsnacket!

nicole

så fucking patetiska så det inte är sant …sverige skulle inte vara något utan oss blattar ..

maria

Ni som säger att SD inte är rasister, kom igen! Flera av deras medlemmar har varit med i nationalsocialistiska partier eller skänkt pengar till nazistiska föreningar. Hur kan ni då säga att de inte har sådan åskådning?

Enligt nyhetsmorgon förnekade även en Sverigedemokrat förintelsen…..

Sara

Nu vet jag inte riktigt om du menar Social demokraterna med detta “SD”, annars blir jag ledsen om du menar de. men om du menar horsverige demokraterna, så tummen upp för dig och tummen ner för dom i min rövhåla :D

Lynn

vissa personer tar allting så seriöst när man läst några kommentarer, gud va löjligt.

bra inlägg kenza!

J A S M I N !

Sverige tjänar ju jätte mycket på att ta in fler invandrare. De unga invandrarna blandar sig med de svenska och får en smartare hjärna. Blandningar ger färdighet. Så i slutändan när alla mini-invandrar gått ut högskolan (för det kommer nog de flesta göra) så kommer dem ju kämpa för sverige och göra det bättre. Svergies invandrare är det starkaste vi har.

Ska vi fortsätta kämpa bort invandrarna så kommer det bli folkkrig och våld. Vilket alla partierna kämpar imot.

SD vet inte riktigt vad dem gör.

AMINA

Hur kan det finnas fler invandrare i Sverige än svenskar?
Det är ju fan bara något ni inbillar er i.
I SVERIGE BOR DET FÖR ATT VARA NÄRMARE BESTÄMD 1,3 MILJONER INVANDRARE, VARAV 14,3% AV BEFOLKNINGEN…så nu vet ni det också. Hur kan då 1,3 miljoner vara fler än ca 7,7 miljoner?

Johanna

Du är så bra Kenza och har så rätt! SD är fan helt sjuka i huvudet.. Jimmie Åkesson vill man ju bara kräkas på; “De flesta svenska kvinnor som blir våldtagna blir våldtagna av invandrare”.. tyckte det var riktig kul när det kom fram att svenska kvinnor faktiskt blir våldtagna till största delen av svenska män.
Jag hatar SD så mycket, ett gäng jävla rasister är vad de är. Jag skäms för att säga att vi har ett sådant parti i Sverige, det är pinsamt! “Kenza är rädd att åka ut ur Sverige”? Ursäkta? Är du dum eller? Enda (antagligen) anledningen till att hon skrev om detta är för att Sverige kommer förändras om de får stor makt (och ej på ett positivt sätt). Alla är lika värda! Skit samma om du är blond och från Borås eller mörkare och kommer från Pakistan.
Vill ni idioter som stöttar SD se ett nytt nazisttyskland? Kanske en ny förintelse? Bara en stilla undran..

Nicolina

Läste lite kommentarer ovan som tydligen skulle rösta på sd. Någon skrev att de har vissa andra grejor att erbjuda, visst kanske de har det men det finns säkert liknande “erbjudanden” från något annat parti. Men vad vet jag, jäg är inte äns 18 så får inte rösta:P Det ända jag vet är att jag är ganska innsat i politiken och håller med Kenza om att inte rösta på sd!

Sofia

Bra skrivet. Ja man får ha sina egna åsikter, men SD får mig att må illa. Speciellt efter att ha sett deras reklamfilm.

julia

BRA DÄR!!!

vet hur svårt det kan vara att argumentera med de som bestämt sig för att SD är the way to go, så här kommer länkar till 2 sjukt bra kortfilmer (10 minuter var) som jag tycker presenterar fakta som gör att SD’s argument faller platt. så otroligt vettiga och kunniga människor som på ett sakligt sätt förklarar vad som är sant och falskt vad det gäller invandring.

del 1: http://www.youtube.com/watch?v=WJ6zF2AUN0A

del 2: http://www.youtube.com/watch?v=EC9R90DFNTg

hoppas du finner dessa videos intressanta :)

STOR KRAM

M

Håller med totalt. SD kan ta sig någonstans. Har läst lite bland kommentarerna, och detta har jag och säga till de som tänker rösta på SD : Gud skapade inga länder, Han ( ? ) skapade världen & människor. that’s it. & btw så var det min SVENSKA kompis som sa det :)

Sanne

Det känns som vi går bakåt i utvecklingen!! Trodde verkligen att vi kommit längre än att ” mörkhyade gör det, svenskar gör det” MÄNNISKOR kallas det!! Och hur ska invandrare som ni kallar det komma in i samhället om de inte får utöva sin religion på samhällets bekostnad som någon sa?! Vad menar ni? Om någon bor, jobbar och lever här ska väl denna få vara en del av samhället? Man känner sig maktlös…

Melody

Måste säga att jag faktiskt inte ser något större fel med SD. Dom säger inte rätt ut: “Vi är rasister och hatar invandrare!”. Hade dom gjort det hade jag förstått ilskan många känner mot dom.

johanna

“Kenzas svar: I ett val som detta så gäller det att tänka på andra också, inte bara på sig själv. Valet påverkar 9 miljoner människor, inte bara dig. Något att tänka på!”

-Men min uppfattning har alltid varit att man röstar på det man tror på? inte vad resten av landet vill att man röstar på? riktigt dumt svarat av dig..

kikkis

Men jag tänker såhär om det inte finns ett parti som stämmer överens med mina åsikter är det väl klart att jag röstar blankt!Så att riksdagen faktiskt ser att det finns folk i landet som är missnöjda med politiken!För alla tycker faktiskt inte att det finns ett parti som faller har samma åsikter som sig själv.Man ska absolut rösta blankt då.Däremot att inte rösta alls är inte rätt.Jag vet vad jag skulle rösta på men jag tänkte bara på andra som inte vet vad dem vill.

Älskar din blogg kram!

annika

Jag tycker det är helt rätt att skriva så i din blogg, för samtidigt som alla andra har rätt till sina åsikter, så har även du det, även om det skulle innebära att du stöter dig med de som faktiskt sympatiserar med SD. Personligen tänker jag INTE rösta på SD, och jag tänker inte heller rösta blankt för det ökar SD’s chans att komma in i riksdagen vilket jag anser vara en mardröm.
Tänkte bara förtydliga det här om att läsa på om partierna. Att BARA läsa på om SD på SD’s egen hemsida är INTE att läsa på om partiet då SD självklart bara kommer att skriva positiva och bra saker på sin egen hemsida (det samma gäller självklart alla andra partier, men SD är experter på att förvränga sanningen). Jag rekommenderar alla att gå in på expo. se vilket är en demokratisk tidsskrift som arbetar mot rasism och som under många år har granskat SD. SD bildades av en utbrytargrupp ur den rasistiska gruppen Bevara Sverige Svenskt och i stort sett alla medlemmar från början var nazister. Nu för tiden har SD en större väljargrupp som inte alla är nazister men att rösta på SD är en röst för rasismen då SD tydligt pekar ut en viss målgrupp som inte ska få komma in i Sverige. Denna gruppen är muslimer, vilket är fullkomligt orättvist. Bara för att EN muslim skulle vara kriminell så är inte ett helt folkslag kriminellt detsamma gäller svenskar, bara för att EN svensk rånar och våldtar folk så gör inte ALLA svenskar det. SD är dessutom ett typiskt missnöjesparti som för stöd nu under kriser så som den ekonomiska krisen. Samma sak hände i Tyskland när Hitler tog makten då den var en stor ekonomisk kris i landet och alla behövde en syndabock som i det fallet blev judarna. I Sverige idag verkar syndabocken vara muslimer vilket är synd. Jag tror stenhårt på alla människors lika värde, så det finns inget som säger att vi är bättre än dom för när det kommer till kritan är vi alla faktiskt bara människor.

Wilma

Jag förstår inte varför alla är emot SD, det enda dem gör är att rätta sig efter lagen. Vilket tydligen inte de andra partierna gör! Har ni människor ens läst vad SD vill göra!? Dem skriver t.ex att dem vill hjälpa invandrare men de invandrare som befinner sig här illegalt och därmed bryter mot lagen ska lämna landet. Moderaterna och Socialdemokraterna tycker tydligen inte att de illegala invandrarna behöver lämna landet, det känns ju tryggt att ha partier och en riksdag som inte följer lagen.
Dessutom vad är det som är fel på att behålla vår svenska kultur och arv som våra förfäder har skickat vidare till oss. Och försöka satsa på våra pensionärer så att de får leva med sina nära och kära till döden?! Jag har inget problem att ta in flyktingar i Sverige om de riskerar att bli sönder bombade eller ner skjutna i sin hem i sitt hemland. Men dem ska inte komma hit och stanna för alltid, och dem ska absolut inte få svenskt medborgarskap och kalla sig för svenskar! Flyktingar från exempelvis Irak, Afrika, Bosnien, Ryssland eller vad man nu kommer från för land så ska man rätta sig efter våra regler och vårat sätt att leva. Jag tycker att inom ca 3-5 månader ska de ha lärt sig nästintill perfekt svenska (så svårt är det inte att lära sig svenska, pröva att lära er mandarin), skaffat sig ett tillfälligt jobb och inte gå med slöja eller burka. Och vad som kan göra en mest förbannad är när ni invandrare kommer hit och bygger era moskéer och synagogor, i Sverige har vi kyrkor!

Så därför säger jag bara till er svenskar som nu ska rösta, sluta vara såna himla dagsländor få tummen ur och gå rösta för ett enat Sverige! Gör inte samma misstag som aboriginerna eller indianerna, RÖSTA PÅ SD! :)

Mimoza

Kenza.. Skit i alla onödiga kommentarer. Den delen som tycker annat är så liten,så obetydligt liten, så onödigt liten, så liten att de inte hamnar i riksdagen. You go girl!

dsfk

Sara:
Vad är det för jäkla sätt?
Om man har det minsta vett i skallen springer man inte runt och anklagar parti och partianhängare för att vara nazister. Det är bara outbildat och korkat.
SD vill införa flyktingpolitik á la Danmark – alltså ta in färre, men göra livet bättre för dem som släpps in.

Fanny

Du riskerar väl din plats som helgon om du säger vad du ska rösta på, Blondinbella står för sin sak iaf. Man får tänka på att Moderaterna bara suttit i 4 år och inte hunnit genomföra allt, medan socialdemokraterna har haft bra många år vid makten…

:)

men Gud, varför flippar alla ut bara för hon sa det där om sd? dem är ju fan jävla fula idioter hela bunten det är ingen åsikt it’s a fact! fett synd och hon drev ju bara är ni så jävla dumma att ni inte märker det? kan inte fatta du kenza inte flippar ur ja skulle säga dra åt helvete o sug din pappas kuk idioter dem är största rasisterna shit dumbasses!

Anna

Jag skulle aldrig rösta på SD. Men det är inte bara pga vad dom står för (även om det är huvudanledningen). Det finns nämligen en till anledning, samma anledning som gör att jag aldrig skulle rösta på tex piratpartiet. De två partierna har EN fråga de brinner för, EN! Vad händer med resten då???

Mikaela

Varför ska man inte rösta blank? Det är väll bättre att rösta blankt än att bara rösta på ett parti eller inte rösta allt. Om det inte finns något parti som tilltalar mig så är det självklart att jag ska rösta blanks, för då är det precis det jag säger till riksdagen genom att rösta blankt att det behöver fler allertnativ kanske.

Nu ska jag rösta och vet vad jag ska rösta på, men det finns andra som inte vet eller hittar inget som passar dom.

R

Det må mycket väl vara så att SD inte uttrycker sig rent rasistiskt längre, men alla ni som säger att de bara vill stoppa invandringen för att de som redan har kommit ska få det bättre borde kanske läsa en gång till. I deras partiprogram finns knappt en punkt där de inte löser problem med någon sorts konsekvens för invandrare. Vi behöver fler jobb – prioritera helsvenskar.
Vi behöver förbättra ekonomin – låt det gå ut över invandrarna.
Hela deras partiprogram är egentligen bara en fråga, utspridd över andra delar av politiken för att det ska verka mer pålitligt och trovärdigt.
Och sen folk som sitter och skriver: jag ska rösta på SD, jag är inte rasist, jag känner till och med några snälla invandrare.
Det är som att säga, jag känner en snäll person med fräknar, eller en snäll rödhårig person, eller en snäll person med glasögon.
Det är människor, inte en stämpel. Man kan aldrig ändra var man kommer ifrån men ett ursprung betyder inte automatiskt vissa personlighetsdrag eller sätt att uppföra sig.
Precis som alla smålänningar inte är snåla, alla stockholmare är inte dryga och förnäma, alla norrlänningar är inte trögtänkta och tysta och alla i göteborg heter inte glenn.
Klart vi måste förbättra mycket när det kommer till invandringen, det har inte skötts bra och både invandrarna och de som bor runt omkring får sota för det, men SD är inte rätt väg att gå.

cornelia

usch för dom (: men närdom ska beställa pizza av en turk, då är dom rätt bra & ha va?:)

F

bry dig inte om vad andra säger! du är bäst kenza och jag älskar dig!
påtal om något helt annant: kan inte du sänka priset på jofama by kenza jacka 4 eller 3? dom är så grymt dyra men så jävla snygga.. :(:( du vet nog hur det är när man är tonåring och kan inte få den finaste jackan som finns hehe/:

Massor med goa kramar till sveriges vackraste kvinna!! Puss på dig

Nickey

Var tvungen att kopiera detta för jag tyckte det var riktigt bra skrivet :)

TILL ER SOM ENS HAR EN TANKE PÅ ATT RÖSTA PÅ SD, LÄS IGENOM DE HÄR FRÅGORNA SOM JAG KASTADE IHOP TILL SD, och sluta ”pissa mig off” nu! Det här är frågor som sverigedemokraterna inte kunde svara på i debatten i skolan. Då dessa egentligen inte är frågor jag VILL ha svar på utan frågor som bevisar hur fel SD har i sin politik.

Frågor till Sverigedemokraterna

Eran hemsida är väldigt okonkret och jag kan inte riktigt förstå vad ert program består i, annat än missnöje med något. Helt ärligt talat så förstår inte ens exakt vad missnöjet ligger i. Att stoppa massinvandringen är i alla fall lösnigen på detta ”problem” som inte förklaras närmare.

1. På vilket sätt löses samhällets alla problem genom att deportera ”invandrare”? Finns det problem som inte har med invandrare att göra och i så fall vilka?

2. Är Norskar, Danskar och Finskar invandrare? Finns det någon lista på vilka nationaliteter som är godkända av er så jag vet vilka av mina vänner som är ”icke-godkända”?

3. Kommer Araber och Amerikaner behandlas på samma sätt?

4. Vad tycker ni om moskéer, tycker ni det ska byggas fler?
Följdfråga: Vad tycker ni om synagogor?

5. Ser inte ni något problem med att en kraftigt åldrande befolkning till följd av lågt barnafödande (hos framför allt Svenska kvinnor), i kombination med låg invandring skulle kunna utgöra ett problem för t.ex. den Svenska industrin? Om inte, så utveckla hur det ska gå till utan invandring eller med ett statligt program för inseminering av Svenska kvinnor. Lite som man gjorde i Nazityskland tycker jag.

6. Anser ni att typiskt mångkulturella inslag som t.ex. MTV, Det Svenska språket som förövrigt är kraftigt influerat av Franska och Tyska, vår Kungafamilj eftersom att drottningen är född i Tyskland och uppvuxen i Brasilien, och kyrkan som kommer från Italien och Tyskland är något som inte är en del av vår Svenska kultur?

7. Hur ska man enligt er bära sig åt för att skilja på ”Svensk kultur” och ”invandrarkultur”? Finns det någon lista eller beskrivning på hur detta ser ut som jag kan få se, så att jag kan göra rätt när jag agerar i mitt vardagliga liv?

8. Förväntar ni er verkligen att folk kommer gå på att ni slutat vara ett rasistiskt parti bara för att ni bytte logga, började klä er i kostym, och slutade associera er med kända rasistgäng för ett par år sedan? Jag menar en utav era första ordförande i partiet, Anders Klarström, har varit medlem i det nazistiska Nordiska Rikspartiet. Det är väldigt uppenbart att ni anpassar er efter vad ni märker att folk uppskattar och vad folk inte uppskattar. Det är väldigt genomskinligt. Vad har ni för kommentarer om detta?

9. En tydlig trend hos ert parti är att ni avsäger er åsikter ni tidigare har haft, när ni märker att det inte är populärt hos den stora massan. Ett exempel på det här är när ni för några år sedan var emot abort, eller när ni för några år sedan var emot att man skulle få adoptera barn utanför Europa, dvs, ni var emot att ge hjälp till de barn som faktiskt behöver det mest. Tycker ni inte även det här är väldigt genomskinligt?

10. Jag har skrivit ner lite av era åsikter som jag hittade på er hemsida och har en följdfråga på detta. Men tänkte läsa upp det jag skrivit ner först. Ni har skrivit:

”Partiet motsätter sig integration mellan infödda svenskar och invandrare och vill slopa den svenska integrationspolitiken.”

”Partiet vill slopa allt stöd till invandrarföreningar och liknande verksamheter och vill inte att staten ska betala för de kvarvarande tolkbehov invandrare som genomgått SFI-undervisning kan ha.”

”Partiet vill att det enda religiösa samfund som ska få rätt att samarbeta med skolorna ska vara Svenska kyrkan”

Är det det här som ni kallar för religionsfrihet?
Att enbart svenska kyrkan ska få samarbeta med skolor. Dvs, så diskriminerar ni andra religioner om ni inför det.

Och slutligen sista punkten som jag skrev ner som lyder:
”Man vill också förbjuda alla utom par bestående av en kvinna och en man att adoptera barn, slopa det ekonomiska stödet vid utlandsadoption, förbjuda insemination för lesbiska kvinnor och är emot äktenskap för homosexuella”

Ni har alla de här åsikterna, som diskriminerar folk från andra länder, folk som inte är kristna, och folk som inte är heterosexuella, men ni är emot diskriminering säger ni, och ni har inget emot invandrare eller nått sånt? Hur går det ihop? Förklara tack.

Micaela

Det är verkligen skrämande att läsa så många kommentarer av så oupplysta människor. Ni som tänker rösta på SD har ni ens satt er in i deras politiskaagenda? Ett parti som i grund och botten är ett gäng nazister och farcister. Dem har gått från bombarjackor till kostym och slips för att bli mer seriösa och inte förknippas med våld. Snacka om vargar i fårakläder, dem är oseriösa och kör med skrämseltaktik för att vinna röster, om som bekant gjorde ju även en viss man med mustasch det på 40-talet och vet ju hur det gick.

emem

Eh, ja det är jobbigt när det kommer in fler invandrare för det finns ju inga jobb till de svenska som redan finns här, vrf ska dom komma in då och ta våra pengar?

Löjligt

Motivera på vilket sätt SD är ett hemskt parti snälla.
Du är över huvud taget inte insatt i detta, och du har uppenbarligen inte sett vilka enorma problem massinvandringen har fört med sig världen över.

Invandring för all del, men när det börjar bli fler invandrare än svenskar har något gått fel.

linnea

jag måste bara fråga… om man enligt dig inte får rösta blankt, men inte heller har någon uppfattning om vad man tycker, vad gör man då? För en vecka innan valet är inte tillräckligt med tid för att läsa in om alla partier tillräckligt för att kunna rättfärdiga sin röst dit, inte enligt dina regler iallafall.

jag funderar över ditt utalande här; (citat) “det är fel att bara slänga iväg en röst på ”nått parti” för att man inte är intresserad eller för att man inte kan något”. Ett partis åsikter sträcker sig betydligt längre och ljupare än vad någon kan sätta sig in i en vecka innan valet. att tillexempel läsa egenom moderaterna och sossarnas vallöften etc ger ju bara en bild på vad de kan tänka sig att försöka göra kommande valperiod om du röstar på dom och inte deras egentliga grunder och värderingar. det har ju varit väldigt tydligt i det här valet då flera partier plockat bort delar av sina manifest då de inte är “deras viktigaste valfrågor”/saker som lockar många röster. Är det inte lite som att “slänga sin röst på nåt parti” om man bara röstar för att man läst något på valpapperna?

och om man tillexempel inte gillar något parti, för det är ju fullt möjligt med tanke på att valen är ganska begränsade, eller om man överhuvudtaget inte är partipolitisk, är det då enligt dig också fel att rösta blankt?

personligen tycker jag att en blank röst nästan är mer värd än en på ett parti som bara till hälften stödjer mina hjärtefrågor.

utveckla gärna hur du tänker…

Josefine

Natalia
“Bland annat för att det kostar enorma summor pengar, något som inte växer på träd. Det leder också till kulturkrockar och till att ghetton bildas vilket i sin tur leder till kriminalitet. Därför. Men också för att de allra flesta invandrare faktiskt inte är riktiga flyktingar. Många kommer hit endast för att ens hemland är fattigt och för att vi slänger pengar omkring oss.”

Anledningen till att ghetton bildas och att det blir kriminalitet bland invandrare är ju för att vi svenskar vår regering inte tar hand om dem som kommer in på rätt sätt. Det är klart att man vill bo nära sitt eget folkslag så att man kan prata det språk man känner till. Men det är också så att vi packar in alla invandrare på samma ställe eftersom att det är där det är billigast att bo och då bor de där.
Vi behöver fixa invandrarpolitiken JA. Men enligt SDs kriterier NEJ.
Vi behöver sprida ut invandrarna som kommer hit så att de kan integerera sig med svenskar så att det kan skapa förståelse. Vi behöver fler billiga hyresrätter, vi behöver fler svenskakurser och lite mera krav tex att man måste gå på svenskalektioner eftersom att språket att kunna svenska eller engelska är en extremt viktig punkt för att kunna få jobb.

Dessutom har vi krisflyktingar och vi har invandrare som kommer hit pga att de vill skapa sig ett bättre liv. Det finns invandrare och det finns svenskar som lever på bidrag men det är fan ingen stor % för de allra flesta vill jobba
och förtjäna sina pengar!

Och jag har ingen statistik på hur många ivandrare det är i fängelse jag kan tänka mig att det är fler när det gäller inbrott och snatteri. Men man får tänka på VARFÖR? För att många inte får jobb och ser det som enda lösningen. Det är inte fler invandrare som våldtar och mördar.

Ava

Haha läste nån kommentar här om att “det knappt finns några helsvenska människor kvar i Sverige” WHAT THE?! Driver du? För det första: En helsvensk människa existerar i princip inte alls.. de flesta svenskar har andra urpsrung bakom sig om man kollar långt bak i historien. Och för det andra: ALLA människor, och då menar jag verkligen ALLA, härstammar från Afrika. Läs lite historia så kommer du fatta det!

Det är bara idiotiskt att rösta på ett parti som SD, för det framgår klart och tydligt vilka korkade människor dom är.

MILJÖPARTIET!! <3 Rödgrööööna is the best ;)

Josefine

Det som däremot var lite roligt när jag fick hem valbroschyrerna och ansåg att SD var bland de partier som hade bäst broschyr.
Det partiet som skrev hej hallå det här är det vi vill göra i de här frågorna, även om jag inte är så naiv att jag inte tror att de inte kommer att göra mer när de har kommit in.

Jag blev inte direkt förvånad att nästan alla i partiet SD har varit i problem med polisen för olika anledningar.

Mikaela

Hej!

Jag kan i stort sätt förstå varför du skriver om SD som du gör. Men vi lever ju faktiskt i en demokrati där vem som helst får starta ett parti? Hur kommer det då sig att det är ok att uppmana sina läsare att inte rösta på SD men det skulle vara en helt annan sak om det var C. Det här ju det här som är problemet?

Samma sak som nu, egentligen så har alla våra partier ställt sig mot SD. Och är det rätt? Alla partier ska ha en chans att komma in i riksdagen eller skapa regering oavsett vad de har för politik? Är det inte det som demokratin går ut på? Så om vi säger att alla partier skulle alliera sig mot KD då skulle det bli stora ramaskrin om det men om det är SD så är det helt ok? Eller till och med något som partierna känner sig tvingade att göra?

Alltså tycker jag inte du ska uppmuntra dina läsare att inte rösta på SD. För alla har rätt till sin åsikt. Och du ville inte påverka dina läsare genom att säga vad du röstar på, kan du då förklara för mig vad du vill få ut med “rösta inte på SD” ?!

Go Moderaterna !!!

Jessica

Visst moderaterna är ett grymt bra parti för de rika och högavlönade, men att lågavlönade med en inkomst på 12000 kronor ska få betala 500 kronor i a-kassa medans en högavlönad med en lön på 60000 kronor bara får betala 100 kronor för a-kassa är helt sjukt.

*word.*

olivia

SD har väldigt många nackdelar men och väldig många fördelar! Dom tar faktis upp många viktiga frågor om invandrig som andra partier inte vågar. kolla på debatten mellan Maud olofsson och Jimmy Åkesson väldigt intressant faktis!
http://www.youtube.com/watch?v=MGOD_fqhIQM

Emma [MissGrimm] Ung, ensamstående mamma

Om SD kommer till makten så kommer dom (mest troligt) att be mig återvända till det land jag kom ifrån. Men eftersom det landet inte finns längre så får jag väl välja?

I sånna fall kryssar jag för att deporteras till Thailand så får alla blonda helyllesvenskar sitta och huttra i sitt kalla Sverige och överbelasta sjukvården med inavel (för alla som får stanna kvar kommer att vara släkt med varandra).

Sedan kommer Sveriges genpool vara alldeles för begränsad så alla barns om föds kommer vara sterila och Sverige dör ut.

Allt detta medans jag ligger och steker mina blattepigment på en sandstrand med en paraplydrink i handen. Hurra för SD!

Emily

Du skrev “gör din röst hörd, visa att DU finns” Ja, men om vissa vill visa att de står för vad SD tycker, är det så fel då?! Jag tänker inte rösta. Men förstår bara inte vad du menar, för först säger du att man får rösta som man vill, sen så tycker du det är helt fel att rösta på sd?!

Alina

Om vi nu bryr oss om vårt land, har SD otroligt rätt angående invandringspolitiken. Det kommer inte finnas någon plats kvar till de vi ger hopp till som vi släpper in i landet, som sen hamnar på gatan för att Sverige är överfullt. Hellre ta hand om de hemlösa vi har i landet just nu innan vi tar på oss mer ansvar och släpper in andra som får det lika dåligt. Sen så står jag inte för SDs andra åsikter, utan bara invandringspolitiken.

.

Alltså.. Sd står inte för att gasa ihjäl alla invandrare ? Dom står bla för att man ska kunna straffa en brottsling till livstid, tjejer därute, om ni blir våldtagna, vill ni att förövaren ska få ett straff? Sveriges straff idag är INTE bra straff. +att kommer man till Sverige som invandrare får man väl för fan anpassa sig till landet? Arab länderna har en STÖRD kvinnosyn, tvingas ha burka&hela baletten, vill ni svenskar också förnedra kvinnor, gör det då!För det är vu ju redan så jävla bra på.. + kenza, du har ju hund, det är idag lagligt att knulla den, SD vill göra så det blir straffbart, DU kanske också ska tänka när du väljer..

A

Haha du låter som antiSverige själv! SD, Sverigedemokraterna verkar bra och jag har läst runt ganska mycket. Ska självklart rösta på dom som många andra! Det borde alla göra som vill ha ett bra Sverige! DET HANDLAR INTE BARA OM INVANDRARE!

Ida

Btw.. vilka förfärliga kommentarer har skrivit.
En del är dumma i hela huvudet.

Heja Kenza!

Nirmela

Jag skäms. Fyfan alltså.
Att folk kan sitta och skriva att SD inte är rasistiska är detsamma som att man säger: Hitler låg inte bakom förintelsen.

Ni är ju ärligt talat naiva och dumma i huvudet om ni går på deras skitpropaganda. Jimmie Åkesson är en rasist som gömmer sig i en kostym. USCH vilket parti. Förstår dem inte alls. (Och ja, jag är INSATT i politik)!

Och att ni kan sitta och säga att invandrare har dåliga jobb? Nu blir jag irriterad. Mina föräldrar är båda från Bosnien och de har skitbra jobb! Tjänar pengar, jobbar 5 dagar i veckan, respekterar samhället och beter sig som man ska. Bor i villa som mina föräldrar har tjänat ihop pengar till för att kunna bygga osv. Vi har det bra ställt! Så ALLA invandrare är INTE fattiga, bråkiga osv. Finns fan svenskar som bråkar, inte har pengar osv.

Sen är det väll inte konstigt att de flesta invandrare inte lär sig svenska. Ni sätter dem fan i en förort med människor från deras länder. Klart som fan att de kommer prata sitt hemspråk där.

ÅHHHH. Finns inte ens skäl att argumentera. Ni som röstar på SD bevisar att ni står bakom deras rasistiska propaganda och deras SKITåsikter. Jag tycker synd om er.

Längtar tills jag fyller 18, då kommer min röst gå till RödGröna. Spottar på SD. Jävla äckelparti.

Malin

ÄLSKA SVERIGEDEMOKRATERNA!! Äntligen får vi lite orning i landet!!!

Kenza det luktar riktigt mycket vänster om dig… usch

julia

dom som röstar på sd kan ju inte mkt i huvudet… Det enda dom har att komma med är invandringen. Seriöst???? Hahhahaa skämtparti det där. Rasister är dom också. Hoppas folk har lite vett :)

Nirmela

Och tummen upp för dig Kenza! Så jävla rätt. Den enda bloggerskan som är en riktig förebild!

Maria Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

jag är inte “gammal” nog att rösta än och det märks, tycker inte partierna bryr sig så mycket om ungdomar/barn. visst, skolan diskuteras ju en del men är det allt vi har rätt till? jag tycker faktist de ska, hmm, vad ska man säga ‘ta lite mer hand’ om oss yngre också för vi ska rösta i framtiden.

jag tycker i alla fall att man inte ska rösta på SD, finns hur många trevliga som helst från andra länder! om jag inte minns fel så var väl han som kidnappade Engla en svenne och ingen utlänning, right? det finns svin i Sverige också!
jag tycker man ska rösta mest för sig själv men också för hela sverige, vad som är bäst för sverige så det fungerar så bra som möjligt och sådär.

Dz

Om man läser om SD på deras sida så ser man att a l l t handlar om invadrade. Inte bara i invandrarpolitiken .. t ex när de ska skriva om ekonomin så kommer de inte på invandradre???????? Hela deras parti är byggt på att få ut invandrare. Vad vore Sverige utan alla utländska? Ni skulle inte ha världens godaste pizzor t ex och kinamaten, inte är det svenskar som gör det inte.

Alla som vill rösta på SD, läs om igen och läs m e l l a n r a d e r n a. Ni kommer märka att allt handlar om rasism. SD:S politik är lika med = Moderaternas politik, Socialdemokraternas Välfärd och Hitlers ideologi!!!!!

Sara

Kenza varför vill du inte man ska rösta på socialdemokraterna?

Annie

För mig står Moderaterna för segration mellan rika och fattiga i Sverige. Moderaterna och övriga delar av alliansen pratar om att det ska finnas möjlighet i Sverige att kunna välja den bästa skolan, kunna välja den bästa sjukvården osv… Jag tycker att det handlar om att skapa tillräckligt med resurser i Sverige så att man kan göra ALLA skolor och ALL sjukvård precis lika bra överallt! Utbildning och en bra sjukvård är väll ändå en MÄNSKLIG RÄTTIGHET som vi ska vara tacksamma för att vi får ha i Sverige. Varför skall man straffas för att man har en mindre tjock plånbok än vissa andra? DET SKA VARA RÄTTVIST FÖR ALLA! ALLA ÄR VI LIKA MYCKET VÄRDA! Därför kommer jag rösta på SOCIALDEMOKRATERNA!

bea

Jag hoppas och tror på en fortsatt blå regering, så att man kan ha ett mål i livet. Att utbilda sig. Tycker det är så trist med Vänstern som inte uppmuntrar jobb över huvud taget. Varför ska man utbilda sig, spendera 10 år på utbildning för att sedan inte få ut någonting av det?
Varför ska jag jobba ett 8-5 jobb, slita häcken av mig på kontor, bli utbränd för att jag har så mycket att göra och sedan bokstavligt talat ge bort hälften av min lön till folk som lever på andra? Är det verkligen ett rättvist samhälle?
Ja, jag tycker också att vi ska hjälpa de som har det svårt, är sjukskrivna eller av annan orsak inte KAN jobba. Men inte de som skiter i det.
Det är så hemskt att läsa kommentarer från hjärntvättade socialdemokrater. Vad ska ni bli i framtiden då? Städerskor? Kassörskor? JA, självklart behövs sådana också i samhället. Men vad ska de städa om det inte finns några arbetsplatser? Var ska kassörskorna jobba om det inte finns några affärer? För så kommer det bli om de röda vinner. Folk kommer inte se någon mening med att utbilda sig.
Peace.

Theresia

Jag tycker det är ganska synd att alla verkar vara så osäkra och hårda. Håller man inte med om en åsikt så behöver man väll inte hata för de! många är så fientliga, jag tycker inte någon borde lägga energi på att hata de som inte tycker som en själv, om jag inte är helt ute och cyklar så delar vi nog alla åsikten om att vi vill ha demokrati. Alla invandrare som tar illa upp av de som uttrycker sig korkat mot er, SKIT I DOM. Lägg inte energi på dom (kanske försöka övertala dom) men rösta själv på de partiet som man tycker borde vinna och som gynnar en själv så ska det nog bli bra. bry sig om andra är också en ganska självklar sak!

Klara

Ibland undrar jag om det bara är de som är helsvenskar som förstår SD’s politik (förlåt Kenza jag syftar på dig). Jag är helsvensk och jag älskar Sverige med alla våra traditioner osv. Det man älskar vill man skydda och då menar jag inte att just invandrarna är ett “hot” eller så. Bara att vi ska få bevara det där svenska som (i alla fall jag) känner något starkt för och inte blir ett mångkulturellt land där det bildas grupper som håller sig till varandra istället för att känna samhörighet med alla.

Vi ska såklart hjälpa folk som flyr från döden, men vi kan inte ta hit alla. Förstår ni där uppe i Stockholm hur det ser ut i Malmö? Det är fullpackat med invandrare och det funkar inte. De kommer inte in i det svenska samhället om de flyttar till ett område i Sverige där de inte ens behöver lära sig svenska. Har till och med sett skyltar på arabiska uppsatta där och då är det ju nåt som inte stämmer.

SD är det enda parti som vill ta tag i invandringsfrågan, alla andra är rädda för att bli kallade, just det, rasister.

rebecka

tycker absolut inte man ska rösta på sd, de står för så många fel saker!

men tyvärr så stärks ju deras argument när de blir nerslagna osv..! tänk på det ni ;)

sozan

jag håller helt med gabbn,
fattar inte hur folk tänker?:s
finns folk som kommer fram till mig o frågar hur de känns att inte ha några rättigheter WTF?
komigen hur långt har vi kommit?
verkar inte så långt iaf, eller folk som säger till mörka slavar?
kom igen, hur lågt kan vi sjunka?
btw love u!

I.

Vi har haft skolval, och jag blir rädd när kompisar i min klass väljer att rösta på SD. Jag tycker det är sjukt och hoppas verkligen inte att de kommer in i riksdagen.
Btw.. KENZA DU ÄR GRYM!

Sara

Grejen med SD är att de i princip bara har en fråga att driva. Invandrarpolitiken. Att rösta på dem skulle vara lika dumt som att rösta på Piratpartiet.

Emelie

Herregud människor, låt alla ha sina olika åsikter. Förstår inte varför alla hakar upp sig, vare sig om du älskar SD eller hatar dom, för vi vet ju redan att moderaterna kommer vinna!

n.

Jag tycker det är lite lustigt att när Paulina skriver “rösta på SD” så lackar folk sönder och när du skriver “Rösta inte på SD” så lackar folk sönder lika mycket. På Paulinas blogg blir alla invandrare förbannade och på din blogg blir alla rassar förbannade.

Och ni som länkar till SDs hemsida: don’t! Inte om ni vill att folk ska rösta på dom iallafall. För deras sjuka propaganda video gör ju bara att folk skrattar åt dom. Faktiskt. Hur kan folk sjunka så lågt att vi år 2010 tänker likadant som Hitler gjorde på 1930-talet. Hur? Hur kan vi i Sverige, ett sådant öppet och fritt land som vi är, skylla ifrån ALLA fel och ALLT våld i detta landet på en folkgrupp? För jag ser bara burkor på filmen. Jag ser ingenting om polacker, norrmän, finnar, amerikaner osv. Ingenting. Det är bara muslimerna det är fel på.

Min vän berättade att hon gått fram till SDs stånd på stan och började prata med dom. Hon sa: “Jag är ju dansare och inom dansvärlden inspireras vi ju väldigt mycket utav amerikansk-kultur. Tycker ni då att vi ska föra bort denna dans-form eftersom den inte är svensk? Ska vi då endast dansa runt midsommarstången?”. Personen svarade: “Nej, såklart vill vi inte få bort några dansstilar från Sverige”. Min vän kontrade då: “Nä, men ni vill ju bara behålla den svenska kulturen, men hela Sverige har ju Amerikaniserats, hur tänker ni då? Eller räknas inte Amerika som någonting utländskt?”…

Slutade med att folk runt omkring ställde sig och lyssnade och skrattade åt den stackars Sverige demokraten som inte hade någonting alls att svara.

Keep it up Kenza.

Keilema

Om jag fick rösta skulle jag rösta på SD. Varför kan inte sverige ha samma invandrar politik som de andra länderna i europa? Varför kallas man rasist om man säger så?

Och sen det här att kriminaliteten är typ av 80 procent svenskar eller mer. VAD RÄKNAS SOM SVENSK DÅ?!?! Jag ser inte en som haft svensk medborgarskap som svensk. Vart går gränsen på den statistiken?

Vi har 10% arbetslöshet, hur ska vi kunna lösa den om det bara kommer in fler och FLER OCH FLER. Svensk politik är sämst!!! Verkligen sämst. Det är synd, för gillar sverige men här kan man ju inte bo länge till.

Hanna

Det gör mig förtvivlad att du, som är en sån stor förebild för en kopiös mängd med människor i Sverige, väljer att skriva en sådan sak. Spelar ingen roll vilket parti det hade varit… Socialdemokraterna, sverigedemokraterna, folkpartiet eller vilket som. Det är väldigt oproffessionellt av dig att “föbjuda dina läsare att rösta på SD”, vilket du sedan försöker förmilda genom att se till att vara tydlig med att du “skämtar”.

Du märker väl att det är väldigt många unga läsare du har? Ser man på idolbilderna som de ofta skickar in så borde du ha uppmärksammat. De lyssnar med idel öra på vad en framgångsrik och, till bloggen att dömma, väldigt lycklig tjej anser. Detta är en fantastisk möjlighet för dig att uttrycka åsikter och tankar, men du måste ju samtidigt förstå att plantera antidemokrati är nästan läskigt effektivt.

Om du inte uppskattar Sverigedemokraternas politik, eller kanske Piratpartiets, Folkpartiets eller Feministisk Initiativs politik så uttryck dig. Det är respektlöst av dig att “förbjuda dina läsare att rösta på Sverigedemokraterna*” (*kan ersättas med vilket parti som helst, detta är inget försvar till just SD)

Det är inte enbart respektlöst mot de yngre läsarna, utan även ett hån mot den civiliserade demokratin vi försöker hålla uppe i Sverige 2010. Du är inte vem som helst, Kenza. Du är nog en av de mest maktfulla personerna i Sverige. Inte ens Fredrik Reinfeldt har idag det inflytande på våra liv som du och en handfull andra offentliga personer har. Fredrik må sänka/höja skatter och/eller bidrag och minska/höja arbetslösheten, men du sprider ditt tänkande, dina värderingar och dina händelser till en helt otroligt stor mängd av människor.

Någon skrev tidigare angående Sverigedemokraterna: “Tycker att de verkar ha en konstig politik och det tilltalar mig inte att rösta på dom.”.

Det var det renaste, mest samlade uttrycket jag hört om just Sverigedemokraterna på länge. Hon berättar att hon inte instämmer med politiken partiet framför och så är det med det, inget spottande.

Något jag gärna hade sett dig göra. Men vem är jag till att avgöra det.

Så länge Sverigedemokraterna beviljas torgmöten av polismyndigheten innehåller alltså talet och åsikterna inget rashat eller hets mot folkgrupp, då mötena hade avfärdats direkt.

Hade varit spännande att se dig skriva samma sak om ett parti, som av människor anses vara “rumsrent”: “Rösta vad ni vill, så länge ni inte röstar på Centerpartiet. Jag förbjuder mina läsare att rösta på Centerpartiet. Ok?”

Love and peace,
Hanna.

jennifer

Det sorgliga är ju det att SD faktiskt har rätt…!!!!!

R

många av er här kommer att rösta på SD och visst de kanske har några bra punkter också MEN ni läser inte mellan raderna. de börjar så smått med sina rasistiska saker och det läskiga är att dom börjar precis som Hitler gjorde. de är bra på att tala. sakta men säkert vinner de över fler och fler och hjärntvättar folk. SD är inte ett bra parti att rösta på. varför i helvete stör man sig på utlänska?! dom är precis som alla andra! Hur fan tänker folk? tänk efter på vad ni utsätter alla för innan ni röstar på SD.

Det var allt för mig :)

Emily

Du förstår ju inte. jag är själv “bara” halvsvensk. Men du ser ju inte problemet. Jag tycker att det är för mycket invandring i sverige. Nån gång måste man dra sin gräns. Det handlar inte om att se “en blond tjej en kille som är brunhårig” som du sa. Det handlar om att man borde hjälpa svenskarna mer, pengar bara flyger hit och dit till de som går på soc, nu menar jag inte att det bara är invandrare som gör det. Men jag tycker det är för mycket nu. Vart hade du tänkt att pengar ska gå till de som kommer ini sverige? Tycker du själv att vi har pengar så det räcker och blir över så man ska betala ut till invandrare? Tycker du inte man borde satsa på de som redan finns i sverige? Tex de hemlösa, och jobben.. Snälla rara nån. Hur hade du tänk om invandrare flyttar hit till sverige? hur ska domm jobba? var? Tycker du inte jobben borde gå till de som redan bor i sverige än att man ska ta in massa nya? Snälla gud, jobben räcker ju inte till. Tänk efter lite och sluta vara så jävla Naiv.

Jane

Jag kan förstå varför folk faktiskt har något emot SD. I samhället vi lever i idag så finns det bara en som har makten, -media. Media kan vrida och vända på sanningen hur mycket som helst. Det många dessutom inte tänker på är att de största skvallerblaskorna/nyhetstidingarna faktiskt ägs av stora partier. När ett parti som SD, med anorlunda åsikter, kommer fram så ska det ju självklart smutskastas och det enda media plockar fram är SD’s _främlingsfientliga_ åsikter och manipulerar dessa till att låta rasistiska. SD är faktiskt ett främlingsfientligt parti, INTE ett rasistiskt, lär er se skillnaden.
Sedan kan ni ju ta och kolla hur det ser ut i övriga länder i europa och norden. Tar de in lika stort antal invandrare som vi? – Nej, verkligen inte. Men ändå är de inte anklagade för att ha ett rasistiskt styre. Vi i Sverige är bara rädda för att säga vad vi tycker för då kommer vi bli smutskastade och stämplade för att vara rasister.
Dessutom finns andra väldigt bra anledningar till att lägga sin röst på SD, läs deras partiprogram och skapa er en egen uppfattning!
Att de andra partierna tänker stänga ute och inte sammarbeta med SD om de kommer in i riksdagen tycker jag är hemskt. Ett parti som folket har valt och röstat fram till en plats i rikstagen ska enligt mig även få chansen att använda sig utav den platsen. Hallå, vart tog demokratin vägen?!

Jag kommer utan tvekan lägga min röst på SD detta val. Men jag tycker att var och en ska skaffa sig en egen uppfattning, inte lyssna på omgivningen.

sanna

Uppmanar alla små smygrassar i detta kommentarfältet att logga in på fejjan och gå in på en grupp som heter “Inga invandrare”. Läs. Vad är sverige utan invandrare? De ni imbecilla idioter inte förstår är att denna invandringen vi har idag räcker inte, vi behöver många fler. Vi behöver arbetskraft, vart tror ni USA hade stått idag utan invandring?

Julia

Bara jag som känner att Jimmie leker med elden?

Tycker att SDs argument är patetiska. Tycker att alla SDare borde vara lite källkritiska och tänka till lite extra. Invandringen ökar och det gör även våldtäckter i Sverige. Men med det menas inte att det är invandrare som begår dessa våldtäckter. De är två irrelevanta saker. Skulle man kunna säga att man drunknar för att man äter glass, bara för att både glassförsäljningen och drunkningsolyckorna går upp rejält under sommaren? Nej, det kan man ju självklart inte.

Boris

det roliga är att trots hur många som tycker illa om SD och hur många som uppmanar att man inte ska rösta på dom är dom på väg in i riksdagen!!!! Folk är tydligen trötta på hur Sverige idag ser ut och vill ha en förändring. Det ska inte vara så jäkla lätt att bo i Sverige. Tycker att bor man här och kommer från ett annat land ska det också ställas krav på en!
man kan ju inte få allt serverat när andra jobbar röven av sig!! men jag tror också det ser olika ut beroende på vart i Sverige du bor..

Matilda

Min röst går även denna gången till Sverigedemokraterna!
Det enda partiet som verkligen vågar stå för det dom tycker!

Rebecka

Jag kan må lite illa av anklagelser mot människor av en annan ras/hudfärg/religion. Jag själv är fan svensk/syrisk/tysk/amerikansk/finsk! Min pappa vart tätt intill mobbad på 60/70-talet för att han var halvsyrisk och hade svart krulligt hår och kallad för tattare.. man blir ju lite förbannad..

madeleine

hur fan tänker man om man röstar på SD? helt jävla sjukt!
innan ni röstar läs vad SD VERKLIGEN står för, och inte bara vad ni har hört. skulle aldrig rösta på SD dom är inte inte ens värda en jävla röst, idioter som röstar på dom. alla är lika mycket värda..
aja ni som röstar på SD hoppas ni är stolta, ni lär skämmas senare i livet.
du är bäst Kenza !

Vick

Kenza! Skit bra och fortsätt stå på dig!

Till er som påstår att SD har så mycket mer att erbjuda än deras invandringpolitik .. invandringpolitiken är deras politik, det är det dom satsar på, det dom brinner för och skulle dom gå upp i ledingen skulle Sverige bli kaos. Deras sätt att tänka är gammalmodigt och det sverige måste koncentrera sig på är att utvecklas, inte gå tillbaka i tiden.

Jag antar att ni som ska rösta på SD är nyfyllda 18 och inte förstår bättre. Men om ni skulle läsa på mer, läs emellan SD:s rader och inse vad dom egentligen stå för skulle ni tänka om. Många av SD är gamla nazister vafan!

Linnea :D

Alla har sin rätt till att rösta på vad man vill, tyckte det var lite skarpt det sista du skrev trots att det var skämt..

Annars jättefin och bra blogg!

Bonardi

Tycker man att det är invandringen som är problemet så får man tycka det och rösta på SD. Men ni som gör det borde ta en kik på oberoende statistiska undersökningar, så kanske ni ändrar er.

Becka

När Sverigedemokraterna bildades på 80-talet bestod det av unga rasister och äldre män med nazistisk bakgrund, även skinheads.Hur mycket de än försöker sudda bort den bilden och deras nazistiska rötter kommer deras slagord alltid att vara ett framstående faktum som inte har förändrats sen dess – att sålla vi från dem. De står nu på tröskeln till mer makt i svergie, vem vill tillåta såna sjuka människor att styra Sverige ? Vill människor se en mörk tid för 70 år sedan upprepa sig, i dagens Sverige?
Som Guillou skrev i aftonbladet idag, “Fyra procent är lite, men för mycket”.

angelica

Jag läste att du svarade på en kommentar:

“I ett val som detta så gäller det att tänka på andra också, inte bara på sig själv. Valet påverkar 9 miljoner människor, inte bara dig. Något att tänka på!”

Jag tycker visst man ska tänka på sig själv. Varför ska man rösta på ett parti som bara gynnar andra men inte sig själv? Man röstar ju på det som gör bättre för en själv. Inte grannen brevid. När man rösta på ett parti som gynnar en själv är det fler där ute som också är i den situationen och blir bättre för dom med.

Helt sjukt igentigen att man har så olika åsikter. hahah

och sen tycker jag att det var fel,eller igentligen inte fel eftersom man har rätt att säga sina åsikter men att “fördnjuda” ;) kom igen…

Ciao!

johanna

Haha gud läser så jädra många patetiska kommentarer nu! Fattar ni inte att Kenza bara skojar? Ni får ju för fan rösta hur ni vill! Kenza bestämmer ju inte hur ni ska rösta.

Tycker du har helt rätt Kenza :) <33 älskar din blogg :D hehe sprang runt & letade på Tokio hotel konserten i Göteborg efter dej men hitta inte dej :( sen va ja så upptagen av tokio hotel ;) <3

Lina

(Maritta:Det är några här bland kommentarerna som säger att de ska rösta på SD, och ert argument är att de inte är rasister, de vill bara minska på invandringen. Men de är riktiga j*vla nazister! Innan 90-talet (och innan Jimmie Åkesson gick med) var de skinheads, gjorde hitler hälsning och klädde sig i militärkläder. Under 90 talet bestämde de sig för att ”klä sig som vanliga människor” för att få fler medlemmar, och det funkade! Bli inte lurade! Ta reda på er fakta som Kenza sa innan ni går och röstar)

Du är fullt medveten om att du själv skriver att innan 90 talet? Har folk inte rätt att ändras, innan så kanske de var ett rasistikt parti, men är dom verkligen det nu? Jag har läst deras hemsida och kan faktiskt inte hitta någon rasistiskt.
Har du varit inne och läst på deras hemsida?

adelisa

Jag har nästan läst igenom alla kommentarer, och de dom säger att du har sagt att dom inte får rösta på SD var ett skämt? Du är modig som har kunnat skriva texten och jag önskar att alla förstår vad du menar, för de dem tror är helt fel!
Alla får tycka hur dem vill, De gäller vårt land SVERIGE. Alla ska vara med och rösta!
LÄNGE LEVER SOCIALSM, KROSSA KAPITALISMEN!!

Jessica

Det är verkligen chockerande att läsa folks kommentarer som säger att en röst på Alliansen är en röst på SD, det är precis tvärtom!

Vill man inte ha SD in i riksdagen så ÄR alliansen det enda säkra valet att rösta på. De rödgröna har enligt de senaste mätningarna inte en chans att få så pass stort stöd att de får egen majoritet och om SD kommer in i riksdagen (vilket även allt pekar på tyvärr) blir dem vågmästare.

Alliansen har dock redan i många mätningar fått majoritet vilket innebär att även om SD kommer in i riksdagen blir det en majoritesregering med Alliansen och SD får inget att säga till om. Genom att rösta rödgrönt hjälper ni bara SD att röra om och få för mycket inflytande eftersom att gapet mellan båda blocken blir för litet. Mona har inte en chans att få en majoritetsregering.

Att ni inte vaknar och inser detta.

fia

Ja givetvis är alla lika mycket värda Kenza, alla förtjänar en plats på jorden. Men du säger att SD inte tänker på framtiden och att det inte är det bästa för sverige. ( Läste det i ett svar till en kommentar) Men hur kan du då tex säga att det pariet du valde tänker på framtiden i Sverige? SD tänker på sveriges framtid ( för detta är Sverige!!!) , det är ju precis det de gör. Inte för utlänningar men för svenskar. Några år framöver kommer vi säkerligen bli i minoritet och därför kommer inte vi kunna bevara Sverige svenskt längre. Som jag sa från början så förtjänar alla människor en plats på jorden, men kanske inte just i ett enda land. Man har länder för att fördela upp människornas olika raser i deras egna land. Sverigedemokraterna har många bra saker. Skulle inte du tillexempel vilja vara tillsammans med din kille även när ni är pensionerer? SD gör så att penisionerer får vara tillsammans och inte behöver sliptras från varandra på ålderdomshem. Så säg inte att SD bara står för dåligt när det även står för bra saker. Och jag vill även säga innan jag drar att jag absolut inte är rasist!!

Rakan

Jag förstår inte vad vissa tänker med, det måste nog vara deras jävla röv. Att människor verkligen vill lägga deras röst på SD är något som är skrämmande. Att vissa drar alla utlänningar över en kam är det mest sjuka jag någonsin hört talas om. Folk är inte allmänbildade och jag tycker inte att de borde uttala sig på dumma sätt som de gör. Jag rent ut sagt hatar det där jävla partiet, de är lika med hitler och svenska folket är nog härstammade från hitlers släkt om det tänker som SD. Och jag får dessutom inte grepp på att vissa utländska människor vågar sig på att rösta på SD. Vi får se vad som händer om de vinner. Om din/min/våra släktingar lever under ständiga hot och behöver skydd, de får väl stanna kvar i t.ex. Iran och bli dödade istället för att komma hit och leva lite lugnare och ett bättre liv, lära sig svenska, jobba och bli som vilken människa som helst.

Tack för mig

Jessica

Vissa här som påstår sig vara “pålästa” och insatta i SDs politik vet ju ingenting. Jag har hört så många människor säga att de ska rösta på SD för då åker alla invandrare ut. NEJ. Ingen åker ut, man kan inte skicka hem människor som kommit till Sverige och fått svenskt medborgarskap era dumma jävlar. Dessutom bedriver SD inte politik inom några andra VIKTIGA frågor som skola, sjukvård, arbetslöshet osv. Dem är villiga att hänga på det block som vill ha dem och skiter alltså i den politiken. Allt dem bryr sig om är invandringen, som dem ska minska med 90% (europeér går dock bra, det är bara invandring får mellanöstern som ska stoppas (nej jag får verkligen inte lite Hitler-vibrationer här…?)

Vad många av ni som tänker rösta på SD inte fattar är att situationen i Sverige idag INTE har skapats av invandrarna, utan av politikerna. Det är politikerna som tar in invandrare på löpande band utan att följa upp och hjälpa dem in i samhället. Politikerna sätter dem i en sunkig lägenhet någonstans i en redan fattig och invadrartät förotrt och tänker inte mer på det sen. POLITIKERNA ska man skylla på, INTE invandrarna. Läs på och rösta på ett RIKTIGT parti med riktig politik istället. Att rösta på SD är att rösta blankt, eller att inte rösta alls.

S

Tycker alla med utländsk bakgrund borde “take a day off”, så får vi se hur bra Sverige funkar utan dem. Tycker seriöst det vore en bra idé. Skulle ge oss med vett i huvudet ett gott skratt och de med knappa hjärnceller skulle äntligen inse hur ett Sverige utan invandrare skulle fungera. Eller hur det, rättare sagt, inte skulle fungera.

Det är dessutom roligt/sorgligt hur lättpåverkade dagens ungdomar är. Bara för att SD påstår sig inte vara rasister betyder det inte att de inte är det. Lär er att läsa mellan raderna. Deras politik är klart och tydligt invandrarfientlig och rasistisk.

Kommentarer som “rösta på SD så att vi äntligen kan gå hem om kvällarna utan att vara rädda” är också skrattretande. Som att Sverige inte hade kriminalitet innan invandrare flyttade hit. Nej nej, låt oss skylla allt på minoriteten när saker och ting går fel. Det har ju inte gjorts förut..

Kan även tilläggas att man inte behöver välja mellan antigen pensionärer eller invandrare. Staten kan se till att båda får den hjälp som behövs med rätt parti i styret.

Blir så trött på människor som ställer sig bakom partier med så extrema åsikter utan att sätta sig in i vad partierna egentligen står för. Men det sorgliga är att många faktiskt ser SD för vad de egentligen är och fortfarande ställer sig bakom dem. Tappades ni alla som barn eller är ni alla imbeciller?

Amanda

Jadu, om SD kommer in så är det rätt surt. Tyvärr kan man ju inte bortse ifrån att SD är som vilket demokratiskt parti som helst :/

Linda

Sverigedemokraterna kanske inte är rasister men deras politik är i grund baserad på främlingsfientlighet (man vill begränsa invandingen, man ser invandrare som kriminella, som utnyttjar bidragen) som kan eskalera och leda till rasism.
Och vad FAN spelar det för roll om Sverige inte längre kommer bestå av blondiner och blåögda människor? Vi är alla människor, det kommer alltid finnas de som beblandar sig med sådana som inte ser ut som de själva, och de kommande generationerna kommer bestå av inget annat än blandningar. Det är liksom inget man kan sätta stopp på.
SD’s politik är i grund rasistisk!

Catago - Hästbloggen för dig!

precis, det är riktigt att rösta. Inte bara en rättighet utan en skyldighet enligt mig :)
Tror tyvärr att SD vinner många röster på att de är manipulativa och skickliga på marknadsföring osv. De flesta som röstar på dem vet nog inte riktigt vad de vill göra egentligen.

kysha

De som har fått för sig att SD inte är rasistisk parti, kanske ska ta och fördjupa sig lite mer eller titta på nyheter? Ca 20 st som är med i SD har skänkt pengar till nazistiska org, och ca 20 st har varit med i de nazistiska och rasistiska org. Så … vad leder det? Do the math

amanda

Jag tycker att om man inte riktigt vet vad man ska rösta på ska man iallafall rösta blankt, annars drar någon annan nytta av din röst. Och jag såg en kommentar som sa att den tänkte rösta på SD, och du svarade att han/hon skulle tänka på andra? Den ska väl rösta på det parti som han/hon tycker har samma åsikter som den själv. Nu blir det ju så att den ändrar åsikt bara för att någon annan tycker/vill någonting annat. Inte för att jag tycker att det är bra att han/hon ska rösta på SD, men iallafall.

Ida

Det är bättre att rösta blankt än inte alls. Har man verkligen ingen aning så visar man att man iaf bryr sig och inte bara skiter i det.

Stå på dig Kenza!
Jag blir så irriterad när jag läser vissa kommentarer. Varför drar man alla över en kam? De som kommer hit och sköter sig då? Får inte de vara här? Och de svenska människor som ställer till med bråk, är inte det lika fel som om en människa från utlandet gjorde samma sak?! Ô.o Hallå! Tänk er för!!

Lanah

Jag skulle aldrig heller rösta på SD. Men det är något jag verkligen undrar varje gång frågan “invandrare” alltid tas upp. Varför får invandrarna skiten för allt dåligt som sker i Sverige? “Jag vill kunna gå ut på kvällarna utan att bli huggen av en blattejävel”. Hallå? Personer/personen som säger så, hur tänker de egentligen? Svenskar är PRECIS lika mycket skyldiga till brott och våld. Alla våldtäckter, misshandel, barnmisskötsel. Allt sådant, ALLT ÄR INTE INVANDRARNAS FEL. Varje gång man öppnar tidningen så är det oftast ett rån, en misshandel, en våldtäckt – AV SVENSKAR – som skett. Jag tycker inte att man ska lasta över allt på invandringen, utan tänka och öppna ögonen på vem och vad som egentligen sker. Alla har precis lika mycket fel i det hela.

Mi

Jag kommer att rösta på SD, detta för att jag gillar deras skolpolitik, familjepolitik och kriminalpolitik. Sedan finns det mycket där jag inte gillar, men så är det ju med alla partier tyvärr. Skulle SD inte finnas så hade jag röstat på Moderaterna, för även de har många bra punkter men jag tycker familjepolitiken och skolpolitiken inte är lika bra som SDs. Sedan att säga att alla som röstar på SD är rasister tycker jag är fel, min bästa vän är född utomlands men han röstar också SD, och han hatar knappast sig själv.
Jag tycker det är viktigt att man kollar noga igenom och ser vilket parti som stämmer bäst överens med sina egna åsikter, och är ärlig mot sig själv. Sedan är det för mig viktigt att man inte bråkar eller dömer varandra för att man har olika politiska ståndpunkter, det ska inte påverka en vänskap eller förhållande. Alla är vi människor och lika mycket värda, oavsett vart man står politiskt. Det tycker jag är viktigt att komma ihåg, man behöver inte bråka om politik. Argumentera är en sak, men man ska ta avstånd från gräl och våld. Värna om varandra är det viktigaste.

Karolin

ehh? socialdemokraterna är bäst kenza, hur kan du förbjuda oss att rösta på de? ;O

Therese

Härligt att du skriver ett inlägg om politik och inte bara din glamorösa vardag ;). Hade önskat att jag hade haft en röst att lägga på de rödgröna och hjälpa till att ta bort denna omännskliga regering vi har idag. Så ni som inte tänker rösta, ge eran röst till mig :D

josefin

Orka alla jävla rasister. Och smygrasister. Tror ni allvarligt på er själva när ni säger att SD och ni själva inte är rasistiska när ni sitter och skriver sån här skit. Fy fan, jag förstår verkligen inte hur man kan vara så trångsynt.

Till dig Kenza så hoppas jag att du fortfarande står åt vänster, vore tråkigt att se en ny minireinfeldt ala blondinbella. Tycker du kan gå ut med vad du röstar på och varför, vore intressant. Behövs nån vänster i bloggvärlden ;)

Linda

Och till de som säger att majoriteten av dem som sitter i fängelse är invandrare. Låt mig ge er korrekt fakta. Min syster jobbar på kriminalvården. Majoriteten av alla som sitter inne är svenskar! De som inte är svenskar är invandrare från skandinaviska länder, alltså finland och danmark.
Så kolla gärna upp sådana saker innan ni uttalar er om saker ni inte vet.

Micha

Jag förstår verkligen vad du menar, tycker SD är ett hemskt parti verkar det som…

Demokrat

Det blir lite fel när man skriver att SD är ett odemokratiskt parti och ändå vilja hindra dem (med odemokratiska metoder) från att ta sig in i riksdagen. Om de hamnar över spärren (vilket jag är övertygad om att de gör) är det väll odemokratiskt att inte låta våra röster räknas? För ja, JAG TÄNKER RÖSTA PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA! Har träffat Jimmie Åkesson flera gånger och han är en jäkligt trevlig kille och en otroligt duktig politiker. Läs igenom deras program istället för att uttala er som rädda social-tanter! Vissa frågor behöver lyftas! Det är ingen slump att kriminaliteten är högst i Rosengård, Södertälje, Rinkaby, osv… De som missköter sig genom att begå grova brott (ex mot Emma P i Kristianstad) borde utvisas. Hade gärna visat ut “våra egna” brottslingar också om bara någon hade velat ta emot dem! ;) Och röstsedeln finns för f*n att få på ett tjugotal olika språk! What’s up with that? Hur kan det vara okej att rösta i ett svenskt val om man inte kan svenska språket? Var får man då sin information om de olika partierna?
Ps: Nu är ju inte Facebook särskilt tillförlitligt, men enligt deras röstning hamnar SD som 3:e största parti på 17,5% av rösterna.

Aminah

Till Natalia.
Är du helt blåst i huvudet? Svenskar begår minst lika många brott som ‘invandrare’. Anledningen till att ingen tror det är att när en invandrare begår ett brott blåser media upp det till en jäkla cirkus. Svenskarna i detta land gör lika mycket Bra som Dåligt. Sluta försöka få det framstå som om all skuld ligger hos invandrarna. Visst, alla invandrare är inte helgon, men när blev alla svenskar det??

Att Bevara Sverige Svenskt håller jag med om, till en viss grad. Det är kul med traditioner och så vidare, men att förbjuda annat är helt sjukt!

ana

Skit bra att du uppmuntrar dina läsare till att rösta! Jag ska rösta rött!

Jennifer

jag har sett upp till dig och det GÖR jävligt många, så jag tycker inte du ska uttrycka dig om något utan berätta varför eftersom du påverkar. Om du menar att t ex inte homosexuella ska få gifta sig i kyrkan, så är det precis vad kristdemokraterna står för. Detsamma med adoptionen för homosexuella. Skulle gärna vilja veta VARFÖR dom är så hemska?

Lovisa

pinsam du var nu.

har inte bestämt mig för vad jag ska rösta på än, men funderar starkt på att rösta på SD. jag vet personer med utländsk härkomst som ska göra det också. förstå att vi måste prioritera alla medborgare i detta land innan vi tar på oss ansvar för andra. självklart vill man hjälpa dem som har det svårt, men det är mycket mer effektivt att göra det på plats än att ta hit dem och ge dem bidrag i ett land de inte ens trivs i eller vill anpassa sig efter. jag tycker det är modigt att ett parti vågar värna om Sverige och jag önskar att någon av de andra pariterna vågade stå upp för detta lite mer. det är inte den största valfrågan för mig, men en väldigt viktig.

rött ska jag inte rösta iaf. sossarna kanske har VARIT ett arbetarparti men nu står de bara för en ansvarlös bidragspolitik. jag vet alldeles för många ungdomar som bor hos sina föräldrar och lever ett skitgött liv på bidrag, det ska inte vara möjligt att leva så!!! ge pengarna till dem som behöver det, och för att det ska bli så behövs reglerna tightas till lite.

och för mig är det självklart att alla ska ha en lika hög skatt. och jag är ingen höginkomsttagare och kommer inte från ngt sånt hem heller.

hoppas nån orkat ta sig igenom denna text!

sara

ni som hade tänkt rösta på sd,
vet ni att de som startade sverigedemokraterna egentligen va NYNAZISTER !?
dom gick runt med knappar med nazist tecken på, men ingen tog dom på allvar när dom gjorde de så dom slopade knapparna och säger nu att vi inte ska någon invandring,
men snälla ni, dom va nynazister, nynazister !
tänk för guds skull en gång till om ni tänker rösta på dom !

elsa

jag tycker också att det är hemskt viktigt att rösta – det är ett privilegium och ngt som inte borde ses som en självklarhet. däremot tycker jag att du har fel om att rösta blankt. att rösta blankt säger lika mycket som att rösta på ett parti, det säger att man inte är nöjd med det som finns eller det valsystem vi har. det är soffpotatisarna som inte går och röstar alls som man isånafall ska klaga på.
ville bara ha det sagt

Alexandra

Men herregud!

Igentligen…är allt detta så jäkla löjligt, jag menar är det så hemskt att se en mörkhårig kille/tjej på stan? (alla ni SD people) skadar det er? stör det er? alltså jag blir så´förbannad, kan inte alla bara leva lyckliga på denna planet och hålla sams!, så jag tycker inte någon ska rösta på SD, men visst om man vill jaja, men tänk på att det finns 9 miljoner till.

Maja

” jag tycker att dem invandrare som inte sköter sig får åka ut och dem som sköter sig får stanna kvar..” öh vah?! Okey.. gäller det samma sak för svenskarna då?
Ibland fattar inte jag hur vissa tänker.
Är man så naiv så att man tror att bara för att man är invandrare så ska man sköta sig och akta sig så att inte svenskarna bli arga, tror folk att alla svenskar utomlands SKÖTER SIG?! Nä….så är det inte alls.
Snälla, alla människor är olika och beror inte på vad man har för ursprung utan hur man haft det hemma, i sitt land osv och många utav invandrarna har haft det mycket dåligt och kommer hit för att få hjälp.
Vissa missköter systemet och förstör men det gör svenskarna också, och dem som säger att det framkommer mest våld bland utlänningar kan ju ta till sig att det kanske stämmer men det är svenskarna som toppar listorna som pedofiler. ;)
Sluta hata, alla har rätt till tak, mat, vatten och kärlek.
SNÄLLA!

Caroline

alla som tänker rösta på sverigedemokraterna kan ni snälla flytta till danmark? tror ni skulle trivas bra där. Sverige kommer att fortsätta vara ett mångkurturellt land och om ni är så rädda för det så får ni ta er härifrån! uppfinn en tidsmaskin och åk till 40-talets tyskland där hör ni hemma!:)

Göran svensson

SD är ett bra parti för VÅRAT Sverige din idiot!

Freja

oj jag blir nästan rädd för att så många kommer rösta på SD! och de säger sig veta exakt vad SD står för och att alla som inte gillar SD inte har en aning om vad de står för. Alla klagar på att de kommer hit och lever på våra bidrag, MINSKA PÅ BIDRAGEN DÅ! jag säger inte ta bort alla bidrag, jag säger bara minska på bidragen och kanske gör det svårare att få bidrag. Då får vi hit de invandrare som är seriösa och som kan hjälpa sverige frammåt! Självklart kommer det komma hit asylsökande som behöver hjälp och då behöver vi ändra på invandringspolitiken och t.ex Sfi! Eftersom språken är der största hindret. (http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/mat-din-snorre-1.811655). Kombinera språk och arbete och låt dem lära sig svenskan inom det yrke de arbetade med i sitt hemland så slåt man två flugor i en smäll. Jag tror också det kan vara lättare att lära sig ett nytt språk om man är i en miljö där man känner sig hemma. Och ni som säger att SD inte är rasistiksa, vad kallar ni deras valfilm? där en tant (som uppenbarligen ska vara “svensk”) blir nermejad av kvinnor i burka? är inte det väldigt generaliserande? Och det är väl klart att ett parti inte skriver någonting som de vet kan förlora dem röster på sin hemsida. Man får ju läsa lite mellan raderna. Och det är ju tillexempel i debatter som det mesta kommer fram. Och jag förnekar inte att majoriteten av våldsbrott begås av invandrare, men har ni tänkt på hur frustrerande det måste kännas att komma till ett helt nytt ställe och inte alls passa in? (jag säger inte att det är okej att slå ner folk för att man är frustrerad) MEN jag säger att vi måste ändra på vår invandringspolitik. (JA jag vet att många säger att det är allt SD vill göra MEN de människorna måste verkligen öppna sina ögon). Jag snackar om bättre språkundervisnin och arbetsmöjligheter (gärna kombinerat). Som några har sagt så vill ni inte ha invandrare som kommer hit och lever på våra bidrag. Hjälp dem då att komma in i arbetslivet och inte behöva leva på bidrag! Oj va långt det blev, är egentligen inte särskilt intresserad av politik (mer än att jag vet vad jag vill rösta på, vilket säkert framgår av min kommentar men men) men jag blev bara så irriterad. Skulle kunna skriva mycket mer, som att SD egentligen bara har några få frågor, och t.ex ingen seriös skolpolitik (de vill t.ex minska modersmålsundervisningen) så alltså ska invandrare inte få hålla kvar vid sin ursprungskultur men vi svenskar ska hålla fast i vår stenhårt?
jag tycker alla får tagga ner lite, tjejjen skämtar ju för sjutton. för dem som plötsligt blev blinda när de skulle läsa sista raden kan man ju bara säga: skaffa lite humor. Det är väl klart att hon inte kan förbjuda folk från att rösta på SD. Dock har hon full rätt att skriva så om hon vill, det är ju hennes blogg. Om ni stör er på det så himla mycket kan ni väl sluta läsa då!
Som nån skrev, ”bevara sverige javisst- men med måtta” det är väl klart att man vill hålla fast vid gamla traditioner, men om vi gör som SD vill kommer vi ju röra oss baklänges. Det är ju invandrare som har hjälpt sverige frammåt genom tiderna. Självklart finns det invandrare som lever på bidrag, men det finns det ”svenskar” som gör också! Det kommer alltid finnas folk som försöker utnyttja systemet. Gör det lönsammare att jobba än att leva på bidrag så blir fler motiverade att jobba!
Älskar din blogg Kenza, du är så himla snygg!

Sandra H

Jag kommer rösta på SD! Och de flesta i min umgängeskrets också!

Matildaah

Om jag kunde rösta så skulle jag rösta på SD! Dom är ju bra.

MALIN

SD handlar om att stoppa invandringen. Det finns bra skäl till det, eftersom att invandringen bara ökar & snart kommer detta inte ens vara Sverige längre. HELT SINNESSJUKT!!! Hade man bott i tex Turkiet hade nog de flesta röstat på ett sånt här parti. Ni som tycker man är rasist pga ett sånt här parti, dra er någonstans. Vi måste skydda vårat land! Precis som alla andra länder. RÖSTA PÅ SD!!! :D

Linda

Men ifall man vill rösta på SD för att man tycker att det kanske blir till de bästa för alla andra 9 miljoner i landet då?
ifall man är less på all kriminalitet som vissa invandrare står för (jag säger inte att det bara är invandrare, men en stor del. kolla efterlyst). eller ifall man bara tycker att det är bra att de ska införas svenska prov & HIV test (på vissa) innan de kommer hit?
det känns ju bara som en säkerhet det där med HIV test, okej det kan vara kränkande, men ifall man inte har det borde det ju inte vara några problem att göra ett test?
Sen måste det ju vara skönare för oss som bor i sverige och för dem som flyttar in hit att kunna svenska, kunna bli förstådda och kunna kommunicera.
Sen är jag less på alla svenska traditioner som blir åtsidosatta pga andra kulturer.
Sånt gör mig bara ledsen, ta bara alla skolavslutningar i kyskorna, Många städer har tvingats att sluta med det för att det inte går ihop med de andras religion.
Jag tycker det är synd att Svenska landen står och blir grundlurade av invandrare, vi ändrar på våra traditioner som vi haft i flera flera år pga dem. ifall vi skulle flytta till deras land skulle inte vi kunna ändra på deras traditioner. Tyvärr men så är det, och det är tråkigt.
tråkigt också att det blivit så stor uppståndelse över SD för deras punkter och inte lika stor grej utav Kristdemokraterna, dom måste ju vara lika stötande och diskriminerande som SD med deras grej att Homosexuella inte får gifta sig. eller har jag fel?

Isabelle

Jag blir fan mörkrädd när jag ser hur vissa tänker.. Hur kan ni ens tänka tanken att rösta på SD, ser ni inte vad dom står för!? Hitler började också smått, vem fan vet vad dom kan utvecklas till. Tycker bara tanken är läskig. Så snälla tänk igenom er röst ordentligt, tänk på att det faktiskt rör ett helt land. Ett land på 9 miljoner människor. SD får inte vinna valet.. Tänk er för, noga!
Önskar att jag var gammal nog att rösta, men är bara 17 tyvärr.

alicia

Du har så rätt så! Det är ingen slump att den största delen av SD:s väljare är lågutbildade människor.
Jag förstår inte hur man kan stötta ett parti som håller fast vid åsikter som liknar de för hundra år sedan. både gällande invandring och hur familjer ska se ut (sexuell läggning osv). Det spelar ingen roll om dom har en eller flera vettiga åsikter gällande andra ämnen, när de står för något sådant.
Det är skrämmande att folk vill att de ska styra ett land. Vad hade vi haft kvar i Sverige om vi bara hade sådant som är svenskt? Fy vad naiva en del är! All heder till er som röstar på de andra partierna, oavsett om det är blått eller rött!

Natasja

måste bara säga att SD är ett parti som är sjukt missuppfattande! att bara säga att dem är rasister eller liknande gör endast dem, som inte vet vad deras åsikter egentligen handlar om. och det stör jag mig som f*n på! sen också har de lika stor rätt att berätta sina åsikter, vilket många verkar ha glömt bort! men i sverige har vi yttrandefrihet, vilket säkert många glömmer! och att bua ut dem osv är rasism! det är så sjukt konstigt när folk säger att de är rasister samtidigt som de buar ut dem, vilket gör att de blir de riktiga rasisterna!

sen att de har kallat till sig ett flertal rasistiska anhängare är ju inte direkt deras fel! för det är ju inte egentligen de anhängarna de vill ha, men sen finns det säkerligen rasistiska anhängare under alla andra parti!

och det som folk inte förstår, är att SD är det ENDA parti som tar upp invandrarpolitik, de andra partierna vågar inte ens yttra sig om detta.. med invandrarpolitik tror folk att de vill ta bort alla invandrare ur landet och att de inte tycker om dem. FEL!

de vill istället minska på invandringen eftersom att man kan inte bara släppa in och släppa in utan att ta hand om dem. för vad de andra partierna gör är att skicka dem till rosengård mm eller vad det nu är och bara lämna dem där. SD vill istället fokusera på en mindre mängd som man släpper in i taget, ser till att de kommer till rätta, anpassa sig efter den svenska kulturen (dvs att lära sig det svenska språket mm) så man får fler jobbmöjligheter och helt enkelt ta hand om dem bättre, som ett land ska göra!

sen en viktig fråga för SD är också om en familj i tex ett krigsland, skickar ett barn till sverige (vanligtsvis en kille på 18-22år) för att han ska få jobb, tjäna pengar som han sen skickar till familjen så att de sen kan komma till sverige. SD vill förbättra detta genom att istället skicka upp hela familjen direkt till sverige så de håller ihop.

SD tankar har kommit från danmarks (och flera andra) länders utrikes/invandrarpolitik, och säger ni att dem är rasister också?

så jag uppmanar folk till att gå in på deras hemsida, hör vad de har och säga, sen får ni tycka hur ni vill! men det är bara sjukt störigt att folk inte ens låter dem prata! det är bara orättvist, och visar vilka de riktiga rasisterna är..

Nico

Jag har redan röstat på Sverigedemokraterna och det känns bra, jag är stolt!

Greken

Jag ska rösta på SD, sen får folk tycka vad fan dom vill :)Är inte själv svensk, men man tar seden dit man kommer.

linda

Jag kommer inte rösta när jag blir 18. jag är helt emot politik och kommer alltid vara. Jag VET att ett enda parti inte kommer göra sverige till ett bättre land. Helt omjöllgt. Det låter ju inte ens logiskt att det blir ett bättre land genom att låta ett mesigt parti styra landet.
Det är min åskigt om politik… Men alla har ju olika åsikter. (;

BTW, jätte bra blogg. läser den varje dag :P

Mary

Att folk, framför allt den yngre generationen röstar på ett parti som SD är på grund av okunskap och det har blivit en grej att rösta på dem. Men läser man mellan raderna om SD så tar det två sekunder att inse att se ÄR ett främlingsfientligt parti där flera av de fd partiledarna dessutom har varit med i nsf! Herregud hur kan man inte vilja leva i ett mångkulturellt samhälle, alla
Människors lika värde är något do m verkligen inte står för!

Bra av dig att våga skriva din åsikt om något som verkligen borde uppmärksammas, nämligen att majoriteten inte tycker om SD!

SD

SD är mycket bättre än Alliansen….. om du skulle varit arbetslös så skulle du inte få någa pengar av försäkringskassan..osv
Rösta på RÖTT! (L)

filippa

haha, jag tycker det är klockrent att man kan skämta om politik. förstår precis vad kenza menar med: rösta inte på sd. jag skulle säga att sd inte är demokrater. demokrati betyder ju att alla har lika mycket värde, lika mycket rätt till allt. och sverigedemokraterna tycker ju inte alla har lika mycket värde tydligen, så.

Sabina

Man röstar för vad som är bäst för sig själv, sedan vinner marijoteten, och då får ju de flesta det riktig bra och resten bra. Dock behövs en hårdare invandringspolitik, kolla statistiken för våldtäcksbrott, nästan ingen har svenskt ursprung. SÄtt alla i arbete, lär de språket så de kan bidra med arbetskraft och tjäna sina egna pengar!

Ellen

De tycker att vi ska hjälpa utsatta från där de kommer och öka bidragen dit istället. Att SD skulle kunna leda Sverige till ett tryggare och bättre samhälle för alla tvivlar jag på. Även om de vill förbättra levnadsstandarden för de äldre genom att sänka skatter och lägga mer pengar på äldrevårdsomsorgen.
Eftersom de är främlighetsfientliga skulle de inte se alla människors lika värde. Jag tycker att SD har en kall inställning till människors värde, och ser alla som minus och plustecken. Och om de nu kommer in i riksdagen kommer de tvinga alla att ta upp frågan som de andra politikerna låtit ligga och helst inte tagit upp. Vad kostar det att ta in en flyktingfamilj jämfört med en medelsvensson familj med två inkomster? Denna frågan skapar ett kallare samhälle, där pengar är det enda som spelar roll, om det inte händer nu kommer det hända senare

Jasmina

Nu är det ju inte som så att Sverigedemokraterna vill KASTA UT någon.
Utan Sverigedemokraterna är partiet som ställer sig bakom ALLA SVENSKA MEDBORGARE!
Det Sverigedemokraterna vill är att Sverige BARA ska ta emot FLYKTINGAR ett par år så att Sverige kan assimilera alla invandrare som har kommit hit de senaste 10 åren (som är över 1,5 miljon)
Alltså, Sverigedemokraterna är INGA rasister, de har flera invandrare i sina partitoppar så som irakier och “jugoslaver”.

Jag, och antagligen större delen av Sverige, anser att varje person har rätt att rösta på det parti som de anser vara bäst för antingen sig själv eller för landet.
DET ÄR DET SOM KALLAS FÖR FRIA VAL

tack för mig

p.s
En riktigt intressant blogg annars :-)

clara

Sverigedemokraterna vågar inte ha en utstickande åsikt om NÅGOT annat än invandringsfrågor, då de inte vill riskera att någon som älskar deras invandingspolitik inte skulle rösta på dem pågrund av att de vill ha kärnkraft, betyg från 9:an eller något annat lite kontroversiellt som inte har med invandring att göra. De har ingen bredd, ingen helhet. Vad är det då för parti som ska jobba för HELA sverige egentligen?

De har ingen vision för helheten av ett bättre sverige, de är ett parti som är missnöjda, hittat en syndabock, invandrarna, och klagar på dem. Tar ut deras missnöja över på dem. Men de har inga ideer, de vill bara klaga.
Och så kommer man inte fram i utvecklingen utan tvärtom.

L

Jag blir så fruktansvärt förbannad på alla ursäkta, idioter här som säger att SD inte är rasister. Okej? Så vad är det inte när de vill stoppa invandringen av muslimer? Eller när han står i videon och säger att “har man en översvämning är det klart att man ska stänga av kranen”, jag blir så ARG. Som om inte det räcker så har väl alla sett de där videorna med sverigedemokrater som läckte ut där de helt klart står för rasistiska ståndpunkter.

Dessutom så har ni kanske märkt att SD bara har tre-fyra frågor som de arbetar för – så hur ska det gå om de kommer in i riksdagen och ska arbeta med andra frågor, som till exempel skola, miljö osv, de har ju inte en jävla aning om nåt sånt. Så.

beatrice

Alltså att rösta blankt bettyder inte att man inte är intresserad av politiken, att rösta blankt bettyder att man inte är nöjd utav partierna.

Jasmina

hehe P.S 2

Jag är invandrare ifrån Libanon och jag och hela min familj kommer att rösta på Sverigedemokraterna.
Libanon var en gång ett kristet land, ni kan ju googla och titta efter hur det är nu…

Matilda

Jag har hört att många kommer rösta på SD bara för att visa att invandringen har gått för långt. Jag kan hålla med om att det gått för långt och då är jag en sådan som verkligen inte har någonting emot invandrare. Däremot tycker jag att dem som röstar på SD av den anledningen jag nämnde inte tänker till. Tycker dem seriöst att vi ska låta ett parti vara med och styra vårt land i fyra hela år för att visa att en gräns är nådd?

Och dem som säger att dem ska rösta på SD på grund av deras andra politik, jag säger inte att det är skitsnack men nästintill. Med risk att låta helt oallmänbildad så står ju SD knappt för något annat än deras sjuka invandringspolitik.

Nikkii

Fattar ingen att detta är hennes blogg?! hon står ju för vad hon tycker och det borde hon ju göra annars skulle det ju vara en annan kenza på bloggen än vad det är iu verkliga livet.Kenza: jag tycker det är awesome att du skrev som du gjorde för om man läst din blogg ett tag vet man att du inte vill förbjuda dina läsare att rösta på SD,bara för att du kanske har makt till å göra, när jag läser de tolkar jag det som det som en åsikt som du tycker, och de borde du det är ju trots allt din blogg, YOU GO GIRL!

Amanda

Wow! Jag måste säga att jag tycker att det är otroligt härligt att se att så många engagerar sig i den här debatten. Särskilt förvånad är jag över att små tioåringar säger att de ska rösta på SD om 8 år. Hur kan de ens veta vad SD står för? En tioåring förstår inte hälften av de ord som står att läsa på exempelvis partiernas hemsidor. Man kan ju då undra vad det är för föräldrar dessa stackars barn har. Eller egentligen vet man ju: undersökningar visar att majoriteten av de som röstar på SD är de lågavlönade respektive lågutbildade. Samma personer som kanske lever på de bidrag som SD förkastar. Samma personer som utgör den största gruppen brottsutövare. Som en viss Angelica så kaxigt uttryckte sig: “man ska kunna våga gå ut ensam på kvällen utan att det kommeer nån blattejävvel och hugger en”. Sannolikheten att det kommer en helsvensk person och hugger ner det är långt mycket större, hade det känts bättre?

Sverigedemokraterna utnyttjar att det finns obildade i vårt samhälle, som inte vet bättre än att tro på allt de säger. Hade dessa människor haft lite vanligt hederligt vett och lärt sig att ifrågasätta hade inte oron om att SD ska komma med i riksdagen existerat idag.

Martin

“jag har läst igenom i stort sätt alla kommentarer nu, alltså det är ju helt sjukt hur en del tänker.
bara för att man har en annan hudfärg eller kommer från ett annat land betyder det inte att man är dum i huvudet.”

Jo det gör det tyvär. Vissa befolkningar är som en stor bromskloss för mänskligheten. Somalierna är ett av världens lataste folk, en av de mest kriminella snyltare man kan hitta på jorden.

Maddis

Allvarligt talat era idioter, om ni tycker om vårat land så ska ni inte rösta på SD, precis som vår statsminister sa. ni som inte är nöjda med sverige, snälla försvinn härifrån, vill inte se er! TÄNK LITE…

S

Vilken respekt man får för dig! Alla får väl rösta vad dom vill men du får väl ändå tycka att en röst på SD är självisk och helt bortkastad. Deras argument håller inte ens i längden, och om de får vad de vill kommer Sveriges befolkning inte ens existera om 20 år. Vi har redan för få unga och alldeles för många äldre. De har två val, ett mångkulturellt Sverige eller ett öde. Att folk röstar på SD tyder på ett sjukt samhälle som söker någon att skylla på. Det är synd att man inte försöker ta tag i problemet istället för att söka efter någon att hata. Å andra sidan är det lite alliansens och vänsterns fel att det blir såhär också. En bättre kontroll över invandringen och att man faktiskt vet vad man ska göra av invandrarna kanske ger dem en plats i samhället. Nu dumpar man dem bara.

Ida

Kenzas svar: Fast vi kan ju inte ro för det. Utländska killar är ju så snygga så då blir det ju inga helsvenska bebisar Nejdå, men jag förstår ärligt talat inte vad problemet är. Vi alla är människor. Vi alla är lika värda. Vad gör det om du ser en blond kille eller en mörk kille på stan? Är det jobbigt?

Det handlar ju inte så mycket om att man ser en svensk eller utländsk på stan, utan om att Sverige förändras.
Man får inte ha skolavslutning i kyrkan längre, flaggar man med en svensk flagga är man rasist, man får inte sjunga sveriges nationalsång för då är man rasist. Jag hör utländska språk mer än vad jag hör svenska när man går i stan.
Jag gillar ett mångkulturellt samhälle men Sveriges kultur måste ju också bevaras!
Jag tänker INTE rösta på SD men jag tycker att de andra partierna borde satsa mer på invandringspolitiken och sakta ner invandringen och istället jobba med de som redan kommit hit! Se till att de integreras i samhället och inte hamnar allihopa i förorterna där ingen bryr sig om dem.

Sen tycker jag att det borde vara ett KRAV på att man ska lära sig svenska inom ett år efter att man flyttat hit. Blir så jäääävla irriterad varje dag på folk som inte kan prata svenska och sen blir sura för att JAG inte förstår vad de säger när de pratar sitt eget språk (jobbar i butik i Malmö).

Liz

Kenza, folk som har skrivit dåliga saker till dig bara för du nämde något om SD så tar folk alltid på det dåliga sättet, orka med såna människor som inte förstår. Jag ska rösta, men har ingen aning på vilka eftersom jag har inte uppdaterat mig om politikerna :D Men som man brukar säga alla har olika åsikter alla får tycka som de vill. Haha det är så kul hur folk börjar “bråka” via bloggen.
Kram på dig Kenza, du ser ut att va en go och gullig tjej.

Emelie

Jag tror själv att det handlar om att man inte vet bättre och att man av rädsla för det okända lägger sin röst på Sverigedemokraterna. Även fast de har en hel del åsikter om olika saker så är deras huvudfråga invandringen och det sätt de driver sin valkampanj är vidrig. Vi lär oss alla om förintelsen i skolan och de allra flesta är överens om att vi aldrig skulle låta något sådant hända igen. Problemet är bara att folk inte verkar se kopplingarna mellan SD och Hitlers kampanjande mot judarna..

Här är en bit ur ett arbete om social påverkan, läs och tänk efter..

“Är det rimligt att anta att något som förintelsen och andra världskriget aldrig skulle kunna ske igen, då vi är medvetna om konsekvenserna? De allra flesta skulle säkert svara nej, självklart kommer vi inte låta det ske igen. Ser vi till Sverigedemokraternas ökande inflytande i Sverige så är det inte helt omöjligt att det faktiskt kommer ske. Om vi ser tillbaka på Zimbardos teori som handlar om hur man lyckas påverka människor, så är Sverigedemokraterna redan på god väg. Genom att skapa en ideologi – invandrarna tar över Sverige; de tar våra jobb, de jobbar svart och de är kriminella – har de redan fått en stor skara anhängare. Redan här ser man liknelser med Hitlers propaganda mot judarna, trots det låter folk det ske. Anhängarna ser förmodligen inte detta själva, de anser antagligen att deras fall är annorlunda eftersom det påverkar dem direkt och de vill ju inte utrota invandrarna, de vill bara inte ha dem här. Det är lätt att vifta bort dessa liknelser och tro att det aldrig kommer ske i lika stor skala, men kanske är detta endast ett första steg? Vill vi verkligen veta hur långt de är beredda att gå? Kommer de att nöja sig med att sluta släppa in invandrare i Sverige, eller ska de som redan finns här också bort till varje pris? Trots att detta är ett extremt exempel är det inte ett omöjligt scenario… “

♥ Anna Olsson - Design, Fotografering m.m

Suttit och läst igenom de flesta kommentarer, och de som säger att de ska rösta på SD kommer med orsaken .. det finns för mycket invandrare i Sverige, vi måste stoppa invandringen blablabla. Det SD gör är att slänga ut ALLT som har med invandring och göra i stort sätt, och det dom står för och OM de kommer upp i makten kommer göra att Sverige kommer sluta i krig med sig själva.

Nej tacka vet jag rött, de har bra invandrarpolitik, bra grejer för äldre, för unga, arbetslösa, mammor, pappor, alla! RÖda sidan tänker på alla och de anser att ALLA har SAMMA VÄRDE, det gör varken SD eller moderaterna.

Nej hoppas ni som tänker rösta på SD tänker efter en extra gång, läser på vad de står för, googlar runt på det NEGATIVA OXÅ! Så ni ser baktankar, de dåliga grejerna som inte syns på deras hemsida + massa annat. Det finns så mycket dolda budskap i det dom gör, ta deras reklamfilm på TV4 tex, som CENSURERATS, bara det säger väl det mesta av partiet?

s

jag tror inte Kenza ber er att inte rösta på SD för att hon är rädd för att åka ut ur Sverige, utan för att SD är ett idiotiskt parti helt enkelt.

emmely

jag säger bara en sak om SD: idioter!

jag kan ge er ett exempel om vad de vill förbjuda: hemspråksundervisning i skolan.

Då kan de väl lika gärna förbjuda språkkurser på universitetet också?

Jävla idioter

Lina P

Det blir SD för min del, jag vill att mina barn ska växa upp i ett tryggt samhälle, inte med våldtäkter, stenkastning, splittrade förorter m.m. Nu får vi minska invandringen ett tag och ta hand om de som är här och se till att våra äldre som byggde landet får det bra, jag prioriterar invandringsbromsen!

Puss

TK

10 invandringskostnader som kostar minst 40 miljarder per år som S erkänner med arbetslösa invandrare

https://www.flashback.org/t1288375

Vad ska vi skära ner på i stället för att finansiera arbetslösa invandrare?

Nej jag har inget emot invandrare som gör rätt för sig! De som däremot utnyttjar systemet!

Gabriella

Det sämsta man kan göra är att inte rösta i huvudtaget, då är det faktiskt bättre att rösta blankt. Då är du med i statistiken och din röst faller inte i några andras händer.

Kan du inte gå in lite på varför man ej ska rösta på SD? tror det är många som skulle behöva en liten upplysning.

Kram och tack för en bra blogg!

Carro

Menar du SocialDemokraterna eller SvergieDemokraterna?
Jag är inte så politisk intresserad. Men de blir att rösta på socialdemokraterna eller folkpartiet. Svårt att bestämma mig. :)

Michael

Skriv gärna ett utförligt inlägg om Varför man inte skall rösta på SD.

Får du med nazism eller rasism i inlägget är din dekadens fullbordad.

Fjortis

Sanja

Läste Natalias inlägg längre upp här och måste säga att jag förstår henne. För oss som bor i skåne så har det blivit helt för mycket så jag förstår hennes argument. Jag vill poängtera att jag varken är sverigedemokrat eller helsvensk, men socialdemokratena blir det inte, då kan vi lika gärna göra om hela skåne till en anstalt

Emina

Det är bra med invandrare i detta land! Tror vi verkligen att vi skulle ha haft kebbab om inte en hårig turk i tofflor, hade öppnat en kebbabkiosk? Haha :D

Själv tycker jag att alla har ju rätt åt sina egna åsikter men alla vi kan enas om att väldigt många åsikter är rasistiska och väldigt olämpliga! Att kalla någon för “blattejävel” eller “arabhora” är ju helt absurt. Ha era egna åsikter men ha samtidigt respekt.. ;)

d

Uppmana folk att rösta vänster istället. Alliansen är väl inte så mycket bättre än SD. SD kommer ändå inte ha mycket att säga till om, till skillnad från alliansen. De verkar ha köpt upp all media som ska få det att verka som att de leder i alla undersökningar. Vart har de gjort dessa undersökningar? Östermalm?

Fast det var bra att du uppmanade folk att rösta, eftersom de flesta som inte röstar är såna som hade röstat vänster.. något som högern utnyttjar. Att en minoritet ska styra en majoritet, Alliansens politik gynnar inte de flesta.

Evelina

SD it is! Och det kommer från en glad kroat =)
Förstår inte varför du hackar på dem?? Du borde ta en tripp till Malmö, då ändrar du dig nog snart.

Hoppas dem blir vågmästare.

Bra blogg annars/ Evelina

Christie

From what I’ve read about the Swedish Democrats, they sound frighteningly similar to our British National Party. Despite a lot of bluster and panic about them, the BNP were crushed at our recent general elections.

I hope Sweden follows the route of us here in the UK rather than the Netherlands, where a racist, xenophobic party has come to the fore.

It is a critical time for Northern Europe on matters of immigration and integration, and I hope its resolved through sensible, liberal solutions, not hate-filled bigotry.

farah

jag vet att du kommer rösta rött kenza, och jag är så stolt över dig för det!:)
äntligen en som inte bara tänker på sig själv.

Evalotta

Jag stödjer inte Sverigedemokraterna. Men jag tycker sverige felprioriterar en hel del,och därför tror jag många dras till SD. Jag själv har jobbat sen 15 års ålder,alltid betalat skatt,är utbildad och aldrig varit arbetslös. Fick en ryggskada,är oförmögen att arbeta (jobbar i restaurang men kan typ inte ens gå nu). Jag har fått noll stöd,jag får vänta och vänta för det finns inte resurser inom vården och eftersom jag får vänta på operation så sjunker min sjukpenning hela tiden och snart är jag utstämplad,men inte frisk. Jag ser inget fel i att ett parti vill reglera invandringen och försöka göra det bättre för de som redan bor här,jag önskar att fler partier kunde se detta som en viktig punkt. Vakna,det finns inte resurser att hjälpa oss som redan bor här,hur ska vi kunna ta hand om fler? Sverige ska vara ett tryggt land,men är inte det längre pga att det dras in pengar på helt fel ställen. Sen när blev vården oviktig? Moderaterna sa sig skulle hjälpa fler sjukskrivna ut i arbetslivet,well,jag kan säga så här,man får INGEN hjälp nu. De utförsäkrar sjuka människor för “de får inte vara sjuka längre än si och så många dagar”,så ja,de ser ju mindre ut på papper iallafall. Jag mår illa av hur Moderaterna behandlar människor,invandrare som helsvenskar,vi gör ingen någon tjänst genom socialbidrag. Och ja,det svider i mina ögon när jag får leva på en tredjedel i månaden av vad en invandrare får i socialbidrag. Det är inte invandrarna det är fel på,det är Sverige,och något måste hända. Jag betalar helt ärligt mer skatt och ser till att alla får den vård,pension osv som de behöver. Det är människor det handlar om och vi måste vakna. Jag blir ofta kallad för lat,att jag lever på sjukbidrag och inte tillför nått. Tror ni att jag vill ha ont varje dag? Tror ni jag vill leva på minimum och inte kunna leva som en normal 23-åring? NEJ,men tack vare moderaterna har jag fortfarande inte fått hjälp! Papperslösa flyktingar får gratis hjälp,sjukvård och tandvård,skitbra,verkligen,men vad får jag? Jag är inte förvånad över att det blev så här,att SD växer. Man ska inte dra alla över en kant,man ska absolut inte kalla mig för rasse för att jag anser att “ja,vi kanske borde stoppa ett tag,se över vad som händer”
Man ska väl kunna hjälpa sig själv först,innan man kan hjälpa några andra,annars kommer vi gå under och jag lovar att SD kommer bli ännu större.

Matte

Men alla dina läsare är 13-åriga småtjejer och som ni alla vet så måste man vara 18 år för att få rösta.

Gynnad

d: Högerns poltik gynnar de flesta, på bekostnad av de lata och imbecilla. Marknadsekonomins naturliga urval måste gälla här, precis som det gör i naturen.

Lovisa

Jag håller fullständigt med dig! SD’s väljare påstår att med denna invandring är vi svenskar minoritet och muslimer flest år 2052, det kanske stämmer men vem bryr sig? Jag har inget emot muslimer och ser gärna att Sverige blir en muslimnation, tar gärna efter deras kultur också! =)

Liksom, vad spelar det för roll om vi alla måste bära burka och gå till moskéer varje dag? jag bryr mig iaf inte, det är ju bara lite hår? Det gör ju inget om det inte syns!

mvh

Lovisa

Miriam

jag tycker du har rätt att kalla sd för äckligt, för de förtjänar det! herregud, jag läste om att partiet startades av nazister, och att många i partiet hade nazistuniformer ända tills 1995. SD = Rasister. plus att de gör hets mot folkgrupp i deras reklamfilm

Rockstar

Det blir SD för min del. Alla har rätt till att lägga sin röst på vad man vill i en demokrati. Du är bara odemokratisk nu, och det låter som du vill ha en diktatur. Jag gillari nte vänstern eftersom de iprincip vill göra det olagligt att vara rik och ta alla rikas pengar. Är inte det också fel?

SVERIGEDEMOKRATERNA, för ett tryggare Sverige!

Emma

Älskar att alla är så jävla arga trots att du skrev det där med skämtlamporna…
Hahahaha!

Keep rocking, girl!

Alicia

Säger så här, majoriteten av er som kommenterar är helt jävla dumma i huvet. Vart tog era hjärnceller vägen? Antingen är ni, unga LÄTTPÅVERKADE fjortisar som röstar på det ni tycker är “coolt” och “inne”, eller så är ni bara helt jävla blåsta. Håll koll på era vitaminer och mineraler så att ni får i er tillräckligt. Sluta vara så naiva och blåögda! Ni är fan hjärntvättade. Sluta lyssna på propaganda! Sluta ta efter alla dessa kända bloggare. Sluta härma andras åsikter och SKAPA för i helvete eran egen uppfattning! Tänk för dig själv, du har en egen hjärna för en anledning! LÄS PÅ FÖR FAN!!!!!!!! Samla fakta och tänk steget längre!

*pust*

Som det ser ut nu hör ni hemma på Big Brother eller nått annat jävla IQ-befriat program. Är detta verkligen Sveriges nästa generation? Man får hoppas att ni växer upp och öppnar ögonen.

Anna

Gillar man gruppvåldtäkt, kriminalitet, rån, gäng. Dyr tandvård för svenska folket, dålig vård för äldre och bli kallad för hora bara för man är söt och svensk. Då ska man INTE RÖSTA PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA!!!

Anna

Mn

Pffft ut me alla blattejävlar som bara kommer hit för bidrag
Alldeles för ofta har jag sett folk med invandrarbakgrund som tycker det är underbart med bidrag o inte vill göra ett jävla piss för sitt leverne, ut me packet!

Melissa

Helt rätt Kenza! SD i riksdagen – Nej tack!
Förstår inte riktigt hur folk tänker, alla är lika mycket människor? Kommer SD få makten en dag, så kommer Sverige bli äääännu mer hatiskt än vad det är nu. Hemskt :(

Adrian

Men att rösta på Vänsterpartiet, som har en partiledare som kallar sig kommunist är ok?
Kommunismen har dödat 100 000 000 människor, LÅNGT fler än nazismen!
Varken Vänstepartiet eller Sverigedemokraterna är demokratiska!

Rösta på frihet och jobb, rösta på Alliansen!

Erika

Det är en grej som många inte fattar. Invandrare gör många brott. Men varför? Jo, för dom har ingen utbildning så dom får inga jobb och då är enda lösningen att stjäla osv. Om det fortsätter så kommer det till slut att bli områden där alla fattiga bor och där alla rika bor. Det kommer bli typ som första klass, andra klass och tredje klass. Men alla är lika mycket värda fast vissa är mindre utbildade än andra. Så det är det största problemet. Och jag gillar inte SD över huvudtaget. Centerpartiet ska det vara!

Slok

Sverige är det enda landet där invånarna hatar sig själva mer än invandrare. Helt jävla ofattbart.

Aftonbladet förstör Sverige. Läs inte skiten då blir ni hjärntvättade som kenza.

alexsandra

Du har rätt i att du inte bör uttrycka din åsikt, som Sveriges största blogg. Dock tycker jag att alla folk som ovan skriver SD är endast främlingsfientliga ska kolla upp det igen. Numera är svenska nationalsången rasistisk, svenska flaggan är rasistisk, och man ska helst skämmas över att vara svensk. Och Gud så fel det är. Säga vad ni vill, moderater, sossar whatever. Ett lands flagga är aldrig rasistisk, lika lite som en nationalsång. Åk vart du än vill i världen, och se om det är så någon annanstans i världen.

Tess

NU TAPPADE DU ALL MIN RESPEKT KVINNA! SD 4 LIFE. SD ÄR INGA RASISTER. DU TYCKER ANDRA BÖR LÄSA PÅ OCH ENDÅ SITTER DU OCH DRAR SLUTSATSER OM ATT SD ÄR RASISTER. LÄS PÅ SJÄLV FÖR I HELVETTE! ÄNTLIGEN ETT PARTI SOM VÅGAR TA UPP INVANDRINGSFRÅGAN, INGA ANDRA PARTIER VÅGAR ENS NÄMNA DET FAKTUM ATT DET FAKTISKT FINNS ETT PROBLEM HÄR I SVERIGE. SVERIGE ÄR ETT DEMOKRATISKT LAND SÅ LÅT ALLA TYCKA OCH TÄNKA VAD DEM VILL!

Natalia

Mayaa: Nej, du har fel. Enligt de rapporter som släppts av BRÅ och enligt de domar som beställts från tingsrätter landet runt så står invandrare för majoriteten av alla våldtäkter. I Oslo så utfördes alla överfallsvåldtäkter under en treårsperiod av utomeuropeiska invandrare.

http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/

Så här ser det ut runtom i Europa.

Det betyder inte att du, din familj eller din släkt är dåliga. Det handlar om att det är omöjligt att sålla dåliga från bra och att man därför inte bör släppa in någon från U-länder.

caroline

Alltså alla som är emot SD ska fan inte gå å säga att alla som röstar på SD är dumma i huvet. Jag har läst om SD och håller med om vissa saker, men dom överdriver mycket o deras reklam är lite extrem. Men det är fortfarande fel av resten att hata dom. Typ som tv4 har censurerat deras reklam. Dom måste ju få gå ut med dom vill också. Och det är aktiskt så som andra säger att sd är inte ute efter att skicka ut varenda invandrare, det är det svenska folket som reagear väldigt starkt pga hitler osv, och får dom att låta mke värre

dee

fan också.. jag som verkligen diggar dig haha men jag måste fan säga att du är helt jävla väck. helt dum i huvudet. ta reda på vad SD står för innan då öppnar din jävla käft.
detta gäller inte bara kenza, det gäller alla. sluta snacka så mycket skit om något ni inte vet något om förfan.

annars kan ni ju fortsätta blunda och tro att Sverige är ett drömland :)

klart som fan att de vill förbjuda hemspråk. som jimmie själv sa så tycker jag att de kan betala skiten själva, precis som vi måste göra om vi t.ex. vill lära oss japanska. om de nu MÅSTE kunna sitt hemspråk så kan ju deras familjer hjälpa dom, så enkelt är det.

folk är så blåst hahahaha det är bara en massa småungar som inte kan något som sitter och skriver en massa skit här. det som SD står för är vad större delen av sveriges befolkning tänker.

igen; TA REDA PÅ FAKTA INNAN NI ÖPPNAR ERA KÄFTAR OCH/ELLER SKRIVER MASSA SKIT! Guuuuud, vad irriterande det är med folk som er. Ni kan ju seriöst Ingenting.

ELIN

hade jag varit 18 hade jag röstat på SD faktiskt. som sagt, man har rätt till sin egen åsikt. i min stad har dom tagit in för mycket invandrare, vilket har blivit sämre. SD är inte rasister, dom försöker bara begränsa antalet och hjälpa dom som väl kommer in. varför ta in för många när man ändå inte kan hjälpa dom? varför ska dom som inte jobbar få leva på våra pengar? jag är inte rasist. men jag tycker att man borde begränsa iallafall. ta in invandrare när dom behöver hjälp, men se till att dom får det också och förtjänar det. dom ska anpassa sig efter oss, inte vi efter dom? behåll sverige svenskt! tack och hej för mig!

Jane

Jag blir irriterad när jag ser att folk sitter och jämför SD med Hitler, och när jag ser att folk påstår att de är nazister för att partiet en gång haft nynazistiska medlemmar (vilka de gjorde sig av med!). Då kan vi lika gärna säga att vänstern är kommunister, vilket det faktiskt ligger mer sanning i. Och vi vet ju alla hur det gick i Ryssland under Stalin-tiden? Men nej, det är det ju ingen som tar upp.

Hanna

Folk är så sjuka! Det finns inget som heter helsvensk! Känner ni inte till ert ursprung? Människans ursprung återfinns i Afrika, vi är alla bröder och systrar. Nu vet ni det.

Klas klätteras

Du kanske själv borde läsa på lite om partierna om du nu ändå uppmanar andra att göra det. Ditt påhopp mot SD bevisar att du är en okunnig människa som kanske ska klättra ut genom datorskärmen och ta en titt i verkligheten?
Det gäller nog dem flesta som postat kommentarer här ser jag efter en liten koll uppåt.

LINN

asså, snälla blir så trött på alla komenterare som inte fattar att hon skämtar?;s hon tycker väl vad hon vill, det är ju faktiskt hennes egen blogg? hon skrev väldigt tydligt att hon skämtade?;s ge upp nån gång?

tack till världens bästa blogg, jäklar vad du e grym alltså!

dee

Känner nu efter att jag förhastade mig lite med min kommentar, men man blir allt lite förbannad när folk skriver så jävla mycket skit om Sverigedemokraterna. Ni får ju tycka exakt vad ni vill, du med Kenza, precis som att vi får tycka vad vi vill.. Jag blir faktiskt sårad när folk försöker få oss att se dumma ut..

Karin Wikingsson - Music is what feelings sound like

Bra där, Kenza! SD är… ja, rasister. Så enkelt är det. Rasister som har förfinat sitt språk. Det är förfärligt att de ens får vara med i riksdagen. SD i regeringen hade betytt världens undergång för mig ungefär. Inte nog med att de är mot invandring, det är också mot adoption bortom eu, insemination för lesbiska kvinnor, äktenskap för homosexuella… Det är hemskt. Det är ännu hemskare att så många allvarligt tänker rösta på de. Du fattar inte hur glad jag är för att killarna i min klass bara är 15 och därmed inte får rösta. De är nästan alla Sverigedemokrater! Jag hoppas verkligen de hinner mogna och ändra sig innan nästa val…
Jag vet vad jag pratar om, jag är påläst om SD. Jag har sett deras valfilm, framför allt! Det värsta jag någonsin har sett…
Tack för att du är mogen och human nog att inte rösta på de! ;)

Ninnie

Eftersom att du nu är så emot SD, borde man inte vara emot PiratPartiet också? Nu när dem nu vill ta bort lagen om barnpornografi.
Och om jag får säga det själv, Mona Sahlin är inte riktigt frisk i huvudet, hon blev väl tappad som barn.

maria

får ont i magen av bara tanken av SD. en profil inom SD har behandlat mig så illa utan anledning och ingen ska behöva komma i kontakt med han/dem. att de ens samarbetar med en person som han gör att de sjunker jävligt lågt i mina ögon

anonym

Det känns inte alls som om du har läst på ngt om SD, många av deras punkter är jätte bra, tex mot djurplågeri, äldreomsorgen, jobb, kriminalitet osv.

Förstår inte hur du kan säga att det är äckligt/hemskt, alla måste få tycka som dem vill.

Jag har ingenting emot invandrare sålänge dem sköter sig precis som jag tycker att alla andra i detta landet ska göra och jag är själv inte helsvensk, men alla ska få tycka precis som dem vill!

Karin

Hur muslimer behandlas nu, påminner rätt mycket om hur man behandlade den judiska befolkningen före andra världskriget, och det skrämmer skiten ur mig. Detta hat mot folkgrupper är hemskt. Om man röstar på Sverigedemokraterna är man förmodligen så politiskt okunnig att man inte öht borde ha rösträtt. Vi lever i ett mångkulturellt samhälle, och det kommer inte att ändras.

J

Har förtidsröstat på socialdemokraterna. Men, mitt andraval var SD pga att jag som svensk värnar mer om mig och alla andra svenskar i första hand. Så mycket pengar som läggs ut på invandrare. Tycker du, att de äldre som bor på ålderdomshem och som förmodligen bott i sverige hela livet ska få det ännu sämre? Dom går ju först, vi andra ska inte få det sämre för att dessa invandrare kommer och latar sig på bidrag. Visst, de får komma hit, men då ska dom inte leva på bidrag från staten vilket gör att dom drar in på annat så svenskarna får det sämre!

Mici

Vad härligt med lite debatt! Jag kommer självklart inte rösta på SD, men det har inte bara med deras ivandrarpolitik att göra utan också andra saker de står för som jag inte håller med om.

Jag lutar åt det rödgröna hållet, och det har jag alltid gjort. Är 99% säker på vilket parti det blir också, men ska lusläsa alla grejer som har med valet att göra hela veckan nu så jag får full koll.
Det är nog det enda man kan göra, läsa på så man 100% koll och sen kolla vilket parti man ligger närmast. Det finns inget parti som jag stöder på alla punkter, men det jag funderar på har nästan alla rätt i mitt huvud och därför får de min röst.
SD har tyvärr inte många rätt alls, helt enkelt.

Comments are closed.

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

159.253.27.32