• header

ANGÅENDE VALET

Nu är det dags för alla myndiga i Sverige att rösta. Jag gör det med glädje, äntligen är jag över 18 och får rösta! Jag håller mina politiska åsikter för mig själv då jag inte ser någon anledning till att fläka ut dem inför flera hundra tusen främlingar. Jag tycker att alla har rätt att bilda sina egna åsikter och uppfattningar om politik, utan att behöva påverkas av t.ex. mig.

MEN däremot så uppmanar jag ALLA att rösta! Det är otroligt viktigt. Gör din röst hörd, visa att DU finns! Rösta inte blankt, utan surfa runt och läs på om de olika partierna istället. Jobbigt? Nej, det är inte jobbigt när det handlar om din och dina medmänniskors framtid. Är du inte insatt i politik? Se då till att läsa på lite innan du röstar! Jag tycker att det är fel att bara slänga iväg en röst på “nått parti” för att man inte är intresserad eller för att man inte kan något. Otroligt fel.

Nu ska jag avsluta med något som kommer göra mig till dubbelmoralen själv, eftersom jag skrev att man har rätt att bilda sina egna åsikter, men det är ok när det handlar om ett sådant hemskt parti som Sverigedemokraterna. Rösta vad ni vill, så länge ni inte röstar på SD. Jag förbjuder mina läsare att rösta på SD. Ok? Hehe. *OBS – BLINKAR MED SKÄMTLAMPORNA*

 

UPDATE: Detta inlägg går inte längre att kommentera. Flera av er gick för långt och det finns varken tid eller ork att sitta och rensa bort rasistiska och grova påhopp.

475 Comments

L

Jag blir så fruktansvärt förbannad på alla ursäkta, idioter här som säger att SD inte är rasister. Okej? Så vad är det inte när de vill stoppa invandringen av muslimer? Eller när han står i videon och säger att “har man en översvämning är det klart att man ska stänga av kranen”, jag blir så ARG. Som om inte det räcker så har väl alla sett de där videorna med sverigedemokrater som läckte ut där de helt klart står för rasistiska ståndpunkter.

Dessutom så har ni kanske märkt att SD bara har tre-fyra frågor som de arbetar för – så hur ska det gå om de kommer in i riksdagen och ska arbeta med andra frågor, som till exempel skola, miljö osv, de har ju inte en jävla aning om nåt sånt. Så.

beatrice

Alltså att rösta blankt bettyder inte att man inte är intresserad av politiken, att rösta blankt bettyder att man inte är nöjd utav partierna.

Jasmina

hehe P.S 2

Jag är invandrare ifrån Libanon och jag och hela min familj kommer att rösta på Sverigedemokraterna.
Libanon var en gång ett kristet land, ni kan ju googla och titta efter hur det är nu…

Matilda

Jag har hört att många kommer rösta på SD bara för att visa att invandringen har gått för långt. Jag kan hålla med om att det gått för långt och då är jag en sådan som verkligen inte har någonting emot invandrare. Däremot tycker jag att dem som röstar på SD av den anledningen jag nämnde inte tänker till. Tycker dem seriöst att vi ska låta ett parti vara med och styra vårt land i fyra hela år för att visa att en gräns är nådd?

Och dem som säger att dem ska rösta på SD på grund av deras andra politik, jag säger inte att det är skitsnack men nästintill. Med risk att låta helt oallmänbildad så står ju SD knappt för något annat än deras sjuka invandringspolitik.

Nikkii

Fattar ingen att detta är hennes blogg?! hon står ju för vad hon tycker och det borde hon ju göra annars skulle det ju vara en annan kenza på bloggen än vad det är iu verkliga livet.Kenza: jag tycker det är awesome att du skrev som du gjorde för om man läst din blogg ett tag vet man att du inte vill förbjuda dina läsare att rösta på SD,bara för att du kanske har makt till å göra, när jag läser de tolkar jag det som det som en åsikt som du tycker, och de borde du det är ju trots allt din blogg, YOU GO GIRL!

Amanda

Wow! Jag måste säga att jag tycker att det är otroligt härligt att se att så många engagerar sig i den här debatten. Särskilt förvånad är jag över att små tioåringar säger att de ska rösta på SD om 8 år. Hur kan de ens veta vad SD står för? En tioåring förstår inte hälften av de ord som står att läsa på exempelvis partiernas hemsidor. Man kan ju då undra vad det är för föräldrar dessa stackars barn har. Eller egentligen vet man ju: undersökningar visar att majoriteten av de som röstar på SD är de lågavlönade respektive lågutbildade. Samma personer som kanske lever på de bidrag som SD förkastar. Samma personer som utgör den största gruppen brottsutövare. Som en viss Angelica så kaxigt uttryckte sig: “man ska kunna våga gå ut ensam på kvällen utan att det kommeer nån blattejävvel och hugger en”. Sannolikheten att det kommer en helsvensk person och hugger ner det är långt mycket större, hade det känts bättre?

Sverigedemokraterna utnyttjar att det finns obildade i vårt samhälle, som inte vet bättre än att tro på allt de säger. Hade dessa människor haft lite vanligt hederligt vett och lärt sig att ifrågasätta hade inte oron om att SD ska komma med i riksdagen existerat idag.

Martin

“jag har läst igenom i stort sätt alla kommentarer nu, alltså det är ju helt sjukt hur en del tänker.
bara för att man har en annan hudfärg eller kommer från ett annat land betyder det inte att man är dum i huvudet.”

Jo det gör det tyvär. Vissa befolkningar är som en stor bromskloss för mänskligheten. Somalierna är ett av världens lataste folk, en av de mest kriminella snyltare man kan hitta på jorden.

Maddis

Allvarligt talat era idioter, om ni tycker om vårat land så ska ni inte rösta på SD, precis som vår statsminister sa. ni som inte är nöjda med sverige, snälla försvinn härifrån, vill inte se er! TÄNK LITE…

S

Vilken respekt man får för dig! Alla får väl rösta vad dom vill men du får väl ändå tycka att en röst på SD är självisk och helt bortkastad. Deras argument håller inte ens i längden, och om de får vad de vill kommer Sveriges befolkning inte ens existera om 20 år. Vi har redan för få unga och alldeles för många äldre. De har två val, ett mångkulturellt Sverige eller ett öde. Att folk röstar på SD tyder på ett sjukt samhälle som söker någon att skylla på. Det är synd att man inte försöker ta tag i problemet istället för att söka efter någon att hata. Å andra sidan är det lite alliansens och vänsterns fel att det blir såhär också. En bättre kontroll över invandringen och att man faktiskt vet vad man ska göra av invandrarna kanske ger dem en plats i samhället. Nu dumpar man dem bara.

Ida

Kenzas svar: Fast vi kan ju inte ro för det. Utländska killar är ju så snygga så då blir det ju inga helsvenska bebisar Nejdå, men jag förstår ärligt talat inte vad problemet är. Vi alla är människor. Vi alla är lika värda. Vad gör det om du ser en blond kille eller en mörk kille på stan? Är det jobbigt?

Det handlar ju inte så mycket om att man ser en svensk eller utländsk på stan, utan om att Sverige förändras.
Man får inte ha skolavslutning i kyrkan längre, flaggar man med en svensk flagga är man rasist, man får inte sjunga sveriges nationalsång för då är man rasist. Jag hör utländska språk mer än vad jag hör svenska när man går i stan.
Jag gillar ett mångkulturellt samhälle men Sveriges kultur måste ju också bevaras!
Jag tänker INTE rösta på SD men jag tycker att de andra partierna borde satsa mer på invandringspolitiken och sakta ner invandringen och istället jobba med de som redan kommit hit! Se till att de integreras i samhället och inte hamnar allihopa i förorterna där ingen bryr sig om dem.

Sen tycker jag att det borde vara ett KRAV på att man ska lära sig svenska inom ett år efter att man flyttat hit. Blir så jäääävla irriterad varje dag på folk som inte kan prata svenska och sen blir sura för att JAG inte förstår vad de säger när de pratar sitt eget språk (jobbar i butik i Malmö).

Liz

Kenza, folk som har skrivit dåliga saker till dig bara för du nämde något om SD så tar folk alltid på det dåliga sättet, orka med såna människor som inte förstår. Jag ska rösta, men har ingen aning på vilka eftersom jag har inte uppdaterat mig om politikerna :D Men som man brukar säga alla har olika åsikter alla får tycka som de vill. Haha det är så kul hur folk börjar “bråka” via bloggen.
Kram på dig Kenza, du ser ut att va en go och gullig tjej.

Emelie

Jag tror själv att det handlar om att man inte vet bättre och att man av rädsla för det okända lägger sin röst på Sverigedemokraterna. Även fast de har en hel del åsikter om olika saker så är deras huvudfråga invandringen och det sätt de driver sin valkampanj är vidrig. Vi lär oss alla om förintelsen i skolan och de allra flesta är överens om att vi aldrig skulle låta något sådant hända igen. Problemet är bara att folk inte verkar se kopplingarna mellan SD och Hitlers kampanjande mot judarna..

Här är en bit ur ett arbete om social påverkan, läs och tänk efter..

“Är det rimligt att anta att något som förintelsen och andra världskriget aldrig skulle kunna ske igen, då vi är medvetna om konsekvenserna? De allra flesta skulle säkert svara nej, självklart kommer vi inte låta det ske igen. Ser vi till Sverigedemokraternas ökande inflytande i Sverige så är det inte helt omöjligt att det faktiskt kommer ske. Om vi ser tillbaka på Zimbardos teori som handlar om hur man lyckas påverka människor, så är Sverigedemokraterna redan på god väg. Genom att skapa en ideologi – invandrarna tar över Sverige; de tar våra jobb, de jobbar svart och de är kriminella – har de redan fått en stor skara anhängare. Redan här ser man liknelser med Hitlers propaganda mot judarna, trots det låter folk det ske. Anhängarna ser förmodligen inte detta själva, de anser antagligen att deras fall är annorlunda eftersom det påverkar dem direkt och de vill ju inte utrota invandrarna, de vill bara inte ha dem här. Det är lätt att vifta bort dessa liknelser och tro att det aldrig kommer ske i lika stor skala, men kanske är detta endast ett första steg? Vill vi verkligen veta hur långt de är beredda att gå? Kommer de att nöja sig med att sluta släppa in invandrare i Sverige, eller ska de som redan finns här också bort till varje pris? Trots att detta är ett extremt exempel är det inte ett omöjligt scenario… “

♥ Anna Olsson - Design, Fotografering m.m

Suttit och läst igenom de flesta kommentarer, och de som säger att de ska rösta på SD kommer med orsaken .. det finns för mycket invandrare i Sverige, vi måste stoppa invandringen blablabla. Det SD gör är att slänga ut ALLT som har med invandring och göra i stort sätt, och det dom står för och OM de kommer upp i makten kommer göra att Sverige kommer sluta i krig med sig själva.

Nej tacka vet jag rött, de har bra invandrarpolitik, bra grejer för äldre, för unga, arbetslösa, mammor, pappor, alla! RÖda sidan tänker på alla och de anser att ALLA har SAMMA VÄRDE, det gör varken SD eller moderaterna.

Nej hoppas ni som tänker rösta på SD tänker efter en extra gång, läser på vad de står för, googlar runt på det NEGATIVA OXÅ! Så ni ser baktankar, de dåliga grejerna som inte syns på deras hemsida + massa annat. Det finns så mycket dolda budskap i det dom gör, ta deras reklamfilm på TV4 tex, som CENSURERATS, bara det säger väl det mesta av partiet?

s

jag tror inte Kenza ber er att inte rösta på SD för att hon är rädd för att åka ut ur Sverige, utan för att SD är ett idiotiskt parti helt enkelt.

emmely

jag säger bara en sak om SD: idioter!

jag kan ge er ett exempel om vad de vill förbjuda: hemspråksundervisning i skolan.

Då kan de väl lika gärna förbjuda språkkurser på universitetet också?

Jävla idioter

Lina P

Det blir SD för min del, jag vill att mina barn ska växa upp i ett tryggt samhälle, inte med våldtäkter, stenkastning, splittrade förorter m.m. Nu får vi minska invandringen ett tag och ta hand om de som är här och se till att våra äldre som byggde landet får det bra, jag prioriterar invandringsbromsen!

Puss

TK

10 invandringskostnader som kostar minst 40 miljarder per år som S erkänner med arbetslösa invandrare

https://www.flashback.org/t1288375

Vad ska vi skära ner på i stället för att finansiera arbetslösa invandrare?

Nej jag har inget emot invandrare som gör rätt för sig! De som däremot utnyttjar systemet!

Gabriella

Det sämsta man kan göra är att inte rösta i huvudtaget, då är det faktiskt bättre att rösta blankt. Då är du med i statistiken och din röst faller inte i några andras händer.

Kan du inte gå in lite på varför man ej ska rösta på SD? tror det är många som skulle behöva en liten upplysning.

Kram och tack för en bra blogg!

Carro

Menar du SocialDemokraterna eller SvergieDemokraterna?
Jag är inte så politisk intresserad. Men de blir att rösta på socialdemokraterna eller folkpartiet. Svårt att bestämma mig. :)

Michael

Skriv gärna ett utförligt inlägg om Varför man inte skall rösta på SD.

Får du med nazism eller rasism i inlägget är din dekadens fullbordad.

Fjortis

Sanja

Läste Natalias inlägg längre upp här och måste säga att jag förstår henne. För oss som bor i skåne så har det blivit helt för mycket så jag förstår hennes argument. Jag vill poängtera att jag varken är sverigedemokrat eller helsvensk, men socialdemokratena blir det inte, då kan vi lika gärna göra om hela skåne till en anstalt

Emina

Det är bra med invandrare i detta land! Tror vi verkligen att vi skulle ha haft kebbab om inte en hårig turk i tofflor, hade öppnat en kebbabkiosk? Haha :D

Själv tycker jag att alla har ju rätt åt sina egna åsikter men alla vi kan enas om att väldigt många åsikter är rasistiska och väldigt olämpliga! Att kalla någon för “blattejävel” eller “arabhora” är ju helt absurt. Ha era egna åsikter men ha samtidigt respekt.. ;)

d

Uppmana folk att rösta vänster istället. Alliansen är väl inte så mycket bättre än SD. SD kommer ändå inte ha mycket att säga till om, till skillnad från alliansen. De verkar ha köpt upp all media som ska få det att verka som att de leder i alla undersökningar. Vart har de gjort dessa undersökningar? Östermalm?

Fast det var bra att du uppmanade folk att rösta, eftersom de flesta som inte röstar är såna som hade röstat vänster.. något som högern utnyttjar. Att en minoritet ska styra en majoritet, Alliansens politik gynnar inte de flesta.

Evelina

SD it is! Och det kommer från en glad kroat =)
Förstår inte varför du hackar på dem?? Du borde ta en tripp till Malmö, då ändrar du dig nog snart.

Hoppas dem blir vågmästare.

Bra blogg annars/ Evelina

Christie

From what I’ve read about the Swedish Democrats, they sound frighteningly similar to our British National Party. Despite a lot of bluster and panic about them, the BNP were crushed at our recent general elections.

I hope Sweden follows the route of us here in the UK rather than the Netherlands, where a racist, xenophobic party has come to the fore.

It is a critical time for Northern Europe on matters of immigration and integration, and I hope its resolved through sensible, liberal solutions, not hate-filled bigotry.

farah

jag vet att du kommer rösta rött kenza, och jag är så stolt över dig för det!:)
äntligen en som inte bara tänker på sig själv.

Evalotta

Jag stödjer inte Sverigedemokraterna. Men jag tycker sverige felprioriterar en hel del,och därför tror jag många dras till SD. Jag själv har jobbat sen 15 års ålder,alltid betalat skatt,är utbildad och aldrig varit arbetslös. Fick en ryggskada,är oförmögen att arbeta (jobbar i restaurang men kan typ inte ens gå nu). Jag har fått noll stöd,jag får vänta och vänta för det finns inte resurser inom vården och eftersom jag får vänta på operation så sjunker min sjukpenning hela tiden och snart är jag utstämplad,men inte frisk. Jag ser inget fel i att ett parti vill reglera invandringen och försöka göra det bättre för de som redan bor här,jag önskar att fler partier kunde se detta som en viktig punkt. Vakna,det finns inte resurser att hjälpa oss som redan bor här,hur ska vi kunna ta hand om fler? Sverige ska vara ett tryggt land,men är inte det längre pga att det dras in pengar på helt fel ställen. Sen när blev vården oviktig? Moderaterna sa sig skulle hjälpa fler sjukskrivna ut i arbetslivet,well,jag kan säga så här,man får INGEN hjälp nu. De utförsäkrar sjuka människor för “de får inte vara sjuka längre än si och så många dagar”,så ja,de ser ju mindre ut på papper iallafall. Jag mår illa av hur Moderaterna behandlar människor,invandrare som helsvenskar,vi gör ingen någon tjänst genom socialbidrag. Och ja,det svider i mina ögon när jag får leva på en tredjedel i månaden av vad en invandrare får i socialbidrag. Det är inte invandrarna det är fel på,det är Sverige,och något måste hända. Jag betalar helt ärligt mer skatt och ser till att alla får den vård,pension osv som de behöver. Det är människor det handlar om och vi måste vakna. Jag blir ofta kallad för lat,att jag lever på sjukbidrag och inte tillför nått. Tror ni att jag vill ha ont varje dag? Tror ni jag vill leva på minimum och inte kunna leva som en normal 23-åring? NEJ,men tack vare moderaterna har jag fortfarande inte fått hjälp! Papperslösa flyktingar får gratis hjälp,sjukvård och tandvård,skitbra,verkligen,men vad får jag? Jag är inte förvånad över att det blev så här,att SD växer. Man ska inte dra alla över en kant,man ska absolut inte kalla mig för rasse för att jag anser att “ja,vi kanske borde stoppa ett tag,se över vad som händer”
Man ska väl kunna hjälpa sig själv först,innan man kan hjälpa några andra,annars kommer vi gå under och jag lovar att SD kommer bli ännu större.

Matte

Men alla dina läsare är 13-åriga småtjejer och som ni alla vet så måste man vara 18 år för att få rösta.

Gynnad

d: Högerns poltik gynnar de flesta, på bekostnad av de lata och imbecilla. Marknadsekonomins naturliga urval måste gälla här, precis som det gör i naturen.

Lovisa

Jag håller fullständigt med dig! SD’s väljare påstår att med denna invandring är vi svenskar minoritet och muslimer flest år 2052, det kanske stämmer men vem bryr sig? Jag har inget emot muslimer och ser gärna att Sverige blir en muslimnation, tar gärna efter deras kultur också! =)

Liksom, vad spelar det för roll om vi alla måste bära burka och gå till moskéer varje dag? jag bryr mig iaf inte, det är ju bara lite hår? Det gör ju inget om det inte syns!

mvh

Lovisa

Miriam

jag tycker du har rätt att kalla sd för äckligt, för de förtjänar det! herregud, jag läste om att partiet startades av nazister, och att många i partiet hade nazistuniformer ända tills 1995. SD = Rasister. plus att de gör hets mot folkgrupp i deras reklamfilm

Rockstar

Det blir SD för min del. Alla har rätt till att lägga sin röst på vad man vill i en demokrati. Du är bara odemokratisk nu, och det låter som du vill ha en diktatur. Jag gillari nte vänstern eftersom de iprincip vill göra det olagligt att vara rik och ta alla rikas pengar. Är inte det också fel?

SVERIGEDEMOKRATERNA, för ett tryggare Sverige!

Emma

Älskar att alla är så jävla arga trots att du skrev det där med skämtlamporna…
Hahahaha!

Keep rocking, girl!

Alicia

Säger så här, majoriteten av er som kommenterar är helt jävla dumma i huvet. Vart tog era hjärnceller vägen? Antingen är ni, unga LÄTTPÅVERKADE fjortisar som röstar på det ni tycker är “coolt” och “inne”, eller så är ni bara helt jävla blåsta. Håll koll på era vitaminer och mineraler så att ni får i er tillräckligt. Sluta vara så naiva och blåögda! Ni är fan hjärntvättade. Sluta lyssna på propaganda! Sluta ta efter alla dessa kända bloggare. Sluta härma andras åsikter och SKAPA för i helvete eran egen uppfattning! Tänk för dig själv, du har en egen hjärna för en anledning! LÄS PÅ FÖR FAN!!!!!!!! Samla fakta och tänk steget längre!

*pust*

Som det ser ut nu hör ni hemma på Big Brother eller nått annat jävla IQ-befriat program. Är detta verkligen Sveriges nästa generation? Man får hoppas att ni växer upp och öppnar ögonen.

Anna

Gillar man gruppvåldtäkt, kriminalitet, rån, gäng. Dyr tandvård för svenska folket, dålig vård för äldre och bli kallad för hora bara för man är söt och svensk. Då ska man INTE RÖSTA PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA!!!

Anna

Mn

Pffft ut me alla blattejävlar som bara kommer hit för bidrag
Alldeles för ofta har jag sett folk med invandrarbakgrund som tycker det är underbart med bidrag o inte vill göra ett jävla piss för sitt leverne, ut me packet!

Melissa

Helt rätt Kenza! SD i riksdagen – Nej tack!
Förstår inte riktigt hur folk tänker, alla är lika mycket människor? Kommer SD få makten en dag, så kommer Sverige bli äääännu mer hatiskt än vad det är nu. Hemskt :(

Adrian

Men att rösta på Vänsterpartiet, som har en partiledare som kallar sig kommunist är ok?
Kommunismen har dödat 100 000 000 människor, LÅNGT fler än nazismen!
Varken Vänstepartiet eller Sverigedemokraterna är demokratiska!

Rösta på frihet och jobb, rösta på Alliansen!

Erika

Det är en grej som många inte fattar. Invandrare gör många brott. Men varför? Jo, för dom har ingen utbildning så dom får inga jobb och då är enda lösningen att stjäla osv. Om det fortsätter så kommer det till slut att bli områden där alla fattiga bor och där alla rika bor. Det kommer bli typ som första klass, andra klass och tredje klass. Men alla är lika mycket värda fast vissa är mindre utbildade än andra. Så det är det största problemet. Och jag gillar inte SD över huvudtaget. Centerpartiet ska det vara!

Slok

Sverige är det enda landet där invånarna hatar sig själva mer än invandrare. Helt jävla ofattbart.

Aftonbladet förstör Sverige. Läs inte skiten då blir ni hjärntvättade som kenza.

alexsandra

Du har rätt i att du inte bör uttrycka din åsikt, som Sveriges största blogg. Dock tycker jag att alla folk som ovan skriver SD är endast främlingsfientliga ska kolla upp det igen. Numera är svenska nationalsången rasistisk, svenska flaggan är rasistisk, och man ska helst skämmas över att vara svensk. Och Gud så fel det är. Säga vad ni vill, moderater, sossar whatever. Ett lands flagga är aldrig rasistisk, lika lite som en nationalsång. Åk vart du än vill i världen, och se om det är så någon annanstans i världen.

Tess

NU TAPPADE DU ALL MIN RESPEKT KVINNA! SD 4 LIFE. SD ÄR INGA RASISTER. DU TYCKER ANDRA BÖR LÄSA PÅ OCH ENDÅ SITTER DU OCH DRAR SLUTSATSER OM ATT SD ÄR RASISTER. LÄS PÅ SJÄLV FÖR I HELVETTE! ÄNTLIGEN ETT PARTI SOM VÅGAR TA UPP INVANDRINGSFRÅGAN, INGA ANDRA PARTIER VÅGAR ENS NÄMNA DET FAKTUM ATT DET FAKTISKT FINNS ETT PROBLEM HÄR I SVERIGE. SVERIGE ÄR ETT DEMOKRATISKT LAND SÅ LÅT ALLA TYCKA OCH TÄNKA VAD DEM VILL!

Natalia

Mayaa: Nej, du har fel. Enligt de rapporter som släppts av BRÅ och enligt de domar som beställts från tingsrätter landet runt så står invandrare för majoriteten av alla våldtäkter. I Oslo så utfördes alla överfallsvåldtäkter under en treårsperiod av utomeuropeiska invandrare.

http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/

Så här ser det ut runtom i Europa.

Det betyder inte att du, din familj eller din släkt är dåliga. Det handlar om att det är omöjligt att sålla dåliga från bra och att man därför inte bör släppa in någon från U-länder.

caroline

Alltså alla som är emot SD ska fan inte gå å säga att alla som röstar på SD är dumma i huvet. Jag har läst om SD och håller med om vissa saker, men dom överdriver mycket o deras reklam är lite extrem. Men det är fortfarande fel av resten att hata dom. Typ som tv4 har censurerat deras reklam. Dom måste ju få gå ut med dom vill också. Och det är aktiskt så som andra säger att sd är inte ute efter att skicka ut varenda invandrare, det är det svenska folket som reagear väldigt starkt pga hitler osv, och får dom att låta mke värre

dee

fan också.. jag som verkligen diggar dig haha men jag måste fan säga att du är helt jävla väck. helt dum i huvudet. ta reda på vad SD står för innan då öppnar din jävla käft.
detta gäller inte bara kenza, det gäller alla. sluta snacka så mycket skit om något ni inte vet något om förfan.

annars kan ni ju fortsätta blunda och tro att Sverige är ett drömland :)

klart som fan att de vill förbjuda hemspråk. som jimmie själv sa så tycker jag att de kan betala skiten själva, precis som vi måste göra om vi t.ex. vill lära oss japanska. om de nu MÅSTE kunna sitt hemspråk så kan ju deras familjer hjälpa dom, så enkelt är det.

folk är så blåst hahahaha det är bara en massa småungar som inte kan något som sitter och skriver en massa skit här. det som SD står för är vad större delen av sveriges befolkning tänker.

igen; TA REDA PÅ FAKTA INNAN NI ÖPPNAR ERA KÄFTAR OCH/ELLER SKRIVER MASSA SKIT! Guuuuud, vad irriterande det är med folk som er. Ni kan ju seriöst Ingenting.

ELIN

hade jag varit 18 hade jag röstat på SD faktiskt. som sagt, man har rätt till sin egen åsikt. i min stad har dom tagit in för mycket invandrare, vilket har blivit sämre. SD är inte rasister, dom försöker bara begränsa antalet och hjälpa dom som väl kommer in. varför ta in för många när man ändå inte kan hjälpa dom? varför ska dom som inte jobbar få leva på våra pengar? jag är inte rasist. men jag tycker att man borde begränsa iallafall. ta in invandrare när dom behöver hjälp, men se till att dom får det också och förtjänar det. dom ska anpassa sig efter oss, inte vi efter dom? behåll sverige svenskt! tack och hej för mig!

Jane

Jag blir irriterad när jag ser att folk sitter och jämför SD med Hitler, och när jag ser att folk påstår att de är nazister för att partiet en gång haft nynazistiska medlemmar (vilka de gjorde sig av med!). Då kan vi lika gärna säga att vänstern är kommunister, vilket det faktiskt ligger mer sanning i. Och vi vet ju alla hur det gick i Ryssland under Stalin-tiden? Men nej, det är det ju ingen som tar upp.

Hanna

Folk är så sjuka! Det finns inget som heter helsvensk! Känner ni inte till ert ursprung? Människans ursprung återfinns i Afrika, vi är alla bröder och systrar. Nu vet ni det.

Klas klätteras

Du kanske själv borde läsa på lite om partierna om du nu ändå uppmanar andra att göra det. Ditt påhopp mot SD bevisar att du är en okunnig människa som kanske ska klättra ut genom datorskärmen och ta en titt i verkligheten?
Det gäller nog dem flesta som postat kommentarer här ser jag efter en liten koll uppåt.

LINN

asså, snälla blir så trött på alla komenterare som inte fattar att hon skämtar?;s hon tycker väl vad hon vill, det är ju faktiskt hennes egen blogg? hon skrev väldigt tydligt att hon skämtade?;s ge upp nån gång?

tack till världens bästa blogg, jäklar vad du e grym alltså!

dee

Känner nu efter att jag förhastade mig lite med min kommentar, men man blir allt lite förbannad när folk skriver så jävla mycket skit om Sverigedemokraterna. Ni får ju tycka exakt vad ni vill, du med Kenza, precis som att vi får tycka vad vi vill.. Jag blir faktiskt sårad när folk försöker få oss att se dumma ut..

Karin Wikingsson - Music is what feelings sound like

Bra där, Kenza! SD är… ja, rasister. Så enkelt är det. Rasister som har förfinat sitt språk. Det är förfärligt att de ens får vara med i riksdagen. SD i regeringen hade betytt världens undergång för mig ungefär. Inte nog med att de är mot invandring, det är också mot adoption bortom eu, insemination för lesbiska kvinnor, äktenskap för homosexuella… Det är hemskt. Det är ännu hemskare att så många allvarligt tänker rösta på de. Du fattar inte hur glad jag är för att killarna i min klass bara är 15 och därmed inte får rösta. De är nästan alla Sverigedemokrater! Jag hoppas verkligen de hinner mogna och ändra sig innan nästa val…
Jag vet vad jag pratar om, jag är påläst om SD. Jag har sett deras valfilm, framför allt! Det värsta jag någonsin har sett…
Tack för att du är mogen och human nog att inte rösta på de! ;)

Ninnie

Eftersom att du nu är så emot SD, borde man inte vara emot PiratPartiet också? Nu när dem nu vill ta bort lagen om barnpornografi.
Och om jag får säga det själv, Mona Sahlin är inte riktigt frisk i huvudet, hon blev väl tappad som barn.

maria

får ont i magen av bara tanken av SD. en profil inom SD har behandlat mig så illa utan anledning och ingen ska behöva komma i kontakt med han/dem. att de ens samarbetar med en person som han gör att de sjunker jävligt lågt i mina ögon

anonym

Det känns inte alls som om du har läst på ngt om SD, många av deras punkter är jätte bra, tex mot djurplågeri, äldreomsorgen, jobb, kriminalitet osv.

Förstår inte hur du kan säga att det är äckligt/hemskt, alla måste få tycka som dem vill.

Jag har ingenting emot invandrare sålänge dem sköter sig precis som jag tycker att alla andra i detta landet ska göra och jag är själv inte helsvensk, men alla ska få tycka precis som dem vill!

Karin

Hur muslimer behandlas nu, påminner rätt mycket om hur man behandlade den judiska befolkningen före andra världskriget, och det skrämmer skiten ur mig. Detta hat mot folkgrupper är hemskt. Om man röstar på Sverigedemokraterna är man förmodligen så politiskt okunnig att man inte öht borde ha rösträtt. Vi lever i ett mångkulturellt samhälle, och det kommer inte att ändras.

J

Har förtidsröstat på socialdemokraterna. Men, mitt andraval var SD pga att jag som svensk värnar mer om mig och alla andra svenskar i första hand. Så mycket pengar som läggs ut på invandrare. Tycker du, att de äldre som bor på ålderdomshem och som förmodligen bott i sverige hela livet ska få det ännu sämre? Dom går ju först, vi andra ska inte få det sämre för att dessa invandrare kommer och latar sig på bidrag. Visst, de får komma hit, men då ska dom inte leva på bidrag från staten vilket gör att dom drar in på annat så svenskarna får det sämre!

Mici

Vad härligt med lite debatt! Jag kommer självklart inte rösta på SD, men det har inte bara med deras ivandrarpolitik att göra utan också andra saker de står för som jag inte håller med om.

Jag lutar åt det rödgröna hållet, och det har jag alltid gjort. Är 99% säker på vilket parti det blir också, men ska lusläsa alla grejer som har med valet att göra hela veckan nu så jag får full koll.
Det är nog det enda man kan göra, läsa på så man 100% koll och sen kolla vilket parti man ligger närmast. Det finns inget parti som jag stöder på alla punkter, men det jag funderar på har nästan alla rätt i mitt huvud och därför får de min röst.
SD har tyvärr inte många rätt alls, helt enkelt.

Comments are closed.

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)