• header

ANGÅENDE VALET

Nu är det dags för alla myndiga i Sverige att rösta. Jag gör det med glädje, äntligen är jag över 18 och får rösta! Jag håller mina politiska åsikter för mig själv då jag inte ser någon anledning till att fläka ut dem inför flera hundra tusen främlingar. Jag tycker att alla har rätt att bilda sina egna åsikter och uppfattningar om politik, utan att behöva påverkas av t.ex. mig.

MEN däremot så uppmanar jag ALLA att rösta! Det är otroligt viktigt. Gör din röst hörd, visa att DU finns! Rösta inte blankt, utan surfa runt och läs på om de olika partierna istället. Jobbigt? Nej, det är inte jobbigt när det handlar om din och dina medmänniskors framtid. Är du inte insatt i politik? Se då till att läsa på lite innan du röstar! Jag tycker att det är fel att bara slänga iväg en röst på “nått parti” för att man inte är intresserad eller för att man inte kan något. Otroligt fel.

Nu ska jag avsluta med något som kommer göra mig till dubbelmoralen själv, eftersom jag skrev att man har rätt att bilda sina egna åsikter, men det är ok när det handlar om ett sådant hemskt parti som Sverigedemokraterna. Rösta vad ni vill, så länge ni inte röstar på SD. Jag förbjuder mina läsare att rösta på SD. Ok? Hehe. *OBS – BLINKAR MED SKÄMTLAMPORNA*

 

UPDATE: Detta inlägg går inte längre att kommentera. Flera av er gick för långt och det finns varken tid eller ork att sitta och rensa bort rasistiska och grova påhopp.

1

475 Comments

selle

Först tänkte jag det är obildade 14 åringar som skriver massa skit till Kenza nu , men sen läser jag att det är folk som är 18+ och skriver att de ska rösta på SD , och den skiten ni skriver till kenza typ , hoppas du blir utvisad ? hahahaha , VÄX UPP !! vem är ni och ska bestämma om hon ska bli utvisad inte ens SD kommer kunna utvisa oss !!
Låt kriget börja om SD kmr in i riksdan !! :)
Kenza bra skrivet !! :)

azra

shit.
läste precis genom kommentarerna och det är sjukt att folk tar det på allvar!
Kenza skriver ju att man får rösta på vad man vill och att den sista raden är ett skämt. Så vadfan är problemet?

HERREGUD!

Nån som är lite smartare än dig!

Är fan riktigt jävla besviken på dig. Du snackar om att alla har rätt till sina egna åsikter och har en sån negativ ställning mot SD! Hur dum kan man vara? Man förväntar sig att nån som ska vara en “förebild” och som uppmanar folk att läsa på ska veta vad hon snackar om själv…men icke! Jag tänker rösta på SD, minst 4% i bara Stockholm kmr rösta på dem, hela skåne ska göra det och du har helt enkelt fel! Säger bara samma sak som du försöker säga till dina läsare, LÄS PÅ FÖRFAN!! Det är pinsamt om du ska bara stå där och tycka till om något du inte vet ett skit om…

Sarah

Gud va mycket respekt jag fick för dig nu!
Bra där Kenza, en offentlig person som dig ska visa fram fötterna och sin åsikt för oss andra som inte har möjligheten till att vara lika lyhörda som du! SD kan slänga sig i väggen! Skit i alla som kritiserar dig för inlägget, du är väldigt rak på sak och kryddar ämnet med lite skämt, fan va bra! and by the way du ska vara en stolt arabjävel! ;)
KRAM

jossä.

Det är väldigt läskigt hur många som blir riktigt upprörda utav politik. Så länge man har sin egen åsikt tycker jag inte det finns så mycket att bråka över. Om man inte kan hålla sig till åsikter & att folk får tycka vad dem vill så tycker jag inte ens man ska börja med att prata om det.
– Själv ska jag rösta i skolvalet nu och jag känner också att SD inte är bra. Men det är ju bara min åsikt. Vad jag vet om SD är att de ska stoppa invandringen & slänga ut varenda invandrare här i Sverige. T.ex. sossarna tänker ju ge alla männsikor i hela jobbet bättre jobb osv. de tänker också göra så de flesta inandrare får jobb för dom ska INTE leva på oss svenskar. Det är helt fel att de lever på oss men man kan inte kasta ut varenda invandrare för det. Mina vänner & familj är invandrare. Det finns många som är riktigt snälla.

Ellinor

Skönt att höra någon med lite vett i skallen. SD ska bort från gatorna, bort från politiken, och INTE in i riksdagen!

Malin

Det räckte med att kolla på efterlyst en gång och bli antastad av ett gäng invandrare. Nu faller min röst LÄTT på SD!!!

Tycker du det är rätt att en invandrarfamilj suger ut Sveriga på miljarder i bidrag??

Att en flykting kommer hit, våldtar och får sitta i Svenskt lyxfängelse??

Sluta hata SD, det ät ju inte så att de kommer skicka hem din kära pojkvän om det är det du är rädd för..

selma

Jag hoppas att alla ni som säger att ni ska rösta på SD förstår vad ni gör. Det är ca 7% som tänker rösta på hemskt äckliga idioterna och då kommer de in i riksdagen och hejdå till fina, trygga Sverige.

Ni är ju fanimej inte kloka. Hur fan kan man vara så egoistisk och rösta på ett sånt äckligt, så jävla äckligt parti? De är störda i huvudet, Jimmie Åkesson kommer att brinna i helvetet. Jag lovar er, ni som röstar på SD kommer att ångra er. För resten av ert liv.

Att ni ens vågar skriva det? Jag förstår att ni tar bort bloggadressen, ni skulle ju bli dödade annars. Men hur fan tänker ni när ni ska rösta på ett sånt parti?

Varför vill ni äckleungar stoppa invandringen? Hur fan skulle sverige se ut utan invandrare? Ni skulle inte ha kläder, ni skulle inte ha mat, ni skulle inte ha NÅGONTING. Sverige skulle vara grått, tråkigt, DÖTT.

Att rösta på SD är visst rasistiskt, varje grundläggande värdering de har ÄR RASISTISK. Paow, miss tandlös som skriver att hon är för “vissa” av SD’s åsikter vet inte vad hon snackar om. Hon är så jävla dum att hon inte ens vet vad SD står för. Men ni med hjärna, större än en ärta, make a change. Det här är fanimej inte normalt. Ska så många av Sveriges befolkning rösta på ett sånt äckligt, smutsigt, idiotiskt parti. Jag står för allt jag skriver.

Jag tänker inte ta åt mig av kritiken jag får för min kommentar men jag hoppas verkligen ni inser vad er röst på SD kan göra för skillnad. SD säger ju själva att Sverige är världens finaste/vackraste land, ja, kommer SD in i riksdagen kan ni glömma det. Sverige ska ju vara tryggt.

Det där med att när invandrare kom till Sverige så har kriminaliteten och våldtäkter ökat. Ursäkta mig men är det bara invandrare som våldtar och är kriminella? Jävla äckel, det finns ju svenska, blonda, blåögda killar som gör SAMMA SAK. Hoppas ni puckade idioter förstår det.

Ni som ska rösta på SD, think twice. Ni förstör inte bara för er själva, utan för hela jävla Sverige.

Ni som tänker rösta på SD är större skam än själva partiet.
Keep that on your mind, idioter.

Kenza, du är så skön. Att folk som inte fattar ditt skämt ens vågar uttrycka sig så är PATETISKT. Det var ju klockrent att det var ett skämt? Ähh folk är tydligen lika oallmänbildade som Paow.

RÖSTA INTE PÅ SD.
RÖSTA INTE PÅ SD.
RÖSTA INTE PÅ SD.

Om du inte vill skämma ut vårt land.

Jessica

Kul att mer än hälften av er inte ens vet vad SD står för. Eller att många i SD själva är “utländska”. Bara för att man röstar på dem innebär det inte att man är rasist. Dessutom så tycker jag att det är respektlöst att uppmana dina läsare att inte rösta på SD, bara för att du själv inte tycker om deras politik. Om du ens vet vad dom står för. Låt alla ha sin egna åsikt och har man inget bra att säga, speciellt i din position med så många läsare, så bör man hålla det för sig själv. Tack.

ssara

SD kanske inte är rasister. Men dom som röstar på SD är definitivt det! Punkt slut!

Du är bäst Kenza! Love uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Emelie

GO KENZA!!! (Y) Bra att sveriges största blogg uppmanar att INTE rösta på SD (Y) Behövs fler som du!

Caroline

Men nu får ni fanimig ta och ge er! Helvete vad mycket lite för tidigt födda 13åringar som helt plötsligt fick alldeles för mycket luft i lungorna. Herregud, ni får inte ens rösta – så vad sägs om att ta dem där åldrade åsikterna ni fått av era inskränkta föräldrar och stoppa ner dem tills ni iallafall får egen rösträtt. Och att använda argumentet som “SD inte är rasistiskt” tyder ju bara på sån jävla okunskap. Faktum är att VÄLDIGT MÅNGA politiker och anhängare av/i SD har en bakgrund (eller fortfarande är aktiva) inom nynazistiska organisationer/Nationaldemokraterna osv. Så jo, dem står visst för en rasistisk människosyn, det säger väl för fan sig självt. Och hur många svenskfödda svenskar med svenska föräldrar och förfäder i fucking rakt nedåtstigande led tror ni inte lever på bidrag? Jimmie Åkesson är inget annat en rasistisk gris förklädd i kostym.
Jag är 19, så jag får nu i år rösta i ett stort val för första gången i mitt liv, och den chansen tänker jag självklart ta. Är fortfarande lite osäker på exakt vad jag ska rösta på, då jag flyttar från sverige nästa år. Men just därför kommer jag lägga min röst på något som gynnar så många som möjligt eller naturen, då jag själv alltså inte kommer att påverkas direkt.
Nej, min åsikt gentemot er som tycker att SD står för en värdig människosyn är det här; vi skjuter ERAN familj framför ögonen på er, våldtar ERA barn, sen släpper vi av (tvingar vi?) ER till ett nytt land med ett nytt språk och en ny kultur och ingen som du känner – så får vi se hur NI reagerar. Om ni skulle känna er så jävulskt peppade på att direkt ta tag i ERAT sargade liv, söka jobb och lära sig språket – i ett land där NI knappt kan gå utanför dörren utan att få höra vidriga glåpord, saker kastade på er och bli jagade. Det här är mångas vardag här i “gamla, fria” Sverige. Men jag är säker på att NI skulle tvärälska det.

hellu

Jag vet att det finns många vanliga hederliga människor som faktiskt inte är rastister eller nazister heller för den delen men som kanske tycker att invandringspolitiken i Sverige inte håller och bör ändras, till alla er säger jag : Rösta rätt. Rösta inte på SD. Det finns många andra parti att rösta på. Läs på noga, ja…g menar vem fan vill rösta på ett parti som beskriver sig själva så fint: “f.d nazister som lagt det bakom sig”. Vinner SD valet, eller kommer in i riksdagen så kommer vi stå här om några år och säga som tyskarna sa under 30-talet :” men vi visste inte”. haha Im just sayin..

Molly

Det långa inlägget som Camilla skrev fyfan vad bra det är precis så det är och precis så jag känner.

Invandrarna kommer att inom en snar framtid ta över vårat land, bara i malmö är det fan snart mer muslimer än vad det är svenskar.

Jag hoppas verkligen att SD kommer in i riksdagen!

Tunde

Att säga “du får inte rösta på SD” är väl knappast så demokratiskt eller hur? Det finns faktiskt en anledning till varför det finns folk som kan tänka sig att rösta på SD, och en anledning till att ett sådant parti faktiskt existerar i över huvudtaget. Att förbjuda/mobba ut ett parti (vilket det än må vara) är en grov kränkning mot våran yttrandefrihet – för trots allt så tycker ju inte alla människor likadant.
Om du dessutom tittar på partier i andra länder så ser du att det förekommer ett parti med liknande idéer som SD har i nästan samtliga länder. Och slutligen, bara för att man tänker rösta på SD är man INTE rasist.

ee

GU VAD DåLIGT KENZA !!!!
det är bara för att du är utländsk och du är rädd att behöva åka ut ur Sverige……

Maria

Ni som skriver att ni skall rösta på SD, snälla tänk till lite. Ni som skriver att SD inte är rasister, att de har ett vettigt politiskt budskap utöver invandrarpolitiken, snälla berätta för mig vad det är!!!!!!!! Jag vill iaf leva i ett mångkulturellt samhälle där vi lär av varandras kulturer. Att rösta på SD är som att spotta alla med utlänskt påbrå i ansiktet!

Linnea

Du sjönk precis otroligt mycket i mina ögon. Du påstår att du håller dina politiska åsikter för dig själv men du har redan skrivit i ett flertal inlägg att du sympatiserar med de rödgröna. Sen att du har fräckheten att ens skämta om att förbjuda dina läsare om SD när du knappast har suttit på deras hemsida och läst deras partiprogram. Fyfan vilken dubbelnmoral!

Johanna

Jag har precis skrivit ett ilsket inlägg om SD. För jag kunde inte hålla mig längre. Förstår ni inte människor vad som händer om SD kommer in i riksdagen?

Jimmie Åkesson säger att endast invandringen av muslimer ska stoppas. SER NI INTE!??

Åh, blir så jävla förbannad. Har varit det hela helgen för nu närmar det sig. På riktigt. Valet är om exakt en vecka och SD är det värsta som skulle kunna hända Sverige.

Ellinor

alla ni som vill att sd ska komma in i riksdagen vill alltså inte kunna göra abort, inte vilja ha ekonomiskt stöd för att adoptera från utlandet, inte kunna gifta er om ni är av samma kön. Vill ni också att kyrkan ska få mer makt i landet? Vill ni att Sverige ska gå ut ifrån EU? Vill ni inte kunna ha dubbla medborgarskap? Vill ni att Sveriges roll i NATO ska försvinna helt så att OM vi skulle hamna i krig så skulle ingen hjälpa oss? Och tycker ni verkligen att Islam är de största hotet mot Sverige sen andra världskriget (och nej det där låter ju inte alls lite smånazistiskt)? Och när ni säger att Sverigedemokraterna inte har något att göra med nazismen så vet ni ju säkert att dess grundare varit verksamma i Nationalistiska och rasistiska partier.

Självklart lägger jag INTE min röst på SD.

Josefin

Allt med SD blir jag förvirrad av. Ena personen säger att det är rasistskt och andra säger att de inte är det. Själv har jag inte orkat ta reda på vad min uppfattning är. Tycker att de verkar ha en konstig politik och det tilltalar mig inte att rösta på dom.
Dock tycker jag att de andra partierna borde skaffa sig en vettig invandrar politik. Ingen vågar uttala sig i dags läget för då blir man kallad rasist. Men eftersom de faktiskt blivit ett problem i sverige och stora diskutioner om det, borde man ta tag i det på ett vettigt sätt :)
Min åsikt, och jag vet vad jag ska rösta på! =)

polly

Hej! jag vill bara säga till alla som röstar på sd att tänk er för lite grann. De har en del bra åsikter men har de försökt styra sverige någon gång. Hur vet ni att de bra saker de tror på är sant och kommer att funka. Deras grund är ändå främlingsfientlighet.Det andra känns bara som ett sätt att få väljare. Har ni tänkt er in i vad som händer med sverige om ett parti grundat på hat skulle vinna? Jag har barn med en man som är invandrare och även om jag har det så kan jag ändå se de negativa följder sverige fått av för mycket invandring. Sverige borde istället tagit mindre invandrare och tagit hand om dessa på ett bra sätt istället för som det är nu. Plus att de som gör grova kriminella handlingar ex mord, grov våldtäkt och grov misshandel blev utvisade. Sverige borde också ha mycket hårdare straff för kriminella handlingar och om de hade haft det så skulle en del av sd och de som stödjer dem fortfarande vara i fängelse. Även om jag inser att våran invandrarpolitik inte alltid varit super så ska ett land aldrig grunda sin ideologi på hat och rädsla. För det är rädsla för saker vi inte förstår som grundar hatet till muslimer. De rättrogna muslimer som tror på islam som det är skrivet att de ska göra är goda människor. Bättre än många svenska. Det viktigaste är att komma ihåg att ett gott hjärta och empati kan fixa mycket. Mvh

linnea

vi har precis röstat i skolan. moderaterna vann vilket jag tkr är jätte bra.

förstår att det är massa tjafs om sd hela tiden men varför inte låta alla rösta som dom vill.

angelica

att SD t.ex tycker att homosexuella inte får adoptera för att alla barn “ska” ha en mamma och en pappa är ju helt sjukt. speciellt med tanke på att de inte vill att vi ska adoptera barn utanför europa. har de barnen inte rätt till en mamma och en pappa då eller? ush, helt sjukt parti!

polly

oj oj jag läste kommentaren om att kenza skulle vara rädd för att åka ur sverige. What??? Hon är ju inte helt marockan. Hon är ju svensk. Inte ens sd kan kasta ut människor som är svenska medborgare. Läs på

Sara

Hata hata hata SD! Och jimmie åkesson är störd.
älskar din blogg kenza, du är bäst!

LZ

har läst några inlägg nu och undrar om några har missuppfattat och tror stt sd står för socialdemokraterna, för ärligt, vem kan rösta på ett så hemskt parti som sverigedemokraterna??

Elly

GABRIELLA: “Sverige tog sig igenom finanskrisen utan problem”. Ehh, va?! Hur f*n tänkte du nu?

Det är djupt sorgligt att se alla dessa naiva kommentarer. Enda anledningen till att rösta på SD är om man strävar efter katastrofala konsekvenser, ett land i stor sorg & förtvivlan. Eller så kanske man bara är riktigt blåögd, och tror att det SD vill är att lära alla bråkiga s.k. “svartskallar” att snällt sitta i skolbänken och sluta med ‘oprovocerat våld’? SKÄRP ER!!

Jag är också omåttligt trött och förbannad över hur det ser ut idag. Jag vågar inte besöka vänner som bor i förorten, än mindre bara åka förbi! Och mina föräldrar är ändå invandrare. Själv kallar jag mig för svensk, varför skulle jag inte göra det? Jag är ju det. Men stolt svensk, det är jag inte, längre. Jag kan garantera er att SD i riksdagen inte löser våra problem. Viljan att reda ut den här röran i vårat land, den måste komma inifrån varje enskild människa. Ös inte över detta på SD med tanken att “De vet vad som behöver göras”, för de vet inte ett piss om hur det faktiskt ser ut. Detta kan jag också garantera er, då jag själv faktiskt varit SD:are trots mitt ursprung. Dock skäms jag något så OTROLIGT MYCKET över mina fd. åsikter.

Bevara Sverige svenskt, javisst – men gör det med måtta. Tänk om, tänk rätt.
Lite rörig kommentar, men man är ju fly förbannad..

gabbn

jag har läst igenom i stort sätt alla kommentarer nu, alltså det är ju helt sjukt hur en del tänker.
bara för att man har en annan hudfärg eller kommer från ett annat land betyder det inte att man är dum i huvudet. en skrev att man vill ju kunna gå ut på kvällen utan att bli huggen av en blattejävel, ursäkta men sen när blev man en mördare bara för att man inte är från sverige? och att det är 99% invandrare i fängelset, vars fan får folk allt det här ifrån?
ska inte skriva en himla novell nu som typ alla har gjort, men även om du säkert inte kommer läsa dethär, så vill jag bara säga att du är fan modig som vågade skriva dedär, för man ser ju bara här på kommentarerna hur många rasister det egentligen finns, och dömmer dig för din hudfärg och ursprung. min pappa är från algeriet så jag själv har också blivit dömd för det. vill ba spy på alla sånna människor,
oh well, puss på dig. du är himla bra.

Camilla

Och vad anser du att du bidrar med i dagens samhälle? Jag är varken för eller emot SD, men jag tycker att de gott kan få en plats i riksdagen! Då kommer en diskussion skapas som rör ALLA.

ebba

bra skrivet kenza, stark att visa att du är emot SD också, även fast det finns massor av idioter som ska klanka ner på dig för det

lina

Jag skulle rösta om det fanns något parti som jag tror på. Men jag kan ju lixom inte rösta om det inte finns något jag vill rösta på.
Ingen av partierna håller sina löften och efter varje val blir det bara massa tjaffs…

M

Jag har stolt röstat på SD, men det gör inte mig till rasist. Jag står fast vid att alla människor har lika värde, oavsett hudfärg/hemland/religion. Men det är dags för svergie att ta hand om sig själv. Helt ärligt, hur kommer det gå om vi fortsätter ta in invandrare i den mängd vi gör nu? Är det rätt att de som kommer hit ska få mer än dubbelt så mycket pengar av staten än vad en vanlig arbetande människa får i jobblön? Är det rätt att illegala invandrare ska få gratis sjukvård när inte ens vi får det? Nej. Hur kan vi fortsätta ta in när sverige börjar tappa kontrollen över de som redan kommit hit?

Hade SD varit rasistiskt tror jag inte de hade tillåtit icke helsvenskar att gå med i partiet. Det finns otroligt många invandrare som röstar på sd.

Emilia

ah men skärp er!
vad fan låt de ynka 5-6 procent som röstar på SD FÅ HA RÄTT TILL SIN ÅSIKT! Herregud. Om nu SD tar över hela Sverige om nåt år så är det för att majoriteten av befolkningen vill det, okej? Åh idioter.

Therese

FRUKTANSVÄRT onödigt av dig att kasta skit på ett parti!
Trodde att du var mer mogen än så.. :/

LZ

och ni som skriver att man inte är rasist om man röstar på sd har FEL, det är såna som ni som förstör sverige.. jag förstår verkligen inte hur ni tänker!? jag bli så arg!

och BRA KENZA jag tycker du har helt rätt i det du skriver!

Ida

Det är inte demokrati om man inte får rösta på det parti man vill. Demokrati betyder folkstyre. Men det kanske du inte visste? Alla, såväl partier som vanliga människor har rätt att lägga fram sina åsikter. Det kan inte kallas demokrati annars. Så lägg ner skitsnacket!

nicole

så fucking patetiska så det inte är sant …sverige skulle inte vara något utan oss blattar ..

maria

Ni som säger att SD inte är rasister, kom igen! Flera av deras medlemmar har varit med i nationalsocialistiska partier eller skänkt pengar till nazistiska föreningar. Hur kan ni då säga att de inte har sådan åskådning?

Enligt nyhetsmorgon förnekade även en Sverigedemokrat förintelsen…..

Sara

Nu vet jag inte riktigt om du menar Social demokraterna med detta “SD”, annars blir jag ledsen om du menar de. men om du menar horsverige demokraterna, så tummen upp för dig och tummen ner för dom i min rövhåla :D

Lynn

vissa personer tar allting så seriöst när man läst några kommentarer, gud va löjligt.

bra inlägg kenza!

J A S M I N !

Sverige tjänar ju jätte mycket på att ta in fler invandrare. De unga invandrarna blandar sig med de svenska och får en smartare hjärna. Blandningar ger färdighet. Så i slutändan när alla mini-invandrar gått ut högskolan (för det kommer nog de flesta göra) så kommer dem ju kämpa för sverige och göra det bättre. Svergies invandrare är det starkaste vi har.

Ska vi fortsätta kämpa bort invandrarna så kommer det bli folkkrig och våld. Vilket alla partierna kämpar imot.

SD vet inte riktigt vad dem gör.

AMINA

Hur kan det finnas fler invandrare i Sverige än svenskar?
Det är ju fan bara något ni inbillar er i.
I SVERIGE BOR DET FÖR ATT VARA NÄRMARE BESTÄMD 1,3 MILJONER INVANDRARE, VARAV 14,3% AV BEFOLKNINGEN…så nu vet ni det också. Hur kan då 1,3 miljoner vara fler än ca 7,7 miljoner?

Johanna

Du är så bra Kenza och har så rätt! SD är fan helt sjuka i huvudet.. Jimmie Åkesson vill man ju bara kräkas på; “De flesta svenska kvinnor som blir våldtagna blir våldtagna av invandrare”.. tyckte det var riktig kul när det kom fram att svenska kvinnor faktiskt blir våldtagna till största delen av svenska män.
Jag hatar SD så mycket, ett gäng jävla rasister är vad de är. Jag skäms för att säga att vi har ett sådant parti i Sverige, det är pinsamt! “Kenza är rädd att åka ut ur Sverige”? Ursäkta? Är du dum eller? Enda (antagligen) anledningen till att hon skrev om detta är för att Sverige kommer förändras om de får stor makt (och ej på ett positivt sätt). Alla är lika värda! Skit samma om du är blond och från Borås eller mörkare och kommer från Pakistan.
Vill ni idioter som stöttar SD se ett nytt nazisttyskland? Kanske en ny förintelse? Bara en stilla undran..

Nicolina

Läste lite kommentarer ovan som tydligen skulle rösta på sd. Någon skrev att de har vissa andra grejor att erbjuda, visst kanske de har det men det finns säkert liknande “erbjudanden” från något annat parti. Men vad vet jag, jäg är inte äns 18 så får inte rösta:P Det ända jag vet är att jag är ganska innsat i politiken och håller med Kenza om att inte rösta på sd!

Sofia

Bra skrivet. Ja man får ha sina egna åsikter, men SD får mig att må illa. Speciellt efter att ha sett deras reklamfilm.

julia

BRA DÄR!!!

vet hur svårt det kan vara att argumentera med de som bestämt sig för att SD är the way to go, så här kommer länkar till 2 sjukt bra kortfilmer (10 minuter var) som jag tycker presenterar fakta som gör att SD’s argument faller platt. så otroligt vettiga och kunniga människor som på ett sakligt sätt förklarar vad som är sant och falskt vad det gäller invandring.

del 1: http://www.youtube.com/watch?v=WJ6zF2AUN0A

del 2: http://www.youtube.com/watch?v=EC9R90DFNTg

hoppas du finner dessa videos intressanta :)

STOR KRAM

M

Håller med totalt. SD kan ta sig någonstans. Har läst lite bland kommentarerna, och detta har jag och säga till de som tänker rösta på SD : Gud skapade inga länder, Han ( ? ) skapade världen & människor. that’s it. & btw så var det min SVENSKA kompis som sa det :)

Sanne

Det känns som vi går bakåt i utvecklingen!! Trodde verkligen att vi kommit längre än att ” mörkhyade gör det, svenskar gör det” MÄNNISKOR kallas det!! Och hur ska invandrare som ni kallar det komma in i samhället om de inte får utöva sin religion på samhällets bekostnad som någon sa?! Vad menar ni? Om någon bor, jobbar och lever här ska väl denna få vara en del av samhället? Man känner sig maktlös…

Melody

Måste säga att jag faktiskt inte ser något större fel med SD. Dom säger inte rätt ut: “Vi är rasister och hatar invandrare!”. Hade dom gjort det hade jag förstått ilskan många känner mot dom.

johanna

“Kenzas svar: I ett val som detta så gäller det att tänka på andra också, inte bara på sig själv. Valet påverkar 9 miljoner människor, inte bara dig. Något att tänka på!”

-Men min uppfattning har alltid varit att man röstar på det man tror på? inte vad resten av landet vill att man röstar på? riktigt dumt svarat av dig..

kikkis

Men jag tänker såhär om det inte finns ett parti som stämmer överens med mina åsikter är det väl klart att jag röstar blankt!Så att riksdagen faktiskt ser att det finns folk i landet som är missnöjda med politiken!För alla tycker faktiskt inte att det finns ett parti som faller har samma åsikter som sig själv.Man ska absolut rösta blankt då.Däremot att inte rösta alls är inte rätt.Jag vet vad jag skulle rösta på men jag tänkte bara på andra som inte vet vad dem vill.

Älskar din blogg kram!

annika

Jag tycker det är helt rätt att skriva så i din blogg, för samtidigt som alla andra har rätt till sina åsikter, så har även du det, även om det skulle innebära att du stöter dig med de som faktiskt sympatiserar med SD. Personligen tänker jag INTE rösta på SD, och jag tänker inte heller rösta blankt för det ökar SD’s chans att komma in i riksdagen vilket jag anser vara en mardröm.
Tänkte bara förtydliga det här om att läsa på om partierna. Att BARA läsa på om SD på SD’s egen hemsida är INTE att läsa på om partiet då SD självklart bara kommer att skriva positiva och bra saker på sin egen hemsida (det samma gäller självklart alla andra partier, men SD är experter på att förvränga sanningen). Jag rekommenderar alla att gå in på expo. se vilket är en demokratisk tidsskrift som arbetar mot rasism och som under många år har granskat SD. SD bildades av en utbrytargrupp ur den rasistiska gruppen Bevara Sverige Svenskt och i stort sett alla medlemmar från början var nazister. Nu för tiden har SD en större väljargrupp som inte alla är nazister men att rösta på SD är en röst för rasismen då SD tydligt pekar ut en viss målgrupp som inte ska få komma in i Sverige. Denna gruppen är muslimer, vilket är fullkomligt orättvist. Bara för att EN muslim skulle vara kriminell så är inte ett helt folkslag kriminellt detsamma gäller svenskar, bara för att EN svensk rånar och våldtar folk så gör inte ALLA svenskar det. SD är dessutom ett typiskt missnöjesparti som för stöd nu under kriser så som den ekonomiska krisen. Samma sak hände i Tyskland när Hitler tog makten då den var en stor ekonomisk kris i landet och alla behövde en syndabock som i det fallet blev judarna. I Sverige idag verkar syndabocken vara muslimer vilket är synd. Jag tror stenhårt på alla människors lika värde, så det finns inget som säger att vi är bättre än dom för när det kommer till kritan är vi alla faktiskt bara människor.

Wilma

Jag förstår inte varför alla är emot SD, det enda dem gör är att rätta sig efter lagen. Vilket tydligen inte de andra partierna gör! Har ni människor ens läst vad SD vill göra!? Dem skriver t.ex att dem vill hjälpa invandrare men de invandrare som befinner sig här illegalt och därmed bryter mot lagen ska lämna landet. Moderaterna och Socialdemokraterna tycker tydligen inte att de illegala invandrarna behöver lämna landet, det känns ju tryggt att ha partier och en riksdag som inte följer lagen.
Dessutom vad är det som är fel på att behålla vår svenska kultur och arv som våra förfäder har skickat vidare till oss. Och försöka satsa på våra pensionärer så att de får leva med sina nära och kära till döden?! Jag har inget problem att ta in flyktingar i Sverige om de riskerar att bli sönder bombade eller ner skjutna i sin hem i sitt hemland. Men dem ska inte komma hit och stanna för alltid, och dem ska absolut inte få svenskt medborgarskap och kalla sig för svenskar! Flyktingar från exempelvis Irak, Afrika, Bosnien, Ryssland eller vad man nu kommer från för land så ska man rätta sig efter våra regler och vårat sätt att leva. Jag tycker att inom ca 3-5 månader ska de ha lärt sig nästintill perfekt svenska (så svårt är det inte att lära sig svenska, pröva att lära er mandarin), skaffat sig ett tillfälligt jobb och inte gå med slöja eller burka. Och vad som kan göra en mest förbannad är när ni invandrare kommer hit och bygger era moskéer och synagogor, i Sverige har vi kyrkor!

Så därför säger jag bara till er svenskar som nu ska rösta, sluta vara såna himla dagsländor få tummen ur och gå rösta för ett enat Sverige! Gör inte samma misstag som aboriginerna eller indianerna, RÖSTA PÅ SD! :)

Mimoza

Kenza.. Skit i alla onödiga kommentarer. Den delen som tycker annat är så liten,så obetydligt liten, så onödigt liten, så liten att de inte hamnar i riksdagen. You go girl!

dsfk

Sara:
Vad är det för jäkla sätt?
Om man har det minsta vett i skallen springer man inte runt och anklagar parti och partianhängare för att vara nazister. Det är bara outbildat och korkat.
SD vill införa flyktingpolitik á la Danmark – alltså ta in färre, men göra livet bättre för dem som släpps in.

Fanny

Du riskerar väl din plats som helgon om du säger vad du ska rösta på, Blondinbella står för sin sak iaf. Man får tänka på att Moderaterna bara suttit i 4 år och inte hunnit genomföra allt, medan socialdemokraterna har haft bra många år vid makten…

:)

men Gud, varför flippar alla ut bara för hon sa det där om sd? dem är ju fan jävla fula idioter hela bunten det är ingen åsikt it’s a fact! fett synd och hon drev ju bara är ni så jävla dumma att ni inte märker det? kan inte fatta du kenza inte flippar ur ja skulle säga dra åt helvete o sug din pappas kuk idioter dem är största rasisterna shit dumbasses!

Anna

Jag skulle aldrig rösta på SD. Men det är inte bara pga vad dom står för (även om det är huvudanledningen). Det finns nämligen en till anledning, samma anledning som gör att jag aldrig skulle rösta på tex piratpartiet. De två partierna har EN fråga de brinner för, EN! Vad händer med resten då???

Mikaela

Varför ska man inte rösta blank? Det är väll bättre att rösta blankt än att bara rösta på ett parti eller inte rösta allt. Om det inte finns något parti som tilltalar mig så är det självklart att jag ska rösta blanks, för då är det precis det jag säger till riksdagen genom att rösta blankt att det behöver fler allertnativ kanske.

Nu ska jag rösta och vet vad jag ska rösta på, men det finns andra som inte vet eller hittar inget som passar dom.

R

Det må mycket väl vara så att SD inte uttrycker sig rent rasistiskt längre, men alla ni som säger att de bara vill stoppa invandringen för att de som redan har kommit ska få det bättre borde kanske läsa en gång till. I deras partiprogram finns knappt en punkt där de inte löser problem med någon sorts konsekvens för invandrare. Vi behöver fler jobb – prioritera helsvenskar.
Vi behöver förbättra ekonomin – låt det gå ut över invandrarna.
Hela deras partiprogram är egentligen bara en fråga, utspridd över andra delar av politiken för att det ska verka mer pålitligt och trovärdigt.
Och sen folk som sitter och skriver: jag ska rösta på SD, jag är inte rasist, jag känner till och med några snälla invandrare.
Det är som att säga, jag känner en snäll person med fräknar, eller en snäll rödhårig person, eller en snäll person med glasögon.
Det är människor, inte en stämpel. Man kan aldrig ändra var man kommer ifrån men ett ursprung betyder inte automatiskt vissa personlighetsdrag eller sätt att uppföra sig.
Precis som alla smålänningar inte är snåla, alla stockholmare är inte dryga och förnäma, alla norrlänningar är inte trögtänkta och tysta och alla i göteborg heter inte glenn.
Klart vi måste förbättra mycket när det kommer till invandringen, det har inte skötts bra och både invandrarna och de som bor runt omkring får sota för det, men SD är inte rätt väg att gå.

cornelia

usch för dom (: men närdom ska beställa pizza av en turk, då är dom rätt bra & ha va?:)

F

bry dig inte om vad andra säger! du är bäst kenza och jag älskar dig!
påtal om något helt annant: kan inte du sänka priset på jofama by kenza jacka 4 eller 3? dom är så grymt dyra men så jävla snygga.. :(:( du vet nog hur det är när man är tonåring och kan inte få den finaste jackan som finns hehe/:

Massor med goa kramar till sveriges vackraste kvinna!! Puss på dig

Nickey

Var tvungen att kopiera detta för jag tyckte det var riktigt bra skrivet :)

TILL ER SOM ENS HAR EN TANKE PÅ ATT RÖSTA PÅ SD, LÄS IGENOM DE HÄR FRÅGORNA SOM JAG KASTADE IHOP TILL SD, och sluta ”pissa mig off” nu! Det här är frågor som sverigedemokraterna inte kunde svara på i debatten i skolan. Då dessa egentligen inte är frågor jag VILL ha svar på utan frågor som bevisar hur fel SD har i sin politik.

Frågor till Sverigedemokraterna

Eran hemsida är väldigt okonkret och jag kan inte riktigt förstå vad ert program består i, annat än missnöje med något. Helt ärligt talat så förstår inte ens exakt vad missnöjet ligger i. Att stoppa massinvandringen är i alla fall lösnigen på detta ”problem” som inte förklaras närmare.

1. På vilket sätt löses samhällets alla problem genom att deportera ”invandrare”? Finns det problem som inte har med invandrare att göra och i så fall vilka?

2. Är Norskar, Danskar och Finskar invandrare? Finns det någon lista på vilka nationaliteter som är godkända av er så jag vet vilka av mina vänner som är ”icke-godkända”?

3. Kommer Araber och Amerikaner behandlas på samma sätt?

4. Vad tycker ni om moskéer, tycker ni det ska byggas fler?
Följdfråga: Vad tycker ni om synagogor?

5. Ser inte ni något problem med att en kraftigt åldrande befolkning till följd av lågt barnafödande (hos framför allt Svenska kvinnor), i kombination med låg invandring skulle kunna utgöra ett problem för t.ex. den Svenska industrin? Om inte, så utveckla hur det ska gå till utan invandring eller med ett statligt program för inseminering av Svenska kvinnor. Lite som man gjorde i Nazityskland tycker jag.

6. Anser ni att typiskt mångkulturella inslag som t.ex. MTV, Det Svenska språket som förövrigt är kraftigt influerat av Franska och Tyska, vår Kungafamilj eftersom att drottningen är född i Tyskland och uppvuxen i Brasilien, och kyrkan som kommer från Italien och Tyskland är något som inte är en del av vår Svenska kultur?

7. Hur ska man enligt er bära sig åt för att skilja på ”Svensk kultur” och ”invandrarkultur”? Finns det någon lista eller beskrivning på hur detta ser ut som jag kan få se, så att jag kan göra rätt när jag agerar i mitt vardagliga liv?

8. Förväntar ni er verkligen att folk kommer gå på att ni slutat vara ett rasistiskt parti bara för att ni bytte logga, började klä er i kostym, och slutade associera er med kända rasistgäng för ett par år sedan? Jag menar en utav era första ordförande i partiet, Anders Klarström, har varit medlem i det nazistiska Nordiska Rikspartiet. Det är väldigt uppenbart att ni anpassar er efter vad ni märker att folk uppskattar och vad folk inte uppskattar. Det är väldigt genomskinligt. Vad har ni för kommentarer om detta?

9. En tydlig trend hos ert parti är att ni avsäger er åsikter ni tidigare har haft, när ni märker att det inte är populärt hos den stora massan. Ett exempel på det här är när ni för några år sedan var emot abort, eller när ni för några år sedan var emot att man skulle få adoptera barn utanför Europa, dvs, ni var emot att ge hjälp till de barn som faktiskt behöver det mest. Tycker ni inte även det här är väldigt genomskinligt?

10. Jag har skrivit ner lite av era åsikter som jag hittade på er hemsida och har en följdfråga på detta. Men tänkte läsa upp det jag skrivit ner först. Ni har skrivit:

”Partiet motsätter sig integration mellan infödda svenskar och invandrare och vill slopa den svenska integrationspolitiken.”

”Partiet vill slopa allt stöd till invandrarföreningar och liknande verksamheter och vill inte att staten ska betala för de kvarvarande tolkbehov invandrare som genomgått SFI-undervisning kan ha.”

”Partiet vill att det enda religiösa samfund som ska få rätt att samarbeta med skolorna ska vara Svenska kyrkan”

Är det det här som ni kallar för religionsfrihet?
Att enbart svenska kyrkan ska få samarbeta med skolor. Dvs, så diskriminerar ni andra religioner om ni inför det.

Och slutligen sista punkten som jag skrev ner som lyder:
”Man vill också förbjuda alla utom par bestående av en kvinna och en man att adoptera barn, slopa det ekonomiska stödet vid utlandsadoption, förbjuda insemination för lesbiska kvinnor och är emot äktenskap för homosexuella”

Ni har alla de här åsikterna, som diskriminerar folk från andra länder, folk som inte är kristna, och folk som inte är heterosexuella, men ni är emot diskriminering säger ni, och ni har inget emot invandrare eller nått sånt? Hur går det ihop? Förklara tack.

Micaela

Det är verkligen skrämande att läsa så många kommentarer av så oupplysta människor. Ni som tänker rösta på SD har ni ens satt er in i deras politiskaagenda? Ett parti som i grund och botten är ett gäng nazister och farcister. Dem har gått från bombarjackor till kostym och slips för att bli mer seriösa och inte förknippas med våld. Snacka om vargar i fårakläder, dem är oseriösa och kör med skrämseltaktik för att vinna röster, om som bekant gjorde ju även en viss man med mustasch det på 40-talet och vet ju hur det gick.

emem

Eh, ja det är jobbigt när det kommer in fler invandrare för det finns ju inga jobb till de svenska som redan finns här, vrf ska dom komma in då och ta våra pengar?

Löjligt

Motivera på vilket sätt SD är ett hemskt parti snälla.
Du är över huvud taget inte insatt i detta, och du har uppenbarligen inte sett vilka enorma problem massinvandringen har fört med sig världen över.

Invandring för all del, men när det börjar bli fler invandrare än svenskar har något gått fel.

linnea

jag måste bara fråga… om man enligt dig inte får rösta blankt, men inte heller har någon uppfattning om vad man tycker, vad gör man då? För en vecka innan valet är inte tillräckligt med tid för att läsa in om alla partier tillräckligt för att kunna rättfärdiga sin röst dit, inte enligt dina regler iallafall.

jag funderar över ditt utalande här; (citat) “det är fel att bara slänga iväg en röst på ”nått parti” för att man inte är intresserad eller för att man inte kan något”. Ett partis åsikter sträcker sig betydligt längre och ljupare än vad någon kan sätta sig in i en vecka innan valet. att tillexempel läsa egenom moderaterna och sossarnas vallöften etc ger ju bara en bild på vad de kan tänka sig att försöka göra kommande valperiod om du röstar på dom och inte deras egentliga grunder och värderingar. det har ju varit väldigt tydligt i det här valet då flera partier plockat bort delar av sina manifest då de inte är “deras viktigaste valfrågor”/saker som lockar många röster. Är det inte lite som att “slänga sin röst på nåt parti” om man bara röstar för att man läst något på valpapperna?

och om man tillexempel inte gillar något parti, för det är ju fullt möjligt med tanke på att valen är ganska begränsade, eller om man överhuvudtaget inte är partipolitisk, är det då enligt dig också fel att rösta blankt?

personligen tycker jag att en blank röst nästan är mer värd än en på ett parti som bara till hälften stödjer mina hjärtefrågor.

utveckla gärna hur du tänker…

Josefine

Natalia
“Bland annat för att det kostar enorma summor pengar, något som inte växer på träd. Det leder också till kulturkrockar och till att ghetton bildas vilket i sin tur leder till kriminalitet. Därför. Men också för att de allra flesta invandrare faktiskt inte är riktiga flyktingar. Många kommer hit endast för att ens hemland är fattigt och för att vi slänger pengar omkring oss.”

Anledningen till att ghetton bildas och att det blir kriminalitet bland invandrare är ju för att vi svenskar vår regering inte tar hand om dem som kommer in på rätt sätt. Det är klart att man vill bo nära sitt eget folkslag så att man kan prata det språk man känner till. Men det är också så att vi packar in alla invandrare på samma ställe eftersom att det är där det är billigast att bo och då bor de där.
Vi behöver fixa invandrarpolitiken JA. Men enligt SDs kriterier NEJ.
Vi behöver sprida ut invandrarna som kommer hit så att de kan integerera sig med svenskar så att det kan skapa förståelse. Vi behöver fler billiga hyresrätter, vi behöver fler svenskakurser och lite mera krav tex att man måste gå på svenskalektioner eftersom att språket att kunna svenska eller engelska är en extremt viktig punkt för att kunna få jobb.

Dessutom har vi krisflyktingar och vi har invandrare som kommer hit pga att de vill skapa sig ett bättre liv. Det finns invandrare och det finns svenskar som lever på bidrag men det är fan ingen stor % för de allra flesta vill jobba
och förtjäna sina pengar!

Och jag har ingen statistik på hur många ivandrare det är i fängelse jag kan tänka mig att det är fler när det gäller inbrott och snatteri. Men man får tänka på VARFÖR? För att många inte får jobb och ser det som enda lösningen. Det är inte fler invandrare som våldtar och mördar.

Ava

Haha läste nån kommentar här om att “det knappt finns några helsvenska människor kvar i Sverige” WHAT THE?! Driver du? För det första: En helsvensk människa existerar i princip inte alls.. de flesta svenskar har andra urpsrung bakom sig om man kollar långt bak i historien. Och för det andra: ALLA människor, och då menar jag verkligen ALLA, härstammar från Afrika. Läs lite historia så kommer du fatta det!

Det är bara idiotiskt att rösta på ett parti som SD, för det framgår klart och tydligt vilka korkade människor dom är.

MILJÖPARTIET!! <3 Rödgrööööna is the best ;)

Josefine

Det som däremot var lite roligt när jag fick hem valbroschyrerna och ansåg att SD var bland de partier som hade bäst broschyr.
Det partiet som skrev hej hallå det här är det vi vill göra i de här frågorna, även om jag inte är så naiv att jag inte tror att de inte kommer att göra mer när de har kommit in.

Jag blev inte direkt förvånad att nästan alla i partiet SD har varit i problem med polisen för olika anledningar.

Mikaela

Hej!

Jag kan i stort sätt förstå varför du skriver om SD som du gör. Men vi lever ju faktiskt i en demokrati där vem som helst får starta ett parti? Hur kommer det då sig att det är ok att uppmana sina läsare att inte rösta på SD men det skulle vara en helt annan sak om det var C. Det här ju det här som är problemet?

Samma sak som nu, egentligen så har alla våra partier ställt sig mot SD. Och är det rätt? Alla partier ska ha en chans att komma in i riksdagen eller skapa regering oavsett vad de har för politik? Är det inte det som demokratin går ut på? Så om vi säger att alla partier skulle alliera sig mot KD då skulle det bli stora ramaskrin om det men om det är SD så är det helt ok? Eller till och med något som partierna känner sig tvingade att göra?

Alltså tycker jag inte du ska uppmuntra dina läsare att inte rösta på SD. För alla har rätt till sin åsikt. Och du ville inte påverka dina läsare genom att säga vad du röstar på, kan du då förklara för mig vad du vill få ut med “rösta inte på SD” ?!

Go Moderaterna !!!

Jessica

Visst moderaterna är ett grymt bra parti för de rika och högavlönade, men att lågavlönade med en inkomst på 12000 kronor ska få betala 500 kronor i a-kassa medans en högavlönad med en lön på 60000 kronor bara får betala 100 kronor för a-kassa är helt sjukt.

*word.*

olivia

SD har väldigt många nackdelar men och väldig många fördelar! Dom tar faktis upp många viktiga frågor om invandrig som andra partier inte vågar. kolla på debatten mellan Maud olofsson och Jimmy Åkesson väldigt intressant faktis!
http://www.youtube.com/watch?v=MGOD_fqhIQM

Emma [MissGrimm] Ung, ensamstående mamma

Om SD kommer till makten så kommer dom (mest troligt) att be mig återvända till det land jag kom ifrån. Men eftersom det landet inte finns längre så får jag väl välja?

I sånna fall kryssar jag för att deporteras till Thailand så får alla blonda helyllesvenskar sitta och huttra i sitt kalla Sverige och överbelasta sjukvården med inavel (för alla som får stanna kvar kommer att vara släkt med varandra).

Sedan kommer Sveriges genpool vara alldeles för begränsad så alla barns om föds kommer vara sterila och Sverige dör ut.

Allt detta medans jag ligger och steker mina blattepigment på en sandstrand med en paraplydrink i handen. Hurra för SD!

Emily

Du skrev “gör din röst hörd, visa att DU finns” Ja, men om vissa vill visa att de står för vad SD tycker, är det så fel då?! Jag tänker inte rösta. Men förstår bara inte vad du menar, för först säger du att man får rösta som man vill, sen så tycker du det är helt fel att rösta på sd?!

Alina

Om vi nu bryr oss om vårt land, har SD otroligt rätt angående invandringspolitiken. Det kommer inte finnas någon plats kvar till de vi ger hopp till som vi släpper in i landet, som sen hamnar på gatan för att Sverige är överfullt. Hellre ta hand om de hemlösa vi har i landet just nu innan vi tar på oss mer ansvar och släpper in andra som får det lika dåligt. Sen så står jag inte för SDs andra åsikter, utan bara invandringspolitiken.

.

Alltså.. Sd står inte för att gasa ihjäl alla invandrare ? Dom står bla för att man ska kunna straffa en brottsling till livstid, tjejer därute, om ni blir våldtagna, vill ni att förövaren ska få ett straff? Sveriges straff idag är INTE bra straff. +att kommer man till Sverige som invandrare får man väl för fan anpassa sig till landet? Arab länderna har en STÖRD kvinnosyn, tvingas ha burka&hela baletten, vill ni svenskar också förnedra kvinnor, gör det då!För det är vu ju redan så jävla bra på.. + kenza, du har ju hund, det är idag lagligt att knulla den, SD vill göra så det blir straffbart, DU kanske också ska tänka när du väljer..

A

Haha du låter som antiSverige själv! SD, Sverigedemokraterna verkar bra och jag har läst runt ganska mycket. Ska självklart rösta på dom som många andra! Det borde alla göra som vill ha ett bra Sverige! DET HANDLAR INTE BARA OM INVANDRARE!

Ida

Btw.. vilka förfärliga kommentarer har skrivit.
En del är dumma i hela huvudet.

Heja Kenza!

Nirmela

Jag skäms. Fyfan alltså.
Att folk kan sitta och skriva att SD inte är rasistiska är detsamma som att man säger: Hitler låg inte bakom förintelsen.

Ni är ju ärligt talat naiva och dumma i huvudet om ni går på deras skitpropaganda. Jimmie Åkesson är en rasist som gömmer sig i en kostym. USCH vilket parti. Förstår dem inte alls. (Och ja, jag är INSATT i politik)!

Och att ni kan sitta och säga att invandrare har dåliga jobb? Nu blir jag irriterad. Mina föräldrar är båda från Bosnien och de har skitbra jobb! Tjänar pengar, jobbar 5 dagar i veckan, respekterar samhället och beter sig som man ska. Bor i villa som mina föräldrar har tjänat ihop pengar till för att kunna bygga osv. Vi har det bra ställt! Så ALLA invandrare är INTE fattiga, bråkiga osv. Finns fan svenskar som bråkar, inte har pengar osv.

Sen är det väll inte konstigt att de flesta invandrare inte lär sig svenska. Ni sätter dem fan i en förort med människor från deras länder. Klart som fan att de kommer prata sitt hemspråk där.

ÅHHHH. Finns inte ens skäl att argumentera. Ni som röstar på SD bevisar att ni står bakom deras rasistiska propaganda och deras SKITåsikter. Jag tycker synd om er.

Längtar tills jag fyller 18, då kommer min röst gå till RödGröna. Spottar på SD. Jävla äckelparti.

Malin

ÄLSKA SVERIGEDEMOKRATERNA!! Äntligen får vi lite orning i landet!!!

Kenza det luktar riktigt mycket vänster om dig… usch

julia

dom som röstar på sd kan ju inte mkt i huvudet… Det enda dom har att komma med är invandringen. Seriöst???? Hahhahaa skämtparti det där. Rasister är dom också. Hoppas folk har lite vett :)

Nirmela

Och tummen upp för dig Kenza! Så jävla rätt. Den enda bloggerskan som är en riktig förebild!

Maria Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

jag är inte “gammal” nog att rösta än och det märks, tycker inte partierna bryr sig så mycket om ungdomar/barn. visst, skolan diskuteras ju en del men är det allt vi har rätt till? jag tycker faktist de ska, hmm, vad ska man säga ‘ta lite mer hand’ om oss yngre också för vi ska rösta i framtiden.

jag tycker i alla fall att man inte ska rösta på SD, finns hur många trevliga som helst från andra länder! om jag inte minns fel så var väl han som kidnappade Engla en svenne och ingen utlänning, right? det finns svin i Sverige också!
jag tycker man ska rösta mest för sig själv men också för hela sverige, vad som är bäst för sverige så det fungerar så bra som möjligt och sådär.

Dz

Om man läser om SD på deras sida så ser man att a l l t handlar om invadrade. Inte bara i invandrarpolitiken .. t ex när de ska skriva om ekonomin så kommer de inte på invandradre???????? Hela deras parti är byggt på att få ut invandrare. Vad vore Sverige utan alla utländska? Ni skulle inte ha världens godaste pizzor t ex och kinamaten, inte är det svenskar som gör det inte.

Alla som vill rösta på SD, läs om igen och läs m e l l a n r a d e r n a. Ni kommer märka att allt handlar om rasism. SD:S politik är lika med = Moderaternas politik, Socialdemokraternas Välfärd och Hitlers ideologi!!!!!

Sara

Kenza varför vill du inte man ska rösta på socialdemokraterna?

Annie

För mig står Moderaterna för segration mellan rika och fattiga i Sverige. Moderaterna och övriga delar av alliansen pratar om att det ska finnas möjlighet i Sverige att kunna välja den bästa skolan, kunna välja den bästa sjukvården osv… Jag tycker att det handlar om att skapa tillräckligt med resurser i Sverige så att man kan göra ALLA skolor och ALL sjukvård precis lika bra överallt! Utbildning och en bra sjukvård är väll ändå en MÄNSKLIG RÄTTIGHET som vi ska vara tacksamma för att vi får ha i Sverige. Varför skall man straffas för att man har en mindre tjock plånbok än vissa andra? DET SKA VARA RÄTTVIST FÖR ALLA! ALLA ÄR VI LIKA MYCKET VÄRDA! Därför kommer jag rösta på SOCIALDEMOKRATERNA!

bea

Jag hoppas och tror på en fortsatt blå regering, så att man kan ha ett mål i livet. Att utbilda sig. Tycker det är så trist med Vänstern som inte uppmuntrar jobb över huvud taget. Varför ska man utbilda sig, spendera 10 år på utbildning för att sedan inte få ut någonting av det?
Varför ska jag jobba ett 8-5 jobb, slita häcken av mig på kontor, bli utbränd för att jag har så mycket att göra och sedan bokstavligt talat ge bort hälften av min lön till folk som lever på andra? Är det verkligen ett rättvist samhälle?
Ja, jag tycker också att vi ska hjälpa de som har det svårt, är sjukskrivna eller av annan orsak inte KAN jobba. Men inte de som skiter i det.
Det är så hemskt att läsa kommentarer från hjärntvättade socialdemokrater. Vad ska ni bli i framtiden då? Städerskor? Kassörskor? JA, självklart behövs sådana också i samhället. Men vad ska de städa om det inte finns några arbetsplatser? Var ska kassörskorna jobba om det inte finns några affärer? För så kommer det bli om de röda vinner. Folk kommer inte se någon mening med att utbilda sig.
Peace.

Theresia

Jag tycker det är ganska synd att alla verkar vara så osäkra och hårda. Håller man inte med om en åsikt så behöver man väll inte hata för de! många är så fientliga, jag tycker inte någon borde lägga energi på att hata de som inte tycker som en själv, om jag inte är helt ute och cyklar så delar vi nog alla åsikten om att vi vill ha demokrati. Alla invandrare som tar illa upp av de som uttrycker sig korkat mot er, SKIT I DOM. Lägg inte energi på dom (kanske försöka övertala dom) men rösta själv på de partiet som man tycker borde vinna och som gynnar en själv så ska det nog bli bra. bry sig om andra är också en ganska självklar sak!

Klara

Ibland undrar jag om det bara är de som är helsvenskar som förstår SD’s politik (förlåt Kenza jag syftar på dig). Jag är helsvensk och jag älskar Sverige med alla våra traditioner osv. Det man älskar vill man skydda och då menar jag inte att just invandrarna är ett “hot” eller så. Bara att vi ska få bevara det där svenska som (i alla fall jag) känner något starkt för och inte blir ett mångkulturellt land där det bildas grupper som håller sig till varandra istället för att känna samhörighet med alla.

Vi ska såklart hjälpa folk som flyr från döden, men vi kan inte ta hit alla. Förstår ni där uppe i Stockholm hur det ser ut i Malmö? Det är fullpackat med invandrare och det funkar inte. De kommer inte in i det svenska samhället om de flyttar till ett område i Sverige där de inte ens behöver lära sig svenska. Har till och med sett skyltar på arabiska uppsatta där och då är det ju nåt som inte stämmer.

SD är det enda parti som vill ta tag i invandringsfrågan, alla andra är rädda för att bli kallade, just det, rasister.

rebecka

tycker absolut inte man ska rösta på sd, de står för så många fel saker!

men tyvärr så stärks ju deras argument när de blir nerslagna osv..! tänk på det ni ;)

sozan

jag håller helt med gabbn,
fattar inte hur folk tänker?:s
finns folk som kommer fram till mig o frågar hur de känns att inte ha några rättigheter WTF?
komigen hur långt har vi kommit?
verkar inte så långt iaf, eller folk som säger till mörka slavar?
kom igen, hur lågt kan vi sjunka?
btw love u!

I.

Vi har haft skolval, och jag blir rädd när kompisar i min klass väljer att rösta på SD. Jag tycker det är sjukt och hoppas verkligen inte att de kommer in i riksdagen.
Btw.. KENZA DU ÄR GRYM!

Sara

Grejen med SD är att de i princip bara har en fråga att driva. Invandrarpolitiken. Att rösta på dem skulle vara lika dumt som att rösta på Piratpartiet.

Emelie

Herregud människor, låt alla ha sina olika åsikter. Förstår inte varför alla hakar upp sig, vare sig om du älskar SD eller hatar dom, för vi vet ju redan att moderaterna kommer vinna!

n.

Jag tycker det är lite lustigt att när Paulina skriver “rösta på SD” så lackar folk sönder och när du skriver “Rösta inte på SD” så lackar folk sönder lika mycket. På Paulinas blogg blir alla invandrare förbannade och på din blogg blir alla rassar förbannade.

Och ni som länkar till SDs hemsida: don’t! Inte om ni vill att folk ska rösta på dom iallafall. För deras sjuka propaganda video gör ju bara att folk skrattar åt dom. Faktiskt. Hur kan folk sjunka så lågt att vi år 2010 tänker likadant som Hitler gjorde på 1930-talet. Hur? Hur kan vi i Sverige, ett sådant öppet och fritt land som vi är, skylla ifrån ALLA fel och ALLT våld i detta landet på en folkgrupp? För jag ser bara burkor på filmen. Jag ser ingenting om polacker, norrmän, finnar, amerikaner osv. Ingenting. Det är bara muslimerna det är fel på.

Min vän berättade att hon gått fram till SDs stånd på stan och började prata med dom. Hon sa: “Jag är ju dansare och inom dansvärlden inspireras vi ju väldigt mycket utav amerikansk-kultur. Tycker ni då att vi ska föra bort denna dans-form eftersom den inte är svensk? Ska vi då endast dansa runt midsommarstången?”. Personen svarade: “Nej, såklart vill vi inte få bort några dansstilar från Sverige”. Min vän kontrade då: “Nä, men ni vill ju bara behålla den svenska kulturen, men hela Sverige har ju Amerikaniserats, hur tänker ni då? Eller räknas inte Amerika som någonting utländskt?”…

Slutade med att folk runt omkring ställde sig och lyssnade och skrattade åt den stackars Sverige demokraten som inte hade någonting alls att svara.

Keep it up Kenza.

Keilema

Om jag fick rösta skulle jag rösta på SD. Varför kan inte sverige ha samma invandrar politik som de andra länderna i europa? Varför kallas man rasist om man säger så?

Och sen det här att kriminaliteten är typ av 80 procent svenskar eller mer. VAD RÄKNAS SOM SVENSK DÅ?!?! Jag ser inte en som haft svensk medborgarskap som svensk. Vart går gränsen på den statistiken?

Vi har 10% arbetslöshet, hur ska vi kunna lösa den om det bara kommer in fler och FLER OCH FLER. Svensk politik är sämst!!! Verkligen sämst. Det är synd, för gillar sverige men här kan man ju inte bo länge till.

Hanna

Det gör mig förtvivlad att du, som är en sån stor förebild för en kopiös mängd med människor i Sverige, väljer att skriva en sådan sak. Spelar ingen roll vilket parti det hade varit… Socialdemokraterna, sverigedemokraterna, folkpartiet eller vilket som. Det är väldigt oproffessionellt av dig att “föbjuda dina läsare att rösta på SD”, vilket du sedan försöker förmilda genom att se till att vara tydlig med att du “skämtar”.

Du märker väl att det är väldigt många unga läsare du har? Ser man på idolbilderna som de ofta skickar in så borde du ha uppmärksammat. De lyssnar med idel öra på vad en framgångsrik och, till bloggen att dömma, väldigt lycklig tjej anser. Detta är en fantastisk möjlighet för dig att uttrycka åsikter och tankar, men du måste ju samtidigt förstå att plantera antidemokrati är nästan läskigt effektivt.

Om du inte uppskattar Sverigedemokraternas politik, eller kanske Piratpartiets, Folkpartiets eller Feministisk Initiativs politik så uttryck dig. Det är respektlöst av dig att “förbjuda dina läsare att rösta på Sverigedemokraterna*” (*kan ersättas med vilket parti som helst, detta är inget försvar till just SD)

Det är inte enbart respektlöst mot de yngre läsarna, utan även ett hån mot den civiliserade demokratin vi försöker hålla uppe i Sverige 2010. Du är inte vem som helst, Kenza. Du är nog en av de mest maktfulla personerna i Sverige. Inte ens Fredrik Reinfeldt har idag det inflytande på våra liv som du och en handfull andra offentliga personer har. Fredrik må sänka/höja skatter och/eller bidrag och minska/höja arbetslösheten, men du sprider ditt tänkande, dina värderingar och dina händelser till en helt otroligt stor mängd av människor.

Någon skrev tidigare angående Sverigedemokraterna: “Tycker att de verkar ha en konstig politik och det tilltalar mig inte att rösta på dom.”.

Det var det renaste, mest samlade uttrycket jag hört om just Sverigedemokraterna på länge. Hon berättar att hon inte instämmer med politiken partiet framför och så är det med det, inget spottande.

Något jag gärna hade sett dig göra. Men vem är jag till att avgöra det.

Så länge Sverigedemokraterna beviljas torgmöten av polismyndigheten innehåller alltså talet och åsikterna inget rashat eller hets mot folkgrupp, då mötena hade avfärdats direkt.

Hade varit spännande att se dig skriva samma sak om ett parti, som av människor anses vara “rumsrent”: “Rösta vad ni vill, så länge ni inte röstar på Centerpartiet. Jag förbjuder mina läsare att rösta på Centerpartiet. Ok?”

Love and peace,
Hanna.

jennifer

Det sorgliga är ju det att SD faktiskt har rätt…!!!!!

R

många av er här kommer att rösta på SD och visst de kanske har några bra punkter också MEN ni läser inte mellan raderna. de börjar så smått med sina rasistiska saker och det läskiga är att dom börjar precis som Hitler gjorde. de är bra på att tala. sakta men säkert vinner de över fler och fler och hjärntvättar folk. SD är inte ett bra parti att rösta på. varför i helvete stör man sig på utlänska?! dom är precis som alla andra! Hur fan tänker folk? tänk efter på vad ni utsätter alla för innan ni röstar på SD.

Det var allt för mig :)

Emily

Du förstår ju inte. jag är själv “bara” halvsvensk. Men du ser ju inte problemet. Jag tycker att det är för mycket invandring i sverige. Nån gång måste man dra sin gräns. Det handlar inte om att se “en blond tjej en kille som är brunhårig” som du sa. Det handlar om att man borde hjälpa svenskarna mer, pengar bara flyger hit och dit till de som går på soc, nu menar jag inte att det bara är invandrare som gör det. Men jag tycker det är för mycket nu. Vart hade du tänkt att pengar ska gå till de som kommer ini sverige? Tycker du själv att vi har pengar så det räcker och blir över så man ska betala ut till invandrare? Tycker du inte man borde satsa på de som redan finns i sverige? Tex de hemlösa, och jobben.. Snälla rara nån. Hur hade du tänk om invandrare flyttar hit till sverige? hur ska domm jobba? var? Tycker du inte jobben borde gå till de som redan bor i sverige än att man ska ta in massa nya? Snälla gud, jobben räcker ju inte till. Tänk efter lite och sluta vara så jävla Naiv.

Jane

Jag kan förstå varför folk faktiskt har något emot SD. I samhället vi lever i idag så finns det bara en som har makten, -media. Media kan vrida och vända på sanningen hur mycket som helst. Det många dessutom inte tänker på är att de största skvallerblaskorna/nyhetstidingarna faktiskt ägs av stora partier. När ett parti som SD, med anorlunda åsikter, kommer fram så ska det ju självklart smutskastas och det enda media plockar fram är SD’s _främlingsfientliga_ åsikter och manipulerar dessa till att låta rasistiska. SD är faktiskt ett främlingsfientligt parti, INTE ett rasistiskt, lär er se skillnaden.
Sedan kan ni ju ta och kolla hur det ser ut i övriga länder i europa och norden. Tar de in lika stort antal invandrare som vi? – Nej, verkligen inte. Men ändå är de inte anklagade för att ha ett rasistiskt styre. Vi i Sverige är bara rädda för att säga vad vi tycker för då kommer vi bli smutskastade och stämplade för att vara rasister.
Dessutom finns andra väldigt bra anledningar till att lägga sin röst på SD, läs deras partiprogram och skapa er en egen uppfattning!
Att de andra partierna tänker stänga ute och inte sammarbeta med SD om de kommer in i riksdagen tycker jag är hemskt. Ett parti som folket har valt och röstat fram till en plats i rikstagen ska enligt mig även få chansen att använda sig utav den platsen. Hallå, vart tog demokratin vägen?!

Jag kommer utan tvekan lägga min röst på SD detta val. Men jag tycker att var och en ska skaffa sig en egen uppfattning, inte lyssna på omgivningen.

sanna

Uppmanar alla små smygrassar i detta kommentarfältet att logga in på fejjan och gå in på en grupp som heter “Inga invandrare”. Läs. Vad är sverige utan invandrare? De ni imbecilla idioter inte förstår är att denna invandringen vi har idag räcker inte, vi behöver många fler. Vi behöver arbetskraft, vart tror ni USA hade stått idag utan invandring?

Julia

Bara jag som känner att Jimmie leker med elden?

Tycker att SDs argument är patetiska. Tycker att alla SDare borde vara lite källkritiska och tänka till lite extra. Invandringen ökar och det gör även våldtäckter i Sverige. Men med det menas inte att det är invandrare som begår dessa våldtäckter. De är två irrelevanta saker. Skulle man kunna säga att man drunknar för att man äter glass, bara för att både glassförsäljningen och drunkningsolyckorna går upp rejält under sommaren? Nej, det kan man ju självklart inte.

Boris

det roliga är att trots hur många som tycker illa om SD och hur många som uppmanar att man inte ska rösta på dom är dom på väg in i riksdagen!!!! Folk är tydligen trötta på hur Sverige idag ser ut och vill ha en förändring. Det ska inte vara så jäkla lätt att bo i Sverige. Tycker att bor man här och kommer från ett annat land ska det också ställas krav på en!
man kan ju inte få allt serverat när andra jobbar röven av sig!! men jag tror också det ser olika ut beroende på vart i Sverige du bor..

Matilda

Min röst går även denna gången till Sverigedemokraterna!
Det enda partiet som verkligen vågar stå för det dom tycker!

Rebecka

Jag kan må lite illa av anklagelser mot människor av en annan ras/hudfärg/religion. Jag själv är fan svensk/syrisk/tysk/amerikansk/finsk! Min pappa vart tätt intill mobbad på 60/70-talet för att han var halvsyrisk och hade svart krulligt hår och kallad för tattare.. man blir ju lite förbannad..

madeleine

hur fan tänker man om man röstar på SD? helt jävla sjukt!
innan ni röstar läs vad SD VERKLIGEN står för, och inte bara vad ni har hört. skulle aldrig rösta på SD dom är inte inte ens värda en jävla röst, idioter som röstar på dom. alla är lika mycket värda..
aja ni som röstar på SD hoppas ni är stolta, ni lär skämmas senare i livet.
du är bäst Kenza !

Vick

Kenza! Skit bra och fortsätt stå på dig!

Till er som påstår att SD har så mycket mer att erbjuda än deras invandringpolitik .. invandringpolitiken är deras politik, det är det dom satsar på, det dom brinner för och skulle dom gå upp i ledingen skulle Sverige bli kaos. Deras sätt att tänka är gammalmodigt och det sverige måste koncentrera sig på är att utvecklas, inte gå tillbaka i tiden.

Jag antar att ni som ska rösta på SD är nyfyllda 18 och inte förstår bättre. Men om ni skulle läsa på mer, läs emellan SD:s rader och inse vad dom egentligen stå för skulle ni tänka om. Många av SD är gamla nazister vafan!

Linnea :D

Alla har sin rätt till att rösta på vad man vill, tyckte det var lite skarpt det sista du skrev trots att det var skämt..

Annars jättefin och bra blogg!

Bonardi

Tycker man att det är invandringen som är problemet så får man tycka det och rösta på SD. Men ni som gör det borde ta en kik på oberoende statistiska undersökningar, så kanske ni ändrar er.

Becka

När Sverigedemokraterna bildades på 80-talet bestod det av unga rasister och äldre män med nazistisk bakgrund, även skinheads.Hur mycket de än försöker sudda bort den bilden och deras nazistiska rötter kommer deras slagord alltid att vara ett framstående faktum som inte har förändrats sen dess – att sålla vi från dem. De står nu på tröskeln till mer makt i svergie, vem vill tillåta såna sjuka människor att styra Sverige ? Vill människor se en mörk tid för 70 år sedan upprepa sig, i dagens Sverige?
Som Guillou skrev i aftonbladet idag, “Fyra procent är lite, men för mycket”.

angelica

Jag läste att du svarade på en kommentar:

“I ett val som detta så gäller det att tänka på andra också, inte bara på sig själv. Valet påverkar 9 miljoner människor, inte bara dig. Något att tänka på!”

Jag tycker visst man ska tänka på sig själv. Varför ska man rösta på ett parti som bara gynnar andra men inte sig själv? Man röstar ju på det som gör bättre för en själv. Inte grannen brevid. När man rösta på ett parti som gynnar en själv är det fler där ute som också är i den situationen och blir bättre för dom med.

Helt sjukt igentigen att man har så olika åsikter. hahah

och sen tycker jag att det var fel,eller igentligen inte fel eftersom man har rätt att säga sina åsikter men att “fördnjuda” ;) kom igen…

Ciao!

johanna

Haha gud läser så jädra många patetiska kommentarer nu! Fattar ni inte att Kenza bara skojar? Ni får ju för fan rösta hur ni vill! Kenza bestämmer ju inte hur ni ska rösta.

Tycker du har helt rätt Kenza :) <33 älskar din blogg :D hehe sprang runt & letade på Tokio hotel konserten i Göteborg efter dej men hitta inte dej :( sen va ja så upptagen av tokio hotel ;) <3

Lina

(Maritta:Det är några här bland kommentarerna som säger att de ska rösta på SD, och ert argument är att de inte är rasister, de vill bara minska på invandringen. Men de är riktiga j*vla nazister! Innan 90-talet (och innan Jimmie Åkesson gick med) var de skinheads, gjorde hitler hälsning och klädde sig i militärkläder. Under 90 talet bestämde de sig för att ”klä sig som vanliga människor” för att få fler medlemmar, och det funkade! Bli inte lurade! Ta reda på er fakta som Kenza sa innan ni går och röstar)

Du är fullt medveten om att du själv skriver att innan 90 talet? Har folk inte rätt att ändras, innan så kanske de var ett rasistikt parti, men är dom verkligen det nu? Jag har läst deras hemsida och kan faktiskt inte hitta någon rasistiskt.
Har du varit inne och läst på deras hemsida?

adelisa

Jag har nästan läst igenom alla kommentarer, och de dom säger att du har sagt att dom inte får rösta på SD var ett skämt? Du är modig som har kunnat skriva texten och jag önskar att alla förstår vad du menar, för de dem tror är helt fel!
Alla får tycka hur dem vill, De gäller vårt land SVERIGE. Alla ska vara med och rösta!
LÄNGE LEVER SOCIALSM, KROSSA KAPITALISMEN!!

Jessica

Det är verkligen chockerande att läsa folks kommentarer som säger att en röst på Alliansen är en röst på SD, det är precis tvärtom!

Vill man inte ha SD in i riksdagen så ÄR alliansen det enda säkra valet att rösta på. De rödgröna har enligt de senaste mätningarna inte en chans att få så pass stort stöd att de får egen majoritet och om SD kommer in i riksdagen (vilket även allt pekar på tyvärr) blir dem vågmästare.

Alliansen har dock redan i många mätningar fått majoritet vilket innebär att även om SD kommer in i riksdagen blir det en majoritesregering med Alliansen och SD får inget att säga till om. Genom att rösta rödgrönt hjälper ni bara SD att röra om och få för mycket inflytande eftersom att gapet mellan båda blocken blir för litet. Mona har inte en chans att få en majoritetsregering.

Att ni inte vaknar och inser detta.

fia

Ja givetvis är alla lika mycket värda Kenza, alla förtjänar en plats på jorden. Men du säger att SD inte tänker på framtiden och att det inte är det bästa för sverige. ( Läste det i ett svar till en kommentar) Men hur kan du då tex säga att det pariet du valde tänker på framtiden i Sverige? SD tänker på sveriges framtid ( för detta är Sverige!!!) , det är ju precis det de gör. Inte för utlänningar men för svenskar. Några år framöver kommer vi säkerligen bli i minoritet och därför kommer inte vi kunna bevara Sverige svenskt längre. Som jag sa från början så förtjänar alla människor en plats på jorden, men kanske inte just i ett enda land. Man har länder för att fördela upp människornas olika raser i deras egna land. Sverigedemokraterna har många bra saker. Skulle inte du tillexempel vilja vara tillsammans med din kille även när ni är pensionerer? SD gör så att penisionerer får vara tillsammans och inte behöver sliptras från varandra på ålderdomshem. Så säg inte att SD bara står för dåligt när det även står för bra saker. Och jag vill även säga innan jag drar att jag absolut inte är rasist!!

Rakan

Jag förstår inte vad vissa tänker med, det måste nog vara deras jävla röv. Att människor verkligen vill lägga deras röst på SD är något som är skrämmande. Att vissa drar alla utlänningar över en kam är det mest sjuka jag någonsin hört talas om. Folk är inte allmänbildade och jag tycker inte att de borde uttala sig på dumma sätt som de gör. Jag rent ut sagt hatar det där jävla partiet, de är lika med hitler och svenska folket är nog härstammade från hitlers släkt om det tänker som SD. Och jag får dessutom inte grepp på att vissa utländska människor vågar sig på att rösta på SD. Vi får se vad som händer om de vinner. Om din/min/våra släktingar lever under ständiga hot och behöver skydd, de får väl stanna kvar i t.ex. Iran och bli dödade istället för att komma hit och leva lite lugnare och ett bättre liv, lära sig svenska, jobba och bli som vilken människa som helst.

Tack för mig

Jessica

Vissa här som påstår sig vara “pålästa” och insatta i SDs politik vet ju ingenting. Jag har hört så många människor säga att de ska rösta på SD för då åker alla invandrare ut. NEJ. Ingen åker ut, man kan inte skicka hem människor som kommit till Sverige och fått svenskt medborgarskap era dumma jävlar. Dessutom bedriver SD inte politik inom några andra VIKTIGA frågor som skola, sjukvård, arbetslöshet osv. Dem är villiga att hänga på det block som vill ha dem och skiter alltså i den politiken. Allt dem bryr sig om är invandringen, som dem ska minska med 90% (europeér går dock bra, det är bara invandring får mellanöstern som ska stoppas (nej jag får verkligen inte lite Hitler-vibrationer här…?)

Vad många av ni som tänker rösta på SD inte fattar är att situationen i Sverige idag INTE har skapats av invandrarna, utan av politikerna. Det är politikerna som tar in invandrare på löpande band utan att följa upp och hjälpa dem in i samhället. Politikerna sätter dem i en sunkig lägenhet någonstans i en redan fattig och invadrartät förotrt och tänker inte mer på det sen. POLITIKERNA ska man skylla på, INTE invandrarna. Läs på och rösta på ett RIKTIGT parti med riktig politik istället. Att rösta på SD är att rösta blankt, eller att inte rösta alls.

S

Tycker alla med utländsk bakgrund borde “take a day off”, så får vi se hur bra Sverige funkar utan dem. Tycker seriöst det vore en bra idé. Skulle ge oss med vett i huvudet ett gott skratt och de med knappa hjärnceller skulle äntligen inse hur ett Sverige utan invandrare skulle fungera. Eller hur det, rättare sagt, inte skulle fungera.

Det är dessutom roligt/sorgligt hur lättpåverkade dagens ungdomar är. Bara för att SD påstår sig inte vara rasister betyder det inte att de inte är det. Lär er att läsa mellan raderna. Deras politik är klart och tydligt invandrarfientlig och rasistisk.

Kommentarer som “rösta på SD så att vi äntligen kan gå hem om kvällarna utan att vara rädda” är också skrattretande. Som att Sverige inte hade kriminalitet innan invandrare flyttade hit. Nej nej, låt oss skylla allt på minoriteten när saker och ting går fel. Det har ju inte gjorts förut..

Kan även tilläggas att man inte behöver välja mellan antigen pensionärer eller invandrare. Staten kan se till att båda får den hjälp som behövs med rätt parti i styret.

Blir så trött på människor som ställer sig bakom partier med så extrema åsikter utan att sätta sig in i vad partierna egentligen står för. Men det sorgliga är att många faktiskt ser SD för vad de egentligen är och fortfarande ställer sig bakom dem. Tappades ni alla som barn eller är ni alla imbeciller?

Amanda

Jadu, om SD kommer in så är det rätt surt. Tyvärr kan man ju inte bortse ifrån att SD är som vilket demokratiskt parti som helst :/

Linda

Sverigedemokraterna kanske inte är rasister men deras politik är i grund baserad på främlingsfientlighet (man vill begränsa invandingen, man ser invandrare som kriminella, som utnyttjar bidragen) som kan eskalera och leda till rasism.
Och vad FAN spelar det för roll om Sverige inte längre kommer bestå av blondiner och blåögda människor? Vi är alla människor, det kommer alltid finnas de som beblandar sig med sådana som inte ser ut som de själva, och de kommande generationerna kommer bestå av inget annat än blandningar. Det är liksom inget man kan sätta stopp på.
SD’s politik är i grund rasistisk!

Catago - Hästbloggen för dig!

precis, det är riktigt att rösta. Inte bara en rättighet utan en skyldighet enligt mig :)
Tror tyvärr att SD vinner många röster på att de är manipulativa och skickliga på marknadsföring osv. De flesta som röstar på dem vet nog inte riktigt vad de vill göra egentligen.

kysha

De som har fått för sig att SD inte är rasistisk parti, kanske ska ta och fördjupa sig lite mer eller titta på nyheter? Ca 20 st som är med i SD har skänkt pengar till nazistiska org, och ca 20 st har varit med i de nazistiska och rasistiska org. Så … vad leder det? Do the math

amanda

Jag tycker att om man inte riktigt vet vad man ska rösta på ska man iallafall rösta blankt, annars drar någon annan nytta av din röst. Och jag såg en kommentar som sa att den tänkte rösta på SD, och du svarade att han/hon skulle tänka på andra? Den ska väl rösta på det parti som han/hon tycker har samma åsikter som den själv. Nu blir det ju så att den ändrar åsikt bara för att någon annan tycker/vill någonting annat. Inte för att jag tycker att det är bra att han/hon ska rösta på SD, men iallafall.

Ida

Det är bättre att rösta blankt än inte alls. Har man verkligen ingen aning så visar man att man iaf bryr sig och inte bara skiter i det.

Stå på dig Kenza!
Jag blir så irriterad när jag läser vissa kommentarer. Varför drar man alla över en kam? De som kommer hit och sköter sig då? Får inte de vara här? Och de svenska människor som ställer till med bråk, är inte det lika fel som om en människa från utlandet gjorde samma sak?! Ô.o Hallå! Tänk er för!!

Lanah

Jag skulle aldrig heller rösta på SD. Men det är något jag verkligen undrar varje gång frågan “invandrare” alltid tas upp. Varför får invandrarna skiten för allt dåligt som sker i Sverige? “Jag vill kunna gå ut på kvällarna utan att bli huggen av en blattejävel”. Hallå? Personer/personen som säger så, hur tänker de egentligen? Svenskar är PRECIS lika mycket skyldiga till brott och våld. Alla våldtäckter, misshandel, barnmisskötsel. Allt sådant, ALLT ÄR INTE INVANDRARNAS FEL. Varje gång man öppnar tidningen så är det oftast ett rån, en misshandel, en våldtäckt – AV SVENSKAR – som skett. Jag tycker inte att man ska lasta över allt på invandringen, utan tänka och öppna ögonen på vem och vad som egentligen sker. Alla har precis lika mycket fel i det hela.

Mi

Jag kommer att rösta på SD, detta för att jag gillar deras skolpolitik, familjepolitik och kriminalpolitik. Sedan finns det mycket där jag inte gillar, men så är det ju med alla partier tyvärr. Skulle SD inte finnas så hade jag röstat på Moderaterna, för även de har många bra punkter men jag tycker familjepolitiken och skolpolitiken inte är lika bra som SDs. Sedan att säga att alla som röstar på SD är rasister tycker jag är fel, min bästa vän är född utomlands men han röstar också SD, och han hatar knappast sig själv.
Jag tycker det är viktigt att man kollar noga igenom och ser vilket parti som stämmer bäst överens med sina egna åsikter, och är ärlig mot sig själv. Sedan är det för mig viktigt att man inte bråkar eller dömer varandra för att man har olika politiska ståndpunkter, det ska inte påverka en vänskap eller förhållande. Alla är vi människor och lika mycket värda, oavsett vart man står politiskt. Det tycker jag är viktigt att komma ihåg, man behöver inte bråka om politik. Argumentera är en sak, men man ska ta avstånd från gräl och våld. Värna om varandra är det viktigaste.

Karolin

ehh? socialdemokraterna är bäst kenza, hur kan du förbjuda oss att rösta på de? ;O

Therese

Härligt att du skriver ett inlägg om politik och inte bara din glamorösa vardag ;). Hade önskat att jag hade haft en röst att lägga på de rödgröna och hjälpa till att ta bort denna omännskliga regering vi har idag. Så ni som inte tänker rösta, ge eran röst till mig :D

josefin

Orka alla jävla rasister. Och smygrasister. Tror ni allvarligt på er själva när ni säger att SD och ni själva inte är rasistiska när ni sitter och skriver sån här skit. Fy fan, jag förstår verkligen inte hur man kan vara så trångsynt.

Till dig Kenza så hoppas jag att du fortfarande står åt vänster, vore tråkigt att se en ny minireinfeldt ala blondinbella. Tycker du kan gå ut med vad du röstar på och varför, vore intressant. Behövs nån vänster i bloggvärlden ;)

Linda

Och till de som säger att majoriteten av dem som sitter i fängelse är invandrare. Låt mig ge er korrekt fakta. Min syster jobbar på kriminalvården. Majoriteten av alla som sitter inne är svenskar! De som inte är svenskar är invandrare från skandinaviska länder, alltså finland och danmark.
Så kolla gärna upp sådana saker innan ni uttalar er om saker ni inte vet.

Micha

Jag förstår verkligen vad du menar, tycker SD är ett hemskt parti verkar det som…

Demokrat

Det blir lite fel när man skriver att SD är ett odemokratiskt parti och ändå vilja hindra dem (med odemokratiska metoder) från att ta sig in i riksdagen. Om de hamnar över spärren (vilket jag är övertygad om att de gör) är det väll odemokratiskt att inte låta våra röster räknas? För ja, JAG TÄNKER RÖSTA PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA! Har träffat Jimmie Åkesson flera gånger och han är en jäkligt trevlig kille och en otroligt duktig politiker. Läs igenom deras program istället för att uttala er som rädda social-tanter! Vissa frågor behöver lyftas! Det är ingen slump att kriminaliteten är högst i Rosengård, Södertälje, Rinkaby, osv… De som missköter sig genom att begå grova brott (ex mot Emma P i Kristianstad) borde utvisas. Hade gärna visat ut “våra egna” brottslingar också om bara någon hade velat ta emot dem! ;) Och röstsedeln finns för f*n att få på ett tjugotal olika språk! What’s up with that? Hur kan det vara okej att rösta i ett svenskt val om man inte kan svenska språket? Var får man då sin information om de olika partierna?
Ps: Nu är ju inte Facebook särskilt tillförlitligt, men enligt deras röstning hamnar SD som 3:e största parti på 17,5% av rösterna.

Aminah

Till Natalia.
Är du helt blåst i huvudet? Svenskar begår minst lika många brott som ‘invandrare’. Anledningen till att ingen tror det är att när en invandrare begår ett brott blåser media upp det till en jäkla cirkus. Svenskarna i detta land gör lika mycket Bra som Dåligt. Sluta försöka få det framstå som om all skuld ligger hos invandrarna. Visst, alla invandrare är inte helgon, men när blev alla svenskar det??

Att Bevara Sverige Svenskt håller jag med om, till en viss grad. Det är kul med traditioner och så vidare, men att förbjuda annat är helt sjukt!

ana

Skit bra att du uppmuntrar dina läsare till att rösta! Jag ska rösta rött!

Jennifer

jag har sett upp till dig och det GÖR jävligt många, så jag tycker inte du ska uttrycka dig om något utan berätta varför eftersom du påverkar. Om du menar att t ex inte homosexuella ska få gifta sig i kyrkan, så är det precis vad kristdemokraterna står för. Detsamma med adoptionen för homosexuella. Skulle gärna vilja veta VARFÖR dom är så hemska?

Lovisa

pinsam du var nu.

har inte bestämt mig för vad jag ska rösta på än, men funderar starkt på att rösta på SD. jag vet personer med utländsk härkomst som ska göra det också. förstå att vi måste prioritera alla medborgare i detta land innan vi tar på oss ansvar för andra. självklart vill man hjälpa dem som har det svårt, men det är mycket mer effektivt att göra det på plats än att ta hit dem och ge dem bidrag i ett land de inte ens trivs i eller vill anpassa sig efter. jag tycker det är modigt att ett parti vågar värna om Sverige och jag önskar att någon av de andra pariterna vågade stå upp för detta lite mer. det är inte den största valfrågan för mig, men en väldigt viktig.

rött ska jag inte rösta iaf. sossarna kanske har VARIT ett arbetarparti men nu står de bara för en ansvarlös bidragspolitik. jag vet alldeles för många ungdomar som bor hos sina föräldrar och lever ett skitgött liv på bidrag, det ska inte vara möjligt att leva så!!! ge pengarna till dem som behöver det, och för att det ska bli så behövs reglerna tightas till lite.

och för mig är det självklart att alla ska ha en lika hög skatt. och jag är ingen höginkomsttagare och kommer inte från ngt sånt hem heller.

hoppas nån orkat ta sig igenom denna text!

sara

ni som hade tänkt rösta på sd,
vet ni att de som startade sverigedemokraterna egentligen va NYNAZISTER !?
dom gick runt med knappar med nazist tecken på, men ingen tog dom på allvar när dom gjorde de så dom slopade knapparna och säger nu att vi inte ska någon invandring,
men snälla ni, dom va nynazister, nynazister !
tänk för guds skull en gång till om ni tänker rösta på dom !

elsa

jag tycker också att det är hemskt viktigt att rösta – det är ett privilegium och ngt som inte borde ses som en självklarhet. däremot tycker jag att du har fel om att rösta blankt. att rösta blankt säger lika mycket som att rösta på ett parti, det säger att man inte är nöjd med det som finns eller det valsystem vi har. det är soffpotatisarna som inte går och röstar alls som man isånafall ska klaga på.
ville bara ha det sagt

Alexandra

Men herregud!

Igentligen…är allt detta så jäkla löjligt, jag menar är det så hemskt att se en mörkhårig kille/tjej på stan? (alla ni SD people) skadar det er? stör det er? alltså jag blir så´förbannad, kan inte alla bara leva lyckliga på denna planet och hålla sams!, så jag tycker inte någon ska rösta på SD, men visst om man vill jaja, men tänk på att det finns 9 miljoner till.

Maja

” jag tycker att dem invandrare som inte sköter sig får åka ut och dem som sköter sig får stanna kvar..” öh vah?! Okey.. gäller det samma sak för svenskarna då?
Ibland fattar inte jag hur vissa tänker.
Är man så naiv så att man tror att bara för att man är invandrare så ska man sköta sig och akta sig så att inte svenskarna bli arga, tror folk att alla svenskar utomlands SKÖTER SIG?! Nä….så är det inte alls.
Snälla, alla människor är olika och beror inte på vad man har för ursprung utan hur man haft det hemma, i sitt land osv och många utav invandrarna har haft det mycket dåligt och kommer hit för att få hjälp.
Vissa missköter systemet och förstör men det gör svenskarna också, och dem som säger att det framkommer mest våld bland utlänningar kan ju ta till sig att det kanske stämmer men det är svenskarna som toppar listorna som pedofiler. ;)
Sluta hata, alla har rätt till tak, mat, vatten och kärlek.
SNÄLLA!

Caroline

alla som tänker rösta på sverigedemokraterna kan ni snälla flytta till danmark? tror ni skulle trivas bra där. Sverige kommer att fortsätta vara ett mångkurturellt land och om ni är så rädda för det så får ni ta er härifrån! uppfinn en tidsmaskin och åk till 40-talets tyskland där hör ni hemma!:)

Göran svensson

SD är ett bra parti för VÅRAT Sverige din idiot!

Freja

oj jag blir nästan rädd för att så många kommer rösta på SD! och de säger sig veta exakt vad SD står för och att alla som inte gillar SD inte har en aning om vad de står för. Alla klagar på att de kommer hit och lever på våra bidrag, MINSKA PÅ BIDRAGEN DÅ! jag säger inte ta bort alla bidrag, jag säger bara minska på bidragen och kanske gör det svårare att få bidrag. Då får vi hit de invandrare som är seriösa och som kan hjälpa sverige frammåt! Självklart kommer det komma hit asylsökande som behöver hjälp och då behöver vi ändra på invandringspolitiken och t.ex Sfi! Eftersom språken är der största hindret. (http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/mat-din-snorre-1.811655). Kombinera språk och arbete och låt dem lära sig svenskan inom det yrke de arbetade med i sitt hemland så slåt man två flugor i en smäll. Jag tror också det kan vara lättare att lära sig ett nytt språk om man är i en miljö där man känner sig hemma. Och ni som säger att SD inte är rasistiksa, vad kallar ni deras valfilm? där en tant (som uppenbarligen ska vara “svensk”) blir nermejad av kvinnor i burka? är inte det väldigt generaliserande? Och det är väl klart att ett parti inte skriver någonting som de vet kan förlora dem röster på sin hemsida. Man får ju läsa lite mellan raderna. Och det är ju tillexempel i debatter som det mesta kommer fram. Och jag förnekar inte att majoriteten av våldsbrott begås av invandrare, men har ni tänkt på hur frustrerande det måste kännas att komma till ett helt nytt ställe och inte alls passa in? (jag säger inte att det är okej att slå ner folk för att man är frustrerad) MEN jag säger att vi måste ändra på vår invandringspolitik. (JA jag vet att många säger att det är allt SD vill göra MEN de människorna måste verkligen öppna sina ögon). Jag snackar om bättre språkundervisnin och arbetsmöjligheter (gärna kombinerat). Som några har sagt så vill ni inte ha invandrare som kommer hit och lever på våra bidrag. Hjälp dem då att komma in i arbetslivet och inte behöva leva på bidrag! Oj va långt det blev, är egentligen inte särskilt intresserad av politik (mer än att jag vet vad jag vill rösta på, vilket säkert framgår av min kommentar men men) men jag blev bara så irriterad. Skulle kunna skriva mycket mer, som att SD egentligen bara har några få frågor, och t.ex ingen seriös skolpolitik (de vill t.ex minska modersmålsundervisningen) så alltså ska invandrare inte få hålla kvar vid sin ursprungskultur men vi svenskar ska hålla fast i vår stenhårt?
jag tycker alla får tagga ner lite, tjejjen skämtar ju för sjutton. för dem som plötsligt blev blinda när de skulle läsa sista raden kan man ju bara säga: skaffa lite humor. Det är väl klart att hon inte kan förbjuda folk från att rösta på SD. Dock har hon full rätt att skriva så om hon vill, det är ju hennes blogg. Om ni stör er på det så himla mycket kan ni väl sluta läsa då!
Som nån skrev, ”bevara sverige javisst- men med måtta” det är väl klart att man vill hålla fast vid gamla traditioner, men om vi gör som SD vill kommer vi ju röra oss baklänges. Det är ju invandrare som har hjälpt sverige frammåt genom tiderna. Självklart finns det invandrare som lever på bidrag, men det finns det ”svenskar” som gör också! Det kommer alltid finnas folk som försöker utnyttja systemet. Gör det lönsammare att jobba än att leva på bidrag så blir fler motiverade att jobba!
Älskar din blogg Kenza, du är så himla snygg!

Sandra H

Jag kommer rösta på SD! Och de flesta i min umgängeskrets också!

Matildaah

Om jag kunde rösta så skulle jag rösta på SD! Dom är ju bra.

MALIN

SD handlar om att stoppa invandringen. Det finns bra skäl till det, eftersom att invandringen bara ökar & snart kommer detta inte ens vara Sverige längre. HELT SINNESSJUKT!!! Hade man bott i tex Turkiet hade nog de flesta röstat på ett sånt här parti. Ni som tycker man är rasist pga ett sånt här parti, dra er någonstans. Vi måste skydda vårat land! Precis som alla andra länder. RÖSTA PÅ SD!!! :D

Linda

Men ifall man vill rösta på SD för att man tycker att det kanske blir till de bästa för alla andra 9 miljoner i landet då?
ifall man är less på all kriminalitet som vissa invandrare står för (jag säger inte att det bara är invandrare, men en stor del. kolla efterlyst). eller ifall man bara tycker att det är bra att de ska införas svenska prov & HIV test (på vissa) innan de kommer hit?
det känns ju bara som en säkerhet det där med HIV test, okej det kan vara kränkande, men ifall man inte har det borde det ju inte vara några problem att göra ett test?
Sen måste det ju vara skönare för oss som bor i sverige och för dem som flyttar in hit att kunna svenska, kunna bli förstådda och kunna kommunicera.
Sen är jag less på alla svenska traditioner som blir åtsidosatta pga andra kulturer.
Sånt gör mig bara ledsen, ta bara alla skolavslutningar i kyskorna, Många städer har tvingats att sluta med det för att det inte går ihop med de andras religion.
Jag tycker det är synd att Svenska landen står och blir grundlurade av invandrare, vi ändrar på våra traditioner som vi haft i flera flera år pga dem. ifall vi skulle flytta till deras land skulle inte vi kunna ändra på deras traditioner. Tyvärr men så är det, och det är tråkigt.
tråkigt också att det blivit så stor uppståndelse över SD för deras punkter och inte lika stor grej utav Kristdemokraterna, dom måste ju vara lika stötande och diskriminerande som SD med deras grej att Homosexuella inte får gifta sig. eller har jag fel?

Isabelle

Jag blir fan mörkrädd när jag ser hur vissa tänker.. Hur kan ni ens tänka tanken att rösta på SD, ser ni inte vad dom står för!? Hitler började också smått, vem fan vet vad dom kan utvecklas till. Tycker bara tanken är läskig. Så snälla tänk igenom er röst ordentligt, tänk på att det faktiskt rör ett helt land. Ett land på 9 miljoner människor. SD får inte vinna valet.. Tänk er för, noga!
Önskar att jag var gammal nog att rösta, men är bara 17 tyvärr.

alicia

Du har så rätt så! Det är ingen slump att den största delen av SD:s väljare är lågutbildade människor.
Jag förstår inte hur man kan stötta ett parti som håller fast vid åsikter som liknar de för hundra år sedan. både gällande invandring och hur familjer ska se ut (sexuell läggning osv). Det spelar ingen roll om dom har en eller flera vettiga åsikter gällande andra ämnen, när de står för något sådant.
Det är skrämmande att folk vill att de ska styra ett land. Vad hade vi haft kvar i Sverige om vi bara hade sådant som är svenskt? Fy vad naiva en del är! All heder till er som röstar på de andra partierna, oavsett om det är blått eller rött!

Natasja

måste bara säga att SD är ett parti som är sjukt missuppfattande! att bara säga att dem är rasister eller liknande gör endast dem, som inte vet vad deras åsikter egentligen handlar om. och det stör jag mig som f*n på! sen också har de lika stor rätt att berätta sina åsikter, vilket många verkar ha glömt bort! men i sverige har vi yttrandefrihet, vilket säkert många glömmer! och att bua ut dem osv är rasism! det är så sjukt konstigt när folk säger att de är rasister samtidigt som de buar ut dem, vilket gör att de blir de riktiga rasisterna!

sen att de har kallat till sig ett flertal rasistiska anhängare är ju inte direkt deras fel! för det är ju inte egentligen de anhängarna de vill ha, men sen finns det säkerligen rasistiska anhängare under alla andra parti!

och det som folk inte förstår, är att SD är det ENDA parti som tar upp invandrarpolitik, de andra partierna vågar inte ens yttra sig om detta.. med invandrarpolitik tror folk att de vill ta bort alla invandrare ur landet och att de inte tycker om dem. FEL!

de vill istället minska på invandringen eftersom att man kan inte bara släppa in och släppa in utan att ta hand om dem. för vad de andra partierna gör är att skicka dem till rosengård mm eller vad det nu är och bara lämna dem där. SD vill istället fokusera på en mindre mängd som man släpper in i taget, ser till att de kommer till rätta, anpassa sig efter den svenska kulturen (dvs att lära sig det svenska språket mm) så man får fler jobbmöjligheter och helt enkelt ta hand om dem bättre, som ett land ska göra!

sen en viktig fråga för SD är också om en familj i tex ett krigsland, skickar ett barn till sverige (vanligtsvis en kille på 18-22år) för att han ska få jobb, tjäna pengar som han sen skickar till familjen så att de sen kan komma till sverige. SD vill förbättra detta genom att istället skicka upp hela familjen direkt till sverige så de håller ihop.

SD tankar har kommit från danmarks (och flera andra) länders utrikes/invandrarpolitik, och säger ni att dem är rasister också?

så jag uppmanar folk till att gå in på deras hemsida, hör vad de har och säga, sen får ni tycka hur ni vill! men det är bara sjukt störigt att folk inte ens låter dem prata! det är bara orättvist, och visar vilka de riktiga rasisterna är..

Nico

Jag har redan röstat på Sverigedemokraterna och det känns bra, jag är stolt!

Greken

Jag ska rösta på SD, sen får folk tycka vad fan dom vill :)Är inte själv svensk, men man tar seden dit man kommer.

linda

Jag kommer inte rösta när jag blir 18. jag är helt emot politik och kommer alltid vara. Jag VET att ett enda parti inte kommer göra sverige till ett bättre land. Helt omjöllgt. Det låter ju inte ens logiskt att det blir ett bättre land genom att låta ett mesigt parti styra landet.
Det är min åskigt om politik… Men alla har ju olika åsikter. (;

BTW, jätte bra blogg. läser den varje dag :P

Mary

Att folk, framför allt den yngre generationen röstar på ett parti som SD är på grund av okunskap och det har blivit en grej att rösta på dem. Men läser man mellan raderna om SD så tar det två sekunder att inse att se ÄR ett främlingsfientligt parti där flera av de fd partiledarna dessutom har varit med i nsf! Herregud hur kan man inte vilja leva i ett mångkulturellt samhälle, alla
Människors lika värde är något do m verkligen inte står för!

Bra av dig att våga skriva din åsikt om något som verkligen borde uppmärksammas, nämligen att majoriteten inte tycker om SD!

SD

SD är mycket bättre än Alliansen….. om du skulle varit arbetslös så skulle du inte få någa pengar av försäkringskassan..osv
Rösta på RÖTT! (L)

filippa

haha, jag tycker det är klockrent att man kan skämta om politik. förstår precis vad kenza menar med: rösta inte på sd. jag skulle säga att sd inte är demokrater. demokrati betyder ju att alla har lika mycket värde, lika mycket rätt till allt. och sverigedemokraterna tycker ju inte alla har lika mycket värde tydligen, så.

Sabina

Man röstar för vad som är bäst för sig själv, sedan vinner marijoteten, och då får ju de flesta det riktig bra och resten bra. Dock behövs en hårdare invandringspolitik, kolla statistiken för våldtäcksbrott, nästan ingen har svenskt ursprung. SÄtt alla i arbete, lär de språket så de kan bidra med arbetskraft och tjäna sina egna pengar!

Ellen

De tycker att vi ska hjälpa utsatta från där de kommer och öka bidragen dit istället. Att SD skulle kunna leda Sverige till ett tryggare och bättre samhälle för alla tvivlar jag på. Även om de vill förbättra levnadsstandarden för de äldre genom att sänka skatter och lägga mer pengar på äldrevårdsomsorgen.
Eftersom de är främlighetsfientliga skulle de inte se alla människors lika värde. Jag tycker att SD har en kall inställning till människors värde, och ser alla som minus och plustecken. Och om de nu kommer in i riksdagen kommer de tvinga alla att ta upp frågan som de andra politikerna låtit ligga och helst inte tagit upp. Vad kostar det att ta in en flyktingfamilj jämfört med en medelsvensson familj med två inkomster? Denna frågan skapar ett kallare samhälle, där pengar är det enda som spelar roll, om det inte händer nu kommer det hända senare

Jasmina

Nu är det ju inte som så att Sverigedemokraterna vill KASTA UT någon.
Utan Sverigedemokraterna är partiet som ställer sig bakom ALLA SVENSKA MEDBORGARE!
Det Sverigedemokraterna vill är att Sverige BARA ska ta emot FLYKTINGAR ett par år så att Sverige kan assimilera alla invandrare som har kommit hit de senaste 10 åren (som är över 1,5 miljon)
Alltså, Sverigedemokraterna är INGA rasister, de har flera invandrare i sina partitoppar så som irakier och “jugoslaver”.

Jag, och antagligen större delen av Sverige, anser att varje person har rätt att rösta på det parti som de anser vara bäst för antingen sig själv eller för landet.
DET ÄR DET SOM KALLAS FÖR FRIA VAL

tack för mig

p.s
En riktigt intressant blogg annars :-)

clara

Sverigedemokraterna vågar inte ha en utstickande åsikt om NÅGOT annat än invandringsfrågor, då de inte vill riskera att någon som älskar deras invandingspolitik inte skulle rösta på dem pågrund av att de vill ha kärnkraft, betyg från 9:an eller något annat lite kontroversiellt som inte har med invandring att göra. De har ingen bredd, ingen helhet. Vad är det då för parti som ska jobba för HELA sverige egentligen?

De har ingen vision för helheten av ett bättre sverige, de är ett parti som är missnöjda, hittat en syndabock, invandrarna, och klagar på dem. Tar ut deras missnöja över på dem. Men de har inga ideer, de vill bara klaga.
Och så kommer man inte fram i utvecklingen utan tvärtom.

Comments are closed.

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)