• header

ANGÅENDE VALET

Nu är det dags för alla myndiga i Sverige att rösta. Jag gör det med glädje, äntligen är jag över 18 och får rösta! Jag håller mina politiska åsikter för mig själv då jag inte ser någon anledning till att fläka ut dem inför flera hundra tusen främlingar. Jag tycker att alla har rätt att bilda sina egna åsikter och uppfattningar om politik, utan att behöva påverkas av t.ex. mig.

MEN däremot så uppmanar jag ALLA att rösta! Det är otroligt viktigt. Gör din röst hörd, visa att DU finns! Rösta inte blankt, utan surfa runt och läs på om de olika partierna istället. Jobbigt? Nej, det är inte jobbigt när det handlar om din och dina medmänniskors framtid. Är du inte insatt i politik? Se då till att läsa på lite innan du röstar! Jag tycker att det är fel att bara slänga iväg en röst på “nått parti” för att man inte är intresserad eller för att man inte kan något. Otroligt fel.

Nu ska jag avsluta med något som kommer göra mig till dubbelmoralen själv, eftersom jag skrev att man har rätt att bilda sina egna åsikter, men det är ok när det handlar om ett sådant hemskt parti som Sverigedemokraterna. Rösta vad ni vill, så länge ni inte röstar på SD. Jag förbjuder mina läsare att rösta på SD. Ok? Hehe. *OBS – BLINKAR MED SKÄMTLAMPORNA*

 

UPDATE: Detta inlägg går inte längre att kommentera. Flera av er gick för långt och det finns varken tid eller ork att sitta och rensa bort rasistiska och grova påhopp.

1

475 Comments

E m e l i e | Mode och vardag

skulle vilja ta olika åsikter från alla partier och sätta ihop till ett. Tänker absolut rösta men vet inte riktigt på vilka än, men lutar åt ett parti mer än andra så får se om det blir de :)

Kenzas svar: Det är lite svårt, alla partier har något bra men alla har även något dåligt. Precis som du säger vill man plocka ihop lite åsikter och starta ett drömparti hehe..

Blomman

Jag ska rösta på sd…. men jag har tyvärr mina andledningar :(

Kenzas svar: I ett val som detta så gäller det att tänka på andra också, inte bara på sig själv. Valet påverkar 9 miljoner människor, inte bara dig. Något att tänka på!

Ida

Det é inget fel att rösta på SD. Men alla tänker bara “rasister” när det kommer till dem. Men saken é den att ni som säger så har ingen aning om vad de mer har att erbjuda som parti, och det de har é inte så pjåkit.

Elin

äh du har ju skrivit förut att du var röd.
tack för att du (och förhoppningsvis INTE men tror på att dom röda vinner ändå) majoriteten av rösterna kommer göra min syster och 13.000 arbetslösa i valet.
skapa jobb trodde jag man skulle göra, men hade tydligen fel.
bra jobbat, hoppas du känner dig stolt över din röst.

dessutom så borde förbifart stockholm byggas! utan massa dröjsmål och mer pengar som en folkomröstning innebär…

anna

jag vet att du vill skämta till det lite och att du säger att du är dubbelmoralen själv osv.

men jag förlorade faktiskt lite respekt för dej nu när du säger att andra personers åsikter är äckliga. jag tycker inte om sd, men dem får faktiskt tycka vad dem vill utan att deras åsikter ska bli kallade äckliga.

Kenzas svar: Du har rätt. Det var fel av mig att skriva “äckligt”. “Hemskt” passar ju så mycket bättre!

Nej till SD

Det är bra att du uppmuntrar dina läsare att rösta ;) Du är verkligen den bästa förebilden inom bloggvärlden. ALDRIG att jag röstar på SD. De involverar sig inte i något annat än fämlingsfientlighet.

BellaVictoria

Jäätte bra inlägg Kenza !
Förresten ang. din nyinköpta Easytones: Fungerar de verkligen som det påstås i reklamen? Är så sjuk suger på att springa ner på stan & inhandla ett par själv nu direkt men man vill ju gärna veta om de kommer att fungera så man inte slänger ut pengar på något som inte fungerar?

Kram
///BellaVictoria

Sara

Fan var bra sagt. Jävla nazister hela bunten. Vi är lika mycket människor som dom. Kenza visste du att de står och delar att baklava i deras “stånd”, hörde det på radio 105,9. En så utländsk och arabisk bakverk i handen på ett gäng inkompetenta rasister. SVERIGE KAN BÄTTRE. Glöm inte, Hitler började smått också..

Louise

Ja är så jävla trött på bloggare som uppmanar sina läsare att rösta. Jag tänker inte rösta. Thats it.

Elin

Och slösar man en röst på Alliansen öppnar man upp för ett samarbete med SD. Så ser verkligheten ut. Man ska komma ihåg, att även om man seglar runt på de olika partiernas sidor och tror att man läser på om deras egentliga avsikter genom att läsa det lättillgängliga, så är det endast valfläsk man får ta del av i dessa tider. Läs på om ideologierna istället och se var de olika partiernas grund egentligen ligger.

Kenzas svar: Precis, det handlar om att kolla runt ordentligt då partierna bara lyfter fram det “bra” på sina sidor.

jessipessi

Håller meed, inga röster på SD!!
måste bara säga, tänkte först inte rösta för jag “orkade” inte läsa på om partierna för jag kunde verkligen ingenting om dem. Men tog mig i kragen och har läst en hel del, så nu vet jag exakt vilket parti jag ska rösta på. och det känns faktiskt grymt att få rösta :D så man borde ta chansen, hihi.

Alexandra

Du tycker att alla ska skaffa sig egna åsikter och inte lyssna på dig.. Sen uppmanar du dina läsare att INTE rösta på SD.
Låter ju rimligt..

Mig lyckas du inte övertala iallafall.
SD 2010!

Mari

Vad bra att du uppmanar dina läsare att rösta =). Hehe, vad mysigt med en egen kock…:)

Ida

Bra där Kenza!! :D en fråga bara… Dina ögonfransar har blivit sjukt långa men hur? :o

Elisa

Håller med dig om det mesta, men inte det där angående att rösta blankt. Att rösta blankt betyder inte att man inte bryr sig, utan att man inte funnit ngt parti som står för det man själv gör. Att rösta blankt betyder ändå att man vill ta sitt ansvar och rösta, för annars hade man inte tagit sig till vallokalen utan stannat hemma (vilket tyvärr många väljer att göra på valdagen!)!!

Fanny

Fast man ser ju hellre att en icke insatt människa röstar blankt istället för att bara slänga iväg sin röst på nåt parti för att rösta på något. Det är viktigare än så. Blankt är tusen gånger bättre att rösta, än att inte gå och rösta alls och är nästan det bästa att göra om man inte vet något om partierna.

Kenzas svar: Absolut, men det bästa är ju att sätta sig in i det lite. Det handlar ju om vårt land! Hur kan man inte bry sig?

Tova

Superbra inlägg Kenza! Nu kan jag inte rösta eftersom att jag inte är 18 år än, hehe. Gillade det sista du skrev starkt! Jag mår illa när jag tänker på SD…

tiina

asså pallla?

moderaterna SUGER!

sd äger. moderaterna säger att dom ska ändra på allt och så. men ingetning händer ?! dom e sämst. seriöst, dom tänker BARA på sej själva, för dom har mycket pengar osvosv. dom är så jävla falska så de e inte sant ;ss

ALLA SOM RÖSTAR PÅ SD ÄR BÄST, KOM IHÅG DET ! :D ♥♥

ninni

jag tycker att man kan rösta blankt, det betyder att man inte tycker något av partierna är tillräkligt bra och då kansket om typ 30% röstar blankt kanska man kommer med ett nytt parti. så att alla blir nöjda.

Elin

@Louise: Den dagen du inte FÅR rösta kommer du nog ångra att du inte utnyttjade din fulla rättighet att rösta och den förmånen att just Din lilla röst väger EXAKT lika tungt som de mäktigaste människornas röst.

Våra förfäder har kämpat med sina liv för den demokratiska rätten att få rösta fram det styrande skiktet. Röstar man inte är det som att spotta de som slet för den friheten, i ansiktet.

Nt

Hahaha, det kommer nog inte spela någon roll att du förbjudit så många^^ Tyvärr men så är det…

josefin

ååh jag hoppas så innerligt att det blir regeringsskifte nu, men det ser inte så ljust ut tyvärr :( Kom igen alla, rösta rätt rösta rött! ;)

Helena

Du kan vara lugn, jag skulle aldrig nånsin rösta på SD!!!

Jenny

Precis! SD går ju emot demokratin och skulle de komma in i riksdagen så skulle jag bli såååå arg :P Jag skulle så gärna vilja höra någon ge någon bra anledning till att rösta på SD. De kanske har någonting som är bra men just de att de är rasister gör att varje människa borde förstå att inte rösta på dem :( Tyvärr verkar det vara något fel på folk eftersom att det just nu ser ut som att de kommer in i riksdagen. Jättebra att du tog upp detta i din blogg! :)

Amanda

Jag är inte insatt i det här med politik alls, och när jag först läste vad du skrev blev jag lite irriterad.
Men sen när jag kom på att SD står för sånt – ja, då är du fan mej ganska smart ändå!

Jenny

Hej, jag tänkte bara säga att SD har inte fått så bra kritik. Men de är ju för att alla har hakat upp sig på att de har en stark åsikt om något och verkligen står för de. SD är inget rasist parti!, om man kollar och läser vad de säger så är de inte emot flycktingar och invandrare så kommer hit. De flycktingar som kommer hit för att de flytt i från krig lr ngt likande är välkomna enligt deras politik. Men de invandrare som kommer hit och bor här utan att jobba lr försöker lär sig svenska.. De som bara lever på bidragen de får från våra skattepengar. De är sånt folk de är emot.
Bara för att jag skriver de här betyder inte att jag tänker rösta på dem, lr att jag är rasistik.. Spelar ingen roll om de hade varit en svensk som sitter hemma och bara lever på bidrag, jag tycker de är helt fel!
Man måste också på något vis “dra sitt strå till stacken” om du förstår. På något vis måste man hjälpa till i samhället för att alla ska ha det bra..

Cornelia

Håller med dig, SD är hemska !!
Och det är jätte bra av dig att du inte berättar vad du röstar på.

melinda

Alltså du säger att man ska läsa på om alla olika partier som finns och sedan bilda egen uppfattning om dom. Visst borde man det men du verkar inte ha läst på om SD. SD har väldigt många bra punkter när det gäller det mesta. Så snälla om du inte kan säga vad du ska rösta på, så ska du fan heller berätta hur andra inte ska rösta. SD borde verkligen få en plats i regeringen och det kommer dom också. Haha hatar såna som tar Jimmie och resten för rasister. Så jävla fult.. SD FTW!

Nurselin

haha. Nu ääääääääääällllllskaaaaaaaaaaaaaaaar jag diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig. Äntligen en bloggare som håller med oss, fan vad glad jag blir Kenza. Du är grym.

V

Jag tycker att det är läskigt hur många det är som vill rösta på SD. Om de vinner så flyttar jag härifrån, orkar inte med Hitler nummer 2.

camila

Jag tycker att du borde skippat att skriva den sista delen, även om jag håller med dig fullständigt. Anledningen är att eftersom du nu vädjar alla dina läsare att INTE rösta på SD (love u, btw) så kommer detta kommentarsfält att bombaderas av en massa jävla smygrasister.

Kenzas svar: Jepp, redan behövt ta bort en massa grova påhopp om vilken jävla arabjävel jag är och jag vet inte vad.

Caroline

Om man inte får rösta på SD enligt dig (även om du inte tycker om dom så är det inte okej för andra att tycka att dom har bra åsikter, nej nej..) så borde man inte få rösta på Moderaterna heller då? De är VÄLDIGT lika SD när det gäller tex invandrarfrågor, enda skillnaden är att SD STÅR FÖR DET DOM TYCKER.

Det är fel av dig att förbjuda någon till att rösta på SD. Alla var vi rätt till vår egna åsikt.
Och tar du bort denna kommentaren nu för “att det anses vara stötande” så blir jag sur.

Kenzas svar: Jag håller inte med dig. Och att jag förbjuder mina läsare till att rösta på SD var inte direkt seriöst. Trodde det framgick rätt tydligt? Självklart kan jag inte förbjuda någon till att göra något. Jag är väl ingen jävla drottning heller.

K

Jag håller med dig i halva din blogg. Du borde inte som förebild flr så många säga att demokratin är viktig och att alla ska rösta. men då skall du inte säga att de inte ska rösta på SD.

Hur hänger det ihop med att du inte vill påverka andra?!?

Om man vill rösta på SD så borde man få det utan att du skall tycka det är äckligt! Sverige är demokratiskt, alla skall ha rätt att rösta på vad de vill utan att bli beskrivna som äckliga!

Det är hemskt att diskriminera människor utifrån deras röster.

Linnea

Min första röstning också, känns bra! Det svåra är bara vilket parti man ska rösta på. Är inte insett alls men försöker läsa på så jag röstar rätt för mig :P

Ha de bäst gummihäst :D

Jenny

Personer som säger att dom vill rösta på SD! Jag tror inte att ni inte har läst på. Sverige demokraterna är ett parti som är det mest själviska som finns i detta land. Det går inte att gömma att många invandrare gör väldigt många dumma saker, men har ni tänkt på att våra egna medmänniskor är minst lika hemska? Bara för att du har en bakgrund som innebär att du har ett annat språk eller en annan hudfärg så behöver det inte betyda att du är ond på något vis. Det är det Sverige demokraterna inte ser. De ser bara det dåliga hos alla människor som inte har svenska föräldrar. Men de som har utländska och är födda i Sverige, är de inte minst lika svensk som Du? Jag ska be och tala om för er att det är de. Om du har danska föräldrar och är född i Sverige, är du mindre svensk än mig då? Även om Danmark ligger runt om hörnan så tillhör de också (som ni vill kalla det) invandrare! Även om Danmark sägs vara “mer svenskt”, bara glöm det bara! Tänk efter innan ni tar ett stor beslut till den svenska regeringen, gör inga misstag som du en dag kommer att ångra!

jag älskar dig kenza!!

Kenza du är verkligen en smart tjej som tänker på andra. Du är den enda smarta tjejen som bloggar tycker jag. SD ska man verkligen inte rösta på. De tänker inte på folk där ute som lider o verkligen behöver komma till sverige eller bo i sverige. Skit i vad andra säger för vi alla vet att du är en smart & vacker tjej. Fortsätt så du kommer komma långt i livet!! ÄLSKAR DIG.

moa

åååh känner mig maktlös när jag läser att folk ska lägga sin röst på SD… Outbildade människor som inte har någon aning om vad de gör.. USCH :(
btw, bra gjort av dig att skriva nej til SD!!

Cassandra pa kreta

det enda SD kan driva politik om ar invandring! kolla partiutfragning pa aftonbladet det enda dom har en asikt och en plan for ar invandringen.. ett sadant parti kan vi inte ha i riksdagen.. och som sagt hitler borjade smatt han med, det ar val ingen hemlighet att hela bunten ar framlingsfientliga, det vore pinsamt for sverige som land om SD kom in riksdagen..

Linus

Saken är den att det är inte konstigt varför så många röstar på SD, det ligger alltid en anledning till varför gör som man gör. det har aldrig slagit någon att det kanske är för att Det finns FÖR många invandrare i det här landet, om några år kommer det inte finnas några helsvenskar kvar?! det finns fler icke svenskar än svenskar i det här landet och det är SJUKT! detta är sverige för fan!

Kenzas svar: Fast vi kan ju inte ro för det. Utländska killar är ju så snygga så då blir det ju inga helsvenska bebisar ;-) Nejdå, men jag förstår ärligt talat inte vad problemet är. Vi alla är människor. Vi alla är lika värda. Vad gör det om du ser en blond kille eller en mörk kille på stan? Är det jobbigt?

Amanda

Det är bara bra att en person (du) som många unga tjejer ser upp till skriver ut att SD inte är något bra parti, eftersom att det är så många som läser din blogg! Ta ingen skit av alla som tycker om SD och som kommer vilja kommentera dumma saker. :) du är grym!

jolin.

Tycker att det är fel att du säger till dina läsare att de inte ska rösta blankt eftersom de blanka rösterna också är viktiga. De uppmanar ju politikerna att ändra på sig och försöka se vad som är fel. Men annars superbra :)

Nathalee

Fast du har ju visat lite vart du står politiskt. I något inlägg för några månader sedan skrev du något om dålig behandling av djur och i samma inlägg något politiskt.

kale

Jag håller med dig till hundra! SD är inget parti att hurra för, det känns som att sverige kommer se ut som tyskland gjorde om de vinner valet.

Vilket jag inte tror, men ändå. Förstår inte varför folk ska vara så främlingsfientliga. Vi är lika allihopa.

shoakan

haha oh vad jag älskar dig! JAG LOVAR JAG KÄNDE PÅ MIG ATT DU SKULLe SKRIVA NÅGOT OM SD! JAG HÅLLER MED DIG! BORT MED SD! :D

Vilma

Jag tycker det var modigt av dig att skriva den sista delen. Jag håller med dig till 100% för du visste hur mycket skit du skulle få för det.
Skulle vara intressant att veta vilket parti du ska rösta på men jag förstår att du inte säger det.
Tack för en bra blogg <3
KRAM!

trött på dig

du var röd förut men när pengarna började rulla in i kontot och du blev “kändis” så är det ett äckligt parti att rösta på eller nej.. “hemskt”.
Jag skäms för att läsa din blogg eftersom du tror att du har högre status i det här landet och tror att du kan predika om att “allas röster är viktiga” BLA BLA BLA och sen ber du dina läsare att inte rösta på SD. Som du säger så vill du att man ska tänka på hela landet du tänker ju bara på dig själv och dina pengar.
Du har inte status för att du BLOGGAR ? Du tjänar pengar på att skriva om ditt liv ahahaha patetiskt.

Kenzas svar: Eh, jag tror du blandar ihop SD (Sverigedemokraterna) och S (Socialdemokraterna)? Haha..

Natalia

Jag tänker rösta på SD just pga av den anledningen att jag inte tänker på mig själv. Jag tänker på våra stackars pensionärer som får sina pensioner och pengar till sina äldreboenden sänkta. Jag tänker på alla stackars tjejer som blir brutalt våldtagna och attackerade av MENA-folk som anser att alla svenskar tjejer är horor. Jag tänker på alla ungdomar och studenter som inte kan flytta då många lediga lägenheter tas upp av invandrare. Jag tänker på alla miljarder som kunde spenderats på sjukvård, skola och liknande istället för att importera tiotusentals lågutbildade somalier/kurder/araber/afghaner som aldrig kommer göra något annat än att gå på bidrag. Jag tänker på alla stackars människor i Malmö och Södertälje som mer eller mindre hålls gisslan av kriminella invandrargäng. Är för övrigt invandrare själv.

Victoria

Du är en bra förebild när det gäller valet, SD är inget snällt parti!

camila

Vet du vad Kenza? Antingen tar du bort det lilla du skrev sist eller så raderar du hela inlägget. Trust me, det är inte värd att ha en sådan mentalt störd grupp on your bad side. Man vet inte vad de är kapabla till att göra….och det skulle inte direkt förvåna mig om du fick en massa vidriga hot mejl just nu.

:(

BEA

Lool. Du kan väl inte bestämma att man inte får rösta på SD. Det är väl ens eget val!?!!
:S :S :S :S

Sylvia

Ibland undrar man vad ni storbloggare får för jävla stolpskott till läsare? :)

Annars håller jag med dig att man fanimej ska gå och rösta! Det var någon kommentar här uppe som menade att du inte är påläst för att du inte tycker att SD är bra. Det är väl uppenbarligen just då du ÄR påläst? Kan jag tycka iallafall. Vi får hoppas att det blir största valdeltagandet nånsin i år!

Frida

aah jag måste verkligen läsa om på alla partierna, för jag vill röste och precis som du säger så känns det bara dumt att kasta bort sin röst på något helt random. Jag vill veta vad jag röstar på liksom! :D

Ida

Svar till Jenny: du har helt jävla rätt!!! Alla vi är människor oavsett bakgrund eller hudfärg.

- | | Carro | | -

Yey, äntligen får jag rösta också =P
Jag vet helt klart vilka jag inte ska rösta på..har jag vetat sen jag var 16 :P Och håller med dig att man bord eläsa på lite om partierna innan de bara slänger iväg nån röst på nått som “låter bra” typ.. jag vet flera som röstat tidigare på partier “bara för deras vän eller liknande gjort de”..sånna som inte har koll.. men man kan int eheller tvinga folk att rösta.jag har försökt med min syrra men hon är verkligen inte intresserad för fem öre, inte insatt alls och hon kommer inte rösta i år sa hon..så likabra att jag slutar tjata på henne =P

Cornflakes

SD är ett par idiotas!
inget fel med att du säger det,
din blogg och dina åsikter

Emma

Håller verkligen med dig om att alla som får SKA rösta! Om man inte röstar och är med och bidrar till demokratin kan man inte sen klaga på hur landet sköts. Alla har chansen att påverka och borde ta den :)

Julia

Kan fortfarande inte förstå att vissa kommer rösta på SD och använder sig av argument som “de är inte rasistiska”. Alla riksdagspolitiker (som faktiskt har vett i hjärnan) är överens om att SDs politik är invandrarfientlig, varför skulle dem då inte vara det? Tack gode gud att de som har kommenterat att de ska rösta på SD är i 13-14-årsåldern. Hoppas verkligen att de skaffar lite vett inför nästa riksdagsval. Själv ska jag rösta rött då det gynnar arbetslivet mer. Varför? Moderaterna ska privatisera alla företag och sälja företag till privata ägare. Vad händer när företag är privatägda? Jo, ägarna kan då sätta egna krav på sina anställda vilket betyder att de kan göra vad som helst för att tjäna mer. Rika blir rikare, fattiga blir fattigare. Det är här moderaternas ideologi kommer in. Så som Kenza säger, läs vad varje parti står för och deras ideologi. Rösta inte blankt! Spelar ingen roll om ni röstar rött eller blått.. utan röster = ingen demokrati.

Amanda Gullmarson

vart kommer dina jeans från som du hade på vinjetten? De gråa?
Men fan.. du ska absolut INTE bry dig om idioterna som kommenterar. Det är fritt land, man får tycka vad man vill och det finns något som kallas för öppna åsikter! Kramar!

Daniela

Alltså jag är riktigt rädd att SD kommer in i riksdagen det kan skapa sjukt mycket problem i Sverige. Folk som röstar på SD anser jag är okunniga människor som inte har läst på ordentligt. Titta bara på deras valfilm, har du sett den Kenza? Det är skrämmande! Usch man blir mörkrädd när man tänker på det här. Sedan gör det inte saken bättre när man ser opinionsmätningarna och ser att dom ligger på 7 procent just nu, fyfan förstår inte alls hur folk tänker.

Mia

Jag blir mörkrädd när jag läser att många gillar SD. Unga människor, som säkert kommer ha rösträtt om 4 år. Jag blir arg och ledsen och förbannad när jag tänker på hur sånna kommer FÖRSTÖRA Sverige genom att rösta på ett skitparti som SD. SD som inte accepterar människor och som inte vill ha en mångkulturell värld, vill gå ut ur EU och som gång på gång skämmer ut sig själva. De är helt enkelt hemska. Jag vet inte riktigt vad de gjort som fått så många unga att gilla dem, gett er godis kanske?

Det är så himla viktigt att man röstar, oavsett om det är blankt eller på det parti man gillar (efter att ha läst på!) men sitt inte hemma – gå och lämna en röst! Men för guds skull – rösta inte på människohatande SD. Såvida ni inte vill förstöra Sverige. Gillar man Sverige så röstar man INTE på SD.

CCCC

Fattar inte hur folk kan rösta på SD? vissa människor säger att dom INTE är rassister men vafan kallar ni det då? DET ÄR REN RASISM SVERIGEDEMOKRATERNA.
ALLA BORDE RÖSTA I VALET MEN FAN HELLER INTE PÅ SD. Jag har ingen respekt för dom huvud taget. jsg brukar säga att jag acepterar allas åsikter men jag gör faktiskt inte det, SVD är respektlösa rasister som inte är värld en enda liten vink. Om dom kommer in i riksdagen är det kört för sverige.
Vi kommer bli kallade för nazister och bli påhoppade av människor i hela världen och min fråga är vill ni verkligen det? Sverige är ett nationellt land och alla är välkomna!

Jag kan tyvärr inte rösta men jag kan visst påverka i valet jag kan påverka människor med min rösthörd att ändra åsikter & höra från ett annat perspektiv. Så alla som inte kan rösta BULLSHIT Ni kanske inte kan rösta skriftligt men ni kan rösta muntligt med att göra era röster hörda.
Bra skrivet kenza, och bort med SVERIGEDEMOKRATERNA!

Maggy

Jag tycker det är jättebra att du uppmanar dina läsare att rösta! Jag undrar verkligen om du är röd eller blå.. men jag tror röd.., fast vem vet :D.. Dem flesta människorna med mycket pengar röstar ju blått eftersom dem inte vill betala mycket mera skatt är dem med mindre pengar, men ja, jag är röd iaf, haha. Inte för att jag får rösta än.. 8 år kvar för min del… *suck*

L

Jag tycker att det är bullshit om man inte röstar.
Jag är endast 13 och är mer insatt i valet än dem flesta vuxna jag känner.
Och dedär med SD, alla överreagerar, hon skrev tillochmed ” *OBS – BLINKAR MED SKÄMTLAMPORNA* ” för att ni inte skulle säga sådär, hon TVINGAR inte sina läsare till något utan hon säger bara att det är rasistigt att rösta på dem, och jag håller me.
Bra skrivet kenza!

SD

Väldigt tråkigt att så många har något emot SD, antingen är ni rent utav dumma i huvudet eller så har ni ingen koll på politik.

SD är det parti som tilltalar mig mest och även de jag kommer rösta på.

Eftersom ni inte verkar ha någon som helst koll på SDs politik kan ni ju glida in på deras hemsida (www.sverigedemokraterna.se) och sluta läsa det Aftonbladet skriver.

SD 2010!

Karina

Kenza nu tar jag dig verkligen på allvar! Gud va bra att du också bryr dig om politik och inte bara är som alla andra dumma bloggerskor som verkligen inte tänker på annat än kläder och smink.
Det finns inget ord för SD. Ja, jag har undersökt och jag sätter mig verkligen in i politik eftersom att jag älskar det men jag kan adrig förstå mig på SD. Det är som om de har en massa fula ord om invandrare (muslimer) inne i huvudet som gärna vill ut men de vågar inte. Inte de “riktiga” SD-politikerna iaf. De vanliga svenskarna som är SD inriktade kan säga hur mycket skit de vill utan att det någonsin händer något, oftast är det så iaf. När det gäller SD:arna tänker jag oftast denna tanken – är de verkligen det vi kallar MÄNNISKOR?

Men om du och alla er andra som läser detta vill vara med och påverka och bekämpa det rasistiska i vårt samhälle ska du skynda dig och bli medlem i sveriges största anti-rasistiska organisation – Ungdom Mot Rasism!
Vi väntar på dig och bjuder dig varmt välkommen :)

Serri

Go SD. De har min röst.

Du kan dra åt skogen din lilla tönt, trodde du var smart men inte då.

Hoppas du blir utvisad gumman ;)

Rebecca

Jag tror det är alldeles för många som har fördomar om SD och ifall någon börjat se dem som rasister så är det så det är. Jag har nyss fyllt 18 och har själv svårt inför mitt val, men jag måste säga att jag lutar lite smått åt SD. Jag känner en som är språkrör för SD och hon är inte rasist överhuvudtaget, hennes bästa kompis är till och med invandrare. Vad SD vill är ju bara att se till att invandrarna som kommer hit får det bra och inte bara kommer hit, slängs in på samma ställen, skaffar sig ett skitjobb eller bara lever på socialbidrag! och det tycker jag är rätt utav dem :) håller även med dom om att vi borde få behålla vår svenska kultur, för det är väl det som är det roliga med länder att vi har vår egen kultur? Sen har dom andra bra punkter också som nästan allt folk bortser ifrån för det enda dom ser är ju rasism. Btw gillar din blogg starkt Kenza :)

Petra

bra skrivet kenza du har rätt till att ha en åsikt precis som alla andra utan att bli påhoppad.Och det sista fattar ju vilken idiot som hellst att du inte var seriös med nog för att du har helt rätt men vissa verkar inte förstå bättre.. U GO GIRL!

Cordelia

ÖÖÖÖÖH NU BLIR JAG RIKTIGT IRRITERAD!!!!!!!!!! Ska inte Kenza få säga så för att hon är en stor bloggerksa som enligt några tror för mkt om sig själv men en vanlig männsika får säga så eller? Isf är det ju ni som gör det till att itne hon kan säga så för hon är väl ocskå en vanlig männsika som kan säga vad hon tycker?

GO KEEEEEEEEENZA!

Cordelia

KOMMER SD IN I RIKSTAN SÅ UNDRAR JAG VA DET BLIR MED DETTA LAND

felicia

Jag har verkligen för mig att du sagt att du är moderat :) Och det vore ju självklart inte så jättekonstigt om du var det med tanke på dina företag osv.. Det är OKEJ att rösta på något som gynnar sig själv, för det är vad alla gör.

Linda

Tycker det var lite dumt att skriva så även om jag håller med dig. För i så fall vill jag uppmana folket att inte rösta på de rödgröna för jag vill inte ha en kommunist som styr i Sverige! :)

Emma

SD är sämst, så jävla sant. Jag har dock själv lyssnat på en debatt med SD och dom är väldigt bra på att prata och få det att låta som att dom “bara är ett parti som tycker att Sveriges invandrarpolitik är fel”, t.ex. för att alla invandrare inte lyckas komma in i samhället.
Men:
Otroligt många av deras medlemmar kommer från Nationaldemokraterna som har massa nazistiska/rasistiska åsikter.
Dom är öppet emot “ett mångkulturellt samhälle” och står för “trygghet och tradition”. Behåll Sverige Svenskt är också en fras dom gärna använder sig av.
Partiledaren författade en debattartikel i aftonbladet för inte särskilt länge sedan med rubriken “Muslimerna är vårt största utländska hot”.
Om man inte ser att SD vill minska o minimera invandring så är man blind. Varför skulle vi inte vilja hjälpa våra medmänniskor som behöver komma till ett nytt land?

anna

DET FINNS ETT SÅNT PARTI KENZA

iaf i Kungälv

UTVECKLINGSPARTIET. googla
SOM TAR FRÅN BÅDE VÄNSTER Å HÖGER

nu röstar jag inte på dem så jag är inte så insatt
men de finns

Angelica

röstar lätt på sd, finns alldeles för mycket sånt här i sverige och det är dom enda som inte sköter sig som man ska.. man ska kunna våga gå ut ensam på kvällen utan att det kommeer nån blattejävvel och hugger en.. En ärlig röst på SVERIGEDEMOKRATERNA…

Lisa

Bra inlägg. Det är faktiskt din blogg och du får skriva vad fan du vill.
Det folk inte fattar om SD är att 95 hade de bombarjackor, rakade skallar och flaggor med hakkors. 96 kom Åkesson med den brilljanta iden att de ska börja klä dig i kostym så människor inte kan se deras true nature. Och se nu hur långt de har kommit?

Julia

Hur tror ni att Sverige skulle se ut om SD kom till makten? Tror ni verkligen att de klarar av att styra ett helt land, när det enda de kan någonting om är migration och integration? Om ni nu skulle ta er tid och kolla på några debatter mellan Jimmie Åkesson och någon annan, så skulle ni inse att de är långt ifrån kapabla till att styra ett helt land med den politik de driver idag. Alla deras åsikter är långt åt helvete, och det skulle ni också tycka om ni bara ville inse.

Var inte stolt över att vara svensk, var stolt över att vara människa.

johanna

haha jag fattar inte att folk tar det sista på allvar, ganska obvious att det är oseriöst..

Hejhej

Ehm… Rösta visst blankt, det är mycket bättre att rösta blankt än att rösta fel bara för att rösta! Man kanske inte ens tycker att det finns några bra partier därför ska man visa sitt missnöje genom att rösta blankt eller för att men helt enkelt inte är insatt! Det är viktigt att rösta för demokrating men rösta för i helvete inte bara för att rösta!

emma

du har precis sjunkit väldigt mycket i mina ögon.
Du svarar ju så extremt kaxigt till vartenda en av alla kommentarer!
och ja jag är SD som in i.

Victoria

det läskiga är att SD uppskattas ha 7% av alla röster, vilket betyder att de kommer komma in i riksdagen.. och då är det kört. det kommer bli fulspel mellan de röda och SD, och sverige kommer förstöras.

Jag tycker det är så absurt när folk anklagar invandrare för att förstöra sverige och “det svenska”, utan invandrare hade inte sverige varit någonting! det finns knappt något som är helsvenskt, vi är ett land som byggts av många olika traditioner, religioner, kulturer och nationaliteter.

Alla som håller med SD om att invandrare tar våra jobb, kolla upp vilka jobb som de verkligen tar. Majoriteten jobbar med sånt alla “fina” (som de tror de är) svenskar inte vill jobba med; tunnelbana, taxi, städare osv. Läs på för fan innan ni börjar stödja SD.

Vår största och viktigaste uppgift nu är att få folk att inte rösta på SD. Främlingsfientlighet och rasism hör inte hemma j i ett sånt utvecklat land som Sverige.

anna

ps, ang att du skrev att man skulle starta ett parti som tar lite av varje, det finns alltså
finns kanske nåt likande hos er med
utvecklingspartiet
att vara insatt skrev du e viktgit!!!!

men många verkar inte vara det.
för folk känner ju bara till de största partierna….

kram anna

Andrea

Hehe, du säger att dina läsare får rösta på vad de vill så länge de inte röstar på Sd.. så bra då att jag ska rösta på SvP ;D

Ace

Hej!

Läste lite högre upp i kommentarerna angående det här med att rösta blankt.

Tyvärr, blandar man nog ofta ihop syftet med att rösta blankt och att inte rösta överhuvudtaget.

Genom att rösta blankt uttrycker du missnöje med alla partier, det innebär egentligen inte att man är apatisk till politiken.

sandra

Jag ska rösta på sd…. men jag har tyvärr mina andledningar

Kenzas svar: I ett val som detta så gäller det att tänka på andra också, inte bara på sig själv. Valet påverkar 9 miljoner människor, inte bara dig. Något att tänka på

Kenza, hur kan du ens säga så? Alla har rätt att få bilda sina egna åsikter och hon/han har troligtvis ganska vettiga anledningar till att rösta på SD. Jag kommer inte rösta på SD men förstår verkligen de som gör det. Sverige släpper in hur mycket invandrare som helst, min bästa vän blev i våras grovt misshandlad av en mörkhyad helt utan anledning och när jag var på fest för några veckor sen blev jag kallad för “jävla svennehora, kör upp något i din äckliga fitta” bara för att jag sa nej till att gå på en promenad med honom mitt i natten… En annan gång blev jag kallad för “jävla svenne unge, gå och dö” bara för att jag sa var jag bodde när dom frågade (bor i ett svenne område)

Kolla på efterlyst, när offren ska beskriva gärningsmannen så är det NÄSTAN alltid “pratade med svensk brytning, mörkhyad, blalbal”

Sen är det dåligt att dom tex. drar alla muslimer över en kam med det är helt klart för mycket invandrare i Sverige. Desutom vill även SD höja straffen för alla brott (inte bara för invandrare) och jag tycker iaf att straffen är för milda här i Sverige. Tyvärr hatar många SD för att dom blir så fruktansvärt svartmålade här i Sverige i media.

Johanna

Härligt att höra lite åsikter från dig! :D
Håller med dig fullt ut! Blir otroligt sur på de som slösar bort sina röster genom att rösta blankt eller inte röstar alls.

Speciellt eftersom jag har den EEEENORMA otur att missa valet med ett enda jävla år… jag fyllde nyss 17. Jag är intresserad av politik och då är det extra surt att man inte ens får rösta. Men jag får väl utnyttja mina fyra extra år som jag får och lära mig ännu mer så att jag är ännu mer säker inför nästa val!

Bra att du uppmanar folk till att rösta, det är allt för lite intresse för politik bland ungdomar. Otroligt synd tycker jag.

Jennifer

Jag håller med dig lite om de sista, men inte för att jag har något emot invandrare, snarare vad dom gör.. jag känner flera stycken jättesnälla invandrare, men jag vet nog om fler som kanske inte valt rätt väg i livet. Fast sen tror jag att om en invandrare gör fel, har vi nog lättare att döma de andra invandrarna också. Sen i min skola vet jag att svenskar och invadrare inte behandlas lika, slår en invandrare ner någon får han prata med rektorn och de enda vi får till svar är “han vet inte bättre, han lär sig snart hur man ska bete sig”.. Men om en svensk slår ner någon, blir de ett jävla liv på alla..
Sen tycker jag att alla som klagat på Kenza och kallat henne för “jävla arab” osv.. Ni ska veta att Sverige Demokraterna har rätt o tycka vad de vill, Kenza har rätt o tycka vad hon vill, ni har rätt o tycka va ni vill, så länge ni inte trycker ner någon! Vad jag ser, har Kenza inte tryckt ner någon, utan sagt sin åsikt. Medans ni har gjort bort er totalt, nått o tänka på kanske?

Malin

Många av oss håller nog med i mycket SD säger, men få vågar stå för det. Jag förstår inte vad som är så farligt med dem.

Elin

Jag får inte röst, dock bara i skolan på skolvalet, men de blir inte & rösta på SD iaf! Tänk egentligen hur många finns det i SVerige som är HELHELHEL svenskar? okej alla skulle ju inte behöva flytta men om man tänker i princip. Och då skulle det ju inte bli någon mer pizza,kebab osv för vi som är hel svennar är ju inte så speciellt bra på de! jag håller med dig Kenza! :)

Elin

Men jag tycker att dom utlänningar som inte sköter sig ska få flytta härifrån! OCh dom som sköter sig & så ska få stanna kvar! :)

Alma.

Alltså vadå? Om en invandrare är på ett sätt betyder det att alla andra är det också? Betyder det att jag är på det sättet? Att jag snor, förstör & kallar andra för dumma saker? N E J! Jag sköter mig och respekterar, precis så som det egentligen ska vara. Men tror ni att alla svenskar sköter sig och respekterar? N E J! Så varför gnäller ni över att alla invandrare gör det för? Fattar verkligen inte! Och om jag nu skulle bära slöja (vilket jag inte gör) vad spelar det för roll liksom? Det är en religion och vissa brukar respektera den religionen man tillhör och dra en slöja över huvudet, om ni nu tillhör en religion respekterar ni inte den eller? Tänk lite istället för att tänka och säga rakt ut framför andra att alla invandrare borde sticka härifrån för att dom förstör! En kille i min klass satt och sa såna saker och där satt lilla jag och fick lyssna på allt att vi invandrare gjorde det och det. Kul liksom, jag som har bott här i hela mitt liv och blivit bra uppfostrad och som inte gör ett skit av det han sa att vi gjorde..

Sabbi

Jag fullkomligt älskar att Sverige är mångkulturellt och flörtar gärna med utländska killar då dom är såå snygga hehe :D Men en sak får mig att nästan önska att sverigedemokraterna får en känga röster och det är att Sverige inte klarar av invandringen längre. Det har helt enkelt gått för fort. Snälla ni som tror att allt går som på räls – ta er ner till närmaste migrationsverk och se sanningen med egna ögon. De asylsökande sitter i hoptryckta i ett litet rum i väntan på någonstans att ta vägen. Ingen kan svenska ingen vet var dom ska ta vägen. Och det är endast en bråkdel av dem som får hjälp. det tycker jag är orättvist och fel!!

LÄS

Sverigedemokraternas problem är att de längtar tillbaks till sina romantiskt färgade barndomsminnen. De längtar tillbaks till blomsterängen och de röda husknutarna. De längtar tillbaks till en förvrängd bild av en sagovärld som de missuppfattar som Astrid Lindgrens. En värld där kvinnan stod i köket, där homosexualitet var en sjukdom, där andra världskriget just lagt sig, där internet och ingen globalisering existerade.

Det är jobbigt att bli vuxen och våga möta världen som den faktiskt är: global, kosmopolitisk, pluralistisk och mångkulturell. Om samexistens ska vara möjlig i en sådan värld krävs först och främst respekt för de mänskliga rättigheterna och alla människors lika värde.

…En del av en jävligt bra krönika om SD av Christer Sturmark. Läs resten här http://www.newsmill.se/node/13054

Isabel

Angående SD så känns det lite som det är lika mycket de Rödgröna och Alliansens fel att det går så bra för dem. Sverige har misslyckas med integrationspolitiken och skulle de stora partierna ta upp problemet så skulle dom få många av SDs väljare. För det finns skäl till att rinkeby är som det är och det är inte invandrares fel utan den bristfälliga integrationspolitiken. Folk borde absolut inte rösta på SD men har man bott eller bor man i områden där invandrare och flyktingar inprincip dumpas så förstår jag om man är förtvivlad. Men det finns vettigare saker att göra åt problemet än att rösta på SD! Att rösta på SD sätter fler käppar i hjulen för integrationen. Om du tänker rösta på SD leta iställe efter ett parti som kämpar för det svenska samhället på riktigt utan ett ökat förtryck emot ensklida grupper i samhället.

ingrid

RÄTT KENZA!! RÖSTA INTE PÅ SD!! dom är farsister, rasister, nationalister och framhåller oss svenskar som bättre än alla andra. Dom har fastnat ute på glesbygden för 100 år sedan!
Det är min åsikt.

Alexandra

Jag tänker rösta på SD. Du verkar inte vara ett dugg insatt i SD’s åsikter. Det handlar inte om främlingsfientlighet och rasism utan om att värna om de som finns i sverige NU, dvs. pensionärerna, barnen, de sjuka och de som arbetar, och att ta hand om de invandrare som redan finns i sverige, inte skicka ut dem, men inte heller ta emot fler innan situationen är under kontroll igen!

Just nu läggs dessutom enormt mycket pengar på massinvandringen, som istället skulle kunna läggas på pensionärerna så att t.ex. Gun och Bertil som aftonbladet skriver om ska kunna fortsätta bo ihop efter 57 år tillsammans.

Sandra

Jag har redan röstat ;) Förtidsröstade den 1 september, en halvtimme efter dom öppnat!

Kan tipsa om valpejl.se där man kan göra ett test där man tar ställning till olika förslag/påståenden och sedan får ett diagram över hur mycket ens åsikter stämmer överens med de olika partierna. Är ett ganska bra sätt att starta om man är förvirrad och inte så insatt :)

sandra

hahah asså jävla mongolider! borde starta ett parti “lär er läsa mellan radera” fattar ni inte att hon skojade lite eller? tror hon vet ganska så väl själv att hon inte kan tvinga er till ngt…..

Julia

Kenza kan du inte säga vilket block du tillhör? vänsterne eller högern? :) det avslöjar ju trots allt inte vilket parti du ska rösta på! ;)

Linda

Hej Kenza!

SD – är ett parti som aldrig kommer att vinna! De är hemska, vet inte med vad de tänker, eller om de överhuvudtaget tänker?

Mycket bra blogg!!

Moa

Folk borde läsa på lite om blankrösten innan de slänger bort sin röst på det sättet. Blankrösten räknas INTE som att man “är missnöjd med partierna” och det sänder inte heller sådana signaler till partierna, eftersom att det inte är en officiell betydelse bakom blankrösten. BLANKRÖSTEN RÄKNAS SOM EN OGILTIG RÖST – så den enda skillnaden mellan en blankröst och att inte rösta alls är att blankrösten endast visar på ett valdeltagande! Så ni som är så pass lata att ni inte orkar ta ansvar för ert eget röstande, ni kan ju veta att er blankröst inte betyder någonting.

I övrigt blir jag irriterad när jag läser att folk skriver att folk som röstar på SD är “outbildade” och “rasister”. Jag röstar inte på SD själv men tycker det finns vissa vettiga punkter i deras valmanifest, och det är många medelsvenssons som t.ex. tycker att det är orimligt att ta in en massa anhöriginvandrare till vårt land när många människor som bor där redan varken har jobb eller bostad. De tycker t.ex. att det är logiskt och rätt att kräva språktest på de som vill ha uppehållstillstånd här. osv. Det betyder inte att man är rasistisk, och att man hatar invandrare, även om det såklart finns väljare till dem som är det också. Men man kan inte dra alla över en kam och kalla dem rasister eller nazister – det är oerhört fördomsfullt. Dessutom finns det ingenting som tyder på att SDs väljare skulle vara outbildade – det är en otroligt fördomsfull bild man själv målat upp för att man inte håller med om det de säger.

Ida

Grymt Kinza! Är så äckligt trött på alla bloggar som skriver typ “skulle aldrig rösta på socialdemokraterna, usch” (och ja, det hade varit lika jävligt om det hade stått moderaterna).

Skönt att någon är lite vettig :)

LORISSALOVEBOMB

sååå rätt att förbjuda oss! ;) Det värsta är att jag tror att de har en chans att komma in i riksdagen nu… hur gick det till?

För mig blir det miljöpartiet.

Josefin

Håller, med! Väldigt oroväckande att det finns så många idioter i detta land som kan tänka sig att haka på SD…

Natalia

“Varför skulle vi inte vilja hjälpa våra medmänniskor som behöver komma till ett nytt land?”

Bland annat för att det kostar enorma summor pengar, något som inte växer på träd. Det leder också till kulturkrockar och till att ghetton bildas vilket i sin tur leder till kriminalitet. Därför. Men också för att de allra flesta invandrare faktiskt inte är riktiga flyktingar. Många kommer hit endast för att ens hemland är fattigt och för att vi slänger pengar omkring oss.

Erika

Vi håller på och läsa om val i skolan nu. Iband kan det faktiskt vara kul och intressant men ibland kan det var så VUXET!! hehehe…. om du förstår vad jag menar:)
Men det roligaste vi ska göra nu med val det är att gå runt på stan och fråga människor där vad dom tycker om valet och sånt:D det ska bli kul!!
Kram<3

Isabelle

Jag kan inte förstå hur man kan vara så hjärntvättad som man måste vara för att tro att SD står för något bra! :O

Malin

Håller med dig Kenza om att alla borde ta till vara på sin röst och gå och rösta! Om man inte röstar kan man ju inte heller sitta och klaga på något sen. Och de som säger att de inte bryr sig om politik bryr sig visst, eftersom de orkar sitta och klaga på hur saker och ting sköts. Därför borde alla rösta!

Och jag håller verkligen med dig om SD, och jag tycker det är synd att du nu kommer få & säkert redan fått en massa hat-kommentarer bara för att du säger vad du tycker om SD mer eller mindre. SD är ju inte ett demokratiskt parti och det är ju därför de inte fått mer uppmärksamhet i media och inte fått komma och föreläsa i skolor osv, så då borde ju alla förstå (iallafall alla de som säger att de INTE är rasister) att SD inte är ett parti man ska rösta på då det inte är demokratiskt och vi lever i en demokrati.
Jag håller med Daniela om att man blir mörkrädd när man tänker på det här, hur folk säger att de ska rösta på dem för att de tycker NÅGOT med dem är bra men inte vet ALLT annat de också står för. Usch säger jag bara!
Om SD kommer in i regeringen så är det ju seriöst SJUKT. Vet inte om jag kommer vilja bo kvar här om de kommer in i regeringen. Fy!

IDA

varför är SD ett hemskt parti? För att de vill ändra på INVANDRINGSPOLITIKEN? som sagt det är politiken, INTE invandrarna som SD skyller på!
Vi lever i demokrati och hörde du vad som hände med en ung kille som var sverigedemokrat? Jo maskerade män slog sig in i hans lägenhet och ristade in ett hakkors i pannan på honom?
Jag antar att du menar att SD är ett rasistiskt parti, men isf gör då som du skriver, gå in på deras hemsida och LÄS! jag lovar, hittar du något rasistiskt där så ska jag hugga av mig armen. Och ingen tar någonsin upp svenskrasismen?
INvandringen är idag ett problem, eller skulle du vilja bo i tex rosengård?
Sen att folk skriver att vi ska hjälpa, det är en jävla skillnad på INVANDRARE och FLYKTINGAR.
Vi ska inte behöva anpassa oss efter invandrare, de ska anpassa sig efter oss, i viss mån! Naturligtvis ska de ha rätt till att utöva sin religion. Men inte på bekostnad av vårat samhälle.

n

helt seriöst, de som uttalar sig om SD borde kanske läsa partiprogrammet först…dessutom är det väldigt lågt att riksdagspartierna och de som röstar på dem att anklaga SD för att vara naziparti. De borde vara glada att SD inte använder samma låga knep mot dem och drar upp gamla citat från olika riksdagsministrar m.m. Eller t.e.x. tidigare vänsterns starka band med kommunisterna i sovjet, där Stalin inte bara mördade fiender utan också sitt eget folk (inklusive ministrar), eller att nazisympatiserande partier bröt sig ut från högerpartiet på 1930(vilka är dagens moderater) Nu uttrycker jag inte här min åsikt inför valet utan bara vad jag tycker om det faktum om att folk snackar om sånt de inte vet ngt om, det är ju inte bara SD de är låga mot heller, alla har väl sett LO:s affischer mot alliansen. Ni vet där det står “helsjukt” eller “dumsnålt” m.m. det är ju bara patetiskt….

maritta

Det är några här bland kommentarerna som säger att de ska rösta på SD, och ert argument är att de inte är rasister, de vill bara minska på invandringen. Men de är riktiga j*vla nazister! Innan 90-talet (och innan Jimmie Åkesson gick med) var de skinheads, gjorde hitler hälsning och klädde sig i militärkläder. Under 90 talet bestämde de sig för att “klä sig som vanliga människor” för att få fler medlemmar, och det funkade! Bli inte lurade! Ta reda på er fakta som Kenza sa innan ni går och röstar.

N

Har alltid tyckt att du har otroligt bra värderinger när det gäller familj, vänner, a i stort sett hela livet. SD är ett parti som i mina ögon förstör vad Sverige är grundat på och nu när jag ser att du står på den “rätta” sidan och verkligen vågar uttala och göra din röst hörd blir jag så otroligt stolt! Skit bra Kenza!! Fortsätt att vara dig själv!

Elin

Kenza, du e best! Jag bor i Finland och tillhor en minoritetsgrupp, jag tycker det e bra att du inte gillar SD!!! Jag vet hur det kenns att bli diskriminerad p.g.a. att man t.ex. inte talar ett lands sprok. Strunta i vad alla andra tycker; jag e po din sida!!!

Christin

Att rösta blankt innebär inte att man inte bryr sig, utan att man vill visa att man bryr sig om styret av landet men inte tycker att något parti representerar den egna åsikten. Sedan är det självklart att det finns personer som röstar blankt av den anledningen du ger. Men de personerna brukar oftast inte ens bry sig om att ta sig till en vallokal.
Det är bättre att rösta blankt än att rösta på ett parti som inte representerar vad du tycker.

rebecca

jag ska då rösta på sverige demokraterna med glädje! jag tycker att alla människor är lika mycket värda, det gör jag men jag tycker nu att det har blivit för många invandrare i sverige, i skolan tex har lärarna fullt upp med att försöka ge tid till invandrarna att dom glömmer att hjälpa svenskarna, så dom halkar efter, se har dom flesta invandrare en helt annan livs stil mo oss svenskar, så om någon kolalr i ett fängelse är det 99 procent invandrare, jag ycker det räcker nu inga emr invandrare i det här landet!!!!! sd ffs!!!!

Elisabeth

Som född utomlands, men med svenska föräldrar, och numera bosatt i Sverige känner jag mig ofta förvirrad och osäker över just min plats i samhället. Borde jag kallas invandrare?
Jag är ännu inte helt säker på vilket parti jag vill rösta på i valet, men jag vet att det inte blir Sverigedemokraterna. Jag är HELT FÖR invandring. Jag förstår vad SD står för, att de inte vill ta in alla människor som står vid de svenska portarna, utan hellre vill fokusera på de invandrare vi redan har och hjälpa dem, men alla har rätt att leva där de vill!! På min praktikplats i somras på ett sjukhus var det många invandrare som arbetade och jag fick chansen att prata med dem om just deras invandring till Sverige. De flesta hade placerats på exakt samma plats, alltså endast bland andra invandrare, vilket samhället på något sätt tycker är en bra idé? De jag pratade hade tyckt det var förskräckligt och flyttat därifrån. Många av dem vill alltså inte grupperas. Får de bara en liten kick start tror jag många skulle skaffa sig ett ordentligt jobb, inte bara arbeta i pizzerior eller mataffärer, nu säger jag definitivt inte att det är dåliga jobb, men det är ju där de flesta invandrare faktist hamnar. ALLA borde få chansen till ett bättre liv. Vad har vi för rätt av avvisa folk som kommer från krigshärjade land, när vi sitter här i säkerhet? Uppriktigt sagt förstår jag mig inte på vad som snurrar i en “svenne”s huvud.

E

Mayaa

Jag har inte läst alla kommentarer men jag har läst vissa och därför valde att jag kommentera:) Vissa av er är riktigt själviska SD ÄR ett äckligt parti men det skadar ju inte er som är svenskar vi kommer tillbaka till det ni är själviska.Borde man inte i Sverige tänka på Allas bästa? att man ska kunna må hur bra som helst? även om man är svensk eller invandrare?.En tjej kommenterade och sa att svenska tjejer blir våldtagna och visst hon menade invandrare då ska jag fråga dig en sak tror du om alla invandrare skickas hem som kommer våldet minskas? Drömmer du ? i vilket jävla sagoland lever du? jag kan erkänna TYVÄRR det majoriteten av brotten i sverige begås av invandrare MEN våldtäckt begås tyvär av perversa SVENSKAR oj jag kanske inte får säga SVENSKAR eftersom det är inte alla men det är okej för er att säga “alla invandrare”.Sd har ingen demokrati kanske för er hur kan ni tycka att det är okej att rösta på ett parti som inte ger alla sin rättigheter? bara för era röster ska bli hörda.NI ÄR STÖRDA FRIHET TILL ALLA! p.s Kenza bra av dig att du inte raderade det du skrev :) dom som blir upprörda kan dra åt helvete.

Ida P

håller med den andra Ida!jag funderar faktist på att rösta på sd.tycker det är för mycket invandrare i sverige och dom tar bara in fler.och för mycket brott som görs av just dom.kolla bara på efterlyst.95 procent är invandrare.

j

Jag kommer aldrig någonsin rösta på SD, socialdemokraterna är det parti som tilltalar mig mest just nu. Och det parti jag tror kan få sverige på fötter igen. Inte på en gång kanske men bättre än vad moderaterna har gjort. Visst moderaterna är ett grymt bra parti för de rika och högavlönade, men att lågavlönade med en inkomst på 12000 kronor ska få betala 500 kronor i a-kassa medans en högavlönad med en lön på 60000 kronor bara får betala 100 kronor för a-kassa är helt sjukt.
Att dom rika blir rikare och dom fattiga fattigare är något jag aldirg kommer att förstå är fel.

Så rösta rött, rösta rätt.

anna

får inte rösta (5 år kvar) men jag har själv fått en inblick hur SD är. fyfan. de som tänker rösta på de är dumma i huvudena, jimmie åkessons äckel.

Jasmine

Grejjen med SD är ju att ingen fattar vad de står för. så fort man bara nämner SD så är man rasist, folk vill ju inte äns ta reda på vad de står för. Dom vill ju inte kasta ut invandrarna som är här, utan hjälpa dom. Att trycka in fler invandrare som gör att det blir överbefolkat som i sin tur leder till arbetslöshet och bostadslöshet som det redan är massor av är bara dumt. SD tycker att vi ska stoppa invandringen ja, och det är ju bara bra, INTE för att man har en viss hudfärg, religon osv utan just för att det är överbefolkat, det finns inga jobb osv. Jag tycker att istället för att trycka in fler och försöka hjälpa de genom att trycka in 10 pers i en liten 3a i Rosengård så ska man hjälpa de som redan är här och har de svårt som t.ex invandrare vi har tagit in, pansionärer, skolor och sjukhus.
Jag älskar att Sverige är mångkulturellt tro mig och jag älskar mina invandrarvänner också så tro inget annat
Nu är jag för ung för att rösta men annars hade jag nog röstat på SD.

Lisa

Jaha men så trevligt :) jag blev kallad “jävla neger, dra till ditt hemland” och puttad ner i ett dike när jag var liten. Är det okej då? Är det okej att svenskar trackar på invandrare eller personer som inte är helsvenska?(Jag är inte ens invandrare, folk har så mkt luft, snackar om saker som dom inte har en aning om. Bara för att man är lite mörkhyad och har mörkt hår så betyder det inte att man är invandrare) Är det okej att en kille runt 10 år puttar ner mig (som också var runt 10) i ett dike och skriker sådär till mig? Jag hade ju inte ens öppnat käften så varför skulle han hoppa på mig för? Shit jag blir så irriterad av vissas åsikter, ÄCKLAD! Vi alla är människor, MÄNNISKOR! Både invandrare och svenskar kan vara idioter. Varför? Jo för att vi alla är människor, kött och blod. Och vadå bevara sverige svenskt? Utan invandrare hade detta landet varit heldött. Sedan så kan jag hålla med om att det finns invandrare som beter sig som skit, men det finns svenskar som beter sig som skit med. Vad är det en del inte fattar? Och att SD inte är rasister? Usch, spyr på dom!

Julia

BRA KENZA! :)

Aldrig att jag skulle rösta på SD. Jag tror att folk som röstar på dom inte har satt sig in i riktigt vad partiet står för. Jag gjorde ett PA arbete om rasism och främlingsfientlighet för ett år sedan, mycket intressant fakta kom upp om SD och deras valkandidater, vad dom egentligen gör och står för. Inga jag vill se styra vårat land!

Anna

You go girl!
Man ska verkligen inte rösta på SD, och det är skönt att du som bloggare kommer ut med det. Du kan ju påverka sjukt många människor!

Emmie

Själv röstar jag på SD. Man kan ana att du är väntersocialist…

Sofia

håller med dig helt! Alla människor är ju lika mycket värda! (syftar på deras åsikt om invandrare) :D

Gabriella

Du har gjort mig besviken nu, genom att säga vad man inte får rösta på. Jag kommer rösta på SD, inte för jag är rasist utan för att jag tycker det är hemskt att se hur VISSA invandrare inte vill jobba och lever på bidrag. Detta gäller alla invandrare, tyskar, danskar, iranier, alla. Jag hoppas dock inte de vinner valet, utan röstar på dem för att markera att jag är trött på att bo i ett land där jag jobbar och ligger i för att föda folk som inte gör ett skit för att hjälpa till. Gäller även svenskar, självklart. Sossarna har bidragit till det samhälle som finns idag, ett samhälle där många sitter hemma och bara tar bidrag.

Jag hoppas att alliansen vinner (Anders Borg är grym, Sverige tog sig igenom finanskrisen utan problem) och att alla riksdagspartier inser vad många av oss svenskar tycker om massinvandringen.

FÖRRESTEN, att ni säger att SD är rasister är sjukt. Se bara på sossarna och Luciaföredraget 1989 ;) Är ni med rasister då?

josefine (igen)

Haha, det är sjukt vad mycket kritik då får ta emot för den sista delen, har folk aldrig hört talas om skämt? Jaja, bra att du inte ska rösta på SD iaf :)

Gudrun

Jag blev lite chockad över att faktiskt se kommentarer där man “hyllar” SD… Till alla er som inte har koll på vad SD står för rekomenderar jag att ni läser Magnus Betnérs genomgång av deras principprogram, där kan man läsa vad de egentligen står för. Bland annat hur mycket de bara hittat på själva. http://www.magnusbetner.com/2010/06/sverigedemokraterna-del-5/

Jag har redan röstat, det är en demokratisk skyldighet och jag tycker det är bra att du uppmanar alla att rösta! Vi får hålla tummarna för att slippa SD i riksdagen. Likheterna mellan Sverigedemokraterna och Nationalsosialisterna i Tyskland för ca 80 år sedan är läskig. Hat föder hat!

MIDIA SD HATAREN SALEH

TILL ER SOM ENS HAR EN TANKE PÅ ATT RÖSTA PÅ SD, LÄS IGENOM DE HÄR FRÅGORNA SOM JAG KASTADE IHOP TILL SD, och sluta “pissa mig off” nu! Det här är frågor som sverigedemokraterna inte kunde svara på i debatten i skolan. Då dessa egentligen inte är frågor jag VILL ha svar på utan frågor som bevisar hur fel SD har i sin politik.

Frågor till Sverigedemokraterna

Eran hemsida är väldigt okonkret och jag kan inte riktigt förstå vad ert program består i, annat än missnöje med något. Helt ärligt talat så förstår inte ens exakt vad missnöjet ligger i. Att stoppa massinvandringen är i alla fall lösnigen på detta ”problem” som inte förklaras närmare.

1. På vilket sätt löses samhällets alla problem genom att deportera ”invandrare”? Finns det problem som inte har med invandrare att göra och i så fall vilka?

2. Är Norskar, Danskar och Finskar invandrare? Finns det någon lista på vilka nationaliteter som är godkända av er så jag vet vilka av mina vänner som är ”icke-godkända”?

3. Kommer Araber och Amerikaner behandlas på samma sätt?

4. Vad tycker ni om moskéer, tycker ni det ska byggas fler?
Följdfråga: Vad tycker ni om synagogor?

5. Ser inte ni något problem med att en kraftigt åldrande befolkning till följd av lågt barnafödande (hos framför allt Svenska kvinnor), i kombination med låg invandring skulle kunna utgöra ett problem för t.ex. den Svenska industrin? Om inte, så utveckla hur det ska gå till utan invandring eller med ett statligt program för inseminering av Svenska kvinnor. Lite som man gjorde i Nazityskland tycker jag.

6. Anser ni att typiskt mångkulturella inslag som t.ex. MTV, Det Svenska språket som förövrigt är kraftigt influerat av Franska och Tyska, vår Kungafamilj eftersom att drottningen är född i Tyskland och uppvuxen i Brasilien, och kyrkan som kommer från Italien och Tyskland är något som inte är en del av vår Svenska kultur?

7. Hur ska man enligt er bära sig åt för att skilja på ”Svensk kultur” och ”invandrarkultur”? Finns det någon lista eller beskrivning på hur detta ser ut som jag kan få se, så att jag kan göra rätt när jag agerar i mitt vardagliga liv?

8. Förväntar ni er verkligen att folk kommer gå på att ni slutat vara ett rasistiskt parti bara för att ni bytte logga, började klä er i kostym, och slutade associera er med kända rasistgäng för ett par år sedan? Jag menar en utav era första ordförande i partiet, Anders Klarström, har varit medlem i det nazistiska Nordiska Rikspartiet. Det är väldigt uppenbart att ni anpassar er efter vad ni märker att folk uppskattar och vad folk inte uppskattar. Det är väldigt genomskinligt. Vad har ni för kommentarer om detta?

9. En tydlig trend hos ert parti är att ni avsäger er åsikter ni tidigare har haft, när ni märker att det inte är populärt hos den stora massan. Ett exempel på det här är när ni för några år sedan var emot abort, eller när ni för några år sedan var emot att man skulle få adoptera barn utanför Europa, dvs, ni var emot att ge hjälp till de barn som faktiskt behöver det mest. Tycker ni inte även det här är väldigt genomskinligt?

10. Jag har skrivit ner lite av era åsikter som jag hittade på er hemsida och har en följdfråga på detta. Men tänkte läsa upp det jag skrivit ner först. Ni har skrivit:

“Partiet motsätter sig integration mellan infödda svenskar och invandrare och vill slopa den svenska integrationspolitiken.”

“Partiet vill slopa allt stöd till invandrarföreningar och liknande verksamheter och vill inte att staten ska betala för de kvarvarande tolkbehov invandrare som genomgått SFI-undervisning kan ha.”

“Partiet vill att det enda religiösa samfund som ska få rätt att samarbeta med skolorna ska vara Svenska kyrkan”

Är det det här som ni kallar för religionsfrihet?
Att enbart svenska kyrkan ska få samarbeta med skolor. Dvs, så diskriminerar ni andra religioner om ni inför det.

Och slutligen sista punkten som jag skrev ner som lyder:
“Man vill också förbjuda alla utom par bestående av en kvinna och en man att adoptera barn, slopa det ekonomiska stödet vid utlandsadoption, förbjuda insemination för lesbiska kvinnor och är emot äktenskap för homosexuella”

Ni har alla de här åsikterna, som diskriminerar folk från andra länder, folk som inte är kristna, och folk som inte är heterosexuella, men ni är emot diskriminering säger ni, och ni har inget emot invandrare eller nått sånt? Hur går det ihop? Förklara tack.

Molly

Hejsan!

Jag kommer absolut utan tvekan att rösta på SVERIGEDEMOKRATERNA!

Jag börjar bli relativt trött på alla invandrare som kommer hit och går på bidrag och speciellt muslimerna är så jävla våldsamma.

men alla ska ju få tycka/tänka precis som dem vill och jag kommer iaf att rösta på SD!

Sofia

Jag håller verkligen med dig om att alla som får rösta ska rösta! Om man inte vet på vad så rösta man blank, man ska liksom visa att man uppskatar att man får vara med och bestämma! Kram! §

nicki har en åsikt

Jag ska rösta på Socialdemokraterna eller miljö partiet

Natalia

Mayaa: Nej, majortiteten av alla våldtäkter begås inte av Svenskar. Vakna upp lilla du.

Amanda

En uppmaning till alla er som säger att SD inte är rastistiska. För det första, var inte så jävla blåögda!
Jimmie Åkesson gick med när partiet fortfarande uppträdde i nazistuniformer. Och anledningen till att dom slutade med det var INTE för att de ansåg att det var fel, utan att det utgav dåliga vibbar och att de förlorade röster på det. Därför har de nu istället skapat en fasad av att dom är ett bra parti som vill sveriges bästa, det bästa för svenskarna och bla bla…Men seriöst, tänk till!? Bevara Sverige svenskt? Vad är svenskt? Och vaddå helsvenskar, ingen i det här landet har släktträd som bara har svenskar i sig. Alla har vi förfäder från andra länder. Så snälla ni, lär er att läsa mellan raderna och tänkt till förhelvete.

Malin

Jag tycker att det är skrämmande att så många vanliga svenskar har rasistiska åsikter :(

Matilda

Det säger ju ganska mycket att alla som tänker rösta på Sd börjar med “Jag ska rösta på SD, MEN inte för att jag är rasist!”
Haha, fyfan. Ner med SD.
Kram på dig fina Kenza! Power!

elly

Jag håller helt och hållet med dig Kenza, man ska inte rösta på SD. Det partiet står för helt fel grejer!

emma

De där Easytone, alltså skorna, är de verkligen bra? På reklamen så tänker man bara att det är skit, fast att de säger att de är jättebra och att de tränar rumpa och vader mycket bättre än vanliga joggingskor. Stämmer det verkligen?
Eller vad tycker du om dina Easytone?
För har nämligen själv funderat på om jag ska ta och köpa dom, men att betala nästan 1000:- på något som bara är skit vill jag inte göra.
Tacksam för svar!
Du är såååå vacker förresten.

Anna

Lovar ;) Folk får försöka vinkla det på de sätt dom vill men sd är i grund och botten rasister och dom verkar inte veta vad dom pratar om heller. Värdelös koll på hur Sverige verkligen är. Jävla pinsamt att ett parti som dom ens får finnas

Olivia

Jag tycker det är riktigt läskigt att så många är så väldigt positivt inställda till SDs politik. Jag själv tycker att dom är ett par jubel-idioter och kommer dom in i riksdagen kommer jag skämmas för att vara svensk.

Jag förstår inte problemet? Vi är alla människor, oavsett ursprung, religion, hudfärg, hårfärg, ögonfärg osv. Jag fattar inte hur man kan säga att invandrare inte har någon rätt att komma till Sverige. Hur många svenskar flyttar inte utomlands varje år? Min mamma berättade för mig om ett ställe i Spanien dit det har flyttat massa svenskar, men dom har sådana problem med dom för dom vill inte lära sig spanska! Dom vill bo på egna gator med bara svenskar i princip. Så vi kan inte klaga på invandrare som kommer hit och knappt vill lära sig svenska, för många svenskar skulle vara likadana!

Och dom som klagar på att så många brott begås av utlänningar. Ja, det finns hemska och brutala människor av alla “raser” (fy vad jag hatar det ordet, men det var det enda jag kunde komma på nu). Om en vit man mördar är han en mördare, om en svart man mördar är alla svarta mördare, ett citat som tyvärr verkar visa hur vissa tänker..

Synd, men väldigt förståeligt, att du inte vill gå ut med vad du ska rösta på. Skulle vara väldigt intressant att veta. Själv är jag i alla fall till vänster och tycker att högern är ganska så… korkad. Haha, nä men många av deras idéer i alla fall, därför skulle det vara intressant att höra vad du ska rösta på. Skulle jag få rösta (är bara 15 år) skulle vänsterpartiet eller miljöpartiet få min röst i varje fall..

PS. Som du sa, utländska killar är oftast sjukt mycket snyggare än alla tråkiga svenska killar! Dessutom är dom ofta bra mycket trevligare oxå, haha!

Sara

Jag tycker att det borde vara självklart för ALLA att rösta. Herregud, här har du chansen att påverka och då borde man ju ta den! Därför är det skitbra att du uppmuntrar folk att göra det, eftersom det ändå är så många, framför allt förstaväljare kanske, som läser din blogg :)

Och jag håller med dig om SD. För mig spelar det inte heller någon roll vilket parti man röstar på eller vilket som vinner, bara det inte är dem. Som en skrev här uppe: Likheterna mellan SD och Nazisterna är ruskigt lika :(

Amina

jag vet att du kanske inte läser denna kommentar men jag känner att jag måste skiriva detta:

ja, jag är invandrare men jag vet att mina föräldrar skulle aldrig koma hit om det inte va krig i våran land (irak)
o jag vet att du va inte direkt seriös med det sista men alla dina läsare ar inte direkt smarta så lite svårt för dem att fatta.

det är inte fel om vi bor här, alla har rätt att bo tryggt.
jag är otroligt tacksam för sverige för den vi ick.
nu är min pappa engen företagare o betalar lika mycket skatt som en “ren svenk” gör så varför år inte vi bo här?
jag är också tacksom för att jag kan gå till akolan varje morgon utan att behöva höra en masssa bomb på vägen dit.
tacksam till att jag o mina syskon kan studera o få bra jobb i framtiden.

u gooooo girl!!!!!!!!!!!!
keep the good work up o skirv va du vill i din blogg, det är ju din blogg.
o alla andra där ute som skirver elaka kommentarer är bara avundsjuka rasister.
dem bodde skämmas för det dem skrive bakom deras skärmar.

men jaja alla har deras val o alla har rätt att tycka o tänka som dem vill, det är såklart helt rätt

Emma

Jenny som skrev ovan om vad SD:s invandringspolitik handlar om, du har fel. SD vill ha en kraftig begränsning av asyl- och anhöriginvandring och ett utökat stöd till FN:s flyktingorgan UNHCR vilket betyder att de kan tänka sig att ta emot kvotflyktingar (det är väl egentligen något sverige inte kan säga nej till, är dock inte säker). SD vill också att vi går tillbaka till den assimileringspolitik som gällde fram till mitten på 70-talet vilket betyder att de anser att invandrare och flyktingar ska bli som oss. Idag bedrivs integrationspolitik som tillåter oss att leva med våra egna värderingar och normer så länge de inte strider mot svensk lag. Genom att gå tillbaka till en assimileringspolitik så försvinner mångkulturen, i det långa loppet kan det till och med strida mot en grundlag, religionsfriheten som tillåter oss att utöva vilken religion som helst så länge den inte strider mot svensk lag.
Men jag kan hålla med om att vi behöver integrera bättre och inte skapa och bibehålla de segregerade områden som finns runt om i Sverige. Det är vi som har det ansvaret.
Någon annan här skrev om att de tänker rösta på SD för de tjejer som blivit våldtagna av någon från MENA. Ett brott är lika hemskt oavsett vem det är som gör det. Hårdare straff för våldtäkt tycker jag låter som en bättre idé.

Mathilda

Jag kanske inte har hängt med på länge men finns det något inlägg eller dylikt där du berättar om varför du inte gillar SD? Skulle vara kul att veta om det bara beror på invandringspolitiken. Isåfall skulle jag vilja säga att det inte är något fel på den. Att rösta på SD gör dig inte till rasist och det hoppas jag du vet mycket väl.

Jag uppmanar ingen att rösta på SD men inte heller att rösta mot dom, de behövs för att röra om i grytan!

Matilda

Jag håller med dig kenza, ner med sd! Det är helt sjukt att de är på väg in i riksdagen..
jag är inte 18 än men jag är super påläst i alla fall :)
av den anledningen att det kan vara bra att veta lite, plus att det är intressant!

Nina

Hi,

I would never have though you were ‘red’ since you shop so much and travel, go out etc. Do you see the paradox? I just feel that you live the life of someone who’s voting for the opposite. And also your blog would benefit with your government being blue. You have to pay less taxes etc.

I’m not saying this to be rude, but because I like politics and I think it is really interesting. I am not red myself, but went to a school that was really red. People looked down on me because I bought clothes that’s not even near your budget. Like if I shopped a pair of shoes for 1000 SEK they would frawn upon me. And it’s not like I told them of course, but they somehow could tell…

Do you get where I’m coming from? Really looking forward to your answer! :)

T

stör mig på att folk säger att du inte borde skriva “si och så”. spelar ingen roll hur många läsare du har, du borde endå kunna skriva saker ibland utan att behöva bli så jävla kritiserad. även om det var halvt ett skämt och halvt på allvar så snälla kan du är också människa som alla andra.

L I S A

dom som tycker sd är rasister, de är verkligen dom som borde plugga på lite inom svensk politik och kanske öppna upp ögonen lite

jessica

För det första; Jag sympatiserar verkligen inte med SDs åsikter, inte på något plan. Men Sverige är fortfarande en demokrati och i en demokrati låter vi alla komma till tals. Skulle vilja påstå att det är ännu mer omoraliskt att uppmana folk att inte rösta på ett parti för att DU inte håller med om deras åsikter än vad SDs valkampanj är.

Och nej, SD är inte rasistiskt, även om dom har en tveksam människosyn. Om sen personer i partiet har haft tveksam bakgrund och kontakt med olika nazistorganisationer har inte med saken att göra. Det är partiet man röstar på, inte på personernas egna åsikter.

Emelie

SD är ett skämt. Det är inte invandrarna som är problemet, men enligt SD så är invandrarna huvudproblemet, men det är klart de inte säger det så öppet. Har man en gnutta kritiskt tänkande så är det uppenbart.

Josefin

Grymt inlagg! Bade att du haller din politiska asikt for dig sjalv och vad du skrev om sd. Tycker det ar riktigt sorgligt att se alla kommentarer har om att “sd faktiskt inte ar ett rasistiskt parti och dém bara star for sin asikt” sorgligt att sma brudar och obildade manniskor gar pa deras skit. Vet man Inte vad Man vill rosta pa an sa gor ett valtest pa tex dn eller svenskadagbladets hemsidor for att fa mer insikt om vilket parti som bast speglar ens asikter!! Tycker eller tror Man sig veta att sd ar partiet man har m’est likhet med borde man ta och tanka om, eller som du har skrivit, borja bry sig mer om andra manniskor i Sverige…

Mayaa

Natalia gumman varken om du vill eller så begås våldtäkter mer av svenskar än invandrare jag vet vad jag snackar om jag tycker ni svenskar kan sluta leka änglar och erkänna lite. Tyväär så finns det många svenska män som är perversa och pedofiller jag ser nästan varje vecka en svensk som är alkholist och som går naken eller visar könsorgan… men jag drar inte alla svenskar över en kam, men jag försöker bara härma vissa svenskar som drar oss över en kam.

Camilla

Jag klarar inte av att sitta och läsa alla kommentarer om SD. Men det är inte fel att rösta på SD. Och dom är inte rasister och nazister och jag vet inte vad jag såg i några kommentarer. Här där jag bor, är det väldigt många som kommer rösta på SD! Jag har inte bestämt mig än då jag tycker det är jätte svårt detta år!
Jag är inte rasist, men börjar bli trött på de flesta invandrare som bara förstör, är kriminella, säger att de hatar sverige och svenskar och jag kan bara fortsätta rabbla saker. Jag säger inte att svenskar inte förstör och är kriminella. Men hur många svenskar ser ni i Efterlyst!?
Alla invandrare och utlänningar är inte så. Men dom som sköter sig syns och hörs tyvärr aldrig. Det är dom som misssköter sig som förstör för de andra som vill vara här, och som verkligen sköter sig!

Jag hoppas verkligen att SD kommer in i riksdagen, vilket jag lätt tror att dom gör, men dom kommer inte vinna! Dom kan inte styra sverige, vilket dom flesta säkert är håller med om.

Att rösta på SD är inte rasistiskt. Men om allt fortsätter såhär, så kommer många många svenskar att bli rasister, och det kommer inte ta lång tid innan det blir så! Någon måste sätta stopp för detta.. Vi kan inte ta in hur mycket invandrare som helst! Vi kan inte låta dom göra vad som helst! Dom kommer till vårat land! Vi välkomnar dom hit! Då ska dom fan följa våra regler! Sköter dom sig inte, ska dom skickas tillbaka till sitt land! Det är inte mer än rätt! Vi kan knappt ta hand om våra egna! Så förstår inte varför vi tar in massa andra som vi sen ska försöka hjälpa!

Men men ska inte skriva mer då jag har massa åsikter om detta. SD kommer inte vinna, men dom kommer få över 4% och det tror jag ni är många som vet om, bara att ni är oroliga över hur allt kommer bli. Men in i riksdagen kommer de komma!

Anna

jag ska verkligen rösta på SD, och jag vet exakt vad dem står för och jag tycker alla deras synpunkter är jättebra!!!! Hur kan ni skriva att dem som röstar på SD inte är insatta, ni är ju dumma, seriöst!

lina

Får jag fråga dig, er som inte vill att man ska rösta på SD. Vad är det för FEL på dom? Det är ett parti, exakt som alla andra partier. Varför är det så FARLIGT att rösta på SD??

carrobarro

det enda partiet som vågar prata om invandringpolitiken är ju faktiskt SD och invandringspolitken är ett stort preblem i alla fall för oss här i norrköping. och då undrar jag vilket parti ska ja annars rösta på än SD när de andra vill ta in fler invandrare, jag är absolut inte rasist men man måste ju se problemet som finns. vi kan inte bara ta emot folk, det hjälper ju ingen.

Johannaeo

Jag tycker det är ganska allvarligt att du som en så stor offentlig person säger så om ett parti du uppenbarligen inte har en aning om vad dem står för. Jag gissar på att du inte har läst på om sverigedemokraterna över huvud taget.

Jag tycker du borde motivera dig lite bättre angående varför SD skulle vara ett så hemskt parti? Många har uppfattningen om att dem är rasister vilket verkligen inte är fallet. I så fall kallar du både Danmark och Norge för rasister eftersom det är exakt den typen av invandringspolitik som SD vill införa. Inte för att dem har någonting emot utlänningar, utan för att dem vill lägga de enorma summor pengar det kostar att föra en sån invandringspolitik vi förtillfället har i Sverige på äldrevården. Så att de äldre inte tvingas bo isär när den ena är sjuk och inte kan klara sig själv när den andra kan. Då flyttas bara den ena till äldreboende och den andra får bo ensam kvar. Hur rätt tycker du att det är?

Sofie!

Ville bara meddela att jag är sjukt tacksam för att du skrev det om SD. Trots att hata är ett starkt ord så hatar jag dom STARKT!

Alicia 14 år

Vi snackade med politiker senaste veckan i skolan. Och invandrare behövs! Moderaterna sa bland annat att när fyrtiotalisterna går i pension behöver vi antingen fler invandrare eller att varje kvinna ska föda minst tio barn. Vad låter vettigast?
Vissa invandrare är dessutom oerhört kunniga. Tänk ett steg längre före ni lägger eran röst – det finns trots allt både nackdelar och fördelar med varje parti..

Kristin

Jag tycker att många här inne ska läsa på om SD. SD är inget rasistikt parti. Är det inte bättre att ta hand om människorna i Sverige innan man tar in fler? Vad är det för mening att ta in människor till Sverige när vi inte kan ta hand om alla?
Sverige tar in ca 30000 invandrare varje år! Dessa placeras kanske 10 stycken i en enrummare. Finland tar in ungefär 700-800 varje år, som också sätts i arbete. De får lära sig finska etc. Jag har aldrig hört att Finland är ett rasistikt land.
SD vill satsa mer pengar på äldre, de som arbetat hela sitt liv ska väl också få ett värdigt avslut? Är det bättre att ta in människor som många (inte alla) lever på bidrag hela livet för Sverige inte har resurser för att ta hand om dem. Det finns också människor som kommer till Sverige enbart för att Sverige är det land man kan leva hela livet på bidrag! SD vill inte ta bort invandring, utan man vill minska ner den för att kunna ta hand om alla! Jag uppmanar alla att gå SDs hemsida och bara läsa om deras politik innan man uttalar sig. SD handlar inte enbart om invandring även fast det är en stor fråga. Jag säger inte att ni ska rösta på dem men åtminstone offra 15 minuter och ta reda på vad SDs politik egentligen säger!

Comments are closed.

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)