• header

Let’s vote!!

Nu känner jag mig redo för att rösta, så nu kilar jag iväg och förtidsröstar. Jag har haft lite svårt för att bestämma mig men är nu säker efter att ha lyssnat, läst på och följt debatterna. Jag vill inte bo i ett land där pengar är viktigare än människan, så jag röstar med hjärtat. Det känns bäst så, det känns rätt för mig. Var vänlig respektera mitt val så respekterar jag era val. Kram! ♥

509 Comments

A

VA??????
Jag läste några kommentarer – igen och såg : “gud vad skönt med någon som har pengar och som faktiskt kan tänka sig att betala skatt!”
wtf?
Varför öka skatterna ännu mer när vi redan betalar mest skatt i hela världen? Börja tänka lite va!!

Reply
RONJA

kan tänka mig att du röstar på miljö partiet eller social partiet, och hoppas även på att du gör det! jag röstade på Miljö, i skolan bara alltså. hoppas inte du röstade på någon av dom blåa!

Reply
RONJA

SVAR TILL MATILDA:

Matilda där var du riktigt pinsam och är det någon som ska skämmas är det DU som borde göra det för att du röstat/vill rösta på ett blått parti. Jag fattar din poäng angående skatt frågan. Om dom som tjänar mer pengar ger lite mer i skatt än dom som tjänar mindre så klarar dom ju fortfarande sig mer än tillräckligt! Det är rättvisare så här än att dom skulle höja dom för alla, alltså inklusiv dom som knappt klarar sig på de pengar det tjänar. Vilket inte behöver vara “invandrare” eller vad du nu tror. Dessutom är inte det ända valfrågan som finns. Dom röda är bättre när det gäller miljön vilket som är den viktagste valfrågan.

Reply
RONJA

Visst accepterar jag allas val. Men vissa människor tänker verkligen inte med hjärnan när dom röstar på t ex dom blåa. Att vissa kan vara så blåsta, någon måste lära dom.

Reply
Diyana

Kenza du växte verkligen i mina ögon. Du är en så underbar och fin tjej. Skit i alla omogna kommentarer du får från människor som är så patetiska. Yooou Rooock giiiirl. Jag rösta´På socialdemokraterna. Bort med Alliansen !!!!

Reply
linn

Jag hoppas verkligen du röstar på något av de partier som verkligen står för att det är människor och inte pengar som är viktiga, och inte de partier som påstår sig göra det men egentligen bara vill ha mer pengar, dem har lurat tillräckligt många, bevisligen. Jag tycker det är läskigt att de blå fått så många att tro att dem vill göra det bättre för alla i Sverige, när de bara vill tjäna mer pengar.

Reply
linn

Jag förstår att du kanske inte vill blanda dig i politiken, men, du som har så himla många läsare som ser upp till dig kanske skulle kunna förklara för folk varför du röstar som du gör, och försöka få folk att förstå vad partierna egentligen står för. För de rödgröna vill inte alls att det inte ska löna sig att utbilda sig, de vill bara inte att vissa ska tjäna enormt mycket pengar, och andra nästintill ingenting. De som tjänar jättemycket behöver inte alla pengar, och kan därför betala mer i skatt utan att få det dåligt på något sätt! Man behöver inte så mycket pengar!

Reply
Hanna

Det är otroligt sexigt med en människa som har pengar men röstar rött. I like ;)

Reply
Olivia

Låter som du röstade helt rätt (enligt mig) och det gör att du (om möjligt) blev ÄNNU coolare i mina ögon! Go Kenza! :D

Reply
Alex

Matilda: “Så du tycker alltså att det är rätt att de som sliter röven av sig och faktiskt känner bra ska få ge bort mer än halva sin lön bara för att de som inte orkar göra någon också ska få betalt! De som inte gör ett dugg för samhället, de höjer A-kassan så att arbetslösa och invandrare ska få mer pengar så de slipper jobba, sen blir de så bekväma när de pengarna till sist tar slut så det börjar leva på bidrag.”

Alltså, vilken förfärlig människosyn du har Matilda!
Hela din verklighetsuppfatting är så fruktansvärt skev, har du ö.h.t. umgåtts med människor som inte bor på Lidingö eller i Täby?

Reply
freija

jo visst att alla får rösta på vad de vill, absolut…
men jag tror inte riktigt du har fattat grejen, om jag har rätt om att du röstat på de röda, eller sossarna. Du tror att de har mer hjärta än moderaterna och att de tänker mer på individen än jobb,pengar,framgång. Icke.
Grejen är att sossarna vill inte att alla ska ha det lika BRA, de vill att alla ska ha det lika DÅLIGT.
Så tekniskt sett tänker moderaterna mer på individen, för de vill få det BÄTTRE för fler av oss. Utveckling kallas det. Menmen, inte meningen att få dig på villovägar, men ville bara få dig på tanken.

Reply
Sara

Kenza, lyssna noga nu. Skäms INTE! Du är en smart tjej och du tänker rätt! Skit i allt dem andra skriver. Du gjorde rätt och det vet du..

Reply
Maria

Mona Sahlin är en sån himla sur kärring. Tillgjord som fan också. Om hon vinner så flyttar jag från Sverige!

Reply
:)

så kan du ju inte skriva efter det skitet du skrev om SD. du respekterar ju fan inte andras åsikter någonstans så varför ska någon respektera dina val?

Reply
:)

förresten, är det någon som är okunning så är det människor som FORTFARANDE skriver och pratar massa skit om SD. Jävla idioter.

sen förstår jag inte alls hur i helvete ni kan vara så jävla ego? hade det inte varit för MONA MUSLIM så hade jag också röstat på socialdemokraterna. de rödgröna tänker helt rätt, så shut the fuck up hahaha fucking egoistiska människor.

Reply
camilla lövgren

HHA ÅÅÅ KINSA! :D du är så himmla bra! jag känner exakt som du! Jag är väldigt välutbildad på gymnasienivå och tänker fortsätta utbilda mig på högskolan till något riktigt välbetalt och högstatusjobb. MEN ändock.. jag tänker rösta rött! Alltid rött alltid rätt som Thåström säger.. Jag gillar att hjälpa. jag vill inte rösta på något som känns.. fel. det känns verkligen elakt .. åh vad du är bra!

Reply
hejhej

Hej! Bra att du är ärlig, bra att du röstar rätt, och bra att du är en grym förebild ioch med det!!

Reply
Sara

Vad fan, “eve”, och alla ni andra som klagar på att Kenza säger att pengar inte är det viktigaste.
Om ni nu är så fattiga att ni tycker att pengar är det viktigaste (som ni tyvärr verkar tycka) så är det väl bra att hon röstar rött? Så slipper klyftorna öka mer.
Respektera varandras åsikter, tack.
Men förvänta er inte att få eran egen åsikt respekterad om ni inte respekterar andras från första början…

Kenza, du är grym! Blev jätteglad när jag upptäckte att du inte är som alla de andra storbloggerskorna. :)

Håller helt med dig, människan är viktigare än alla papperslappar och små metallplattor vi kan frambringa.

Reply
linh

hey, bara för att man röstar blått behöver det inte betyda att man inte röstar med hjärtat, är självisk eller tycker att pengar är viktigare än människan.

Reply
Emma

herregud… varför ska ANDRA lata få MINA pengar som JAG har slitit för? kan någon bara svara på det? plus att vi alla ska betala mer skatt? rimligt? -nej!

ALLIANSEN (L)

Reply
Louise

antar att du röstar på socialdemokraterna då, men du borde se till att ta bort det där sista eftersom du INTE respekterar folk som röstar på Sverigedemokraterna. (vilket är ganska odemokratiskt) Gillar ditt hår iallafall!

Reply
Sofia

Åh herregud. Jag röstar på alliansen = då är jag girig, jag bryr mig bara om pengar, tänker bara på mig själv och bryr mig inte om andra. Tack att jag fått reda på det nu ;) Åh va härligt på söndag när alliansen vinner!! Yay :D

Reply
Alma

RONJA: Först säger du att du respekterar vilka andra röstar på, sen säger du att man inte ska rösta på moderaterna för då är man helt blåst i huvudet? (dina ord går inte ihop så bra) …Pfft, Väx up.

Reply
Louise

ni lär er att sitta på era rövar och leva på bidrag. De som verkligen vill något ger sig ut och kämpar ihop sitt egna. Man röstar inte med hjärtat bara för att man röstar blått, vi gör era svennerövar en jävla tjänst när ni vaknar upp och kommer på att ni kanske måste börja jobba lite mer, kämpa lite mer, tänka ett steg längre.. för det går alltid! Tänkte bara säga att jag är riktigt nöjd med pengarna vi har men inte att vi behöver ge bort 57% till alla lata idioter. Det är inget parti som kan fixa klyftorna det är var och en som måste ta tag i det. Man är inte egoistisk, vi delar gärna med oss men inte när man ser att det man delar med sig av går åt helt fel håll och helt fel syften som inte hjälper samhället. Det gäller att utvecklas och visst livet är inte så jävla rättvist. Sossarna drar ner oss i skiten, allihopa. För tydligen ska ju alla med ner i skiten

Reply
Hanna

Du respekterar ju inte andras val så du har väl ingen rätt att be om respekt för ditt val, heller? Skärp dig.

Jag röstade inte ens Sverigedemokraterna men retar fortfarande ihjäl mig på ditt odemokratiska inlägg häromdagen.

Reply
Nenne

Det är därför jag gillar dig Kenza. Nu känner ju inte jag dig men man ser ju hur jordnära du är, smart och omtänksam. Lots of love!

Reply
Karin

Hahaha! Assa forlat, men din tumme ser ut som en liten snopp pa den har bilden!:)

Reply
Anna

Kenza jag måste säga att du är den bästa förebilden jag kan tänka mig för unga tjejer. Utifrån sett har du verkligen allt, du är så vacker att man häpnar, rolig, ambitiös och framgångsrik. Men du har inte bara dessa egenskaper, du är unik, du är du och ingen annan trots din framgång, jordnära och vågar stå upp för vad du tycker. Jag kommer ta med mig dina ord, det var vackert sagt och jag önskar verkligen att svenska folket röstar med Hjärtat!

Reply
emelie

alltså kenza du är så jävla dum.. förlåt men, tror du att du kan fortsätta leva det bra livet med dom massor utav pengar du drar in utav din blogg om social demokraterna eller vänstern kommer få sitta iår? dom kommer skatta din lön med 80 %. och det tror jag inte du vill, du som shoppar för flera tiotusentals kronor i månaden.. ja du jag säger det, dubbel moral. dina försök att värka så bra och godhjärtad håller inte i längden. hade du verkligen brytt dig om människor hade du lagt din blogg lön på lite vettigare saker och försökt hjälpa andra människor, utsatta i afghanistan kanske !! dina märkesväskor och märkes kläder överlag skulle kunna gjort mycket för världen. men du prioriterade dig själv. ser dig som en typiskt gammel dags moderat.. aja, slösar energi på det här. ville bara säga att du gör bort dig själv!!

Reply
Amina

Yesyes, håller med dig! Pengar är viktigt, men människan går före- socialdemokraterna för min del! <3

Reply
Amina

Glömde tillägga: Jag tycker du är väldigt mogen och att du gör rätt val :) självklart är det upp till var och en, men du skall ha väldigt bra självöfrtoende att du står för det! Du är väldigt bra, nästan ALLA andra tycker också det, ingen jag känner som inte håller med dig. FORTSÄTT SÅ, DU ÄR BRA! :)

Reply
Frida

Vill bara säga att alla har rätt till sin röst så ingen blir galen över det jag ska skriva nu. Men när ni skyddar Kenza när folk kommenterar att hon har pengar. Ja visst så har hon jobbat upp sig, men hur många kan egentligen bli storbloggare och se ut som Kenza och ha eget klädmärke?
De andra då? Som kämpar sig genom skolan och sedan kämpar för att jobba och tjäna pengar och kunna bygga det liv de vill. Är det rättvist att de ska betala mer i skatt då en någon som kanske hoppade av skolan och tar ett mindre välbetalt jobb. Och i slutändan få ut lika mycket pengar (ungefär). Nej det tycker inte jag är rättvist.
Jag kommer från en familj där ena sidan av släkten är rödgröna och andra är alliansen. Jag respekterar och älskar min släkt oavsett vad de röstar på.
Men jag tycker att man ska kunna ha chansen att jobba och tjäna mer pengar än andra om man kämpar. Visst är alla lika värda men det betyder inte att det är mer rättvist att betala i mer i skatt för att man har ett välbetalt jobb.
Så jag hoppas att Moderaterna vinner!

Reply
Alliansen

De rödgröna vill få bort arbetslösheten men ändå så höjer de skatterna. Och vissa väljer då att inte jobba för att det blir dyrare för de att jobba än att gå på bidrag.
Exempel: För några år sedan var det en ensamstående mamma med en dotter. Hon jobbade inte, för det var billigare för henne att leva på bidrag.
Är det någon som tycker det är rätt?

De rödgröna vill bara bevara allt medan alliansen blickar framåt. Och de rödgröna skyller på att vi drabbades i lågkonjukturen men vi klarade oss fortfarande bland de bästa i världen.

För en bättre framtid och för att hårt arbete och slit i skolan ska löna sig, rösta på Alliansen!

Reply
Sandra

Nu skriver du att ifall jag respekterar ditt val så ska du respetera mitt val. Jag respekterar dit men du har lite dubbelmoral eftersom för någon dag sedan skrev du att man INTE skulle rösta på sverigedemokraterna. Jag väljer att rösta på dem, och jag är kunnig inom dessa områden. Så hoppas du respekterar mitt val då också.

Reply
J

Jag blir så glad när jag läser det här! Känns som att alla, i min kompiskrets iallafall, ska rösta blått. För jag antar nu att du menar att du ska lägga din röst på rödgrönt. Jag fattar inte riktigt hur den blå sidan har lyckats lura alla till sin sida. Jag tror inte riktigt folk vet vad det är de röstar på. Det är viktigt att läsa på innan man röstar, inte bara lyssna på vad alla andra säger. Alla lyfter ju bara fram det positiva med partiet de ska rösta på. Är så trött på det..

Tänk inte bara på vad som passar er just nu. ALLA kan råka ut för saker då den rödgröna sidan har en medmänskligare hand bakom er rygg.

Reply
Johanna

Äntligen! Alla storbloggare skylltar blått.
Härligt att du har hjärtat på rätt plats. Lätt den mest jordnära bloggerskan.

Go Kenza! <3

Reply
Lisa

Att rösta rött är bara egoistiskt. Att alla jävla lata soffliggare ska få bidrag som andra sliter hårt för. Hur är det rätt? Och att man ska få sjukpennig och annat fast man är helt frisk… Det är sjukt! Moderatera har nog gjort störst skillnad för de flesta så kallade låginkomsttagare som får runt 1500 kr mer varje månad. Det gör stor skillnad. Det är 3/4 av min hyra för fan! Sverige skulle vara så mycket bättre om alla som kunde jobba hade ett jobb, istället för att leva på bidrag. Vänsterns skolpolitik ska vi inte ens tala om.. Folkpartiet är bra där, ordning och reda ska det vara! Vänsterpolitik är det som är själviskt här, inte tvärtom.

Reply
Lisa

Förresten, det är klart att du som är rik har råd att rösta rött. Du har råd att betala höga skatter som i sin tur ska betala för andras lathet. Men du borde tänka på alla andra som jobbar precis lika hårt som du, men som inte får ens en bråkdel av vad du får, för det hårda arbetet. Gjort är gjort, hoppas bara du tänker efter lite nästa gång.

Synd att det ska vara så, tycker du verkar vara en jättego person annars och älskar din blogg!

Reply
moa-stina

jag säger som jag skrev till stina-lee också, Tack för att du finns och tack för att du har förstånd att rösta med hjärtat!
Och i längden vinner alla på ett rättvist samhälle där vi har mycket små klyftor och där vi prioriterar välfärd.

Reply
Liana

Ja det är klart att människan är viktigare än pengar när man får en lönespec. på 150 000 i månaden. Hur tänkte du att dem andra, som inte har egna sko och kläd kollektioner, skulle klara sig?

Reply
Johanna

Go goo Röd-gröna! Tjoho! En rik brud som ändå fattar att det finns viktigare saker än att tjäna pengar!

Reply
Miss Roffe

BRA KENZA! nu växte du ännu mer i mina ögon!!
Varför är det så att när en kvinna är med i bilden då skall här letas fel från alla håll och kanter, hon shoppar på LV, hon dricker, hon gör det och hon gör det. Men när det är en man? Vad kommer fram då? INGENTING!

Rösta med hjärtat! SOm en god vän sa till mig, du röstar blått tills det är du som sitter utan jobb!

:) Lev livet och låt andra göra det med :)
PEACE N LÖVE // ROFFE

Reply
hanna

Liana: Hon menar förmodligen att hon inte är en kapitalist. Det är väl de som skiljer höger och vänster sidan till. Högern vill att man ska ha möjligheten att kunna tjäna mkt pengar menas vänstersidan tycker att alla ska kunna må bra och leva i samhället. Det är inte pengar som är det viktigaste men samtidigt ska alla kunna ha pengar att kunna leva på. Att få bidrag är en självklarhet i det rika Sverige som vi lever i. Att få bidrag är inte något man vill men det kan vara ett måste för ens överlevnad. Hur vore ett Sverige utan ett trygghetsnät? Det är det som högern vill förändra, de säger att alla ska kunna ha ett jobb, men tycket samtidigt inte att den stora arbetslösheten är ett problem, utan vill att fler ska söka jobb. Det spelar ingen roll hur många som söker när det ändå inte finns några jobb! RÖSTA RÄTT.. RÖSTA RÖTT.

Reply
Alberto

Bra val! :) Om jag hade orkat hade jag skrivit en lång kommentar som förklarar varför man ska rösta rött och inte blått oavsett vilken “klass” man tillhör och oavsett om man har jobb eller ej. Min energi har dock totalt eliminerats av alla som tycker att de själva är smarta och har insikt i hur allt fungerar. Till råga på att de anser sig själv gudomligt begåvade anser de även att du (och röd-gröna) är mindre smart och okunnig bara för att du inte tycker som dem och tänker som dem. RESPEKT till alla som röstar OAVSETT var rösten faller :) PS antog att du var rödgrön my bad om så icke är fallet ;P

Reply
måne

Folk som skriver : klart du har råd att rösta rött! halla? är ni helt bakom flötet? de röda gör så att vi alla klarar oss medan de blå gynnar de rika. Skit mig i näven, men så är det! Hade låtit bättre om det stod : klart du som har råd att rösta BLÅTT!
kram kenza

Reply
Johanna

lisa: jag räknas som låginkomsttagare, har inte fått några 1500 kronor mer i månaden.
och du pratar om bidrag – a-kassa och pengar från försäkringskassan är FÖRSÄKRINGAR! A-kassan betalar man till varje månad och de sociala avgifter som din arbetsgivare betalar går till socialförsäkringen. Sluta snacka bidrag hela jävla tiden.

Reply
Tove

Bra att du röstar för det som är bäst för Sverige! Nu växte du otroligt mycket i mina ögon.

Reply
HANNA

Socialdemokraterna, eller hur? Det låter som det iaf ;)
Jag säger inte att jag gillar det …. eller ogillar det.

Reply
hanna

Ja man måste verkligen rösta för människorna :) För vad händer om de som tjänar mer än oss andra inte vill ha sina pengar kvar i Sverige utav alla dessa extra skatter. Då får vi inga som vill investera i bra ålderdomshem & sjukhus, och utan dessa engagerade människor som vill starta företag riktade på att göra det bättre & bättre för de sjuka. Så tror jag ålderdomshemmen skulle fortsätta se ut som de gör på min arbetsplats. Vilket jag verkligen inte vill! Så nu röstar jag, för att i framtide få öppna mitt egna ålderdomshem som är mer inriktad på att se hela människan behov.

Reply
Micke Syding

Pengarna är väl viktigast för socialdemokraterna eftersom de vill ta in mest av pengarna via skatter. Alliansen verkar bry sig mer om människorna i landet eftersom de hellre tar mindre pengar och istället fokuserar på att alla ska ha jobb.

Reply
dubbelmoral där kenza...

ska vi gå tillbaka till bidrags sverige igen? är folk så jävla lata så dom inte orkar jobba!?! vi kommer ingen vart utan jobb vi kommer bli ett fattigt och dåligt land punkt slut!

Reply
beckis

Det är klart att man inte ska tänka med plånboken men sen är det det att människan är lata av naturen. Lägre skatt och mindre bidrag för de som inte jobbar är väl ändå bra. Om man skulle hitta ett jobb men inser att lönen bara är så lite högre än bidraget man får, varför skulle man då vilja jobba? :)
Jag respekterar dig, det gör jag, men jag kunde inte hålla tyst. Det är klart att alla inte kan tycka likadant.

Reply
beckis

om inte pengar har någon betydelse så behövs ju inte bidrag och A-kassa.
För mig känns det bättre att leva på mina egna pengar än andras.
Kram!

Reply
rebecka

Vad fint att du röstar för människorna trots att du verkar ha det gott ställt själv. Det är stort att förbise sin egoism till skillnad från många andra kändisar.

Efter att ha blivit påkörd som barn och lever med bestående skador som man inte kan påverka, så gruvar jag för ett högerstyrt samhälle. Man får ingen chans och deras arbetarideologi innebär inte att jag skulle kunna bidra utan snarare förvaras.

Att privatisera skolor och vård skulle innebära att dem som är sjuk, och därigenom ofta har sämre ekonomi, skulle få det ännu svårare att få den vård dem verkligen behöver.

Rösta som Robin Hood.

:)

Reply
Rödgrönt Sverige

beckis: Om det känns bättre för dig att leva på dina egna pengar än andras, varför gör du inte det då? Många av er som är emot bidrag lever själva på bidrag vilket är dubbelmoral. Barnbidrag och annat har säkert din mamma fått sedan du föddes. Barnbidrag, föräldrarpenning och andra bidrag kommer du få när du blir förälder(eller du kanske redan är det)Staten hjälper till, så förakta inte staten. Du tar del av Sveriges gemensamma välfärd på många olika sätt. Det är andra som tillsammans betalat detta för dig.

Gör dig fri från alla bidrag som finns, klara dig helt själv sen kan du komma hit och säga att du föraktar bidrag. Vi får se om du har samma åsikt då. Lev efter din och högerns princip “Den som inte jobbar skall inte heller äta” Det är lätt att tycka bidrag är dåligt när man själv tar del av dom. Men lev efter din princip. Jag vill se om du har samma åsikt då.

Reply
Charlotta

DET HANDLAR INTE OM ATT VI I SVERIGE ÄR LATA. DET FINNS DE PERSONER SOM INTE KAN JOBBA AV MÅNGA OLIKA SKÄL. DET KAN VARA PÅ GRUND AV SJUKDOM, OLYCKA M.M. HELVETE, TÄNK TILL LITE INNAN NI SKRIVER JÄVLA MODERATSMURFAR! NI ÄR INTE ODÖDLIGA, NI KAN SJÄLVA HAMNA I SKITEN EN DAG OCH DÅ KOMMER NI ÅNGRA ER ATT NI INTE RÖSTADE PÅ DE RÖDGRÖNA – FÖR DEM STÅR FÖR ATT HJÄLPA DE SVAGA I SAMHÄLLET! BÄTTRE VÄLFÄRD: BÄTTE SKOLA, BÄTTRE VÅRD, BÄTTRE ÄLDREOMSORG – FÖR ALLA, INTE BARA FÖR DE SOM HAR RÅD!

Reply
MODERATERNA

Jag tror inte att min lilla kommentar kommer att förändra något, men jag känner ändå för att skriva av mig lite. Först och främst: Tycker ni rödgröna att det var mindre klasser och bättre undervisning för fyra år sedan? Tycker ni att välfärden var bättre för fyra år sedan? det tycker i alla fall inte jag. Den var precis som nu. Det enda som inte har blivit bättre sedan alliansen kom till makten är bidragen. Alliansen vill inte som vissa påstår bara gynna dom som har det gott ställt, UTAN DOM VILL GYNNA ALLA SOM ARBETAR. Det är inte egoistiskt, utan man bestämmer sig helt enkelt för vad man tycker känns rätt att dela med sig till. Antingen till bidrag, eller till arbetare.
Alliansen vill att pengarna ska läggas på skattesänkningar till dem som arbetar, istället för att höja bidragen. Varför? Jo, tänk om man skulle höja bidragen och samtidigt höja skatterna. Då skulle man i vissa fall tjäna lika mycket på att vara arbetslös som att arbeta. Rätt? nej, för då kommer fler och fler bli arbetslösa vilket inte alls är bra för landet. Så vad väljer man: antingen ett bra samhälle där det ska löna sig att arbeta, eller ett bra samhälle (dock inte bättre än när allisansen styr) där alla dem som är arbetslösa får mer pengar. Upp till er.

Reply
Rödgrönt Sverige

Lisa: Du skrev “Vänsterns skolpolitik ska vi inte tala om, Folkpartiet är bra där”

Det var vänsterns skolpolitik som gjorde det möjligt för Folkpartiets partiledare Jan Björklund att ta studentexamen överhuvudtaget(bara borgare fick ta studentexamen på den tiden)Rätt kul i sammanhanget. Han hade inte varit deras partiledare om det inte vore för vänstern.

Vissa är så otacksamma över allt vänstern gett dom, bland annat du. Tänk efter eller framförallt läs på om allt du tar del av som vänster givit dig. Du köper höger-propaganda och lögner allt för lätt. Lögner dom använder för att få röster och som saknar verklighetsförankring.

Du är även beredd att sälja ut vår och även din gemensamma välfärd för 1500 kr extra i plånboken. Du tänker inte långsiktigt för 5 öre. Men jag antar att det inte finns något att säga till dig för att få dig att förstå. Du är knappast påläst och har gått på politiska lögner hur lätt som helst.

Reply
MODERATERNA

och förresten, håller helt med beckis och Micke syding. Respekterar dock såklart att alla har olika åsikter!

Reply
Ebba

“Jag vill inte bo i ett land där pengar är viktigare än människan” Sjukt bra skrivet! fler borde tänka som du! :)

Reply
julia

Jag blir så otroligt glad när jag läser att du röstar med hjärtat och på människosynen och inte pengar (fast än du har mycket pengar själv och det ska folk veta att det är inte bara “latisar som röstar på vänster, dock är de lata mindre än en 1% i sverige med det vet inte folk om utan de tror folk väljer att sitta hemma och ruttna, allt från 20 till 70% har jag hört. puuh). Har varit rädd vart Sverige har tagit sig åt för vi har alltid haft bra människo syn här. Men många vet inte, eller förstår inte att människo synen på högerblocket tyvär är pyton. Jätte bra du vågar stå ut och skriva så och skrev att du inte viste först. Jag tror att du fick många “trend moderater” att tänka efter som ara ha tänkt på att ha mer skatte pengar o fickan! GO GIRL!!!

Reply
V

seriöst talat, fan vad ni e mobbade!! nån tkr om rött, nån annan blå. alla kan inte tycka och tänka likadant så sluta bråka och respektera varandras val istället!
SD har min röst, ska ni börja hacka på mig med?

Reply
Amanda

Precis när valracet satte igång trodde jag det var självklart att den nuvarande regeringen hade gjort sitt och att folk hade insett hur fruktansvärt omänskligt sverige vi har lev i de senaste 4 åren. Men oj så fel jag hade, jag kan verkligen inte förstå hur man kan vilja fortsätta leva i detta orättvisa samhälle i 4 år till. Så nu blir jag VÄLDIGT glad när jag ser att du tänker som jag hade hoppats att folk tänkte. Är man insatt i politik så VET man att mycket av det alliansen säger är lögner och missvisande fakta. De personer som menar att du har dubbelmoral för att du skriver att “pengar inte är viktigare än människan” för att du är höginkomsttagare är bara okunniga. Ska inte rika människor tillåtas vara solidariska? Det är väl dubbelmoral om något? Synd att många förstagångsväljare är så fruktansvärt dåligt insatta hör “mer pengar i plånboken” och går på det utan att veta att det innebär dyrare sjukvård, skola, äldervård, t-bana och de mesta annat som är skattefinansierat.

Tack för att du är en så fin förebild utan att vara en moral-kärring!

Reply
Niklas

Har folk glömt bort vilken katastrof sossarna var vid makten senast? 140 förtidspensioneringar om dagen året runt. Då hamnade man i evigt utanförskap med 60 procent av tidigare lön. Det är vad jag kallar inhumant! Skyhög ungdomsarbetslöshet mitt i brinnande högkonjunktur hade man också! Sossarna höjde skatter och fick ökade vårdköer, minskat antal vårdplatser och minskat antal äldreboenden, allt färre elever gick ut skolan med godkända betyg. Totalt misslyckad politik som nu ska återinföras!

Tror ni på att människan ska ha kunna göra egna val istället för att staten ska bestämma över era liv så rösta på Alliansen!

Reply
Isabelle

Bra Kenza att du röstar på de rödgröna du är verkligen en bra förebild. :D

Reply
s

bra att du röstar med hjärtat, alltså på de rödgröna.
Vem vill att ett parti vinner som tycker att rika är mer värda än fatiga? det är riktigt sjukt!

Reply
s

det lönar sig aldrig att gå på socialbidrag, den som säger det ljuger. MEN det är bra att bidrag finns för dem som är sjuka i cancer eller liknande och INTE kan jobba.

Reply
Linnéa

Jag röstar mycket hellre på SD än på vänsterpartiet eller på socialdemokraterna. Må vara att de är rasistiska, men vinner något av de rödgröna parierna kommer vi fan sluta som Nordkorea. Och jag fattar inte vad vissa korkade människor fått för sig att SD kan jämföras som nazisterna. Vänstern är mer lik nazister. Vänstern gillar invandrare och invandrare hatar judar och gillar vänstern. Alla tyskar var inte nazister och alla muslimer är verkligen inte onda, men tillräckligt många för att det ska bli problem. Men bäst av alla partier är Moderaterna. Det ska löna sig att arbeta. Alla är varken lika eller lika mycket värda.
Men du har såklart rätt att rösta på vilket parti du vill. Din blogg är skitbra!

Reply
Hej Kenza

Jag tycker det är su kul att se att du är så smart, inte många bloggerskor som är det, det ska inte handla om hur pengar man har i plånboken utan om vilket samhälle vi vill leva i.

Reply
hanna

Det jag är mest trött på är att de flesta rödgröna tror att de som röstar blått gör det för att de är egoistiska och bara tänker på sig själva…

Det alla måste få klart för sig att både alliansen & de rödgröna vill ha ett bättre samhälle.

SÅ SLUTA ha så låga tankar om era medmänniskor :)

Reply
Olivia

Det finns vetenskapliga undersökningar som visar att vissa politiska styresätt är bättre än andra.
Blå politik gynnar Sverige mer än röd-grön politik gör.
Det är inte någon åsikt från min sida utan det är ett faktum. Bara för man röstar blått så betyder inte det att man inte röstar på människan. Det är tvärt om. Röstar man blått så röstar man både på människan och ett bättre Sverige. Förhoppningsvis så försvinner all socialism.

Reply
s

måste bara skriva en kommentar den LISA som anser att låginkomsttagare har fått 1500 kr mer i plånboken. Varhar du fått de siffrorna ifrån? Jag jobbade i sommar som bidragshandläggare och jag kan säga dig att folk har inte fått mer i plånboken, förutom de då som tjänar över 50000 i månaden. Med denna regeringen har socialbidragen ökat, bara för att folk har blivit utförsäkrade från försäkringskassan så betyder de inte att de har blivit friska tvärtom bidragen har ökat på andra roll. Så säg mid tycker du att det är värdigt och rätt att en cancer sjuk människa ska få leva på socialbidrag och efter att all medicin alla läkarbesök är betalda så finns det inga pengar kvar i plånboken? Jag kan säga att jag betalar lite mer i skatt för att alla ska må bra och inte bara vissa. Var försvann all moral och all medmänsklighet? MED det säger jag, NEJ till att sjuka och arbetslösa kränks och förnedras. NEJ till söndring och ökade sociala klyftor.

Reply
Hej

om du tycker att de rödgröna bryr sig mer om “människan” så är du ju ute och cyklar, bara för att de som arbetar mer och tjänar mer än vissa andra ska väl de inte tvingas betala mera i skatt? Då blir det ju tvärtom, orättvisor uppkommer alltid för någon hur man än röstar. En rödgrön regering har ingen koll, de kommer med falska löften. En borgerlig vet iallafall vad dom pratar om!

Reply
Caroline

LÄS :) Jag är inte helt säker på vad du röstat, men låter som det lutar åt det röda hållet. En fråga Isåfall, är det rätt att en som lever på socialbidrag och inte kämpat för att få något jobb ska ha det lika bra och få nästan lika mycket pengar i månaden som en städerska eller undersköterska, som kämpat för att få jobbet eller gått utbildning? Eller ska en läkare som studerat i 10 år tjäna lika mycket som en undersköterska? Är det rättvist? Pengar är inte viktigare än människan men man måste kämpa sig fram och slita lite för att få det bra. Inte bara leva på de pengar Andra har kämpat för. Jag själv är ingen rik tjej, min familj är inte rik. Långt ifrån, men har fått det så mycket bättre med moderaterna i riksdagen, mina föräldrar har fått mer pengar i plånboken, vi har kunnat resa och umgås mer som en familj, och jag har fått större motivation att läsa vidare, och samtidigt jobba, för med moderaterna i riksdagen kan man jobba och tjäna hur mycket man vill utan att studiebidraget ska påverkas. Kan ske hade fel om att du var röda hållet, isåfall GREAT! Ville bara säga det här

Reply
Matilda

Bra gjort kvinna, men det kunde jag nästan gett mig fanken på, du är en vettig och härlig människa :)

Reply
NG

Amen herregud nu får folk lägga av, respektera hennes val. Och förresten måste jag bara kommentera, många här verkar sjukt inkompetenta när det kommer till politik, bara pinsamt att läsa.

Kenza, raden “Jag vill inte bo i ett land där pengar är viktigare än människan” är mitt i prick! Du har växt något så oerhört i mina ögon efter detta, jag ser verkligen upp till dig nu. Du är livs levande bevis på att bara för man har pengar blir man inte egoistisk och slutar bry sig om sina medmänniskor. Mycket fint <3

Reply
emelie

Tyvärr måste jag hålla med om det som Churchill sade för flera år sen. “Den som inte är socialdemokrat när den är ung saknar hjärta och den som är det när den är äldre saknar hjärna”

Anledningen till att jag röstar blått är inte för att jag personligen vill ha mer pengar i fickan.. jag har inte ens ett jobb. Anledningen till att jag röstar blått är för att jag ALDRIG kommer att acceptera att en grupp människor sätter ett tak för människans kapacitet och vilja. Människan ska få utvecklas så mycket som hon vill! VARFÖR? Varför ska det finnas en gräns på hur mycket människor får tjäna? Om de själva har jobbat sig dit? Jag röstar för människans FRIHET! Om man vill anstränga sig här i livet så ska det fasen vara mödan värt! Vilka ska bli våra läkare, proffesorer och företagare i framtiden? Dessa bär ett tungt strå till stacken som de gör för att de har kämpat sig dit och varför ska de straffas för det? Jag är en humanist som absolut vädjar till de stackars människor som är sjuka, saknar arbete och utbildning. Men sanningen är den att vårt system med bidrag är lätt att gå runt och fuska sig igenom och det är det som resulterar i de stora skattekraven på de som drar sitt strå till stacken. RÖSTA HUMANISTISKT! RÖSTA RÄTTVIST! Där människor som kämpar och antränger sig för att lyckas här i livet faktist får vad de förtjänar!

Reply
s

emelie: jag säger inte att det inte finns människor som fuskar men det är betydligt mer som är sjuka och inte kan jobba. så ska alla drabbas pga av ett fåtal som utnyttjar systemet? liksom vem vill ine jobba och tjäna egna pengar så att den kan hitta på mer saker? tänk efter lite. alla är inte likadana.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*