• header

Suck on this

Det här gör jag endast för att jag älskar att bevisa att andra har fel. Ni vet mycket väl att jag inte tycker om att prata pengar och svarar sällan på hur mycket jag tjänar, och det finns en anledning till det. Men nu är jag trött på att vi ska stämplas som oseriösa småfjortisar som ljuger.

Här om dagen kom det nämligen upp en artikel lite här och var om hur mycket vi bloggare tjänar på annonserna vi har på våra hemsidor. Reporten hade pratat med företaget Tailsweep som jag jobbar med och fått svaret att vi tjänar upp till 200 000 i månaden på annonser. Detta är alltså bara annonser från Tailsweep, inget annat.

Bland kommentarerna hade “ekonomer” och andra livserfarna män kommenterat och sagt saker som:

“Ja vissa vet ju verkligen hur man ljuger och blåser upp siffror. /från en ekonom”

 “Det finns ingen chans att dessa småtjejer tjänar så mycket pengar. Rent skitsnack! /från en 40+”

“Det är lögner helt enkelt att man tjänar stora pengar på att blogga. Trams-siffror”

“Det finns ingen bloggare i Sverige som tjänar 200.000 SEK/månad. Det är enbart luft de siffrorna. I verkligheten ligger snarare 5-10.000 närmare sanningen.”

Välkommen till 2010! Det finns stora summor att hämta på internet. Så istället för att sitta och kommentera bittra kommentarer och klanka ner på oss “småtjejer” så kan ni börja marknadsföra era företag på internet som många andra och dra in pengar ni med!

Här kan ni se hur mycket jag fakturerade Tailsweep för september månad för endast annonser på min blogg. Trams-siffror va?

267 Comments

Mia

Det är så jävla fel att du kan tjäna så mycket pengar på din tramsblogg, för vad skriver du om egentligen? Eller att en 19-åring kan tjäna 200 000+ i månaden på att trycka ner några tangenter och bifoga en bild/video några gånger om dagen, det är sjukt! Jag blir så jävla arg, vad fan hände med vanliga heltidsarbeten där man är glad om man får ut 15 000 i månaden? Detta är absurt.

Reply
airaM

Men herregud!

Det är nog dags att du skriver nu, Kenza, att du inte får ut 200.000 i lön varje månad, utan att pengarna skattas och att det ska betalas moms hit och dit m.m, för dina läsare verkar tro att du har 200 papp i lön i månaden, något du inte har. Jag vet inte om du ville få det att verka så, men det är ju inte DU som privatperson som fakturerar, eller?

Det är enkelt för vem som helst att se hur du mycket pengar du tjänade förra året och det var strax över en halv miljon. Inte 2,5 miljon (som det skulle bli om man bara räknade på 12×200.000).

Förtydliga lite, så slipper du alla idioter som klagar… Avundsjuka och missunnsamhet är så himla tråkigt.

Reply
Aura

har läst vissa arga kommentarer, men jag fattar inte vad de är så arga för?
bara för att Kenza har gjort det bra är det heltplötsligt fel? vadå “vad hände med vanliga fulltidsjobb?” ???
Blogga är väl ett fulltids jobb i alla fall om man har en like stor blogg som hennes! Hon klarar sig bra, och tjänar bra med pengar, spelar det någon roll hur hon gör det eller vad hon gör för att tjäna dem? Haha så länge det är lagligt ;)

Reply
lina

OMG this is SICK! I don’t blame you Kenza, you just accept a good offer (as anyone would do), but I can’t understand that a blogger can earn so freakin’ much! it’s TOTALLY SICK! it’s crazy how the world works today, so wrong and nonsense. WOW, speechless..

Reply
Anny

Det är faktiskt sjukt att man kan tjäna så stora pengar på att blogga, när t.ex. en undersköterska som jobbar med människor liv, död bara tjänar ca 20.000 kr i månaden, eller poliser som endast tjänar några tusenlappar mer.. Stört!

Jag kritiserar inte dig, vill bara säga det.
Men jag tycker det är helt jävla ofattbart.

Reply
Cicci

Vissa av kommentarerna är ju sjuka. Det är väl klart hon jobbar genom att ha annonser, hon marknadsför ju deras företag för huur mycket folk som helst VARJE dag, klart som fan att Kenza ska ta betalt för det!

Tycker dock att du kan skicka över typ halva ena din månadslön till mig :D

Reply
Filip

HAHAHAHAAHHAHA BÄSTA INLÄGGET NÅNSIN!!!!!!!!!!!!!!!! XD
heeelt klockterent!!!

helt plötsligt är det ingen som hatar längre va? XD

bra gjort! XD

btw dela med dig god damn it! (A)

Reply
Ami

Åh, om jag ändå hade haft dom pengarna till min mami och brorsor ;)

Men vissa är lyckligt lottade!
YOU GO GIRL!
:D

Tycker att det är grymt att du ställer dig upp och visar gubbar och ekonomer sanningen om hur det ligger till i dagsläget! <3

Reply
Ami

Åh, om jag ändå hade haft dom pengarna till min mami och brorsor ;)
Men vissa är lyckligt lottade!
You go girl!
:D

Tycker att det är grymt att du ställer dig upp och visar gubbar och ekonomer sanningen om hur det ligger till i dagsläget! <3

Reply
Olivia

Hej Kenza! För det första vill jag tacka för en bra blogg!
Sen har jag en fråga också; skänker du pengar till välgörenhet? Men dom summorna pengar skulle du ju kunna rädda fattigdomen.

Reply
k

En liten rolig grej bara, du säger att det finns klyftor och är orättvist i samhället och framför allt med en borglig regering. Men du, vad är då inte det här? Det är knappt en årslön för många människor, då kan man snacka om klyftor i samhället…Inte för att låta bitter, men jag tycker inte du är värd de pengarna. Vad gör du, lägger upp lite bilder och skriver om dina photoshoots och nattklubbsbesök. wow, måste vara ett hårt arbete….

Reply
:)

Ohh , asså hur gör man så man tjänar pengar på sin blogg , snälla jag ber om ett svar ! :D

Reply
Mia

Då du tjänar en årslön på en månad, skänker du pengar? I så fall hur mycket? Eller tycker du inte att det är viktigt? Berätta!

Reply
Linda Speaking - Once upon a time in Barcelona

Om du inte gillar att prata ekonomi varför var du då tvungen att skriva detta inlägget över huvudtaget? Känns en aning motsägelsefullt, mer som att du ville hävda dig och skryta om det. Är ju ett typiskt Kissie inlägg det här to be honest.

Vad spelar det för roll vad fn 40 + ekonomgubbar säger om dig, varför bryr du ens dig? Fattar inte?

Reply
Gammal käring.

Beundransvärt! Jag kollar alltid in på din blogg och ser (till skillnad från vissa andra) att du verkligen tar hand om din blogg på ett bra sätt… och att du har en härlig självdistans…. samt att du även har plattformar utanför bloggen.

Och då är jag som skriver detta… snart SEXTIO!:-)

Reply
Ida

Haha jadu, bara att kolla på kläderna du shoppar så förstår man ju. Hur korkade är inte dom där såkallade ”ekonomerna”, man ser ju att du har pengar, bara genom att kolla på din blogg.

Reply
ida :)

HAHAHAHHHAHAHAH härligt kenza! jag känner precis som du… Dom har ingen aning om hur det är nu for tiden! ;)

Härligt att du kunde äga ut dom. Hoppas dom läser det du skrev.

Ha det bra, kram ida

Reply
Caty

you go girl! ^^ Dom pengarna har du gjort dig förtjänt, vissa fattar inte värdet av en blogg med så mycket besökare. Din blogg är golden och det har du skapat aldelles själv!

Reply
JAg

tycker du verkligen att du förtjänar så mycket pengar för att du skriver några inlägg om dagen. det är som sagt löjligt att man tjänar så stora pengar på att skriva absolut ingenting relevant i någons liv. Är du smart slösar du inte pengarna på dyra grejer, utan investerar.

Reply
Minnie

Betalar du skatt på dina bloggpengar? Om inte så borde du i snitt ha en (svart) årsinkomst på 2.400.000. Det är rätt så jävligt orättvist mot oss andra Svenssons som måste skatta på varenda liten krona vi tjänar in. Jag blev faktiskt rätt så arg nu, varför var du tvungen att lägga ut det här? Tänk på stackars ensamstående trebarnsmammor med deltidsjobb och som köper snabbmakaroner för att kunna föda sina småbarn. Fyfan alltså!

Reply
shilli

Jag tror inte att ekonomerna menar något illa. Men du måste väl förstå att du får nästan alldeles FÖR mycket pengar? Bloggare skrver väl om sin vardag och sånt kul skit :p men jag tror sällan journalister får lika mycket pengar om du vet vad jag menar. Och JA, Kenza. Du är en småtjej.

Reply
a

du borde skitit i ariklarna kenza, du vet vad som är sant liksom, lägg inte ner energi att visa att de har fel. för det känns lite som skryt det här :P

Reply
Kitsu

Fan vad härligt med en “In your face, bitches!”, Kenza!
Du verkar kämpat för ditt “företag” och de lönerna du får. Har man mycket lön ska man dessutom kan jag påpeka spendera det på sitt eget sätt och det gör jag för att vissa kan klaga på hur folk spendera ut pengar på dyra saker (men tjänar man så fucking mycket är det väll inte konstigt?!)

Du är stark och kämpar, Kenza och det är sådana bloggerskor jag tycker om.

Reply
ester

Mkt pengar! men jag tycker faktiskt att du skryter lite hehe.!
Typ Suck on this jag tjänar mer pengar än dig eller typ kolla hur mkt pengar jag tjänar på en vecka!
Jag tycker pengarna spelar någon roll! låt dem där killarna tro vad dem vill.
om du tror att du tjänar 10.000 vilket är mkt tycker jag, så låt
Bra att du har ett spar konto iaf!:)
Kram=)

Reply
Stephanie

Det är du mer än värd Kenza. Det finns så mycket avundssjuka där ute så det finns inte. Lyssna inte på vad folk slänger ur sig. Dom är som sagt bara avundssjuka.

Jag är glad ” med dig ” att du tjänar mycket pengar och ligger i för att ta dig dit du vill.

Go Kenza, go! :)

Reply
Hedvig

Äntligen fattar jag hur fu kan har råd med så dyra kläder och skor!! :D
Älskar din blogg! <3

Reply
Annie

Jag driver eget fast i en helt anna bransch, man blir lite skrämd av kommentarerna här! Att man via bolaget fakturerar drygt 200.000:- är ju långt ifrån samma sak som att man stoppar ner 200.000:- i fickan, över 60% går bort i skatter och avgifter om man får för sig att ta ut detta i en måndslön, det trodde jag faktist även tonåringar visste men utbildning tycks inte vara vad den borde idag….sen är detta en av de största bloggarna i Sverige, det är mycket få som kan ligga på den nivån och komma upp i de summorna, där bakom finns tiotusentals tjejer som nu får för sig att alla kan bli miljonärer på att blogga, problemet uppstår att ni konkurerar ut varandra och de som ska dela på kakan blir bara fler och fler med resultatet att smulorna som alla utanför top10 ska dela på blir bara mindre.

Reply
Alicia

Förstår inte alls varför alla är så sura. Ärligt talat, se det som något inspirerande att det finns folk som kan tjäna bra på sin hobby och sin passion, och inte något dåligt. Alla skulle vilja vara i KEnzas sits, hon har tur som är där, men att klanka ner på henne hjälper knappast er att uppnå era egna drömmar!

Jobba på med det ni drömmer om istället för att hacka på andra!

Reply
Ida

Tycker det är lite irriterande när folk säger att du inte förtjänar detta. Sjävklart är det galet mycket jobb bakom men en blogg me utöver det så kan ju hela Sverige läsa om ditt liv. Det är inte vem som helst som skulle klara av den påfrestningen att alla kan veta vad du gör, var du är och med vem. Jag tycker din blogg är otroligt bra och tycker du förtjänar varenda öre. Puss på dig och njut av Thailand :)

Reply
E

Det är kul att du kunde motbevisa dem. :)

Du är verkligen duktig som jobbar så hårt med bloggen och allt, men tycker du inte det är lite sjukt att en bloggerska som skriver om mode kan tjäna mer än en hjärnkirurg som räddar liv? Hoppas du inte tar detta personligt, men jag tycker det tyder på ytligt samhället har blivit.

Du kan svara på din blogg eller till min mail.
Ha det fint och lycka till med allt! Kram.

Reply
janna

Hej Kenza,

Jag undrar hur många sidvisningar du har per månad och hur många unika besökare du har. Jobbar med marknadsföring men bloggar levererar inga avslut när vi annonserat där. Det kan ju bero på att man helt enkelt skjuter för många sidvisningar på för få antal besökare och helt enkel överexponerar besökarna.

/J

Reply
Ekonomen

Synd att det är skillnad på inbetalningar ink moms och bruttolön respektive nettolön. 160 000 kr ex moms, minus omkostnader, minus sociala avgifter borde ge kvar cirka 100 000 kr.

Men, om detta tas ut i lön är det ingen siffra att förringa! En bruttolön på över 50 000 kr i månaden är bra, en på 100 000 kr är ännu bättre.

Men det är inte 200 000 kr, det kan nog alla vara överens om.

Reply
John

Varför är alla så avundsjuka?? Kenza har ju uppenbarligen lyckats, hon förtjänar sin inkomst. Då kan ni ju klaga på alla finansmän, idrottsstjärnor m.m.. dom drar in betydligt större summor (dom som lyckats dvs).

Ni får bygga upp nåt eget om ni vill komma nånstans (:

Reply
okami

Gud det var mycket! :D
Men såklart är det avundsjuka sådana som den där 40+ åringen som skrev det. Men det var bra skrivet av dig. ;)

Reply
how to get hard fast

Very great post. I simply stumbled upon your blog and wished to say that I’ve really enjoyed browsing your weblog posts. After all I will be subscribing in your rss feed and I hope you write once more soon!

Reply
eh

Det är helt sjukt mycket pengar för att bara driva en blogg. Jag tycker inte att man som bloggare är värd så mycket pengar i månaden. Vad gör du? Du uppdaterar med lite inlägg, slänger in dagens outfit då och då eller så visar du upp lite kläder som du har shoppat efter att du har fikat. Sedan springer du på galor och kanske lite möten. Jag blir upprörd över att se att du tjänar mer pengar än folk som sliter för sina pengar, folk som räddar liv, folk som gör skillnad, så mycket viktigare saker än vad du gör. Det är otroligt hemskt och vansinnigt.

Reply
sandra

Hej! Detta stämmer ju inte direkt då en faktura inte överstämmer med vad en person/företag tjänar. Alltså att fakturera 200.000 och att tjäna 200.000 är långt ifrån varandra. Man kan bara ta ut en liten del av sina fakturor. Så om man fakturerar 200.000, skulle det vara rimligt att kunna ta ut ca, 30.000.
Det vet jag då jag har nära som driver företag.
Peace out!

Reply
Kenza, Sveriges i särklass rikaste och mäktigaste bloggare! | Skvallerbloggens.se – Sveriges största skvallerblogg

[…] Men frågan på allas läppar? Hur mycket tjänar då Kenza? Ja det är en aning svårt att svara på, men enligt Skatteverket drog hon in 2 377 600 kr förra året, vilket ger en månadslön på 340 000 kr! Detta år tjänade hon givetvis mycket mer då hon har designat fler kollektioner, fler jackor och andra plagg, samt fått ännu fler bloggläsare = mer annonsintäkter. För att inte tala om alla modelljobb! Ca. 200 000 kr/mån kommer från bloggen enligt egen utsago… […]

Reply
Creddit

Sandra: Det stämmer att man inte kan ta ut alla pengar man fakturerar. För det första försvinner momsen till staten så det som återstår är 171 000 kr.

Av de 171 000 kr är:
Arbetsgivaravgift – 41 000 kr
Kommunalskatt – 38 000 kr
Statlig inkomstskatt – 23 000 kr

Det som blir kvar är 71 000 kr. 100 000 kr har med andra ord försvunnit till staten. Sedan kanske man inte kan ta ut allt eftersom det finns kostnader i företaget.

*Detta exempel är baserat på full arbetsgivaravgift. Är man under 26 blir arbetsgivaravgiften halverad.

Reply
Hattenav

Jag kan bara säga en sak. Riktigt bra jobbat. Att sälja drömmar och göra det man älskar och samtidigt tjäna bra med pengar på det är få förunnat. Keep up the good work.

Reply
R&D FINANCIAL COMPANY

Dear Sir / fru, Behöver du ett lån för att starta eget företag? med 2% ränta? mellan € 10,000.00 till € 20,000,000.00 intresserade individen ska fylla den här informationen nedan exempel (1) Full Namn:, (2) Land:, (3) Lånebelopp):, (4) Lån varaktighet:, (5) Telefonnummer: Kontakt us [email protected]

Reply
Kille och invandrarbakgrund

Hej!
Jag har aldrig läst din blogg innan eller någon annan blogg för den delen heller. Jag har dock hört ditt namn i något sammanhang och jag tror att jag sett dig på TV någon gång. Hur som helst. Jag ramla över detta inlägg genom en artikel jag läste på Aftonbladet varefter jag sedan hamna på Flashback där det i en tråd ivrigt diskuterades om vare sig Natacha Peyre prostituerar sig eller inte. Diskussionen på Flashback slog över till att handla om vad bloggerskor kunde tjäna och någon postade det här inlägget. Att jag hamna här var med andra ord högst slumpmässigt och det ska understrykas att du och hon som var föremål för diskussion på fb med största säkerhet inte har något annat gemensamt förutom att ni båda bedriver en blogg.

I skrivande stund inser jag att vad som ovan sagts antagligen saknar all möjlig och eventuell relevans för det jag ville framföra men vi låter det stå kvar. Efter att ha läst ditt inlägg slogs jag av viss svartsjuka och bitterhet och tänkte “hur fan kan hon här bruden tjäna så mycket fucking pengar?!” “Vad har hon uträttat för mänskligheten och besitter hon ens någon färdighet?!”. Jag scrolla ner i kommentarerna och tänkte oj vad folk är snälla, vad lojala fans hon har och är det bara jag som är sån hater?! Det tog dock inte många kommentarer förrän jag insåg att kommentarsfältet dock är föremål för viss korrigering.

Det jag ville säga var iaf följande. Svartsjuka och liknande känslor är något som finns inom alla människor. Men man kan inte låta sådana känslor styra en för det kommer inte ta en någonstans! Det är nästan en sjukdom att räkna någon annans pengar än sina egna och tiden man lägger på att räkna andras hade varit bra mycket bättre att investera på att tjäna sina egna.

Alltså. Du må visserligen inte vara läkare men det är inte jag heller. Vad gäller din färdighet är jag fortfarande inte imponerad men detta ska sägas. Du står på rätt sida av utbud och efterfrågan och uppenbarligen efterfrågas det du utbjuder väldigt mycket. Dessutom är du inte ensam på marknaden men står ändå uppenbarligen ut såpass mycket att du klarar konkurrensen väl. Och för det förtjänar du cred vilket jag nu ska ge dig. Bra jobbat och grattis! ;)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*