• header

Suck on this

Det här gör jag endast för att jag älskar att bevisa att andra har fel. Ni vet mycket väl att jag inte tycker om att prata pengar och svarar sällan på hur mycket jag tjänar, och det finns en anledning till det. Men nu är jag trött på att vi ska stämplas som oseriösa småfjortisar som ljuger.

Här om dagen kom det nämligen upp en artikel lite här och var om hur mycket vi bloggare tjänar på annonserna vi har på våra hemsidor. Reporten hade pratat med företaget Tailsweep som jag jobbar med och fått svaret att vi tjänar upp till 200 000 i månaden på annonser. Detta är alltså bara annonser från Tailsweep, inget annat.

Bland kommentarerna hade “ekonomer” och andra livserfarna män kommenterat och sagt saker som:

“Ja vissa vet ju verkligen hur man ljuger och blåser upp siffror. /från en ekonom”

 “Det finns ingen chans att dessa småtjejer tjänar så mycket pengar. Rent skitsnack! /från en 40+”

“Det är lögner helt enkelt att man tjänar stora pengar på att blogga. Trams-siffror”

“Det finns ingen bloggare i Sverige som tjänar 200.000 SEK/månad. Det är enbart luft de siffrorna. I verkligheten ligger snarare 5-10.000 närmare sanningen.”

Välkommen till 2010! Det finns stora summor att hämta på internet. Så istället för att sitta och kommentera bittra kommentarer och klanka ner på oss “småtjejer” så kan ni börja marknadsföra era företag på internet som många andra och dra in pengar ni med!

Här kan ni se hur mycket jag fakturerade Tailsweep för september månad för endast annonser på min blogg. Trams-siffror va?

267 Comments

Mahsa

hahaha bittra män som inte kan inse att kvinnor kan tjäna mycket pengar plus att det finns andra sätt att tjäna pengar på än att sitta bakom ett skrivbord.

Reply
louise

hur man detta stämma?? förklara: du hhar ju knappt ngra anonser på din blogg?

Kenzas svar: Jag ser 4 st annonser på min blogg just nu. Annonserna rullar hela tiden och ändras ibland, vissa ligger inte uppe hela tiden utan visas kanske på var 4e sidvisning, medan vissa ligger hela tiden.

Reply
elin

oj, fan vad härligt att ha den inkomsten. skönt sen när du inte kanske har det lika bra ställt med pengar att du kan leva på det du fick nu *:)

Kenzas svar: Det är väldigt viktigt att tänka på sämre tider! Därför har jag ett sparkonto där jag lägger undan en massa pengar. Kram!

Reply
Erika

Hahahahah skitnajs Kenza! Äntligen sattes de på plats! :D

Älskar din blogg <3

Reply
Emily

SHIIT det är ju asmycket pengar som du får! Skulle inte tacka nej till det. “Bara för att skriva lite i en blogg”. Fast jag förstår ju att det ligger mer jobb bakom. Det är tidskrävande. Men ändå ett bra jobb med braaa betalt. Skulle lätt ägna 7 timmar om dagen för att skriva.

Gå in här och kolla: http://www.groupon.se/in/.vbcNtl
Jag skrev och tipsade om den hemsidan i mitt senaste inlägg ;)

Gå in här och kolla: http://www.groupon.se/in/.vbcNtl
Jag skrev och tipsade om den hemsidan i mitt senaste inlägg

Reply
emelie

det var inte en liiiten summa heller, hähää
inte undra på att det inte är jämställt i vår värld eftersom det är vi tjejer som klankar ner på varandra vart efter den andra tjejen har det lite bättre. avundsjukan tar över i alla fall. det är samtidigt vi kvinnors fel att de inte är jämställt. varför kan man inte bara vara glada för andras framgång istället för att trycka ner varandra?

Reply
Ida

Wow. Det känns som det finns en anledning till varför du driver Sverige’s störtsa blogg. ^^ GO KENZA!

Reply
Mia Elisa

Ursäkta ordvalet men jääävlar vad pengar! Det är ju helt sjukt. Dock måste jag säga att du är en av de få bloggare som är VÄRD att tjäna mycket pengar! :)

Reply
FML

aha? ahmen skryt bara
jag e liten flicka som tjäna as mkt cash på ingenting. de enda jag gör är att ta ego bilder o berättar om min dag
ni bloggare har bara haft tur

Reply
FML

så länge vissa människor jobbar häcken av sig för att få 20 000 kr för att överleva.. så länge ni små flickor tar ego bilder o bara skriver om er dag

Reply
Anna

Tvivlar inte en sekund på att du tjänar bra! Tycker det är så JÄKLA ROLIGT att en 19 tjej idag kan tjäna så mycket pengar!
All power till dig och hoppas du tjänar 200 000 till!
För det är du värd!

Kraam

Reply
linnna

Jag tycker att det är helt jävla sjukt att man kan tjäna så mycket pengar på att driva en blogg. Enligt moi, så är det inte direkt ett yrke (snarare ett livsstil) att blogga och jag är väl medveten om att du inte håller med om det.

Btw, när man läser rubriken så är det NÄSTAN som du hånar andra med att lägga upp en bild på hur mycket du tjänar och sedan skriva “SUCK ON THIS!”

Reply
Lisa

Fast å andra sidan tjänar du egentligen inte pengar på det du gör..utan snarare det du gör för andra, genom att använda dig utav annonser från stora företag.

Reply
cassandra

Vilken tonårsdröm! Ett “vanligt” jobb, vilket det än är, kan verkligen ingen tonåring, mot vuxenlivet, tjäna dem pengarna. Verkligen skönt att kunna shoppa allt du vill, från inredning(som jag älskar) till kläder och mat. Sen även spara för kanske ett hus i framtiden, bil osv. Jadu, liten suck kom när jag skrev de där, hahaha. “Jag vill ocksåååå” tänker jag. :)

Reply
I d a

så härligt att du kan tjäna så pass mycket och de där ekonomerna har ju bevisligen inte så mycket koll. de borde ju kolla upp det innan de bestämt förnekar det.

Reply
Hälsogudinnan - din inspiration till ett hälsosamt liv!

IN THERE FACE!!! Jag har haft diskussioner med folk som absolut inte fattar hur mkt pengar det finns att tjäna i bloggvärlden..men jag har vetat, eftersom jag själv är med i annonsföretaget Tailsweep, så vet man därifrån hur mkt man får och hur många besökare ni stora bloggare har så är det inte svårt att lista ut att ni kan tjäna SJUKA summor på bloggandet visa annonser. Och det gör ni med ALL rätt tycker jag! “Hur kan man tjäna pengar på att blogga, det är inget riktigt jobb, blablablabla…” HELL att blogga är ett jobb, det är ett nytt jobb och allt som är nytt är farligt och skrämmande.. uppenbarligen. Du och alla andra storbloggare är värda varenda ÖRE ni tjänar på era bloggar – för inte fan kan vem som helst få så många läsare att vilja fortsätta att läsa det man skriver – det är en gåva och en stor prestation hos er att göra er så intressanta för omvärlden att man inte kan sluta följa era liv. STOR KRAM!

Reply
Madde

Hejsan Kenza!
Hur blev du så stor som du är??
Har du några tips för en vanlig liten bloggare som mig. Slänger upp minst tre om dagen men kommer snart bli mer när jag får igång mitt mobilbloggande.. En av mina drömmar är att kunna få bli en bra bloggare men jag behöver hjälp för jag vet inget. Jag är medlem på både bloggtoppen och bloggportalen. Är detta bra sidor..

Blir glad för svar, och vill du inte svara här på bloggen kanske du kan mejla mig:)
[email protected]

Kramar Madde!

Reply
din läsare såklart

haha wow! mkt pengar detdära kenza.men det förtjänar du starkt! jag älskar din blogg o det har jag gjort hur länge som helst o kommer förmodligen göra det hela tiden tills du lägger ner vilket jag inte tror du kommer göra! har jag rätt?
skulle uppskattas om du gav mig ett litet svar…kramar

Reply
S

Är det 200,000 kr efter skatt eller före?
Hoppas bara att du sparar pengar också! Blir lite irriterad på människor som inte ens har ett sparkonto. :P

Reply
S

riktigt sjukt att man kan tjäna så mkt pengar på att skriva vad man gör 5 gånger om dagen. när en sjuksköterska, som räddar liv, tjänar runt 14 tusen efter skatt.

Reply
quizi

Herregud! Men vissa tror det är väldigt lätt att ha en lyckad blogg om man har pengar att köpta kläder för och göra “dagens outfits”,men jag har faktiskt försökt att blogga och göra det lite intressant men jag orkade inte med och hade inget nytt att skriva om, jag tog bort mina två bloggar. Så jag tycker du är väldigt cool som har bloggat på 4 år typ och har verkligen lyckats. Go girl!!

Reply
vonskareng

jadu, vem förstår INTE att man kan tjäna stora summor på detta i dagens samhälle? helt sjukt mkt pengar alltså hehe. :P

Reply
tess

ja men ok, orka skryta om det :S vem bryr sig vad andra tror och tycker. du vet själv vad du tjänar…

Reply
Sandra

Oj, det var ingen liten summa det där! =) Får man fråga om du har någonsin gett något till välgörenhet? Isf, vilken då? Bara om det är en liten slant, så är det väldigt bra av dig :)

Reply
Rebecca

HIT THEM HARD KENZA!

Syns ju att dem är avundsjuka på bruden som lever ett awesome liv och tjänar på det också.

Reply
Malin

Så bra skrivet till de där människorna. De förstår verkligen int eoch det är så löjligt att de ska börja hacka på det. Galet kul att vi läsare bidrar till att ni tjänar så mycket när vi bara tycker det är kul att läsa :)

Reply
tova

omg :o fundera på att börja blogga igen och då få du hjälpa mej med dessa siffror! :p

Reply
Maria

åh Kenza du är så grym! jag älskar verkligen det du skriver i det här inlägget. GO KENZA säger jag bara! :)

Reply
Leah

Fast ni fattar väl att det dras mkt mer skatt från de där pengarna än från en “vanlig lön”? Det är dock fortfarande mkt pengar… och välförtjänta.

Reply
Emma

Avundsjuka? Jag tycker iaf att det är väldigt fascinerande att man kan tjäna så jäkla mycket pengar på en blogg. Men jag håller ändå med några andra kommentarer om de som räddar liv och som hjälper människor över huvud taget tjänar så mycket. De om några borde ha hög lön. Men så måste jag bara säga att folk nog glömmer bort att du betalar skatt oxå, för det antar jag att du gör? Då försvinner ju ca 30% av de där pengarna till det. Det är fortfarande mycket pengar, men inte lika mycket längre.

Reply
Sandra

Alltså förlåt, men det ÄR helt sjukt att du som bloggare tjänar mer pengar än vad t.ex läkare gör. Visst, jag förstår absolut att det är mer än att bara knäppa några bilder och berätta vad man gjort under dagen. Men fortfarande, det är en sjuk värld vi lever i där vissa tjänar så pass mycket mer pengar än vad folk som verkligen skulle behöva det gör. Min mamma är ensamstående och jobbar heltid för att kunna försörja fyra barn, och vi lever ändå knapert. Jag låter förmodligen avundsjuk nu, och till en viss del är jag väl det, can’t lie. Men jag unnar dig framgång och lycka, missförstå inte, tycker du verkar vara en skitskön tjej. Menar bara att livet är jävligt orättvist vissa gånger. Fast det är väl inge nytt. Kram!

Reply
Ida

Alltså du kanske tror att jag eller rättare sagt “vi” är avundsjuka, men vafan kom igen.. bara för man skriver i en blogg om sitt liv så får man så sjukt mycket pengar på att göra de o sen ha annonser aså jag fattar inte, inte ens en läkare som räddar liv osv tjänar så mycket. Det här borde faktiskt inte vara lagligt. Tro vad du vill, NEJ jag är inte avundsjuk MEN jag tycker det är sjukt dumt att du kan få så mycket i lön VARJE MÅNAD när en människa S-L-I-T-E-R varje dag som ett djur i flera timmar för att kunna tjäna en summa pengar som inte ens är över 20 000 kr för att försörja sin familj. SKAM är detta!

Reply
Christie

Holy shit… I just converted this to pounds. That means you make about £240,000 a year just from writing your blog??!

How come you don’t have a flashier house/car/etc? Or do you use the money to look after family/friends? Sorry if those questions are a bit personal – you don’t have to answer them, obviously… I’m just really surprised!

Reply
anna

Du kanske är värd pengarna eller vad man ska säga. Men seriöst? Dom kan ju inte mena att du ska tjäna 200.000 i månaden medan vissa knappt klarar sig? Dom sliter arslet av sig medans du knappar på några tangenter (det är la säkert mer än så) Men jag menar inte att det är bara du som tjänar pengar som kunde varit bättre till annat, Kissie pissie och alla dom där gör ju också det, men det störde mig lite när du showade off.. hehe :p

BTW har du tänkt att typ skänka till någon fond? Kram.

Reply
Beata

Det är bra Kenza, stå på dig! Det kännas som att många vuxna inte hänger med i vad som händer på internet vilket jag tycker är väldigt synd.. Men jävlar vad mycket du tjänar!! Najjs ;)

Kika gärna in på min blogg och se vad jag har att säga om Taylor Momsen http://beastyle.blogg.se/ !

Reply
Lina

Shit, jag visste inte att ni tjänade så mycket?! Jag visste att det var mycket, men inte så mycket! Tjänar du alltså 200 000 i månaden?! :O

Jag ska sluta klicka på annonserna här på sidan iallafall :O

Reply
Frippa

Självklart kämpar du och springer runt på möten och spelar in tv- shower och allt vad det är. Men tänk de som har en riktig utbildning och verkligen kan något som ingen annan kan, tillföra något till samhället eller hjälpa andra människor. Absolut, du är snygg och kan ta bra bilder på dig själv, hjälpa oss med vad man ska shoppa och berätta om din ääälskade pojkvän och dilay o nadja och din tvättstuga, ditt liv liksom. Ett liv som liknar det alla vi lever förutom att vi andra utvecklar hjärnan också. Har du någonsin funderat på att skaffa en akademisk grund? Du kommer inte se ut sådär för alltid och till slut kräver man ett bättre språk än fjortissvenska.

Reply
bea

Fy fan va kul att se att unga tjejer kan tjäna så mycket pengar! Och bloggare kan väl inte rå för att sjuksköterskor tjänar dåligt? Det handlar ju inte om att bloggare ska tjäna mindre pengar än de som räddar liv, det handlar ju om att de som räddar liv ska tjäna MER än vad de gör.
Varför ens jämföra när det är två helt olika yrken med helt olika inkomstförutsättningar?
Bloggare har egna aktiebolag och jobbar för sig själva, sjuksköterskor är anställda och jobbar för landstinget. Skillnad.

Reply
Mathilda

Tycker att det var bra av dig att lägga ut det där! Folk förstår sig verkligen inte på bloggvärlden så ibland får man allt visa sådant även om många kan bli avundsjuka, bra gjort!

Reply
E

OJ! Om du nu tjänar så mycket pengar på oss läsare tycker jag verkligen du borde ha mer utlottningar och tävlingar i bloggen. Jag har inte ens råd att åka till London ett par dagar för att se mitt favoritband liksom. Come on, du borde ge myyycket tillbaka till oss läsare. Inte för att det är enkelt att blogg så som du och många andra storbloggare gör, men i skillnad med många andra grymt krävande jobb gör ni inte mycket för att tjäna pengarna. Jag kan inte ens hitta ett jobb. Think about it..

Reply
Lisa

Jag säger inte det här för att vara elak, jag menar ni lägger ner mycket jobb på bloggarna det förstår jag, men det finns de som sliter ännu hårdare och inte ens tjänar i närheten av det ni tjänar vilket jag tycker känns lite fel.

Missförstå mig inte, det är inte det att ni tjänar mycket som stör mig utan att det är så stor skillnad på vad folk som sliter hårt tjänar.

Tack för en underbart bra blogg Kenza, kram ! :)

Reply
Cattis

Oj, trodde inte det var så mycket. Lite sjukt är det ju… Men antar att det handlar om att vara på rätt plats vid rätt tid. Ingen kan ju säga att du inte gör ett bra jobb, älskar din blogg och ser ju att det finns mycket jobb bakom :) men över 200.000kr i månaden är kanske liiite väl överbetalt…? Som andra skriver, sjuksköterskor och andra “samhällsviktiga” jobb tjänar ju inte ens en fjärdedel av din inkomst… Fast det är ju andra sidan inte ditt fel :) Stark och smart kan komma långt idag, det bevisar du <3 kram

Reply
Vickan

Lina, hon får nog in pengarna dels genom att företagen annonserar hos henne, bara att annonsen visas liksom.. inte att du klickar..

Reply
Vickan

Jag tycker för övrigt det är coolt, coolt att man kan tjäna så mycket.

Och utöver det har du modelljobb, och dina jobb för Guldfynd, Jofama och Wildflower, där får du väl in massor med.

Jag tycker du är duktig iaf, du borde klart vunnit typ pris för årets företagare osv. :)
kram!

Reply
Rebecca

Jätte bra skrivet tycker jag! :D

Och sen kan jag ju bara säga att jag är avundsjuk på dig. Visst, pengar är inte allt, men man behöver dem för att kunna leva i dagens samhälle. Jag önskar att även jag kunde tjäna massor på mitt bloggande! Så att jag kunde handla lite mer kläder som jag tycker om, resa mer, åka till pojkvännen mer osv…

Reply
Nina

Det var nog det sjukaste jag har sett! Så på två månader tjänar du nästan 1 miljon? Det där är ju bara för annonserna, du har ju inkomst från Jofama och ibland MTV också. Och nu Kenza Tyra show antar jag?
Jag är absolut inte missunsam , skulle själv mer än gärna velat tjäna dom pengarna, men erkänn att det är helt sjukt egentligen? 200 000 på bara annonser? I månaden? Jag är mållös.

Reply
Ling-Ling

Haha där fick de… ;) Man kan ju tycka vad man vill att man kan tjäna så mycket på att blogga, men man måste ju inse att det är så, som sagt nya tider.. ;)

Reply
Karolina

Men herregud, SUTA KLAGA! Det är väll inte Kenza som har bestämt hur mkt pengar hon tjänar?! Om ni skulle ha en blogg och tjäna 200 000 kr på den inte skulle ni väll sluta blogga då? Jag slår vad om att ni skulle behålla bloggen. Däremot tror jag att Kenza ger en hel del pengar till välgörenhet. Så sluta vara så avundsjuka och var glad att det är en så snäll bloggare som Kenza som tjänar dessa pengar!
GO KENZA!

Reply
Louise Olsson

Helt JÄVLA sjukt. Du tjänar alltså pengar på att fika med dina vänner, shoppa och ta bilder på dina nya svindyra kläder. Tufft liv. Vilken toppentjej du måste vara, jag tror verkligen inte att det var räkmacka dit! Men grattsi iaf till ett toppenliv. Jag skickan gärna mitt kontonummer om du känner för att dela med dig :)

Reply
Renée

fattar inte folks problem ibland… Varför ens bry sig vad någon annan tjänar och varför skulle du sitta och ljuga egentligen? Det är inte så konstigt att du tjänar mycket pengar men det är samtidigt bra att du inte bombar din blogg med annonser. :D

Reply
cassandra

ANNA: Det går ju inte att tänka att alla som tjänar bra med pengar är fel för att det finns andra som knappt har. Då kanske vi ska sluta äta och slänga massa mat för de finns dem som inte alls får mat. Man ska väl istället njuta och uppskatta att man HAR pengar och göra nåt bra av det. Kenza ger mkt pengar till välgörenhet och sådant!

Reply
hanna

Okej, alltså det är inte direkt ditt fel att du är rik. Ingen skulle tacka nej till den där summan för att driva en blogg. Men det där är ändå stört. för kenza du kan ju inte säga att du kämpar hårt för pengarna? haha. Jag menar springa på några möten, knäppa bilder och berätta om sitt liv. Alla kan göra det!
så du borde inte få så mycket pengar, ingen med DET jobbet borde få så mycket pengar. Det är verkligen sjukt.
Förlåt men du eller någon annan bloggare (INGEN BLOGGARE) förtjänar så där mycket pengar. Människor som sliter och har en utbildning och jobbar hårt för pengarna borde få sådana där pengar.
sen borde du inte heller “skryta” om det. Det räcker väll att du vet?
Ni vet att jag har rätt. Jag säger inte att det är något fel på kenza eller hennes blogg. Jag läser den dagligen och gillar den, men nej. Du förtjänar inte pengarna..

Reply
Sarah

Stört mycket pengar!!
vi “andra” som istället pluggar, jobbar osv kanske har den ÅRSLÖNEN!! Så hoppas verkligen du sparar och ger till välgörenhet!!
Kramkram

Reply
Klara

Herrej*vlar!!! :O Du måste vara miljonär! Jag försöker verkligen men det går bara inte undvika att vara avundsjuk..

Reply
airaM

Är det här pengar som du inte skattar för? För din taxerade inkomst förra året låg på under 600.000 kronor?

Jag missunnar dej dock ingenting. Du förtjänar varenda krona. Min mamma läser till och med din blogg för att hon blir så glad av den. :)

Reply
En ekonom ;)

Lätt att skena iväg och bländas av resultatet ni ser där. Kenza ta upp HUR ett företag faktiskt drivs, det vore nyttigt för alla att förstå att nästan hälften 213 927 dras av till skatter, moms etc i ett företag.

Reply
sara

Fan vad sjukt egentligen. Visst du lägger ner sjukt mycket tid på bloggen men du tjänar sååå jävla mycket mer än min pappa till exempel och han har pluggat 6 år till läkare och han räddar liv. Du skriver lite om din dag och tar lite bilder. Jag gillar din blogg jätte mycket men du måste erkänna att det faktiskt är lite sjukt?

Reply
Fanny

Fattar inte varför du alltid måste bevisa nått? Vem bryr sig vad nån annan tycker? Huvudsaken är väl att du vet vad du tjänar? Känns faktiskt som du försöker trycka ner vanliga människor…

Reply
RONJA

DET ÄR JU HELT SJUUUUUUUKT, OMFG. jag som typ tvekar när jag ska köpa ett kap för 100 spenn.. hallååå du är rik, r-i-k. mer eller mindre ja. =)

Reply
ida

svar: wooow,

men varför känar tex. amir bara 15.000-20.000 i månaden, 200.000 är ju hur mkt som hälst?? :o

Reply
Josefin

Fyfaaaaaaaaan. Du har det jävligt bra, I hope you know that och inte tar något förgivet.

Reply
:)

Det sjukaste är ju att en läkare/doktor som har toppbetyg i alla ämnen, läst i 6år och tjänar ca 60.000 :- i månaden har mycket mycket mindre än en tjej/kille som skriver i sin blogg om sin vardag osv tjänar över 140.000 kr mer.
Diggar dig stenhårt du är grym Kenza!!!

Reply
H

Tycker det är helt jävl a sjukt hur du kan tjäna så mycket pengar på att göra så lite. Andra sliter som djur och tjänar inte ens en tredjedel så mycket. Hur jobbigt är det att ha fyra annonser på sin blogg och tjäna pengar på det egentligen?! Haha, tycker det är så jävla pinsamt och orättvist att du bara glider fram på en räkmacka, skriver några inlägg om ditt liv i din blogg som dessutom är kul och tjänar feta summor på det. Prova skaffa dig ett riktigt jobb som oss andra ungdomar! (Om man ens har ett jobb som ungdom, vilket är sjukt svårt att få!)

Reply
Gabriella

Diggar dig, men snälla håll pengar utanför bloggen. Du förtjänar pengarna men jag tycker inte att man ska “showa”, vilket jag vet att du inte gör men jag får den snabba uppfattningen…

Reply
ellen

Haha härligt! Sätt dom på plats! ;D
Du gör ett grymt bra jobb, inte bara som “bloggare” utan på andra håll. :) <3

Reply
Alexandra

Ja du, lite smått roligt när det finns folk som sliter och räddar liv och deras inkomst ligger kanske på 20 tusen. Det är dom som borde få 200.000 kr!

:)

Reply
helen

känns kul att veta! själv tjänar jag knappt 14 papp i månaden och får lov att arbeta som en jävla galning.

Reply
amanda

Det är klart alla är avundsjuka. Vem skulle inte vilja ha 200 000:- varje månad? Jag skulle inte tacka nej. Och nu får man inte glömma att dom här 200 000:- bara är för annonser. Hon är modell, designer, jobbar för MTV eller har iallafall jobbat för dom. Hon har även sin egna show. Så jag antar att det här bara är en del av vad hon tjänar totalt varje månad. Men ni som säger att ni inte är avundsjuka, lägg av! Inge fel med det. Tycker ni att Kenza ska tacka nej till 180 000:- varje månad för att hon ska få den normala lönen på 20 000:- som ni snackar om. Nej, avundsjuka jävlar. Sluta besöka henne blogg istället då? Hon lägger ner sjukt mycket arbete på det här, inte alla som skulle orka med det.

Hur som helst, du är grym Kenza! Kram

Reply
Nathalie

Men herregud,hur patetiskt är inte detta. “Jag hatar att prata om hur mkt jag tjänar men vill ändå anstränga mig med att göra en skärmdump endast för att visa HUR MKT JAG TJÄNAR”. Falska människa. Och bloggare (inklusive dig) är värdelösa och ska inte tjäna pengar på andra.

Reply
elin

Tycker det är så GRYMT!!!!! stört att du kan tjäna så mycket! detta är fan problemet med sverige, såkallad pyramid-teorin! Alla annonserare och reklamföretag väljer endast de mest populära som får ALLA erbjudanden. Varför inte låta småföretag eller innovativa unga designers i sverige få en del av den där summan? De kan ju faktiskt använda det till att göra nya projekt. En vanlig lön idag ligger på mellan 20-45.000… alltså, STÖRT! dåligt att enbart vissa får dessa erbjudanden för några enstaka inlägg per dag.

annonserare borde satsa på innovativa ungdomar som skulle använda dessa pengar till att framdriva egna företag, hellre än att det går 200.000 i månaden till bloggare!

Reply
Natali

Haha Kenza, detta var det mest patetiska inlägg jag har läst. Nästan värre än Paow och dom andra fjortis tjejernas babbel.

För vem vill du bevisa att du tjänar bra? Dom besserwissrarna som sitter och gnäller? Varför bara inte ta det moget och SKITA I vad andra tycker och tänker sålänge du vet att fallet inte är så? :S

Till viss det måste jag dock hålla med dem. Helt ärligt, vad gör du? Du skriver om ditt liv, du tar en miljon bilder på dig själv om dagen, designar smycken (ANTAGLIGEN TACK VARE BLOGGEN), filmar till en onödig serie och lägger upp annonser. Visst detta kanske är ansträngande och visst jag kanske inte förstår hur mycket tid du lägger ner på bloggen men SNÄLLA. Dem som lägger ner TID är dem som sitter och pluggar i ca 5 år, får kunskap, blir allmänbildade och gör något vettigt för samhället. Det är DOM som förtjänar dessa pengar efter allt slit.

Du måste erkänna att du har haft turen med dig när det gäller hur stor din blogg har blivit. Jag tycker inte att tur ska ge så mycket pengar.. Det är snarare utbildning och ursäkta mig men; riktiga jobb som ska ge det.

(Jag är ingen avundsjuk person, jag lever i en familj som har det gott ställt, pappa är läkare och mamma tandläkare). Jag vet hur mycket dom sliter varje dag. Pappa jobbar till och med natt då och då medan du sitter och klagar på att du inte orkar gå upp för att spela in ett klipp där ni bara löjlar er. Pinsamt Kenza :S

Reply
CAROFLINA ♥

Den här månaden fick jag 2400 kronor i studiebidrag. 1600 gick till psykologiböcker. Tjo! Hade jag haft ditt liv för en månad hade jag klarat av mina studier till psykolog…

Reply
mhalin

åååh fan va avundsjuk man blir! :) men jättekul. och det är är på reklamsidan. då undrar jag inkomsterna du får från alla photoshoots och att designa smycken för guldfynd och kläder för jofama. och sen kenza och tyra show! :) jag har många anledningar att beundra ditt liv . :D

you gooo kenza! :)

Reply
linh

Hej Kenza jag undrar om du har tänkt att plugga vidare (isåfall vad?) eller om du har tänkt leva på bloggen och yrken som du får med hjälp av den så länge det går…? Kram

Reply
Hanna

Grattis Kenza! Det är superkul att se människor lyckas :)
Och alla ni som skriver mindre snälla kommentarer… Följer ni ens Kenzas blogg? Jag menar, ni som säger att hon borde skänka pengar: Hallå? Det GÖR hon ju.
Och ärligt talat, det är väl inte Kenzas personliga fel att lärare och läkare har sämre lön än hon. Vad ska hon göra tycker ni? Ge dem pengar i handen? Eller nej, förlåt, ni tycker ju såklart egentligen att hon ska ge ER sina pengar.
Världen är orättvis. Det får man tycka. Men att vara ogin, det får man faktiskt inte.

Reply
Ivek

Wow så underbart…jag vet att du inte tycker om att prata om hur mycket du tjänar, vilket eg inte spelar någon roll men när du nu nämner det, hur mycket blir det totalt per månad (från bloggen)? kram

Reply
Rebecka Bergström

Precis som Kenza skriver – det är år 2010 nu. Det är inte som det var för tex 10 år sedan. Vill man ha ut det bästa och det man tycker att man själv förtjänar här i livet så ser man till att man satsar på just det, vare sig utbildning, bakgrund eller vad som krävs för att nå dit. Häng med i utvecklingen eller stå kvar och stampa på samma ställe och var bittra över att ‘alla andra måste kämnpa och slita så hårt’. Bara man gör det man älskar varje dag så spelar faktiskt inte resten någon roll. Svårare än så är det inte i dagens läge.

“Find something you love – and you never have to work a day in your life.”

Reply
a l e x a n d r a

så jävla rätt!!!

Jag har ingen stor blogg för fem öre men jag kammar hem ett par tusenlappar varje månad på mitt bloggande. Ibland mer och ibland mindre, finns mycket att hämta på nätet. Precis som du sa. Grym e du!

Reply
Jonna

Grattis! Du skrev just ditt mest patetiska och meningslösa inlägg och sjönk dessutom i mina ögon.

Reply
linnea

BRA kenza! töntigt att folk säger att inte världen fungerar så nu.. man ser ju hur du har utvecklats, nu står du på egna ben med egen lägenhet osv. Aldrig att du hade klarat det på 10,000 kr i mån. Grattis och tack för en bra blogg!

Reply
Ekonom

So what? Var du tvungen att skriva det inlägget bara för att visa att du verkligen tjänar så mkt pengar? Idiotiskt. “gillar inte att prata om hur mkt du tjänar”? Dubbelmoral.

Reply
T

Tänk också på att detta ENDAST är tailsweep-annonserna..

Tänk på alla hennes kollektioner, modelljobb, bella&tyra-show osv.

BLIR LÄTT ÖVER 1 000 000 KR/MÅNAD. INSANE!!!!

Reply
denis

hahaha så jävla ovärt! asså seriöst! klart det är bra för dig, och jag hade varit över lycklig om jag också fick sådär KLART! men jag hade tyckt det var såå jävla ovärt och onödigt för ingen kollar på annonserna ändå HAHA jag hade vart såå glad men som sagt det är skamligt. och visst är jag avis, det är ju bara männskligt men samtidigt så gör jag ju inget sjävl för att lyckas sådär, trivs med mitt liv och med de pengar jag har :) men det är seriöst ngt fel på detta samhälle om tjej som du får så mycket, man borde lägga pengar på något vettigt istället på för någon som inte gör nytta med pengarna. och fyfan kolla på KISSIE. fyyy asså! du har iaf vett i huvet..

Reply
Johanna

DRA MIG BAKLÄNGES VA MYCKET DU TJÄNAR! :O SHIT POMFRITT, DU HAR FLYT KENZA! :D

Reply
Annica

Detta menar jag absolut inte som något negativt, men! Alla storbloggare shoppar ju så hysteriskt mycket! Menar inte att man köper en hel hel massa men saker som är dyra, som jag (som inte tjänar så mycket) inte har råd med. Vad tror folk att du och andra får pengar ifrån!?

Reply
Nathalie

Men snälla hur kan folk skriva hur fan kan d tjäna mer än läkare?? är ni dumma i huvvet eller, tänk på att dom som ger ut lönen till läkare kanske inte har råd att ge ut 200 000 kr. Här är det ju flera företag som ger ut lönen och då blir det 200 000 kr. Ni får ju tänka lite realistiskt också.

Även om du jobbar med att hjälpa människor kan du ju inte få obegränsat med pengar, vilka skulle ha råd att ge ut sån lön??

Reply
anna

jag förstår inte känner du så där mycket varje månad? :) :O

du satt dom där jävlarna på plats i alllafall gooooooooooooooo KHHEENNZAAAH!*

Reply
Kakan

ALLTSÅ DET DÄR ÄR JU HEEEELT VANSINNIGT!!!!!!!!! HUR kan företagen ge så mkt cash till nån snygg liten tjej som endast fikar, shoppar, festar och slänger upp dagens outfit samt leker med sin hund FÅ så mkt pengar varje månad?! Det är fan katastrofalt!!! Det går ju inte att undgå att bli rent av förbannad när folk som sliter arslet av sig, folk som hjälper folk i något väsentligt, räddar folks LIV med mera inte alls tjänar i närheten av detta!!!!!!! Fyfan säger jag bara. JÄVLIGT kul för dig, såklart. Självklart är du nöjd. Å självklart är varenda jävel avis. Vem fan skulle inte vara det? Men heeerrejävlar, var är världen på väg????
jag skulle knappat säga att Kenza är VÄRD dessa pengar, på vilket sätt är hon Värd de? för allt Slit hon gör varje dag….? Hon som sliter så…. Såklart jag hajjar att bloggen tar tid och att du ägnar en del ‘jobb’ åt den. Men dessa summor är helt sinnesjuka!!!! Blir så jävla ledsen när jag hör detta, det är såå många i världen, i min närhet, JAG SJÄLV, som också har en dotter på 1 år och får knappt 4000 i månaden och min sambo som är polis får runt 16 tusen. (han blev dessutom klar ganska nyligen så innan det var det vääldigt mkt mindre). VII SLITER! VI FÅR TA LÅN FÖR ATT KLARA AV ATT BETALA VÅRA RÄKNINGAR, HYRA OCH BIL!!!! DET ÄR HELT JÄVLA HEMSKT!!!! börjar fan grina nu. Vi har haft det så sjukt tungt! KAN INTE NÅGON MÄNNISKA GÖRA NÅGOT ÅT DETTA?!?!? DET HÄR ÄR INTE RÄTT! DET ÄR SÅ JÄVLA FRUKTANSVÄRT FEL FEL FEL ATT DET SKA VARA SÅHÄR! :(
Och som nån annan skrev så borde du fan verkligen lotta ut mer saker och sånt å ge tillbaka på ngt sätt! Du svarar ju för fan inte ens på folks kommentarer!!! fan vad pissigt!!!

Reply
Carro

Så här känner jag.. 200 000 för annonser, är inte att JOBBA ihop dom pengarna. Samma sak för tidningarna. Annonser är inte att jobba! Och att tjäna så mycket, på att ha några random annonser på sin blogg, tycker jag är totalt galet. Om Kenza skulle tjäna flera hundra tusen på modelljobb, sin show – what so ever, skulle jag inte ens ha en åsikt. Men på annonser som man inte ens jobbar ihop.. det är galet mycket pengar. Men, livet är olika för alla och visst skulle jag gärna vara i Kenzas situation. Dock tycker jag att det är .. jag vet inte vad, att man kan tjäna sådana här summor på att inte ens jobba (still annonserna jag syftar på), medan andra får kämpa häcken av sig rent fysiskt, och inte tjäna 20 000 ens. Men som sagt, livet är olika för alla och det är väl bara att acceptera, även om man såklart är fri att ha sina åsikter om vissa saker.

Reply
Rin

Det är faktiskt helt jävla sinnessjukt att man kan tjäna så mycket pengar på att sitta å pluta med munnen och ta bilder på sig själv och sin lilla hund. Sjukt! Absolut är jag avunssjuk och en aningens bitter på den jävla orättvisan som är i vårat samhälle. Att tjejer med stora pattar och vackert hår kan sälja sig på detta sätt å få årslöner i månaden..galet! MEN jag missunnar dig inte pengarna. Jag tycker bara det är snevridet. Hoppas det inte stiger dig åt huvudet och att du får ett bra liv. För det är fan inte många som kommer få ens i närheten av vad du får i ditt liv.

Reply
lisamyek

Tänkte precis fråga var du gör av alla pengar… men så såg jag att du svarat på en kommentar att du sparar en del. Men det är fortfarande mycket pengar att bara spara!! Har du planer för pengarna i framtiden, starta företag/köpa hus/välgörenhet?? Investera? Fixa en liten aktieportfölj? Tänker särskilt på att du verkar ändå ganska smart med pengar då du handlar ex kläder i butiker som vi “vanliga/dödliga” människor som lever på studielån (eller iaf en bråkdel av det du tjänar).. Du säger att du inte tycker om att prata pengar och hur mycket du tjänar. Men hur tänker du kring pengar? vad är din inställning till pengar? (är du mer en spara än en slösa?) lönen visar ganska tydligt att även “fjortistjejer” och “småtjejer” kan vara riktigt bra företagare! :P

Reply
lisamyek

Kom precis på att bloggare som flyttar utomlands kan tjäna massa mer genom att slippa den svenska skatten på 50%! Eller hur funkar det?? tänker på Foki… Det där ska jag kolla upp, intressant ju :)

Reply
RockMamma

Bra jobbat. Men det är ju en hel del som betalas i skatt och sociala avgifter. Att vara egen företagare är ju inte direkt som att vara fast anställd med en inkomst som trillar in varje månad.
Hoppas att du tar hjälp av någon för att placera din inkomster för framtiden.
Lycka till och smid medan järnet är varmt. Trender vänder snabbare än man kan ana….

Reply
D

Men, bra – nu fick du en anledning till lite show off. Skönt att en 19 år gammal tjej har glidit fram på en räkmacka (nej, din “hemska” barndom etc etc är ingenting, det du “jobbar” med är mer än hobby än arbete). Nu när du har tillräckligt med pengar har din blogg sjunkit fruktansvärt mycket i kvalité också. Det finns absolut INGET intressant att läsa längre. Samma visa varje dag: “Mmuuuuh, ska pussa min älskliiiiing nu lololol, bild på mig med samma gamla pose också :)))”. Du pissar på dina läsare genom sådana här sjukt ogenomtänkta inlägg. Väx upp.

Reply
Sandra

DET ÄR RÄTT KENZA BARA GE DOM PÅ NÖTEN !!! Gubbarna har inte fattat det här med internet ännu…

Reply
ida

jag tycker du verkar vara en go tjej, men jag tycker det är rätt äckligt att du tjänar så sjukt mycket pengar för att knappt göra någonting. (och det bara på just de annonserna). för ja du kan ju säga att bloggandet tar jättemycket tid och energi, men ärligt talat? så jävla jobbigt är det inte. jag hoppas du gör nåt vettigt av de pengarna, och inte lägger det mesta på kläder och resor.

Reply
Elli

Du är värd det. Och det menar jag verkligen, från botten av mitt hjärta. För det finns inte en enda person som läser denna blogg som skulle tacka nej till dessa summor om de kom ens väg. Visst, förhoppningsvis finns det de som skulle vara Moder Teresor och skänka vartenda öre till olika organisationer etc, men de flesta skulle även leva livet och unna sin familj ett bättre leverne.

Reply
A

Jag har inget emot att människor tjänar pengar och har det bra, det är en mänsklig rättighet att ha ett jobb, att få lön, att kunna ha mat på bordet – men så ser verkligheten inte ut för alla, eller hur? Givetvis är din blogg ditt jobb, jag är säker på att det har varit en lång väg att vandra och det är helt och hållet sin egen förtjänst. Jag unnar dig en blogglön, lycka och framgång – MEN.. såhär mycket pengar borde ingen tjäna! Det är inte klokt! Och ska en person tjäna såhär mycket, då borde alla få göra det!

Det är inte konstigt att världen ser ut som den gör idag, jag blir inte ett dugg förvånad när jag läser inlägg om detta du skrivit här. Jag tycker bara att det är synd, det är inte utan att man blir ledsen faktiskt.

Nåja, jag hoppas att du gör något vettigt av dina pengar. All lycka och välgång till dig, Kenza!

Reply
Karina

Vet inte vart jag ska börja. Så otroligt pinsamma människor som kommenterar här. Vad fan är det som är orättvist?! Hon driver ett företag som drar in runt 200000kr/mån. Så what?! Det gör ju korvgubben nere på stan också. Ni lever ju i någon låtsas värld där ni förväntar er att andra ska dra in pengar till er verkar det som.

Avundsjuka människor kommer INGENSTANS här i livet. Glöm inte det.

GO KENZA!

Reply
....

fan va röj å tjäna så mycket å inte göra nått alls, iaf inte jämfört me va andra får slita…

men du amir sa här om dan att han tjänar mellan 15.000-20.000 på sin blogg…. å de e ju som en vanlig liten lön.

Reply
Jessica

Vad är det för fel på vissa människor?
Trycka ner henne för att hon tjänar pengar? Det är ju ingenting annat än avundsjuka ni sitter och spyr ut! Ge er, herregud. Tjejen har SLITIT (som ni säger att hon inte har) för att bloggen ska bli som den är idag. Trodde ni att hon bara glidit in som ett bananskal eller? NEJ, tjejen har ambition och en vilja av guld! Vilket är inget fel med det!

GO KENZA!

Reply
Frida Pygmeisk

Ja jag är avis, men så jäkla mycket pengar förtänar faktiskt inte en bloggare. Jag tycker jättemycket om dig och din blogg, men detta var bara för mycket.

Reply
Angelica

Vem som helst kan inte driva en bra blogg och tjäna de summorna som Kenza gör.
Kan man inte bara vara glad åt henne som lyckats!
Inte i Sverige för där är det fult att tjäna mkt pengar och att lyckas i det man tar sig för.
Hade Kenza varit hjärnkirurg, partiledare eller någon form av högt uppsatt chef hade fasen ingen sagt ngt om hon så drog ut 400 000 i månaden!!
Vissa fotbollspelare tjänar mer än vad Kenza gör men fasen va lite debatt det är om de sjuka lönerna för att sparka boll och träna flera gånger i veckan.

GO Kenza!!!

/Angelica

Reply
helena

fattar inte varför folk är så avundsjuka. jag tjänar inte ett öre på min blogg men jag tänker inte vara missundsam.

det är för lättförtjänta pengar sa någon, men är det inte det de flesta vill ha? varför tävlar folk i saker, köpet lotter osv? jo för att när man väl vinner så är det lätta pengar. varför är detta sämre. hon blottar sitt liv och får ibland ta skit och blir konstant granskad. det måste få vara värt något tycker jag.

någon annan sa att det är ju inte du utan annoneserna som ger pengar. visst det kanske det är. hon kanske bara är en liten tjej som fotar sina outfits och har reklam på sin blogg. men om det är så jävla enkelt så kan ju vem som helst göra det. eller? det är ju bara köra på och tjäna pengar själv. eller gick det inte? kanske för att det är mycket jobb bakom och de flesta har ingen lust att göra det.

sluta klanka ner på henne för att hon är framgångsrik. hon är en förebild som visar att man snabbt kan nå framgång som ung tjej. och om det bara är tur, varför är just ni här och läser?

Reply
helena

ni har ju ingen aning om vad hon gör med sina pengar. fast om man varit uppmärksam och läst bloggen så vet man att hon både sparar och skänker pengar. säg mig något vettigare man kan göra? nej just det.

Reply
helena

för övrigt så är det bara att sluta läsa om man inte vill att hon ska tjäna pengar på reklam. eftersom det är varje gång som ni avundsjuka inte kan låta bli att kicka in här som det klirrar till i kassan hemma hos henne.

Reply
Nina

Men herregud, det där är ju en hel årslön… Förstår att du reser hela tiden med så mycket pengar haha.. avundsjuk är jag!!

Reply
Sofia

Shit. Grattis till dig som tjänar så mycket pengar, tycker du verkar vara en väldigt härlig människa.

MEN. Jag kan verkligen hålla med om tidigare kommentarer. Självklart förstår vi alla att detta är mer än bara en blogg, men fortfarande, 200 000? Även om internet är överallt nu så tycker jag inte att det är rätt. Du som håller på sossarna och allt och att det ska vara jämställt, detta känns bara så FEL. För som tidigare redan sagt – folk som har utbildat sig i typ sex år och räddar andra människors liv får inte ens hälften så mycket. Jag tycker verkligen det är skamligt.

Sen som sagt. Jag tycker du gör ett jättebra jobb och jag gillar din blogg, men är du värd pengarna? – Nej.

Reply
Anna

Bra jobbat, tycker du förtjänar det! Lyssna inte på avundsjuka människor med korkade kommentarer, du jobbar ju stenhårt för dina pengar och det förstår alla som har något innanför pannan!

Reply
RosaHjärtan

HAHA!!! HÄRLIGT KENZA!

Fram med fler jobb och personer som tjänar bra på jobb man INTE behöver “plugga sig till” för alla KAN inte plugga och att endast “plugga” är i många yrken not the way to go.
Läkare tex har en sjujäkla utbildning vilken kräver BRA betyg men vad säger det om social kompentens? Förmågan att vara lyhörd och lyssna? & måste det alltid resultera i en BRA läkare? NOT!

Fram med FLER tjejer som tjänar bra! Vi tjejer är jävligt bra på att klaga men hur många gör något åt saken? Jobbar så in i helvete för att nå framgång och därmed en bra ekonomi? Däremot är vi jäkligt duktiga på att klanka ner på de som HAR pengar, snacka skit om de tjejer som lyckats! OCH även utnyttja de som har pengar för egen vinning. Låta sig bjudas och åka räkmacka!

& likt förbannat hamnar vi allra flesta kvinnor i vården, med pisslön, minimal chans att avancera o utvecklas och med lönehöjning på 2% per år!

I dagens samhälle är det de privata bolagen som sitter på pengarna! Därmed är det smartast att söka sig dit – till jobben som har möjligheter!

YOU ROCK KENZA!!!Håll hårt i dina vänner de är guld värda! <3

Reply
alen

det fanns en tid då du inte var någon och vem vet framtiden. det du borde göra är att tacka dina läsare och ge tillbaka. använd dina pengar till något vettigt, istället för att skryta här med dina pengar så kan du skryta om hur du gör nytta med de. det hade uppskattats av folk som har mindre. gör nytta och ge tillbaka, kommer bara visa hur underbar som människa du är. visa att du är annorlunda, för det tror jag att du är. på ett bra sätt :) lycka till.

Reply
Mia

Det är så jävla fel att du kan tjäna så mycket pengar på din tramsblogg, för vad skriver du om egentligen? Eller att en 19-åring kan tjäna 200 000+ i månaden på att trycka ner några tangenter och bifoga en bild/video några gånger om dagen, det är sjukt! Jag blir så jävla arg, vad fan hände med vanliga heltidsarbeten där man är glad om man får ut 15 000 i månaden? Detta är absurt.

Reply
airaM

Men herregud!

Det är nog dags att du skriver nu, Kenza, att du inte får ut 200.000 i lön varje månad, utan att pengarna skattas och att det ska betalas moms hit och dit m.m, för dina läsare verkar tro att du har 200 papp i lön i månaden, något du inte har. Jag vet inte om du ville få det att verka så, men det är ju inte DU som privatperson som fakturerar, eller?

Det är enkelt för vem som helst att se hur du mycket pengar du tjänade förra året och det var strax över en halv miljon. Inte 2,5 miljon (som det skulle bli om man bara räknade på 12×200.000).

Förtydliga lite, så slipper du alla idioter som klagar… Avundsjuka och missunnsamhet är så himla tråkigt.

Reply
Aura

har läst vissa arga kommentarer, men jag fattar inte vad de är så arga för?
bara för att Kenza har gjort det bra är det heltplötsligt fel? vadå “vad hände med vanliga fulltidsjobb?” ???
Blogga är väl ett fulltids jobb i alla fall om man har en like stor blogg som hennes! Hon klarar sig bra, och tjänar bra med pengar, spelar det någon roll hur hon gör det eller vad hon gör för att tjäna dem? Haha så länge det är lagligt ;)

Reply
lina

OMG this is SICK! I don’t blame you Kenza, you just accept a good offer (as anyone would do), but I can’t understand that a blogger can earn so freakin’ much! it’s TOTALLY SICK! it’s crazy how the world works today, so wrong and nonsense. WOW, speechless..

Reply
Anny

Det är faktiskt sjukt att man kan tjäna så stora pengar på att blogga, när t.ex. en undersköterska som jobbar med människor liv, död bara tjänar ca 20.000 kr i månaden, eller poliser som endast tjänar några tusenlappar mer.. Stört!

Jag kritiserar inte dig, vill bara säga det.
Men jag tycker det är helt jävla ofattbart.

Reply
Cicci

Vissa av kommentarerna är ju sjuka. Det är väl klart hon jobbar genom att ha annonser, hon marknadsför ju deras företag för huur mycket folk som helst VARJE dag, klart som fan att Kenza ska ta betalt för det!

Tycker dock att du kan skicka över typ halva ena din månadslön till mig :D

Reply
Filip

HAHAHAHAAHHAHA BÄSTA INLÄGGET NÅNSIN!!!!!!!!!!!!!!!! XD
heeelt klockterent!!!

helt plötsligt är det ingen som hatar längre va? XD

bra gjort! XD

btw dela med dig god damn it! (A)

Reply
Ami

Åh, om jag ändå hade haft dom pengarna till min mami och brorsor ;)

Men vissa är lyckligt lottade!
YOU GO GIRL!
:D

Tycker att det är grymt att du ställer dig upp och visar gubbar och ekonomer sanningen om hur det ligger till i dagsläget! <3

Reply
Ami

Åh, om jag ändå hade haft dom pengarna till min mami och brorsor ;)
Men vissa är lyckligt lottade!
You go girl!
:D

Tycker att det är grymt att du ställer dig upp och visar gubbar och ekonomer sanningen om hur det ligger till i dagsläget! <3

Reply
Olivia

Hej Kenza! För det första vill jag tacka för en bra blogg!
Sen har jag en fråga också; skänker du pengar till välgörenhet? Men dom summorna pengar skulle du ju kunna rädda fattigdomen.

Reply
k

En liten rolig grej bara, du säger att det finns klyftor och är orättvist i samhället och framför allt med en borglig regering. Men du, vad är då inte det här? Det är knappt en årslön för många människor, då kan man snacka om klyftor i samhället…Inte för att låta bitter, men jag tycker inte du är värd de pengarna. Vad gör du, lägger upp lite bilder och skriver om dina photoshoots och nattklubbsbesök. wow, måste vara ett hårt arbete….

Reply
:)

Ohh , asså hur gör man så man tjänar pengar på sin blogg , snälla jag ber om ett svar ! :D

Reply
Mia

Då du tjänar en årslön på en månad, skänker du pengar? I så fall hur mycket? Eller tycker du inte att det är viktigt? Berätta!

Reply
Linda Speaking - Once upon a time in Barcelona

Om du inte gillar att prata ekonomi varför var du då tvungen att skriva detta inlägget över huvudtaget? Känns en aning motsägelsefullt, mer som att du ville hävda dig och skryta om det. Är ju ett typiskt Kissie inlägg det här to be honest.

Vad spelar det för roll vad fn 40 + ekonomgubbar säger om dig, varför bryr du ens dig? Fattar inte?

Reply
Gammal käring.

Beundransvärt! Jag kollar alltid in på din blogg och ser (till skillnad från vissa andra) att du verkligen tar hand om din blogg på ett bra sätt… och att du har en härlig självdistans…. samt att du även har plattformar utanför bloggen.

Och då är jag som skriver detta… snart SEXTIO!:-)

Reply
Ida

Haha jadu, bara att kolla på kläderna du shoppar så förstår man ju. Hur korkade är inte dom där såkallade ”ekonomerna”, man ser ju att du har pengar, bara genom att kolla på din blogg.

Reply
ida :)

HAHAHAHHHAHAHAH härligt kenza! jag känner precis som du… Dom har ingen aning om hur det är nu for tiden! ;)

Härligt att du kunde äga ut dom. Hoppas dom läser det du skrev.

Ha det bra, kram ida

Reply
Caty

you go girl! ^^ Dom pengarna har du gjort dig förtjänt, vissa fattar inte värdet av en blogg med så mycket besökare. Din blogg är golden och det har du skapat aldelles själv!

Reply
JAg

tycker du verkligen att du förtjänar så mycket pengar för att du skriver några inlägg om dagen. det är som sagt löjligt att man tjänar så stora pengar på att skriva absolut ingenting relevant i någons liv. Är du smart slösar du inte pengarna på dyra grejer, utan investerar.

Reply
Minnie

Betalar du skatt på dina bloggpengar? Om inte så borde du i snitt ha en (svart) årsinkomst på 2.400.000. Det är rätt så jävligt orättvist mot oss andra Svenssons som måste skatta på varenda liten krona vi tjänar in. Jag blev faktiskt rätt så arg nu, varför var du tvungen att lägga ut det här? Tänk på stackars ensamstående trebarnsmammor med deltidsjobb och som köper snabbmakaroner för att kunna föda sina småbarn. Fyfan alltså!

Reply
shilli

Jag tror inte att ekonomerna menar något illa. Men du måste väl förstå att du får nästan alldeles FÖR mycket pengar? Bloggare skrver väl om sin vardag och sånt kul skit :p men jag tror sällan journalister får lika mycket pengar om du vet vad jag menar. Och JA, Kenza. Du är en småtjej.

Reply
a

du borde skitit i ariklarna kenza, du vet vad som är sant liksom, lägg inte ner energi att visa att de har fel. för det känns lite som skryt det här :P

Reply
Kitsu

Fan vad härligt med en “In your face, bitches!”, Kenza!
Du verkar kämpat för ditt “företag” och de lönerna du får. Har man mycket lön ska man dessutom kan jag påpeka spendera det på sitt eget sätt och det gör jag för att vissa kan klaga på hur folk spendera ut pengar på dyra saker (men tjänar man så fucking mycket är det väll inte konstigt?!)

Du är stark och kämpar, Kenza och det är sådana bloggerskor jag tycker om.

Reply
ester

Mkt pengar! men jag tycker faktiskt att du skryter lite hehe.!
Typ Suck on this jag tjänar mer pengar än dig eller typ kolla hur mkt pengar jag tjänar på en vecka!
Jag tycker pengarna spelar någon roll! låt dem där killarna tro vad dem vill.
om du tror att du tjänar 10.000 vilket är mkt tycker jag, så låt
Bra att du har ett spar konto iaf!:)
Kram=)

Reply
Stephanie

Det är du mer än värd Kenza. Det finns så mycket avundssjuka där ute så det finns inte. Lyssna inte på vad folk slänger ur sig. Dom är som sagt bara avundssjuka.

Jag är glad ” med dig ” att du tjänar mycket pengar och ligger i för att ta dig dit du vill.

Go Kenza, go! :)

Reply
Hedvig

Äntligen fattar jag hur fu kan har råd med så dyra kläder och skor!! :D
Älskar din blogg! <3

Reply
Annie

Jag driver eget fast i en helt anna bransch, man blir lite skrämd av kommentarerna här! Att man via bolaget fakturerar drygt 200.000:- är ju långt ifrån samma sak som att man stoppar ner 200.000:- i fickan, över 60% går bort i skatter och avgifter om man får för sig att ta ut detta i en måndslön, det trodde jag faktist även tonåringar visste men utbildning tycks inte vara vad den borde idag….sen är detta en av de största bloggarna i Sverige, det är mycket få som kan ligga på den nivån och komma upp i de summorna, där bakom finns tiotusentals tjejer som nu får för sig att alla kan bli miljonärer på att blogga, problemet uppstår att ni konkurerar ut varandra och de som ska dela på kakan blir bara fler och fler med resultatet att smulorna som alla utanför top10 ska dela på blir bara mindre.

Reply
Alicia

Förstår inte alls varför alla är så sura. Ärligt talat, se det som något inspirerande att det finns folk som kan tjäna bra på sin hobby och sin passion, och inte något dåligt. Alla skulle vilja vara i KEnzas sits, hon har tur som är där, men att klanka ner på henne hjälper knappast er att uppnå era egna drömmar!

Jobba på med det ni drömmer om istället för att hacka på andra!

Reply
Ida

Tycker det är lite irriterande när folk säger att du inte förtjänar detta. Sjävklart är det galet mycket jobb bakom men en blogg me utöver det så kan ju hela Sverige läsa om ditt liv. Det är inte vem som helst som skulle klara av den påfrestningen att alla kan veta vad du gör, var du är och med vem. Jag tycker din blogg är otroligt bra och tycker du förtjänar varenda öre. Puss på dig och njut av Thailand :)

Reply
E

Det är kul att du kunde motbevisa dem. :)

Du är verkligen duktig som jobbar så hårt med bloggen och allt, men tycker du inte det är lite sjukt att en bloggerska som skriver om mode kan tjäna mer än en hjärnkirurg som räddar liv? Hoppas du inte tar detta personligt, men jag tycker det tyder på ytligt samhället har blivit.

Du kan svara på din blogg eller till min mail.
Ha det fint och lycka till med allt! Kram.

Reply
janna

Hej Kenza,

Jag undrar hur många sidvisningar du har per månad och hur många unika besökare du har. Jobbar med marknadsföring men bloggar levererar inga avslut när vi annonserat där. Det kan ju bero på att man helt enkelt skjuter för många sidvisningar på för få antal besökare och helt enkel överexponerar besökarna.

/J

Reply
Ekonomen

Synd att det är skillnad på inbetalningar ink moms och bruttolön respektive nettolön. 160 000 kr ex moms, minus omkostnader, minus sociala avgifter borde ge kvar cirka 100 000 kr.

Men, om detta tas ut i lön är det ingen siffra att förringa! En bruttolön på över 50 000 kr i månaden är bra, en på 100 000 kr är ännu bättre.

Men det är inte 200 000 kr, det kan nog alla vara överens om.

Reply
John

Varför är alla så avundsjuka?? Kenza har ju uppenbarligen lyckats, hon förtjänar sin inkomst. Då kan ni ju klaga på alla finansmän, idrottsstjärnor m.m.. dom drar in betydligt större summor (dom som lyckats dvs).

Ni får bygga upp nåt eget om ni vill komma nånstans (:

Reply
okami

Gud det var mycket! :D
Men såklart är det avundsjuka sådana som den där 40+ åringen som skrev det. Men det var bra skrivet av dig. ;)

Reply
how to get hard fast

Very great post. I simply stumbled upon your blog and wished to say that I’ve really enjoyed browsing your weblog posts. After all I will be subscribing in your rss feed and I hope you write once more soon!

Reply
eh

Det är helt sjukt mycket pengar för att bara driva en blogg. Jag tycker inte att man som bloggare är värd så mycket pengar i månaden. Vad gör du? Du uppdaterar med lite inlägg, slänger in dagens outfit då och då eller så visar du upp lite kläder som du har shoppat efter att du har fikat. Sedan springer du på galor och kanske lite möten. Jag blir upprörd över att se att du tjänar mer pengar än folk som sliter för sina pengar, folk som räddar liv, folk som gör skillnad, så mycket viktigare saker än vad du gör. Det är otroligt hemskt och vansinnigt.

Reply
sandra

Hej! Detta stämmer ju inte direkt då en faktura inte överstämmer med vad en person/företag tjänar. Alltså att fakturera 200.000 och att tjäna 200.000 är långt ifrån varandra. Man kan bara ta ut en liten del av sina fakturor. Så om man fakturerar 200.000, skulle det vara rimligt att kunna ta ut ca, 30.000.
Det vet jag då jag har nära som driver företag.
Peace out!

Reply
Kenza, Sveriges i särklass rikaste och mäktigaste bloggare! | Skvallerbloggens.se – Sveriges största skvallerblogg

[…] Men frågan på allas läppar? Hur mycket tjänar då Kenza? Ja det är en aning svårt att svara på, men enligt Skatteverket drog hon in 2 377 600 kr förra året, vilket ger en månadslön på 340 000 kr! Detta år tjänade hon givetvis mycket mer då hon har designat fler kollektioner, fler jackor och andra plagg, samt fått ännu fler bloggläsare = mer annonsintäkter. För att inte tala om alla modelljobb! Ca. 200 000 kr/mån kommer från bloggen enligt egen utsago… […]

Reply
Creddit

Sandra: Det stämmer att man inte kan ta ut alla pengar man fakturerar. För det första försvinner momsen till staten så det som återstår är 171 000 kr.

Av de 171 000 kr är:
Arbetsgivaravgift – 41 000 kr
Kommunalskatt – 38 000 kr
Statlig inkomstskatt – 23 000 kr

Det som blir kvar är 71 000 kr. 100 000 kr har med andra ord försvunnit till staten. Sedan kanske man inte kan ta ut allt eftersom det finns kostnader i företaget.

*Detta exempel är baserat på full arbetsgivaravgift. Är man under 26 blir arbetsgivaravgiften halverad.

Reply
Hattenav

Jag kan bara säga en sak. Riktigt bra jobbat. Att sälja drömmar och göra det man älskar och samtidigt tjäna bra med pengar på det är få förunnat. Keep up the good work.

Reply
Kille och invandrarbakgrund

Hej!
Jag har aldrig läst din blogg innan eller någon annan blogg för den delen heller. Jag har dock hört ditt namn i något sammanhang och jag tror att jag sett dig på TV någon gång. Hur som helst. Jag ramla över detta inlägg genom en artikel jag läste på Aftonbladet varefter jag sedan hamna på Flashback där det i en tråd ivrigt diskuterades om vare sig Natacha Peyre prostituerar sig eller inte. Diskussionen på Flashback slog över till att handla om vad bloggerskor kunde tjäna och någon postade det här inlägget. Att jag hamna här var med andra ord högst slumpmässigt och det ska understrykas att du och hon som var föremål för diskussion på fb med största säkerhet inte har något annat gemensamt förutom att ni båda bedriver en blogg.

I skrivande stund inser jag att vad som ovan sagts antagligen saknar all möjlig och eventuell relevans för det jag ville framföra men vi låter det stå kvar. Efter att ha läst ditt inlägg slogs jag av viss svartsjuka och bitterhet och tänkte “hur fan kan hon här bruden tjäna så mycket fucking pengar?!” “Vad har hon uträttat för mänskligheten och besitter hon ens någon färdighet?!”. Jag scrolla ner i kommentarerna och tänkte oj vad folk är snälla, vad lojala fans hon har och är det bara jag som är sån hater?! Det tog dock inte många kommentarer förrän jag insåg att kommentarsfältet dock är föremål för viss korrigering.

Det jag ville säga var iaf följande. Svartsjuka och liknande känslor är något som finns inom alla människor. Men man kan inte låta sådana känslor styra en för det kommer inte ta en någonstans! Det är nästan en sjukdom att räkna någon annans pengar än sina egna och tiden man lägger på att räkna andras hade varit bra mycket bättre att investera på att tjäna sina egna.

Alltså. Du må visserligen inte vara läkare men det är inte jag heller. Vad gäller din färdighet är jag fortfarande inte imponerad men detta ska sägas. Du står på rätt sida av utbud och efterfrågan och uppenbarligen efterfrågas det du utbjuder väldigt mycket. Dessutom är du inte ensam på marknaden men står ändå uppenbarligen ut såpass mycket att du klarar konkurrensen väl. Och för det förtjänar du cred vilket jag nu ska ge dig. Bra jobbat och grattis! ;)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

159.253.27.32