• header

27e oktober 2010 – i Serbien

God morgon!

Shit, här är man trött. Min pojkväns bror ringde och väckte oss på hotelltelefonen och jag med mitt morgonhumör skrek att “vi sa faaaaaaaaaaan klockan tio!!! inte tidigare!!” haha.. Nu är vi uppe iallafall..

Är ju lite lagom trött efter igår och mina öron tjuter som tusan. Aldrig har jag varit på en klubb med så hög musik, det gjorde liksom ont. Inte bra för mina stackars öron så jag måste fan köpa öronproppar om alla ställen har såhäg hög musik. :P

Kul hade vi iallafall! Vi var uppe på Mr. Stefan Braun. En liten klubb uppe på sjunde våningen. Går man förbi nedanför tror man att det är fetaste festen i en vanlig lägenhet, men det var en riktig klubb med grymt bra drag och bra stämning. Tyvärr går det nog inte att få någon annan musik här än serbisk house/schlager (eftersom att djn tittade på mig som att jag var från en annan planet när jag snällt frågade om han inte kunde spela lite rnb) så det går ju inte att vara kräsen. Så jag och grabbarna stod på dansgolvet och låtsades kunna texten, haha!

Hittade 3 kassa bilder från igår. Gustav glad i ett skåp och sedan på dansgolvet!

64 Comments

Emma

Haha, ser ut som om ni hade sjukt kul :D Serbien alltså, känns liiiite avlägset vad man är van vid!

Reply
wtf

Hur kan du va ute och festa när du ska vara där o stötta din pojkvän VM????!!!!!!!! Jag har själv en pojkvän som är grym i boxning, jag vet hur mkt det krävs innan stora och viktiga matcher, hade inte varit ute och festat då medans han ligger hemma och laddar upp? Konstigt!

Reply
Milica

Tips på ställen där jag hört de spelar r&b med:

Sound http://www.belgradesound.com/

Splav sound is located near Stari savski most (old Sava bridge), Novi Beograd.
Music – non commercial house.
Prices – the drinks are priced above average.
Splav Sound is a great place if you are into all night long partying.
Type of people – everyone
Character: nightclub – older people above 20 up to 40

Freestyler

Splav is located near old Sava bridge, New Belgrade.
Music – commercial house
prices – the drinks are priced above average, but the place is great if you are into all night long partying.
Type of people – not that fancy and younger people compared to splav Sound.
Character: nightclub – everybody but mostly for younger people.

Plastic Jam

Splav is located near Brankov most, relocated from 25th of May
Music – progressive house, rnb
Prices – the price of drinks is about average
Type of people – everybody
Character: nightclub

Och så finns det en klubb som heter Plastic.

Jag återkommer med mer info… min pojkvän är uppvuxen där & kan allt om staden & vet vart man ska gå för att få bästa upplevelsen så jag ska fråga honom…

Turisttips:

Kalemegdan är en historisk borg i nordvästra centrala Belgrad, strategiskt belägen på Savas östra strand där floden mynnar ut i Donau. Borgen har byggts upp och förstörts i omgångar sedan romartiden. Innehavare har i tur och ordning varit kelter, romare, bysantiner, serber, osmaner och serber igen, varvat under kortare perioder med hunner, goter, sarmatier, gepider, ungrare, bulgarer, österrikare och tyskar.

Hoppas detta tipsade lite iallafall :) KRAM M

Reply
miiiiimz

åh dansa till serbisk musik är underbart ! :D
japp dom är lite efter med musiken haha men underbart. :D
Vart i Serbien är det ni bor? :p
AVIIIIS !!! Jag vill ner till Serbien igen haha !

Reply
vasiljevic.blogg.se

Tja!
Jag måste bara kommentera att Stefan Braun har tema-kvällar varje kväll. Tisdagar är uppenbarligen 90’s. I övrigt är det mycket sällan du stöter på sådan musik i belgrad. Bor själv här.
Hade du frågat, hade du vetat. =)

Reply
Beograd tips...

Vad bra att ni hade kul. Belgrad är dubbelt så stort som Stockholm och det är ett av världens bästa nattliv enligt Lonely Planet (världens största turistportal) 2009.

När det gäller Clubbing med stort C, så finns det klubbar för alla smaker. Magacin nedaför borgen Kalemgdan är som Sturekompaniet eller Cafe Opera. Cantina Frida (bredvid denna nattklubb är mer som en rock bar med världens skönaste barhäng. Theatro som ligger lite bortanför Stefan Braun är Turbo-Folkens mecka ofta med live-musik av de uppenkomming stars i den musik changern som inte nått CECAs storhet ännu. Det går inte att räkna alla häftiga Underground ställen som finns i gamla Belgrad utmed gatan som kallas Sillicon-Valley pga av alla sköna damer. Utmed floderna ligger också en mängd klubbar som inte stänger förren du går hem. Det ställe siom är schysst som stänger sent är Plastic/Mint. Stort och modern musik.

Wizzair kör flyg direkt från Malmö och Skavsta till Belgrad för 500 spänn…
Jag skall dit själv i december. Hoppas du får mer kul dessa dagar…

Reply
Jovana

hehe you couldn’t choose the music because every tuesday it is a ‘Disel Party’ – serbian pop/dance music from 90′ :)

Reply
Jenny

KENZA!!!!!!! Jag har tinnitus, och skulle inte önska det till min värsta fiende, är 10 % invalidiserad i mina papper pga detta. Det du har är TILLFÄLLIG tinnitus, och det kan utvecklas till varaktig/permanent tinnitus. Jag fick det efter en konsert, fast jag hade öronproppar. Jag använde de dom de sålde på konserten (du vet sådana där små “kondomer” med bomull i). Men man måste ha rejäla öronproppar (“granar”) när man är på klubb och konsert. För får man tillfällig tinnitus är man i riskzonen för permanent. Och tro mig, det vill du inte ha. För nu kan jag inte gå på klubb, match, konsert eller annat högljutt utan öronproppar. Glömmer jag och det inte finns att tillgå så får jag gå hem. :( Så använd öronproppar, SNÄLLA!!! Om du har håret utsläppt ser man det ändå inte, och du hör dessutom BÄTTRE vad folk säger då (prova någon gång att hålla för örat på kompisen du pratar med på klubben, det gör att allt “brus” filtreras bort och du bara hör rösten). Jag vet att jag låter som en surkärring, men du är ju så ung, och vill dessutom satsa på en artistkarriär, var då rädd om din hörsel, fina du! Kram kram från moaltanten Jenny! :) (som har haft tinnitus i över 10 år)

Reply
A N D R E A

Haha! Typiskt serbien! Alltid sjukt hög musik och basen gör så att hjärtat hoppar ur bröstet. Kan inte säga annat än att jag känner igen mig! Ibland brukar de tilloch med spela olika låtar på världens högsta volym samtidigt. Så du får nog ta och köpa öronproppar haha ;)

Reply
Mydriasis

Mega-boring, my dear. Mer tvspel, mer intressanta saker SNÄLLA! Så här tråkig är du inte, det VET jag. Ja ja, det är ju fortfarande fina bilder.

Kan du inte ha lite smink-tutorials för alla unga tjejer som inte känner till alla trick som de proffessionella sminköser du sminkas av använder? Bara ett förslag.

Här är en tjej som är duktig på smink, på youtube.
http://www.youtube.com/user/stephbusta

Hoppas vad han nu heter vinner sin karate, antar jag. Egentligen är alla killar som kommer hit bara svartsjuk på han, men nån måtta får det vara, hoppas han vinner allt ändå!

Ha en bra dag!
/D

Reply
Suzana

Är man inte balkan så tycker man att deras musik suger. Men tro mig, balkans musik är sjukt bra. Vildare fester än balkanare går inte att hitta. :D

Reply
Katti

Kenza! det finns en massa klubbar som spelar house och r’n’b det är bara att fråga någon som vet belgrad! =)

Reply
emina

serbisk musik äger :)

inte kul för dig som inte förstår klart hehe..

vill också åka till mitt hem land Serbien o festaaaaaaa :)

Reply
Jennifer

De skadar öronen mer att ha öronproppar när man lyssnar på hög musik, i längden! De är säkert jätte skönt den dagen de är hög musik och man dämpar den!!

Men det är farligt för trumhinnorna att ha tryck på sig och samtdigt så hög musik!!

Reply
Kristina

Hejsan Kenza!
Jag är en 16årig tjej ifrån Serbien, hade gärna velat veta ifall du har någon modell bransh elr ngt sånt? Uppskattar om du ringer upp mig där de står E-postadress, ta hand om dig! Volimte <3 hehe pouss!

Reply
Kristina

Förresten jag är 175 cm lång också ungefär om inte lite mera ! :)

Snälla Snälla ring upp mig

Reply
maria

Fan du borde vara sjukt glad att du är i serbien! glöm inte att shoppa loss och missa in den gryma väsk butiken MONA som finns i gamla stan av belgrad! där finns även 1000 andra grymma butiker du INTE får missa! ha det bra nu! :)

Reply
hanna

måste bara säga att jag är väldigt avundsjuk på dig.
Du lever livet, du har underbara vänner.
+ att du har typ världens snyggaste pojkvän!
You Go Girl! :D
Älskar din blogg btw

Reply
sofia

Hej!
skulle du kunna skriva i ett inlägg om vad du använder för ansiktkräm och vad du tvättar bort ditt smink med? jag skulle verkligen behöva lite tips, och du verkar ha väldigt bra grejor! du har en fantastisk hy!

väldigt tacksam för svar!

kramar från norrland!

Reply
aleks

ohh.. jag vill också tillbaka till Belgrad.
som någon sa där uppe, förstår du inte låten så blir det inte så roligt, men basen o själva musiiiken brukar vara riktigt vild om man säger så haha!!

Reply
Ida

Men, haha, jag var helt säker på att det var du som satt i skåpet! xD
Dags att börja använda sina glasögon kanske..? ;)

Reply
J.

Test plastic, underground, myntha… finns mycket rnb klubbar ;) testa de lite större ställena i centrum, belive me mkt bättre :) o kan du inte lägg in lite bilder på Beograd :) i miiiissss it so much i wanna cry…

Reply
Es

Det fetaste discot är i splavovi, heter stället men discot heter freestyler. Det är flera disco ute på en hamn i vattnet! Vet ej ifall det är öppet nu, men fy fan vilket drag det är på sommaren där!!!

Reply
bosnier

“Är man inte balkan så tycker man att deras musik suger. Men tro mig, balkans musik är sjukt bra. Vildare fester än balkanare går inte att hitta. :D”

Reply
monika

åker man en gång till serbien vill man åka dit hela tiden. eller så kanske jag känner så för att jag är serb själv :P älskar verkligen mitt land, människorna är helt underbara där och festerna är dom grymmaste. allt är bra med serbien, ser inga nackdelar

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*