• header

26e december 2010 – i Bangkok

God morgon allihopa!

Ni ligger väl och sover men här är klockan halv elva och vi har precis ätit frukost. Idag lämnar vi Bangkok men det är inte förrän ikväll klockan sex så vi har några timmar på oss nu att kolla lite mer här i stan.

Igår hyrde vi en båt och åkte längs floden! Vi skulle egentligen iväg och se palatset men det var stängt because of something something. Skitsnack tänker vi nu, det var nog bara ett sätt för chauffören att ta oss till det här båtstället istället. Har läst runt lite nu och tydligen händer detta väldigt ofta här. Samma sak hände när vi skulle till MBK första dagen. Klockan var åtta och vi visste att det skulle vara öppet till tio, men då möter vi en snäll man som förklara att det var stängt men att han gääärna tar oss till ett matställe istället. SE UPP för de små lurifaxerna!! Haha..

Hur som helst så var båtturen väldigt trevlig. Vi åkte även in bland de vanliga hemmen och det var coolt att få se hur de lever, några små barn badade i den skitiga floden också och hade jättekul. :)

Vi hoppade även av för att se lite turistgrejer (jag fick täcka mig med två saronger) och slutligen bad vi chauffören att släppa av oss mitt i ingenstans. Vi hamnade i en gränd någonstans och sedan hittade vi en massa gatukök där vi satte oss och åt nudelsoppa med anka och inälvor men Aleks sa inte att det var inälvor förrän jag hade ätit upp. Schyrre!! :P

49 Comments

Zarah-Lou

Bangkok – skulle vara fantastiskt att få uppleva den staden! Men kan ändå inte låta bli att längta lite extra efter dina strand-och-“paradis”-bilder ;)

Njut ordentligt där borta Kenza!

Reply
Nikoline fredskov

Haha inälvsmat är ingen höjdare Kenza, jag har själv blivit lurad av min pojk att äta det haha, men hämden är ljuv eller vad säger du? Kram
och ha det kul i Thailand!

Kram på er!

Reply
lovisa

jag sover inte :D
haha men kenza det vore väldigt tacksamt om du kunde svara på det här:
använder du någon hudkräm, eller andra produkter till din hy? (med den här frågan menar ju jag såklart att din hy är väldigt fin, den strålar!)
tack på förhand! kanske en dagens fråga? ;D

Reply
viktoria

idag, den 26:e december, är det årsdag för tsunamin i thailand. Om ni åker till mindre ställen, såsom öar och grejjer så är det cermonier för Tsunamin. den största är på phiphi. Dom brukar tänd ljus och rökelser, släppa upp risballonger, och ha fireshow. väldigt fint, rekomenderaas verkligen.

Reply
Johanna

Hej!
Snälla Kenza kn du skriva med vilken kamera bilderna är tagna med. Om det är NX100, G12 eller Alexs systemkamera.
Kram och ha en bra semester

Reply
Josefine

Var försiktig med alla gatukök! Man har ingen aning om hur dom lagar maten m.m .. I thailand blir man inte ofta magsjuk men man kan bli svårt sjuk om man äter från fel gatukök .. Ät inte mer från dom! Det kan förstöra resten av eran resa! :(

Reply
Lina

vi hade också en chaufför som sa att grand palace var stängt och att vi skulle åka till floating market istället, men vi hade läst på innan så synd för honom :)

Reply
amanda

HEJ Kenza!!
Tycker de är jättekul att du äntligen lägger ut lite bilder på Aleks i bloggen ;)!
Ännu en till anledning till att läsa din blogg hähäää! han är ju så snygg så man dör lite hah!
Tack för en underbar blogg, hade så kul i thailand !!
xx Amanda

Reply
Tiger

Hehe det där hände oss i Kina också… “Nöjesfältet är stängt för det är några från regeringen som är där…” Yeah right liksom <3

Reply
Monika

Blöööh… vi blev också lurare av en taxi-chaufför. Sista dagen i Bangkok! Så himla trist. :/

Reply
Rosa

Ohh tycker du är så mycket finare med “kritvit” hy som du kallar det.Man liksom ser ditt ansikte – tycker det är mycketmycket finare så på dig.Du är riktigt vacker! Men du tycker inte det…

P.S tävling på bloggen

Reply
Pauline

Sådan mat gör min mamma väldigt ofta, hon är thailändare, fast hon lägger in köttben och nötkött i den.

I uttal kallas den ”Gotiiou”typ haha :)

Reply
Keela

vi tog med och åkte en sväng i floden när vi var i Bangkok, var det många små båt”affärer” ute när ni var där med? dt kom thailändare i små kanoter överfulla med prylar, allt ifrån frukt och mat till skrivblock osv.

Reply
Emelie

det där är ju supergott!! min mamma brukar laga de ibland :) fast hon brukat INTE ha ineälvor i de men… hoppas du har de gött!

Reply
Mimmi

Skulle läääätt kunna varit Angelina Jolie på näst sista bilden, SÅ HIMLA LIKA! Puss

Reply
NielsenVera23

Following my exploration, thousands of people in the world receive the loans at different banks. Thence, there is great possibilities to find a financial loan in any country.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*