• header

Det är för ljust!!!

Efter att ha tagit värktablett, druckit massa vatten och vilat i mitt mörka sovrum så känns huvudet lite lite bättre. Blicken är fortfarande helt seg och nu har trycket bakom ögonen förflyttat sig till bara bakom högra ögat men jag är trött på att ligga i sängen nu.

Problemet är ju att jag inte har persienner här i vardagsrummet och det är så jäääkla ljust!!! Men det gick att lösa. Brillorna sitter nu på och det känns lite bättre för ögonen… Men då uppstod ju ett annat problem. Jag har inte linserna i och kan inte ha på glasögonen på under solbrillorna… Så antingen får det vara riktigt ljust så att det gör ont men att jag då kan ha på mig mina glasögon och alltså SE något, eller så får det vara mörkt och att jag inte ser ett piss (är ju halvt blind)

Nej fan nu går jag och gömmer mig under täcket igen. Hejdå!!

163 Comments

Linas blogg

Stackars Kenza :( Har du ingen såndär sovmask att dra på dig??? Massa te, vatten och panodil så blir de snart bättre ska du se :)

Reply
Hanna

Åh, jag är också sjuk, eller Ah, mår inte bra…
Krya på dig! Men tur att det blivit bättre!

Reply
Natalie

Stackare, jag lider verkligen med dig.. Låter som du skrev tidigare som migrän. Har själv haft det sen jag gick i lågstadiet, mamma har också haft det hela livet. Det var längesen jag fick en attack nu (peppar,peppar) och jag hoppas att du blir bättre snart. För det är fan inte kul! Jag fick en gång värkmedicin mot migrän av mamma som var som nässpray, den var verkligen SJUKT bra. Man kände hur värken liksom “poffade” bort steg för steg :) Dock är dom nog receptbelagda och gaaanska dyra. Men värt ett försök att få såna iaf, för dom är väldigt effektiva :) Krya på dig ♥

Reply
Jojjoo

Hej hej
Hur dåligt var det du såg?? var det -5.5??
Är 13 år och har själv -8 så jag förstår..
Kram och krya på dig!!

Reply
ebba

Alltså måste bara säga att du alltid är så jävla fin och du alltid har så himla snygga kläder hela tiden! ALLT är så fint på dig du borde verkligen vara glad :)

Reply
Ida

Förändringar i jordens axel har resulterat i att vi har fått nya stjärntecken.
Det har tillkommit ett stjärntecken och dom andra har flyttats!
Kolla min blogg och ta reda på vilket stjärntecken du är nu!

Reply
Lydia

Låter nog som en släng av migrän, vet av egen erfarenhet. Har du tagit en tablett mot migrän? De brukar dämpa bra. Men vila mycket så ska det nog bli bättre. Krya!

Reply
S

haha look on the bright side! du har slutat skolan och har ett fett roligt jobb :D alla har inte tur som får jobba med något de gillar.

Reply
Linnea

Kenza, du har helt fantastiskt fint hår! Hur har du lyckats få det så långt? :O
För mig funkar ingenting :/
Krya på dig! (:
Kramar

Reply
Jenni

Så brukar det vara när jag har migrän. Behöver ett kolsvart rum. Om jag ska gå in i ett ljust rum sätter jag ibland på solbrillorna. Har själv glasögon, min styrka är -3,5. Vad har du för styrka?

PS. Ett tips: när jag har migrän brukar jag gå och ta ett bad. Spruta vatten på huvudet och slappna av.

Lycka till!

Reply
Karolina

Fan Kenza! Du börjar snacka som en pensionärsjävel!
Jag är halv blind…..O så har tinnitus blivit värre också.
Ta hand om dej! <3 <3 <3
Hahhah undrar vad du kmr att säga när du blir pensionär :P

Reply
Ida

Oj stackarn! Jag lider av migrän från 4 år tillbaka och det låter precis som jag brukar ha de. håller tummarna för att de inte är de du har.. Kram på dig och hoppas de blir bättre..

Reply
hanna jonsson

ja krya på dig! sjuk jag också ligger efter som fan i skolan.. mensvärk är det värsta som finns det råkade jag ut för efter magsjukan i 3 dagar..

Reply
Hanna

Hej Kenza!
Måste bara säga att jag älskar din blogg, din stil och hela du är så grymt snygg! :D

Men jag har en fråga. Du har ju linser , hur gör du när du är utomlands, tex nu när du var i thailand? Använder du linserna när du badar eller skiter du i att ha dom på dig? Jag är en sådan som inte kan låta bli att doppa huvudet haha och jag tycker det är så jobbigt att få vatten i ögonen när man har linserna i Och man vill ju heller inte gå runt med glasögon för man vill ju ha sina solglasögon på sig.. Haha ja så jag undrar hur du gör med dina linser? :D
Kram

Reply
polka k.

Hi Kenza! i have question :P sorry for my english because i’m from poland…sooo i bought this shoe (img196.imageshack.us/i/76975963.jpg/ ) and i don’t with what wear it… with leggins , jeans, sweaters? what dress it?
kisses ;* btw. you’re beautiful =)

polka

Reply
Agnes

Varför gör du inte en ögonoperation? Jag gjorde det för nästan ett år sen och har inte ångrat mig en sekund. Det är absolut värt varenda krona att kunna vakna upp på morgon och se utan att behöva pilla med linser eller leta efter glasögonen.

Reply
Sanna

haha vad charmig du är :) sätt typ en filt i fönstret annars, det funkar rätt bra, så brukar jag göra när det är för ljust :D krya

Reply
Sara

Stackare! Krya på dig, hoppas du blir bättre snart!

Sedan undrar jag bara om din kollektion i förra inlägget… ungefär när kommer det ut i butik? Är så gaaaalet nyfiken på mockajackorna!! :D

Reply
simone

Ta det bara lugnt och vila, är nog det bästa du kan göra nu :( jag känner igen det där med tryck bakom ögonen, brukar alltid få det om jag börjar bli förkyld. jag tror inte att du börjar bli förkyld dock, det verkar nog lite allvarligare, kanske migrän? krya på dig i alla fall!

Reply
Adde

jag är bara tvungen att säga detta!!!
att idag på biblioteket så satt jag och vissa killar i min
klass och kollade tidningar så hittade jag en tidning där du var på framsidan så sa jag hon här är ju finast så efter några minuter så pussade alla på den tidningen :D

Reply
rebecca

om det är ljus måste du ju ha migrän nu typ :O när man har migrän blir allt jätteljust :O
stackare

Reply
Ida

Låter verkligen som migrän! Händer mig max en gång om året, men min mamma lider också av det, så är säkert det för dig med. Bara att bädda ner sig i mörkret o hoppas kunna somna :/

Reply
Fredrika

Hej! Jag har migrän ungefär en till två gånger i månaden,
det är fruktansvärt och jag tror att jag ska dö typ varje gång.
Någonting som fungerar för mig är Ease Migräntabletter,
tar nästan helt bort huvudvärken (och illamåendet)!
Men det ska du väl kanske inte ta om du inte vet säkert att det är migrän :)

Krya på dig, migrän är inget man önskar sin värsta fiende
ens !

Reply
_--_

En grej jag alltid har undrat är om Novel är din riktiga bror? Om ja, hel eller halv bror? Du brukar ju kalla honom “min bror” men ibland låter det som att han bara är en kompis :)

Reply
johanna

Hej! jag skulle bli jätte glad om du kunde svara. För det är så att jag skulle vilja köpa ett sånt linne som du har. Ditt svarta med ett vitt kors. och jag tänkte fråga om det är stora storlekar? eller om det är små? :) jag skulle bli jätte glad för svar! Puss!! :) Krya på dig! :D

Reply
Lovisa

Jag har migrän flera gånger i månaden. Gå till din läkare så får han skriva ut tabletter. Det hjälper aldrig med vanliga värktabletter som alvedon och ipren vid migrän utan det krävs speciella. Det finns massa olika, från lite svagare till superstarka som inte alls är farliga att ta. Kram

Reply
Lina

Hej kenza. Jag måste bara fråga, jag är själv halv blind, jag har -7,0 på mina linser, dock ser jag ÄNNU sämre nu och behöver starkare, hehe

Men har du linserna i varje dag? kommer ihåg att du berättade förut att du inte ens ägde ett par glasögon i flera år. Låter du aldrig ögonen vila? och kunde du ha dem i varje dag i thailand med det sallta vattnet? haha, lite kul att veta. kraam.

Reply
anonym

Gå in o kolla på tyras blogg hon har laggt upp lite bilder på dig som kanske ger dig ett gott skratt! :D

Reply
Anna

jag kan starkt rekommenderar att göra laseroperation. Jag själv kunde knappt se utan linser/glasögon och jag måste säga att operera ögonen var mitt livs bästa beslutet! Det har gått nästan 2 år nu och jag är överlycklig.

Reply
sarah

hej! jag har också migrän och har haft det sen jag var 10, mina tips är, ha det svalt i rummet, stäng av datorn, tven och allt som lyser, lägg dig i ett bad eller i sängen, har du en värmekudde så använd den, ät en frukt eller drick juice-apelsinjuice funkar bäst för mig, kaffe eller the, och som sagt vatten i stora lass men framför allt TOTAL vila! :)

Reply
Sara

En random fråga: När du badar i havet eller solar som i Thailand, har du linser i då? Eller hur löser du att du är halvt blind? :P Jag kan inte ha det, för det svider ju…

Reply
madde

hur ofta använder du linser? jag använder själv, men det känns som om jag använder för ofta typ….. O vad har du för styrka? Använder du engångslinser eller såna andra? Jag skulle vilja veta jätte mkt!!:)

Reply
Vicky

Stakars dig kenza! Men du har vell en sådan ögonmask eller vad det heter… Krya på dig nu, klä på varma kläder, ät mycket och undvik den kallam kylan så känner du dig snart bättre! // Viktoria

Ps. BESÖK GÄRNA MIN BLOGG!!
BESÖK GÄRNA MIN BLOGG!!
BESÖK GÄRNA MIN BLOGG!!
:D

Reply
amela

Krya på dig och njut så mycket du kan av sängen och täcket.. En av de bästa platserna i världen att befinna sig i heheh.. Hoppas dt gör över snart!
Jag skulle vilja fråga dig vad är det för hårfärg du har? Har velat slinga/färga mitt hår i över ett år nu men har ej vågat direkt men nu jävlar.. Vill ha ngt i stilen som din hårfärg :)

Reply
robin

min kompis fick denguefeber när hon va på bali. Googla det och se om det stämmer. Är inte så jävla bra om du har de!!

Reply
Elin

Se till så att det inte blir värre och att du inte får nackstelhet. Det du beskriver kan vara tecken på meningit, alltså hjärnhinneinflammation.
Krya!

Reply
Emma

Öppna fönstret och så hänger du upp en mörk filt/lakarn och så stänger du så sitter de fast där och du får mörkt i rummet! Krya på dig!:)

Reply
So

Du, kolla upp det där tycker jag. Låter inge vidare.
Bättre att kolla upp och få veta att det inte är nåt än att må dåligt och få veta mycket senare att det är nåt illa.
Bara ett tips :)

Reply
y

Krya på dig! Jag har själv samma problem idag. Jag tror att det är synen det beror på =)

Reply
Jennifer

Kenza jag har också linser och vet inte alls hur jag ska göra med dom på sommaren..
Så jag tänkte, på bilderna på dig från Thailand har du inga glasögon på dig.. Badar du med linserna då eller? Haha…

Reply
sofia

Hej Kenza!

Jag har jobbat på Cypern och känner en tjej vars ögon “tog stryk” av för mycket sol..Alltså att solen går igenom tunna ögonlocken när man ligger och solen. Kolla upp det med en läkare ifall det fortsätter.
Hoppas det löser sig! Kram

Reply
maria

Kan verkligen rekommendera ögonlaser om det är något du funderat på! Gjorde det för drygt 2 månader sen och än så länge så har det varit toppen iaf :) Ångrar det inte en sekund, grymt skönt att slippa linserna/glasögon osv, även om det alltid funkat bra innan.

Reply
Emelie

Det låter som du har rejäl migrän :/ Det är det värsta som finns eftersom huvudvärks tabletter inte hjälper,,

Reply
Therese

Har du några vanliga glasögon med styrka som du har på dig ibland? Eller har du bara linser? Om du har glajjor kan du väl visa? :)

Reply
Chica

Kenza Hej, kan du rekommendera en ny bil?
Jag fick just licensen och vet inte vad jag ska köpa, vad rekommenderar du?
(Ursäkt, jag visste inte var att skriva denna fråga)
Tack ändå, Beijos

Reply
martina.

är du halvt blind på riktigt?
hur är det då? hur blir det när du ska köra bil osv.
Hur ser du saker o ting?

tacksam för svar skulle vilja veta!<3
&krya, hoppas du blir bättre!

Min hotmail som ja angav är inte sann.. har ingen så därför skrev ja så;)

Reply
Gia

Men skaffa solbrillor från optiker med dina grader, alltså samma som du har med glasögon. Det har jag gjort för jag hade samma problem, jobbigt med solbrillor för jag såg inte så bra. Men med denna lätta lösningen så är det jätteskönt med solglasögon helt plötsligt. Skönt när man bor i barcelona med massa sol året runt! ;)

Reply
Hejhopp

Skaffa ett par solbrillor med styrka! Jag har ett par när jag vill ha solbrillor men inte orkar ha linser. På stranden är det skitskönt då man ofta får så torra ögon när man har linser i:)

Reply
Filippa

Hmm… Sitter och funderar på om det är samma sak som jag råkar ut för då och då. Speciellt under stressiga situationer. Jag har gått till ögonläkare men ingen vet riktigt vad det är. Det ryktas om att det är migränanfall och att man då kan få synbortfall. Det tar några timmar innan det försvinner men ett gott råd är att inte anstränga ögonen och att ta en huvudvärkstablett :)

Reply
Anna

hej hej!!!
brukar oxå ha det problemet, och för mig hjäpler det ibland med att ta 2 st fryspåsar. En påse med jätte kallt vatten och den andra med varmt, sedan lägger ja det på ögonen och skiftar beroende på vad som känns bäst

Reply
emma

hej, tänkte bara säga att jag gillar din blogg, kollar den varje dag ;) ne men tänkte fråga ifall du har varit i Miami någon gång och i så fall vad skulle du tipsa om att göra kramkram

Reply
melinda

Du måste läsa det här!! det är så att jag anmälde min kompis till er för att hon skulle få ta kort och så, ha kul helt enkelt för allt hon varit med om. och hon fick en samtal idag av någon som sa att det var någon som hade anmält henne och så till det, och att hon skulle få ta med sig sin kompis, kan det ha varit ni?! kram :)

Reply
Titti

Hej sötnos! :D
Jag är ingen doktor va, men det låter som du har migrän! Testa pronaxen, jag har haft migrån i snart 8 år och hade pronaxen innan de kom ut till receptfritt! Bara ett tips! :)

kram och krya på dig!

Reply
Satine

Hey hey!
I’d love to know which size are your ray ban wayfarere glasses? Are they 50 or 54?
Get well soon!!!

Reply
Angie

HEJ =)

Kan säga att du fått ett migränanfall till 99,9% tyvärr =(
Jag får jätte ont bakom ena eller båda ögonen, väldigt känslig mot både ljus och ljud, blir även illamående och kan spy.. Det du kan göra är att köpa på apoteket som du kan ha hemma det är diklofenak 25 mg (inte jätte bra mot magen men hjälper mot migrän)eller så köper du Eeze 25mg.
Ta migräntabletterna och sedan en huvudvärkstablett och lägg dig och sov en stund =)
Det hjälper för mig och jag lider av migrän..

Hoppas att jag kunnat hjälpa dig =)

Reply
Melis

Kom igen! Jag har läst din blogg ett tag. Ja tog en paus och tyckte d inte va så intressant längre. Du måste också märkt de på din statestik att d är inte som förr. Du måste våga dig va öppen och yttra dig. Du får ditt liv se ut som en svensson liv när d är mer. Ska du ha en av sveriges känaste blogg lev upp till vrf??

Reply
Clara

Hej! Jag ville bara säga att jag förstår exakt vad du menar med halvtblind och går runt med linser och glasögon för jag själv hade samma problem men i november månad 2010 fick jag nog och genomgick en laser operation för synen och 3 dagar efter de mådde jag toppen och livet känns bara underbart.. Det är något jag rekomenderar starkt om du vågar.. kostar ca 23 000:- men är såå värt de. Ha de bra kram / Clara

Reply
Mia

Hej kenza :) jag drömde om dig i natt. Jag och min pojkvän vart i thailand för 2 veckor sedan. Jag drömde att vi träffade upp dig och din pojkvän och Tyra och hennes i thailand och vi hade jävligt ball. Haha! Men du vart rätt kaxig emellanåt :) haha! Hade absolut inte fått den bilden utav dig. Hoppas du är snällare irl. var bara tvungen att säga det :) inte ofta sånt händer. Ha det bra! Hej!

Reply
Satine

Hey hey!
I’d love to know which size your Ray ban wayfarer glasses are. Are they 50 or 54?
Get well soon!!!

Reply
Anna Eriksson

jag hade också dålig syn förut.. men varför gör du inte en laseroperation??? du som har pengar..?

Reply
L

Du att jag kan rekommendera en ögonlaserbehandling. Gjorde en i höstas och gick från att vara halvblind till att ha perfekt syn. Värt att fundera på! Jag skulle göra om det igen, igen och igen, för det va sjuuukt värt det! Aldrig mer linser eller glasögon :).

Reply
Nedmyr

Åh, lider med dig! Har migrän ibland och det suger! Förra vintern hade jag jätteont i ett öga och var ljuskänslig och fick använda solglasögon osv, det höll i sig i typ en vecka eller så.. Jag var på vårdcentralen men de hittade ingenting :(

Reply
Lotta Hydén

Det låter som migrän, jag brukar också få tryck bakom ena ögat/ ena halvan av huvudet och bli jätte ljuskänslig. Inte kul alls. :( Men det brukar gå över efter 1-3 dagar.
kram <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*