• header

25e januari 2011

Jag undrar när jag kommer fatta att det är år 2011 nu.. Råkar ALLTID skriva 2010 i rubriken först, haha. God morgon på er förresten! Jag har så ont i mina fingrar att jag inte ens kan skriva normalt på tangenterna. Jag som skiver så himla fort annars sitter nu och pickar med två fingrar som min mamma liksom…. :P

Igår satt jag nämligen 3 timmar med de där jäääkla små vassa nitarna och nu har jag sår överallt trots att jag använde mig av “verktyg”, dvs en kniv för att göra hål först och sedan trycka ihop. Och jag är inte ens färdig än, bara med baksidan. Idag ska jag försöka bli färdig med framsidan också om det inte gör för ont. Det blev blod på hela insidan av fickan ju! Haha.. Men fint blir det!!

Nu ska jag och Mani ut i snöstormen. Det snöade inte tidigt imorse när vi var ute på första rundan men nu är snön tillbaka på backen. Ååh det känns som att våren är så himla långt borta!! Vill bara åka bort och komma tillbaka lagom till min 20-årsdag då värmen förhoppningsvis är på väg….

Saknar sommar och häng på Skansen! Saknar en vänskap som blev förstörd. Hur gör man för att förlåta en vän som sårat en? Går det?

243 Comments

sara

Alla förtjänar en andra chans, tar inte den personen vara på den chansen så vet du att där går gränsen men somsagt, alla förtjänar en andra chans..
btw, du är otroligt vacker ! :)

Reply
matilda

en sak som hjälpt mig är att alltid försöka ha en positiv inställning och att inte glömma;
att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt!

Reply
Maya

Jag vet inte riktigt vad det är som har hänt mellan er men som jag förstår har han sårat dig, Men tänk på allt som ni har haft gemnsamt kolla på bilden bara? ska det behöva förstöra allt ni har haft? Okej jag förstår han har sårat dig men ska det behöva förstöra hela er relation? Man ska kunna förlåta och leva vidare även om det var hårt vet du varför jag säger detta? för det har hänt mig och jag ångrar mig så mycket att jag inte bara sprang mot min kompis och krama henne jag insåg det efter hon gick bort livet är sånt. Han mår säkert inte heller bra prata allafall med honom du behöver aldrig ha samma relation som förut men som man säger man ångrar bara det man aldrig gjorde.

Reply
hanna

Man ska förlåta, vänskap är det viktigaste vi har. Och att förlåta är något som vi alla bör göra, men då ska man känna att det känns bra för en. Och verkligen pratat igenom om vad som blev fel/gick snett (om man nu bestämmer att lösa problemet). Eller vad som nu hände. Vi är trots allt bara människor, vi måste kunna förlåta andra för vi alla gör misstag. Att vara arg på en människa, slutar bara att man mår dåligt själv. Det är inget som vi mår bra av. Sen får man ju fråga sig själv, är den här kompisen villig att vara en så bra kompis till mig som jag förtjänar och kan du förlåta kompisen till 110% för att sen vara bra tbx?

Reply
daniella

åååh, saknar jay lite..
om nån gör nåt riktigt sårande så kanske det inte är glömma och förlåta direkt, men det va väl ett tag sen så kanske personen har mognat till sig?
prata med han och se hur han är efter allt.

Reply
Emma

jayson, är det han som har sårat dig?! vad tusan då. håller med om några tidigare skribenter, att tilliten är nog svår att få tillbaka.

Reply
Sara

Bara så du vet har jayson gått runt till vissa personer och sagt att han och du har legat med varandra. har har bla. sagt samma sak om Dani Karlsson och även Hannah Helens syster. Om jag är du så skulle jag tänka jävligt smart om jag vill ha en mytoman till vän. Som är konstant otrogen, som är våldsam, utnyttjar folk, är media kåt och smörar för personer som är med i kändis rampen och som ljuger om allt och är aggressiv. Känner man Jayson så är dessa ord som stämmer in på honom. Annars manipulerar han folk som är svaga och tror på allt han säger. Tänk noga Kenza, du är i alla fall en fin tjej. Vill du ha en dålig människa som utnyttjar dig?
Ha det bra

Reply
julia

jag skulle jätte gärna vilja veta vad det är som har hänt mellan er två och vad det är som gör att ni inte umgås längre?
tacksam för svar!

din blogg är grym!

Reply
Cornelia

En kompis som sårat dig är inte värd din tid. Speciellt inte om han inte inser att det han gjorde faktiskt var något som sårade dig.

Det beror dock mycket på vad exakt det är som har hänt. Är personen en helt annan männsika och det var på grund av det ni gled ifrån varandra så kan jag bestämt säga att saker och ting inte kommer att bli som förr. Sådana vänskap går helt enkelt inte att reparera. Det lärde jag mig förra sommaren då det hände mig en andra gång och istället för att försöka blunda och låtsas som att ingenting var fel så röt jag till och satte stopp för det innan det gick längre. Men är det något han har sagt eller gjort som igentligen inte hör till hans personlighet och han är fortfarande samma person så är det upp till dig själv att känna efter om du vill ta steget och kunna förlåta.

Men spendera inte din tid att tänka på någon om du vet att du aldrig kan få tillbaka det ni hade. Spendera den tiden istället med dina andra kompisar som aldrig svikit dig!

Reply
lejla hajdarovic

vänner kmr och går men nära står alltid kvar, ingen är ens nära perfekt.Alla människor är världa en andra chans, eller vi vet ju inte vad han gjort direkt så det är enkelt för oss att säga. Förlåta är enkelt,men få de ur baktanken är en av dom svåraste sakerna. Försök,snacka ut och sånt.Sen får ni se vad det leder till! önskar all lycka ialf!

Reply
Frida

Ja, det går. tror jag. Försök tänka på allt bra som personen gjort. Om det är fler positiva saker än negativa som hon/han har gjort kanske det är lättare att förlåta.
Tänk på alla stunder som vart roliga tillsammans! ;) Hoppas att allt ordnar sig Kenza.

Reply
Hanna

tänk också på att när människor är riktigt ledsna eller går igenom något riktigt svårt så gör de lättare dumma saker, de sårar lättare, gör saker de aldrig annars skulle ha gjort eftersom de kanske i det läget inte riktigt kan kontrollera allt de gör på bästa sätt

Reply
Siara

Det beror helt enkelt på gumman, vet inte vad som har hänt mellan er men vissa saker kan man inte förlåta, jag har oxo en person jag skulle gärna vilja ha tillbaka i mitt liv, men när man tänker tillbaka och funderar vad som gick snett, då fattar man direkt att den personen inte värd ens vänskap, punk slut, trust me on this, some peeps ain’t worth it.

Siara xoxo

Reply
N@

Everybody deserves a second chance!
Okej nu vet jag inte vad det handlar om, men tänk om det var du, tänk om du gjorde ett misstag som du ångrar av hela ditt hjärta. Då skulle det va synd om vännen inte förlät dig och ni gick miste om en vänskap som kanske skulle blivit bra igen.
Bara en tankeställare, men jag tror du vet bäst själv vad du ska göra, och med tanke på att du redan överväger att förlåta så tror jag att det är rätt och att du är på god väg!

grym blogg Kenza :)

Reply
Mimmi

Först och främst måste jag säga att ingen av oss kan ju avgöra detta. Men sen beror det ju mycket på vad det handlar om som har gjort att den här personen har sårat dig.
För det andra ska inte ens vänner såra en och om man gör det så beror det mycket på vad man har gjort som har sårat personen. Vissa människor kan lätt ta åt sig av saker och känna sig väldigt sårade medan andra kanske inte skulle ha tagit det lika hårt. Så det avgör ju mycket hur personen i fråga är och fungerar.

Men känner man att man saknar en vänskap och kanske vill ha tillbaka den vännen. Så finns det ju bara en sak. Sätt dig ner och prata med personen, om den självklart är villig till det också. Berätta för personen hur du kände och känner. Under samtalet lär du känna om det känns rätt eller fel.

Man måste chansa i livet ibland. Men ställd dig frågan kommer du ha förtroende för denna person igen? Om inte är det inte värt det.

Jag har själv blivit sårad av dem som jag såg som mina vänner. Men som nu är ett minne blått och ser varken som kompis eller ovän, ser dem som en vanlig människa som alla andra som inte finns i ens omgivning. Men tack vare dem så är jag den människa idag, på något sätt tackar jag dem. För det fick mig att inse vad det finns för människor i denna värld som vi lever i.
Men sen hade jag även en vän som verkligen sårade mig. Men vi satte oss ner och verkligen pratade igenom saker och ting. Och nu så står vi som kompisar.

Det blev ett lång kommentar, om du läser det så hoppas jag du orkar läsa igenom det. :)
Och jag tror att du har andra vänner som du vet vart dem står och du vet att dem inte kommer såra dig, ge mer energi till dem än dem som har sårat dig. Dem som har sårat dig är inte värd att du lägger en tanke på dem.

Lycka till!
Kram

Reply
nej fy!

Jayson är ju helt dum i huvudet, han ljuger bar aoch lurar småtjejer (alltså mycket yngre tjejer än honom, han är ju 38 år!!!9 på pengar. och han ljuger och säger saker om sitt liv/sig själv som aldrig stämmer!

dessutom har han haft en flickvän i över ett år nu som han håller hemlig?

Reply
nej fy!

det sista var ingen fråga utan ett påstående! Han dejtade min tjejkompis i några månader och ja jag orkar inte ens skriva allt sjukt han gjorde. men LITA ALDRIG PÅ HONOM! PATETISK KILLE (på 38 år!)

Reply
Frida

Kenza, people that are meant to be together always find their way in the end.

tänk först, agera sen så löser allting sig. Kram

Reply
Amanda

Hej!
Jag tror nog aldrig att jag kommer få tillbaka samma kontakt med Jayson som jag en gång hade (jag jobbade ju som hans assistent ett tag och du och jag träffades några gånger ute) Han slutade höra av sig, inkluderade inte mig i möten/framtida planer m.m och sen rann allt bara ut i sanden. Han lovade massa saker men höll det aldrig eller dök aldrig upp eller svarade i telefonen när man försökte få tag på honom. Jag slutade hjälpa honom eftersom jag ansåg att jag inte fick tillbaka lika mycket som jag gav. Nu hörs vi bara av nån enstaka gång i månaden, men det är väl för det bästa. Han verkar klara sig bra utan mig och jag klarar mig utan honom.
Jag tycker att det är han som ska be om ursäkt (om det nu är han som har gjort fel). Tänk inte på vad du ska göra utan han hör väl av sig om han bryr sig tillräckligt…
Kram

Reply
Filippa

Om du märker att han ångrar sig på allvar och säger förlåt och verkligen menar det så bör det nog funka att bli vänner igen. Nu har jag dock ingen anning om vad han gjorde och det beror ju alltid på “vilket sätt” han sårade dig på. Om det var någor riktigt allvarligt/elakt kanske det är svårt att förlåta men om det inte var jätte svårt tror jag du skule bli glad att få er vänskap tillbaka, den verkade ju vara väldigt fin. “Lär di livets stora gåta, hata, älska och förlåta.” ( haha, jag tror den går så..)
Älskar din blogg, du är dösnygg!
Kram

Reply
Madeleine

Det tillhör i en vänskap, man lär av sina misstag och gör “friendship” starkare. Men du det beror om du gjorde samma misstag två gånger? vissa har bara svårt att förlåta, och det får du acceptera. Har du sagt hur mycket han/hon betyder för dig, och alla minnen ni har. Ta han/hon någonstans som visar att du är verkligen ledsen. Hon/hon kommer förlåta, eller kommer det ta ett tag!
Ingen är perfekt, men alla har sin egen grej.. Säg vad du har på hjärtat!
Önskar dig det bästa med din vän. Alla förtjänar det bäst i livet.
Puss & Kram!

Reply
Erika

Jag vet hur det är med vänner som sårar en och förlorar ens tillit.
Min pojkvän för många år sen var otrogen med en av mina närmaste vänner.
Man blir så fruktansvärt sårad och förlorar tilliten till dem helt.
Nu vet jag inte vad just ditt problem är men jag kunde inte förlåta någon av dem!
Tack för en grymt bra blogg! Kram!

Reply
h

Nu vet ingen vad det är som har hänt så det är svårt att säga exakt. Om du verkligen vill ha din vän tillbaka måste du släppa på ilskan och förlåta. Ingen är perfekt om även dem som menar väl gör misstag. Livet är för kort för att bära på negativa känslor som drar ned ens energi. Även om ni inte blir vänner igen så tror jag ändå att det bästa är att förlåta för då kan också du själv gå vidare och släppa det negativa bakom dig..

Reply
Anna

Det går. Det är tufft, och det beror ju på vad som har hänt. Men det går, det gjorde det för mig i alla fall. Det tog tid, men till slut kände jag att jag saknade henne för mycket. VI är inte bästa vänner idag som vi var förr, innan det där. Men nu pratar vi i alla fall och kan umgås tilsammans med gemensamma vänner etc. Så det är skönt, även om det tog ca två år.

Reply
Nackabarn

Beror ju helt på vad personen har gjort! om det är något riktigt illa, borde du absolut inte förlåta personen, för riktiga vänner ska inte såra en så hårt… Men sen är det också svårt för hjärtat att släppa det som det en gång älskat :( ex. en nära vän! prata ut med varann, ta reda på varför det hände, be om en förklaring & förlåtelse?
hoppas allt ordnar sig.
pusskram.

Reply
Mikaela

Vänskap är det finaste man kan ha. Även kärleken,som finns mellan sina vänner. Det som grundar själva vänskapen är tilliten,utan den så finns det ingen chans att kunna fortsätta och utveckla vänskapen. Även om det är en liten sak,eller stor sak, (det kvittar ju egentligen) han/hon sårade dig,och det gör ont. Men tiden läker ju de flesta såren,och med tiden tror jag att hon/han har lärt sig sitt misstag. Alla förtjänar förståss en andra chans. Men som vän ska man ju ändå inte såra sin vän,speciellt inte om man är bästavänner. Men jag tror,att om hon/han får förklara eller åtminstonde få säga förlåt,så känns det bättre för både dig och den andre. Det känns ju alltid bättre när man har rensat luften liksom,sen om man inte är vänner efter det,fine,då har man ju iallafall fått säga det man vill. Om ni nu blir vänner kommer det ju ta ett tag att få tillbaka tilliten och det kommer kännas konstigt i början,men livet är för kort och det känns bättre för alla om man kan vara sams!:)

Reply
maryam

hej!! kan du lägga ut en tuturial på hur du gör slitna hål i dina jeans? eller kanske nt tututial dierekt, men kanske några bilder och att du säger hur du gör? skulle bli skitglad om du djorde det. PS din blogg äger

Reply
Aynoor

Jag tycker du ska förlåta, men bara om han känner att han har gjort fel. Alla människor gör misstag, det e ingenting att bråka för. Tilliten kommer inte att komma direkt, bara om han verkligen inte gör om det. Man kan inte alltid förlåta folk i livet, men ibland gör folk misstag. Människor ska förlåta varandra, för alla gör misstag.

Reply
Lovisa

Är personen som sårat villig att be om förlåtelse (på egen vilja, inte genom att någon ber om det) och förstå felet så ska man förlåta. Det behöver inte bli som förr, men förlåta tycker jag att man alltid ska göra om personen förstår felet.
Jag förlät nyligen en vän som bettet sig illa mot mig och en till. Men bara för att hon verkligen bad om det och förstod att hon gjort fel, men vi är inte som förr, vi är knappt vänner, men vi kan umgås, och om hon beter sig bra kanske vi blir vänner snart igen, men aldrig som innan.
Dock tror jag inte att man kan bli bästa vän igen med någon som sårat och bettet sig riktigt dåligt.
Blev längre än väntat, men hoppas det hjälper någon, haha ;)

Reply
Johanna

det går om båda kan förlåta och gå vidare. om du inte kan gå vidare, behöver du lite längre tid att bearbeta. tror att du kan lösa det! puss

Reply
sofie

tyvärr så är det så att vänskaper,stora som små,kommer och går.
men sen så finns det ju dom unika individer som stannar vid ens sida i vått och torrt,även om man är världens konstigaste,tråkigaste,stördaste,skummaste varelsen evr,det är dom som man kallar verkliga vänner.
det är synd när en vänskap går sönder sådär,jag har varit med om det oxå.
var skit upprörd fast då fick jag tänka på att jag hade ett par tjejer som stöttade mig egenom allt.
om man har tur så läker ibland tiden sår men när det inte gör det så är det bara att förlåta och gå vidare.
du är en så fin tjej kenza! du förtjänar det bästa,och som man ser här på din blogg så är nadia,dilay och mika riktigt bra tjejer.
allt kommer fixa sig,tyvärr så tar det tid men du kommer dit! :) <3

Reply
Sandra

det är tyvårr de man älskar mest som man även kan såra mest. den gamla klyschan “alla begår misstag” stämmer verkligen och jag tycker att alla förtjänar en chans att inse vad de gjort fel och be om förlåtelse. sen beror det självklart hur stort svek det handlar om och om det händer flera gånger.

jag hade en vän som tyckte jag svek henne och begick misstag hela tiden och hon fick mig att må riktigt dåligt och känna mig som en usel kompis, fastän jag oftast inte ens förstod vad jag gjort fel. efter 8 år insåg jag att det var henne det var fel på, inte mig. hennes förväntningar på vänskap var orealistiska och våra personligheter funkade helt enkelt inte ihop. idag mår jag bättre utan henne och all drama hon tillförde mitt liv.

är det meningen att ett förhållande skall vara, oavsett om det är ens vän eller ens kärlek, så hittar man tillbaka på nåt sätt. man ska alltid försöka förlåta människor, det tar så mkt kraft och energi att gå runt och vara arg. är det inte meant to be så lär du märka det, förlåt och sen gå vidare, för din egen skull.

Reply
Louise

Fiin bild ! Ja det går att förlåta en vän även fast det beror på vad personen har gjort så får man låta det gå e stund innan man försöker bli sams igen och om det är e nära vän så vill man ju inte kasta bort vänskapen och alla minnan man har haft tillsammans så det går att förlåta någon som ar sårat en bara man vill bli vän igen.

Reply
Moa

Hejsan!

Jag vet inte vad som hänt mellan dig och Jayson, brukar bara läsa din blogg då och då så jag vet inte om du nämnt det i något annat inlägg. Hur som helst så kan man väl kanske förlåta, men aldrig glömma. Det är väl det svåra. Saker och ting brukar alltid ligga och gnaga någonstans och då är liksom allt redan så pass förstört att man aldrig kommer hamna där man en gång var. Tilliten finns inte där längre och då är det ingen idé att lappa ihop saker och ting, för det är inte äkta vänskap. Självklart kan man tabba sig, det gör alla, men om man verkligen känner att det inte finns något mer att hämta, då blir det nog bara krystat i framtiden. Bättre att gå vidare och ta tillvara på det man har med andra.

Jag “kände” Jayson när han bodde på Gotland för ett antal år sedan och jag fick lära mig den hårda vägen att han inte var helt okej, tyvärr. Människor förändras, men det han gjorde mot mig skulle jag aldrig förlåta. Någonsin.

Kram på dig fina du!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*