• header

Morotskaka

Titta vad fin vår morotskaka blev! Nu ser man den ju knappt, utan bara glasyren haha. Vi har inte smakat kakan än för att vi är proppmätta, men glasyren blev iallafall sjukt god. Vi gjorde den av 60 g smält smör, 100 g philadelphiaost, 1 tsk vaniljsocker, 4 dl florsocker, 50 g smält vit choklad och så rev vi skalet från en hel lime med rivjärnet och hade i. Ni måste testa denna glasyr om ni ska göra morotskaka! Riktigt söt och god :)

(Vad händer.. Börjar detta bli en mat-/bakblogg? :P)

117 Comments

Ida

fan, måste nog be mamma göra en sådan åt mig nu… eller i alla fall till veckoslutet. blev så sugen! morotskaka låter ju lite hälsosamt till och med hehhe

Reply
Vicki E.

hihi ja =) kanske nästa års nominering på finest? Tycker alla dina recept är sjukt goda så fortsätt ge inspiration! Själv ska jag baka “triple chocolate chip cookies” imorgon…

Reply
Pernilla

Jag ville bara säga att HERREGUD vad mycket vikt Dilay har tappat från fotot i det förra inlägget :O. Helt sjukt. Inte för att vara taskig eller diskriminerande på något sätt och vis så var Dilay söt när hon var lite mullig men nu när hon är slankare så ser hon mer stoisk ut. Vacker istället.

Vilket låter konstigt men jag måste faktiskt medge att jag tycker hon ser mycket, mycket finare ut. Mer kvinnlig på något sätt. Det känns som allt är mer balanserat. . . åh herregud, jag ska nog sluta babbla på. Låter ju som om median har brainwashat mig till någon förespråkare för smalare är finare, men nej kortfattat: du ser vacker ut, Dilay!

Och kakan ser delicioso ut, även fast jag hatar grönsaker/frukt/allt av den sorten i kakor & tårtor.

Reply
l

det hoppas jag inte, för din blogg borde vara som den är för den är så sjukt bra då :D

Reply
Ebba

Det gör absolut inget att du skriver massa recept och såndant, det gör bara bloggen ännu roligare! :)

Reply
hira

synes det er kjempebra at du kommer med baketips. jeg elsker å bake. så kom gjærne med MER baking :D looove it ;)

Reply
cl

EN BLOGG FÖR ALLA ER SOM ÄLSKAR ATT KENZA KOM FÖRBI KISSIE I SVERIGES STÖRSTA BLOGGAR<33

Reply
Josefine

Jag har tänkt säga det här flera gånger men det har inte blivit av. Men det bästa med din blogg måste nog vara när du svarar på alla idiotiska kommentarer du får. Jag dör av garv varje gång!

Reply
Tilla

Men ååååååååååå, GE MIG!!! Det rinner ju i mungiporna trots att man bara ser glasyren, som förvisso är den godaste delen ;) Hoppas den smakar lika bra som den ser ut!

Reply
RONJA

Gud vad jag blev sugen på det nu… Hinner inte baka nu men en smoothie hinner jag nog med. =) Berätta hur kakan smakar sen! Låter skit gott :)

Reply
Jennie

När du tar dina kort använder du då din nya kamera Samsung Nx100 då eller?

Tänkte eventuellt köpa en sån så skulle vara roligt och höra vad du har gett den för recensioner och om den har tagit thailandsbilderna? :)

Reply
Louise

Haha, jag trodde det var potatismos innan jag läste vad det var :P

Men bortsett från det blev allt säkert skitgott kan jag tänka mig! :D

Reply
m

aah nu har typ alla dina drömmar slagit in,
vill du också bli kock nu elr? du skriver
receptet varje gång du lagar mat..
vad är meningen med det kenza? förklaring?

Reply
Emma

det är så jävla roligt att läsa din blogg Kenza!
Just nu skriver Kissie och Dessie och Paow och alla dom om en jäkla massa dieter, vem vill svälta sig och käka äcklig barnmat för att bli smal?

Vi alla borde göra som dig, käkar gott och träna. Det är bäst så! Åh gud vad gott det skulle vara med en morotskaka just nu…

Reply
Emily

Mums ser så gott ut! superbra tips för helgfikat! :) Då blir nog gubben glad! ;)
Ha en underbar kväll!

Reply
Hanna-Louise

Tkr inte alls att det skadar med bak/matlagningstipps, snarare tvärt om.
Skulle vara roligt om du typ kunde göra en kategori med det.
Jag älskar att få insperation till matlagning :)
Kram Hanna-.Louise

Reply
Katarina

Shiiiit, jag kollade på “dagens outfit 2008” och du va såå annorlunda då, du hade en cigg i handen på varannan bild och hängde med amir, drack massor och hade nån annan pojkvän :O

röker du fortfarande??

Reply
Sara

Det gör inget att du slänger in lite mat du lagar, det visar bara att du är bra på fler saker! :D

Reply
Katarina

Hej,
Morotskakan ser mycket god ut. Jag har ett recept på morotskaka på min blogg som är supergod och saftig. Passar bra att använda vit choklad i glasyren. Ha det bra, trevligt veckoslut, kram!

Reply
browneyedgirl

Mums =) Och här sitter jag med tom mage, nu mullrar den ännu värre ju. Ska nog baka idag. Tack kenza för bak inspirationen =) ha en toppen fredag!
Kram browneyedgirl

Reply
Jessika

Ska baka morotskaka med den glasyren! :D Men blandade man bara ihop alla ingredienserna? Tacksam för svar :) Du kan skriva svar på min blogg elr i ett mejl ^^

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*