• header

Highlighter

Kan du inte ge något sminktips?

Svar: Jag är själv ingen sminkexpert utan kör bara på ögonbrynspenna och solpuder till vardags (ibland mascara också) och till fest blir det även lite ögonskugga men där gäller det att testa sig fram för det är så svårt att förklara hur man ska lägga.

Men ett tips jag kan dela med mig av, som många redan vet, är Make Up Stores microshadow “Muffin”. En ljus och skimrande ögonskugga som fungerar perfekt som highlighter och många använder den som det istället.

Highlighter kan du b.la. använda på näsryggen, på kindbenen (på kindbenens högsta punkt) för att framhäva dem, och på mitten av munnen för att trolla fram lite fylligare läppar. “Muffin” är verkligen perfekt för detta.

Jag brukar köra lite på näsryggen ibland till fest men aldrig riktigt testat kindbenen själv för jag visste inte riktigt hur jag skulle lägga. Men jag kollade hur Gabbi la och så testade jag på det själv igår. Nu la jag säkert inte helt rätt (och säkert lite för mycket hehe) men nu vet jag det och nästa gång lär det bli bättre. Man lär sig alltid bara man testar sig fram! :) 

92 Comments

Sanna

Saken är att din hud är flawless, vilket de flesta tror är på grund av sminket du använder. :)

Kenzas svar: Tack! Men jag tror att många skulle få så himla mycket finare hy om de slutade sminka sig så mycket. Det är viktigt att låta hyn andas! Kramar

Reply
Giovanna

You are a real beautiful girl, I love your blog and I decide to start following you.
love
giovannatuccio.blogspot.com

Reply
Alicia

Kan du inte ta och ha en frågestund? Det känns som att det var flera år sedan nu! Vore kul :)
Kram

Reply
jennie

hej snygging hahaha du e verkligen jävligt snygg och hoppas du vet det!!!ialla fall tänktebara fråga vilket slags blogg företag du bloggar för och vilken layout du har och så där den e skit snygg och väldigt öppen och jag tänkte också starta blogg så ville bara fråga:)<3

Reply
leyla

Heej din blogg är skit bra :) Bättre än kissie hon som gör om sig helatiden !!! Kan du inte göra en vidioblogg när du fixar dig ? Och kolla min blogg och komentera gärna :)

Reply
jaag

Fyller du i dina ögonbryn? Eller har du tatuerat dem?

För i ett klipp tidigare i bloggen drar du ju fingrarna över ögonbrynen flera ggr, utan att de ändras alls..

Jag kan verkligen inte göra så, då skulle de försvinna!! haha.

Vad använder du för att fylla i dina ögonbryn, om du nu gör det?

Kenzas svar: Nej jag har inte tatuerat dem, jag använder H&M’s ögonbrynspenna men jag använder bara mest längst ut där de är som tunnast, därför försvinner dem inte när jag drar fingrarna sådär haha :P

Reply
Elin

Har du bara solpuder? Ingen foundation eller något annat under? Vad har du för solpuder? :)

Kenzas svar: Ibland till fest kör jag på mineralfoundation från ID om jag känner mig blek och glåmig.. När jag är brun struntar jag i sånt, bättre att låta hyn vila. Jag använder ett från isadora!

Reply
Matilda

Hejj, jag har en fråga som jag harr undrat ganska länge… Kollar du på dina fans bloggar och kommenterar och sånt ibland?:)

Kenzas svar: Nej jag kommenterar aldrig andra bloggar och det är för att folk låtsas vara mig och ibland skriver elaka saker till andra, så därför kommenterar jag aldrig så att ni vet att det inte är jag!!

Reply
Laraa

kan du inte göra en sminkvideo när du sminkar dejj???? skulle uppskatta det :)) älskar din blogg&outfit! !!!! <3

Reply
Kristin

Amazing! <3
One question, what is the name of your Body Mists? I am thinking of bying one myself. xoxo

Reply
Honi

Man brukar lägga Highlighter alldeles ovanpå kindbenen, rouge på kindbenen och en kontur-skugga (Som skulpterar ansiktet) under kindbenen! Det är bra riktlinjer att gå efter :)

Reply
Annelie

Så sjukt vacker! Titta in på min blogg och läs om livet som en 19 årig shopaholic. Mycket mode, smink, egobilder och åsikter. Även en del roliga videos hehe. Puss

Reply
josefin

I brist på annat slog det mig att jag inte kollat alla bloopers från kenza&tyra show. Suttit en halv timma nu och bara garvat ihjäl mig. Tack för att du och Tyra är så roliga och underbara!

Reply
S

Kan man ha på sig “muffin” om man är lite mörkare? Jag har samma hudfärg som Beyonce/Leona Lewis typ, och när folk snackar sminktips så är det oftast till ljusare människor. Därför jag frågar. :)

Kenzas svar: Ja det är klart, det kommer bli riktigt läckert! :)

Reply
Kathrine

Hei:) håper du forstår norsk. ELSKER hårfargen din, hva har du gjort for å få den? har du stripet det eller farget det? hvordan farge? :) kram som dere sier i sverige!

Reply
Despina

ANvander du inte mascara till vardags oftast? Inkluderar du bilderna du tar da ocksa? Har lite svart att tro att du endast anvander solpuder och ongonbrynspenna eller sa kanske du sminkar dig extra till fotona kanske,men du ser mer sminkad ut faktiskt an att bara ha solpuder och brynpenna.
Du e ju absolut vacker och en natulig skonhet men du ser ju inte ut att anvanda endast 2 produkter pa dina foton iaf.
Vill inte du ska ta detta som kritik for jag gillar din blogg och dig och kikar in har ofta utan detta ar snarare en fraga. Vill ej du ska ta illa upp. Kram

Kenzas svar: I förrgår hade jag inte mascara, igår hade jag det, idag hade jag det inte. Det varierar.. Kram!

Reply
Camilla

Bra tips! Har inte hittat någon bra highlighter men ska kolla in denna nästa gång jag är i närheten av en Make up store butik :D

Reply
Emma lilly

Hej Kenza! Jag har en liten fråga, kollade precis på ett gammalt avsnitt med dig när du var med i Vakna med the voice! Ni pratade om rökning..och ja undrar röker du fortfarande?

Reply
Ida

Hej!
Ville bara tipsa om en lätt ljust rosa ögonskugga från Make up studio som jag vet att många make up artister använder som highlighter! Den blir inte alls rosa när man lägger på den sen och man behöver applicera ytterst lite också! Den finns i en sandaktig färg också och passar de med lite mer oliv i huden (:
Ett tips, för att applicera highlighter så kan du använda e vanlig rougeborste som du kniper ihop lite med fingrarna så den blir lite plattare. du tar sedan lätt med den skugga du vill ha som highlighter och applicerar högst upp på kindbenen under ögat, runt ögat vid tinningen och upp och in lite på pannan för att öppna upp ögonen. Vill du få ett intryck av att ha lite större panna skan du lägga lite vid hårfästet också. Tänk på att ljust förstorar och mörkt förminskar. Man kan även lägga en dutt highlight på hakan också!
hoppas att beskrivningen var tillräckligt bra förklarad (:
ha en bra dag!

Reply
Madde

Heej Kenza!
kan du inte lägga upp bilden på den solpudern du använder? vore tacksamt.

Reply
ines

vart är näsryggen? Hela mitten eller? o varför lägger man det där :S? hehe..

Kenzas svar: Precis! För att ge en illusion av en rakare (och kanske smalare) näsa! Markera den liksom!

Reply
Bella

Tack för tipset! :D Har själv denna ögonskuggan och har aldrig tänkt på att man kan använda den på fler sätt än som bara ögonskugga, vilket den är toppen som! GRYM blogg btw, blir alltid glad av att läsa den och får mycket inspiration till allt möjligt! Kraaam

Reply
Sophia

Jag läste i ett blogginlägg låååångt tillbaka att du bara tvättade ditt ansikte med vatten och sedan återfuktade det med nån nivea kräm.

Är det fortfarande samma eller hur sköter du din hudvård nu?

Kenzas svar: Njaaa du missade nivea tvålen (nivea cleansing gel) också.. Men Nivea är inte bra för problemhy eller fet hy, men för mig funkar det. Det gäller att hitta något som passar en själv! Vi alla har ju olika hudtyper liksom..

Reply
Sophia

Vad använder du för hudvårdande produkter?
Läste för ett tag sedan ett inlägg där du skrev att du bara använde vatten och en nivea återfuktande kräm.

Reply
Sanna

Gud va fin din hy är ! :o
gör du något speciellt lr är den bara så fin?
xoxo

Reply
Sanna

Väldigt fin hy!
Gör du något speciellt, typ andvänder du någon speciell ansikts rengöring?
kram

Reply
issa

Tycker alla borde checka en sminkblogg för att få riktigt bra tips istället ;) jag rekommenderar Lindas blogg, hon är dessutom utbildad och jävligt grym :)

Kenza säger att hon inte är bra på sminkprylar, och det är kanske inte så konstigt när hon är grym på så mycket annat!

p.s. Vill ni få era bloggar sedda kan ni gästblogga hos med ;)

Reply
issa

p.s 2. Det är därmed inte sagt att Kenza sminkar sej dåligt, såg nu att det nästan ser ut som att jag menar det :P Jag tycker faktiskt att Kenza är en av jordens snyggaste människor

Reply
Fanny

Hej Kenza!

~Jag har läst ovanstående kommentarer och hittade ingen likadan fråga~

Det ser inte ut som om du lider av porer/pormaskar. Men har du något tips på hur man blir av med dem? Jag känner mig så oerhört äcklig ibland när jag kollar mig själv i spegeln. Mamma säger att ingen kommer kolla så nära inpå mig, så jag behöver inte bry mig, men jag vill ju känna mig fresh!

Kramar!

Kenzas svar: Hmm, försök hitta nå rengöringsprodukter som passar dig! Och pilla inte i ansiktet, man har så otroligt mycket bakterier på händerna.. Kramar

Reply
Denise

Gu vad bra att du skrev vad den där skuggan heter, tappat bort min och kom för mitt liv inte på vad den heter :D

Tycker himla mycket om din stil, jätte härlig!

Reply
Moa

Hej Kenza!

Älskar din blogg, stil och allt! :D
Jag undrar hur mycket den highlightern från Make Up Store kostar? :)

Kram Moa

Reply
Mikaela

hej, jag undrar vad du använder för hudprodukter för ansiktet?:)
du ahr så fin hy och jag ahr långt ifrån sån hy så vore härligt att se va du använder:)

Reply
Liza

Kolla in MichellePhan på youtube en riktigt begåvad tjej som gör väldigt bra videor, både lätta och lite svårare videor. Helt lätt värt att kolla in ;)

Reply
Emma

Hej Kenza! jag kämpar hela tiden med att få fina ögonbryn och dina är ju bara föör fina. skulle du inte kunna göra ett inlägg och visa hur och med vilka produkter du fixar dina bryn? Kraamar

Reply
Ebba

Hej! Kan inte du lägga in några modell-bilder i din blogg? Det finns ju massor med vanliga men jag menar från en riktig fotosession liksom :) det skulle vara kul!

Reply
milla

Det här kommer låta lite anklagande men, ska inte du färga ditt hår snart igen? Du är en massa fin ändå, förstås. Tanken bara slog mig.

Reply
Viktoria ka$h

hej kenza, jag undrar vart du har köpt de dära silver naglacket, jag tycker att det är jätte fint men jag har liksom inte hittat det någonstans..

Reply
Despina

Sv :
Bra att du inte tog det som kritik. Du är iaf fin vilket som. Med eller utan smink :)
Ha en bra dag. Kram

Reply
Linnisen

guud vad vacker du är!
åhhh vad jag önskar att jag var lika snygg som du… just nu är jag så avundsjuk på dig.
jag är bara 13 år och använder ju för sjutton mer smink än dig! typ mascara,mineralpuder och concealer till skolan!(även om det händer att jag går typ osminkad om jag har en bra “hud-dag”) jag vill gärna gå osminkad till skolan,och försöker att inte använda nåt smink till träningar och helger så att huden får andas, som du sa:)
jag mår ofta dåligt pga mitt utseende och kollar ofta i spegeln och tänker: guud vad ful jag e:( (i ansiktet)jag har ganska stora och fula tänder och glugg mellan alla framtänder, och allmmänt stoor mun och när jag ler så ser man jätte mkt av tandköttet… vilket är väldigt fult (på mig iaf) och förutom allt det så har jag en väldigt rund näsa som en potatis eller typ en körsbärstomat! vilket många har påpekat. jag har kort mellanblont hår nästan råttfärgat i hårbotten och får lätt röd,torr hud och på samma gång finnar!
jag vet inte riktigt vad jag hoppas på för svar, men nåt skönhetstips elr något som får mig att må bättre:)

oj extremt långt meddelande blev det haha:D ps din blogg e bäst kramar <3

Reply
Maria

Den bruker jeg også! Den er utrolig bra samtidig som den varer en evighet:) Har du noen erfaring med pudder og faundation fra Make up store? Maria

Reply
Felicia S

du måste vara sveriges vackraste kvinna , du är en riktig förebild , du är så himla naturligt fin! :)

Reply
Nessi

Hei

Jeg ser på Make up store sin hjemme side at det eksisterer 2 typer muffin. En heter muffin- en rosa farge og en heter muffin- litt hvitere farge.

Hvilken er det av de du bruker? :)Utrolig fint

Reply
Nora

Hej Kenza! Jag älskar verkligen dig och din blogg! Men du behöver väl inte använda ögonbrynspenna? Du har ju så fina ögonbryn! Ta hand om dig
KRAM! <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*