• header

9e mars 2011

Hello sunshines!

Ännu en solig dag här i Stockholm. Jag bor några minuter utanför city så här är det fortfarande lite snö kvar på gräsmattorna men snart är allt borta.. Woho!!

Hur mår ni idag? Jag mår bra. Vaknade upp kl 10 efter en massa konstiga drömmar och visste knappt vad jag hette.. Nu står jag i köket och fixar frukost till Mika & Nadia som stannade över natten. Vi alla ska iväg om 2 timmar så vi hinner umgås lite nu.. Vi ses säkert senare idag också. :P

På tal om glasögon och sånt igår… Nu ska jag fan göra den där laseroperationen! Har haft stabil syn i ett par år nu och blir 20 om en månad. Så i höst (om jag hinner mellan tv-inspelningarna) ska jag göra det. Bara hålla tummarna för att jag inte blir den lilla procenten som något går snett för haha..

Jag och mina brillor just nu. La i färgbomben i håret igår! Har inte gjort det sedan i Thailand. Det blev lite mörkare, en mer brun nyans..

106 Comments

Amanda

Hej Kenza! Du passar i glasögon men kan förstå om du tycker det är jobbigt, skulle jag nog med göra haha. :) Vad är det för färgbomb du nämnde? Skulle du kunna berätta mer om det? :)
Ha en grym dag! Kram!

Reply
rebecca

hej kenzas .. du gör så klart som du vill med den där laser operaionen, men min kusin fick försämras syn och ser mumligt liksom. och en annan släkting till mig som var i 30 års ålder blev blind av den. vill ionte skrämma dig, men jag tyckte du skulle få veta .. bra blogg btw :D

Reply
Heidi

E sååå jävla trött på alla avundsjuka idioter som lägger dumma kommentArer som inte angår de!!!som en tjej som skrev hur det känns att tjäna lättförtjänta pengAr eller om inte Kenza skäms som hAndlar så mycket!!O vAd f*n angår det dig avundsjuka lowlife????du skulle nog inte tveka en sekund att bytA plats me KenzA om du kunde!!dessutom finns ingenting som heter lättförtjänta pengar!!tjejen e driftig o jobbar,vore du kanske lika smart hade du gjort detsAmma!!o till killen som skrev för några dagar sen om Kenza o Hennes kärlek o hur hon ska ta de lugnt o bla bla bla!!!sköt dig själv,hAr hon frågat dig om råd eller!!!låt henne levA sitt lyckliga liv o sluta va så bittrA o avundsjuka!!!Kenza e lite äldre än dig o tycker att du e gudomligt vacker:))smart o driftig!!!tummen upp för dig sötnos:))!!!

Reply
emmy

haha, ‘lite snö kvar på gräsmattorna’.. jag bor i jämtland. här är det också lite snö kvar på gräsmattorna. och vägarna. och taken. och överallt. en meter, kanske.

Reply
Jullsaaan

Jag vet några som gjort laseroperation och de har varit jätte nöjda och har bara sagt, varför gjorde jag inte det tidigare??
Ja är övertygad om att det kommer gå huuuuur bra som helt Kenza!
Kram på dig<3

Reply
Heidi

E sååå jävla trött på alla avundsjuka idioter som lägger dumma kommentArer som inte angår de!!!som en tjej som skrev hur det känns att tjäna lättförtjänta pengAr eller om inte Kenza skäms som hAndlar så mycket!???du skulle nog inte tveka en sekund att bytA plats me KenzA om du kunde!!dessutom finns ingenting som heter lättförtjänta pengar!!tjejen e driftig o jobbar,vore du kanske lika smart hade du gjort detsAmma!!o till killen som skrev för några dagar sen om Kenza o Hennes kärlek o hur hon ska ta de lugnt o bla bla bla!!!sköt dig själv,hAr hon frågat dig om råd eller!!!låt henne levA sitt lyckliga liv o sluta va så bittrA o avundsjuka!!!Kenza e lite äldre än dig o tycker att du e gudomligt vacker:))smart o driftig!!!tummen upp för dig sötnos:))!!!

Reply
Kenza

Hello,you’re so pretty<3
Say you're so high,especially when on his heels, never from complexes about this?

Reply
Ellen - ellastankar.blogg.se

Min gamla arbetskamrat gjorde en sadan OP i januari förra aret, sen satt hon med solglasögon pa kontoret i en manad eller sa :D De se inte visste vad hon gjort trodde nog att hon var galen. Tyvärr sa blev det inte helt bra sa hon fick göra en andra OP, för att justera. Efter andra ggn blev det bra.

Reply
gabriella

tycker verkligen att du ska göra det,om du tycker det är besvärligt med glasögon/linser!:)

kommer gå asbra om du gör det,kramar.

Reply
Emma

många personer som har “minus ögon” får bättre syn när de blir äldre, eftersom de flestas ögon blir sämre (mot plushållet) ju äldre de blir. Så eftersom du har minus så finns det en chans att du kan sluta med glasögon om några år även om du inte gör en laseroperation.
tack för en bra blogg, kram :D

Reply
Linnéa

Låter läskigt att laserbehandla ögonen! :S
Dock förstår jag att det vore skönt att slippa glasögon och linser (;

Reply
åsa

Hej Kenza!

Jag har också linser och glasögon. Men jag har blivit rekomenderad att inte göra laseroperation innan jag fyllt 25 på grund av att ögonen fortfarande inte är färdigutvecklade.

Reply
fanny

Har en snabb fråga, är det du som bestämmer priset på dina kläder? Tycker 1000kr för ett par shorts är lite dyrt :(

Reply
Johanna

Om något “går fel” så brukar det vara att dom får korrigera synen en gång till, inte att du blir blind..de har jag aldrig hört om iaf :)

Du kommer tycka de är sjukt skönt, och man sparar ju faktiskt pengar på det i de långa loppet :=

Reply
Anna

Åhh, jag önskar att jag också kunde göra en laseroperation. Har synfel på +8,25 med brytningsfel!! Tyvärr har de inte kommit tillräckligt långt med utvecklingen för att kunna fixa detta =(
Såå, jag får lida lite till och hoppas att det går o fixa om något år :)

Reply
sanna

kolla min blogg!
uppdaterar varje dag och skriver om bla, dagensoutfit, shopping, foto, vänner och min vardag!
GRATIS DESIGNER!
KOLLA IN !

Reply
X

söt du är Kenza! Hoppas laseroperationen går bra, jag hade själv funderat på att göra det men sen när jag pratade med min optiker sa han att jag har för tunna hornhinnor och kan därför inte göra operationen. Kunde jag göra den operationen hade jag inte tvekat :)Så lycka till!

Reply
caroline

jag vaknade av snøstorm… usch, jag som trodde våren var påväg här också! Vad är det før färgbomb du pratar om? Hoppas du får en bra dag! Kram

Reply
Daisy

Min bror gjorde laseroperation i oktober förra året strax efter han fyllt 21.. Han blev så jävligt glad efteråt och nu mår han mycket bättre. de var de bästa valet han gjorde han blev så glad att direkt när han kom hem från hemlandet så knäckte han glasögorna i mitten, haha. Han sa att dom skrapade linsen först (ajj) med någon “kniv”? typ för att se om de funkar för alla kan inte göra operationen. Sedan tog operationen 1-2 minuter, snabbt! sen fick han inte gå ut i solsken för då sved de i ögonen och dropp måste man köpa och droppa i ca 1 månad. :) Hoppas att allt går bra!

Reply
Sara

Hej Kenza!
Ville bara dementera en kommentar som en person skrev här. Jag gjorde laserbehandling i december (har precis fyllt 23 och hade haft stabil syn i 4 år, närsynt och astigmatisk) och är otroligt nöjd. Det är sant som personen skrev att vissa kan få grumlig syn av behandlingen, vilket beror på ärrbildning på hornhinnan. Detta är MYCKET ovanligt och går oftast att korrigera till viss del. Jag frågade detta när jag var på förundersökning och det finns ingen rapportering om att någon skulle ha blivit blind av att ha gjort en (korrekt utförd, antar jag) laserbehandling. Hoppas verkligen att den personen ljög för det är ju självklart hemskt om någon skulle blivit blind av det, men då känns det som att man skulle ha hört om det på nyheterna. Med tanke på att laserbehandling blir mer och mer vanligt känns det som att det skulle bli stor mediacirkus om någon hade blivit blind som följd av detta.
Jag skulle rekommendera Memira, de är otroligt trevliga och professionella och tar verkligen hand om en som kund, för de har väl insett att en stor del i deras framgång är att tidigare kunder berättar om sina goda erfarenheter.
Alla seriösa företag som sysslar med detta utför en förundersökning där de kan se om du är lämpad för att göra en behandling, om resultatet skulle bli tillräckligt bra och om dina ögon inte riskerar att få en massa komplikationer. Jag kan ju bara tala för det företaget som jag var hos men de utför inte operationer bara för att tjäna pengar och sedan strunta i hur man mår efteråt, utan de följer verkligen upp med efterkontroller och så. Ska på min sista efterkontroll idag eftersom det har gått 3 månader :)
Hoppas att det går bra, och läs på mycket innan och hör med vänner som gjort det vilka de skulle rekommendera :)

Kramar!

Reply
Lovisa

Är det på memira du ska göra det? Min mamma jobbar nämligen där och jag är där och hjälper till rätt ofta & alla kunder som har laseropererat sina ögon har varit supernöjda! Min låtsaspappa gjorde även det, han har haft glasögon i hela sitt liv och nu går han utan glasögon och ser kanonbra! Så go for it snyggis! :D stora kramar från Lovisa

Reply
Frida

Fint håret blev! Tycker du passar i de flesta hårfärgerna :) Men gillar det där mer mörka du hade för ett år sedan eller när det var!

Reply
Johanna

Det går säkert bra, speciellt eftersom du haft stabil syn såpass länge :) ♥

Reply
Mikaela

älskar din blogg kenza! hoppas du får en trevlig dag! :)

kika in på min blogg!, är nykomling och kommer att blogga om allt möjligt. följ med!

Reply
Sanna

VIKTIG INFO ang laseroperation.

Hej Kenza,
Jag tycker att du ska vänta med denna operationen till efter du fyllt 25. varför?
Dina vävnader växer tillbaka nu när du fortfarande är så ung, och vips så har du samma synfel igen.

Jag har erfarenhet av att detta hänt både mig själv, och mina vänner som varit ivriga, samt otroligt trötta på vår syn.
Jag spenderade mer än jag ägde på operationen. Jag litade på mina läkare under konsultationerna, “riskerna är minimala”
2 år senare har jag exakt samma synfel.
Min vän som även drabbats av detta fick sina fel tillbaka efter 3 år, så han var lite segare än jag.

Jag är 21… Minimala risker, ändå kom de med 100%.?

Vänta med det, för växer dem tillbaka kan du inte gå igenom proceduren igen på några år.

Lycka till.
Tänk efter, gör om, gör rätt!

Reply
Patrik

Gjorde en operation för ett drygt år sen och måste säga att det är det, i särklass, bästa jag har gjort! Det kostade en del men det blir en droppe i havet om man slår ut det över ett helt liv! Hoppas det går bra för dig med! Det är en helt störd operation. Tjoff-tjoff – så, nu kan du ser igen. Tack tack! :D

Reply
camilla

Usch jag hatar konstiga drömmar! Jag drömde inatt att en av mina killkompisar dog idag..Vaknade med några tårar och såg sen på FB att han iaf levde! Men shit va läskigt det är med drömmar som känns riktiga!
Ögonoperationen tror jag kommer gå bra,en arbetskamrat till mig som nästan va blind gjorde den och han mår bättre än någonsin nu! Tänk över en massa innan du gör det! :D
ciaoc

Reply
Maija

ett tips är att göra laseroperationen när du inte har något att göra på en vecka typ.. första veckan är man extremt ljuskänslig så du kommer få ha solglasögon när du ska sova.. både min pojkvän och min mamma har gjort operationen och de är super nöjda..

Reply
josefine

Lycka till med laseroperationen, jag tror det kommer gå kanon! :D
Va är det för tv inspelning du skall göra? :)
Kram Josefine

Reply
mrs.reaper

Vad är laseroperation för något?
Är det sånt….som man byter ögon, alltså, tar bort hela ögat och sätter dit ett nytt? :o
Låter lite äckligt och läskigt, men jag håller tummarna för dig att det kommer gå bra! :)

Reply
Frida

Nu blev jag jättenyfiken på vad det var för färgbomb? Hur fungerar detta och var finns det att köpa? :)

Reply
Optikern

Hej Kenza!
Läser din blogg i stort varje dag, och älskar den!!
Kul att du började diskutera din syn, det är ju min vardag :-) Många blir väldigt nöjda med sina operationer och oftast får man bort hela synfelet! Tycker verkligen du ska gå och göra en förundersökning för att se om du kan göra en operation, diskutera ev problem som kan uppstå och vilken typ av operation du kan göra.
Annars finns det så sjukt mycket snygga bågar i vår, så annars tycker jag du ska satsa på ett par nya vårfräscha brillor som piggar upp :-)
Lycka till!
Kram!

Reply
Anonym

Heeeej! =) Jag har hört att det tydligen inte är så bra att göra den här laseroperationen innan man har fyllt 22 år. Kram :)

Reply
kompisen orolig.

min kompis gjorde en sådan operation. allt gick bra men hon hade fruktansvärt ont i början av dygnen och blundade konstant ! så om du gör det och har så fruktansvärt ont och kan få lite ont i perioder ( som nog din “läkare” kommer att förklara nog för dig ;) ) så är det HELT normalt! :D lycka till:)btw, gör so camilla sa :) “Tänk över en massa” innan du gör det!
+att jag skulle göra det men jag hade ett hål i min näthinna så gick inte :(
och en fråga :)
vad använder du på en vardag för smink? jag hatar att alla mina vänner använder smink men jag vill verkligen inte göra det. så nått tips hur man ser riktigt fräsch ut utan smink ? :D massa pusssar till världens bästa bloggerska! :D

Reply
Josefin

Min storebror, 24 år, gjorde det för ett år sedan nu och han ser helt perfekt och är super nöjd!:)

Reply
Fanny

´´Lite snö kvar på gräsmattorna“
Ha!! Här uppe i lule är det väl ca 2 meter snö kvar,ALLT är snötäckt!!Men ändå går nästan varenda lulebo omkring med vårjackan och ett stort smile på läpparna. Eftersom att våren äntligen har kommit till Norrbotten.Det är alltså bara -5 ,ljust till tidig kväll och man hör fåglarna kvitta igen :)

Lite kul att det är sån skillnad :)

Reply
malin

Jag gjorde laseroperation på Cityakuten för snart ett år sen, det är det bästa jag gjort någonsin! Dem skötte det jättefint där och det gick snabbt och smidigt. Själva operationen gjorde inte det minsta ont och var inte obahaglig eller någonting – okej, lite skumt är det allt att någon pillar i ens ögon. Däremot gjorde det ont några dagar efter och jag fick ta massa hjälp från min familj. Men det är helt underbart!

Reply
NICOLE

FINIS, jag tycker att du är jätte fin i glasögon. I vad som helst egentligen. Men hoppas att behandlingen går bra!

Reply
Biggie

Japp, jag har också bestämt mig för laser nu men lite nervös ändå… det är ändå synen det handlar om :) men så jäkla skönt att slippa linser och glasögon… vilken dröm.

Reply
tanja

jag tycker verkligen inte att du ska göra laseroperationen. ja – det kan gå rätt och bra, men det kan också gå fel och då kan du bli blind. det är INTE värt att ta den risken. verkligen, verkligen inte.

Reply
Issa

Hej finaste Kenza! Jo jag undrar hur lång du är? Snälla svara, har funderat läänge nu ;) Kram

Reply
Sara

Till Sanna: Fast va, vadå vävnaderna växte tillbaka? Om du gjorde behandlingen när du var 19 (om du är 21 nu och minst två år har gått sedan operationen måste du varit max 19) var det mycket oansvarigt av alla som godkände dig, för det är väldigt få som kan klassas ha stabil syn och har haft det i minst två år, när man är 19. Jag gjorde mitt nu i december, när jag var 22, och det känns i det yngsta laget, även om jag hade haft stabil syn i fyra år.
Hur som helst, vad tråkigt att synen inte blev bra på sikt, och hoppas att du gick till några som tar sitt ansvar och följer upp din synstatus och erbjuder kompletterande behandling om resultatet inte blir det förväntade.
Sköt om dig, kram.

Reply
Ida

var jättefint vårväder här i Göteborg igår, sommar kändes det nästan som. Sen idag vaknade jag upp till världens snöstorm utan att överdriva! Undrar vad som händer med världen, två helt olika årstider på två dagar dagar efter varann!

Reply
Johanna

Hej! Är det revlons färgbomb du menar och vad heter nyansen som du har? Jag har light beige, men tycker inte att den ger så mkt färg så funderar på om jag ska våga prova en lite mörkare.

Reply
mathilda

Men vännen läste du om dom ögon operationerna i tidningarna, ingen vet än om det kan uppstå biverkningar eller bieffekter (vad det nu heter) Men du förstår. Men som sagt det händer ju inte alla. Men kolla upp det noga först! Du är bäst! kramar!

Reply
Emily

Säger som Mathilda – eftersom detta är så nytt så vet ju ingen än vad de långsiktiga effekterna kan bli, så det är fortfarande riskabelt.

Reply
polly

Hej Kenza..
Angående laser op, ska man försöka hålla sig borta. För skulle du trabbas av en ögon sjukdom när du blir äldre/gammal så kommer man inte kunna bota det eftersom du har gjort en laser op. Bra om man tänker igenom de en extra gång innan man tar beslutet. Har själv linser är 23 och tänkt på laser op men har blivit avråd.
Mvh Polly=)

Reply
Sandra

Alltid undrat hur lång du är?
Skulle vara roligt att få veta, har så svårt att uppfatta sånt.Så får hoppas på svar, Tack i förhand!

Reply
Marianne

Kan du inte visa och berätta mer om den den där färgbomben?? kraam Marianne

Reply
Mimster

Hej Kenza!
Jag skulle inte rekommendera laseroperation helt enkelt därför för att din syn ändå kommer att förändras i framtiden! Vad är det för idé o operera nu om du om 5-10 år får bättre sy igen? Själv har jag -4 (ganska nära din syn) och jag vet hur dåligt man ser utan linser/glasögon men min optiker sa att min syn kommer att bli bättre med åren hela tiden.

Däremot kunde du faktiskt använda glasögonen lite oftare, för du passar ju hur bra som helst i dem! Det är bara en vanesak att vänja sig vid dem, men om du använde dem nån dag varje vecka skulle du nog vänja dig. Linser sliter ju också på ögonhinnan, så de skulle ju va bra o låta ögonen vila ibland från dem.

:) Tänk om, hörrdu!

Reply
Linnea

Hej Kenza! Läser att du funderar på en ögonlaseroperation. Jag ska göra en om knappt 2 veckor, maila mig ifall du vill veta något om hur det var eller så. Ha det bra!

Reply
m therese

hej! har också bestämt mig för att göra det till hösten. Har – 4.75. Är så trött på linser och fattar inte att jag väntat till jag är 26 år! Är bara så himla rädd att det ska gå snett. Hör av dig så kan vi gå hand i hand

Reply
Kristina

Min syster har laseropererat båda sina ögon och det gick galant, så det är nog ingen större fara.
But for the record, you look great with glasses. ;)

Reply
emma

Snälla kan inte du svara här under och tipsa om var jag kan hitta coola t-shirts med tryck på som du har?? <3 :D

Reply
Aisha

Känner en tjej som laseropererade sig och hennes synfel har kommit tillbaka. Att slänga 30 000 på en operation för att efter några år bli tvungen att lägga ner pengar på glasögon ev linser igen känns lite onödigt. Men fritt land, fritt val. :)

Reply
Emma

hej snygga kenza! Jag tror laser operationen kommer att gå galant! :D
Jag undrar vart din tröja kommer ifrån och om du kan tipsa om affärer som har snygga t-shirts med tryck? :)

Reply
Sofia

Hej Kenza!
Jag gjorde en LASEK för ca 1 år sedan på Memira i Malmö och är mer än nöjd. Hade -2.50 innan och redan efter 3 veckors såg jag helt perfekt. Har aldrig hört någon säga att man inte ska göra det innan 25 (är själv 22). Skulle det vara så att synen trots allt blir sämre efteråt så har man 5 års garanti.
För övrigt så tyckte jag att alla som jobbade på Memira var otroligt proffsiga och berättade precis allt de gjorde före, under och efter ingreppet. Det är ju ändå ganska känsligt att låta någon göra ett ingrepp på ens ögon. Rekommenderas varmt!
Lycka till!

Reply
Moe

Hej!

Mimster: Nästan alla får ålderssyn, typ när man är 35,40 så börjar det komma. Men det är bara på vissa avstånd. Då kan man göra en till operation igen, så slipper man läsglasögon – om jag har förstått det rätt iaf.

Vart ska du göra din operation? Memira? Vårda ÖgonKlinik verkar stora också och de verkar duktiga? Har du besökt dem?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*