• header

23e maj 2011 – i Rom

God morgon solstrålar! Hoppas att allt är bra med er. Här är allt gött (förutom att det är så mycket pollen här att min medicin typ inte funkar????), vi har precis käkat frulle och klätt på oss. Nu ska vi iväg till världens minsta land – Vatikanstaten! Det ska bli sjukt intressant. Det ska såklart bli coolt att se Peterskyrkan men jag ser mest fram emot Vatikanens alla museum!

Vi kommer spendera många timmar där innan vi drar tillbaka hit så att jag får byta om (eftersom att man inte får ha bara ben eller axlar så kommer jag svettas ihjäl), och efter det hade vi tänkt dra iväg och kolla Colosseum och lite andra grejer!

Nu ska vi dra iväg.. Jag har tidsinställt ett inlägg till er, och så hörs vi sen! Ha en bra dag, puss!

 En bild från igår då vi var i mysiga Trastevere och käkade middag. Det fanns massor med mysiga små restauranger i gränderna och vi satte oss på en av dem som hade jättegod pasta.. Och vin… Den här gången blev det dock bara ett glas, haha! Jag förstår att man dricker flera viner i Sverige också, men jag käkar sällan 3-rätters ute och absolut inte på fancy pancy restauranger så jag är inte riktigt van vid det.. ;S

69 Comments

Jenny

Hej Kenza!

Tänkte bara höra efter om ni hört något om de nya vulkanutbrottet på Island, Grímsvötn heter den nya vulkanen som fått utbrott och det skall vara värre en Ejafjallajökulls utbrott från förra året. Dom har ju börjat stänga flera luftrum, hur länge ska ni vara kvar, tänkte att ni kanske blir kvar längre i rom.

Hoppas att ni har det kanon i rom!
kram.

Reply
Elin

Hej Kenza!
Kan inte du lägga upp ett “Smink”inlägg om hur du sminkar dig, och vad det är för smink du använder ? Skulle vara jättekul :)

Reply
Elin

Hej Kenza!
Hoppas att du har det toppen i Italien med Aleks.
Jag undrar vad du har för storlek i din fina klänning med snygg rygg från H&M som du visade igår, vore supersnällt om du kunde svara. Jag har en likadan och har nästan samma längd och vikt (kroppsform) som du men den satt inte alls bra på mig. Tacksam för svar Kramar!

Reply
NahKiram

hheejsaan, jag gör en skoluppgift i engelskan där man ska skriva en faktatext om sin VIP alltså very imoportant person och jag valde dej. jag undrade om du kunde skriva en lång faktatext om dej, din barndom & nu. Skulle du kunna ladda upp det på din blogg så jag vet lite. Tack så mkt i förväg & det skulle betyda sjukt mkt :)

Reply
NahKiram

hheejjsaan, jag gör en skoluppgift i engelskan där man skulle skriva om sin VIP & jag valde dej . Jag undrade om du skulle kunna skriva en lagom lång fakta om din uppväxt & nu, så mkt jag får veta. Tack så mkt i förväg & det skulle betyda sjukt mkt. :)

Reply
Dragana

Samma när man är i Serbien och ska besöka de stora klostrerna dem har, jag dooooooooooooooooog så varmt det blev, plus så behövde man ha en en lite sjal över huvudet så jag såg ut som en påskkärring HAAHAHAH dock så räckte det med en kjol som slutade typ tio cm under knäna =) MEN PAIN sjukt varmt

Reply
mrs.reaper

Jag har testat att smaka vin, men det smakade inte så gott, blä! :P
Jag tar hellre en coca cola med massor av is i+en liten citron som simmar där i. :D

Reply
helene

lite ironiskt är det ändå att förra året du&alex skulle åka till rom så blev det vulkanutbrott på island,detta år så har ni iallafall kommit fram till rom nu när nästa vulkanutbrott hände ;)

Reply
Cass :)

Åh vad härligt det låter! Blir väldigt avundsjuk på dig! Hoppas du lägger ut bilder sen!

En fråga! Man vill ju jättegärna åka runt och resa men man har ju inte råd att resa överallt, vart tycker du man bör resa? :)

Tack för en riktigt bra blogg! :D

Reply
random

åh, kan du pls skrive hvor du har kjøpt den skinnjakka du har på deg? :D den var utrolig fin!

Reply
Elin

Åhh, jag var i Rom i påskas och det är så himla fint i Vatikanstaten. I peterskyrkan så tipsar jag verlkligen er om att gå upp i kupolen, fast det hade ni säker tänkt :) puss och kram ha det bra :)

Reply
Anonym

Det här kanske du redan visste men ville kommentera i allafall. Du håller i vinglaset fel. Foten och skaftet är till för att hållas i, annars blir vinet varmt. Annars superfint foto :)

Reply
sara

du får jättegärna skriva vad resturangerna och allt annat du gillar heter! jag och min pojkvän ska till rom i sommar så det vore ju bra med insider-tips :D

Reply
beth

Hallou! Var till Rom förra sommarn o det är absolut den bästa resan jag gjort i hela mitt liv! ÄÄÄÄÄÄÄLSKAR staden! hoppas ni får det trevligt där! p.s du behöver endast täcka knän o axlar då du är inne i själva Peterskyrkan, i muséerna får man vara klädd hur man vill :)

Reply
josefin

Åhhhh, Italien ♥
Var på Siciclien nyligen, bara några veckor sen, och det fanns en suuuuuuuuuupergod bakelse där som hette Canoli, SÅ JÄKLA GOTT! Vet inte om det finns i övriga Italien, men om det finns det borde du verkligen testa det….det är helt enkelt underbart!

Reply
kelli

varför inte en långklänning och en kort jacka/cardigan?
är ju luftigt och blir inte så varmt

Reply
Ida Kohlén

Hej Kenza :)
Jag tänkte bara fråga ifall du skulle kunna tänka dig att göra en liten Rom-guide när du kommer hem? Jag och min bästa vän ska dit om 2 månader för första gången så lite tips vore uppskattat =)

Kram på dig!

Reply
Carmen

Tips på restaurang i Rom:
På Via Flavia ligger det en underbar mysig restaurang med utsökt mat och flera hundra viner som personalen är extrem kunniga, en liten mysig tavern vi fyndade när vi var i Rom. Rekommenderas varmt!
En annan är vid Piazza España, i en av gränderna ligger det en gömd liten tavern fylld med italienare, bra priser och råvaror to die for!

Reply
Lovisa

ehh wooops, vi missa den lilla detaljen att man inte fick ha bara ben och axlar tydligen….inte konstigt att alla kvinnor kollade konstigt på oss.

Reply
Marie

Nu kan jag faktiskt inte hålla tyst mer.
Kenza, snälla…! Om du bara visste vilket priviligerat liv du har i jämförelse med de flesta av oss andra (ja jag vet att du har haft det struligt med din familj under uppväxten, men det har jag med, jävligt struligt) och ibland undrar jag om du ens har några bekymmer i ditt liv öht (med tanke på hur lidande du verkar tycka att det är med pollen).
Jag förstår att även om du hade det så delar du inte med dig av allt i bloggen, fine.
Men att bedöma av dina inlägg om “den jäkla pollen” och hur besvärad du är av det så måste jag fan ta och säga ngt nu.

För det första, hur fan kan man ha så stora besvär som du påstår att du har av allergi och samtidigt se så jäkla normal och superfräsch/frisk ut på varenda jävla liten bild…!?? HAllå! VArt är de igensvullna ögonen, röda ögonen, pluffisga kinder, vätskesvullnadne i kroppen etc etc. Du har ju nada!
Nej istället är du ditt vanliga tipptoppiga jag, jämt (på alla miljoner bilder du lägger upp av dig själv på bloggen och riktigt smetar in det perfekta i våra fejs).
Vare sig du just hoppat ur din luxuösa säng eller ska ut på partaj för femteelfte gången denna månaden så är det tiptop.
Usch!
Så, nu har jag sagt mitt, egentligen har jag en massa mer jag vill få ur mig men då jag eg stör mig sjukt mkt på minimalistiska idioter som nätmobbar bara för att dom själva mår så dåligt och vill få sina offer att må likadant, så ska jag inte skriva mer nu. Det blir bara brnsligt
Eg vill jag inte alls låta elak/mobba på ngt sätt. Jag vill bara att du ska tänka till lite när du skriver dina inlägg, även om du såklart får skriva vad du vill för det är ditt liv och bloggen handlar ju om det. Men samtidigt tar du ju inte med allt som försiggår, så även detta kanske kan hamna på hyllan också?
Alternativt att du ngn jäkla gång tar med ngt som är mer mänskligt och jobbigt som de flesta andra av oss jämt får dras med. Typ skönhetsproblem (typ dålig hy/håravfall) allergi (med riktiga symptom, inte typ lite täppt i näsan med huvudvärk), pengabekymmer (att inte få ihop till denna månads hyra t.ex), sjukdomar (har ju de flesta av oss), olyckor etc etc.

ÄSch, ska sluta jiddra nu. Du får ta denna kommentar hur fasiken du vill, nu har jag fått ut det iaf.)

Hej då

Reply
sara

åh vi har varit på precis samma ställe ! ;) vatikanstaten var riktigt häftigt, kommer ihåg att det var väldigt stort..

Reply
sandra

Hoppas du gillar alla dagens sevärdigheter. ^^ Jag var i Rom förra veckan och såg allt de du skrev om, fantastiska ställen verkligen. :)

Hoppas att den resa verkligen är bra. :)

Reply
anna

Hej Kenza!

Väldigt många Italienare är främlingsfientliga, raster… visste du inte det? Tänk själv, hur många “svarta” människor har du sett på gatorna i italien so far?? Inte många kan jag gissa, och det finns alltså en anledning till det. Tänk gärna lite på det innan du lovordar detta landet allt för mycket. Jag älskar också deras mat och kulturarv osv. men är djupt besviken över många av medborgarnas rasism…..

Ha de gott :)

/Anna

Reply
sofie

Är vädret klart så MÅSTE du upp i kupolen på peterskyrkan, kan stå där i ett år och bara kolla ut över Rom, så himla fint!!

Reply
Emelie

Kunde inte undgå att läsa ditt inlägg Marie. Det låter som någon är fett avundsjuk ;) haha.. Om du har sådana problem med Kenza, va i hela fridens namn gör du inne på hennes blogg? Oh va det är trist med bittra människor som inte kan unna andra lycka! Ut i solen med dig eller få dig ett nyp…

Reply
;)

Trastevere är så jäkla mysigt. Det är mysigast vid elva/halvt tolv tiden då gatorna är typ öde och det enda som lyser upp gränderna är de små lyktliknande gatuljusen. :)

Reply
;)

Och vad fan, Marie? Är det typ ditt problem om Kenza är vacker som tusan? Hon har ju postat sminklösa bilder av sig själv. Hon bara är fin, hon kletar inte på sig smink varje dag! Och är din logik att om hon är vacker så får hon inte blogga/lägga upp bilder på sig själv för att alla inte är lika snygga? Jag tycker du tar och skärper dig lite! Dessutom vet jag själv som pollenallergiker att alla inte får en massa utslag och röda och svullna ögon. Det kliar som fan men jag ser inte heller ut som ett monster. Och om man tar allergitabletter så ser man inte lika vidrig ut, men det kliar nog oftast ändå. Och du, som verkligen inte verkar ha någon allergi, ska då komma och tro att du vet allt om det? C’mon!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*