• header

24e maj 2011 – i Italien

Buongiorno! ♥

Sovit gott? Jag har legat och kliat mig i ögonen hela natten så idag är mina ögon svullna och röda.. Ska iväg till apoteket snart och se ifall de kan hjälpa mig! Om de förstår mig… Annars får jag fixa det när jag kommer hem. Förra året körde jag på tabletter och nässpray mot pollen, men nu verkar det som att jag måste börja med ögondroppar också (kan man göra det fast man har linser?). Eller om jag måste fixa bättre tabletter så att ögonen blir bättre också.. Har ni nå tips? Jag är ju nybliven pollenallergiker haha, kände av det första gången (riktigt ordentligt alltså) förra sommaren och det verkar bara bli värre och värre..

Jaja, nu ska vi klä på oss och ge oss ut på stan! Idag ska vi shoppa lite och titta in b.la. Colosseum. Det är strålande sol ute så jag tänker sätta på mig mina minsta shorts och min minsta topp.. Haha närå, men igår gick jag runt i långklänning hela dagen och det var jävligt varmt, så det ska bli skönt att sätta på sig ett par shorts och ett linne! :)

Förresten ni måste se våran hiss, haha. Har ni någongång sett en mindre hiss??? Vi två får verkligen stå intryckta mot varandra för att dörren ska kunna stängas ordentligt. Ni kan ju gissa hur det gick när vi skulle upp med resväskorna..

184 Comments

Emma

Oj. Hej cellskräck! Bär också linser, men har inte så bra koll på det där m. pollen. Jag fick en smörjvätska till ögonen förra året när jag fick inflammationer av pollen o låg luftfuktighet, av min optiker… Värt att kolla. Annars är det ju glasögon då.

Reply
Anna

Hej:D Ögondroppar är inte bra att ta när du har linserna i, jag tar mina ögondroppar innan jag sätter i linserna och sedan på kvällen när ja plockat ur dem. De e de bästa sättet:D Jag har själv linser och måste ta ögondroppar mot pollen, + nässpray o tabletter. Så förstår dig där.
Ha en bra dag:D

Reply
Sara

Jag kör på Loratadin när pollen är igång igen. Tar en om dagen i ca 1-2 veckor sen känner jag inte av något alls. :)

Ha det bäst i Italien fina du!

Reply
Hanna

Hahaha undrar hur det ser ut när ni står där! hahaha!

Det måste var hemskt med pollen! Nästan hela min familj har det, men jag har inte fått det (än iaf) och de vill bara ha regn när det är sol ute. Kan inte vara speciellt kul om man vill ha regn en solig dag, haha.

Reply
Sara

Hej Kenza!
Jag undrar vart du har köpt den fina lila koftan? Älskar färgen. Dessutom så undrar jag vad du har för storlek på din långklänning från H&M som du visade för några dagar sedan, den satt så himla fint på dig. Ha det bra i Italien! Kramis!<3

Reply
Sara

Det finns en spruta man kan få innan säsongen som är super! Tyvärr är det inte alla läkare som vill ge den eftersom det är kortison i den. Men hör med din läkare, det är verkligen värt det att slippa alla allergisymptom.

Reply
Ellie

Min optiker sa att jag helst inte ska ha linser alls när det kliar. Men jag använder allergi droppar när jag har linser i.

Reply
Lena

Hahahaha!! Men herreguuuud vilken liten!! Fick ni verkligen plats med resväskorna eller fick ni åka i omgångar? Kram på dig!

Reply
elizabeth

ta ur linserna, kör på ögondroppar och medicin och använd glasögon (: krya! kram

Reply
Marina

Jag är pollen allergisk och har linser som du. Jag blev tillsagd av optikern och apoteket att använda Lecrolyn ögondroppar men i pipeter (engångs) för att just inte få skit/infektion i linser av att använda samma flaska gång på gång =) Hoppas det hjälper ;)

Reply
Emma Hå+|+shoes+and+beyond

Usch pollenallergi är fruktansvärt… Jag går runt med ett konstant synfel eftersom jag inte får ha linser pga den. Så kolla upp det, linserna kan göra det mycket värre om man har känsliga ögon =(

//Emma Hå

Reply
Emma

jag har använder linser dagligen (gjort i 8 år typ..)och är också pollenallergiker.. jag använder opatanol som ögondroppar, finns på recept men dom är sjukt bra. fungerar bättre än alla receptfria enligt mig själv.. :)

Reply
Jessica

OJ! Vet i tusan om jag hade gått in i den hissen, hade nog slängt in resväskan tryckt på knappen och sprungit upp för trapporna istället.=)

Reply
emma

fan vad liten hiss :O
jag har jättebra allergitebletter, men de är utskrivna av läkare, ska kolla vad de heter :) annars brukar histec, clarityn hjälpa :)

Reply
Daniella

Min kille är också pollenalgeriker och han har börjat med tabletter som innehåller en hög halt av pollen och det ska han göra tre år framöver. Efter det så är han i stort sett botad. Han känner inte av pollen så värst mycket ust nu heller med tanke på att han har hållt på med det i sex månader. Du kanske borde dra en snabbis till läkaren och fråga ifall det är möjligt?

Reply
Victoria

Livostin ögondroppar funkar med linser! Man droppar dom och sen väntar man en kvart innan man tar på linserna. Det står att man inte ska droppa när linserna är i, för att dom kan bli missfärgade, men jag brukar droppa med linser i och har aldrig märkt nån missfärgning! Livostin svider jättemycket i ögonen, men sen blir det jättebra! :) lycka till!

Reply
josefin

hahahahhaha jag vet att jag är lättroad men ser ut som det står “bear” på ditt linne när du har håret över, hahahaha :)

Reply
Sara

Hejhej, min bror är pollenallergiker och han går och får en spruta varje år, kortisonspruta tror jag det är. Det hjälper honom väldigt mycket! Han brukar ha nässpray som komplement bara när det är riktigt mycket pollen. Något att kolla upp kanske! :) Ha det bra!

Reply
glassen

gå till en ögon-näsa-hals-läkare och fråga efter “aerius” tror jag det heter..inte receptfritt. Ett jättebra ögonndropp är “tilavist” kostar ca 110 för en liten burk :)
hade samma problem som du förut :P
lycka till !

Reply
Marin

Mitt tips är att vaccinera dig. Det har jag gjort, nu har jag inga besäv alla! Toppen bra.

Reply
s.

Fy vad liten den var! Lite kränkande för tjockisar, kanske är det gjort så att tjockisar ska ta trappen och få lite motion!? Nääää nu mobbar jag, inte illa menat!!! sorry.. haha :D

Reply
Emma

När du ber om ögondroppar på apoteket måste du säga att du har linser så får du en rätt sort, annars får du en sort som troligtvis förstör dina linser :)

Reply
Linnéa

Det finns antihistamin tabletter som hjälper mot både ögonen näsa och andning. Men utöver det så kan man behöva ögondroppar, som inte är särskilt bra att ta om man har linser på sig, då dropparna kan påverka linserna. Det finns receptfria droppar som borde ta hand om dina problem. Hoppas du mår bättre snart! kram

Reply
L Mode inspiration livsstil

Kenza, har du tänkt på att när du och din pojkvän skulle till Rom förra gången så kunde ni inte åka pga vulkanutbrott. Nu när ni är där nere så kommer ett jävla vulkanutbrott igen och typ starkare än förra gången, höhö lite ironiskt. Hoppas ni har det underbart nere i Rom!! Och att ni kommer hem innan de väljer att sätta flygförbud mellan Sverige och Italien!

Reply
Ida

Har du linser får du köpa ögondroppar utan konserveringsmedel. Köp engångspipetter isf (en pipett räcker gott och väl för båda ögonen), för en burk du öppnat håller inte så länge. Om du inte ska använda varje dag då. Då tjänar du nog på en burk =).

Tips är Lecrolyn som finns i båda varianterna och funkar superbra för mig med suuuperkli i ögon, näsa, hals och till och med öron (fast dropparna funkar ju bara till ögonen :P).

Reply
J

Skulle först och främst aldrig kliva in i den hissen. Skulle få and nöd, panik och klaustrofobie ussch!! Men iallafall vad jag skulle skriva va Ja man kan ha ögon droppar när man har linser. Ögon droppar hjälper jätte bra när de kliar och rinner i ögonen. Prova!

Reply
Wildas

Hej Kenza! Bloggar du på wordpress eller var bloggar du? Jag vill nämligen byta från blogg.se som verkligen inte fungerar bra längre, skulle vara superkul om du kunde berätta lite om vad du tycker och var du bloggar och så vidare! Tack på förhand!! <3

Reply
neli

åh herregud haha. är alla hissar i italien så smala? ska nämligen till milano i juni och jag hoppas verkligen inte att hissarna ser sådär ut där också haha =P

Reply
chris

ja! det funkar även om man har linser, men pollen är ju tufft i allmänhet när man har linser tycker jag. trist :(

Reply
Marie Svensson

Har en pollenallergisk dotter och mitt tips är att börja med tabletter i god tid innan pollensäsongen börjar. Vi börjar ca 3 veckor innan med tabletterna och försöker börja tidigare med nässpray också. Lite för sent detta året men i varje fall ett tips till nästa år.

Reply
Cassandra

Haha den där hissen är till och med mindre än den vi hade i våran lägenhet när jag bodde på Kreta..Och jag tyckte den var trång ;)

Reply
Mawe

snygg bild, haha.

Jag har haft pollenallergi ett bra tag nu. För mig brukar det hjälpa att bara byta tabletter varannat år typ. Nyss körde jag med Aerius (som de rekommenderar starkt) men i år var det skit för mig så jag bytte till cetricin (osäker på stavning..) och nu har jag inte känt av pollen på tre veckor! :D Så prova att byta! Körde med zyrlex ett tag med när jag var yngre, jättebra!

Reply
Daniella

Hej!

Jag som är expert på pollenallergi då hela min familj har det kan rekommendera dig att äta allergitablett varje dag(Antingen Aerius eller Cetrizin som man får på recept) 3-4 månader INNAN pollensäsongen drar igång.

Detta är för att förebygga symptomen!!

Nazonex är en bra kortisonspray för näsan och Emadine tar du vid ögonklåda (den är utan konserveringsmedel) men du måste nog ta ut linserna innan du droppar….

Sen – kanske är bättre om du kör utan linser? Det irriterar ögonen extra mkt.

Reply
Nora

Klia inte i ögonen då blir det värre. Och tvätta händerna. Du kan skölja ögonen med vatten (inte tvål). Och när det är mycket pollen ute borde du tvätta händerna efter att du har gosat med din hund. Hoppas det blir bättre :)

Reply
Johanna D.

Det går bra att använda ögondroppar trots man är linsbärare, det gör jag! Du måste dock ha i dropparna före du sätter i linserna på morgonen och sedan vänta en liten stund innan du sätter i linserna. Kanske är olika beroende på vilken sorts ögondroppar man har men jag ska vänta 20 min! Det står t.o.m. på förpackningen med ögondroppar att “bärare av mjuka kontaktlinser bör vänta 20 min efter användning innan linserna sätts i” så det funkar prima ;)

Reply
Sofie

De ögondroppar jag har mot allergi står det att man inte ska använda mjuka linser tillsammans med ögondropparna så jag tror inte det är så bra med droppar och linser :S

Reply
Jelena

Hej Kenxa, jag tänkte bara fråga vart du har köpt den t-shirt med “heart-beat” på. Jag har sett den på dig förut och är fruktansvärt förtjust i den!:) Kram

Reply
Jelena

Hej Kenza*, jag tänkte bara fråga vart du har köpt den t-shirt med ”heart-beat” på. Jag har sett den på dig förut och är fruktansvärt förtjust i den!:) Kram

Reply
Louise

Haha jag har varit med om en liknande hiss, men då var vi tre stycken, hade gigantiska väskor OCH skidutrustning, fattar inte hur arkitekter tänker ibland ;)

Reply
Johanna

Om man gör ett pricktest för att se vilka pollen som du är allergisk mot och sen kan man ta sprutor emot dom värsta, det har jag gjort och jag känner ingenting av pollen nu :) och behöver inga tabletter eller något. Kunde inte vara ute innan men nu går dte fint fint :)

Reply
Anonym

Hej Kenza!

Man kan kombinera linser med ögondroppar -ja. Men då ska det vara utan konserveringsmedel.

Jag är också pollenallergiker & linsbärare, det kliar sjukt mycket!! Och ögonen blir röda…INTE KUL! Men det är bara droppa i massa ögondroppar och undvika att klia….

Tabletterna hjälper inte så mycket mot klia/röda ögon tkr jag. så dropparna borde vara en bra hjälp.

Hoppas det går bra :)

Kram

Reply
¨Sofia

Det finns vissa ögondroppar i endosbehållare utan konserveringsmedel som man kan ha när man har linser. Men hör på apoteket vilka som går och inte går! Linserna kan missfärgas annars om man använder sånna som inte är gjorda för linser!

Reply
Rebecca

Det är rätt svårt att ha ögomdroppar med linser i, det är få sorter som finns att kombinera med det men fråga vetja! Om de förstår dig vill säga.. Haha ^^

Reply
Marika

Hej!
Tänkte bara tipsa om att det finns en metod som heter hyposensibilisering som man kan göra om man är pollenallergiker. Det tar ett par år och går ut på att man långsamt vänjer kroppen vid högre mängder av det ämne som man är allergisk mot. Försök att googla på hyposensibilisering så hittar du säkert bra information. Själv är jag inte pollenallergiker, men studerar vård (sjuksköterska och barnmorska), så jag har nog en liten aning om vad jag snackar om. :)

Reply
Emelie

Du ser ut att ha en underbar resa! Får jag bara fråga vilket hotell ni bor på och om det är något att rekommendera, då jag själv ska till Rom snart :) Ha en fortsatt bra semester!

Reply
susanna

gud vad jobbigt för dig med din pollenallergi!

jag hade samma problem för 2 år sen men jag har löst det! nr. 1: gå till en doktor och be om allergitabletterna Telfast 180 mg (finns 120 också men 180 är starkare :D) det är tveklöst den bästa allregitabletten som finns! och jag har testat många, både jag och min mamma tycker att den är bäst den hjälper snabbt också. Lomudal ögondroppar är också de bästa, även de är receptbelagda.

sen kan man även vaccinera sig emot pollenallergi! man får ta kontakt med sin allergimottagning så hjälper de en. man får stå i kö ett tag (jag blev ditkallad och placerad i kö i juni -06 och fick börja min vaccinering jan -10!!) så det tar lite tid men telfast fungerar under väntan! haha

det går till så att man går dit en gång i veckan och får en spruta i armen med en viss dos av det du är allergisk emot (jag har tagit sputor för gräs och gråbo) och varje vecka ökas dosen, efter typ 16 veckor har man kommit upp i fulldos och då går man allt mer sällan mellan gångerna.

det kanske låter lite meckigt men jag vet vad jag snackar om och det är sjukt värt!!!! i vanliga fall brukar jag börja känna av pollen i slutet på mars men i år har jag inte haft en enda jobbig dag ens och det är snart juni! maj brukar vara galet jobbig!

lite tips bara för att du ska slippa svulla ögon, kliig hals och allmänt jobbiga dagar ute i det gröna!

kram susanna!

Reply
Natalia

Är också linsbärare och har pollenallergi :(
Kör på Lecrolyn endos-behållare. Dom har inget konserveringsmedel så det fungerar jättebra. Droppa innan du sätter i linserna på morgonen och vänta en liten stund. Fungerar jättebra för mina annars rinnande och kliande ögon ;)

Reply
emmy

om det blir så illa att du inte kan stå ut finns det en spruta mot de som ”tar bort” allergin helt och hållet hela sommaren, känns som du aldrig hade pollenallergi :) jag har tagit sprutan i runt 5 år nu och de hjälper verkligen!

Reply
Elinor

Men oj oj oj gumman. Tacka vet jag sprutan!
Ingenting absolut ingenting funkade på mig. Tillslut fick jag kortisonsspruta i skinkan(fettdepå) och gick symtomfri HELA sommaren!!
Jag är jätte allergisk så får ta två i april och två i juni/september

Men stå på dig, vill du ha info så finns min mail:)
Överdriv är ett tips om vårdcentralen ska ge dig spruta:p

Reply
Ida

Det bästa du kan göra är att gå till en läkare på din vårdcentral och be att få recept på nässpray, ögondroppar och tabletter. Då får du mycket bättre grejer än det som finns på Apoteket! Och ja du kan använda vissa ögondroppar fastän du bär linser, det gör jag som är super allergisk mot Björk och gräs. Lomudal ögondroppar som är på recept är hur bra som helst! Det bästa är också att du får flera omgångar så du kan hämta ut mera om det tar slut även nästa år, så är det iaf för mig. Och så kan du bara ringa och be dem uppdatera recepten direkt på telefon.

Reply
Angelika

Hej!

Jag är riktigt allergisk mot pollen, har prövat allting! Tar både tabletter,nässpray och ögondroppar. Just nu tar jag vaccin mot det. Hur som helst du kan ta ögondroppar även fast du har linser, bara till att fråga på apoteket så hjälper dom dig. Jag har själv linser och använder Lecrolyn engångspimpetter då det är den enda som inte innehåller koserveringsmedel och annat :)

Reply
Madeleine

Man kan använda ögondroppar om man har engångspipetter ;) Jag använder linser och har droppar mot pollen och de funkar!

Reply
Lotta

Man kan åka till doktorn och få en spruta i rumpan så håller man sig från pollen hela sommaren och den funkar jätttebra !! jag gör det varje sommar faktiskt!!
Kram Lotta

Reply
l

på mina ögondroppar som jag har så står det att dom kan missfärga linser, så jag har inte vågat haft i ögondroppar när jag har haft linser för jag har månadslinser ;)

Reply
pollen

hej har varit pollen allergiker hela mitt liv och det enda som egentligen hjälper mot ögonen är att sätta på sig smink å därför inte kunna klia. börjar du klia blir det bara värre!! innan du går å lägger dej brukar det vara super skönt att ta en dusch för pollen sätter sej i håret å sen sover du med det hela natten. för näsan tycker jag att nässpray suger för det rinner bara mer. men om du snyter dej och sedan tar något som heter nasaleze så lägger det sej som ett skydd på näsväggen! det köper du på tex life (hälsokostaffär), det är ett vitt pulver som luktar mint!! det ser lite dumt ut att sitta och sniffa vitt mint pulver men det är 100% naturligt och det enda som fungerar!! hoppas mina tips fungerar för dej som för mej!

Reply
mikaela

Jag har varit pollenallergiker hela mitt liv och receptfria tabletter är ett skämt. De funkar jättedåligt. Se till att få ett recept på Aerius eller liknande tabletter. Jag var också i rom nyss och där funkade inte ens mina tabletter, blir det för mycket pollen funkar ingen medicin. Och jag har linser men det funkar med ögondroppar ändå, fast det bästa när de blir irriterade är att ta ut linserna. Nu vet du ^^

Reply
lydia

jag är också pollenallergiker sen några år tillbaka och jag kan rekommendera medicinen Kestin, den funkar jättebra för mig när det är som värst :)

Reply
Malin

Fanns ett par av shortsen kvar på H&M i globen.. Tyvärr fel storlek, hoppas det kommer in fler! Skulle vilja ha en virkad bikini också! Någon som vet vart man kan hitta en sån??

Reply
Louise

Ska du använda linser måste du vänta en timme från att du tar ögondroppar tills du sätter i linserna. Annars förstör du linserna.

Reply
Becca

Så länge du har endagslinser är det bara att köra på med ögondroppar! Om du har vecko/månadslinser ska du kanske höra dig för innan eftersom dropparna kan färga linserna till en lite gulaktig ton.

Ett annat tips är att använda ögondroppar utan konserveringsämnen. Personligen tål jag inte att ha det i ögonen när det är mycket pollen ute (så då kliar det ännu mer, ögonen blir röda och allt det där), så för att slippa en otrevlig överaskning kan det också vara bra att tänka på! :)

Reply
Felicia

Det funkar att använda ögondroppar med linser, men du måste hälla i dropparna INNAN du sätter i linserna annars kan dom typ bli blåa haha

Reply
Chrissi

Haha, ja det var då verkligen en hiss i det minsta lagret. Klockren min du gör! ;D

Reply
Märta

Har haft pollenallergi så länge jag kan minnas. Använder det som du använder och så använder jag tabletter; Cetirizin heter de. Jävla bra asså! Sedan använder jag ett par väldigt effektiva ögondroppar med namnet Lomudal!

Glad Sommar!
/ Märta

PS: Dör av skratt! Du är så jäkla rolig! :) Älskar! <3

Reply
elli

det finns ögondroppar som man kan använda även om man har linser! (: det brukar stå på baksidan av förpackningen

Reply
Ida

Hej!
Jag hade samma problem som dig. Men nu har jag skaffat ögondroppar som heter Lecrolyn som är i endosbehållare utan konserveringsmedel. För att det ska funka med linser får inte ögondropparna ha något konserveringsmedel eftersom det stannar kvar i linserna så det till sist blir farligt att använda dem. Men dem här Lecrolyn innehåller inget konserverinsmedel! Dem funkar jätte bra för mig :D

Reply
P

Ögondroppar går utmärkt fast du har linser. (jag har själv linser) Brukar använda ögondroppar :)

Reply
Jenni

Finns speciella ögondroppar för oss med linser, finns säkert olika märken men jag har några som heter Lecrolyn. Fråga efter droppar för linsanvändare helt enkelt=) ett tips när det kliar som faan och man inte kan låta bli att klia är att dränka en handduk i kallt vatten och sedan lägga över ögonen och ligga så ett tag. sjukt skönt! eller skölja ögonen med sånn där ögonskölj. Finns på apotek!

Reply
Sofie

Det finns speciella ögondroppar för oss som har linser som går att köpa på apoteket, om det finns tabletter vet jag faktiskt inte, men jag äter kestine, den enda pollentabletten man kan dubbla (weeeei!!) och det kliar inte i mina ögon. Hoppas det var till någon hjälp! :)

Reply
Josefine

Passa er för de utklädda killarna som står utanför. De vill ta bilder med er och det kostar skjortan, typ!

Reply
Alida

Jaa min syster är väldigt allergisk och hon tar en liten liten vit tablette om dagen. Tror det är clarityn faktiskt (eller vad det heter, den där bli-vit asken som e gör reklam för). Den fungerar tydligen väldigt bra, hon har stora problems så. :) Min kompis tog en spruta idag mot pollen allerigi. Typ gräs pollen osv som tydligen ska räcka över hela sommaren. Sen behöver hon ta en spruta per sommar förmodligen. Kontakta en läkare eller så, är inte säker på vad vaccinet heter. :) Hoppas du klarar dig bra! Ni ser ut att ha det fin fint i Italien! ;) Det är verkligen vackert. Kramar

Reply
Optometriteknikern

Egentligen ska man inte ha linser om man är pollenallergiker då allt pollen fastnar i linserna vilket bara ökar besvären. Men om man ändå vill ha linser är endagslinser de bästa då man kan kasta dem med allt pollen i på kvällen. Nu vet ju inte jag vilka linser du har, men prata isåfall med din optiker så kanske ni hittar en annan lins som passar bättre mot dina pollenbesvär :)

Reply
Emma

Hej! Engångsbehållare med ögondroppar är det som gäller när man har linser, köper man en förpackning som räcker för flera doseringar är det konserveringsmedel i vilket förstör linserna. Jag kör på Lomudal ögondroppar!

Reply
Maja

Ja, man kan använda ögondroppar fast man har linser! Jag gör det själv under pollen säsongen :)

Reply
Emma

Jag har linser och använder Lomudals ögondroppar, jag är inte säker på att man egentligen får köra på dem tillsammans, men jag gör det och mina ögon har inte dött eller nåt :P

Reply
Jessica :)

Ta ögondroppar, det fungerar jättebra om det kliar i ögonen (iallafall dom ögondropparna jag använder)! Jag vet inte riktigt om man kan ta det med linser.. Du kan ju googla det ;)

Reply
a

Hej Kenza!
JAg är pollenallergiker och linsbärare.
Fast jag har varit det så länge & har så allvarlig allergi så jag har specialdroppar så det är inte samma sak, men nu kommer jag till saken.
Du kan ha linser & ögondroppar, om du har engångsdroppar som är förpackade i små pipetter. Detta är smidigast för engångsdroppar innehåller oftast inte konserveringsmedel, och därför påverkar de inte linserna. Har du däremot droppar med konserveringsmedel måste du ta ut linserna och vänta ca en kvart innan du stoppar i dem igen. Men det går ju att använda linser i vilket fall.

Reply
photos by rebecka

Vad jobbigt med pollen… har också det (+linser), och jag måste ta ögondroppar, men det kan man fast man har linserna i. men det är jobbigare att ha linserna i eftersom man har ondare och är kanske svullen i ögonen, men annars går det bra!

hoppas ni har det bra nere i italien, kram! :)

Reply
faya

Hej! Samma problem här. Men man kan inte använda ögondroppar och linser samtidigt. Eftersom i ögondroppar finns det konserveringsmedel och det förstör linser.

Hoppas det blir bättre! :)

Reply
Linnea

Det funkar perfekt att ha ögondroppar när man har linser men det gäller att välja en sort utan konserveringsmedel, brukar vara små pipetter då

Reply
Pam

Fråga efter formistin! Jag bor i italien (är italiensk alltså) och är superallergiskt! Det funkar! Puss!

Reply
Sofia

Hej Kenza!
Jag har precis som dig både pollenallergi och linser. Om du ska ta ögondroppar måste du vänta typ en timme innan du sätter i linserna!
Kram

Reply
betty

hahaha hur många personer står det att man högst får vara inne där då :D? man får säkert vara typ 4 men det går ju säkert ej ;)

Reply
hanna

Finns flera pollentabletter som faktiskt hjälper framför allt mot ögonen och näsan! Funkar bra för ögonen för mig iallafall, bara att kolla på apoteket!

Reply
Emma

När du har linser ska du använda engångsförpackningar på ögondroppar, ex “Lomudal” som jag använder. Ögondroppar på “burk” som innehåller konserveringsmedel kan lätt missfärga linserna. Sedan kan du höra med din läkare om du kan få tabletter på recept (Aerius är bra) om du inte redan har det..

Hoppas du får en fortsatt grym semester och glöm inte att slänga i ett mynt i fontänen för tur och så att du kommer tillbaka till Rom igen ;-)

Reply
Elin

Hej..här kommer lite allergitips från en erfaren allergiker. Att använda ögondroppar och linser är inte att rekommendera..isf ta ögondroppar först och sen efter ett tag sätt i linserna. Jag brukar alltid få kortison-tabletter utskrivna på sommaren eftersom dom vanliga medicinerna inte riktigt hjälper mig. Dom jag använder heter Prednisolon(?). Man tar 1-3 st vare dag, det tar några dagar innan man känner att dom hjälper, så ge inte upp i första taget! Lycka till!

Reply
HALLO!

Hello kenza. I have an answer for you! I also have pollen allergy, and I nurse!
You have pollen allergies, so if they get the eye drops for pollen allergy from the pharmacy that carry contact lenses from, consider the following: Take the contact lenses before instillation of eye drops out and bring them wait 15 minutes after the instillation of eye drops again. On an eye-drop a drop. ie, 1 ml eye drops contains 20 mg. You can say allergy eyedrops in the pharmacy. Nurse wishes you a good recovery!

———
Hej Kenza. Jag har ett svar för dig! Jag har också pollenallergi, och jag sjuksköterska!
Du har pollenallergi, så om de får ögondroppar för pollenallergi från apoteket som bär kontaktlinser från, tänka på följande: Ta kontaktlinser innan av ögondroppar ut och ta med dem vänta 15 minuter efter instillation av ögondroppar igen. På ett öga-släpp en droppe. dvs 1 ml ögondroppar innehåller 20 mg. Du kan säga allergi ögondroppar på apoteket. Sjuksköterska önskar dig en bra återhämtning!

Reply
Matilda

Jag använder ögondroppar, men de kan tyvärr missfärga linserna – åminstone de droppar jag använder. På apoteket sa de att man kunde droppa i ögonen och sedan vänta nån halvtimme innan man sätter i linserna, så det brukar jag göra och det funkar bra! :)

Reply
Solu

Du kan använda ögon droppar. Men det finns en viss risk att linserna missfärgas om du droppar för ofta eller för mycket. Jag har alltid linser och droppar är det enda som funkar, visst jag tar inte direkt det börjar klia utan väntar en stund för då slipper jag riskera linserna.

Reply
amanda

jaja vi VET att du är pollenallergiker nu Kenza, haha :p Haha skämt åsido, men finns de inte några andra tabletter som funkar da? :P

Reply
Matilda

Hej kenza!
Jag undrar var du köpt den blå/lila/grå munktröjan du har på dig på bilden här ovanför? Eller var man kan hitta en liknande!
Kram maltie!

Reply
Mats

Små hissar finns det gott om i gamla hus i Stockholm. Där finns det inte så mycket utrymme när man ska bygga in en hiss. Jag har åkt i en som ser ut som den på bilden fast den var äldre.

Reply
Johannna

hej Kenza! Jag skulle gärna vilja veta var den dära lila munkjackan kommer från? :))

Reply
sofia

hej Kenza! har också pollen…. inte det roligaste, för mig hjälper det inte med medicin, eller näspräj*. & att jag också har linser.men jag får ta spruta, två ml. I år hjälpte det inte så jätte mycket så jag ville ta en till, men läkarn ville inte ge mig mera, så jag tar medicin fast jag tagit spruta..clarityn använder jag inte själv, men många säger att den är bra!! själv har jag loratadin, den är inte så jätte bra men jag får inte ha för stark nu när jag har tagit spruta ;)
hoppas du fick två bra alternativ på lite medicin :)

Reply
Elin

Jag använder Aerius allergitabletter. De är receptbelagda, men jag slipper ögondroppar när jag tar dem.

Reply
En som har linser och pollen!

Du måste använda ögondroppar utan konserveringsmedel! Alltså engångs pipetter.. Finns att köpa på apoteket och om du säger att du har linser så vet dom vad du behöver ;)

Reply
m

hej! ja man kan använda pollenögondroppar även fast man har linser, bara man köper sådana utan konserveringsmedel. i engångsbehållare brukar det inte vara det, men fråga på apoteket för säkerhets skull! lägg i så fall in droppen först, och sen linsen, för annars fastnar linsen lätt på ögat. lycka till!

Reply
Rebecka

Om du har linser och behöver ögondroppar ska du använda ögondroppar utan konserveringsmedel. Kram

Reply
Sandra

Åh, jobbigt med sånna problem med pollenallergin! Jag började känna av det nu i våras för första gången, som tur är hjälper tabletterna mig väldigt bra.
Angående ögondroppar så kan man absolut använda det när man har linser, det enda man ska tänka på att vissa konserveringsmedel kan missfärga linserna. Fråga på apoteket så vet de vilka ögondroppar du kan använda. (Jag pluggar till farmaceut och har precis nyligen läst en massa om allergi ;P Kul att man kan få användning av kunskaperna redan innan man är färdigutbildad :D )
Hoppas du blir hjälpt av ögondropparna :)

Reply
Helén Lilja

jag är jättealergisk och får på recept i sverige Aerius (blåa tabletter 1 om dagen, jag tar dock 2 om dagen..) sedan så får jag Opatanol ögondroppar!! hur de är med linser vet jag dock ej!’

KRAM

Reply
mathilda

hej! är precis som du, superallerisk mot all pollen i alla former och vet precis hur jobbigt det kan vara.. men det finns räddning för oss också så att vi kan vara ute också! yeey! jag har fått allergitabletter på recept som heter aerius och nässpary som heter nasonex(svider lite men den hjälper!!) jag är till exempel mest allergisk mot gräs och gräspollen men har klippt gräs i jobbet nu i två dagar och det ända som har hänt är att det har kliat LIIIITE på kroppen, inte dåligt va?! och ögondroppar har jag från usa clear eyes, det bästa som finns. svider lite också men såå värt det, men som sagt från usa..=( hoppas mitt tips hjälper!

Reply
Frida

Haha, ja faktiskt! eller så var den lika stor ;)
det var när vi var i paris (jag, min syster, mamma och pappa). Min pappa som är 2 meter lång fick stå med hvudet böjt! haha, såg så himla kul ut!

Hoppas du har det grymt i underbara rom! :)
kram

Reply
julia

Ögondroppar funkar bra fast man har linser. Bara att droppa i och vänta 10-15 minuter innan man stoppar i linserna. Även bra att fråga på apoteket.
Ha en fortsatt bra semester i Rom!

Reply
jenny

ögondroppar går jättebra så länge det är engångspipetter. alltså, det får inte vara konserveringsmedel i ;)

Reply
Frida

Hejhej, läser säkert inte ändå…

…men tänkte bara berätta för dig att det är olika slags pollen i alla länder. Det pollen som finns i Sverige är alltså inte samma som finns i något annat land.

Exemplevis: min pojkvän är brittisk och han tål ej det pollen som finns i Sverige men här i UK klarar han sig utan någon medicin alls.
Dock så tål inte hans styvpappa (också brittisk) det pollen som finns här i UK. Men det går utmärkt för honom att vara i Frankrike/Kroatien eller någon annanstans.

Så vänta tills du kommit hem och se hur det är då. Kanske att du inte känner av så stora besvär längre då.

Reply
Josse

Finns ju överallt i förorter? Iallafall i malmö.
men det kanske inte du är van vid på stureplan. Lilla fancypancy!

Reply
frida

jag har björkallergi/lite pollen och använder linser o det finns speciella allergidroppar som man kan använda med linser i. :)

Reply
Borga

Hej Kenza! Gå till vårdcentralen och be om att få en kortizonspruta, kostar runt hundringen. Efter 1 till 2 dagar efter, är man inte allergisk längre;) Behöver inte ta en endaste tablett eller ögondroppe. (så blev det iallfall för mig, har gjort det i flera år nu) dock håller bara sprutan i 1-2 månader, så man ska ta den när man är som värst. Men det är skönt att slippa allt som har med pollen att göra! kram och tack för en bra blogg!

Reply
Madeleine

Hej kenza, haha skön bild, jag älskar dom vita shortsen du har på bilden, vart har du köpt dom? :D tack för den bästa bloggen!

Reply
Caroline G

Jag använder tabletter som heter Areus tror jag, dom funkar skiiit bra 5 mg om dagen ( en tablett) tar den varje morgon och känner inte av något på hela dagen. Men det är väll olika från person till person

Reply
Mr. R.

Det är sjukt att man kan bli allergisk helt plötsligt – det blev jag också för ett par år sedan. Vad jag ville säga var dock att de senaste två åren har jag inte haft några besvär, kroppen kanske lyckades komma på ett försvar, aja hoppas ditt med släpper med tiden.

Reply
Malin

Min läkare säger att nässprayen nasonex hjälper mot ögonen också, men jag vet inte om den bara är receptbelagd.. Annars kan jag rekomendera lecrolyn ögondroppar!

Reply
LindaE

Hej kenza! Om man är allergisk ska man prova att utesluta E330 ur sin kost. Finns i läsk mm

Jag hoppas du blir bättre,

Mvh Linda

Reply
Johanna

Hej Kenza! Underbart bra blogg! Ögon droppar funkar absolut med linser, skulle rekommendera santen 3 ggr/dag (hjälper när man tar dom regerbundet) och sen Zaditen 2 ggr/dag när det är som värst. Kör det i kombination med nässpray och tabletter :)

Reply
IDA

Kenza! Jag är själv pollenallergiker och vet vad som funkar bäst för mig! Tabletter: AERUS 5mg, finns nog fan inga bättre. (man behöver bara ta en per dag och det hjälper verkligen.) Ögondroppar: Lecrolyn. Nässpray: Nasonex. Dock måste du prata med en doktor för att få tabletterna och nässprayen, då de är på recept. Men det är enkelt fixat! :) kraaam

Reply
Tess

Hej! Kom in på din blogg av en händelse och råkade se en bild på exakt dom shorts som jag är på jakt efter till min lillasyster!!! Köpta på H&M?!?

Reply
Tania

Hej! Kom in på din blogg av en händelse och råkade se exakt dom shorts som jag är på jakt efter till min lillasyster!!! Köpta på H&M?!?

Reply
Gina

Prova Kyäni sunrise mot din pollen..

Jag är pollenallergisk mm men har kört den över ett år. Förra året mådde jag asdåligt. Sedan började jag men Kyäni, det är en shott man tar innan frukost, varje morgon. Ett kosttillskott så att säga, med en massa nyttiga antioxidanter.

Hoppas det löser sig med din pollen.. men man behöver ha lite tålamod. Som sagt jag var pollen förra året. Nu känner jag INGENTING. :)

Mvh Gina.

Reply
Cornelia

Heej, nu kommer en liten anorlunda men en jäkligt bra fråga, hur får du sån otroligt snygg mage?
Många pussar Cornelia!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*