• header

28e maj 2011

Idag är jag ett jävla åskmoln, jag skojar inte. Jag är så förbannad att det inte är sant. Det är länge sedan jag var såhär arg som jag är nu och det värsta är att jag egentligen inte borde bry mig. Alla gör som de själva vill, men jag antar att jag är för omtänksam och bryr mig för mycket att jag blir arg när någon gör ett idiotiskt val. Speciellt när det handlar om en patetisk snubbe. Tro mig, jag är inte den som är sån. Så när jag kallar någon för något dåligt, ja då är det verkligen ingen okej människa. Fan vad gör man? Ska man stå och acceptera det, och ännu en gång (en tredje jävla gång) titta på när en person man älskar blir sårad? Behandlad illa? Det är jobbigt när man vet att denna underbara människa förtjänar det bästa av det bästa, men slutar upp med någon värd lika mycket som en påse bajs.

Och hur fan hittar man en bild till detta inlägg? Denna på mig, Darin & Tyra får duga haha. Så känner jag idag. FUCK OFF!!!! Fsdpöfobapi1246aj&”&%/(#UWbd!!

129 Comments

Clara

Tro mig, du är inte den enda! Man vill bara ruska om sin vän så att den förstår vilken jävla människa den låter sig bli sårad för! Och det värsta är när den ska skydda den där jävla bajspåsen också! Så jag vet exakt hur du känner!

Reply
Sara

Tänkte fråga dig en studentfråga eftersom att det passar in nu när studenter närmar sig :)
jag undrar vad det stod på din studentmössa? har gått tillbaka men jag ser inte det så tydligt, vore roligt om du kunde berätta lite hur den ser ut, vad som står bak, fram och vilket mönster du har inuti..
Hoppas att det blir bättre sen!

Reply
Melissa

Hej är det bara jag eller är inte Alex jätte jätte lik Blain från Glee. Du måste kolla. Googla och sätt dem bredvid varandra på något foto eller något.!

Reply
sly

du va ju lika dum som blev tillsammans med greken. man lär sig av sina misstag, låt din kompis också.

Reply
Kiri

Mm…I here u! Jag är lika förbannad, har vart det i en vecka redan! Och allt bara pga en jävla mansgris. Som jag gjorde allt för, och som sårade mig så in i helvete. Tack vare det har jag drömt mardrömmar hela veckan, och i en dröm var du faktiskt med i! Haha, men du var inte det som gjorde det till en mardröm, utan du rädda mig i drömmen faktiskt! Long story short, var någonstans på nån tropisk ö, det blev naturkatastrof, du (och din mamma som var persiens president?) visa mig och min mamma var man sku gömma sig. Sen kom talibanerna och ville skjuta mig men där igen rädda du mig och satt mig på flyktingbåten till Finland. Typ! Låter int som en mardröm men jag lovar, mitt hjärta låg under sängen och gömde sig när jag vakna, så läskigt var det!

Reply
terese

vad 2kul” att någon har en likadan bajs dag. jag känner precis samma sak som dig idag, FUCK OFF säger jag till allt och alla idag,… haha..

Reply
Jessica

Det låter inte bra och det värsta av det värsta är att man vet att det inte slutar bra. Hur ska man kunna övertala personen ifråga? Det är det svåraste för att den personen som försätter sig själv i situationen inte inser det dåliga. Det är hemskt. Stå vid personens sida och visa din kärlek, det är oftast så personen kommer på vad den mår bäst utav. Och man lär sig inte en gång utav misstaget, utan man måste göra det tusen gånger om :s Kram på dig! <3

Reply
Sofia

Blir fan (tyvärr) inte ens förvånad när sånt händer längre.. Har hänt flera av mina vänner. Finns så jäkla många idioter därute, även bland som man känner. Helt enkelt, vissa killar e svin om dom inte bevisar motsatsen..!!

Reply
Johanna

Jag gillar detta inlägg starkt! Jag är i exakt samma situation. Bara att det är fjärde gången… Patetiskt. Vad fan gör man som vän? Jag hatar att de finns såna idioter som inte fattar att man inte kan göra vad fan som helst och komma undan med det.

Reply
Susanna

tyvärr måste alla göra sin egna misstag :( men klart det är värst när man ser det hända (speciellt om man gjort exakt samma misstag) men man kan inte göra något denna gången för det är inte ens egna val. DET SUGERRRRR :(

Reply
Allie

Antar att det är om Tyra.. riktigt tråkigt

Kenzas svar: Nej det handlar inte om Tyra.

Reply
Sussi

Svar till: sly

Du kan knappast jämföra de två. Kenza visste ju inte om vilket svin Teo var när hon blev ihop med honom, och när han dumpade henne så ville hon inte ha honom tillbaka heller. Lär sig av sina misstag säger du? Denna vän som Kenza talar om har ju uppenbarligen inte lärt sig eftersom det har hänt tre gånger. Visst är det vännens eget val, men Kenza har ju heller inte försökt lägga sig i vad jag förstår. Hon är upprörd för att hon älskar sin vän, det är ju bara naturligt? Fler människor borde visa sådan omtanke.

Till Kenza: Hoppas att allt löser sig, både för dig men också framför allt för din vän. Kramar!

Reply
.

Varför fan tror alla att det handlar om tyra?? Det handlar uppenbarligen om Jay!

Kenzas svar: Det handlar varken om Tyra eller Jayson. Ni behöver inte spekulera i det, jag ville bara få lite tips för jag vet inte hur jag ska göra.

Reply
Jessica

Lär man sig inte 1,2,3 gången av sitt misstag så har jag svårt att tro att man lär sig den 4 gången, ruskan om människan de handlar om och se till att personen i fråga alltid har vänner runt sig tills hon/han glömt idioten som lyckas leka med hjärnan.

It´s a shity saturday

Reply
Modemix

Det är svårt. Jag har själv varit i den motsatta sitsen, alltså att jag har varit den som skyddat en skithög som behandlat mig illa och inte lyssnat på vad mina vänner försökt säga. Tyvärr finns det inte mycket man kan göra… :(

Reply
K

Men vad fan… Om du skriver ett sådant här inlägg är det väl klart som fan att folk spekulerar i vem det kan vara. Personligen skiter jag fullständigt i vem det är och är trött på bloggerskor som hela tiden ska säga A men inte B. Om du inte vill tala om vem det är så SKIT I ATT SÄGA NÅGOT ALLS… Bra tips och råd kan du väl få från din familj eller dina vänner, eller? Varför dela med dig av detta om du ändå inte talar om vem det är? Barnsligt!

Kenzas svar: Jag tänkte bara att det vore skönt att få lite råd från folk som varit i samma sits (och som inte tar någons parti). Kram!

Reply
T

Det finns inget du kan göra åt saken, man kan tjata hur mycket som helst och förklara för sin vän att killen är skit, men det ändrar inte något, låt henne göra sina egna misstag, för tro mig, hon Kommer lära sig utav dom. Det är en viktig del av livet. Även fast du vet att hon blir sårad, även fast du vet att hon kommer ha det riktigt jävla jobbigt, så måste du bara låta henne göra sina egna beslut. Förklara bara hur mycket du hatar att hon är med honom, så du iallafall har varnat henne.

Jag har själv varit med om det här. Förlorade nästan alla mina tjejkompisar. Dom varnade mig så himla många gånger för en kille jag var “tillsammans” med, men jag vägrade lyssna. Jag var hjärntvättad och kär. Tog ett år tills jag tillslut släppte allt. Det är Inte lätt att släppa taget bara sådär, speciellt när killen manipulerar en, och säger att alla vill förstöra och är svartsjuka.
Hoppas det här hjälpte lite iallafall…
Kram!

Reply
Maja

Åh, sådant kan göra en så jävla frustrerad! Gå fram och säg att han är en stor, bajsig bajskorv! och fis på honom!

Reply
ylva

Okej, det här handlar verkligen inte om det här inlägget men var är Mani (som är typ världens sötaste) när du reser, festar och jobbar? :)

Kenzas svar: När jag reser & drar ut med vännerna är han hos min familj! Annars är han alltid med mig, vart jag än går haha.

Reply
Kram

hey kenzie!
I’m sooo sorry to hear you’re feelin upset. I think every negative experience only strenghtens you in the long run. You’re such a beautiful spirit and a strong-minded girl that you’ll overcome ANYTHING. If the person that hurt you was someone you know, it’s only good to see his/her true personality. If it’s someone you don’t know, well…that person must have some serious problems with his own comfidence and propably is also jealous of you and your happiness!
All the best, be happy for the wonderful friends you seem to have in your life, great career, positive attitude towards life!
You’re amazing.
*BIG HUG* from Finland.

Reply
ella

Jag håller delvis med T däruppe ..

Men .. att aceeptera de är typ de enda man kan göra. Även ifall man tjatar och tjatar så hjälper de inte, folk följer sina egna vägar, dom skiter i vilka som står framför dom och hindrar de! De inte så att jag säger att personen du menar gör så, men dom vill göra de på sitt sätt, inte andras!

Det bästa DU kan göra är att finnas där för den personen, OVANSETT vad som har hänt. Prata inte så mycket om de som hänt, personen mår bara dåligt då, asså man kmr ingen vart med det. Just forget everything, and focus on the good things in your life, not the bad.

Reply
Erika

Det enda man kan göra är att vänta tills man känner att man måste ingripa.

Har du naturligt vågigt hår eller stylar du det?

Reply
ella

OMG MÄNNISKOR SLUTA VARA SÅ F*CKING TASKIGA MOT KENZA! om ngt hade hänt er/era nära, så skulle ni INTE skrivit om det i eran blogg, även ifall ni bara har 200 läsare, kenza har typ hundra tusen ngt ..

Reply
nas

ibland kan en person inte rå för att älska den personen som någon annan kan tycka är rent ut sagt en idiot! Man väljer tyvärr inte vem man blir kär i och vissa tjejer tappar sin självrespekt då de tror att de är galet kära och att dom inte kan tänka sig vara me någon annan än just den “idioten”. Som kompis kan man faktist inte göra så mycket, den enda som kan göra något är personen som är kär, hon måste själv inse att hur mycket hon än älskar den personen så behandlar han henne illa och hon förtjänar bättre och om man inte inser de själv så har man väl brist på självförtroende eller självkänsla. Det enda tips ja kan ge är att du snackar me din kompis, försöker berätta för henne hur bra hon är och hur mycket bättre hon kan få och att hon ödslar sin tid på denna idioten och om hon är smart så inser hon det men om inte så är hon ju inte dum. Man brukar ju säga “kärleken är blind” tro mig kenza, hon kommer göra det rätta förr eller senare. Du är en fin kompis som oroar dig så=) Men usch, män som är svin och behandlar fina tjejer illa finns de gott om..
kraaam

Reply
Claire

Kenza!
I understand why your not telling who it is.I wouldn’t too if I were in the same situation as you.
When I’m feeling down, i’d like to listen to Adele 21.
I don’t know if you like her music, but when I’m feeling bad I can always listen to that.
Two numbers I really like is someone like you and one and only.
If you don’t know Adele you can search for her on Youtube.
When I’m feeling down two days or one day, the next following days are so much better.
I hope you feel better soon!

Lots of love from Holland,

Claire

Reply
RiceManju

I pretty much used the translator, so forgive me if I’m completely wrong with the situation. So from what I’m getting is that a friend of yours got emotionally (or perhaps physically) hurt by someone/a guy? And they forgave the said person often only to get hit in the stomach again? I know this situation well from both personal as well as friendship experience.

As a friend caring deeply for a friend, there’s only so much you can do. The one thing you NEED to do is show how much you’re at their side at any given time despite their bad choice in men. As they say, you can lead someone to the river for water, but it’s up to them what they do next. Love, concern and care is what friends in such situations need. Guys worth shit come and go like last years denim skirt and stockings trend. However, you need to sit down with the said friend and ask them what their fear is if they leave this person. There’s always a reason behind bad choices, and you’ll never find it out unless you ask. Usually its a lack of confidence and the fear of not being worth anything for anyone else because this relationship never worked out. Know what I mean?

Anyway, I hope things work out!

Greets <3

Reply
RiceManju

(My bad. Browser closed down as I hit submit. Sorry for the double entry! )

I pretty much used the translator, so forgive me if I’m completely wrong with the situation. So from what I’m getting is that a friend of yours got emotionally (or perhaps physically) hurt by someone/a guy? And they forgave the said person often only to get hit in the stomach again? I know this situation well from both personal as well as friendship experience.

As a friend caring deeply for a friend, there’s only so much you can do. The one thing you NEED to do is show how much you’re at their side at any given time despite their bad choice in men. As they say, you can lead someone to the river for water, but it’s up to them what they do next. Love, concern and care is what friends in such situations need. Guys worth shit come and go like last years denim skirt and stockings trend. However, you need to sit down with the said friend and ask them what their fear is if they leave this person. There’s always a reason behind bad choices, and you’ll never find it out unless you ask. Usually its a lack of confidence and the fear of not being worth anything for anyone else because this relationship never worked out. Know what I mean?

Anyway, I hope things work out!

Greets <3

Kenzas svar: Thank you so much, now I understand this whole thing a little bit better. Thanks again!

Reply
Kate

Hej, i’m not from Sweden and not understand what do u mean… Terrible Google Translate.

It’s about Aleks and You? You are quarrel?
Answer please!

Kenzas anwer: No!

Reply
H

Ta hand om din vän! Om det har hänt det jag tror har hänt, så ta hand om din vän. OCH ÖRFILA SNUBBEN!

Reply
Frida

Det finns inget du kan göra. Din kompis liv, din kompis val. Tyvärr. Det enda Hon borde göra är att gå, och det enda Du borde göra är att se på. Men låta henne veta vad du tycker om situationen. Som din kompis borde orden förr eller senare gå in i huvudet på henne.
Btw. Du är så himla himla vacker, din blogg är så bra, dina kläder är så snygga och du verkar så härlig. haha, öser på med komplimanger. Varsågod :D

Kenzas svar: Tack Frida och alla andra för era råd! Det är svårt att tänka klart när man är så arg, men jag förstår nu vad jag måste göra. Kram!

Reply
Amanda

Håller med, varför ens dela med sig av sånt i bloggen om du ändå nekar till vem det handlar om.. Löjligt! Förövrigt så älskar jag din blogg! :-) Kram!

Kenzas svar: Min blogg är ingen reality show, utan här delar jag med mig av en liten del av MITT liv. MITT, inte mina vänners. Här var det inte meningen att sitta och skvallra om mina vänner för sånt är bara vidrigt, utan be om lite råd angående MITT problem. Kram!

Reply
maja

caremode ………. 3 % ….. downloading

Kenzas svar: ÅH vad fyndigt!! Den ska jag börja använda varje dag!

Reply
Pernilla

Been there, done that!
Du e INTE ensam!

Men jag lever efter detta;
What goes around, comes around.. Karma is a bitch! ;)

Kramar!

Reply
cissi

Varför lägger du upp sånt personligt inlägg, vi fattar ju att det handlar om någon nära vän till dig, tycker denna person att det är ok?
Du verkar ju vara sån bra vän, då är det väl uppenbart att du är vid hennes sida och stöttar henne oavsett omständigheterna. Hon är säkert redan ledsen, hon behöver inte ngn som kryddar till det ännu mer.

Reply
Lz

enligt egen erfarenhet finns det tyvärr inget du kan göra mer än att bara finnas där för din vän.. Annars finns det en risk att du förlorar den relation du har med din vän nu och det brukar inte va värt det.. Det är tyvärr han/hon som själv måste lära sig, du kan självklart ge tips och råd men inte mer..
Jag kan självklart ha fel och att eran relation är annan men jag tänkte bara berätta vad jag tror är bäst!
Du kommer göra det som är bäst, du är klok kenza :)

Reply
The Pink Fruit Loop

Hej Kenza,
(låter som början till ett brev till Bullen eller nått…) Jag har varit i din väns sits. Det var förra året, och pågick i nästan exakt ett år. Han kröp under skinnet på mig, manipulerade mig och lovade mig guld och gröna skogar ungefär (haha, är det så man säger?). Varje gång han sårade mig och jag hotade med att försvinna ur hans liv, lovade han att han skulle ändra sig. Sluta med sina lögner. Behöver jag nämna att han aldrig gjorde det…?

Allt medan min familj och vänner bara kunde se på. Alla skrek åt mig att sluta träffa honom. Tillslut ljög jag om det, undvek att berätta. Sa att jag skulle “träffa en kompis”. Många kvällar det året slutade gråtandes i min mammas famn, min systers knä eller under täcket hemma (jag var 23 år gammal *host*). Jag vet vilken smärta såna manipulerande svin kan orsaka en, och han fick inte bara tre chanser. Det blev fyra, som blev fem. Aldrig har jag mått så psykiskt och fysiskt dåligt över en KILLE, jag som alltid varit så självständig och säker?! Det var som att allting drogs ur mig. Han förstörde ett år av mitt liv, och jag är fortfarande väldigt känslomässigt “störd”.

Jag har väl inte direkt något råd att ge dig, eftersom jag var i den andra sitsen. Men stanna kvar. Visa att du fortfarande finns där, hur förbannad du än är. När alla sa åt mig att inte träffa honom mer fick det bara motsatt effekt, jag skulle ju minsann göra som jag själv ville och när han lockade med sina vackra ord och erbjudanden så ignorerade jag helt enkelt de andra. “De har fel”. Men det var jag som hade fel. Men tillslut fick jag nog. Det tog stopp. Han dubbelspelade mig och en annan tjej under hela året (ett av hans ex, som för övrigt valde att stanna trots att allting kom fram. Bloggar du vet, haha. Han var otrogen mot henne i deras tidigare förhållande men det vet hon inte) och när det gick upp för mig kände jag mig som den största idioten i hela världen. Han menade aldrig att sluta med det han höll på med, oavsett vad han sa. Han livnär sig på makt och sex, uppmärksamheten från det andra könet, och gör allt för det.

Än idag finns han under skinnet på mig. Vi har brutit all kontakt, men det är som att ärret aldrig riktigt vill läka. Jag påminns ständigt om honom, genom gemensamma händelser och kompisar, FB, skola. Vi bor i samma stad och det är ingen storstad precis. Vad som gör mig mest förbannad är hans skitsnack, och alla lögner han fortfarande drar omkring med. Hur han har vänt några gemensamma vänner mot mig. Men det är deras förlust. Mest tycker jag nog synd om henne, men kanske tar det ännu ett år för henne att fatta.

Hursomhelst. Tips och tips, men här fick du min historia iaf. Är det något han bevisade för mig så är det att riktiga svin förblir svin, deras lögner förblir lögner och deras löften kommer för alltid att vara tomma. Och att min familj och vänner är viktigare för mig än någon karl i världen. Älskar du din vän – stanna kvar! I längden är det det man uppskattar mest, hur mycket jag än skämdes för allt så stannade de som älskar mig kvar. Och det är jag så sjukt tacksam för!

Kram och lyckönskningar, tack för en bra blogg!
/The Pink Fruit Loop

Reply
Donjeta

Har läst din blogg i 3 år och det här är första gången jag kommenterar, känns spännande!

Vill säga att jag är väldigt insatt i det här ämnet och om det är något jag har lärt mig av att se mina vänner acceptera förnedring och kränking av killar, så är det att det finns INGET i praktiken du kan förändra. Det är synd att det är så. Det enda du kan göra är att finnas där för din vän. Var försiktig med vad du säger, för dagen efter när hon ångrar något val du bidragit att hon tagit är det du som kommer vara den “dåliga”, det är dig hon kommer bekylla. Det har varit många gånger jag försökt “talk some sense” till mina vänner, men det har aldrig fungerat. Allt man säger, vrider dom och vänder mot sin egen fördel. De greppar upp sånt de vill höra, och undviker att uppmärksamma det de inte vill höra. Snälla försök finnas där för din vän, men känn dig inte ledsen om du inte kan påverka. Ta vara om Aleks, och fortsätt vara den fanastika förebilden du är!

Jag beundrar verkligen dig.

Reply
jenny

Hej Kenza ! jag har en fråga, du är ju så bra på att matcha och så! Jag köpte ett par högklackade espandrillos idag i mörkt jeanstyg. Vad kan man använda till det?
kram <3

Reply
Alexandra

Usch! Sånt är så jobbigt. Hoppas att det löser sig. Din vän ska vara glad som har dig som bryr sig om henne iallafall! :)

Reply
Sanna

Det enda man kan göra är att finnas där. Säga vad man tycker och ge vännen den tid den behöver för att själv inse. Om jag inte missförstod så antar jag att det handlar om en vän som inte inser att killen inte är bra för henne. Har varit i samma situation. Jag öppnade min väns ögon med sanningen. Hon blev ju ledsen såklart, men hon visste ju att det jag sa var sant och att jag bara brydde mig om henne, och nu efter en tid har hon äntligen gått vidare och träffat någon som behandlar henne som den prinsessa hon är. Men visst är det svårt.

Reply
viktoria

Hej du!
Jag har varit i samma sits som din vän är och vet hur svårt det kan vara. Som vän ska du finnas vid hennes sida och bara vara med henne så mycket som hon vill så hon inte är ensam. För det känns helt tomt och så fort man är ensam så tänker man på det som hänt. Be henne skriva ner det positiva med honom och det negativa och kolla på det och tänk efter, man kan hitta tuusen killar därute som inte har det negativa som just den killen hade. Berätta för henne vad du tycker och vad du skulle gjort om du va hon och säg sedan till henne att de är upp till henne vad hon gör men att du alltid finns för henne även om hon skulle ta fel väg. Kram!

Reply
Mire

Det verkar handla om dig & först vill jag säga ta det
lugnt för när man är arg så kan man inte tänka klart!

– Sen hoppas jag att allting löser sig, men om det inte
är dig det handlar om så får du låta personen ta “gubbben”
för hon kommer iallafall till slut att inse att han inte
är värd henne. Det är bättre att bli sårad en gång till än
att gå runt och tänka “oh, jag borde ha gett honom en
chans till m.m.”

Reply
Anna

Man skäms ju nästan när man läser vissa kommentarer… vilka människor det finns!
Jättetråkigt det här med Tyra, men den enda du kan göra som kompis är tyvärr att finnas där – vara axeln hon kan gråta på liksom.
Bra tjejer som henne förtjänar bättre!

Reply
sofia

som andra skrivit så är det enda du kan göra att tala om för din vän om hur du känner för situationen och att du bryr dig om han/henne.
Vissa personer vet inte hur de ska bete sig. Personen som varit elak mot din vän har uppenbarligen ingen respekt för människor. Tyvärr finns det såna skitstövlar överallt, och det känns hemskt att behöva säga att man måste acceptera det… för det suger. Det pågår ungefär samma sak i mitt liv just nu.
Jag förstår din frustration. Hoppas det löser sig Kenza.
Du är bäst!
Kram.

Reply
emelie

herregud kenza, jag känner exakt exakt samma just nu! skrev ett skitargt blogginlägg igår, men när jag hade uppdaterat var det nåt töntigt samvete i mig som gjorde att jag raderade hälften. inget personligt skrivet, men jag ville väl verka lite gladare bara haha. nu funderar jag på att skriva om hela skiten och verkligen få ur mig ilskan. varje ord du skriver stämmer in.

Reply
Elena

Om han sårade Tyra är det lika bra , att de gjorde slut. Massor med kramar och styrka till Tyra!

Reply
T.T.

Om hon inte lyssnar fastän du har pratat med henne, så är det bara att låta det vara, gå vidare och vänta, hur arg du än är. Jag förstår exaxt hur du känner dig! Det är jobbigt och jävligt irriterande att se ens vän blir dåligt behandlad av manipulerande idioter, utan att de står upp för sig själva och lämnar personen. Det är ännu jobbigare när ens vänner inte fattar att personen inte vill något annat än att utnyttja dem!
Jag tror att hon känner sig ensam och vill ha en kille, och väljer därför att ta den “första bästa”. Hon skiter totalt i hur han är, bara hon har en kille. Det kanske inte är fallet, men jag känner igen det då jag själv har vänner som råkat ut för samma sak.

Tjata inte för mycket på henne, då kan hon missta det för avundsjuka, fast du bara vill hennes bästa. Vänta och se vad som händer. Har du pratat med henne och visat att du är vid hennes sida så har du gjort ditt. Nu är det hennes uppgift att lära sig av sina misstag och inse att hon lär känna fel personer, personer som bara är ute efter att behandla henne som skit! =)

P.S. Älskar din blogg! Strunta i alla dryga kommentarer! :\

Reply
Julia

Kenza!! Har egentligen inga råd, du har all rätt att vara arg, men du kan heller inte lägga dig i tycker jag.. Var där för din vän, och lyssna på Timbuktus nya låt “Resten Av Ditt Liv”. BÄSTA ARGLÅTEN!!!
Kramar från Malmö

Reply
En tjej

När en av mina bästa vänner berättade att hon började dejta en kille, och även berättade vad han var för slags person, så gav jag rådet åt henne att inte fortsätta träffa honom. Det var en kriminell kille som gojrde väldigt många dåliga och farliga saker. Min vän började träffa denne ändå, och snart blev saker och ting väldigt dåligt för henne. Jag försökte stötta och hon sa att hon kulle lämna, men dagen efter ringde hon glatt och berättade att hon var påväg hem till honom “till sin gullegris och deras gulliga hem”. Det pågick imånader och hon ringde mig och grät ut nästan varje dag, jag förstod inte hur hon kunde stanna och sa det till henne, men hon lyssnade inte. Tillslut så sa jag till min vän att jag inte ivlle höra mer om denne kille. De var tillsammans i över 2 år och det var skit HELA tiden. De gjorde slut nångång men blev snabbt tillsammans igen. Jag ställde upp så sjukt mycket för min vän, men fick bara skit tillbaka och tillslut så slutade jag bry mig. Jag slutade prata med tjejen då jag inte orkade längre. Tillslut insåg hon själv vad hon höll på med och gjorde slut. Jag tror att , i slutändan så finns det inget du kan göra ,hon måste inse allt själv =/

Reply
Kicki

Känns som att du är i samma situation som min bästa vän var i när jag höll på att pendla fram och tillbaks och blev sårad av samma kille flera gånger. Har äntligen fått lite vett i skallen efter allt så nu är min bästa vän skitglad över att jag fullständigt skiter i “bajspåsen”.
Förr eller senare kommer din vän inse (om hon nu blir sårad igen, kanske blir bättre?) att hon förtjänar något mycket bättre än att bli sårad, vilket jag gjorde!
Hoppas allt löser sig bara! :D

Reply
H

Det bästa du kan göra, är att bara finnas där trots att du hatar din väns beslut. Jag var också tillsammans med ett rent ut sagt svin, som bara tryckte ner mig och manipluerade och på något sätt alltid lyckades få mig på fall. Min bästa vän höll på att bli galen, hon hatade honom och hon hatade mitt beslut. Under en period ville hon inte ens höra mig prata om honom, och det var den värsta perioden i mitt liv. DU vet när man är blind, kär och ser inte längre, så vill man dela med sig av det och när man vet att ens närmaste vän inte gillar det vill man inte ens prata om det. Hon fanns inte där, när jag som mest behövde henne just den sekunden, och det ångrar hon djupt, för att man kan inte tvinga någon till något.Hon var sur, precis som du är, för att för dig är allt så uppenbart, du ser vilket as han är, men det gör inte hon. Du ska säga hur du ser på det hela, vad du tycker och sedan får du låta din vän avgöra allt. Hon kommer se det du ser idag och skratta åt det en vacker dag. Allt du kan göra är att finnas där, trots att du inte gillar hennes beslut!

Det kommer bli bättre, och du är grymt vacker och jag önskar dig och din pojkvän all lycka!

Reply
Patrycja

I really like this photo, haha! And your blog – yesterday I readed so much your posts. Hugs, Patrycja :)

PS. Is Darin really a nice man? ;p

Reply
Elin

Det hjälper tyvärr oftast inte att bli arg i sådana situationer, men det är fruktansvärt frustrerande, jag VET! Har stått på båda sidor och ingen sida är lätt att hantera.. Man får försöka hjälpa den andra att inse, och man får också acceptera själv att ibland kan det ta tid! Hoppas det löser sig henne! Kram till er

Reply
Nasra

Upp och ner är lika långt men inte lika lätt Kenza..
Vi finns för dig 24/7. Love U

Reply
Nasra

Upp och ner är lika långt men inte lika lätt Kenza.. Vi finns för dig 24/7. Love u :) <3

Reply
tess

åh vad irriterad jag blir på folks kommentarer som t.ex “jag hatar när bloggerskor skriver A men inte B”, bla bla
det är hennes blogg och hon skriver vad hon vill och hon ska ju fan i mig få skriva av sig och be om råd, speciellt när inte ens hela situationen handlar om henne, när det handlar om en vän, tror ni själva då att hon säger vad det är om?
skulle ni gjort det mot eran vän?
nej precis. o ni andra som “inte bryr er” varför kommenterar ni då?
och även om det är någon av alternativen ni säger så skulle hon ju ändå inte säga vem det är.
vill hon göra det skulle hon ju gjort det i inlägget eller något sådant?

till kenza- du kan ju inte direkt göra något tyvärr eftersom det är din kompis val. men du kan alltid prata med henne/han om vad du tycker och säga att du inte vill att han/hon ska bli sårad. tyvärr är inte jag så bra på att veta vad man ska göra i sådana lägen, har ju inte upplevt det, men jag skulle snacka med han/hon och säga som jag tycker, fast på ett bra sätt.

lycka till och hoppas allt blir bra, KRAM !

Reply
Shillan

im sensing a break-up of some sort? kanske inte. det gör inget gumms. just be there. när en bajspåse visar sig, öppnas dörren för en ängel. <3

Reply
Louise Mode Inspiration Livsstil

Om det handlar om en vän som väljer fel kille och det händer precis framför dina ögon men det inte finns mycket du kan göra, då är du inte den enda!! :( min bästa kompis har blivit tillsammans med en kille om och om igen nu, ca 5 ggr, och jag har sagt till henne vilket jävla svin han är och att hon förtjänst någon sjukt mycket bättre, han var liksom otrogen och allt möjligt gång på gång.. Nu har hon äntligen gjort slut med honom, men jag fruktar ändå att hon kommer gå tillbaka till honom, det är en otroligt hemskt känsla ! <3

Reply
Amelia

Hej hej vännen!
TRåkigt med probelm!! Och att du är så arg! :/
Jag tror att det enda du kan göra är att vara på din kompis sida.
Låta henne göra sina egna misstag.
Jag menar inte att du ska vara taskig mot henne eller så.
Bara låta henne göra sina egna fel i sitt eget liv men alltid finnas där som hennes vän! :D
Puss o kram på dig!

Reply
sanna

hur ska man kunna ge råd om man inte har en aning om vad det handlar om hade du tänkt? jag ger gärna råd om relationproblem då jag har varit med om en del men just nu vet man ju inte ens om det är det som gäller.

Reply
johanna

känner detsamma! fast vet inte om man kan kalla mig arg men finns det något bra ord för när man ligger hemma och är sjuk när ALLA ens vänner och pojkvännen är ute på festival ! sitter och svär och tycker synd om mig…

Reply
Felicia

Alltså för det första. Står det någonstans i texten att det handlar om Tyra? NEJ. Så sluta anta att det är om henne.

För det andra. Vem fan påstår att Kenza inte får skriva om det i SIN blogg? Inte någonstans skriver hon vem det handlar om, utan hon berättar om ett problem ur HENNES perspektiv. Varför skulle inte det vara okej? Hon gör det uppenbarligen för att hon är ledsen och vill kunna hjälpa en vän, och vänder sig till sina läsare för hjälp!

Och till sist, för det tredje. Det ända “rätta” du egentligen kan göra i den här situationen är att berätta för din vän vad du tycker. Att säga att snubben/bruden är hemsk funkar inte, det blir oftast värre då.
Sedan finns det tyvär inte mycket mer att göra än att vänta. Ifall hon/han blir sårad så fine, det händer ju tyvär alltid någon gång. En äkta vän vet att du fanns där under tiden och som sa vad du tyckte, och att du stannade kvar även fast du inte tyckte om personens partner.
Det är ju girl power som in i helvete.
Hoppas det löser sig Kenza, du verkar vara en drömvän! :)

Reply
dzana

kenza, du kanske redan vet vad du ska göra och hur du borde bete dig men det är värt ett försök att hjälpa..
jag har själv både varit vännen som blev arg och den som blev sårad om och om igen av samma person. nu i eftertanke hade jag velat ha en vän som inte behövde säga hur han var och vad han gjorde, det hade ändå inte ändrat min bild av honom , för i mina ögon var han lika högt älskad och dyrkad som en gud. din vän vet väl vad ni andra tycker om honom och om deras förhållande och ni kommer bara göra det värre om ni väljer att ta avstånd eller bli arga, det kommer ovanpå allt att svida i slutändan när/om hon blir sårad. det är något personligt som måste ske innan hon slutar. det är hennes egen gräns som han måste gå över för att hon ska få nog och ge upp , inte er som säkert blev överstigen första gången. finns där för henne/honom även om det gör ont, för att hon lider mer. ta de lugnt, allt kommer att ordna sig, förr eller senare.
jag skrev det som att det är en tjej det handlar om men det kan lika gärna vara en kille.
ta hand om dig och dina nära, kram!

Reply
Nathalie

KENZA FRÅGADE OM RÅD, DOM SOM INTE HAR NÅGRA OCH SKRIVER PATETISKA GREJER, SNÄLLA SKRIV INTE!!! VILKET FOLK DET FINNS, HELT OTROLIGT.

Jag känner verkligen igen mig i det du skriver, och det handlade också om en kompis, det enda man kan göra är att säga vad man själv tycker så hon vet att du bryr dig men mer kan man tyvärr inte göra. Kram

Reply
lexi

Lärt mig att man aldrig ska lägga sig i, man ska absolut säga vad man tycker. Men som en äkta vän så ska man stötta ens vän i vilket val dom än gör. Även om det kan göra ont (och det inte skadar dem fysiskt) så kommer de i slutändan ändå göra det valet dem vill. Har förlorat vänne rgenom att verkligen dunka deras huvud i väggen för o försöka få dem o fatta, men i slutändan gör de som de vill ändå. Och de ska de ändå göra eftersom det är deras val och de som måste leva med det. Sedan om man är trött på att trösta personen så kan man ju säga tt tyvärr känne rjag inte för o lysnna på detta men vi kan va vänner ändå.

Det är vad jag lärt mig utav det iaf :) Sen ifall du verkligen inte kan titta på det så får du ju göra ett val, men man kan aldrig få en person att ändra sig, de måste göra vad de vill själva. Även om du kan tycka det är fel val..

Kram :)

Reply
Katta

Åh, allt man kan göra är att finnas för kompisar! Behöver hon/han prata, så ska du bara finnas där och prata med den. Allt kommer att bli bra Kenza, ni klarar det tillsammans! KRAM!

Reply
Victoria

Jag tror det kan vara bra att hjälpa vännen att få upp ögonen för konkreta saker. Ofta är man blind när man är kär, tyvärr. Jag hade en kille som inte behandlade mig helt bra, jag växte inte direkt av att vara tillsammasn med honom, sjönk ihop mer. Detta såg mina vänner, speciellt när de umgicks med mig och honom samtidigt.
Det satte spår i mig när de påpekade konkreta saker som han sa eller gjorde som tryckte ner mig, saker som jag inte tänkt på men som faktiskt jag kände gjorde ont längst in i hjärtat, de träffade alltid nån liten öm nerv. Mina vänner känner ju mig.
Jag ville ju inte lyssna på dem, jag älskade honom, älskar honom fortfarande även om vi inte är tillsammans längre just för att det inte var bra.
Men om inte de varit där och öppnat mina motvilliga ögon hade jag nog fortfarande varit tillsammans med honom, så småningom gift mig med honom, och aldrig nånsin blommat ut till mitt fulla jag.

Jag gjorde valet själv, efter två år, men de hjälpte mig att se. Hade de sagt “han är svinig, gör slut” hade jag aldrig nånsin lyssnat och inte förstått vad de menade. Men istället var de där när han gjorde något nedvärderande och de sa det till mig:

“Du, jag blir orolig när han gör så. Bestämmer han alltid över dig på det här sättet? Visa vad du går för victoria, du är självsäkrare än såhär”

Reply
alexandra

vet exakt hur du känner! de enda du kan göra är att försöka stötta den personen så gott det går. Vi kan tyvär inte tvinga våra nära och kära att gör rätt val :( Men som sagt, stötta personen så gott du kan!

Reply
charlotta

hej, nu har så många kommenterat så jag vet inte om du behöver fler råd men jag skriver ändå ;) Precis som så många andra sagt är det bästa du kan göra att bara finnas vid din väns sida! Försök göra roliga saker med henne och visa att det finns så mycket annat i livet som är viktigare än skithögen och att det finns många andra (typ vänner, familj och så) som älskar henne jättemycket! det var vad jag behövde när jag befann mig i den situationen :)
Kram, tack för en jättebra blogg!

Reply
Dixi Wonderland

När jag gick i högstadiet (fyller 21 i år så de var några år sedan) så blev min bästa vän tillsammans med ett riktigt as. Han var kanske inte direkt ett as mot henne rätt ut men han var extremt elak mot mig. Detta är kanske inte ens samma situation men när dom gjorde slut efter ca 7 månader och jag hade fått stå ut med att bli kallad de mest elaka ord man kan tänka sig så sa jag till henne “Jag älskar dig men jag vill inte vara med dig om du blir tillsammans med honom igen, jag vill inte höra något som handlar om honom, men jag finns här för dig när de tar slut igen”.

Det är ju väldigt tufft att höra något sådant men jag vill inte att hon skulle välja mellan oss så jag gjorde valet åt henne. Nu blev hon aldrig tillsammans med denna killen igen thank god.

Men det är väldigt jobbigt att se en person upprepa samma misstag gång efter gång och aldrig lära sig. Hade jag varit du så hade jag sagt att jag inte orkade mer. Menar inte att du ska säga upp kontakten med henne men säg att du inte vill höra om deras problem eller om honom överhuvudtaget.
Få lite tips från Sex and the city när Carry springer tillbaka till Big hela tiden ;)

Reply
vart där

jag har varit i din väns situation och det bästa du kan göra är att ALLTID finnas vid hennes sida. Mina vänner talade om vilken idiot killen jag umgicks med var. Jag uppskattade allt dom sa och såg dem som ännu bättre vänner pga. det, som att dom verkligen brydde sig. Tyvärr var jag blind och kär och lyssnade inte men i det långa loppet har allt som sagts lett till att jag tillslut dumpade killen efter ca 2 år (fram och tillbaba, där vi var tillsammans totalt kanske.. ja max 1 år). När jag valde att fortsätta umgås med killen trots det dom sagt så kände dom att jag sket i vad dom sa och att jag valde honom framför dom vilket inte alls var fallet, allt dom sa betöd mer än det han sa även om jag inte agerade precis som dom tyckte men det dom kanske inte tänkte på var att jag inte heller agerade precis som han tyckte utan som JAG tyckte var rätt. Sen att det inte var det är ju en annan femma.. Men dom såg ju allt mycket klarare för för dom var inga känslor inblandade. Jag har heller aldrig valt killen framför mina vänner. Jag ville ha båda sidor i mitt liv. Mina vänner har alltid betytt mest för mig men bara för det behöver jag inte lyda efter allt dom säger. I alla fall det blev aldrig detsamma mellan mig och mina vänner igen tyvärr. Men det var nog ganska många missförstånd mellan oss också. Hela situationen var lite svårare då min bästa kompis var tillsammans med min pojkväns bästa kompis så ibland umgicks mina vänner med min pojkvän som dom tyckte var en sån idiot i stället för att umgås med mig vilket jag hade väldigt svårt att förstå. Länge trodde jag att det inte var jag som dög längre, att jag inte var bra nog för dom då jag gjorde valet att umgås med honom. Det jag verkligen hade behövt hade varit att dom bjöd med mig mer. Att dom sagt nu hittar vi på det här till helgen, visst ska du med typ.. Å visade tydligt att dom ville fortsätta umgås med mig för pga. min osäkerhet på det så hörde jag också av mig mindre till dom vilket ledde till att dom trodde att jag valde bort dom för honom å ja det var en enda soppa.. Finns alltid där för din vän även om hon kanske försummar dig lite. Det är inte för att hon inte bryr sig om dig utan för att hon ser dig som en riktig vän som alltid kommer finnas vid hennes sida och just nu mår hon antagligen väldigt dåligt och handskas mycket med det vilket leder till att hon glömmer bort att ta hand om sina vänner.. så var det i alla fall för mig.

Och man blir väldigt liten och osäker när man är i en relation där killen fullkomligt leker med ens känslor.. Jag var inte van med att någon kunde ljuga en rätt upp i ansiktet då man redan sitter där helt förstörd. som jag skrev.. jag trodde inte jag dög för mina vänner längre.. trots att dom sa att dom tyckte han var en idiot.. det gick inte ihop för mig att dom ändå umgicks med han å inte med mig. Jag såg inte situationen runt om. Jag såg inte klart. Idag vet jag bättre! Det kommer en dag då din vän gör det också även om det känns hopplöst att hon ska bli sårad en gång till. Jag var också tvungen bli det några gånger innan jag fattade att bättre än så här blir det inte med den här killen..

Reply
Joella

Jag är också väldigt beskyddande av mina vänner och kan reagera starkt när de blir orättvist behandlade eller gör dåliga val. Det är bra att du säger rakt ut vad du tycker om killen, att din vän förtjänar bättre osv. Men tror att man i slutändan måste leva med sin egen frustration och inse att det är HENNES liv, hon får leva med sin val vare sig det är bra eller dåligt. Det går inte att kontrollera en annan människas liv, även om man önskar att man kunde det för att skydda den mot allt ont. Huvudsaken är att du är ärlig om vad du tycker men att du alltid finns där no matter what.

Reply
Karin

När det gäller män, så kan ens klokaste vänner (tyvärr) förvandlas till mjäkiga mähän, som man inte alls känner igen. De lyssnar inte på en, och blir mest bara arga. Jag vet inte, då jag var yngre skulle jag nog genast rusat iväg och berätta om t ex en killes otrohet, men nu skulle jag nog tänka efter två gånger. Uttrycket “kill the messenger” stämmer ganska bra. Dessa stackars vänner måste komma till insikt själva. Ibland hjälper det inte hur mycket man vill hjälpa någon. De lyssnar inte ändå. Tyvärr:(

Reply
RONNIE (skoja, jag heter Räkan men e kär i en ronnie)

JAG E ASPIIFFIG! tänkte bara meddela det! jag heter Räkan Matteboy på fejzan ADDA MIG! vi ska lätt festa i HBG (helsingalongborgen), du kommer att ha en fet natt! då menar jag FET med kebab, vitlöks-sås och FETT med beasås! jag älskar DEEEEEET!!!!!!!
jag har inte så många vänner (jag förstår inte varför jag e en JÄTTE VOOOOOL tjaj (mitt egna ord för cool, hihi) men vem behöver det när man kan ta till flarran!
Dagens tips från Räkan Matteboy: detta är JÄTTE fiffigt! om du har menz och inte kan ha rajtantajtan med mannelimannen kan du säga ‘duuu, jag har sylt i muttan, så du får köra i pruttan!’ kör alltid med det! nu ska jag slida upp till butiken och köpa bärs, bärs, bärs till filmkvällen TOTAL FF!!!! älskar sean connery.

p.s gillar slirren pa snorren pa DAAAARIN i bilden! myyyyyyyyys!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*