• header

Hjälp barnen i Östafrika!

Jag är stolt världsförälder hos Unicef sedan flera år tillbaka, detta innebär att jag varje månad skänker en summa pengar till behövande. Men ibland räcker inte riktigt det, ibland slår det till en fruktansvärd katastrof och då behövs det lite extra hjälp. Ni alla vet redan om att länderna i Afrikas horn har drabbats av en svår svältkatastrof där miljontals människor riskerar att dö. Och som alltid är barnen värst drabbade. De behöver våran hjälp!

Smsa LIV till 72900 för att skänka 50 kronor. Ni kan även skänka en valfri summa HÄR. Några exempel på vad våra pengar kan användas till: 360 kronor räcker till 1350 påsar näringspulver med livsviktiga vitaminer och mineraler som kan hjälpa de undernärda barnen att överleva och växa. 540 kronor räcker till 150 påsar näringsrik jordnötskräm som kan rädda livet på ett undernärt barn. 1160 räcker till 2000 påsar vätskeersättning som snabbt botar uttorkning.

Anledningen till varför jag skriver detta är för att jag hoppas att jag kan påverka åtminstone en enda av mina 150 000 läsare jag har varje dag. Någon som kanske ännu inte skänkt en slant till de fina barnen i afrika. Nu tar vi och räddar lite liv!!!

Bloggbanner afrikas horn 230 230

132 Comments

Elina

Smart skrivet! Ska också snart skänka pengar i månaden tror jag, även till WFF.
Kram på dig Kenza

Reply
Yanmay

Hej Kenza!
Jag är en av dina läsare som du har påverkat. Jag skänkte precis lite pengar till barnen i afrika. Och jag hoppas att det kommer hjälpa.

Reply
Erica

Alltså du är såå himla snäll kenza som hjälper behövande barn!! Du är verkligen en bra förebild!! :DD LOVE YOU KENZA!!! ♥♥♥

Reply
MICHAELA VERITAS

Usch, ge mig inte dåligt samvete nu, fattig sjukskriven som man är… =/

Kram
Michaela Veritas

KOLLA MIN BLOGG, SNYGGASTE BLONDINEN I STAN OM JAG FÅR SÄGA DET SJÄLV!! ;) KOLLA MINA HETA BILDER OCH LÄS MINA DJUPA TANKAR OCH FUNDERINGAR SAMT MYCKET MER!! JAG ÄR EN TJEJ MED SKINN PÅ NÄSAN MEN MED BÅDA FÖTTERNA PÅ JORDEN! JAG LOVAR ER, NI KOMMER INTE BLI BESVIKNA

Reply
öberg

jag tycker det är sååå hemskt! jag och mina kompisar går runt i våra kvarter och samlar in burkar som vi sedan pantar, och skickar in pantpengarna till “läkare utan gränser”. på så sätt hjälper vi till. det finns en annan tjej som säljer bullar som sedan går till afrika. det finns massor utav sätt att hjälpa till på, bara man har driv och viljan så går det. :)

Reply
sara

tack för att du hjälper alla dom här barnen, när ja blir stor så kommer jag också att göra de!!

Reply
Lx

Bra att du skriver om detta Kenza! Jag skänkte nu 50 kronor till (jag har skänkt pengar förut också) tack vare dig :-)

Reply
Lisa

Jag har ett fadderbarn i indonesien som heter Odilia. Jag har haft henne i 5 år snart! :) Ger 200 kr i månaden!

Reply
Lena

Fint av dej måste jag säga.
Jag har själv 2 fadderbarn sedan många år tillbaka.
Klart man vill göra något så jag ger en liten hjälp iaf.

Titta gärna in på mina unika tuffa väskor ;-)

ln–design.blogspot.com

/Lena

Reply
FILIPPA

jag är bara 15 men bloggare för varenda unge, bor i Borås men under galan fick jag gratisbiljetter och tog mig upp till stockholm för att se galan och man förstår verkligen hur fattigt och hemskt barnen har det! helt sjukt!

Reply
Ebba

Det är så hemskt, därför att vi som har pengar kan ju hjälpa. Varje liten slant räknas och så finns det människor som inte ens vill ge en tia, för att dom förlorar på det..? Det är så dumt! Egentligen så förlorar vi inget, vi tjänar liv!

Reply
Emmas Artwork

Alltså, det finns ju många familjer i världen som har det bra ekonmiskt. Tänk om alla kunde ha ett fadderbarn i något av de svårt drabbade länderna, tänk hur mycket bättre det skulle kunna bli då?

Hugs!

Reply
Alice

Det är verkligen bra att du engagerar dig, för de flesta bryr sig inte! Men det har redan varit svält i en månad…

Reply
Lisa

Hej kenza! Ja visst är det rikta svårt det som händer i Afrikas horn! Tycker att det är kanonbra att du uppmanar dina läsare att skänka pengar dit! Jag skänkte själv 100 kr förra veckan och jag är bara 15 år så jag har inte direkt någon inkomst förutom månadspengen från mamma o pappa och tycker att folk kan tänka som jag gjorde att i stället för att små handla massa skitsaker i affären som man har användning för 1 gång och sen bara ligger och skräpar skänka pengarna till Afrikas horn där dom VERKLIGEN kommer till nytta!

Reply
Malin

Jag har redan skänkt så mycket som jag kan, men jag hoppas att du inspirerar andra att skänka :) 50:- klarar verkligen ALLA att skänka!

Reply
v

Jag slänger självklart iväg ett sms! Jag gillar verkligen att du vidarebefordrar det där, för det är så viktigt just nu.

Reply
Emilia B

Tycker det var jätte fint gjort av dig, och nu har jag skänkt pengar! Hoppas du lyckas beröra ALLA dina läsare!

Reply
tina

hur mycket av de summan vi skickar gå till de? Ja de undrar man… Bara svenskar skickar miljarder till fattiga barnen bort se från andra EU länder. Tänk om de kunde få all pengar människor skänker skulle svältkatastrofer finnas i fattiga länder än idag? nej självklart inte!

Reply
Sandra

Riktigt bra jobbat! Jag skänker varje månad och gav lite extra både igår och idag! Sjukt bra inlägg! Tummen upp för Kenza!

Reply
Ana-Maria Malesic

Varför ska man ge pengar till Unicef när dom tar mer pengar till sig själva än till barnen i Afrika? Skänk istället till en fond som inte lägger pengar på sin reklam som Unicef gör .. Det är i alla fall vad jag hört!

Reply
Louisa

Jag är en aktiv läsare och Du har påverkat mig :) Pengar, pengar till Unicef! :)

Tillsammans räddar vi Liv!

Reply
Ana-Maria Malesic

Sedan vill jag inte att folk ska hoppa på mig om ni tog åt er, jag menade inget illa! En vän till mig sa att alla pengar inte går till barnen i Afrika eller vad man nu ger pengar till. Så hoppa inte på mig, jag kanske har fel?

Reply
Kaltriina

Hejsan Kenza, du kanske inte läser detta men ditt inlägg berörde mig verkligen.. Jag kollade min mobil och jag såg att jag hade tillräckligt med pengar för att skicka ett sms till 72900. Du är en förebild som verkligen kommer komma långt i livet. Grym tjej! Jag skrev ett inlägg om dig precis:
http://kaltriinas.myshowroom.se/kenza-a-truly-inspiration/
Du behöver inte se vad jag har skrivit, men tack igen Kenza! Du är B Ä S T!!

Reply
Ellen J

Att skänka 50 kr har alla råd att göra, barnen behöver det verkligen. Man kanske kan hoppa över en “lördagsgodis” kväll eller ölen efter jobbet samtidigt som man tar hand om sin hälsa.

Reply
Malin

Jag har skänkt typ alla pengar jag äger *stolt* Både till Unicef och Läkare utan gränser som jag stöttar.

Reply
en läsare

jag är en tjej som är från Somalia och jag skänker alltid pengar till mitt hemland för att mina släktingar har det jätte svårtt och det är väldigt gulligt av dig att du också hjälper till :)

Reply
N.

Jag har tänkt skänka sen jag läste om Afrikas horn, men varit alldeles för lat och “upptagen”. Du fick mig precis att ändra på det!

Reply
anja

åh vad glad jag blev kenza när jag såg det här, hörde “reklamen” på radion men hann inte uppfatta numret och kunde då inte skicka iväg ett sms, men nu så fixade du ju det åt mig. jag vill också säga att du är en sådan bra människa som många ser upp till och genom det lilla inlägg du gjorde så har du säkert räddat så många liv. tack! :)

Reply
Ellie

Vad hände med dom där 407 miljoner kronorna som Sverige skickat? Jag skulle kunna bygga ett nytt land med dom pengarna, vad har dom tagit vägen?

Reply
Amanda Axelsson

Jag har skänkt 50 kronor, sen skänkte jag 100 kronor till läkare utan gränser igår!
Det smärtar någon fruktansvärt i hjärtat av att se alla bilder på de stackars barnen, så personligen tycker jag att har man en ynka 50-lapp över då kan man gott & väl skänka det till ett bra ändamål!
Kram på dig kenza!

Reply
Anna

Självklart skänker jag 50 kr till UNICEFs katastrofarbete!Nu har jag skickat ett sms, alla kan vi bidra med något! :)

Reply
Louise

Bra att du paminner oss! Det ar sa latt att tanka “klart jag ska bidra, gor det lite senare…”. Skippar de sista drinkarna pa lordag och skankte just ett par hundringar

Reply
Parole

Skänkte pengar nu!! Vad bra att du påminner alla där ute att skänka pengar till de som nu har råkat ut för en sådan stor och hemsk katastrof, tack vare våra pengar kan vi rädda livet på så många familjer!!

Reply
G

Gud vad bra att du skriver om detta!!! :D Hoppas att det inspirerar fler att bry sig :)

Hemskt är det som händer där nere :'(

Reply
Ewa -mamma till snart 2

Guld värt kenza. Detta är en av anledningarna till varför jag alltid läser din blogg. Du är smart, hjälper med det du kan, har ett hjärta av guld, fötterna på jorden o delar med dig av alla dina otroligt snygga outfits :) tack för en inspirerande blogg o välkommen upp till Norrland sen ;)

Reply
Karin

Ett bra initiativ Kenza, jag har sms:at in lite pengar till Läkare utan gränser. Alla kan göra något!

Reply
Emma

Ja du som har gott om pengar kan ju sitta och skriva sådant. Tänk på oss som är fattiga.

Reply
Emma

Hejsan, är 13 och de flesta i min ålder bryr sig inte alls om sånt här! Men nu har jag skickat 2 sms, känns bra att hjälpa folk! ;)

Reply
h

Tycker det är jättebra att du skriver detta inlägget, jag lovar att många av dina läsare kommer skänka pengar – tack vare dig! själv skänkte jag 1000 kronor förra veckan :)

Reply
ELLEN

Vad kul att du också är det :D Jag är också det och försöker sprida budskapet, inte lika lätt för mig som e en plutt bloggerska haha! Skönt att du kör på samma eftersom många läser din blogg! :D ! Det gillas!

Reply
Madeleine

Sms precis ivägskickat.. 50 kr är ju i princip ingenting för mig även om jag inte har det så bra ekonomiskt, men för dem är det ju så himla mycket mer. :)

Reply
hh

Gud vad få kommentarer?! Man borde tycka att fler (dvs mer än 30-40 pers av dina 150 000 läsare) bryr sig. Men sanningen är att fler bryr sig om vad för kläder du har på dig, uppenbarligen.

Reply
Sara

Bra sak att ta upp :) Men hur mkt av pengarna får barnen och hur mkt får den man skänker till?(asså dem som jobbar med att få in pengar o skänka dem vidare)

Reply
Linda

@Alan: Så brukar snåla människor motivera sig när de väljer att inte skänka pengar. För den ringa summa kan det faktiskt vara värt att chansa och skänka en slant.

Tack, Kenza – vi har skänkt till Läkare utan gränser.

/Linda

Reply
ob

Tack för att du hjälper till att bidra till att fler tänker med större hjärta. Självklart har jag skänt pengar och är från och med nu månadsgivare!

Reply
Madde

Tack Kenza för det här inlägget, jag skickade precis iväg ett sms! Känns så bra :D Ska sprida det här till andra jag känner, det behövs inte mycket för att hjälpa.

KRAM! <3

Reply
Lina

Kunde skänkt dem lite preventivmedel också! Att man skaffar ungar när det är såhär är för mig en gåta! Med preventivmedel skulle de inte bli så överbefolkade heller!!

Reply
Nathalie

Till Emma! DET VAR VÄL EN JÄVLA ONÖDIG KOMMENTAR, TROR JU KNAPPAST DU ÄR SÅ FATTIG SOM DOM BARNEN. HUR KAN DU LEVA MED DIG SJÄLV NÄR DU SKRIVER EN SÅN KOMMENTAR? EGOIST!

Reply
josefin

50kr skänkta via UNICEF! Har även skänkt 150kr via Läakre utan gränser innan. Känns bra att hjälpa! Och ALLA kan hjälpa. efter egen förmåga! ALLA har råd att skänka 20kr!!

Reply
Sara

skänkte :) tänkte göra det innann men bra att du påminner!
:) superbra inlägg kenza

Reply
Emma

Jag vill bara säga att du är en sån bra förebild! Det är verkligen viktigt med sånna som dig i världen. Ska skänka några slantar jag med! Älskar din blogg och älskar vad du gör! Fortsätt så <3

Reply
Thea

herregud! det borde väl vara självklart att en sån som du skulle skänka pengar – eftersom du är rik på att göra ingenting? om du hade haft ett vanligt jobb och verkligen jobbat för dina pengar som alla andra gör – hade din insats att skänka pengar varit speciell men nu när du får massa pengar av att bara göra ingenting -> köpa massa skitkläder och sen ta massa skitbilder på dig är det bara en självklarhet att du SKA SKÄNKA PENGAR! sluta få det att låta som om du är så bra – för det är du inte.

Reply
Matilda

Jag skickade 200kr förra veckan. Och jag hoppas verkligen att fler gör det!

Reply
Hanna

skänkte nyss 250 kronor, känns underbart att du tog upp det underbara Kenza <3

Reply
märta

jag skickade precis iväg två sms och sparar numret så jag kan skicka fler imorgon. så sjukt bra av dig att ta upp sånt här!

Reply
elsa

Kenza, det är så jäkla bra att du skriver om sånt här! Du har en sån stor makt och kan påverka flera tusen människor, använd det på rätt sätt, som det här till exempel! Älskar att läsa din blogg, kram <3 ;)

Reply
Sofia

Skänkte precis 50 kronor. Superbra att du använder bloggen för sådana här saker, för en god sak. Tack för en mysig blogg också, kom på att jag läst den sedan du hade den där luggen när du var 16 år. När jag själv då skulle klippa lugg skrev jag ut en bild på dig och gav till frisören… Hihi. Jag blev supernöjd! Puss på dig Kenza!

Reply
Hanna

Jag Tycker Det Är Super Viktigt Att Stödja Och Hjälpa Bran o Vuxna O Djur I Andra Länder , Jag och Mitt förra Fötbollslag Va mee I UnicefCup I Fotboll Alla Målen vi gjorde Skänkte Vi 100 kr Per Mål Så Om ni Gillar fotboll så kan ni anmäla er till UniCef Cupen ! Det Känns Jättesjönt Att Kämpa För Barnen o Dom Vuxna På Plan ! :D

Reply
Paulina

Tror du verklgien att dom skickar alla pengar till barnen? Jag tror dom tar en del pengar till sig själv. Världen har sååå mycket pengar för att hjälpa barnen i Afrika men dom slösar hellre pengar på krig.

Reply
K

Två tjejer driver en blogg om ett barnhem i indien med ca 100 barn som dagligen våldtas och misshandlas- de hälsade på i tre månader och driver nu denna blogg för att hjälpa dem att bryta övergreppen! Varje sidantal räknas, och om DU Kenza länkar denna blogg kommer tusentals att få upp ögonen för detta, det skulle ge en otrolig påverkan på utvecklingen! http://www.lotusbarnen.blogg.se
!! <3

Reply
anna

Bra av dig Kenza! Detta var det bästa inlägget du någonsin gjort (enligt mitt tycke) Gillar din blogg men önskar se mycket mer av sådant här! :-)

Reply
Pernilla

Riktigt fint av dig Kenza!
Blev inspirerad och skickade 50 kronor och eftersom vi har som regel här hemma att om vi barn skänker något måste mamma eller pappa skänka tio gånger så mycket. Så snart har vi skänkt 550 kronor till de behövande i Afrika!

Reply
Veronica

Till Thea: Ingen tvingar Kenza till detta, hon tar från sina egna pengar som hon faktiskt visst “jobbar” för och tar sig tid att skänka en viss summa till fattiga barn runt om i världen. Istället för at vara en bitter och tragisk person (som du verkar utifrån ditt inlägg) så kan du väl försöka se det positiva i det Kenza gör, hon till skillnad från från många andra försöker iallafall göra en skillnad.

Reply
Josefine

Såg igår kväll “en blomma i Afrikas öken”, fy h•lvete vilwkn ondska det finns i världen! Som mamma till en ettåring och som medmänniska undrar jag hur könsstympning kan vara tillåtet i vissa länder! Filmen är värd att se för att detta ämne inte ska komma i skymundan son det har gjort under de senaste åren! En scen i filmen är så brutal och jag har aldrig gråtit så mycket och så hårt till en film. Rakt in i mammahjärtat gick filmen!

Reply
shillan

“afrikas horn” är typ somalien. och ja mycket synd. ibland kommer inte maten fram p.g.a pirater som då säljer maten, o.s.v hela stället är så jävla korrupt, problemet är inte bara maten som inte räcker utan människorna som står ivägen. vissa vet inte om det och tror att de gjort största skillnaden med att ha skänkt 50 kr. men tack att du visar awareness :)

Reply
E

Har också ett faderbarn som heter Fredrik, två år utan mor&far. Han får 200 :- till mat, kläder,skola och tak över huvudet. Det ska inte finnas gränser för små barn. Man måste öppna sitt hjärta någon gång och tro. Att denna värld kan bli lite bättre om barn slipper svälta ihjäl.

Reply
Fanny Sjölén

Jag och min familj skänkte 50 kr var genom TV4-insamlingen som höll på för ett tag sedan, då man skulle smsa HOPP50 eller HOPP200. Kändes så jävla bra! :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*