• header

10 000 kronor fattigare

Jag ska aldrig mer gå in i Marc Jacobs-butiken för att “titta lite”, haha. Deras väskor och plånböcker är ju så snygga!!

166 Comments

lena

Haha älskar att du fortfarande kan pengarnas värde fast än du tjänar mycket pengar. Det visar att du ändå är jordnära.

Reply
Gigi

Här kan ni läsa en nystartad blogg om två galna, kreativa, modemedvetna, livsnjutande syskon som bor i Mexico!

Reply
humor

hej har du tråkigt, läs då min humorblogg, det är inte en vanlig blogg utan en jätte rolig. Det kan jag garantera :)

Reply
alva

hejsan underbara kenza!
kan inte du visa allt du köpte därifrån i ett och samma inlägg. det blir så mycket roligare och lättare!
älskar din blogg gränslöst mycket! får typ dåligt självförtroende varje gång jag kollar på den för att du är så fin och har ett så underbart liv… PUSS

Reply
Ebba

Snälla visa upp vad du köpt från Marc Jacobs. Han gör så himla snygga saker, älskar dem <3 kram ebba

Reply
Carolina

Älskar Marc Jacobs. Lyckliga du som bara kan shoppa så utan att fundera igenom köpet. Vissa studerar och sliter extra för 110 kronor i timmen :S

Reply
Emma

Om man har råd tycker jag inte att det är några problem att ibland inte tänka så mycket utan bara göra det man känner för. Det är ju ändå dina pengar som du tjänat själv. Det blir spännande att se vad du har köpt! :)

Reply
Francy

Hahaha ååh, själv måste man jobba tre månader för att ens få 10 000 kr…

Reply
Anna

Åh, lagomt avundsjuk. Vill också bara kunna bränna 10.000, förstå vilka härliga skidor jag skulle kunna få då :o

Reply
Emma

Jag respekterar att du shoppar, men snälla du, skryt inte med priset! Det finns dem som inte ens har 10.000 kr på en hel månad att leva för. Du borde skänka och donera mer, DET är något att skryta om!

Reply
razone

Kolla.. Jag vet att Kenza tjänar mkt. Men ni bloggläsare som klagar på henne, ni borde Kenza se som en förebild att genom början av sin blogg så har hon fått massor av jobb designer, artist, mtvjobb osv. vf börjar inte ni och börjar inspireras istället för att klaga dag in och dag ut på att hon kunde klara det?

Reply
razone

då menar jag att ni klagar på att hon har mkt pengar. men hur tror ni hon fick pengar? genom att jobba!

Reply
---

asså fåru pengar för att du bloggar elr vad vart fan fåru å mkt pengar ifrån

Reply
Viktoria

Hej! Har en liten fråga om storlekarna på “dina” Kenza skinnjackor. Modellen Kenza 3, hur är dom i storlekarna? Har hittat en i offwhite som jag tycker är galet snygg! En del skriver att dom är stora i storleken? Stämmer det?? Ska jag ta min vanliga storlek eller gå ner en? Behöver din hjälp!!
Mvh Viktoria

Reply
kiba

Hehehe, man har alltid något man gillar! :D
Går jag in en av mina favoritbutiker, så slutar det antingen med att jag kommer ut med eller utan en kasse! :P

Reply
K

Nästan så att man vill säga skyll dig själv om jag inte hade varit så avundsjuk ;)

Reply
Johanna

Det är lustigt att jag inte blir provocerad av dig trots att du shoppar på. Det beror nog på att du är så jordnära ändå. Lotta ut något i din blogg så vi “fattigare” kan få något fint också :-) Typ en MJ!:-P

Reply
J

10 000? Oj, det kunde man skaffa en intensivkurs för men det är bara de som sparar ihop till det. Jösses, JÄVLIGT mycket pengar men om man kan spendera det är man rik.

/J

Reply
sara

Hallå, varför var inte du med på Sthlms modevecka? Du är ju så välklädd ;)!

Reply
Sylvia

Nice :D

Älskar Marc Jacobs väskor! Men riktigt dyra är dom, får nog först spara en stund :)

Ska bli spännande att se vad som kommer finnas i påsarna ;)

Reply
Erika :)

Hej, vill bara säga att det finns en på Twitter som heter kzouiten och använder bilder på dig. Du har ju skrivit tidigare om fejkade Twitter-konton, så jag tänkte bara säga det :\

Reply
Johanna

Heeeeeej Kenza! Tänkte höra om du visar nå från augusti förra året som du brukar göra varje månad? :P Eller så kanske du har gjort det och jag har missat det :O

KRam! :D superduperbra blogg :))

Reply
E

visa!! haha.
och du förresten, har du sett de där skitsnygga talangfulla killarna som nyligen kommit in i musikvärlden?
skulle va fett om du kunde skriva vad du tycker om de lr så eftersom jag är ett jättestort fan :D
här har du deras första singel de släppte nyligen: http://www.youtube.com/watch?v=9l30CnshPEs

Reply
Emelie

Wow, jag önskar att jag hade råd att spendera 10000:- klädaffär… Jag önskar att jag hade 10000:-!? Fuskigt! ;)

Reply
sara

Åh, fick typ ångest då jag shoppade för 650kr inne på Marc By Marc Jacobs… :D
Skulle gärna gå loss med pengarna där inne!

Reply
Niina

Härligt! Själv köpte jag en väska från Marc by Marc Jacobs när jag va i Köpenhamn i juli, men dom hade ingen matchande plånbok där så jag blev utan plånbok :( Får åka upp till Sthlm nån dag och komplettera min fina väska :)
Du får allt ta o visa upp vad du köpt därifrån, man blir ju nyfiken! :)

Reply
Marie

Haha, härligt! :D Själv är jag sån med inredningsbutiker, helt omöjligt att bara “gå in och titta”.

Reply
Anna

10000 är så mycket jag har på mitt konto just nu. Efter fyra års sparande. Detta inlägget sved lite haha :(

Reply
Linda

Det här äcklar mig. Det äcklar mig att du får ihop tiotusen hur enkelt som helst bara genom att skriva några rader medans det finns folk som sliter i månader för att få ihop till den summan. Det äcklar mig att du går pengar genom att…göra ingenting i princip. Det som är ännu mer tragiskt är att det enda du gör för dina pengar är att shoppa. Hjälp till med att förbättra samhället och världen istället. Medans du shoppar väskor för tiotusen finns det tusentals hemlösa som skulle göra allt för bara en hundralapp av dom pengarna.
Du har inget att vara stolt över, för det du gjort är inga meriter. Och kontra gärna med att säga att det handlar om avundsjuka, vilket är er bloggares standardsvar, men det gör inte det. Det handlar om rätt & fel, jämställdhet, lika värde, principer, moral och att arbeta för att nå toppen och inte bara glida på en räkmacka.

Ha en fin natt :)

Reply
Josefin

Och då kan du samtidigt skänka pengar för lika mycket! Så gjorde jag förra veckan ;) Tänkte att nu när jag shoppat “onödigheter” för den här summan så kan jag lika gärna skänka för lika mycket. Dock kunde man ta bort en nolla på mitt belopp… hehe.

Reply
Cassi

Har både ett par väskor och en plånbok från Marc Jacobs.
Kanonbra och vilken kalité. Men visst är det dyrt!!!
Ska bli kul att se vilka modeller du valde.

Reply
Lisa Aboreslan

HEEEJ KENZA!

hoppas du läser detta!
först och främst vill jag bara säga att jag tycker du är otroligt vacker! sen så undrar jag oxå om du kan lägga upp bilderna på sakerna du köpte inne på Marc Jacobs! :D
de är en av mina favvo märken och det skulle vara kul och se vad du köpte :D puss o kram från ett kenza fan Lisa <3

Reply
Magdalena

Härligt att det finns vissa människor som kan konsumera på det viset du gör med gott samvete. Eller? Hade jag haft tio tusen över hade jag gjort något vettigare med de pengarna. Men eftersom man bara anses som avundsjuk/missunnsam när man skriver vad man tycker hos kändsibloggarna ska jag väl hålla käften istället..

Reply
bajs

kunde gjort något bättre för dom pengarna, du har ju ändå väskor så det räcker?

Reply
Sanna

Åhhh VISA VISA !! :D Men trodde du skulle köpa en macbook ? heheh ;) Nä skoja :) <3

Kika gärna in min blogg också , bildbomb från manchester , kom hem för två dagar sen efter att ha varit där i tre veckor :)

Reply
Lisa

Ooh, vad kul! Ingenting slår känslan av att nyss ha bränt pengar på designerprylar som känns helt rätt… Se det som en investering ;)

Reply
ITZI

Bra val! Hoppas din väska blev bättre när du bytte ut remmen också.

Kramar och välkommen tillbaka till oss på Marc, hälsningar Itzi :)

Reply
azra

Jag måste bara fråga vem som helst fattar att du har det väldigt bra ställt så jag undrar om du lägger pengar på välgörenhet? det är viktigt för mig och tackar gärna för svar :)

Reply
rebecca

kenza! Jag ska vara ärlig, jag älskar att läsa din blogg och det är otroligt givande och inspirerande angående mode. Många bra tips osv! Men jag minns varför jag började läsa din blogg och det var så skönt för du var precis som oss alla andra, du hade det inte lätt men du klarade dig igenom det.. Dock tycker jag det känns förjävligt att läsa rubriker i din blogg som dessa. Det är sällan de dyker upp men det är lite “skryt” över det. Många av oss kan verkligen ta illa upp och det är lite dubbla budskap? Först gör du ett inlägg om att man ska skänka till barnen i afrika och sen helt plötsligt “kan du inte hålla dig” inne på en affär. 10 000 spänn är mycket för många andra och det kan göra dina läsare bittra. Jag ska inte tala för dom men jag blir det i alla fall. Jag är blivande mamma och har jobbat hela graviditeten och ska föda nästa månad. Jag jobbar för att det är i behovet av pengar och jag vill att min och min sambos dotter ska bli lycklig och ha mat på bordet och ett helt normalt liv fyllt av kärlek. Jag säger inte att du inte jobbar för dina inkomster eller att du inte förtjänar det, du är begåvad och har ett otroligt utseende och är en härlig tjej (vad jag tycker genom bloggen- känner dig inte annars). Men när du skriver sådant känns det inte “kenza” för mig och du sjunker lite i mina ögon. Som en person skrev ovan; 10000 är så mycket jag har på mitt konto just nu. Många har slitit hårt för sina pengar och sådana rubriker kan du träffa ömma punkter på, många är gärna du för en dag Kenza. Men glöm inte vad många andra uppskattar i livet, pengar är inte lycka för mig men pengar underlättar livssituationen för människor i samhället. Skippa rubrikerna om cashen och skriv bara du har shoppat lite är mitt tips. Jag ser upp till dig, snälla låt mig fortfarande göra det

Reply
anis

Ingeting illa men du slösar ju för mycket pengar Kenza.! Hela tiden shoppa o resor det är ju mycket <3

Reply
Denise

Öhm, razone, hon jobbar inte, hon äger bara en blogg där hon tjänar pengar på läsare och reklam!?
Dessutom så är det inget Jobb att vara modell, det är bara ytliga människor som tycker det :)

Reply
Latti

Haha, shit. Jag önskar jag hade haft 10 000 :-
Kenza hur mycket pengar har du egentligen? Vet att du inte vill prata om pengar, men skulle du kunna besvara min fråga? Kanske i min mail?

Och glöm inte att visa vad du har köpt!!!

Reply
Manda

Haha de flesta tjänar inte så mycket att de kan lägga ut 10 000 lite hur som helst, men Kenza har kämpat för att kunna den ekonomi idag. Klaga inte, inspireras att kämpa lika hårt!

Reply
Malou

Fan vad onödig rubrik? Skiter väll fullständigt i summan som står på kvittot? Är det för att skryta eller? Roligare om du visar upp vad du shoppar än att “flasha” med summan du lagt ut :) Sen om du shoppar för 100kr eller 1 miljon ger nog de flesta fan i :) Kul att du haft en rolig shoppingdag i alla fall. Impulsköp är faktiskt dem bästa, kanske svider i plånkan men vad fan.. vill man vara fin får man slänga fram visakorten :) KRAM

Reply
Isabelle

Herregud. Det dyraste jag någonsin har köpt är ett par converse(som jag hade sparat länge till)… Håller så med Rebecca däruppe! Håller speciellt med om det där hon skrev med Afrika, tänkte precis likadant när jag läste ditt inlägg. Först säger du att vi ska skänka pengar. Lätt för dig att säga! Och sen går du och skryter med att du har handlat för 10000 spänn.. Jag har inte ens 500 spänn på mitt konto! Och mina pengar går endast till behövligheter såsom mat, räkningar osv. Skulle vara glad om jag hade råd att gå och köpa en väska för 200..
Så innan du skriver något mer skrytigt kan du väl tänka lite på oss som använder pengarna för att kunna äta och betala hyran…

Reply
Magdalena

Manda: fast att skriva 10 000 kr och fattigare i samma mening känns inte ett dugg inspirerande. Miljoner människor lever på existensminimum i dag och även om Kenza har givit mycket till behövande så tycker jag att man ska tänka på hur man formulerar sig i sådana här samanhang

Reply
frida

jag förstår inte varför alla ska hålla på och klaga så himla mycket? visst 10000 ÄR mycket pengar och de flesta kan inte gå och slänga ut det bara sådär på ett par veckor. men bara för att vissa har pengar till att köpa det behöver man väl inte bete sig som en töntig bitterfitta och klaga på allt? kan man aldrig vara glad för andras skull? plus att vart brukar kenzas kläder komma ifrån? hon går också runt i ginajeans och hm toppar precis som vi andra. det är hennes pengar som hon förtjänar och gör vad hon vill med. och så vitt som jag vet så skänker hon pengar till de som har det svårt varje månad. borde hon skänka alla sina pengar och leva som en vanlig svensson utan att kunna unna sig något? förfan ge er, hon förtjänar det hon har. Peace out

Reply
Manda

Åh herre gud…
“Det här äcklar mig. Det äcklar mig att du får ihop tiotusen hur enkelt som helst bara genom att skriva några rader medans det finns folk som sliter i månader för att få ihop till den summan. Det äcklar mig att du går pengar genom att…göra ingenting i princip. Det som är ännu mer tragiskt är att det enda du gör för dina pengar är att shoppa. Hjälp till med att förbättra samhället och världen istället. Medans du shoppar väskor för tiotusen finns det tusentals hemlösa som skulle göra allt för bara en hundralapp av dom pengarna.
Du har inget att vara stolt över, för det du gjort är inga meriter. Och kontra gärna med att säga att det handlar om avundsjuka, vilket är er bloggares standardsvar, men det gör inte det. Det handlar om rätt & fel, jämställdhet, lika värde, principer, moral och att arbeta för att nå toppen och inte bara glida på en räkmacka.”

Svar: Tror du att Kenza tjänar ihop sina pengar enbart på sin blogg? Hon har för tusan kämpat ihop dem pengarna. Hon ser ju till att få tag på modelljobb, startat eget, gör skor, kläder och jag vet inte allt. Meriter det har hon.

Nej säg inte att hon får ihop dem pengarna på några klick på tangentbordet. Hon kämpar. Och nu när hon ändå fått ihop till dem pengarna, Vem är du då att säga hur hon ska använda sina pengar?

Och om det gör dig aningen gladare, så har hon ju tidigare berättat att hon redan donerar en del av sina pengar varje månad.

Reply
F

Alla ni som klagar på att 10000 går till kläder. Var går gränsen för vad man får unna sig för? Ska alla i Sverige mellan 18 och 65 ha samma summa att unna sig för, säg 1000 kr/månad? För att det passar era mått? Resten ska gå till hushåll och ska skänkas bort. Är det ett samhälle ni ser framför er? Var går gränsen för vad som är okej att spendera på “ytligheter”? Någon tycker säkert att ni som spenderar 1000kr/mån på nöjen och kläder, egentligen borde skänka 500kr av dem, för det är enligt deras mått. Fundera sedan själva – vad hade ni egentligen, med handen på hjärtat, gjort för 10000 kr?

Reply
F

“Det här äcklar mig. Det äcklar mig att du får ihop tiotusen hur enkelt som helst bara genom att skriva några rader medans det finns folk som sliter i månader för att få ihop till den summan. Det äcklar mig att du går pengar genom att…göra ingenting i princip. Det som är ännu mer tragiskt är att det enda du gör för dina pengar är att shoppa. Hjälp till med att förbättra samhället och världen istället. Medans du shoppar väskor för tiotusen finns det tusentals hemlösa som skulle göra allt för bara en hundralapp av dom pengarna.
Du har inget att vara stolt över, för det du gjort är inga meriter. Och kontra gärna med att säga att det handlar om avundsjuka, vilket är er bloggares standardsvar, men det gör inte det. Det handlar om rätt & fel, jämställdhet, lika värde, principer, moral och att arbeta för att nå toppen och inte bara glida på en räkmacka.”

Men du Linda.. man får inte köpa två väskor, varav en är present till sin mamma, för 10 000, men det är okej att köpa en iPhone 4 utan att skänka en del av dem pengarna? En iPhone 4 går på några tusen.. vad kan det vara – 5000-6000? Gå och lägg dig och kom tillbaka när du kommit ut i jobblivet, då får du känna på hur det är att säga hej till över 10000 varje månad – unna dig… eller skänka?

Reply
Emelie

Elakt att säga att hon borde ge pengarna till afrika istället? Hon har ju jobbat för pengarna, ni är bara avundsjuka. Tror knappast att nån av er surskallar skulle skicka 10 lax till afrika om ni hade jobbat för dom. Hon beatämmer själv vad hon gör med sina pengar, jävla dumhuvven.

Reply
Ylva

tycker det är lite barnsligt att vara tvungen att säga: jag handlade för 10 000, jag menar man är väl inte lyckligare för att man kan shoppa för 10 000 då och då bara sådär?

Reply
maja

håller faktiskt med rebeccas kommentar här uppe! Känns lite som att du vill skryta bara för att du har pengar, jag trodde inte du var en sån. Alltså jag älskar dig och din blogg men FAKTISKT så sjönk du lite i mina ögonen när du skrev som stor rubrik att du shoppat för 10 000 kr…
Och ja klart som fan jag är avundsjuk på dig när du kan shoppa för så mycket ;) Vem är inte?! Men samtidigt så är det roligt för dig att du har mycket pengar, och du kan köpa och göra vad du vill.

jajaja, vet inte vad jag babblar om haha! Ha det bra iaf :)

Reply
Joppan

Jaa där ser man , vissa köper väskor för 10 lakan medan andra drar till H&M med sina rabattkuponger haha! Härliiig värld vi lever

Checka in länken , Filmer online helt gratis utan registrering !

Reply
rebecca igen

vi menar (som jag även skrev i min tidigare kommentar) alltså inte att Kenza inte förtjänar detta men det är i och med att hon har blivit skänkt av snubben från ovan med ett otroligt utseende som hon använder sig av och inspirerar oss. Ingen av oss känner Kenza men detta skulle jag kunna fatta mig kort med och det var en som skrev klart och tydligt: “kul att du har shoppat men vi skiter verkligen i vad det står på kvittot” och det var verkligen poängen. Till er som vill kalla en bitterfitta i detta sammanhang kan ju kolla igenom alla kommentarer och se vad de flesta säger. Kul att du kan shoppa för så mycket osv… det är inte direkt att hon visar upp något annat på bilden, ingen väska eller så. Men istället för att säga att hon shoppat på MJ så vill hon poängtera att hon shoppat FÖR 10000:- där. Helt onödig information och tro fan man tar illa upp när man som andra påpekar, sliter för att få ihop pengar till hyra och verkligen planerar ekonomin.. Pengar är en känslig punkt för alla i samhället men detta är vårdslöst. Hade jag så mycket pengar Kenza har (som hon förklarar i en videologg – hon får galet FÖR mycket pengar i månaden på sin blogg) så tror jag nog 10000:- på väskor ABSOLUT kan gå till de i Afrika. Jag skulle absolut gjort det om jag tjänat så mycket att jag har råd att gå och köpa 2 MJ väskor! Framför allt när hon skulle ge bort den till sin mamma om jag förstod det rätt? Jaja, som sagt vad hon gör med sina pengar skiter jag i men att skriva så kan träffa en öm punkt. Vårat samhälle är inte i ekonomisk balans för 5 öre så att tänka på vad man gör med pengarna är värt i alla fall. Summan är inte viktig utan hon inspirerar oss med bilder mm. Håller med Joppan där! Härliiiig värld vi lever i! Heja rabattkuponger! :D Take care!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*