• header

Rökning

Röker du fortfarande?

Svar: Den frågan dyker ofta upp så fort man ser skymten av en cigarett på mina bilder. Om jag fortfarande röker? Ja jag har ju aldrig slutat direkt. Jag började röka strax innan jag skulle fylla 17, om man inte räknar med tjuvrökningen där i sjuan. Sedan dess så har jag rökt, mer eller mindre.

För det mesta feströker jag bara, dvs när jag går ut och dansar en gång i veckan. Men på somrarna eller när jag är utomlands blir det även någon/några cigg på vardagarna också. Dock absolut inte varje dag för det är inte alltid jag är sugen. Men jag har lite svårt att låta bli när jag sitter på en mysig uteservering, eller sitter på en strand någonstans med en iskall cola. Ni rökare fattar.

Oftast går det flera dagar utan att jag röker något alls, men ibland kanske det blir en enstaka cigg mitt i veckan. När jag är ute och dansar och dricker drinkar blir det några fler. Totalt kanske 1-2 paket i månaden. Det är inte bra alls, men det är min last och jag är okej med det. Jag är inte perfekt, och jag vill inte vara det heller. Därför har jag inga problem med att erkänna att jag röker ibland. Om jag vill sluta helt? Japp, det är klart. En vacker dag. Och jag uppmanar ingen till att börja röka! Det är farligt och luktar skit.

Tips på någon annan fråga jag kan ta upp i “dagens fråga”?

På tal om strand (och för att avsluta detta tråkiga inlägg med en härlig bild istället) – åh vad jag vill till Thailand! Till Poda Island! Jag vill sitta på stranden i 40 graders värme och läsa om hur kallt det är hemma i Sverige.. Haha..

171 Comments

T

Hellre röka ibland än hela tiden. Själv röker jag nästan ett paket om dagen. Vidrigt.

Reply
K

Jag förstår, då jag röker själv. Så länge man visar respekt mot andra som inte röker och inte heller försöker pracka på andra att göra det (fast vem sjutton gör det) så är det helt ens ensak och eget val. Ditt val, och mitt val.

Reply
Julia

Har du testat E-Cigg? Röker inte själv och tänker aldrig börja men har hört ochläst att dom ska vara jätte bra!

Reply
Nina

ska du inte komma till Finland nångång? Vi läsare här vill träffa dig :D kram kram

Reply
Paulina

Hur håller du ansiktet så fint och rent om du nu röker?
Tips till oss andra? :D

Reply
Melissa

Hur tar du hand om ditt vackra hud/hy? :) Du är min förebild! Älskar dig så himla mycket!!<3

Reply
Alice

Varför inte försöka sluta helt nu när du inte är riktigt fast? Jag smårökte tidigare också, men slutade direkt när jag kände att jag blev sugen mer och mer. Visst vi alla har laster, men istället för att acceptera dem tycker jag att vi kan påverka dem om vi kan. Särskilt när det handlar om rökning, som inte bara skadar dig själv men även personer i din närhet. Dessutom är det i min mening inte så bra att stödja en sådan industri. Visst, de flesta saker kan vara farliga i en viss mängd men googla “vad händer i kroppen när du röker”. Skräckläsning!

Och varför inte köpa en sådan elektrisk cigarett? Du tycker ju att cigg luktar äckligt så jag antar att det är nikotinet du vill åt:)

Kram

Reply
emelie

Jag tror inte att du vill sluta. då gör du bara det. så enkelt är det. allt handlar om vilja inget annat! jag slutade för två år sedan. bestämde mig för att sluta feströka helt. nu spyr jag på både doften och folk som stinker rök. usch! sen tror jag dock inte att det är någon som helst hälsorisk att röka 1-2 paket i månaden. men om du vill sluta så gör det bara.

Reply
Marja

Det är svårare än vad vissa tror att sluta röka :) Har själv försökt, men misslyckats alla gånger.

Reply
Denise

Förstår precis hur du menar, jag har precis lyckats dra mig bort från mitt beroende och röker nu endast vid enstaka tillfällen, precis som du! Rökning är alldeles för vanligt att folk ska bli chockade över att en ”storbloggare” röker ibland, enligt min mening. Kram!! :-)

Reply
evelina

Här kommer en till fråga!
Hur kan du ha en sån fin hy? Gör du nå ansiktsrengöring varje dag eller nå eller äter du på nått visst vis eller behöver du inte göra nånting för att få sån fin hy? Och har du nån gång haft dålig hy när du var yngre? :)
Snälla vill gärna veta!

Reply
Dixi Wonderland

Jag slutade röka den 1 November efter att ha slutat och börjat två-tre gånger tidigare. Började röka när jag var 14 men jag har nog aldrig riktigt blivit riktigt beroende, har nog svårt att bli de då jag lyckades sluta nu utan någon som helst hjälp. Hoppas att du också klarar de någon dag, finns inga fördelar med att röka och den där känslan som man är ute efter får man försöka hitta i något annat.

Reply
Nina

Men som om du ska behöva förklara det. Jag själv som rökare vet att du aldrig kommer sluta om du själv inte vill det någon vacker dag till hundra procent. Nu när du fortfarande gillar de där favoritciggen som man, exempelvis när man sitter på en uteservering, morgonciggen, promenadciggen, efter sex ciggen etc etc etc. Skit i vad folk tycker och tänker, folk vet att det inte är bra. Man väljer själv!

Reply
Pernilla

Hur var det att flytta hemifrån? Du och din familj verkar vara väldigt tighta, var det inte tufft att helt plötsligt inte bo med dem. Jag flyttade hemifrån i helgen och jag tycker det är jättejobbigt eftersom jag är väldigt nära min familj. Trots att jag bor ihop med min pojkvän så är det jobbigt att vara från familjen.

Reply
belle

visst är det dåligt att röka, verkligen. Men det är inget jag hakar upp mig på om någon gör, det är ju ens eget val. Bara menar att vissa verkar ta det dödsallvarligt (heh), jag har växt upp med två puffande föräldrar så det kanske är därför jag inte tycker det är så farligt eller bryr mig speciellt mycket? Eller jo, om jag märker att mina närmsta vänner röker lite väl mycket en kväll eller vill ta sig en cigg på vardagen då är jag där och ger dom små varningens ord höhö.
Alla är ju inte moralkärringar angående det, men vissa. Då undrar jag om det är för att de själva inte känner någon som röker typ, eller för att dom känner nån som dött av t.ex. lungcancer till följd av rökning eller bara helt enkelt har sunt förnuft. Men men. Det är bra att du vill sluta iaf, när du gör det är ju helt upp till dig. Själv röker jag inte, tror jag har “smakat” 3 gånger. Men vill inte bli hooked up på något så dåligt som ju är så svårt att ta sig ur för många. Kan dock inte tänka mig att det är gott att blanda torr rök med en kall cola haha. Mysig uteservering, visst, men cola och rökning i värmen? Njaaa… men så är jag ju ingen rökare heller ;)

Häv a good day, mate!

peace

Reply
sandra

usch, det vidrigaste som finns är typ när man vill njuta av värmen under vår och sommaren på någon mysig uteservering men så sitter det rökare överallt så man inte kan andas utan att spy av stanken :/ de borde verkligen förbjuda det, finns ingen äckligare lukt.

Reply
Hanna

Hej! Jag undrar om A bor hos dig, för han verkar jämt vara hos dig men jag har för mig att jag läst att han hade egen lägenhet? Så jag undrar om han har flyttat in på riktigt nu för det har du inte skrivit om vad jag vet.
Kramen:)

Reply
E

Hej jag har en fråga när de gäller chicy.se och vivistyle.se, är de trovärdiga sidor låter kanske dumt men tkr deras hemsida har lite få bilder på sina varor. Sen undrar jag vad du använder för smink :) ha en förhoppningsvis fortsatt toppendag :)

Reply
E

Hej jag har en fråga när de gäller chicy.se och vivistyle.se, är de trovärdiga sidor låter kanske dumt men tkr deras hemsida har lite få bilder på sina varor. Ha en trevlig fortsatt dag:)

Reply
Zarah-Lou

Vart åker ni i vinter? :) Blir det Thailand, Sydamerika eller Mexico? Har för mig du nämnde att du ville dit för ett tag sedan. Har massor av Mexicotips vid intresse ;)
Åkder dit i år igen. Paradiset på jorden! :D

Reply
Anna

Jag beundrar dig, att du kan erkänna att du röker och vill sluta, det är det inte många som kan. Sjukt irriterande att det fortfarande dyker upp kommentarer angående att du röker så fort du lägger upp en bild på ett cigarettpaket, som att det inte vore uppenbart liksom.

Reply
Isabelle

Hej!

Jag har länge gått och funderat på hur din garderob ser ut och hur du håller ordning på den! de kan du ha som dagens “fråga”

Kram!

Reply
M

Vilket konstigt svar! “nej jag röker inte” och sen i texten skriver du att du feströker, röker någon gång ibland mitt i veckan, på serveringar när du är sugen..? Klart du röker!

Reply
Karolina

Jag skulle vilja veta om din skinnjacka, du har ju haft den i flera år. Så hur är kvalitén och så? :)

Reply
Elin

Jo jag har en fråga! :)

Hur gör du när du lockar ditt hår?
Det blir alltid så himla fint! :)

Skulle inte du kunna lägga upp kanske en video eller bara skriva ett inlägg och med bilder på hur du gör när du lockar håret och även vad du har för locktång? :)

Reply
Alva!

gillar du att åka karuseller? :D <3 kanske lite konstig fråga men! ;) massa kramar!♥ p.s du är så himla fin, jag döör!♥♥♥

Reply
Emma

Hur du sminkar dina ögon kanske? Har alltid undrat hur du får så fruktansvärt långa ögonfransar (förutom fest då, antar att det är lösögonfransar:))
kram!

Reply
janelle

jag har alltid undrat vad du jobbar med, eftersom att du bloggar så mycket när alla andra är i skolan/jobbet! :) eller du kanske jobbar hemma? men med vad? :)

Reply
julia

Du är så jäkla pantad, vilket du bevisar med detta inlägg. Fortsätt du med dina modellgrejer, för en utbildning kommer du inte klara av med den iq-nivån.

Reply
cami

får du aldrig ont av att gå i högklackade skor och när började du gå i riktigt höga ( 14cm osv ) Och ditt bästa tips för alla som inte klarar av att gå i alltför höga skor?

Reply
lisa-marie

kan inte du berätta om hur du blev modell? :) och vilket gymnasium gick du i?
tacksam för svar! du är som en förebild för mig! :*
Pusssssssssss!

Reply
Elise

Hej ! här är en fråga som du kan ta upp som ialla fall jag undrar över:
Hur gammal var du när du blev modell och hur blev du modell?
En annan fråga är: hur din blogg blev känd?

Reply
hddji

jag försökte hitta, men lyckades inte. Så jag undrar därför nu, va du på balen i trean på gymnasiet, eller ni i sthml har inte det? :D

Reply
isabell

DAGENS FRÅGA!!

kan du visa en bild på din mamma?
hur gammal e din pojkvän o röker han?
vad sägeer din pojkvän om att du röker??
vart har du köpt din gröna jacka?

tacksam för svar

Reply
Mirna

Jag har en fråga som du kanske kan svara på? Klimatkompenserar du när du reser? Alltså, betalar du extra för klimatersättning när du är ute och reser? Tänker att det skulle sända en bra signal till dina läsare att ta ansvar för miljön speciellt med tanke på den kopiösa mängd resor (särskilt med flyg) som du gör så många gånger per år.
Ha det fint!

Reply
Frida

Hej, snälla skulle inte du kunna visa din sko, väsk och klädgarderob? Skulle jätte gärna vilja se hur de ser ut! :) KRAM

Reply
Sara

Hei! Jeg heter Sara og kommer fra norge. Jeg lurer på hvordan du vart modell? er det jobben din? Vist det er, gikk du på modell skole eller noe? Har selv veldig lyst å bli modell, men kommer fra ei lita bygd så er ikke så lett det. Håper du kan skrive litt om hva du jobber med og hvordan det er å være modell :D

Reply
Karolina

dagens fråga: hur ser din hudvård och sminkrutin ut? vilka produkter och hur m.m. :)

Reply
Amandaa

Kenza när du var liten kan inte du berätta mer om din ungdom? Hur reagera dina föräldrar när du gjort något dumt? Vad gjorde du? Gjorde du mycket dumheter osv. Var det många killar i din skola som gillade dig? :) Snälla svara! är själv ungdom & vill ha så kul som möjligt. Men är rädd för att mina föräldrar ska bli arga.

Reply
Malin

Kan inte du berätta hur det är att leva modellivet? är du noga med din hy och hur din kropp ska se ut osv? hur håller du dig i form?

Reply
anna

åh, thailand är så vackert! jag har varit där två gånger i mitt liv, och de två resorna tror jag är mina favoriter! :)

tips på dagens frågor kanske kan vara lite om vart du har rest? :)

Reply
Elvira

Jag tycker det är bra att du kan stå upp för dig! Att röka är absolut inte bra, men som sagt man är som man är och ingen är perfekt! Jag hoppas verkligen att folk inte dömer dig för att du röker. Du har ju fortfarande samma fina personlighet!!! :)

Reply
johanna

berätta om cheerleadingen! vilke förening du tränade i och varför du sluta osv..
säker på att det är många cheerleaders där ute som är supernyfikna! :)
kram johanna

Reply
aniii

på vakna med the voice sa du väl att du rökt sen du var 12? :O
nu vill jag inte låta bitter här, tro mig. hihiihih.

Reply
Nathalie

Hur träffades du och din kille exakt och bråkar ni någonsin? Ni verkar så perfekta haha

Reply
Halieey

Japp. Varför har du inte visat din 6e tatuering än? Och Vad betyder den för dig?

Reply
Agnes

Kan du inte filma hur din lägenhet ser ut. Skulle vara skoj att se hur lilla kenza bor :)

Reply
Elin

Du kan ju ta dig en sista minuten till Thailand? kollade igår och tur och retur från göteborg till Krabi i två veckor kostar 2898kr för bara flyget :)

Reply
jksfk

Haha du är dubbelmoralen herself! Först skriver du “..det är min last och jag är okej med det. Jag är inte perfekt, och jag vill inte vara det heller. ” och i meningen efter skriver du att du VILL sluta röka helt.

Reply
Nina

Hvor mye trener du? Og jeg syns du har blitt så tynn i det siste. hvordan er spisevanene dine? :)

Reply
barbiegris

Hej Kenza!

jag kommer åkaw till Thailand i vinter (nanana na naaa naaa);P tänkte ifall du har något tips om vart jag och min pojkvän ska dra, vi har redan gjort Koh Phangan, Koh Samui, Hua Hin, Pattaya, Koh Phi phi men har du något mer förslag? Romantiskt och ganska folktomt?`

Tack på förhand!

p.s Du är snyggast! d.s

Reply
rtrtr

ett tips: elcigaretter (med nikotin), hjälpte min mamma (storrökare) att sluta röka!

Reply
Elvira

Dagens fråga: “Vad tycker din pojkvän om att du är modell och att du fotas i underkläder?Vill han inte ha dig “för sig själv”;)?

Reply
cecilia

hur kan du ha så fin hy? hur sköter du om den? vilka produkter använder du? :)

Reply
evelina

älskar din blogg har följt den lägge , jag undrar om du brukar använda ”brun utan sol” på sommrarna när du ska till stan och tycker att du har vita ben.

hoppas du svarar !!:* kram

Reply
cicci

hej kenza:D jag är en femtonårig tjej som har alltid velat att du lägger upp den här som dagens fråga! <3 jag förstår inte varför du var mobbad när du var liten. var det för att du var emo? annorlunda? du verkar ju jättepopulär..! du behöver inte ta upp detta om det är för känslig fråga ;) men skulle upsskatta det<3

Reply
Filippa

kommer det bli en till omgång av modelljakten? :) Skulle velat vara med, men hade tandställning under castingarna. Du är cool. Hejdå !

Reply
Sara

Jag har en ide. Jag ska till thailand om någon måndag. Vilka är dina favoritställen? Vad får jag absolut inte missa?

Reply
Carro :)

Hej, ang rökning, du vet antagligen det, men vill säga det ändå: sluta röka innan det är för sent. Rökning kan få fruktansvärda konsekvenser, tro mig jag vet har två släktingar som är/blev väldigt sjuka av att dom rökte (en gick bort för ca 1 månad sedan). Så även om du röker lite- det är inte värt det :)

Reply
Emma

Hur öppen kan du vara med din pojkvän? Alltså kan du prutta inför honom och skita inför honom? jag har varit tillsammans med min kille i över 3 år och kan fortfarande inte ens erkänna att jag måste gå och göra nummer 2 eller prutta inför honom, sjukt jobbigt!! Tips? :)

Reply
Emma

Jag har även en till fråga som jag skulle bli så tacksam över att få svar på, Jag skulle verkligen vilja ha råd gällande ex, hur kommer man över min pojkväns ex, de känns som hon alltid dyker upp och jag har så svårt för att sluta tänka på henne.. Allt jag hört om henne är bara positivt, skit smal, stora sillisar, blond, luktar gudomligt, snygg klädstil osv.. Helt perfekt enligt alla jag pratat med.
Känns som jag inte räcker till, känner mig som den fula ankungen. Även fast min pojkvän säger att hon inte betyder någonting och han pratar aldrig om henne å har ingen kontakt med henne och säger att jag är så mkt bättre och allt sånt där..
Hur lyckas jag ”komma över” henne och hur lyckas jag sluta jämföra mig med henne!?

Tack på förhand! Hoppas verkligen du kan svara och ge mig tips, mår så dåligt!!

Reply
Anna

hej, hur tänkte du när du började att blogga?
varför började du, och hur blev du så känd?:)

Reply
tilda

Vill inte låta elak eller något nu för du är typ den vackraste kvinnan jag vet men är det något med ditt öga? för när du tittar rakt in i en kamera så ser ena ögat ut som om den tittar någon helt annanstans?

Reply
tilda

Vill inte låta elak nu men du är den vackraste kvinnan jag sätt och du här typ perfekt kropp men vad är det med ditt öga? När du tittar rakt in i en kamera så ser det ut som att ditt högra öga tittar åt ett helt annan håll?

Reply
Amanda

Du framstår som en väldigt stark och självsäker tjej, men jag vet att du har gått igenom väldigt mycket.

Hur finner man den där styrkan? Hur kämpar man sig upp från botten? Och framför allt, hur kan man få bort de där tankarna att man är ensamast i världen och att man inte duger?

<3

Reply
C

Jasså? Jag känner en som jobbade i samma hus som Tyra sitter med sitt stylebytyra gäng. Enligt henne ska du varit där ganska ofta och ni sprang ner och rökte hela tiden båda två.

Reply
Jenni

Många rökare tror att deras beslut bara påverkar dem själva, att det är bara dem som blir sjuka av det gift dem drar i sig. Men det allra vidrigaste med rökning är att det giftet även påverkar alla runt omkring. Det giftmoln du blåser runt hamnar i någon annans lunga också.
Min mamma är den enda i hennes släkt som inte röker, men ändå har hon fått ideopatisk fibroserande alveolit, en speciell typ av lungfibros. Hon som aldrig har rört en cigarrett måste få en jävligt sjukdom pga att hennes närmaste har förgiftat henne.
Giftet från cigaretter påverkar i princip alla delar av kroppen, på ett negativt sätt – chansen att få cancer, nästan alla typer av cancer, ökar om du röker.
Så även om du inte bryr dig om din egen kropp och din egen hälsa, så sluta rök för din familj och vänners skull.
Visst väljer du dem framför dina cigaretter?

Reply
maja

om du röker 1-2 paket i månaden är det ungefär en om dagen? eftersom det är 19(?) i ett paket och 30 dagar på en månad.

Reply
Karoline

Snälla berätta hur du gör dina underbart vackra lockar! som i inlägget innan det här!
Så jävla snyggt!

Reply
Sanna l

Fan va klockren du är!! , jag är exakt som dig, fan bäst ju, man lever ju förfan bara en gång i livet om de är skönt , så vf inte bara man inte överdriver typ 2 pack per dag -.-

Reply
Hanna

Heej Kenza!
Jag skulle vilja veta hur du håller dig iform och vad du äter/hur du äter. Du har sjukt snygg kropp!

Reply
Sandra

Hej, jag undrar om du har någon speciell kräm eller ansiktsprodukter som gör att du har så fin hy? Har aldrig sett nån bild på dig när du har finnar, eller redigerar du bort de med tanke på att du är modell? Skulle vara tacksam för svar! Kram

Reply
Linda

Jag ska till Filippinerna i en månad om tre veckor. Det är minst lika bra (om inte bättre!) än Thailand. Hoppas du blir lite avis… ;)

Reply
petronella Lång

hur tyckte du om skolan? hade du någon jobbig period rent psykiskt som du skulle kunna berätta om hur du tog dig ur den, peppa oss som tycker allt känns skit just nu?

Reply
hanna

Hur håller du dig smal? :) dvs vad äter du t.ex under en dag, och hur tränar du osv? :)

Reply
Mikaela

Hej Kenza! Har några frågor som jag gärna vill ha besvarade. Du är en grymt snygg tjej som äter typ vad du vill, verkar inte träna ihjäl dig och ändå ser du “perfekt” ut. Känner du aldrig någon press att vara snygg inför fotograferingar? Eller att du inte kan äta precis vad du vill?
Ha varit jätte tacksam om du skrev någon om det i din blogg.
Men ha det bra och fortsätt såhär!

KRAM

Reply
Sofie

Starkt av dig att skriva ut sanningen sådär enkelt och ärligt trots att rökare ofta blir hårt dömda och anses som dåliga förebilder. Mycket starkt av dig! :)

Reply
Ebba

Jag har en fråga som jag gärna vill att du svarar på, är du kussin med nån som heter Amina? och går i 5:an? :O För alla säger de i min klass och hon går i min klass :D Sen vil jag bara säga att du är min idol ;* Och jag vill bli som dig när jag blir stor

Reply
Johanna Hult

Jag har en fråga till dig Kenza. Jag går i 9an och nästa termin är det som sagt dags för balen, men jag har ingen aning om vart jag ska köpa min balklänning. Har du några bra förslag på sidor och affärer som brukar ha fina balklänningar?

Jag vill inte ha värsta balklänningen liksom, jag tänker mig mer en fin vit klänning som är lite speciell. Kanske några fina detalijer här och där.

Reply
julia

jag har funderat på detta “vågiga hårsvall” som du är så otroligt förtjust i, hur gör du?
har själv ganska långt hår nu men det hänger så platt och livlöst så jag vill gärna ha tips på vad jag kan göra med det

Reply
Isabella

Hejhej!
Jag skulle gärna vilja veta hur du håller dig i form och hur du ser på det här med att alla “ska” vara smala idag. Du verkar ju inte svälta dig själv utan äter godis och så ibland. Vore nog peppande för alla unga tjejer att läsa om!

Reply
Läkarstudent

Jag vill inte låta moraliserande eller försöka bestämma över någons eget beslut, men som läkarstudent har jag sett alldeles för mycket av rökningens konsekvenser för att inte kunna annat än avsky cigaretter…

Alla vet vi ju att rökning är farligt men det var inte förrän jag fick träffa patienter med sjukdomar orsakade av rökning som jag insåg vilket fruktansvärt lidande de går igenom!

Två av de vanligaste sjukdomarna är lungcancer (som saknar behandling och man lever några månader-år efter diagnosen) och KOL (som innebär att man successivt kvävs till döds, man får kämpa för varje andetag). Detta är inget sätt ni vill dö på, jag lovar…

Så till alla er som röker, gör allt ni kan för att sluta! Det är det bästa beslut man kan fatta för sin hälsa!!

Kram <3

Reply
sofia

Du vet att det har kommit nåt nytt med ciggareter. Det är som cigg, du tänder de med en vanlig tändare bara att det kommer ut ånga istället för rök och tobak. Tänk på saken :)

Reply
Andrea- Angående din sångkarriär

Hur går det med sin så kallade sångkarriär? Jag själv är sångerska och jag vet att det behövs oerhört mycket uppoffringar för att kunna hålla stämbanden, lungorna och rösten i trim. Därför undrar jag hur du kan prioritera rökningen framför dina lungor och stämband när du i princip har blivit utlovad en artistkarriär där du förmodligen vi det här laget vet att din röst står i största fokus?

Reply
Amanda

Heej!

Kan inte du lägga ut ett inlägg med “vinterns måste” enligt dig?

älskar din blogg btw!

Kram!

Reply
Elin

Fyfan vad jag hatar cigg, borde ju fan förbjudas för det finns fan inget bra med det. Det skadar inte bara rökaren själv utan även alla andra i närheten + det stinker ju as. Tror nästan jag ska spy om det sätter sig nån i närheten på till exempel bussen som har rökt, så jävla äckligt asså. + Låter säkert askonstigt men är sant, så fort jag går förbi nån som röker på stan eller så, så måste jag spotta eller inte andas genom näsan, eller blir för det mesta båda, haha..
Haha, jaja, du gör som du vill såklart, måste bara få utlopp, för mitt hat mot cigg. Aldrig rökt själv och kommer aldrig göra det heller. Aja, har tur att ingen i min närhet röker i alla fall :)

Reply
Kajsa

Saknar “ur kenzas garderober”. Kan du inte ta kort på din garderob och hur du har organiserat den? :D kort på alla dina skor osv.. Älskar din blogg!!

Reply
julia

Usch, där rasade min bild av dig, kan jag säga.
Jag FATTAR INTE varför man röker. Jag kan väl kanske fatta att man är beroende. Men varför ens börja? och varför inte sluta men en gång när man förstår att det inte är bra?
Såklart framför allt för att det är faligt. Dödligt. (Men vill man ha en jobbig, för tidig död så…) och precis som du säger; det är ju äckligt och luktar förfärligt. Usch och fy. Varför vilja vara äcklig och stinka och på det skaffa sig en kropp som förstörs som slutar med döden?

Reply
Nono

Tips på dagens fråga: Vilken sorts musik kan du dansa till?
Hur brukar du dansa när du är på klubb? Dansar du helst till house, eller rnb, hip hop eller dancehall?

Reply
elvira

Hej! Jag behöver din hjälp!! Jag går i åttan (14 år) och jag tjuvröker lite då och då… Min mamma vet ingenting och hon skulle bli jätte jätte jätte arg om hon fick veta det. Så jag undrar en sak; när du gick i sjuan och tjuvrökte, kom din mamma på dig någon gång? Jag vet inte vad jag ska göra för att mamma inte ska märka mig, hon har aldrig märkt mig, men jag är alltid skit nervös när jag ska hem efter att jag tagit en cigg… Tänk om hon känner lukten liksom! Snälla, svara! Om din mamma kom på dig när du gick i sjuan, vad sa hon då? vad sa du då?

TACKSAM FÖR SVAR, PUSS!

Reply
Madde

Kan du inte berätta om din och Aleks historia ? :) Typ när ni träffades, blev tsm och så :)

Reply
Carolina

Åh då är du som jag. Jag kunde röka en cigg om dagen på lunchrasten dock, det blir lätt som tidsfördriv. På helgerna rökte jag istället inget alls (tröttnat på att festa) och jag såg inte problemet i det.

Kanske för att jag började röka för att sluta skära mig under tiden jag mådde dåligt psykiskt med panikångest, pest eller kolera liksom. Ciggen blev det som gjorde mig lugn.

Jag har aldrig sett min rökning som ett problem eftersom att jag aldrig rökt mycket, det gör det dock inte mindre svårt att sluta just för att det är svårt att hitta motivationen till det – just för att man inte ser det som något problem.

Nu har jag dock slutat helt för att jag så småningom vill ha barn och jag vill inte riskera att skada ett framtida barn, därför tycker jag att det är lika bra och sluta nu så att jag vet att jag kan om jag verkligen vill.

Reply
ida

Håller med, tycker man röker precis som man själv vill. Helt otroligt att folk ens yttrar sig med kommentarer så fort som ser en cigg på en bild…!!!

Reply
anonym

Hejsan din blogg är super !:) jag undrar bara att ifall du nu någongång vill ha barn (vet ej ifall du vill det) så tänker du röka/dricka under graviditeten?:) ha d gött !

Reply
Emma

Hej! Jag har tips på en annan fråga! Jag AVGUDAR dina kläder haha och tänkte att du hade kanske kunnat hjälpa mig med att lista dina favoritställen att köpa kläder på internet? För det finns inga roliga affärer där jag bor och jag vet inte bra internetställen förrutom Nelly.com. Vore så tacksam för svar, grym blogg!

Reply
Lotta

kan inte du skriva om hur du håller dig så “fit” asså hur du håller din kropp så snygg, snälla kan du inte ta med den på dagens fråga!!! älskar verkligen din blogg PUSS!

Reply
molly

Vad gick du på för gymnasium? Jag ska välja nu snart så jag bara undrar! ;)

Love, ya!
<3

Reply
alexandra

usch det där med rökning är hemskt ibland. Min 11 årige(!!!) lillebror röker, säkert för att han umgås med 16-18 åringar. Helt sjukt att dom äldre vill vara med honom men men…

Reply
Sara

Du beskriver exakt min rökning ;) Jag rökte dagligen från att jag var 14 eller 15 och slutade med det när jag var 19, nu är jag 22 och håller mig till att feströka men det händer att jag kan ta en cigg av mina kompisar nångång ibland ifall jag känner mig sugen. Och på sommaren blir det ju betydligt fler cigg, men det är ju helt klart på grund av uteserveringarna ;) Men jag är ändå nöjd över att inte röka dagligen!!

Reply
tilde

hej! jag her ett tips på en ny dagens fråga;)
hur många tatueringar har du och hur länge tänkte du efter vad du skulle göra för tatueringar???
hur gammal var du när du gjorde dem??
du har en superbra blogg!!!!!

Reply
Den där Tjejen

”Två av de vanligaste sjukdomarna är lungcancer (som saknar behandling och man lever några månader-år efter diagnosen) och KOL (som innebär att man successivt kvävs till döds, man får kämpa för varje andetag).”Bra att du nämner det ‘Läkarstudent’ för min morbror dog nämligen av det och han var en rökare. Och som du sa man vill verkligen inte dö på det sättet, inte alls! Försök att sluta, det går! :) Kan erkänna själv att jag aldrig ens provat att röka, och kommer aldrig göra det heller. Man förstör bara sin hälsa, jättedumt hehe.

Reply
Mili

Jag är en av dina största fan!
Och jag hoppas att du tar steg för steg och slutar röka eller åtminstonde röker mindre
För du är en fantastik,underbar och fin person och det ger konesekvenser i kroppen ju äldre man blir,men jag hoppas att du uppfyller din dröm!:)

Reply
Jennifer!! :)

Nej nej sluta röka!! ;D …mina föräldrar har rökigt båda två och min papa röker än…. är väldigt orolig över honom, att han ska dö väldigt tidigt :(

Reply
ida

jag vet att jag har läst i ett av dina inlägg för länge sen, att du har tunnt hår, har du aldrig haft komplex över det? eftersom jag själv har det och jag vet vad jag har tänkt vissa gånger. Hur får du det att se “tjockare ut” och hur vårdar du ditt hår, det är så svårt tycker jag att få till en snygg frisyr i tunnt hår!
Väldigt tacksam för svar, som alla skriver men vill verkligen veta! :)

Reply
Daniella

Jag har en fråga som jag har tänkt på ett tag.. hur kommer det säg att du aldrig pratar om din pappa?

Reply
Jonna

Du kanske inte vet att folk läser din blogg, men med tanke på kommentarerna så borde du ju veta det? Du skriver att du inte uppmanar någon till att börja röka, men att du röker och att det finns bilder på dig när du röker och att du skriver att du är ok med den lasten oavsett om du vill sluta “en vacker dag” (för idag är en vacker dag) så är det att påverka dina läsare. Du är en förebild och har man så många läsare som du har så har man också ett ansvar. Den där 13åriga tjejen vill ju vara som du, lika smal, sminka sig likadant, röka, äta samma mat osv. Du är en förebild, ta ditt ansvar istället för att bara tänka på dig själv. Vill du tänka på andra så får du hålla dina laster för dig själv elelr skriva det i en privat blogg.

Reply
sasse

jag undrar en sak bara: blir inte du lite trött på den här shorts och inne fickorna ska synas med ett stort linne stilen osv? ungefär alla har samma stil nu ju och det måste väl du också ha märkt? Är det inte lite tråkigt att alla de unika stilarna som fanns förr inte finns mera eftersom alla vill kopiera storbloggarna. Jag försöker hålla min boho stil vid liv men det blir till och med svårt att hitta kläder som passar till just min stil eftersom nästan alla affärer säljer likadant. Rätt tråkigt enligt mig :/ Jag saknar de coola stilen och eftersom väldigt många läser din blogg kanske du kan berätta detta för resten av Sveriges unga tjejer. Om du själv och såklart håller med mig :)
Älskar din blogg btw!

Reply
Frida

Förslag på dagens fråga: Har du fortfarande kvar din navelpiercing? Syns inga ärr alls på de bilder då du har magen bar, hur har hålet kunnat läka så fint? :) Hur länge har du haft den och har du någonsin haft problem med den? Tack på förhand! P.S. Du är underbar! <3

Reply
Sofia

Hur lyckas du så bra med brun utan sol? :) Mina händer blir liksom gula även fast jag tvättar dem noga, och vilken använder du?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*