• header

GOLD

Fick äntligen tag på den guldiga klänningen från Versace for H&M! Budade hem den från Tradera för strax under 3000.. Riktigt läcker på, men jag är nu på jakt efter ett snyggt skärp att sätta i midjan. Någon som har något tips?

Det här blir förmodligen min nyårsklänning i år, och som det ser ut nu så blir det förmodligen en varm nyårsafton i Sydafrika (Kapstaden) för oss. Men ingenting är bokat än!

123 Comments

Angelica

Var den stor, liten eller normal i storleken? :) Superfin! Synd att dom såldes slut så fort.

Reply
Evelina

Åå Kapstaden! Där bor min bror! Hojta till om du behöver lite tips eller så på [email protected]. Min bror är en riktig ja jag vet inte riktigt vad man kan kalla det. En sådan som upptäcker alla bästa ställen att gå till. De mest kulturella och sevärdiga lixom, mer det hippa än det lyxiga, som är underbart att uppleva kapstaden.

Kram på världens snyggaste människa!

Reply
Lisa

Hej perfektaste snyggaste Kenza! tänkte fråga om du har något tips på långklänningar? Gärna mönstrade med tub upptill! Kramar :)

Reply
emma

åh va mysigt med semester! var försiktiga med taxichafförer där bara, en kvinna ifrån min stad (Ani Dewani) blev kidnappad och mördad. Finns artiklar om det på google! kram

Reply
J

Min familj har varit i sydafrika och de gillade det mycket. enda nackdelen är att de är sån extrem brottslighet där så man får knappt vara ute på kvällarna. De var ialla fall inte ute om man säger så.. hoppas det blir bra iaf :)

Reply
michaela

Kapstaden nyår, jag är där då :D
Åh va kul om du också hade åkt dit!!!
Rekommenderas starkt Sydafrika är en av de vackraste länder som finns.

Reply
sara

hej! svär, dra inte till kapstaden. Har varit där. Det är välditg farligt på gatorna och allmänt en välditg ful stad och inte särskilt semesteraktigt om man säger så. Om du är ute efter sol och bad är det helt fel ställe!

Reply
Hanna

ÅHHHH SYDAFRIKA ÄR DET BÄSTA SOM FIIIIINNSS! Ni måste åka till stellenboch och hout bay om ni ska dit, bästa ställena! Sen kan ni åka till cape agullas om ni vill till sydligaste spetsen, där kan ni också stå med “en fot på varje hav” hahah:)

Reply
Matilda

Wow, den var verkligen guldig! Haha, men riktigt snygg får jag säga, och jag kan tänka mig att du passar i den.. Men vänta, finns det något du INTE passar i?

Reply
Linn

Du nämnde dendär byxdressen i storlek 36? jag e bosatt i Paris för tillfället, finns rätt många 34or kvar här… Om du vill hör av dig!

Reply
Hilda

Åh, sydafrika och Kapstaden är helt underbart. Var där förra året och firade jul och nyår. Rekomenderar verkligen att åka dit! Kramar

Reply
josefine

Åh, den var ju hur fin som helst ju! Så snyggt med glitter / metallic klänningar just nu tycker jag, särskilt på en lite solbränd kropp :)

Reply
Annie

Spännande med Kapstaden :) Jag hade åkt till Thailand istället dock, finns inget bättre än underbara Thailand :)

Reply
Louise Stenström

Om du letar efter ett guldigt skärp i metall (kan ju vara fint med guld på guld) så finns det ett jättesnyggt på Åhléns City, vid OASIS/WAREHOUSE-avdelningen :D

Reply
Elin

Åhh, åk till Kapstaden!!! Jag har bott där ett år och några månader och jag är fullkomligt kär i staden och framförallt människorna! Måste snart dit igen känner jag…
(om ni åker dit måste måste ni prova koeksisters…YUM!)

Reply
mathilda

Inte för att va taskig, men du brukar oftast “försöka” få tag på något du verkligen vill ha, sen när du väl får det, ser jag dig aldrig använda plagget mer än en gång kanske två? :)
Är det bara känslan att du måste ha plagget annars tänker du på det hela tiden? Eller har du bara alldeles för mycket kläder kanske?
Puss

Reply
Nina

Åh jag älskar Sydafrika, helt såld! Ni måste gå på safari och besöka alla fina vingårdar :D

Reply
Emmi

ÅH KAPSTADEN!!! <3 Sydafrika är typ världens bästa land! Så himla vackert också! åh!

Reply
Nina

such a gorgous dress! So sad I didn’t have the time to buy something from the collection..
I think a classic dark brown belt would be really nice, or another colour of brown. Gold and brown is so beautiful together!

Reply
Caroline

Sydafrika kan jag verkligen rekommendera över nyår! Var där själv för 3 år sedan över jul & nyår och det var underbart!

Reply
Oda Sofie

Å! Sør-Afrika er HELT fantastisk!!! :D

men hvis dere først drar dit må dere dra på litt safari!! Min familie og jeg bodde på Hunter Hotels – som ligger rundt om i Sydafrika; vi bodde på Maratabi Safari, Gorah Elephant Camp og Tsala Treetop Lodge – det er de FINESTE hotellene jeg har bodd på noen gang. Og vi har vært på luksusferier i både Thailand(phuket) og Karibien(turks and caicos).

Bare ett lite tips :)

Reply
Sally

Jag har varit i Kapstaden 2 gånger, det är verkligen superfint där! Se till att besöka Pingvinstranden som ligger en bit upp, det är jättecoolt! Det är nämligen en strand full med pingviner ;) Man badar där och så också. Sen så MÅSTE ni besöka en marknad som ligger där som är huuur stor som helst. Och en vingård som heter Zevenwacht, där gifte sig mina föräldrar och det är numerna vårat efternamn… ;) det är helt underbart där. Lycka till!

Reply
Emmaklemmaaa

Ååh vad kul! Syd afrika! Var där i våras, så otroligt fint! Ni kommer ha det jätte härligt! Dock jätte kallt i vattnet, men fint väder och varmt är det. Så ni kommer nog ha det bra! :)

Reply
Karin

Östafrika Tanzania rekommenderar jag verkligen! underbart, och mycket säkrare att resa i just nu än Sydafrika :)

Reply
anonym

kenza!!
du kmr absolut INTE bli besviken på resan till Kapstaden (om ni åker dit) sydafrika är helt fantastiskt och maten är OMG delicious!!! åk gärna på safari också ett hotel där man bor och åker på safari i ca 3 dagar som var riktigt bra hetter typ, lambadi eller något sånt iaf så älskar jag sydfrika !!!!!<333

Reply
Anna

Åhh, jag var i kapstaden förra året ! Helt underbart, går inte beskriva ! Finns mycket att se och ni måste se allt :D
Rekommenderar verkligen att åka dit och även ta en utav de guidade turerna genom någon kåkstad för att få se den “riktiga” Kapstaden !! Åk,Åk,Åk !! :)

Reply
jennie

Varför förstöra klänningen med ett skärp i midjan kenza????? midjeskärp är inte särskilt snyggt längre…. :/

Reply
Felicia

Kapstaden är jättefint! Men fastna inte i turistfällan och besök bara Kapstaden och Garden Route. DET FINNS SÅ MYCKET MER ATT SE I SYDAFRIKA! Krüger National Park är ett måste, det är fantastiskt med safari! Blyde River Canyon är otroligt maffigt, Drakensbergen rekommenderar jag också samt kusten längre norr från Garden Route (Durban och där omkring).

Reply
Felicia

Det är självklart kallt i vattnet vid Kapstaden, där de två haven möts! Men norr över (vid Durban osv osv) ÄR DET HUR UNDERBART SOM HELST!

Reply
Filippa

Åh sydafrika och kapstaden är så himla fint, var där i våras och vill tillbaka så fort jag slutat studera. Du kommer inte bli besviken! Men passa på att resa runt lite om ni kan, finns så himla mycket fint(och tragiskt som kåkstäderna, men ändå en häftig upplevelse) att se i sydafrika och länderna omkring! :) Kram

Reply
alexandra

http://www.theranch.co.za/ !

Rekomenderar verkligen, kapstaden är lite regningt för tillfället, så hade jag var ni hade jag satsat på norrut! Länken går till ett skitmysigt ställe ca tre timmar från Johannesburg. Riktigt maffiga fester men samtidigt plats för lite poolchill. Ligger dessutom långt från stan så brottrisken är MINIMAL. Chansen att ta en promenad med lejon är ju inte heller något man vill missa….=)

Reply
mikki

Var vågad och testa med ett bälte i färg, kanske plommon, mörkblått eller mossgrönt? Eller ett i silver kanske?

Reply
Lalla

Skulle nog haft ett smalt blått eller brunt, silver skulle nog oxå va snyggt. :D kram

Reply
Empa

Omg köpte du den där ifrån för 3000kr?! Åhh det fanns en klänning i Drottninggatan som var i storlek 34 om det var den du köpte. Menar inget illa men tycker att du skulle kunnat sparat pengarna hihi. Kramisar

Reply
Jennie

Vet inte om jag tycker den är så snygg! I allafall inte på mig men kan ge mig tusen på att den kommer vara grym på dig! ;D

Reply
Sofie

En snygg men mjuk kontrast till det guldiga skulle vara ett turkost skärp, gärna matt och lite slitet! Kika runt i secondhandaffärer efter den perfekta slitningen!

Reply
fin klänning!!

men fick man inte skärpet till när du köpte klänningen? eller gillade du inte skärpet?

Reply
Caroline

Hejsan! Jag har bott i Kapstaden de tre senaste månaderna, kom hem för två veckor sedan. Tyvärr måste jag be dig att tänka igenom resevalet EXTRA noga. Det är extremt hög brottslighet, jag var där på utbyte genom mitt universitet och på campus där jag bodde var det vanligt med rån och våldtäkter (trots galler och vakter). Jag rekommenderar tyvärr inte Sydafrika, fast om du åker kommer du älska sj och sl efteråt, sååå underbart att kunna åka tåg/buss igen! (haha, stört men sant).

Reply
alexandra

Åååååååh jag blir helt galet avundsjuk på dig nu! Jag var i Capetown flera gånger när jag var liten, det är underbart! Du får lova att ta jättemånga bilder då :D

Reply
Ronja

Sydafrika??? Fyfaan vad kuul :D Perfekt klänning till nyår också :) TYcker det skulle vä svårt att hitta ett snyggt skärp som matchar bara :/ Men det löser du nog!

Reply
Anna a

Jag skulle tycka det var fint med ett halsband som skärp. “puffas” klänningen upp lite där bak kommer det ju inte synas om du fixat med extra snöre eller så. Stort eller litet halsband blir fint vilket som.

Reply
Fanny

Hej på dig kändis!
Jag tycker det är läckert med ett tunt sidenband i midjan!
I antingen svart eller guld, någon nämnde blått eller varför inte vitt?

Reply
Anna

Kapstaden, där har jag vart!! Jävligt värt att åka dit säger jag bara. Och när du ändå är i Sydafrika så tycker jag verkligen du ska passa på att åka på safari i några dagar. Det är ett minne för livet!
Kram på dig otroligt fina människa :)

Reply
johanna

älskar sydafrika! firade nyår i kapstaden, de ända tråkiga var att vi bara såg 2 hemmagjorda recketer och alla bra restauranger redan var uppbokade

Reply
josefin

Awesome klänning! Du kan ju typ ha ett nitskärp i silver med ett stor maffigt, stelt, silver halsband. Typ mixa guld och silver? :)

Reply
=)

Den är skit snygg , hm hade nog haft ett mkt svart tunnt skärp om du ska ha svarta skor ? Lycka till =)

Reply
Amanda :)

Kapstaden rekomenderar jag absolut att du/ni ska åka till. Jag själv ska dit nu för tredje gången! Så om ni åker dit, who knows vi kanske ses? ;);)

As snygg klänning förresten!

Reply
Pernilla - reseblogg

Ååh nu är jag såå avundsjuk på er! :D

Syd-Afrika ÄR verkligen världens bästa land! Jag tipsade om det i inlägget var du ville ha resetips, så kanske du läste min kommentar? :)

Kan iallafall ge lite mera tips här. Kom just hem därifrån från en 3 månaders volontärresa, och skall dra dit igen så snabbt som möjligt! :)

Kapstaden är INTE så farligt som folk säger! Kriminaliteten är bara extra hög i kåkstäderna där, men det är ju inga ställer man ändå rör sig på sådär annars. (Förutom township tour som är värd att testa!)

Annars är folk sjukt trevliga och vänliga där!
Ta bara taxi natt- och kvällstid så skall det nog ordna sig, haha!
Dagtid så rekommenderar jag verkligen att testa deras mini-bussar! Då får man verkligen känna på deras kultur, haha det är så roligt! Man trängs in i minibussar och det är oftast riktig bra gemenskap i dem! Sjuuukt billigt också!

Afrikas största shoppingcenter som finns där heter “Canal Walk” och ligger i Century City. (Bara ca.10 min från stan)

Camps Bay är “lyx och kändis” stranden var en massa kändisar har villor, och det finns jättebra restauranger där. Just nu på deras sommar så skall det vara riktigt kändistätt sägs det ;)

Clifton Beach (finns 4st olika) ligger tätt intill och nr.4 blev min favorit haha.

Waterfront är också ett bra shoppingställe med jätte bra restauranger!

Bästa stället att gå ut till kvällstid är LONG STREET! En lååång gata full med barer, klubbar och restauranger :D
Mitt favoritställe blev Dubliners, en engelsk pub och dansställe med jättebra musik!
Pretoria mittemot måste också testas. Där är det mest mörka, och de vet hur man dansar! :)
Zula-Bar är också ett bra ställe haha. Äh finns hur mycket som helst!

Garden Route är en 3 dagars trip längs östkusten, det var verkligen världens bästa helg! Man får göra såå mycket roligt, så om ni har tid över – go for it! :)

Om ni vill surfa så åk till Muizenberg strand, sägs vara världens bästa nybörjarstrand. Finns annars skitbra stränder tätt intill om ni istället vill bara sola.

Annat man kan göra är att kolla pingviner i Simons Town, kolla på sälar i Sea Point, besöka Robben Island var Nelson Mandela satt i fängelse, klättra berg (de har en hel del berg) bästa är nog Table Mountain som är nu framröstat som en av världens sju nya underverk! :)

Skulle kunna skriva huuur mycket mera som helst, men det får räcka! haha :D Fråga om du vill veta mera!

Lovar verkligen ni kommer ha en sjukt bra resa om det blir så att ni drar dit! :) Kram!

Reply
Juliana

Köp bältet från versace som hör till, det silvriga med guldspänne!! Sjukt snyggt hade det blivit!!!

Reply
Fanny

Vad roligt Kenza!! Jag ska också fira nyår i Kapstaden! :) Hoppas att ni också bestämmer er för det! Bor tillfälligt i ett grannland till Sydafrika och alla här har så mycket bra att säga om just Kapstaden! Tror att det kommer bli fantastiskt kul!

Reply
Matilda

Hej Kenza! Vad fantastiskt att du ska till Kapstaden, den bästa staden i världen enligt mig! Har varit där ett flertal gånger och har massor av vänner där som jag besöker. Long Street ska du gå till för att se lite härliga pubar och restauranger, Cape to Cuba eller Mamma Africa är jättebra! Boulders beach för att se pingvinerna är en självklarhet, the Brass Bell är min favorit restaurang i hela Kapstaden området, den ligger i Kalk Bat nära Muizenberg. Något annat du måste göra? Waterfront för shopping, canal walk för ännu mer shopping! Robben Island för att se vart Nelson Mandela satt i fängelse. Annars gå ut i Clifton, njut av de östra stränderna eller kolla på människor i Clifton (men bada inte!) Ha det underbart!

Reply
Cissi

Hej snygging! Jag var i Sydafrika förra året. Helt fantastiskt! Maten är sjuuuuukt god och det är sååååå vackert. Sett varningar du fått om brottsligheten. Visst finns det brottslighet, men Kapstaden är ändå ganska “turistigt”, det är mycket värre i Johannesburg. Hoppas verkligen du åker dit. Du kommer älska det! Men du borde också resa runt lite för att få se lite av det vackra landet! Ett tips på något att se i Kapstaden är “Tablemountain”. Man kan åka upp till toppen och se hela staden! Verkligen underbart!
Kram!

Reply
Louise

Det roliga är att om klänningen hade kommit från Lindex eller typ Kappahl och kostat 199;- hade du nog aldrig köpt den ;)

Fast det är ju en smaksak hehe.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*