• header

Vaccination

Vi har äntligen hittat bra biljetter till vår lilla Afrika-resa! Vi har letat och letat och nu har vi äntligen hittat flygbiljetter till rimligt pris. Det blir Sydafrika (Kapstaden) & Zanzibar, 19 dagar med sol & bad. Vi hade även tänkt hinna med någon dag eller två i fastlandet i Tanzania medan vi ändå är på Zanzibar! Och för det måste vi vaccineras mot gula febern (Hepatit och sånt har vi redan vaccineras mot när vi åkte till Thailand), samt fixa malariatabletter och drickvaccin mot kolera.

Så nu sticker vi in och vaccinerar oss. Puss! ♥

Försökte ta en fin bild med Mani men han vill bara pussas hela tiden (slicka bort mitt försvarets hudsalva på läpparna med andra ord)

141 Comments

Sanna

Kenza, hade inte du kunnat visa upp alla dina tatueringar i bloggen? Vet att du har gjort det förr, men jag tror att det har tillkommit någon sedan dess? Kommer inte ihåg alla nu. Hade varit kul att se, som lite insoiration :) kram

Reply
Fatima ♥

Åh! Kolera vaccin. . . fy bubblan. Jag antar att få kolera är rätt så mycket värre men jag tog bara en dos jag. . . och den dosen tog jag bara halva av. Jag klarade verkligen av att svälja det. Det är ju alldeles groteskt! Och för att inte tala om malariatabletter. . . haha det blev det också ett himla slarv med. När jag kom hem var mot min övertygad om att jag hade åkt på malaria, men det var nog bara lite virus ;) Kom hem och var sjuk i 1och1/2 månad med feber och illamående, haha! Långvarigt solsting kanske?

Reply
D

Vi var i Afrika – Tanzania 1,5 vecka förra året runt februari. Sedan 1 vecka i Zanzibar. Drickvaccinet är inte nödvändigt ska du veta =) Tanzania var som man förväntade sig faktiskt. Fast man fick inte gå iklädd som man ville.
Zanzibar var en av de vackraste ställena jag besökt, men på natten då? Då jävlar. Vi bodde på bungalows vid vattnet. Skit mysigt o så, men på natten när det blir mörkt, skit läskigt, alla små krymp o sånt. Vi hittade till o med ormar i duschen som var listade en av dem farligaste ormarna. Sista nätterna gick inte ens o sova, speciellt med elavbrotten.
Men frukosten slog ingenting, med all frukt o sånt=) Lycka till!

Reply
lina

skulle inte du kunna lägga ut mer outfits innan du ska ut eller på fest, kul och få lite tips på fest outfits :)

Reply
Sanna

Hej Kenza.

Jag var nyligen på zanzibar.. ger gärna lite tips om du vill men finast stränder var absolut uppe i norr. Nungawi var bra och med helt ok boenden och då åkte vi runt hela ön. priserna är ca 50 dollar per natt var du än kommer. Förbered dig på att det inte är som något annat, ingen shopping och massor med restauranger, det finns kanske ett par på varje strand men i norr var det lite bättre! Kram

Reply
lilo

Min pojkvän jobbade där för research i typ 3 månader och berättade att Zanzibar var magiskt. Såg bilder, och bästa hotellet för ungdomar där kallas Teddy’s place (du kan säkert googla det).

Reply
marie

Tänkte bara ifall ni missat det och behöver nya pass att man inte kan få tag på nya pass från och med 26 dec till 2 jan…
Kram!

Reply
Hannah Ekberg

Kapstaden? Aaaah va coolt! Jag är en Svensk som bor i Kapstaden! Skulle älska att träffa dig, jag besöker ditt blog varenda dag. Huge fan <3

Reply
Kajsa

Om ni har tänkt ta Ducoral så kan jag bara säga att det är heeelt värdelöst. Funkade inte för varken mig eller någon av mina resekompisar. (Det står ju tom i vaccinetiketten som medföljer att det inte är säkert att det hjälper). Malariatabletterna finns det inte heller någon garanti för. Det är väl iofs bättre att ha tagit dem (och bli sjuk) än att inte ta dem och bli det. Att veta att man iaf gjort det man kan för att inte bli sjuk.

Med denna lilla kommentar ville jag bara säga att ni borde kolla upp lite innan ni bestämmer er, det finns för- och nackdelar med båda vaccinen. :)
(Vi tog dem när vi backpackade i asien och australien för exakt ett år sen, det kan ju kanske ha blivit nya vaccin sen dess) ;) haha,

Ha en trevlig resa! :)

Reply
Charlotte

Åh, jag var i Tanzania i somras, både fastlandet och Zanzibar, och det var superkul! Lätt den bästa resan jag någonsin gjort :D Fast vi åkte framförallt på safari men Zanzibar är verkligen en paradisö (dock väldigt muslimsk utanför resorten, du vet, inget lättklätt ;)). Du kommer ha superkul :D

Reply
hej

hej, vet du om jeffrey campbell skorna på nelly är fejk? vissa påstår att så är fallet för att designern tydligen har sagt att han inte gör skorna i storlek 40-41. skulle vara tacksam för svar, man vill ju inte lägga ut så mycket pengar på något som är fejk.

Reply
Ebba

Min kusin kom hem därifrån för ett par veckor sedan, jag var inte liiite avundsjuk! Sjukt vacker nere i Kapstaden!

Reply
Fanny

Åh vad roligt! I Tanzania och Zanzibar har jag varit, helt fantastiskt!! Speciellt Zanzibar, finns ett jätte bra ställe att rekommendera! Och glöm inte att täcka kroppen när du är i Tanzania, det blev ett helvete om man visade axlar och knän…

Reply
mmautildah

KEEEENZA, berätta för mig nu.. Varför älskar hundar försvarets hudsalva? Blir ju helt knäpp här hemma, köper nog 2-3 i månaden, som bara “försvinner”, pofffff så va den uppäten av min fjanthund.. PUSS OCH KRAM!

Reply
ELIN!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHH AKTA DEJ FÖR DRICKVACCINET!!! alltså måste ta det när jag förra våren åkte till afrika, och det var det äckligaste jag nånsin smakat! tyvärr, men lycka till iaf … :)

Reply
J

Kul! Tanzania är underbart, ni kommer få de helt fantastiskt! Har ni frågor eller så är de bara o höra av er, jag bor i dar es salaam, Ha de bra!

Reply
Julia

Min chihuahua Elliot älskar också Försvarets Hudsalva. Han snodde den från mitt nattduksbord förut och åt upp den. Som tur var var den nästan slut:P Hittade honom på sängen, hållandes i den som en glass. Nu förvarar jag den i en låda istället:P

Reply
Fanny

Och glöm inte att man behöver visum, det man söker till Tanzania som även funkar till Zanzibar :) annars blir det jobbigt! ;)

Reply
Emma

Kenza jag har bott i Afrika i 11 år och det bästa e ju alla djur så du får inte missa Safarin!

Reply
Becca

Haha jag använder också försvarets hudsalva och min hund som hatar kontakt med ansiktet älskar att slicka bort det;)<3

Reply
Maria

Kenza! Zanzibar är helt otroligt underbart! Men tyvärr springer det runt små, fattiga barn och tigger mat. Om ni även stannar i Tanzania ( vilket ni verkligen borde :) ) så MÅSTE ni bara åka på safari! Om ni inte vill att det ska bli så dyrt kan ni ju göra det kanske bara en dag! I så fall måste jag säga att Ngorongoro är Helt underbart, Bättre finns inte! :D pusspuss !

Reply
Matilda

Åh vad kul att ni ska till Zanzibar! Var där med familjen för 2 år sedan och det är en av mina bästa resor någonsin. Vi bodde på ett hotell som heter LangiLangi Beach Bungalows som ligger i Nungwi på öns norra spets. Jättefint hotell som hade väärldens härligaste hotel manager som heter Sele Said. Superfina stränder precis nedanför hotellet och nära till många bra restauranger, men också gångavstånd till invånarnas egna by där man kan köpa mat och färsk frukt ur stånden. Från stranden gick också snorkelturer med barbeque-buffé på en liten, obebodd ö som jag varmt kan rekommendera!

Vi besökte även Stonetown och det var jättecoolt med byggnaderna, människorna och marknaden. Här åkte vi också till SOS Barnbyar och hälsade på. Vi blev varmt mottagna och visade runt. Vi hade också med oss pengar och en stor låda med leksaker mm, som vi hade samlat ihop av kompisar här hemma. Det var världens häftigaste känsla att ge bort en sådan gåva till de föräldralösa barnen och de goda människorna som tog väl hand om dem.

Tänkte iallafall bara tipsa om langilangi beach bungalows om ni inte hittat något bra hotell på Zanzibar än. Hoppas ni får en bra resa och jag ser fram emot att läsa om den här på bloggen!

Reply
linan

åh ! zanzibar är HELT fantastiskt!!! jag var där för två vintrar sedan, du kommer aldrig att ha sett nått liknande! :) vilket hotell ska ni bo på? vid stranden eller inne i Stone Town??

Reply
ida

Åh, fy fan vad mysigt!! Jag har själv varit i Gambia för många många år sedan. Lite tråkigt bara att vi inte kunde lämna hotellområdet typ för man kunde bli överfallen. Man var tvungen ha en guide med sig och byxor över knäna. Men underbara människor och klimat!! Fick många vänner.

Reply
Diana

Vad härligt att komma bort från kylan!
Vi funderade för nåt år sedan att åka till Sydafrika men drog öronen åt oss då det verkade som om man inte kunde lämna sitt “stängda område” efter mörkrets inbrott. Men det är kanske inte så dit ni ska åka? Lite tråkigt annars.

Reply
Robin

Min lilla chihuahua älskar försvarets hudsalva. Han är på tok för blyg för att pussas, men annat är det om man råkar ha lite på läpparna. Då blir han plöstligt väldigt glad i en! ^^

Reply
Emma

När en hund slickar en människa i ansiktet är det för att den vill att du ska spy upp mat till den :) . No shit, det är sant!

Reply
Stella

Hej Kenza, jag vet hur mycket du gillar sol och bad etc. men tyvärr så är inte Cape Town så speciellt varmt, jag har en årlig tradition att åka dit med min familj över jul och visst har vi badat och solat men oftast går man runt med jeans och t-shirt och badar mest i pol. Det finns rätt mycket vithaj utanför kapstaden och de flesta stränderna är fulla med tång. Det är inte heller väldigt varm ,runt 25 grader och en väldigt isig vind eftersom det inte finns mycket berg som skyddar och kikar man riktigt ordentligt kan man nästan se sydpolen. Men sydafrika är så vackert, det finns så mycket att se. Det finns många väldigt bra safari nära Cape Town, jätte vackra trädgårdar och så måste ni så klart hälsa på i kåkbyarna, man kan känna sig lite falsk när man går runt där och “kollar” på människorna i kåkbyarna som om man var på ett zoo men så känner verkligen inte de som bor där, de är stolta och vill visa upp sina hem och bjuder gärna in en. De är verkligen underbara personer många av dem och man går därifrån och känner sig oerhört berörd och tacksam för det man har. Sen vet jag att många tror att det är väldigt farligt i sydafrika och visst det kan det vara men håller man sig bara till de rätta platserna så behöver man verkligen inte vara rädd! Har man budgeten så är det alltid bra att bo i ett bra område och ta taxi på kvällarna men annars behöver ni verkligen inte oroa er! Se till att se mycket av cape town och området runt, alla hotel har en massa erbjudanden och man kan köpa paket så blir det billigare! Sydafrika är verkligen ett land som är värt att se och inte bara ligga och sola(det kan man ju göra på så många andra ställen). Det finns väldigt mycket vacker natur, man kan till exempel åka upp till kapberget och få världens vackraste utsikt över Cape Town. Här är en link till en vän som har lagt upp en del väldigt vackra bilder av sydafrika:
http://www.flickr.com/photos/54804669@N07/sets/72157626033070632/
låt dig inspireras! Sen så måste ni verkligen se till att gå på lokala resturanger och inte bara äta hotelmat, de har en massa delikatesser som till exempel struts! Mycket av deras mat är lite stark men hur god som hälst! Det sista tippset jag skulle vilja ge är att inte förboka mycket nu eftersom det oftast går att hitta billigare och bättre erbjudanden när man är där! Hoppas det här hjälper lite och jag hoppas ni har en underbar tid där nere! kram

Reply
Vickan

Kenza, är du gravid ? :) Eller du kanske bara sitter konstigt på sista bilden för att få pli på Mani? :)haha

Reply
Felicia

Vi har aldrig vaccinerat oss när vi åkt till Afrika, använd myggspray när du besöker inlandet typ.

Reply
Felicia

Btw, ni MÅSTE åka safari så om ni inte tänker göra det i krúger i sydafrika MÅSTE ni ta tillfället och göra det tanzania, helt fantastiskt :D

Reply
Julia

Kapstaden är heeelt fantastiskt underbart! Men tänk på att det inte går att bada där i havet, det är ca 14 grader och hajar haha! Men sola kan man göra på de fina stränderna, jag rekommenderar dock ett hotel med pool om man vill bada! Vi bodde på ett helt underbart hotel som hette Cape Royal, galet fin takpool med solbäddar och bar,, snygga rum, grym frukost och bra läge! Rekommenderas! Tycker också man ska Åka till goudahopes (om det stavas så hehe) udden på sightseeing för det var SJUKT vackert där, kändes typ som jordens ände…
Tanzania ska också vara fantastiskt, hoppas ni får en grym resa!!:)

Reply
Lisa

Hej! Det här har egentligen ingenting med ditt inlägg att göra, men jag skulle vilja ställa en fråga av ren nyfikenhet :)
Är du troende/kristen eller tror på ngn annan religion? Hur ställer du dig till religioner och liknande frågor?

Tacksam för svar! :)
Ha en bra dag!

Reply
Johanna

Du är medveten om att det inte är speciellt varmt där borta denna tiden på året väll? Typ max 25 grader.. och atlanten är inte varmt att bada i heller!

Reply
Cecilia

ååh gud vad kul! Hoppas ni får det bra!

förresten vart är den vita toppen köpt? så enkel och snygg till vardags!

Reply
Kim

Coolt, jag har halva min familj i SA. Är inte så speciellt varmt att bada i havet i Kapstaden men chilla på stranden duger fint. Jag rekommenderar att ni gör följande:
-hyr en bil, går fin fint att ta sig runt med taxi/minibussar men dom slutar gå tidigt. Bäst att ha en egen bil om man ska hinna se allt.

Sedan åker ni till:
-Cheetah Outreach, utanför Kapstaden. Här får ni leka med leopardungar http://www.cheetah.co.za/
-Godahoppsudden. Fantastisk utsikt men akta er för babianerna.
-På vägen till godahoppsudden passerar ni Simon’s town där ni hittar Boulder’s beach. Här bor det massor av pingviner som springer omkring på stranden tillsammans med badgästerna.
-Åk på en topwnship tour. Säkraste sättet att se kåkstäderna om ni vill se “det riktiga” Sydafrika. Pengarna ni betalar för touren går till de boende i kåkstaden.
-Robben island såklart och table mountain
-Shopping hittar ni mest i olika köpcentrum
-Har ni tråkigt en dag kan ni sätta er på en bänk i Company’s garden i centrala Kapstaden och titta på alla människor som blir blöta när alla sprinklers helt plötsligt sätter i gång. Det är ungefär lika kul som AFV.

Sådär det var mina tips. Har nog en miljon till :)

Reply
E

Jag ska till Tanzania och Zanzibar den 16dec – 6 januari. Min närmsta vän bor där nere med sin familj. När ska du dit!? :) Kanske kan tipsa om lite om du vill, haha! Kram

Reply
Sanna

Ha en underbar resa!
Kapstaden är paradiset på jorden, så himla vacker plats. Sydafrika som land är också underbart.
Njuta av naturen, mat och shopping. Men ta en tur till Robben Island också, det kan vara bra att påminnas om hur det såg ut för bara 20 år sedan…
Ta alla råd om var det är “säkert” efter att mörkret kommit på allvar också. Dumt att utmana ödet och bli rånad :)

Tack för att du fortsätter blogga så man får en känsla av hur det är att vara ugn, snygg och framgångsrik :)

Reply
jorinde bulthuis

Har rest till Sydafrika två gånger och Tanzibar en gång. Därför kan jag garantera att ni kommer få en helt fantastisk resa, det är jag helt säker på! Kram

Reply
maja

Ååååh!!! Jag va på zanzibar för 2år sen! Det var helt UNDERBART!!! Världens paradisö är det! Har aldrig varit på ett bättre ställe! Tips är att åka ut med båt och snorkla vid goralrev och kolla på en speciell sorts apa som bara finns där. De vågar vara jättenära människor. Sen är det helt underbart att bara ligga vid stranden och sola också! Ser sjukt mycket fram emot att se en massa bilder därifrån! Kram!

Reply
emma

Jag ska till Thailand om lite mer än 1 vecka och har druckit det dära drick-vaccinet,det smakar jätteäckligt så att du vet!

Reply
johanna

Satannnnnnnnnnnn se dyrt det måste bli..herregud! Men gud så härligt :) Lyllos dig ..

Reply
Sanna

Kenza, jag är fantastiskt avundsjuk!!!!

Zanzibar (och Tanzania för den delen) är HELT UNDERBART! Jag har aldrig kännt mig så hemma bort som jag gjorde under min volontärresa i våras. Det är magiskt!

Åk till den norra delen av ön för att uppleva det riktiga paradiset, Kendwa Rocks t.ex. Och ha juvliga jumma kvällar i Stone Town med den bästa maten och höra havets brus..

Ska jag säga att jag är avis igen??:)
HÄLSA från mig!
Kram Sanna

Reply
Sylvia!

Sådär ja, Nu kör du på en riktig resa där du kommer komma hem med massa nya minnen, bredare syn på livet, uppleva en helt ny kultur osv. Det är sådant vi gillar! Vågade människor som inte är trångsynta! Afrika är alldeles underbart, hoppas ni hinner åka på safari!! Synd att ni inte åkte förbi KENYA, ni skulle fastnat där om ni åkte dit hoppas det blir en andra gång!

Ha det så underbart i Afrika, kom ihåg att ha tålamod även om ni stöter på utmaningar! Ni kommer ha så mycket att prata om för era vänner och familj när ni kommer tillbaks till Sverige. Denna resa kommer stå ut 70 ggr mer än dina grekland, thailand resor. PEACE

Reply
johanna

Kan du inte försöka ta en trip förbi Diani beach i Kenya? Massor av ungdomar från Svenska skolan Nairobi som ska dit! Även massor som är Zanzibar också dock

Reply
Emilia

Haha, åh vad söt Mani är! Vår hund är precis likadan. Så fort man tar på sig hudsalva kommer han springande och ska pussas för fullt! ^^

Reply
frida

åh vad härligt Kenza!
ska själv till zanzibar, åker den 20e och är där tills den 2a jan sen bär det av till fastlandet för safari :) då kanske vi ses :)

Reply
Emilia

Min hund gillar också försvarets eller ja snarare älskar!
Hon har till och med ätit upp halv mitt som hon fick tag i min väska ;).

Reply
Emma

Hej!
Fatta vad coolt! Ska oxå till Zanzibar på jullovet och till Tanzania. Vilka datum kommer du vara där och vart ?
Btw bäst blog. Kram

Reply
Emelie

Hejsan Kenza! ( BRA OM DU LÄSER DETTA)

Jag tänkte ge lite tips för jag var i sydarfika för några månader sen för min farbror bor där nere och en av mina närmsta kompisar var i Tanzania för en vecka sen!

För det första om du vill få ut det bästa av sydarfika tänkte ajg berätta lite vad jag tycker ni ska göra :D
Shopping: Det finns inte jätte mycket billig shopping i sydafrika utan shoppingen ser ut som ungefär i svergie men en affär som jag rekomenderar är Mr. Price butiken är sjukt bra och du hör på namnet det är billigt! Sydafrika är en väldigt kriminell stad alltså åk inte taxi som är vita stanna aldrig helt vid trafikljus, lås alltid dörrar och fönster när du åker bil och om ni tex lånar en bil ha alltid avstånd mellan er och bilen framför. Gå aldrig på ett obefolkat ställe risken är stor att du bli kidnappad eller något annat otäckt! Människorna i sydafrika är otroligt snälla och givmilda.
Oftast om ni köper saker på marknader är det mesta handtillverkat alltså vill man inte pruta så mycket.
Vi var på flera olika ställen i sydafrika men solen är gryyymt stark där(jag var ute i 20 minuter och hade 30 i solskyddsfaktor och jag brände upp hela mig) fick ont i flera dagar). Cape town är en stad för turister mest så alla resturanger är väldigt fräscha! Som jag sa tidigare är alla väldigt slarviga i trafiken vi blev påkörda så var försiktig! Gör fina stränder också!

Tanzania då…jag måste tyvärr säga att han jag känner var väldigt besviken för att maten var dålig och solen var så farlig att de var tvungen att ha på sig lång ärmad och långbyxor även när de badade! Det var ju såklart mycket vackert men när de var ute och snorklade en dag med båt på 30 meters djup åkte båten ifrån dem och de blev kvar där ute tillslut kom någon sjöräddning av något slag ut och hämtade dem! Och de blev även kycklingsjuka av maten där!
Men något som ni måste verkligen göra när ni kommer till sydarfika är att åka på saffari, vi var på 3 saffari och bodde mitt i boshen (stavning?)+ att vi var på något som hette lion park där vi fick leka med lejonungar och kela med dem!+ att jag tycker ni ska åka till en kåkstad, jag fick ett helt annat perspektiv på livet för verkligheten blir helt plötsligt så nära om du fattar vad jag menar :D

Jag kan berätta så mycket mer om sydarfika men nu orkar jag inte mer för tillfället hoppas du fick en liten bild på vad du ska göra och inte göra :D om du vill veta mer och så kan du bara skicka iväg ett mejl till mig eller nått :D

EN av de bästa resorna jag har upplevt i hela mitt liv!

Ha iallafall en underbar resa och ni kanske till och med stöter på min kusin som åker om några dager ner dit ;)

KRAMMMISSSS

Reply
Anonym 16årig tjej

Jag ska också till Zanzibar då! Kanske ser dig på stranden :) Kramis snyggo

Reply
Ida

Åk till Gambia istället :) 40 grader varmt 34 grader i vattnet! rekomenderar starkt!!!! bästa resan jag gjort :)

Reply
Bella Maruszewski

haha! min chihuahua torsten slickar också alltid upp mitt försvarets :D

Reply
Gichi

Det är jätte fint i Zanzibar. Och jag vet det för att jag kommer därifrån :)
Det är jättekul att du åker dit. Och förresten jag älskar din blogg

Reply
Josefin

Åh gud vad kul! Jag var en vecka i Tanzania på safari och en vecka i Zanzibar för sol och bad, det är så vackert. Du kommer få det underbart!

Reply
Julia

Åh, jag har alltid velat åka till Sydafrika för att surfa i Jeffreys Bay (J-Bay) kan inte du ta kort på stränderna du åker till och lägger upp dem på bloggen? :) Det skulle ha vart jätte snällt! :D

Reply
Charlotte

Zanzibar är såå fint! Jag var där 3 vector efter jag hade varit i moshi och arbetat på ett barnhem. Underbar avslutning på resan! Njut varje minut! Ni när ni kommer till stonetown måste ni avnjuta den goda maten nere vid hamnen/torget. Hela torget är full med grillstånd. Jätte mysigt! Vi tillbringa många dagar på kendwa rocks. Bungalows på stranden, mysigt ställe. Det absolut bästa jag gjorde på Zanzibar var när vi hyrde en båt och åkte ut till en ö som ligger utanför stonetown som bara består av sand! Har ni tur är ni ensamna på ön och kan avnjuta en pick nick och snorkla bara några få meter ut för att se häftiga fiskar! riktigt romantiskt. Tror ön heter sun island. Ha en underbar

Reply
Sofia Reis

woooow, what an amazing trip you’ve booked!! So excited for you ahaha I’ll be waitting to see here some awesome pictures too :)k*

Reply
Karin

Åh vad roligt att du ni valde Tanzania och Zanzibar, ni kommer älska det :) Världens underbaraste land!! Och det vet jag med säkerhet för att jag bott där själv och min pappa bor där och äger hotell både på fastlandet och Zanzibar :)

Hoppas ni får en underbar semester!

Reply
Angelica

Oh jag har oxå besökt zanzibar och tanzania, mycket härligt! När det gäller zanzibar ska ni upp mot den norra delen väldigt lugnt och härligt!!! Ni får ju inte missa safari.. helt underbart och se djuren i de vilda! Vi var ut 4 dagar och tälta mitt i vilda marken bland djuren, (när vi skulle sova hade vi zebror runt omkring oss, vi fick även besök av en elefant som kom och drack vatten i en brunn) Ett Måste. Vi åkte med några som hette Brothers asgryma, fick god mat och allt var tipptopp, de gav allt de där lilla extra.
Ni missar ju victoria fallen i zambia/zimbabwe… det är helt fantastiskt. Vi fick även uppleva att bada precis till gränsen där vattent faller ner, helt magiskt!

Reply
Amanda

åhh, vad avundsjuk jag bliir! bodde i Tanzania i 1 år o flyttade hem i somras. ni borde bo på Msasani Peninsula, jättemysig halvö nära Dar Es Salaam staden. Ha det så kul på Zanzibar, o ifall ni åker för att snorkla eller nåt så kommer ni helt klart se Delfiner, jag skulle ut på en snorklingstur o åkte med båten och hade inte ens tänkt på att man kunde se delfiner, men det gjorde vi :) Iallafall ha det så kul, är jääätteeeavundsjuk!

Reply
elin

Gud va roligt att du ska till Zanzibar !!!
Var där för cirka 1 och ett halvt år sedan . Jätte fin kultur imed att det är så många olika kulturer som är blandade . Människorna där nere är helt underbara !
I huvudstaden ( stone town ) kan man dock inte bada (eller kan och kan , men dom är väldigt religösa just där.) Sen är vattnet inte så fräscht där . Men det bror ju lite på vart på Zanzibar ni ska också , typ nungwi eller någonannan stans .
Men om ni ska till Stone town så måste jag tipsa om världens finaste hotell . Clove hotel , ligger ganska centralt och personalen är jätte snäll . Dom har dessutom världens finaste frukost buffe med supergod frukt ( som dessutom ligger på högsta våningen så man kan se ut över hela staden och vattnet och där svalkar otroligt skönt där uppe. )
Glöm inte att täcka dig över ben och rygg,byst för att respektera deras religon . Om det är någon speciellt du undrar över som kontakta gärna mig på min mejl ! <3 xx Ger gärna hotell rekomendationer eller liknade .
love -elin

Reply
Olivia

Hej! Jag ska också åka till Afrika (kenya) i vinter. Vi fick ta såna där malaria tabletter och måste varna dig lite.. Jag som abslout inte kan svälja tabletter (måste krossa dem först)fick panik när jag läste på förpackningen att tabeletten ej fick krossas. Men eftersom jag verkligen inte kan svälja hela tabeletter krossade jag ner den i ett glas iallafall. Och jag kan säga dig att jag kom på rätt så fort varför man inte skulle krossa den.. Den smakade så äckligt att det sved i munnen! Usch vad hemstk det var, så om du inte heller kan svälja tabletter så ville jag bara förvarna dig lite. Hoppas resan blir underbar! ps. Jag fick ganska ont i magen efter jag tagit tabletten ( i en hel veckan efter) Men det kanske bara var jag som fick.. kram på dig kenza

Reply
Sara

Ett tips, käka lactiplus när du är där nere! Då blir du garanterat inte sjuk av mat eller något så t. Är ju himla trist att ligga och kräkas några dagar när man har semester (jag blir alltid magsjuk). Ha en super härlig semester:) kramar

Reply
Zarah-Lou

Till Kajsa: Alla vaccin funkar inte för alla människor! Bara för att Dukoral eller andra vaccin inte funkar för dig (eller dina resekompisar), betyder inte det att det INTE funkar för andra.. precis som med ALLA vaccin!

Ett vaccin för exempelvis Hepatit A, som sägs ha ett skydd på 10 år, kanske har ett skydd på 10 år för någon, 8 år för någon annan, 2 år för någon annan, ½år för någon annan – eller så funkar det inte alls för någon annan. Så att säga att ett vaccin inte funkar på andra för att det inte funkade för dig är bara strunt.

Reply
Linn från Get Well Tanzania

Hej Kenza, härligt att du har fått intresse för Tanzania! Zanzibar är en fantastisk ö, men bakom de kritvita stränderna döljer sig idyllens baksida: Fattigdom och livshotande problem. Byn Mzuri Kaja är ett av alla ställen som lider av detta. Barn dör och går miste om utbildning.

Att det här är Mzuri Kajas verklighet tycker vi, fyra sistaårselever från Viktor Rydberg Gymnasium Odenplan, inte är okej. Därför har vi som 100-poängsprojekt att bygga en brunn till de 4000 byborna, som idag tvingas använda förorenat vatten. Trots dess akuta nödvändiget är det inget enkelt projekt, då en brunn kostar bortåt 70 000 SEK.

Om du på något sätt skulle vilja bidra, med medvetenhet eller med finasiellt stöd, eller med vad som helst vore vi och Mzuri Kajas bybor evigt tacksamma. Vi kommer resa ner till byn i januari, har du möjlighet är du naturligvis välkommen att besöka byn med oss!

Besök gärna vår hemsida http://getwelltanzania.se/ för mer information.

Kram Linn från Get Well Tanzania

Reply
Lisa

Hej! Om du vill åka på safari medans du är i Cape town så borde du komma till Inverdoorn Game reserve.
Jag jobbar här, och tänkte bara rekomendera det. Man kan komma bara över dagen för en safari, eller stanna över natten också! Vi har massa olika djur också, som t.ex. tama geparder.

Annars säg till om du vill ha hjälp ang. att hitta något i Cape Town så hjälper jag dig gärna så gott jag kan. :)

Kram,
Lisa.

Reply
Camilla

Min kusin har jobbat i sydafrika, var försiktig när du är där nere, det är väldigt kriminellt och man kommer få uppleva väldigt konstiga saker skulle jag tro. Akta er för hundar och taxi chaffisar.

Reply
amanda

jag var i ethiopien, tanzania och zanzibar för två år sedan! såååå fint det va på zanzibar!! vill dit igen:D men om ni åker till tanzania så skulle ni igentligen åka på safari! så coolt!! å när ni är på zanzibar så får ni inte glömma att åka in till lilla “huvudstaden” stonetown! massa små små butiker! snorkla när ni i på zanzibar med! ha det super!

Reply
Malin

Oj va massa kommentaren.. Men du, lust att berätta för mej vad färgen på ditt hår heter? Tycker det är jättefint!
Kul att ni ska på resa! Själv sitter jag i Thailand nu och njuter! Finfint de!
Ha de gott!
/Malin
malinedlund.blogg.se

Reply
So

Ett hett tips är att ta med så heltäckande kläder som möjligt till Zanzibar, framförallt i Stone Town för annars blir man UTSTIRRAD, och på ett jobbigt sätt. På stranden går det såklart bra med bikini men så fort du lämnar stranden ska man täcka axlar och knän av respekt för invånarna.

Annars är Zanzibar helt fantastiskt, på hotellet Kendwa Rocks längst upp i norra delen bor det många ungdomar/backpackers, riktigt bra bar/”nattklubb”, och stranden är jättevacker!

Reply
jojjo

ett litet tipps angående ducoral (drickvaccinet mot kolera), jag blev jättesjuk av det, förstörde hela min resa och när jag åkte till infektionskliniken på akuten sa de att det ändå inte är speciellt effektivt och bara skyddar till viss del mot en av alla kolerabakterier som finns! Dessutom har jag förstört min mage utav det, för efter en månads “magsjuka” på grund av vaccinet så tåler jag inte mjölk längre=(

Reply
jennycatharina

då är vi på zanzibar samtidigt!
ska dit och hälsa på min vän, vi jobbar båda med dykning så vill du lära dig är det bara att kontakta mig!

Reply
emilia

Jag var i Tanzania i februari i år och jag kan verkligen rekommendera det! Tycker att ni borde ta två dagar och ta inrikesflyg upp till Kilimanjaro och Moshi och åka på safari! Det är helt fantastiskt! Njut av en härlig resa :)

Reply
isa

hej kenza! vill först börja med att skriva att din blogg är jättebra. man får bra intryck av dej genom att bara läsa 2 inlägg! skulle vara jättegulligt om du gick in på våran blogg och kolla och skriver en kommentar om att du har varit där. puss! / isa

Reply
Olivia

Hej Kenza! Du ska vara glad som har en sån söt hund som Mani:) Hihi, han är sååå söt. Jag vill ha en långhårig chihuauha någon gång, är i för sej bara 12 år just nu. Så vem vet? Kanske skaffar en någon gång. Hur mycket kostade Mani ungefär? Vet att chihuahua är en ganska dyr ras.
Du får ha det så bra! Älskar din blogg, roligt o läsa den varje dag<3

Kram från Olivia, 12år

Reply
Johanna

Uh, Malariatabletter, tog det i sommras när vi skulle till thailand… Helt jävla vidrigt, gick ner 5 kilo på en vecka för jag kunde inte äta någonting, mådde illa och kände verkligen noll aptit, det man lyckades få i sig fick man inte behålla… Så mitt tips är att ta det inte så länge om det går att undvika, skitjobbig medicin alltså!

Reply
Mimmi

Koleravaccin är fullkomligt onödigt. Risken att man blir magsjuk är väldigt liten, och risken att det då är kolera är m-i-n-i-m-a-l. Det finns otroligt många andra sorters magsjukor. De enda tillfället man faktiskt behöver koleravaccin är om det pågår en koleraepidemi i landet man ska besöka. Ett tips bara! :)

Reply
anna

Såg att flera andra redan tipsat om Nungwi och Kendwa på Zanzibar (ligger uppe i nordvästra hörnet typ) men det är väl värt att tipsas om. Jag gjorde en Afrikaresa i våras och besökte bland annat Tanzania och Zanzibar. Det finns gott om billiga hostel och bungalows i Nungwi (jag bodde på casa umoja) och om man håller sig utanför lyxhotell-områdena träffar man på trevliga människor (både inhemska och backpackers). Dock påstod de inhemska människorna att Pemba (ön som ligger nordväst om Zanzi) var ännu mer paradisisk.

Stonetown (dit man kommer med färjan från Dar es Salaam) är väldigt mysig så planera in några dagar där, där kan man även skämma bort sig med billiga spa-behandlingar.

I Cape town får du inte missa nattlivet, restaurangerna och allt annat kring Long street (se bara till att hålla koll på väskan då det hänger en hel del ficktjuvar och annat löst folk där). Något annat att rekommendera är table mountain, robben island (om du är intresserad av lite bildning ang. apartheid och nelson mandela) och framför allt; se till att gå på en “All you can eat-sushi-buffé”.

Hoppas att något av detta var nyttiga tips. Ha en bra resa!

Reply
Lisa

Jag ska själv till kapstaden i en månad, åker på tordag. Blir fjärde gången nu. ÄLSKAR DEN STADEN! De tror jag nog du med kommer göra!

Reply
Anna

Ni kommer få en grym resa! Zanzibar är jättefint, var där över jul och nyår 2008/2009. Försök verkligen ta er tid att resa runt lite om ni kan! Ön ser helt olik ut beroende på var man befinner sig. Norra ön är jättefin och lite mer “turistig”, men om man åker ner lite till östsidan ser det helt annorlunda ut. Jag gillade nästan det mer än norra delen, trots att det är svårare att bada där i och med tidvattnet. Lite mer genuint. Ska ni stanna någon natt i Stown Town rekommenderar jag hotellet Emerson Spice. Så himla fint!Lycka till!

Reply
Mic

Om det är “originalet” försvarets hudsalva tycker jag att du ska kolla upp vad ingrediensen adeps bovis är innan du smetar ut det på läparna igen… vill inte vara en jobbig jävla vegan men ah! Bara så att du vet, finns såå mycket annat bättre att ha på läpparna istället =) xx

Reply
maria

Åh vad kul!! För 2 veckor sedan var jag också i Tanzania/ Zanzibar. Fast först åkte vi på safari som var helt fantastisk och sedan åkte vi vidare till Zanzibar. Man får verkligen en upplevelse och framför allt ett minne för livet!

PS: Ett litet tips, försök hitta ett ställe där man kan simma med sköldpaddor och snorkla, det var verkligen JÄTTE kul! Kram :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*