• header

Min hy

  • Hur tar du hand om din hy?

Svar: Det är många läsare som frågar mig just denna fråga, jag har skrivit några av produkterna jag använder förut men jag tänkte ta det en gång för alla! Och även visa upp dem. Jag har aldrig haft problem med finnar och sånt, inte ens i puberteten, så jag vet inte om det jag använder fungerar mot problemhy men det fungerar iallafall bra för mig!

Jag är noga med min hy, tvättar ansiktet morgon & kväll (dock endast med vatten på morgonen) och smörjer även in det. Jag har testat på lite olika ansiktsrengöringar men den jag gillar bäst är den jag använder nu, Neutrogena daily scrub. När jag smörjer in ansiktet använder jag antingen Neutrogena oil-free moisturiser (på morgonen) eller Nivea soft (på kvällen, den är lite fetare).

När det gäller kroppen älskar jag den feta krämen Nivea body milk. Huden blir så himla len! Speciellt benen. Är dock dålig på att smörja in mig på vintern så det blir bara någon gång eller två i veckan, men på somrarna/utomlandsresan så blir det varje dag efter duschen.

Känner jag mig blek någongång använder jag ACO’s brun utan sol med vitamin E till ansiktet, och Dove summer glow till kroppen. Tycker dock att det är så jäkla jobbigt att smörja in hela kroppen (speciellt när man inte får hjälp med ryggen, tur att jag har långa armar haha) så det gör jag jäkligt sällan, men den för ansiktet använder jag kanske 2 gånger i veckan (på kvällen, istället för nivean) för att få lite färg.

Så! Det var allt! Kan även ge detta tips som ni säkert redan vet. Byt ut handdukar och örngott ofta! Fullt med smuts och bakterier som kan leda till dålig hy.. Tvätta sminkborstarna (detta är väldigt viktigt!) med schampoo eller diskmedel och skölj noga, och pilla inte i ansiktet med smutsiga fingrar!

111 Comments

elin

Hej Kenza!
Vilken dator har du och vilken kamera använder du till dina outfitbilder?
Älskar din blogg, den är bäst! <3

Reply
Louise

Jag använder också Neutrogenas produkter, fast jag har även tonern, jag har haft lite problem med min hy, men har aldrig haft så bra hy som jag har nu, när jag använder Neutrogenas produkter, dock har mina p-piller fått min hy att bli mycket bättre också iof.

Reply
Grodan

TIPS: när du ska smörja in ryggen med BUS, ta bara lite plastfolie, lätt som en plätt:D

Reply
Sanna

Du som har en så stor blogg, nog med iphone bilderna! Sjukt oprofssigt! Jag fattar att du egentligen inte bryr dig så mkt om bloggen, det är mest för att skriva lite tråkiga snälla saker så du kan fortsätta tjäna storkovan. Men show some effort åtminstone för respektens skull det är trots allt bloggen o dess läsare som ger dig dina höga läsarantal därav cash

Reply
rosa

Skrubben har jag med.. den är skön att gnugga in men tycker inte att den hjälper. min pojkvän säger att jag luktar glögg av den också haha.

Reply
Amanda

Har du testat Neutrogena daily scrub fast den for ulan som är grön? Den är sjukt bra! Samt även tvätten och smink removern! Även krämen! Gillar hela serien helt enkelt!! :)

Reply
Vendela Hedlund

Like it aaalooot nÄr du gör dessa inlägg :D Kul att läsa! :D
weehoo
Kramar!

Reply
Johanna Forsberg

Ett annat tips som jag tycker är väldiigt bra också, sov ALDRIG med gammalt smink och ANVÄND inte gammalt smink! ;)
Tack för tipsen kenza, puss !

Reply
Amanda

Heej, jag tycker att du har jätte vackert hår och jag undrar vad du har för shampoo?? Kram. :)

Reply
Nina

Bra tips, använder också den flaskan från Nivea och de andra tuberna ibland när jag har pengar till det. :) Det fungerar bra för mig. :) Har inte så mkt bekymmer med min hy faktiskt.

Reply
Tilde

En annan fråga! Hur kan du, din pojkvän och alla dina vänner vara så snygga?! :D

Reply
olol

Oj va mycket du använder :O… för mig räker det med vanligt vatten och nivea till kroppen:p. Har alltid haft bra och len hy så jag har inte orkad bry mig så mycket:p

Reply
Dixi Wonderland

Kul att se att vi använder precis samma produkter haha :D Dock ska du alltid använda ansiktsvatten för att stänga porerna efter att du öppnat dom med skrubben ;D

Reply
rosanna

ååh vill bara säga att använd inte din skrubb varje dag! Max 2 dagar i veckan. Du kan skrubba bort syraskyddsmanteln (en sur beläggning på huden) vilket gör att du får in bakterier i huden som kan ge dig finnar osv…

Använd hellre än tvätt :)

Reply
hahah

Alltså, om du aldrig får finnar/dålig hy – vad är anledningen till att du använder alla dessa produkter (förutom bodymilken och brunutansolen..)? :P

Haha känns onödigt.. Testa att inte använda dem en vecka och se vad som händer? :P

Reply
hillevi

har inte heller så mycket finnar, men fan vad jobbigt det är när dom väl kommer..speciellt om man bor i sverige och det är vinter, hejdå d-vitamin haha

Reply
Klara

Haha.. Bra tips! Men måste bara påpeka att de som har acne eller ofta får finnar, de behöver inte nödvändigtvis betyda att de inte sköter om sin hud eller inte tvättar borstar/byter örngott/handdukar ofta. Har man det så ligger det i generna, att för mycket talg produceras, det har ingenting med renlighet att göra. :P

Vet dem som har väldigt mycket finnar och sköter sin hud jättebra, medan andra inte sköter den alls och har silkeslen hud. Men det är klart att det alltid är bra för huden att sköta om den, oavsett vad. Men att tvätta borstarna är ofta inte en lösning på problemet om man har acne, även om det inte förvärrar saken.

Kram!

Reply
Louise

Snacka om att du har precis samma saker som vilken människa som helst, inget exklusivt eller så! Det gillar jag :)

Reply
Antonia

Jag tycker sånt här är jätte intressant att läsa om, är bara så avundsjuk eftersom du skriver att du inte har någon problem med finnar e.t.c.
Kram på dig

Reply
Sara

Så bra at du ikke bruker så himla dyre produkter! :) Har blitt så lei av å lese om alle bloggere som kjøper ansiktprodukter til flere hundrelapper ;)

Reply
nadia

Jeg er snart utdannet hudpleier og vann holder ikke for å rense huden. Du må bruke et renseprodukt for å fjerne svette og huden blir utsatt for mye forurensning. Du vasker jo f.eks ikke en stekepanne kun med vann? Sånn er det med huden også. Så kutt ut å kun vaske med vann! :)

Reply
Alicia

Åh, coolt att jag gör första kommentaren :P
Men, nu till frågan..
Läser du alla dina kommentarer som du får eftersom att du får så många eller kollar du bara vissa?
Svara ärligt snälla :)
Kram kram!! (L)

Reply
Anonym

Jag kan tipsa om att blanda lite diskmedel och lite olivolja. Och sen rör man runt borstarna i det. När du är klar och har sköljt av ska du torka dem uppochner, annars kan det hända något med limmet i borsten :)

Kram

Reply
jenny

Perfekt! Solbrännan från i somras är i princip helt borta och jag känner mig lite blek. Har ACO’s brun utan sol hemma (använde den till fötterna i somras, vilket är ett tips. Pigmenten blir oftast inte lika starkt färgade där och brun-utan-sol + ett snyggt nagellack på tårna = sommarfina fötter) men vågade inte använda den till ansiktet ifall det skulle bli fläckigt. Men nu ska jag prova! Tack för tipsen, Kenza :)

Reply
Karla

Kolla upp vad neutrogena innehåller! Slamprodukter från bensin och dessutom alcohol! Din hy kommer inte hålla i längden om du fortsätter med det. Dessutom testas det på djur :(
Märken som är super, och naturliga: Weleda, The body shop, bare minerals, nuxe och korres. :) ha en bra kväll!

Reply
Sanna

Sminkborstar är bättre att tvätta med balsam ;) iaf de med äkta hår annars blir de lätt förstörda.

Tack för bra och inspirerande blogg :)

Reply
Johanna

Man ska absolut inte tvätta sminkborstar med diskmedel, babyshampoo är det som gäller om man inte vill förstöra borstarna. Vill säga om man har kvalitetsborstar.

Reply
Elina

Hej Kenza! Du har ju linser och det har jag med, och jag undrar om det inte är jobbigt att ha på sig linser när man är ute och festar? Blir det inte torrt om man har i linserna för länge? Är du inte rädd att somna med linserna i för att du är för full eller något? Skadar/förstör det inte ögat? Jag har inte börjat festa än men jag är rädd att när jag väl börjar så kommer mina ögon förstöras, och det vill jag inte för jag vill kunna ha lika roligt som alla andra! :D Tack på förhand

Reply
Emma

Det kan ju vara viktigt att påpeka det att sminkborstar med äkta hår ska tvättas med både schampo och balsam, och borstar med fakehår använder man antingen tvål eller diskmedel.

Reply
en tjej!

Hej Kenza! Jag har en fråga och undrar ifall du tycker att du är vacker? Du är verkligen jättevacker men tycker du det?

Reply
Malin

Jag har hört att Neutrogenas scrub inte är så bra för huden av min hudterapeut. Den har lite för stora korn och sliter på huden. Huden känns ren, men får små små sår varje gång man tvättar. Hoppas du kollar upp om den verkligen är bra (hon kanske överdrev för mig). Ville bara säga det :)

Reply
Louise

ursäkta men allt de där är skit produkter som innehåller parabener och parafiner mm. Och salvorna tex lägger sig bara som en hinna på huden och går inte in. Satsa på 100% naturliga produkter istället som inte är testade på djur.

Reply
Sabahat

hej! Hoppas allt är bra med dig! Läser din blogg varje dag. Älskar din stil och hur du är en ”normal” person om du fattar än vad dem andra bloggarena är. Jag ville bara fråga om daily scrub,tar du det på morgonen eller kvällen? Och om neutrogena oli-fre moisturiser,använder du det varje dag? Hur hjälper oli-free ansiktet? och vad gör nivea soft? Lite saker jag undrar,hoppas verkligen du svarar tillbaka! Ta hand om dig och fortsätt med allting du gör! Kramar =)

Reply
s

Ni som har problemhy och är osäker på vilka produkter ni ska använda: gå till en hudterapeut på en hudanalys!! Det är värt pengarna och då slipper du chansa, hyn är värd det.

Tänk även på att tvätta ansiktet morgon och kväll, särskilt när du smörjer in dig för annars suger ansiktet upp alla bakterier som redan ligger på huden och hyn blir sämre.

Reply
Linnéa

Diskmedel är bäst att tvätta borstarna med! Det är ju bakteriedödande, vilket schampo inte är. :) Dessutom innehåller de flesta schampon silikoner mm.

Reply
undrande

Men den där scrubben kan man inte använda i ögonen, hur får du bort make-up:en samt rengör området kring ögonen?

Reply
alicia

om du använder den brun utan sol för ansiktet 2 gånger i veckan men inte lika ofta på kroppen, blir du inte brunare i ansiktet då? måste ha lite tips, är rätt blek på vintern… som nästa alla är… Skulle vara tacksam om du svarade och kanske gav lite tips ;)

btw, älskar din blogg! Skulle typ göra allt för att få träffa dig!
puss o kram

Reply
Sanna

Du borde testa Nuxe’s produkter. Nästan allt de innehåller är naturligt. Lite högre prisklass men så värt det. En dag faller ansiktet ihop, bäst att ta hand om det så bra det går :P

Reply
Nino

Använde också Neutrogenas produkter förr, men märkte med tiden att det gav mig finnar. Testade då Mario Badescus serie för acne och det blev bara värre, nu använder jag 100% naturliga produkter till både ansikte och kropp.

Tvättar ansiktet med SVART AFRIKANSK TVÅL (sheasmör, kokosolja, kakao mm) Jättebra för huden. Följer upp med rosenvatten och tillslut sheasmör som återfuktare. Till kroppen använder jag kokosolja. Allt är 100% naturligt, inga kemikalier osv.

Reply
Ida

Skulle inte du kunna ta en bild på dina smycken och ditt smink? Du verkar ha så himla mycket så det hade varit roligt att se. Du är grym Kenza, fortsätt som du gör! :D

Reply
Maria

Hejsan!

Jättefin blogg du har!! :) och du ger verkligen jättebra tips också! Tack!

Men jag har lite problem med mitt hår och du har ju jättefint, glansigt hår med bra volym så jag undrar bara vad du använder för typ av schampo och balsam??

Ha det så bra!

Reply
Hannah

Om du kollar på ingredienserna på dessa produkter så ser du att det finns en sak som heter propylene glycol, som är bensin. Just wanted to tell you. Kram

Reply
Ida

Åguud, Kenza da! Du kan ikke tipse folk om å bruke AOC Brun uten sol i ansiktet. Den er kjempefet! På de aller fleste vil den gi store utbrudd av finnar eller nupper, og den brune merker rundt hårrøttene. Jeg bruker den selv på kroppen, men du burde være veldig forsiktig med å tipse unge jenter om å bruke den i ansiktet. Den kan gjøre vondt mye, mye verre! Har jobbet i hudpleiebutikk i fire år, så dette har jeg litt peiling på =) ellers er det generelt aldri lurt å bruke brunutensol i ansiktet, da dette forstopper porene verre enn sminke…

Hilsen Ida

Reply
Maja

Jag vill bara ge ett tips! :D
Tvätta inte ansiktet på morgonen och man behöver inte ens smörja in det, för då har huden under natten gjort ett naturligt fettlager!, och ett till tips, är ‘Rosenserien’, man kan köpa den på hälsobutiker som Life osv. den är fruktansvärt bra och den är helt naturlig! prova på!(och dessuttom har vissa hudkrämer som Nivea, Dove osv. silikon eller liknande i sig som täpper igen hudens porer och det är ju inte jätte bra! Kram; Maja <3

Reply
cookiemonster

hannah: Det du säger stämmer inte om att det är bensin. propylene glycol slutar på ol och tillhör därför oh-grupperna dvs. det är en alchol.end of story. haha :D

Reply
Melissa

Hur ofta ska man byta sina sängkläder för att förbättra sin hud? Hur ofta byter du? :)

Reply
Gerda

Hej Kenza ;) jeg følger din blog hver dag, og jeg synes den er rigtig spændende. Jeg sad og læste det indlæg om selvbruner, jeg synes at den du bruger, ser rigtig god ud, kan du huske hvor kan man købe ACOS brun utan sol? Og kan du huske hvor meget den ca. Koster? Jeg håber at du kan læse og forstå hvad jeg har skrevet. Ha det så bra. Hilsen Gerda ;-)

Reply
Frida

Hej kenza! Jg har precis varit i spanien där du var nyss och bodde i barcelon! Det var jättefint hotell och var på samma träningsställe som du! (På torget) jag ville bara tipsa dig om min systers blogg! Min blogg är inte så bra! Jag skriver mest bara om mina föräldras skillsmässa! Som jag är i just nu men iaf snälla gå in på min systers blogg och lägg en kommentarden är jättebra och hon är proffsfotare och har faktist varit med i tidningen med hennes bilder! tusenbilder.devote.se och min även fast den inte är bra barafrida.devote.se det skulle betyda mycket för mig om du gick in på den bloggen hon är snart 15 och förtjänar din uppmärksamhet! Hon tycker att du är vacker och tar helt otroliga bilder så det vore så coolt om du gjorde det jag ber dig om! Snälla! tack på förhand.jag är 11 år!

Reply
Therese

Hejsan Kenza! Tycker du har jättefina och bra tips. Bryr mig väldigt mycket om att ta hand om min kropp, för om man inte gör det kommer man ju ångra sig…
Jag stötte på en olja som jag tycker är jättebra. Man baddar lite aprikoskärnolja på en bomullspad varje morgon och kväll. Ansiktet känns ju viktigast att ta hand om liksom, haha. Den här oljan jag hittade är dessutom utan några kemikalier, vilket gör det hela mycket bättre :D Och den gör under verkligen. Bara ett sunt litet tips! :) Den finns att köpa på lenaturel.se

Reply
Natalie

Hej Kenza! Jag tror att din framgång med uteblivna finnar handlar om att du, precis som du skriver, tvättar ditt ansikte både morgon och kväll. När det feta i ansiktet försvinner så ökar också chanserna till att slippa pormaskar och liknande. Du är ett föredöme när det gäller ansiktsvård! Fortsätt så.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*