• header

Packat klart!

Nu har jag packat klart och är redo för 3 veckors semester! Jag har packat ner massor med somriga toppar & shorts, men självklart även ett par långklänningar eftersom att vi kommer tillbringa en vecka på ön Zanzibar som är muslimskt. På stranden och i hotellområdet är det lugnt att visa ben & axlar men när vi rör oss bland lokalbefolkningen, t.ex. i lilla staden, vill jag visa dem min respekt.

Här ser ni en outfit jag kommer bära nere i Kapstaden! En ny virkad topp från CHICY.se, jeansshorts från Minkpink & väska från kyssjohanna.se :)

140 Comments

Nora c

Kul :):) ska till kanarieöarna i januari och det ligger ju också nära afrika, så du får skriva om det är fint väder därnere! ;)

Reply
Josephine

Sjukt fin topp!
Jag undrar om du skulle kunna tipsa om några säkra och bra sidor man kan beställa hem ifrån med hyfsat kort leveranstid?=)

Reply
katta

hej, är du eller dina föräldrar muslimer, fråga bara för att du är halv marokansk ju.

Reply
saga

Du kommer få det så jävla roligt!! RIktigt fusk :) Hoppas du har bra internet där så du kan uppdatera mycket! Ha en bra resa!

Reply
Svar till+Tove

glöm inte att linda en vanlig schal löst om huvudet. tips kan också vara att sätta upp håret under schalen. hoppas du får det fantastiskt, lägg gärna upp lite bilder på moskeér, julafton för oss som älskar att titta på byggnader.

Reply
pi

Kan inte muslimerna i sverige visa respekt och inte gå med heltäckande slöja då?

Reply
E

Hej tänkte bara säga att jag tycker det är så fint av dig när du tänker på vad du har på dig bland folk som har en annan kultur. Ett väldigt fint sätt att visa respekt på. Så borde alla tänka vart än i världen man, är att respektera andra. Ha det så bra på resan!

Reply
Sanna

Hej jag undrar när du köpte västen var det länge sen. ? För jag ska snart åka till thailand så funderar på att köpa den. Är det bara du och din pojkvän som ska åka ?

Reply
nena

Outfiten är riktigt fin och så ville jag bara säga att det är riktigt fint av dig att tänka på det visset om Zanzibar och för deras religion. Det visar bara vad du är för sorts människa…

Kika gärna i i min blogg lightsdown.devote.se

Reply
linns beautybox

Thailand, karibien och californien kan slänga sig i väggen. Det är Zanzibar som är det vackraste paradiset på jorden. trust me! missa inte kryddrundan, eller slavtorget(eller vad det nu heter) i Stone town. Stor kärlek på Zanzibar, som sagt!

Reply
Manar

Tycker du har så himla stor respekt fastän man inte ens måste ha de.. Just därför du är en bra förebild:)

Reply
me

Vad omtänksamt av dig att tänka på att de är muslimer och visar respekt för deras kultur och religion! Tummen upp! :)

Reply
Elvira nyman

vad kostade toppen? finns den fortfarande kvar? den va skitsnygg så jag klickade in på melba men hittar den inte där :/

Reply
Sarah

Bra tänkt av dig att anpassa dig och visa respekt när du åker till ett annat land! Tycker alla borde göra så! För dem är det ju respektlöst att gå med för mycket bar hud, medans vi här i Sverige är uppvuxna med att det inte är okej att ha huvudbonad inomhus. Hur tycker du om det? Eller funkar det bara på ena hållet?

Reply
Clara

Förstår självklart hur du tänker med att visa dem respekt genom att bära långklänning, vilket jag tycker är jättefint av dig. Men samtidigt blir jag lite frustrerad.. Jag är inte troende och tycker verkligen inte att en religion ska styra ens liv, speciellt inte andras som inte har något med den att göra. Det här var ju egentligen ingenting, men jag har så svårt för det där. Varför ska någon som inte är troende behöva sätta på sig mer täckande kläder bara för att han/hon vistas på en plats där andra som tillhör den religionen lever?
Var finns förståelsen för att alla inte tillhör samma religion och alltså inte lever efter samma “regler”? Man måste ju kunna vistas på samma ställen utan att behöva anpassa sig efter de andra för att undvika konflikter? Det är en fri värld.

Självklart ska man visa respekt för andra religioner! Men att icke troende ska behöva klä sig annorlunda visar ju att de inte respekterar vårt levnadssätt. Det verkar ju inte precis vara ömsesidigt det där med respekten ibland. För det är ju verkligen inte så att man är respektlös mot dem bara för att man vill ha shorts och linne på sig för att det är varmt ute. Respektlös mot en religion är man på andra sätt.

Men ha en toppenresa! :) Kram!x

Reply
:))

ÅÅå vad fin topp! när köpte du den? har varit inne på hemsidan men hittar den inte :/!!! sjukt fin är den!

Reply
M.G

Fyfan vad go du är, de visar att du är storsint (sinad). Ha de sååååååå bra :D.

Reply
Aysun

Åh skulle också vilja vara där !!
Vad omtänksam du är och har respekt mot andra religioner !! <3 det är inte alla skon klarar av det :) <3
Jag ser dig som min förebild i framtiden :) <3
Älskar dig<3

Reply
stina

Stonetown på Zanzibar är sjukt mysigt, jag brukade bo iTanzania så jag har varit där rätt ofta. Kolla på de jättestora och speciella dörrarna!

Reply
sogand

hallå kenza!
vet du vart dem shortsen säljs nu?
såg dem för länge sedan och har spanat efter dem sen dess HAAHA.. ha en go resa, kramisar!

Reply
Ottilia

Snygg blogg, och du är sjukt vacker!
Diggar din stil! Kan inte du ge lite stylingtips och tipsa om bra affärer som du gillar?
Kram (:

Reply
Jessica

Hej. Köpte du shortsen från någon hemsida eller i någon affär. Isåfall vilken. Tack för en jätte bra blogg.
Du e grym ;) <3

Reply
Dani

Det är inte självklart att man måste skyla sig bara för att landet är muslimskt. Visserligen kanske inte i Zanzibar, men du fick det att låta som en självklarthet. :P just sayin

Reply
N

Gud vilka kommentarer man kan hitta. Kvinnoförtryckande och att vi med slöja borde visa respekt och inte täcka huvudet. I Sverige är det religionsfrihet därav våran slöja. I Zanzibar måste man inte ha heltäckande kläder,Kenza gör det utav RESPEKT mot BEFOLKNINGEN. Grow up people.

Stort respekt till dig Kenza!:D<3

Reply
Edith

Utan att ha någon som helst åsikt själv om vad som är rätt och fel (för det vet jag faktiskt inte själv) så börjar jag bara tänka lite. När vi åker till ett muslimskt land är det som en självklarhet att vi ska täcka över oss för att visa respekt för att de täcker sina kroppar (och ansikten. och hår) för att deras religion och kultur säger det. Men nu är det debatt i Sverige om att muslimer som studerar till poliser ska få ha slöja och det ska nu vara helt okej. Det är lag på det nu. Svenska poliser får bära slöja.

Nu tänker jag såhär. Självklart ska vem som helst som bor här, få plugga till vad som helst. Men i det här landet har vi en princip att man inte ska få dölja vem man är när man har vissa yrken. Många vill se vem polisen som stoppar en eller hjälper en är. Att bara se ögonen gör ju att man tar bort en stor procent av personligheten och identiteten. I skolor och på förskolor är det också så att många vill kunna se mer än ögonen av sin lärarinna. Vi lever inte i ett muslimskt land även om det bor muslimer här (och judar och hinduer och buddhister).

Om det ska vara okej för dem att täcka hela sitt ansikte och samtidigt vara polis, måste det väl vara lika okej för oss att komma i tunna toppar med bara axlar när vi besöker deras varma land? Om alla ska vara accepterade som de är i Sverige måste väl svenskar också bli accepterade i utlandet?

LÄS HELA MITT INLÄGG OM DET HÄR PÅ MIN BLOGG OCH SÄG GÄRNA VAD NI TYCKER! ÅSIKTER SKAPAR LÖSNINGAR!

Reply
erica

åh, den tröjan är så fin, jag har en likadan. Så himla underbar! (:
åker själv iväg till ett varmt land. Ska jobba för att hjälpa barn på ett barnhem, det ska bli så himla spännande. Jag ska åka till Ghana med en klasskompis i 5veckor för att ha vår praktik där. Jag har alltid velat hjälpa utsatta barn och om 26 dagar åker jag. Det är så sjukt.. Hade varit roligt om du skrev om detta, eftersom jag vill gärna att så många som möjligt ska få upp intresset av att åka iväg och hjälpa andra som inte har det likabra som vi.

Hoppas ni får en bra semester. kram Erica

Reply
ebba

Du har en så fin blogg Kenza och jag hoppas ni får det bra!
Att det är fint med virkat, ja absolut! Men jag hoppas du vet vad du är talesman för när du marknadsför alla dessa virkade toppar. Man kan ej skapa virkade saker/kläder med maskin, som med stickat… vilket betyder handgjort. Och jag tror inte alla dessa 100-300kronors virkade massproducerade toppar tillverkas av vanliga vuxna med rimlig lön. Inte för toppar sålda för 200kr… Tänk på detta, Kenza! Du är en stilikon, vad du bär påverkar väldigt många som läser din blogg. Och nej, det är inte ditt ansvar vad dessa väljer att köpa, med det är ditt ansvar vad DU väljer att köpa och saluföra.
Njut nu i fulla drag av er semester, ha det skönt!

Reply
Sandra

Hej Kenza! Ska du till Zanzibar? :D Bodde i Tanzani när jag var yngre och nu äger min familj 10% av ett hotell på Zanzibar. Vilket hotell ska ni bo på??? Kram!

Reply
SHEJS

Hej Kenza! Ska du till Zanzibar? :D Bodde i Tanzania när jag var yngre och nu äger min familj 10% av ett hotell på Zanzibar. Vilket hotell ska ni bo på??? Kram!

Reply
Mayaa

Edith, För det första så är inte slöjan ett måste i varje muslismkt land det är helt fel, utan det är 2 till 3 länder i världen där kvinnan måste ha en slöja. Vilket jag tycket är delvis fel. Men sen kommer vil till vårt underbara Sverige som har något inte alls många länder i världen har, något många människor önskade dom hade RELIGIONSFRIHET. Vilket innebär att människor som inte får uttrycka sin religion i sitt land behöver inte vara rädd för o göra det i vårt älskade land visst är det underbart?

Seden vännen ska du kunna skilja mellan BURKA OCH SLÖJA. Det har aldrig varit debatt om burka utan slöja vilket du gör ditt misstag och tror helt fel. att bära slöja är att täcka håret och burka täcka ansiktet. Det har varit debatt om att kvinnan som täcker sitt hår ska få vara polis och att du inte ser en kvinnas hår tror jag absolut inte skulle skada dig eller någon annan.. gör inte såna stora misstag utan gå lär dig och kom och dela med dig!

Och som underbara kenza nämner här så handlar allting om respekt inget mer, jag ser upp till denna kvinnan asså. Sedan passar dig inte att ha slöja behöver du inte åka till länder som kräver det heller. Jag bor i Sverige och skulle kunna bära slöja för i mitt land Sverige så accpeteras alla:D puss puss

Reply
Sofia Reis

The crochet top is just beautiful, love the details and matched with that spell bag and shorts – DREAMY! Have a good trip Kenza, have a great time and bring some beautiful pictures as usual eheh I wish I could be in a warmer place too, here in Portugal is so cold, not so much as in other countries in Europe but I’m always a summer girl looking for the sun. Kiss*

Reply
Leah

Kan du länka till sidan där du beställde toppen från melba ifrån för jag hittade inte den :( Tacksam för hjälpen!!

Reply
Stephanie

Nu kommer jag bli den som är den. Tänker hålla mig neutral, därmed inte nämna min egen religion. Tanken är visserligen fin, du skall
Befinna dig på en plats där majoriteten är muslimer och även täckta sådana. Valet är ditt men är valet rätt? I Sverige har inte invandringen anpassat sig utan Sverige har till stor del anpassat sig efter invandringen. Kraven från t ex islam som inte för länge sedan var en okänd religion i Sverige har accepterats och man har byggt moskéer och säljer halal kött.. Varför ska man behöva åka till ett land och känna att man behöver respektera deras sätt att leva på genom att täcka sig? Skulle en kvinna i burka komma till Sverige och Sverige skulle be henne ta av burkan skulle det vara rasism eller Brott mot mänskliga rättigheter, anpassning ska ske när det sker från båda håll … Just saying..

Reply
Mrs. Coskun

Grymt av Kenza att respektera andra människor religioner på detta sätt. Och till er som tycker att vi muslimer bör ta av oss slöjan , NEWS FLASH: I Sverige råder religionsfrihet och här finns inga klädesregler att följa

Reply
Go tjej

Muslimerna borde visa respekt här i sverige och inte ha slöja isf? Visa din vackra hud, så som man är skapad, strunta och stödj ej deras hemska kvinnoförnedrande religion, usch! Varit i Egypten 3 ggr, usch åker aldrig mer dit igen, har fått nog av hur dem behandlar kvinnor. Det är ingen religion utan handlar bara om makt för männen! :)

Reply
Anonym

Till Clara
Jag tror inte att det är för att undvika konflikter utan mer för att t.ex. undvika kostiga blickar från folket osv. De är inte vana med att se folk gå lättklädda. Därför vill Kenza bara respektera dem genom att ha på sig lite mer täckande kläder. Tror ändå inte att hon förlorar något på att bära långklänning.

Till Edith
Det har väl bara blivit tilllåtet att bli polis om man bär SLÖJA? När man täcker ansiktet så är det INTE slöja. Så jag är väldigt säker på att folket vet vem polisen är.

Reply
DUNIA :)

Slöja är inget kulturellt, det är religiöst! Om ni förstår innebörden av varför en kvinna bör bära slöja skulle ni inte ens nämna kvinnoförtryck. Själv bär jag ingen slöja och jag går själv klädd precis som vilken annan tjej i 20 års åldern. Att bära slöja innebär inte bara att ha en sjal på huvudet utan det inkluderar anständig klädsel. Du ska som kvinna kunna stå och prata med en man utan att han ska kolla ner (på brösten eller rumpan) utan på ditt ansikte och visa den respekten du förtjänar. Att inte ha någon huvudbonad inomhus är ingenting religiöst utan mer av en kulturell sak här i Sverige. Visst, det anses till och med vara ohyfsat av en person att vara iförd någon huvudbonad inomhus men å andra sidan har jag aldrig sett slöja som någon huvudbonad (fastän det är det) så tänker jag mer på keps, mössa, hatt, basker osv.

Supergulligt av dig Kenza att respektera andra på det viset. När muslimer kommer hit till Sverige tycker jag att det finns en miljon andra sett att anpassa sig på än att ta av sig sin slöja och strunta i sin religion.

Reply
Svar till edith

Håller fullständigt med dig om jag ska åka bort till ett land så ska jag inte falla för ”grupptryck” bara för alla är heltäckta med kläder vill jag inte också vara det vill helt enkelt vara mig själv.Om man inte heller får visa hud så skulle jag aldrig sätta min fot i det där landet!!

Reply
Izabella

Den där väskan ÄLSKAR jag!!!
skulle verkligen vara underbart om du kunde ordna rabatt på Kyssjohanna så att man kan köpa väskan liiite billigare, somsagt så älskar jag den men har inte råd just nu :/

Ha det bra!! //Bella

Reply
Magdalena

Jättefin topp, Kenza! Vilken storlek är den i? :)) tycker alltid skälv att det är svårt med storlekar då man beställer från nätet!

Reply
Caroline

KENZA!
Skitfina kläder, blev helt kär i både shortsen och toppen!
Men var på melba.se kan man hitta den vita toppen? Finns den kvar? Tacksam för svar.. har suttit och letat i en timme nu.. haha, Kramis

Reply
N

Det är helt rätt av dig att respektera dem.tycker att du har gjort ett bra val.men många här har fel,det e inte deras religion som är kvinnoförtryckande utan deras kultur,det e människorna som har gjort så.i koranen står det inte att kvinnan ska behandlas sämre,det e de som bor där som har gjort så.turkiet e oxo musllimskt men ändå får de gå runt hur de vill(eller det e mindre strängt iaf),vrf?jo för att de kanske tolkar koranen på ett helt annat sätt.jag är kristen men min bästa vän är muslim,jag hade faktisk lite fördomar om muslimer innan men jag har fått mkt bra svar av henne och nu har jag inga fördomar alls!så se till att få svar på era frågor innan ni hänger alla muslimer över en kam!men däremot håller jag med vissa,om att slöja inte är en del av det svenska kulturen.men vadå inte ok att man säljer halal kött?varför är det inte ok?man säljer lika mkt tyska kakor,polska köttprodukter,en massa amerikanska saker…och en massa annat som inte jag kommer på nu..så säg inte halal kött för det e inte det enda som är “invandraraktigt”…för så fort så fort det handlar om invandring så e det muslimernas fel…och jag ber faktiskt om ursäkt att jag tog upp det här på en blogg,men har blivit as trött på sånt här skitsnack här på internet..

Reply
Lissie

Hej Kenza! Det är en fråga jag alltid velat fråga är du kristen eller muslim hoppas du svarat snabbt. Kram lissie hoppas du inte tar illa upp:)

Reply
Fatima

Vissa kommentarer här är helt sjuka. “Islam är ingen religon, det är kvinnoförnedran” In my ass. Kenza gör det för att visa respekt. Inte för att hon måste? Ni som klagar på att det är kvinnoförnedrande religon och att muslimer är hit och dit . . . vad gör ni inte själva? Ni förnedrar flera miljoner människor. Ni kränker flera miljoner människor. Är det mer rätt?
Jag var i Senegal i vintras och Senegal är ett muslimskt land. Jag strotsade omkring i shorts och linne, nemas problemas och det gjorde även de muslimska kvinnorna. Tjejer i min ålder, 14 år gick i korta kjolar och tisha och visade sitt långa vackra hår. Vid bönetid bad alla öppet på gatorna, de som inte bad de bad inte och inte mer med det.
I mitt hemland, Kenya är det också en del muslimer och muslimer respekterar kristna precis som kristna respekterar muslimer. Och ateister respekterar troende och troende respekterar ateister. Ateister i Sverige tycker ju att alla troende är kompletta idioter, varför kan man inte respektera varandra? Jag är uppväxt i ett delvis muslimskt hem och delvist ateistiskt och tro mig, både delar har varit lärorika. Man lär sig att respektera både delar. Om folk bara hade kunnat respektera varandra hade vi inte haft dessa problemen. Ja jag tycker att burka är fel om man ska synas och poängen med burka i extrem muslimska länder är att alla ska se likadana ut för att man inte ska bli utstirrad av män och här i Sverige bär ju nästan ingen burka så det kan man slopa. Men ser inget problem i att bära sjal? Man får ju bära mössa och keps? Och när de “fashionabla” svenskarna går runt i sina turbaner är dom bara grymt häftiga men en muslim i slöja. . . det är i era ögon groteskt, kvinnoförtryckande. Snälla någon. Jag har frågat många “Varför bär du sjal” och det är sådant som de har växt upp med i sina hemländer och det är med sjal de känner sig bekväma. Altså inte deras onda pappa som har tvingar på dem en sjal.
Kenza är en fin människa och respekterar Zanzibar. Hon måste inte. Hon väljer att visa respekt. Ett val.
Och klaga inte på invandrare. Det är tackvare invandrare din mormor får vård på ålderdomshem! Så jag tycker att for the sake of having a working soceity så är det värt att kunna respektera foreign religions (:

Reply
tess

jag verkligen älskar dina shorts du har där uppe på bilden, har letat som en galning efter dom :/ du skulle verkligen göra min dag om du länkade dom till mig ! :)
tack på förhand, jag håller tummarna ! btw, ha en jätte bra resa ! :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*