• header

That’s the spirit!!

Såg denna lapp vid kassan inne i en affär här i Kapstaden och var bara tvungen att fota, haha..

Nu ger vi oss ut i stormen (det blåser som in i helvete ikväll) för att käka middag. Vi hade tänkt ta linbanan upp till Table mountain och se solnedgången därifrån men de stängde av den pga de starka vindarna. Vi får ta det en annan dag! Andra saker som står på schemat de närmsta dagarna innan vi drar upp till Zanzibar är dyka med vithajar & titta på pingviner påväg ner till Cape point. Efter Zanzibar åker vi tillbaka till Sydafrika och har några dagar på oss innan vi åker hem till Sverige igen, då ska vi åka på safari. :)

69 Comments

k

ÅÅÅH! min största dröm är att simma med vithajar typ! lova att ta jättemycket bilder!!!

Reply
emma

äLSKAR DIN BLOGG + JAG KÖPT EN RING AV DEJ… PÅ GULDFYND.. ( DET VAR EN UGGLA

Reply
emilia

hej! jag och min kompis ska åka till kapstaden nästa vecka, är det bra shopping där? är det en bra shopping stad? tack för en superbra blogg!

Reply
Elsa

Dyka med vithajar?!!! Ush jag har sådan hemsk hajfobi, så jag skulle nog svimma av, haha!
Jag var i Egypten förra året, veckan innan hajattackerna som var där, när några dog precis utanför hotellet vi bodde på. Vi var och snorklade varje dag, men jag var livrädd för hajar hela tiden, men pappa lugnade mig med att “neeej det finns inga hajar hääär heller”. men när vi kom hem och läste om attackerna så skrattade jag och sa “haha vad var det jag sa!?”. men nu är jag räddare än någonsin för hajar. Men jag skulle hemst gärna vilja övervinna den fobin ;)

Reply
Elsa

och jusste kom ihåg att ta MYCKET bilder när ni dyker med vithajar (om ni har en undervattenskamera alltså ;) ) Puss

Reply
Julia

Hej kenza! Måste bara säga att jag blir glad av att se dig i Sydafrika för har själv varit där 3 gånger och ääääälskar det! Ni måste upp på taffelberget, otroligt coolt, och åka ut till godahoppsudden. Pingvinerna är otroliga! Sist vill jag rekomendera att hitta en bra restaurang som har strutskött på menyn, det är bland det godaste jag ätit! Låter väldigt konstigt jag vet men det är ungefär som kyckling fast så mycket smakrikare.

Ha det fortsatt bra, kram Julia

Reply
se upp

Jag tycker inte att ni borde dyka med vithajar. De kastar ut hinkar med blod så att de blir helt galna och man triggar ett onaturligt beteende hos dem. Jag har hört om vithajar som blivit så rasande att de bumpat in i burarna så att de har lossnat och sjunkit rakt ner i djupet många hundra meter. Dels klarar inte kroppen av en sådan påfrestning och dels har hajarna blivit så galna av allt blod att man inte på något sätt kan ta sig ner och hjälpa till. Man kan dyka med hajar på ett vanligt sätt om man vill se dem i deras naturliga miljö! Var försiktiga, den här typer av hajturism känns inte helt reko.

Reply
frida

Att simma med hajar främjar vanan och det onaturliga beteendet hos djuren att vara nära oss människor. Man ska aldrig vänja djuren (vilka det än är) vid oss människor för det gör att hajarna blir mindre rädda och mer nyfikna då de tror att vi ska mata dem, man stör också deras vanliga rutin i ätandet vilket gör dem galna.
Turism som på ett eller annat sätt gör naturen “onytta” tycker jag borde undvikas och man ska vara medveten om vilka val man gör inför en sådan utflykt.

Reply
Louise

Coolt att dyka bland hajar! Det vill jag också göra, även om det är ganska riskabelt! ;)

Hoppas ni har det awesome!

Reply
H

Ni måste dyka med hajarna! Var i Sydafrika och gjorde det här för exakt ett år sedan och det var det häftigaste jag gjort i hela mitt liv! Jag var livrädd innan, men lova att göra det! Verkligen det coolaste jag varit med om!

Reply
lilly

dyka med vithajar? jag skulle hellre typ sticka nålar i ögonen.. min värsta mardröm!!

Reply
Simone

Dyka med vithajar står på min bucketlist! Ta massor med bilder på de fantastiska djuren!

Reply
A

Dök med vithajar i Sydafrika för tre år sen ca, en riktigt cool upplevelse! Man känner sig ganska trygg ändå :P Se bara till att åka med ett seriöst företag!

Reply
Becca

Häftigt med vithajar! Har varit i en bur bland galapagossharks och sandbarsharks på Hawaii. Så mäktigt! För mig är vithajen nästa steg!

Reply
moa

har varit på safari i sydafrika, typ det bästa man kan göra, så sjuuuukt coolt och roligt. har även varit i kapstaden, asfint! :)

Reply
Justice

HUR KAN MAN INTE ÅKA TILL ROBBEN ISLAND NÄR MAN ÄR I KAPSTADEN?! TYCKER ATT DET ÄR KONSTIGT OM JAG SKA VARA HELT ÄRLIG.

Reply
TESSA MESSA NESSAA WEZZZAAA!

jag älskar hajar (när det finns glass imellan oss så vi ka aldrig träffas) skulle som vara livrädd om det inte fans en profs där att visa hur man gör! pengviner där emott är sååå söttaaaaa!!!
ha det så kul :)

Reply
emelie

Kollade på lite gamla inlägg och såg att du hade gjort en stram toffs, hur gör du en riktigt stram? För det ser inte ut som att det sticker upp något litet hårstrå alls!

Ha det bra :)

Reply
a

När ni ändå är i Cape så är det ju ett måste att åka ut till fängelseön Robben Island där Mandela satt fängslad i 18 år. Jag bor just nu i Durban i sydafrika och att lära sig lite(iallafall åka till Robben Island) om apartheid är inte bara intressant utan också lite av ett ”måste” om man är i Kapstaden
Kram! :)

Reply
Louise Mode Inspiration Livsstil

Safari = Kan jag förstå, herregud ni är ju i safarins land typ! Men DYKA MED VITHAJAR?!!!! Är ni dumma i huvudet? Haha, närrå, men omg! Kan vara för att jag har världens jävla fobi för hajar (kunde knappt se en bild på en haj för ett år sedan utan att börja gråta, true story..)! Ahja, hoppas ni inte blir uppätna, hehehehhe!

Reply
Emelie

Hej Kenza! Shit vad coolt att ” stöta på” en annan tjej som också vill dyka med vithajar! Det är en av mina “do’s” i livet. Men jag måste skrapa ihop lite mer pengar först ;) Vore väldigt kul för mej (och många andra säkert) att läsa om hur allt gick till sen när ni gjort det! Typ vilka ni var ute med, vad det kosta, hur länge ni var i vattnet osv…

Ha en fortsatt trevlig resa!!
Hälsningar Emelie

Reply
ellie

har läst om att de allra flesta som arrangerar dykningar och liknande aktiviteter med hajar i sydafrika är oseriösa. Det händer mycket hajolycker där och turister som har provat detta har omkommit då arrangörerna inte haft nog säkerhet, pengar går tyvärr före väldigt mycket i många afrikanska länder…

Reply
Malin

Har ni inget att göra på jullovet? Gillar ni att titta på serier? Gå då in här och kolla in det senaste om serier. Tips på nya serier, bra serier och vilka som håller på att bli inställda. Håll koll, Malins Serier.

Reply
Bella

Hej kenza! Jag har en snabb fråga! Jag funderar på att färga mitt hår i liknande färg som du har. Vad heter den? Är det ljus guldbrun?:) tänkte ta med en bild till frissan på dig och visa ungefär hur jag vill ha. Skulle du kunna skicka en bra när solen inte reflekterar?

Ha en superbra dag!
Vore såååå tacksam för ett svar
/ Bella

Reply
pernilla

Är inte det en väldigt konstig resrutt? Sydafrika-Zansibar-Sydafrika. Jag menar bara att det är en bra bit emellan. Ska ni inte åka på något safari?

Reply
malin

skylten är seriös, det vet du va..? det är så dem handskas med tjuvar i Afrika. Eftersom polisen är så korrupt så hjälper det inte att ta tjuvar till polisen då de ändå släpps så fort de mutat polisen, därför har folk tagit saken i egna händer och misshandlar och tom dödar folk på gatan. så skrik aldrig mwizi, för då får du se på upplopp :)

Reply
eliin

Åh Kenza, hälsa hajarna från mig! De är min största dröm att få simma med vithajar (eller hammarhajar och tigerhajar) :) kram!

Reply
Linn

Iiisch. Skulle aldrig våga dyka med hajar. Särskilt INTE vithajar. Modigt må jag säga! =)

Som någon annan sa, var försiktig bara. För bara någon vecka sen såg jag på tv om hajar som lyckats ta sig in i burar.

Reply
The World According to Elsa

Öh, inte så jättekul med tanke på att vi snackar om Sydafrika. Det finns riktigt fattiga, utnyttjade människor där, det måste du väl veta? Människor som faktiskt måste stjäla för att överleva. De tycker nog inte skylten är så rolig.

Osmakligt.

Reply
ajfkh

det finns inget roligt med bilden. människor som inte har mat för dagen stjäl från turister, och då slås dom ihjäl på gatan.. har bott i kenya och det är inte lika roligt när man sett det hände IRL….

Reply
C

Skylten är allvarlig och inte rolig. Du får nog tänka efter lite innan du publicerar en sådan sak…

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*