• header

4e januari 2012 – i Kapstaden

God morgon!

Vi sitter och njuter av vår sista hotellfrukost på hotellet här i Kapstaden och om en stund ska vi bära ner väskorna och hoppa in i taxin som ska ta oss till flygplatsen. Idag drar vi vidare till Tanzania! Vi kommer att mellanlanda i Johannesburg här i Sydafrika innan vi är framme i Dar es Salaam i Tanzania, vid sex-tiden ikväll. Vi kommer att stanna en dag där (det blir en dag på tillbakavägen också) och sedan ta båten över till Zanzibar imorgon.

Jag kommer inte ha någon möjlighet att blogga idag som ni förstår, men så fort jag har tillgång till internet kan jag försöka uppdatera. Ha det fint! :) ♥

Igår under vår utflykt

173 Comments

Frida Grahn Veckorevyn

I princip första gången jag kommenterar din blogg trots att jag följer den dagligen. Ville bara säga att jag är grymt imponerad av din blogg det senaste.

-Speciellt pga att du tar så fantastiska bilder och skriver så fint om den fattiga befolkningen i Kapstaden.

Fortsätt som du gör Kenza, du är så bra!

Kram Frida, Veckorevyn.

Reply
viktoria

nu är du på semester kenza, då ska man ta de lugnt. :) du behöver inte uppdatera under din semestertid tycker jag. :)

Reply
Merel

Have fun but dress well, it’s an islamic country! (no shoulders/knees visible)

Reply
roos

ett tips när du reser in i tz är att skyla axlar och knän eftersom det anses so
stötande att visa, finns även vissa gäng i dar es salaam som tar saken i egna händer, tro mig, har bott där :)

Reply
Tommy

Fantastiska inlägg , med fantastiska bilder!

Lite tårögd blir man av bilderna från Langa.
Ni är fantastiska människor du och din kille!

Reply
hej

Outfiten du har på dig här, helt perfekt när man är utomlands och sååå himla snyggt!! Var är alla plagg ifrån? Även bikinin var super fin… =)

Reply
tjocka bloggen

Älskar din outfit! och längtar efter att gå ner i vikt så man kan ha lite finare kläder utan att känna sig som en flodhäst! :)
Ha det så skönt!

Reply
Sagal

Hej! jag vill att du ska veta hur inspirerande din resa till Sydafrika är,du visar verkligen att antingen lever man the good life eller så har man ingen toalett. Det är verkligen hemskt, att de “riktiga” sydafrikanerna ska få leva med så dålig livsstandar och de vita ska få njuta av landets naturresurser. Du är så himla bra ska du veta! gillar din blogg starkt! trevlig resa till Tanzania, kram!

Reply
Amanda

Vart kommer shortsen ifrån? Vore super tacksam om du svarade!
Så sjukt fin är du!

Reply
Bea

Hejsan!
Tänkte bara att jag skulle tipsa om ett kul tidsfördriv för den uttråkade. Nämligen boken ”Frågor du aldrig trodde du skulle svara på om dig själv”. Ungefär som ”mina vänner”- böckerna man skrev i som liten, fast för en själv och med betydligt fler frågor. Drygt 75 sidor med frågor att fylla i, närmare bestämt.

Du hittar boken genom att gå in på: https://www.vulkan.se/Presentation.aspx?itemid=40928.

Kanske ska nämna också att det är jag själv som gjort den :D

Reply
Linda - träningsbloggen

Jag skulle så gärna vilja byta plats med dig just nu. I Stockholm är det bara regn och rusk och allt annat än trevligt utanför fönstret. Visserligen är det riktigt mysigt att sitta inomhus, men det tröttnar man också på i längden.

Reply
Clara

Kenza, när du är ute och reser i soliga länder där man kan bada, använder du vattenfast mascara (isåfall vilken?) eller är du osminkad? Vääldigt tacksam för svar! <3 :)

Reply
Sara

Jag satt och läste din blogg och då kom mormor och kollade också. Vi kollade på dina bilder och läste om när du gav bort glassarna till gatubarnen. “Hon har ett varmt hjärta”, sa min mormor, och det har du verkligen :)

Reply
Elin

Kenza,kan du inte lägga upp fler bilder på dig från när du var typ 12-13 och körde emo-style? ;D

Reply
Hannah

Hey! Jag funderar på att köpa din Kenza 7 jacka. Men jag undrar hur dom är i storlekarna? Stora eller små? :) Vad har du för storlek? :)

Reply
Liell

Hej Kenza!
Måste bara säga att jag verkligen beundrar hur du som har “sveriges största blogg” inte bara visar upp turistsidorna av din semester utan också hur lokalborna har det och att alla inte har det så jävla bra!
Keep it up! // Liell

Reply
- silly dreamer

Hoppas resan går bra!

Det handlar om att aldrig ge upp, även fast man känner sig ensammast i världen och ångesten håller på att ta över ditt liv helt.
Ensam må vara stark, men tillsammans är vi starkare.
sillydreamer.blogg.se

Reply
Johanna

Hej!
Har varit i Dar es Salam och Zanzibar, fantastiska ställen! :) Hade gärna åkt dit igen. Det är verkligen ett annorlunda ställe, har rest mycket men Zanzibar fastnar man för, förutom deras mat då :P

Ha de så bra!

Johanna

Reply
Alice

Hej kenza! Hoppas du haft det underbart, jag själv är också här i Sydafrika, har varit i Cape Town osv. Men hoppas du får en fortsatt trevlig resa!

Reply
Nellie

Hej, jag undrar när dina jackor på JC kommer sluta säljas och när ? Jag håller på att spara till en av jackorna och har gjort det sen september xD Men jag har ändå bara runt 500 ( får inte så mycket i månaden, är liksom 13 år ). Så jag undrar om jag kommer hinna få tag på en ? ^^

Kenza du är bääst !

Reply
hedvig

Titta in på min blogg.
Jag hjälper alla som känner att dom vill prata ut.
Du kanske känner att du vill prata ut med någon som har all tid i världen att lyssna på dig?
Va anonym om du vill, för mig spelar det absolut ingen roll. Bara jag får hjälpa dig att komma på rätt väg.

Hoppas du känner att du kan lita på mig.:) Kram

Reply
Frida

Stone Town på zanzibar e riktigt mysig liten stad,finns en restaurang som e mysig å sitta å titta på solnedgången på men just nu kommer jag inte på namnet,brukar vara livemusik där oxå och goda drinkar. Och så borde ni åka till Prison Island tror jag det heter.Jättesköldpaddor,dom e sjukt stora! Annars hoppas jag att ni får en fortsatt skön semester även på Zanzibar.

Reply
sonja

hej! Jag tänker beställa några snygga saker från nastygal, men är inte helt säker om storlekarna. Jag undrar vilken storlek du har i bustierna, t.ex. den gråa du har på bilden med nya kavajen? Har du tagit S (som modellerna på nastygal) eller har du valt en större, M? Jag är väldigt tacksam för svar, skulle vara jättesynd om jag beställer fel. Ha det bra!!

Reply
Amelie

Hejsan Kenza! tycker du är awsome och är väldigt intresserad utav att bli modell. Är detta något du kan hjälpa mig med?
Ha det så bra och gott nytt år på dig!

Reply
Jess

OMG I need this outfit. I live in LA and spend every weekend at the beach. Where did you get your skirt, top and purse? xx

Reply
Anna

Du är så SNYGG! Såg precis victoria secret showen 2012 och tänkte att du hade passat in där galant :D

Reply
Linda

Förra året så var jag i Tanzania och gjorde mitt projektarbete med ett härligt gäng. Vi var största delen på fastlandet och såg som ni hur folk bodde i skjul och besökte barnhem.

Vi avslutade vår resa på Zanzibar och då måste jag tipsa om stenstaden, Stone town. Mysig shopping i stadens labyrintgator som vi avslutade med kvällsmat i hamnen. När mörkret började krypa fram tändes massa grillar där de grillade kött, pannkakor, färska skaldjur och frukt som man fick på ett spett och papptallrik. Höjdpunkten på Zanzibar, riktigt mysigt! REKOMMENDERAS STARKT!

Reply
Minna

Hej!
Jag undrar hur stor del av dina läsare är svenskar respektive utländska!
Tack för dagligt rolig läsning! :)

Reply
Sarah

Frågar här istället för förra inlägget, antar att jag inte får svar men när ni var till de fattiga områden i Afrika, så undrar jag om det är svårt att glömma? Det gräver sig ganska djupt va? Att veta att endel har en större uppförsbacke i livet,t.ex. dom.. Och dom killarna ni såg på stranden som var så unga och var påverkade, det måste ju sätta sina spår i minnet.? Skulle själv har väldigt svårt att se dom alla. somsagt får jag nog inte svar.. Men kanske du läser igenom alla kommentarer :) Kram! P.S beroende av din blogg ;)

Reply
Li

Jag rekommenderar den etiopiska restaurangen ‘Addis in Dar’ nar du ar i Dar es Salaam! Visserligen ar du ju i Tanzania, men det ar vart att ga dit ocksa & du far sakert manga andra chanser att ata tanzaniansk mat anda. Adressen ar 35 Ursino St. Fantastiskt fint.

Reply
Josse

På min förra lågstadieskola har ett samarbete med en skola i tanzania så vi fick brevkompisar där nere när vi var små :D hahah!

Reply
ellinor

Hej Kenza!
Du är en så fin person och har en så pass stor blogg.
Jag driver från och med idag en blogg om djurens rättigheter och försöker göra andra medvetna om djurförsök och lite sånt. Skulle vara snällt om du kunde berätta om min hemsida för dina vänner och dina läsare. Tack!
Hoppas du har det bra!
Kram Ellinor.

Reply
rebecka

Ahh vad du är vacker, du borde skämmas haha!
Ha en fortsatt bra semester och sola för mig! Kramisar.

Reply
matilda

hej. det finns en stad utanför kapstaden som heter perl, där slumområdena med skjul har deltagit i ett stort projekt som tyskland och belgien har. de bygger hus åt alla i det området. det finns en fantastiskt butik där, där allting är handtillverkat av kvinnorna i området, och efterskolan aktiviteter för barnen. jag kan verkligen rekommendera ett besök om du åker tillbaka. i tanzania MÅSTE ni åka till bongoyo island. trevlig resa. afrika är underbart.

Reply
linda

ni måste ta det försiktigt när ni är i Daar es salam och om ni ska till stone town på Zanzibar!

Reply
ella

Är i Kapstaden just nu och har precis kommit hem från mitt besök i Langa. Var också där med guiden Nati, tog tipset från dig och hade antagligen inte ens åkt dit om du inte ändrat min åsikt om att besöka “fattiga” områden om man är turist. Men detta skulle jag inte missat för hela världen, människorna var helt underbara..!
Frågade Nati om han kom ihåg er, och det gjorde han, haha – men han trodde ni var ifrån Tyskland :)

Reply
Madelerne

Hej Kenza,

Ha inga smycken på dig alls i stone town och DAR då de rycker de från din kropp i ett naffs. Om ni åker till kusten på zanzibar är det väldigt lugnt och där kan du säkerligen använda dina smycken.. men i de större städerna, var försiktig!

Ha de så skönt

Hälsn
Madelene

Reply
Sara

jag vet att du antagligen inte kommer svara pga alla andra som bombar dig med kommentarer men jag bara äääääälskar virkade shorts var kan man köpa dom?? <3

Reply
Anna Fahlgren

Hejsan! Jag fullkomligt älskar din blogg och bilderna du lägger ut, hur redigerar du dem och vad använder du för inställningar på kameran? Skulle bli otroligt glad för svar! Tack!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*