• header

ZANZIBAR

Jäklar, vilket paradis!! Kritvit mjölig sand, ljusblått vatten och höga palmer.

Det tog ett tag att ta sig hela vägen hit (vi bor längst uppe i norr på ön) på de guppiga vägarna men så fort vi kom fram, vid tre-tiden, la vi oss vid poolen. Vi ville ligga på stranden men solstolarna där var upptagna. Vi får gå ner tidigt imorgon och lägga våra handdukar där. :)

Här kommer vi nu stanna 6 nätter. I Kapstaden var vi ute och flängde en del men här blir det BARA sol & bad. Så härligt! Det är riktigt varmt här och det har varit strålande sol idag, förhoppningsvis får vi fint väder hela veckan. Klockan är halv nio här nu, det är kolsvart ute men ändå 30 grader.

Nu ska vi DRÄNKA oss i myggspray och gå ner & käka middag på stranden. Såg att det fanns både pingisbord & biljardbord här, så vi lär väl hamna där sen hehe. Kram!! ♥

160 Comments

hkj

Myggspray? Jag var där i flera månader samma tid för ett år sen, inte var det några myggor ute dagtid! På kvällen kan det vara bra att ta myggmedel men Zanzibar är inte ett särskilt riskfyllt område och tar man medicin sköter den egentligen det för det mesta utan hjälp. Såklart är det inte ofarligt som Sverige men man behöver inte vara överorolig! :)

Reply
Jenny Tell

Haha jag läste möglig istället för mjölig :D
Älskar din blogg! Läser den hur många gånger som helst varje dag! :)

Reply
Lina Björkskog

Åh, mitt drömresemål, Zanzibar.. Borde dock vara förbjudet att vara där utan att kitesurfa.. :) Men säkert skönt att njuta i solen på de fina stränderna också! Ha de bra där!

Reply
Sofia

Hej kenza! skulle bli super glad om du svarade på min fråga.
vad har du för kamera? är det en digital eller systemkamera?
tänkte köpa en ny och dina bilder får alltid så fint ljus.
kram

Reply
sassa

ooooooooh va kuul, jag var där i somras och de var helt fantastiskt, va kul att du också är där haha…
puss ha en underbar resa <3

Reply
ior

HEJ KOLLA IN PÅ MIN UTSEENDE BESATTA BLOGG!
DÄR FÅR DU VETA HUR DU FÅR DET PERFEKTA UTSEENDET!

ior.blogg.se

Reply
linns beautybox

vad heter hotellet ni bor på? och vart i zanzibar är det :)?

Svara gärna, är väldigt likt hotellet jag bodde på i Zanzibar (är det en svensk kvinna som äger hotellet?)

Reply
emma

kan du inte berätta om hela din resa, hur ni bokade och hur ni kom från flygplatsen till hotellet osv? vore jättekul!

Reply
Viv

Im so jealous! I wish I could visit only 1/100 of those places that you’ve been. Lovely pics :)

Reply
Lovisa

Åhhhhh det ser helt UNDERBART ut på Zanzibar! Hur varmt är det där just nu? Vi har runt 27 grader här i Los Angeles, så underbart att bada i havet =)

Reply
stina

ser verkligen helt fantastiskt ut. vilket paradis hörru ;) hoppas ni njuter och myser nu samtidigt som ni är rädda om er och är försiktiga. kram

Reply
Sarah

Gud vad jag längtar tillbaka nu! Var i nungwi i tre veckor i november, sjukt skönt! Vill bara tipsa om en lokal restaurang i byn som heter chefs bakery, väldigt god och billig mat och supertrevliga människor! Hälsa Micki från mig om ni går dit! Hoppas ni får de super!

Reply
Happy Singu Hansen

Aww, I must have seen this post before you went to Zanzibar. You know I’m from Dar es Salaam, Tanzania. Hope you are having the blast with the heat weather and kindiest people (Tanzanians) in the world.

Reply
Tabita

ÅH vad härligt!! Har varit i Tanzania två gånger men hann aldrig med att åka till Zanzibar, skulle verkligen vilja dit nån gång!

Reply
Mini

kan inte du var snäll och berätta om hela din resa, hur ni bokade och hur ni kom från flygplatsen till hotellet osv? vore jättekul!
2012-01-05 @ 20:31:45

Reply
Sara

Hej! Där har jag också varit, men jag vill bara säga att ni får ta det lite försiktigt med solandet, en liten varning haha för eftersom solen står rakt upp på Zanzibar eller hur man ska förklara så tar det som sjutton, och därför blir man oftast inte brun, man blir mest bränt.. och det gör svinont att lägga sig ner i sängen med en fet BRÄNNA.. Just saying :)
Men ha det så bra!

Reply
Sanna

Första gången jag såg Aleks här i bloggen (innan jag förstod att han höll på med karate) så kände jag igen honom men visste inte från vart, men ikväll när jag kollade på Björn Gustafsson – Ett livsverk så gick det upp för mig! Jag har ju sett honom tidigare lära “Benjamin” karate! Haha, så himla kul! Hoppas ni har det och fortsatt kommer att ha det kanon!

Reply
Linnea

De bilder du lägger upp på instagram är väl inte alltid tagna med din Iphone? Hur gör du för att få upp dessa bilder tagna med en annan kamera i programmet? :)

Reply
Moa Lerin

Jättehärligt att få följa dig Kenza på dina resor! Jag tycker din blogg är som bäst just då, när ni är ute i världen! Man blir ju lite smått sugen på att fylla 18 och kunna dra iväg själv! Sköt om dig! :)

Reply
pessys

Åh vad härligt!! :D

Checka gärna in min blogg som handlar om mitt liv som 16åring i Sundsvall. Bloggar om allt från mode till allmänt fula bilder på mig själv, älskar att bjussa på mig själv och det märks i mina videobloggar som jag älskar att göra! enjoy!!

http://pessys.blogg.se/

Reply
Meja

Är så avis…. Men jag skulle vilja veta vad du har för bloggportal, skulle vara jätteglad om jag fick svar på den frågan, gått och undrat länge. kram

Reply
Meja

Måste bara säga en liten rolig sak, varje gång jag handlar kläder eller klär på mig på morgnarna så har jag Kenza i baktanke hela tiden, “skulle kenza kunna ha på sig det här?” Du är mig och min kompis förebild, vi säger alltid “innan du handlar tänk på om Kenza skulle kunna ta på sig det här!” Ha en bra semester nu! kram

Reply
Emilia

Åh längtar bara tills jag också får åka dit! Tänker åka till Zanzibar genast då jag har tillräckligt med pengar ;)

Reply
Elina

Du kommer ÄLSKA det! Zanzibar är verkligen paradiset på jorden, var där för några år sen och har velat åka tillbaka sen dess. Ha det underbart!

Reply
Nenaa

Ser så underbart ut ohh vad jag längtar till sommaren då jag faktiskt har semester ledigt från jobb och då åker vi iväg…

Kika gärna in och läs på lightsdown.devote.se

Reply
Sara

Gud vad fint det är! :)

Men jag undrar en sak , du skrev att n skulle dränka er i myggspray och när jag hörde det ordet så tänkte jag på malaria eftersom ni är i Afrika.
Är det mycket malaria och måste man vara mycket försiktig där nere?

Hoppas ni har det bra!

Reply
Rebecka

Zanzibar är verkligen så himla fint. Glöm inte att gå till hamnen I Stenstaden. Precis vid fortet. Gå dit klockan sju,åtta på kvällen och käka grillspett med seafood!!!! GLÖM INTE DET KENZA! DET ÄR SKITGOTT!

Reply
Nadja

är inte det lite tidigt att dricka öl på dagen?? eller ah man bruka säga så!!

du kanske inte tycker det? :)

Reply
Amanda

Jätte fin bild, ser så härligt ut, men vad är det för vit fläck på benet? :O Ser ut som photoshop.. <3

Reply
Camilla

Oh my, kollade hotellet ni bor på. Amazing, synd att 15 dagar kostar hundra papp.. Njut av det underbara!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*