• header

Hur många läsare har jag?

Jag fick en arg kommentar här om dagen från en tjej som anklagade mig för att ljuga. Att jag inte alls har ca 160 000 läsare om dagen, för att jag enligt henne bara har 350 000 (?) besökare i veckan och det inte går ihop. Jag tänkte att jag kunde förklara, för det är självklart inte lätt att förstå om ingen förklarat! I 5 år (tills alldeles nyss, hahaha) trodde jag att sidvisningar räknades på ett annat sätt, tills min pojkvän förklarade. Det är inte alltid lätt!

Här nedan ser ni min statistik, ni kan även se den själva på tailsweep.se – där hittar ni inte bara min statistik utan flera andra stora bloggares också.

Om dagen har jag mellan 160 000 – 170 000 unika besökare. En unik besökare = en ipadress. Sedan kanske man har flera personer i hemmet, t.ex syskon, som surfar på samma internet/ipadress men räknas då ändå bara som en unik besökare, och ibland kanske en och samma person går in på min blogg hemma, på mobilen & på jobbet. 3 ställen med olika ipadresser, det räknas då som 3 unika besökare. Ni fattar! Det blir så krångligt att tänka på det så jag tänker att det jämnar ut sig, att vissa har flera som delar på samma ip-adress och vissa går in med olika ipadresser (skola/jobb/hem osv). Därför räknar jag en unik besökare som EN person, även om det kanske inte stämmer till 100%.

(OBS. Bloggportalen ska ni inte alls titta på för de siffrorna stämmer ej, för de räknar unika ip-adresser PER TIMME. Går en person in en gång i timmen i 10 timmar blir detta 10 besök enligt bloggportalen, trots att det är en person/ipadress. Bloggportalen visar liksom DUBBELT så höga siffror på min blogg! Jag har inte över 1 miljon besök i veckan som det står där.)

I veckan har jag ca 490 000 unika besökare. Hur går det ihop, om jag har ca 160 tusen om dagen? Jo, för att alla inte går in på min blogg varje dag. Vissa kanske går in en gång i veckan, vissa går kanske in var tredje dag. Men totalt, på en hel vecka, har jag haft 490 000 unika besökare (olika ipadresser) inne på min blogg.

Det är den siffran man ska gå efter, för det är det antalet som regelbundet vecka efter vecka klickar sig in här. Så nästa gång någon frågar hur många läsare jag har med min blogg (Sveriges absolut största blogg), ska jag inte säga 160 000, jag ska säga nästan 500 000 tusen! För så många är ni ju totalt! :) Och ja, det är stört mycket haha. Försöker att inte tänka på hur många ni är för då hade jag nog fått “scenskräck”, och minskat ännu mer på det privata i bloggen.

Goa är ni, iallafall de flesta av er. Och ni ska veta att jag uppskattar era stöttande & peppande kommentarer/mail otroligt mycket! Och sorry om detta blev rörigt, jag är rätt så trött. Ska precis krypa ner i sängen. ♥

Här kan ni se hur det såg ut dec-jan. Ibland sjunker det (som på julafton & nyårsafton) och ibland höjs det. Rekordet här är 175 000 unika besökare den 3e januari! Jag la upp ett liknande inlägg för nästan 2 år sedan, då hade jag 390 000 unika besökare i veckan. Läsarantalet har alltså höjts med 100 000! Helt sjukt att ni fortfarande blir fler och fler! När tar det stopp haha? :P

(Sidvisningar är hur många gånger mina sidor här på bloggen visas. Det kan vara allt från startsidan till en kategori till en kommentarsida. Går du in på min blogg, sedan klickar dig vidare till outfits 2012 och sedan in bland kommentarerna på ett inlägg räknas det som totalt 3 sidvisningar.)

144 Comments

v

Helt otroligt hur många läsare! :D Jag har läst din blogg i många år och kommer att fortsätta så länge du kommer blogga!
Du är bäst! :D <3

Reply
Louise

Istället för en bra bok, har jag dig och din blogg. Fast den tar aldrig slut ;)! Du är så bra på det du gör! Fortsätt såhär. Ha en fortsatt underbar semester!

Reply
Anna

Helt sjuk egentligen vad många som läser din blogg :D
Men har man bästa blogga så är det såklart att man får många besökare haha!

Reply
Evelina

Att du bara orkar skriva om detta :) det är ju faktiskt din ensak, Men väldigt bra att tar dig tid till det :D

Reply
johanna

heeej :) jag älskar din blogg och läser den varje dag även im jag bor i usa :P
jag undrar hur du spred din blogg i början när du inte var känd!
ha det bra :)

Reply
josefine

hej! jag letar så efter din jacka “kenza 3” i svart. Vet inte vart jag kan köpa den i strl 36? Tillverkas de inte mer? Svara snälla! :)

Reply
Dixi Wonderland

Du är bäst!
Har varit med ända från starten och visst har de funnits perioder då jag slutat läsa i några veckor men sedan hittat tillbaka. Du är helt klart min favorit bloggare. Älskar när du bloggar om dina resor, shopping, fester, jaa allt :D

Reply
ida

inte konstigt att du har sveriges största blogg, du har ju helt klart den bästa! verkligen älskar din blogg och har läst den i flera år nu, älskar den helt enkelt!

kram! <3

Reply
Isza

Hi. I enjoy your blog. Ive got one question. Can u tell me how many tatoos do u have and where? Plz, answer. TIA

Reply
K

Tycker du förtjänar alla dina 500,000 läsare. Du verkar vara en bra tjej med fötterna på jorden. Dessutom skriver du bra och ödmjukt. Tycker enbart det är roligt att det går bra för dig keep up the good work och kram från en gammal läsare. :)

Reply
sanna

Vi kan inte få nog av dig helt enkelt för att vi jag älskar hur du är som bloggare! Du blir aldrig ointressant! :D
Kramiz

Reply
B&A

Bra att du förklarar! Shit vad många läsare! Kolla gärna på min och min kimpis mode blogg :D

Reply
Sara

Tack! Jag har alltid undrat hur man räknar (har själv en blogg men aldrig riktigt fattat hur man räknar). Det var bra och tydligt skrivet, men tycker du kunde skrivit det när du kommit hem! Du ska njuta av din semester ;)

Ha en fortsatt bra semester och en säker resa hem till Sverige igen =)

Reply
Sofia n

Ja,tänk dig alla oss framför dig. Tänk så SJUKT många vi skulle vara,haha!

Reply
Johanna

Klart att du har så många läsare! Du är ju en så härlig person Kenza och jag följer din blogg varenda dag! Och jag menar, vem vill inte läsa din blogg? :D

Reply
anonym

Jag förstår inte varför jag läser din blogg, ännu mindre varför jag kommenterar den nu…jag ska egentligen fortsätta läsa till min juridiktenta…Men din blogg är ju rätt kul………

Reply
nastja

Your blog rocks and thats the reason you have so many readers :) Don´t wory, people will always be jealous !

kisses

Reply
Hanna

Hej!

Jätte bra blogg:)
Dock tycker jag inte du ska behöva rättfärdiga dig på detta viset;) Läste härom dagen Tyras skatte återbetalning, det är skrämmande att folk ska vara SÅ avundsjuka!
Go girl! Och ni andra som inte har något snällt att säga kan väl vara tysta!

Reply
Fanny Backman

Jäklar vad mycket besökare du har om man tänker efter på hur många de faktiskt är :D Men att folk verkligen orkar bry sig om sådant. Jag menar, alla vet att du är megastor inom bloggvärlden. Då borde inte en exakt siffra betya så mycket, enligt mig.

Reply
Lottaa*

omg, den statistiken skulle inte sitta helt fel ! blir glad när statistiken har ökat med några 10-tal bara.. :)
menmen. hihi
älskar din blogg btw,

Reply
Maja

Sluta snälla alldrig att blogga! Du är så skön! Keep up the good work!

Här sitter jag och blir glad över 350 besökare per dag! Startade bloggen en vecka sedan så det kanske är okej .

Hur länge tog det för dig att få många läsare?

Kram från London

Reply
jasmine

Hej jag heter jasmine som ni kan se och jag bor i London.Jag verkligen älskar din blogg Kenza och jag älskar the Tyra&Kenza show ledsen att den är över.Jag tycker att du förtjänar varenda läsare du har you put so much effort till din blogg man kan se!!! Tack för att du har bloggat så mycket och lagt jätte fina bilder i hope you have enjoyed your trip.

Reply
emma

inte konstigt att du har så många läsare så jävla grym som du är!!

intresserad av smink/kläder/skönhet? kika in på min blogg :) makeupisglam.blogg.se

Reply
Minna

Søde kenza.. Kan du ikke begynde at lave engelsk translation til dine indlæg?

Reply
ullie

otroligt att det är så många :) Grattis till dej har en väldigt väldigt liten blogg men tycker det är roligt ändå kanske det ökar någon gång

ha det så bra i veckan kram

Reply
Cia

Nu när alla plötsligt har blivit så galna över Jeffrey campbell skor borde du ha en tävling där man kan vinna ett par såna. Jag tror väldigt många som inte har råd med sånt (jag) verkligen skulle uppskatta något sådant! Älskar din blogg, puss och kram!

Reply
moa :)

lite roligt ändå att du har två dagar med ganska mkt mindre besökare och de var jul och nyår, för att folk har så mkt annat för sig än att sitta vid datorn :) det var ju klart många som var inne då också men ändå tydliga dalar jämfort med dem andra dagarna :D

Reply
Veronica

Bra förklarat! Lät som att tjejen va lite avundssjuk, de förstår jag, du är grym Kenza! Underbar tjej som verkar så “vanlig”,jordnära och trevlig =) Keep up the good work girl! <3

Reply
Saariioniitaa

KEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENZA JAG VAKNADE NYSS JAG DRÖMDE OM DIG JAG DRÖMDE ATT DU VAR HEMMA HOSS MIG OCH DU PRATDE OM DIN RESA OCH JAG DRÖMDE ATT DU OCH JAG SOLADE I SYDAFRIKA OCH DIN KILLE ALEX HÄLLDE EN HINK MED KALLT VATTEN PÅ OSS :D JAG DRÖMDE ATT DU HADE EN DOTTER OCH DU VILLE IBTE SÄGA VAD HON HETER FÖR DET VAR PRIVAT HAHA DU VAR LIKA VACKER I DRÄMMEN SOM I VERKLIGHETEN :D PUSSSSSAR OCH KRAMAR UNDERBARA MÄNNISKA <3

Reply
Annonspengar.foo.se

Har du en blogg/webbplats på nätet som du vill tjäna pengar på? Det är jättenkelt att sätta ut annonser på sidan som du kan tjäna stora pengar på! På http://www.annonspengar.foo.se står det precis hur du ska gå tillväga. Besök även våran facebooksida och var med i utlottningen av en PS3 konsoll!

Reply
Ida

Du är så gullig som tar dig tid och förklarar och gör ett helt inlägg för de som inte förstår!

Du är väl värd alla dina besökare! :)

Reply
maria

Du har ju bästa bloggen, kan folk inte bara nöja sig med att läsa och vara glada? Varför oroa sig över sådana saker?
Jag måste säga, jag har följt din blogg av och till sen 2008, och jag tröttnar aldrig! Andra bloggar kollar man kanske in på nån gång i veckan, men jag kollar in på din varannan dag! Du är så otroligt skön och du känns genuin och äkta. Man blir varm när man går in här, du känns som en sån man skulle vilja vara vän med. Lycka till med alla dina projekt och all din framgång, du är värd det.

Reply
-

Herregud, skulle inte säga nej till så mycket läsare! ;) och att folk orkar komma och påstå att du ljuger?…

Älskar din blogg! Keep on going girl! ♥

Och people, besök sveriges nästbästa blogg – http://mirjanaa.blogg.se! ♥

PUSS

Reply
Alex

Kan du skriva vad du tycker om höga stövlar? Ser aldrig det på dig så bara undrar, inom mode alltså.
(ful kommentar haha)

Reply
Emelie

Jag tycker nästan det är konstigt att folk inte har lärt sig det där ännu, för mig känns det rätt självklart.
Men nu kanske folk äntligen börjar förstå hur det funkar, det är ju trots allt inte speciellt krångligt! :)

Reply
hehe

Haha och så var du tvungen att sätta muspekar’n på 2012-01-02 för du hade OVANLIGT mycket läsare då ;)

Reply
hehe

Och förresten kenza, du har inte 500 000 PERSONER som läser din blogg, utan det är snarare 170 000 PERSONER. Vet att du försöker låta smart, men man kan liksom inte säga “i veckan” (7 dagar) bara sådär från ingenstans, att just DET skulle vara regelbundet.

För vad är det egentligen som räknas som “regelbundet”? Om en person går in en gång i månaden är det fortfarande regelbundet.

Dessutom är Bloggportalens statistik rätt (förutom på de som fuskar hahah, tex angelica blicks blogg är ju raderad..). Låt mig förklara:

Bloggportalen räknar per IP-adress och timme senaste sju dygnen. Tex Kissie uppdaterar fler inlägg än dig per dag, vilket gör att en och samma person(förmodligen) går in på hennes blogg oftare. Men om hon skulle uppdatera 1 inlägg om dagen, skulle hennes bloggläsare såklart börja gå in max 1 gång om dagen. Men hon kan fortfarande ha lika många människor/unika besökare som läser hennes blogg för det. Fast då skulle ju Bloggportalen såklart visa bra mycket lägre siffror hos henne.

Förstår inte vad du menar med “Jag har inte över 1 miljon besök i veckan som det står där”, vilket du enligt deras SYSTEM har? Haha. Detta är svårt som du skriver att fatta med ip-adresser och allt, men som sagt jämnar det ut sig. Tex tar du bloggportalens statistik och delar i 7 dagar får du unika MÄNNISKOR (mer eller mindre) som läser din blogg.

1 200 000/7= 171 000 (171 000 är då unika människor som läser din blogg)

Så ja, upp emot 170 000 personer läser din blogg. :) Och tänk själv lite, en halv miljon människor läser inte din blogg. Så, ville bara avreagera moi lite så du inte skämmer ut dig när du kommer där på Nyhetsmorgon och hävdar att du har 500 000 unika besök.. ;)

Reply
Karin

Det är roligt att du har så många besökare, men det som jag faktiskt blev förvånad över är att ungefär hälften av dina unika besökare är inte från Sverige! Det trodde jag inte. Kul! Jag bidrar till din goda utomlandsstatistik. =)

Reply
Anna

Egentligen fattar jag inte hur folk orkar klaga på dig om sånt här fånigt, alla vet att du har stor blogg, det räcker väl? Men ändå bra att du förklarar :)

Reply
t.

intressant att alexandras blogg inte finns med.. hon brukar ju vara en luring på att fuska med sin statistik och ihärdigt påstå att hon har den största bloggen..

Reply
Pethra

Alltså Kenza, det är ju sjukt många läsare! Jag kom att tänka på det när jag var på en konsert på Ullevi med ca 50 000 i publiken, kändes helt sjukt att tänka att det var dubbelt så många som läste din blogg varje dag (det låg då på ca 100 000 om dagen). För det var ju så vansinnigt mycket folk där på arenan. Har du själv tänkt så någon gång när du är i stora folkhav, för att liksom få en mer konkret bild av HUR MÅNGA det faktiskt är som tar del av ditt liv varje dag?

Reply
..:Sarah:..

gogel analytics använder jag mig av.. ritkigt bra!
kankse inge tips till dig kenza som har koll där, men till er andra. man ser mycket roligt därifrån ;)

Reply
Adam

du är underbar, fortsätt så <3<3<3<33<3<3<3<3<3<3<<33<3<3<3<3<3<<3<33<<3<3<3<3<33<3<<33<<3<3<3<33<

Reply
Nenaa

Kenza du behöver verkligen inte rättfärdiga dig sälv på det viset, haters finns allid så…

Men jag hade faktiskt inte förväntat mig mindre siffror för en bloggerska som dig. Keep up the good work…

http://www.lightsdown.devote.se kika jätte gärna in

Reply
Bree

Eller för att få den rätta siffran tar du läsare per dag, adderar ihop dom och delar med 7(veckodagar) så får du fram medelvärdet. För 500 000 är fel, då blir det lite Kissie-varning.

Reply
Suss

Härligt, stay strong. Du är en bra förebild till skillnad från många ‘stora’ bloggare.
Sen kanske jag är petig, men när du skrev “500 000 tusen” så betyder det 500 miljoner hehe. Antingen 500 tusen, femhundratusen eller bara 500 000.

Reply
HiilllyyBiilllyy

Hahaah, ja som vart glad när ja hade 53 besökare på min blogg skrock å stön xD

Reply
emma

Jag har nog fått både mitt ex och min nuvarande pojkvän till att klicka in här då och då, då jag inte kan få nog av din skönhet. Sinnes sjukt vad vacker du är!!

Reply
nic

Vadtråkigt liv vissa måste ha för att kommentera att antal läsare inte stämmer när du leder med så mycket i alla fall;-)
Kram babe

Reply
Estera

To all who are nagging about numbers. The important thing is Kenza likes to write for us and we like to read her blog. There are many many people reading it every day so stop harasing her about numbers really.

Love reading your blog Kenza as always :*

Reply
Ellen

Du är verkligen en bra förebild Kenza! :) Du verkar vara jättesnäll och så har du väldigt fin stil på kläder. När jag blir äldre vill jag bli som dig ♥ :)

Reply
L

Hehe; Men vad är det du inte förstår? Om hon ligger på ca 490.000 unika besökare i veckan är det det. 170.000 är det per dag som går in.

Reply
Melissa

Jag vet. Du äger Sveriges största blogg. Tror inte att någon missat det direkt. Därför förstår jag inte riktigt varför du verkar leta efter varenda tillfälle att kunna påpeka det. Som i det här inlägget där du inom parantes skrev (Sveriges absolut största blogg) när det inte ens hade med saken att göra? Just don’t get it. Anyway så tycker jag att du verkar vara hur jordnära och trevlig som helst men är just detta jag kan irritera mig lite på. Mja, tacksam för svar eller något. ^^

/ Melissa

Reply
ida

Du är så gullig som alltid förklarar allt!!
Bry dig inte om vad folk säger. Du är vilket fall Sveriges största bloggerska! Det räcker väl?! Kram

Reply
Jonas

Statistik går alltid att förvränga så haka inte upp er på det nu, flickan har ju visat sina siffror och siffrorna ljuger inte. sen kan man välja sina ord för att visa så bra resultat som möjligt, nu försökte hon ju bara visa att hon hade ca 160 000 läsare vilket visade sig vara en underdrift.

keep up the good work!

Reply
Maria

Hej, först vill jag bara säga att jag verkligen gillar din blogg men tröttnar du aldrig?:)

Reply
Paula

Tycker inte ens att du ska behöva förklara dig mot den här typen av bitterfittor!
Vem bryr sig om siffror herregud!

Reply
najaa

tycker synd om dig som svarar något så komplicerat och långt på din semester

Reply
e

Vet inte om någon redan skrivit detta, men det kan var så att det är samma 160 000 personer som är inne på din blogg varje dag. Kanske inte exakt samma, men det lär inte vara 500 000 helt olika personer varje vecka. Om du förstår vad jag menar? kram!

Reply
Jesper

Hej Kenza!

Tailsweep räknar oxå unika webbläsare tokigt ska du veta. Jag har en mindre bloggportal (forme.se) som enligt tailsweep har ca 13 000 unika förra veckan medan Google Analytics visar att det var 7700 unika (42% mindre alltså eller 59% mer, beroende på hur man vill uttrycka sig).

Du har ju själva Google Analytics. Kan du inte visa den statistiken in publik på exempelvis sis-index.se för att stärka trovärdigheten.

Det är bara ett tips. Gör vad du vill med det. Jag har använt Google Analytics, Tailsweep, Nielsen Netratings och Webtrends. Alla förutom Tailsweep brukar diffa runt 10% (max). Inget ont om Tailsweep, dom kanske räknar “subdomäner” lite speciellt och det är därför jag får tokig statistik. Hur som helst.. Det vore kanske bra för dig att kunna visa siffror från någon oberoende part än dom som faktiskt säljer din reklam. Du har ju trots allt största bloggaren, så why not?

Reply
emma

hej är en tjej på 10 år läser din blogg typ 24/7 den är ju så bra!! men hur gör man för att få många läsare i veckan kramar en som gillar dig sjukt mycket <3!

Reply
Google Seo Göran

Huh, ojdå!
Det är bara att gratulera till siffrorna, med andra ord är det inte bara jag som tycker om att läsa din blogg och titta på de stilfulla bilderna.

Reply
esterii

Nu small jag av……… Jag är en myrbloggare,, och jag kan inget göra för ni är inte där. Tänk om jag fick 10 av er att kika in och skriva kärring eker vad ni känner så blev jag en myra med ett ben extra:)

Reply
Dorie

I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great.

I do not know who you are but certainly you are going to
a famous blogger if you are not already ;) Cheers!

Reply
Wondie

Hej, du vill bara säga att din blogg är jättebra! Hoppas min blogg: Wondie blir lika stor som din en dag och speciellt lika bra och snygg!

Mvh// Wondie

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*