• header

YELLOW

Har glömt visa upp denna knallgula klänning jag köpte på Topshop (599 kr) för ett bra tag sedan! Tight, sportig, lite transparent här och där (hela ryggen är transparent)…sjukt snygg! Kommer matcha den till hög stram hästsvans + skor & accessoarer i en härlig rosa färg.

Klänningen är mer knallgul än vad den ser ut att vara på bilden. Vet inte varför min systemkamera inte kan “fånga” de starka färgerna?

70 Comments

Erika Myrsell

Du har ställt in vitbalansen fel. Om du gör vitbalansen mörkare så borde det funka.

Reply
Daria

Beror antagligen på objektivet, inte på kameran. Finns filter som man kan köpa till som förstärker färgerna :)

Reply
Louisa

Att den inte kan fånga färgerna har ju förmodligen med inställningar att göra, framför allt vitbalansen skulle jag tro, så lek lite med inställningarna så ska du se att du hittar något som funkar tillslut :D

Reply
Klara

Min kille – fotografiexperten – tipsar om att kolla vitbalansen eller ställa in egna färger om det går. Vissa fabriksinställningar behöver ofta justeras. Om du också använde blixt på bilden kan även gult ljust bli grönaktigt. Gult ska även vara en “svår” färg ;) Jag fattar nada av vad han snackar om men i alla fall ;)

Reply
Anna

Den fångar nog inte ljuset för att du har använt fel vitbalands eller haft för hög exponering. Ser lite överexponerat ut, färgerna blir ofta mer realistiska ju mörkare bilden är.

Reply
kajsa

skulle du inte kunna leta runt lite fina klänningar man kan ha till avslutningsbalen i nian och lägga upp på bloggen? skulle behöva hjälp.. :D
älskar din stil och din blogg! du är så vacker!

Reply
Beatrice

Ofta är det vitbalansen som påverkar hur granna eller matta färgerna blir. Testa att ändra vitbalansen och lek dig fram till vad som ger bäst resultat! :)

Reply
Anonym

Hej

Snälla snälla, vart kommer den svarta klänningen med långa fransar som du fotades i ifrån? Den som är virkad tror jag. Vart kan jag hitta den?

Tack!

Reply
josefine

Åh supersnygg och älskar dom genomskinliga cut outsen, i sommar med lite solbränna, kommer säkert bli jättefint :)

Reply
Alma

Du borde kunna ställa in färgmättnaden så att färgen kommer fram (?) :)
Grymt snygg klänning!!

Reply
Olivia

Jättecool klänning! Min systemkamera fångar inte heller så skarpa färger men det är hur enkelt som helst och förstärka färgerna i photoshop, de går snabbt med :) pensel etabl.färg och välj liite grå färg och måla på hela bilden :)

Reply
Gabriella

Sverige helt klart bästa blogg! :)

Du har missat att visa din blåa Acne klänning du hade köpt=)
är nyfiken på hur den ser ut! kram=)

Reply
EnAnnanTjej

Om du sätter på inställningen “Landskap” kommer färgerna fram mera! :)

Reply
Johanna

Hej Kenza! Nu kommer jag inte ihåg hur dina andra bilder ser ut när du tar kort på dina färgglada plagg (orkar inte gå tillbaka i arkivet o kolla..). Men en anledning till varför de starka färgerna inte kommer med kan ju vara för att du fotar i ett ljust rum/vit vägg. Prova med mörk bakrund så att den vita färgen inte ljusar upp dina kläder :) Kram!

Reply
Erika

Hur mäter dom storlekar på Topshop hemsidan? Det står så konstigt på size guiden så jag vet inte vilken UK-storlek som är S/M. Tacksam för svar :)

Reply
Andrea

Har exakt samma systemkamera som du och det brukar funka om du ställer in den på “skarpa färger”. Kram!

Reply
Jessica

Ställ in vitbalansen i kameran på automatisk, eller om det läget ger för ljust-varmt sken/gul belysning. Enkelt tips är också att dra ner ljusheten och öka saturation, färgrikheten. finns i alla simpla program likväl som photoshop.
Pluggar foto så borde ha koll ;)

Reply
Lina

Hej , jag tänkte bara komma med tipset att kolla inställningarna på bländarn och slutartiden! En över exponerad bild blir oftast ljusare än den är i verkligheten, jag vet inte om du har kameran på auto elr något, men ett tips är att sätta den på “M” dvs manuell, då det är först då man börjar uttnyttja fördelarna med en systemkamera! Det är somsagt bländarn och slutartiden du ska kolla för att få rätt på det hela skulle jag tro, en ganska enkel grej, som inte tar nån tid alls typ, och se till så att slutartiden och bländaren alltid balanserar varandra sÅ att den lilla tabellen som bör finnas på displayen står på noll.

Jag vet inte hur van du är med kameran i hand, men jag råder dig verkligen till att gå en grundkurs i foto, man får så mycket ut av det, och större glädje av själva kameran.

Du och din blogg är fantastiska, jag beundrar dig verkligen, keep up the good work!

Reply
IDASWARDROBE.com

Galet snygg!
Är säker på att kameran kan, med lite hjälp från dig :) Skaffa dig någon bildredigeringsprogram, så du kan dra i reglagen. Sänk exponeringen lite, dra upp intensitet, kontrast, svärta. Kan även dra lite i klarhet och luminans, och se vad som händer :)

Testa dig fram!

Reply
Ellen

Det är inte kameran det är fel på utan dina fotograf-kunskaper. Vilket är förståeligt då man oftast inte kan sådant om man inte verkligen är intresserad, men skyll inte på kameran ;)Även, om du stör dig på det, försök att lära dig. Är inte alls så svårt som det verkar!

Reply
linn

du fotograferar även i direkt soljus på den. vilket bleker ut färgerna, det och ändra vitbalansen som jag ser att andra har skrivit så funkar det! :)

Reply
rebecca (FOTO)

Du kanske har bildkvalitén iställd på raw ? Det är den inställningen som ger bilderna bäst kvalité men den gör färgerna “gråare” . När man har det så så krävs det efterbehandling :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*