• header

26e maj 2012

Hello!

Börjar den här dagen med att nysa ihjäl mig.. Innan jag ens varit ute! Misstänker att Mani har fullt med pollen i pälsen när han hoppar upp i sängen och gosar med mig. Alltså är det ÖVERDRIVET mycket pollen ute nu? Eller blir min allergi värre och värre? Såhär illa var det inte förra året.. Då hjälpte medicinen iallafall..

Jaja.. Igårkväll hade vi det jättemysigt! Vi grillade i kvällssolen, åt massor med mat och hoppade studsmatta. Mitt i firandet går födelsedagsbarnet ner på knä och friar till sin flickvän. Behöver väl inte berätta att jag blev helt tårögd va, hehe..

Nu blir det frulle! ♥

PS. Har fått frågor om Lindsays Party. Ja det vart inställt och texten jag la upp var skriven av dem, men sedan valde de att ha festen ändå men på Café Opera (inomhus dårå) för 400 personer. Inte riktigt det jag gick med på (det var ju utomhusfest för tiotusentals personer) så jag valde att inte vara med längre. Men ni som ska dit, ha så kul!

Tre bilder från igår :)

64 Comments

ronja

Det har inte varit såhär mycket pollen på sex år sägs det :) så det är nog inte så konstigt att du reagerar som du gör!!

Reply
jenny

Gud vad söt & gullig du såg ut när du log med tänderna på bilden! Jätte söt! Måste nästan varit första gången du gör det, gör det oftare! :D

Reply
Anna

Hej kenza ! Har du hört om den hör behandlingen mot pollen ? Att man kan bli av med pollen allergin. Men då gäller det att man inom 3 år ska ta sprutor .. Kanske 3 gånger per år.. mer information kan du få från vårdcentralen eller andra ställen :-) vet faktiskt inte vad behandlingen heter… Men jag själv blev tipsad från en barnmottagning :-)

Reply
lisa

Du kanske ska kolla om du har polyper. Jag gick runt med vad jag trodde var allergi men som visade sig vara polyper.

Reply
Mats

Hej! Samma här när det gäller pollenallergi, men jag använder nässpray istället. Funkar mycket bättre än tabletter. Sprayen verkar snabbare och sätter även stopp för kliande och rinnande ögon. Får väl inte göra reklam, men den nässpray jag använder är inte den billigaste. I år finns det mer pollen i luften just nu än tidigare år. Detta p.g.a. att det var en kall vår, så alla träd blommade typ samtidigt när värmen kom. Ett bra tips är att skölja håret innan du lägger huvudet på kudden, annars blir den full av pollen som stör din morgon. Visst har Mani också lite skuld, så ge honom en dusch när ni kommer in efter sista promenaden.

Reply
Rebecca

Eftersom att ni var utomhus igårkväll så har du förmodligen pollen i håret också. Så om man vill skippa pollen i sängen måste man typ duscha innan man går och lägger sig. De säger att pollenallergi ska bli bättre när man blir äldre så vi får väl hålla ut :) Kram!

Reply
Emmelie Hedberg

Var sjätte år så förökar sig björkarna och då producerar de extra mycket pollen. I år är det dags för björkarna att föröka sig igen! Så det är säkerligen därför du är extra känslig mot pollen :)

Reply
Emelie

ang pollen allergi, nej din allergi har inte blivit värre iår. Det är ungefär varannat år pollen allergin är förjävlig. Jag har det med och iår har varit otroligt jobbigt säsong…

Reply
Dixi Wonderland

Älskar bilderna på dig och Mani. Jag tycker inte om chivavor (stavningen är ju omöjlig haha) vet dock att han är blandras men otroligt fin är han! Lika fin som sin matte!

Och att killen friade för sin tjej. Jag hade börjat gråta som bara den för jag är så känslig haha. Hon måste vara överlycklig! Gud så roligt för dom :D

Reply
Lisa

Om du har samma medicin mot pollenallergi som förra året och den inte hjälper. Så kan det bero på att du har blivit immun mot medicinen. Har med pollenallergi och det är ett flertal mediciner jag har haft som har tappat verkan efter som jag blivit immun mot dem. Så testa med en ny sort så kan det bli bättre :)

Reply
Clara

Tycker det är bra att du har kurage att dra dig ur när du inte gillar det! Sådant måste man nog lära sig när man blir känd, att INTE ta allt “med en nypa salt” eller vara likgilig, i din situation hade nog många bara kört på trots att de inte gillade det nya

Reply
Aurora

Har hört att det inte varit såhär mycket pollen i luften på 35 år :$ tråkigt att du är drabbad. Kram!

Reply
Nea

Jag har också pollenallergi & har haft det i 2 månader snart, min medicin har inte hjälpt iår, det tog lite över 1 månad innan det släppte lite, nu har det blivit mycket bättre! :D

Reply
Katrine

Huff, det er nok pollen som er veldig ille nå for tiden. Får håpe du blir bedre da!

Hørtes ut som du koste deg igår! :-)

Reply
Lilian nguyen

Hej!

Jag undrar om du kan göra en video på hur du lockar ditt hår? Är helt kär i ditt hår typ haha! använder du lock/plattång ? :)

Blir jätte glad ifall du svarar på denna frågan!
Ha en bra dag!

Reply
Emma

Min pollen har nästan gått över nu, men man blir så sjukt trött av medicinen! :/

Vad gott med jordgubbar iaf! :)

Reply
haj

Nu kommer du tro direkt att, ja denna tjejen är avundsjuk blablablabl.. de ju allt ni bloggare skyller på när man skriver sina åsikter. Det jag vill komma fram till( från min sida) är att du alltid ska verka så jävla perfekt! som att inget i din vardag i ditt liv är fel, som te x nu att du ”hoppade” av de partyt för att de va inte de du gick med på, VAFAN? du borde vara glad att du fick chansen för en efterfrågan. Men nej eftersom att de inte va perfekt så ska du ju självklart hoppa av. Din blogg börjar bli tråkig hur perfekt du framställer dig i den. Det är så jävla dåligt för tror du inte att andra unga tjejer påverkas av det? tror du inte att dom tänker ‘men vafan hon har det perfekta livet jag skulle vilja ha’ men vad är de egenligen som döljer sig bakom de ansiktet? hmm undra vad.. Te x Tyra, hon leker fan inte så mycket som dig. Jag har läst din blogg så jävla länge en efter ett tag märker man att allt detta bara är ett spel. Och detta är inte skrivet av ren avundsjukhet, eller för att jag skulle vilja trycka ner dig eller något. Men du måste öppna ögonen. Jag har med ett bra liv, vännerna, familjen, pengar mm. men jag går fan inte runt för det och leker att mitt liv är perfekt och att jag är perfekt. För att så är de fan inte och ingen är perfekt, inte livet heller. shame on u

Reply
Jennifer

Ja det är galet mycket pollen ute just nu… igår tvättade vi borden som står utomhus(fast ändå under tak) och idag gick det liksom att skriva på dem… och våran altan ska vi inte äns snacka om. Klumpar med pollen överallt! det ser verkligen HEMSKT ut! :(

Reply
Jonna

Jah brukat heller inte känna av pollen speciellt mycket meb i år har det varit sjukt mycket! Och länge dessutom, ögon kliar, näsan rinner och kliar,halsen kliar och ja nyser hela tiden. Beukar annars bara klia lite i ögonen som mest :0 så något skumt hare bleve i år!!

Reply
sandra

bara för att det är för 400 personer så är det inte tillräckligt bra för dig eller? du verkar vara riktigt bortskämd och vilja ha allt i stormängd. annars är det inte värt din tid eller din energi, vad är felet på 400 pers och tiotusentals?

Reply
moa

Tänk på att när man är ute så fastnar det jättemycket pollen i håret! Det är antagligen därför du får allergiska reaktioner redan innan du varit ute, pollenet sitter redan i håret. Så försök skölja håret varje kväll innan du går och lägger dig, det är ett skitbra tips till alla allergiker!

Reply
Cecilia

Kenza, har du receptfria allergitabletter? För jag har märkt att det är super stor skillnad på receptfria tabletter och recept tabletter! Gå till en läkare så du kan få ett recept på tabletter så du slipper nysa och så hela tiden :)

Reply
Maj

Jag älskar värkligen lilla Mani!
Jag har 3 frågor om honom!

1.Vilken ras är han?
2.Hur gammal är han?
3.Vart i Sverige köpte du honom?
4.Är den rasen snäll/kaxig? Och är den lättskött?
5. Kräver rasen mycket? Hur ofta behövs den ta ut?

Tacksaam för svar! Från Lilla jag!

Reply
Anny

Hur uttalar du din hunds namn? ^^ För jag har en kompis, vars häst heter Máni, men det uttalas Maaoni.
Jättefina båda två för övrigt! :) xx

Reply
ida

Vad fin du var! Fina bilder! Men behöver jag säga att jag trodde det skulle bli en flopp med det där Lindsays party!

Reply
Natasha

Så vacker du är Kenza! :-)

Btw jag måste verkligen svara på Hajs kommentar längst upp för att hon har skrivit en massa skit tycker jag. Om du har verkligen läst Kenzas blogg “så jävla länge” då hade du läst att Kenza skrev att vi läsare ser bara 1% av hennes liv på bloggen. Det känns som att du vill att Kenza ska skriva i varje inlägg att “Ps. mitt liv är inte perfekt, så ni vet” så att du och andra tjejer blir lugna att “Okej hennes liv är inte perfekt åhhhhh” asså fyfaaan tänk lite innan du skriver något så idiotisk. Och om hon inte vill gå på festen så är det hennes en sak och inte din. Jag antar att Kenza gillar mer utomhusfest än inomhusfest särskilt nu när det är så varmt och därför vill hon kanske inte gå.

Shame on u borde stå för dig Haj.

Reply
erika

Ja, det är extra mycket pollen i luften i år! Har hört att det inte vart såhär mycket på typ 30 år. T.o.m. jag som aldrig tidigare känt nått av det går runt och nyser och ögonen kliar.. >.<

Reply
Mathilda

folk säger att det är extra mycket pollen i år… så tror nog inte det är din allergi som blir värre bara pollen som är värre i år :)

Reply
sofie

Det är ju olika vad för pollen man är allergisk mot, för mig är högsäsongen redan över och har slutat ta pollentabletter

Reply
Julia

dom sa på radion för någon månad sedan att den här sommaren skulle bli den värsta för pollen allergiker.

så du har nog inte fått nån värre allergi än tidigare :)

Reply
Louise

1. så fin tjej men söt hund
2. surt med den där festen , arrangörerna verkar ju lite opålitliga
3. GUD VAD GOTT !

Reply
Malin

I år är det rekordhög “halt” av pollen i luften, så är nog inte din allergi som skenat iväg ;-)

Reply
iiman

kenza du, jag har också det problemet .men mina ögån blåser upp sig rkt mycket. min pappa har också pollen och av alla mediciner jag fått från doktorn hjälpte honung mig mest.. och det “receptet” fick jag inte från doktorn. så mitt råd är att äta en liten sked honung varje dag eller smörj in honung runt ögonen om du har problem med det.. ( nu har jag börjat med att lägga det i ögånen, där man lägger penna ( smink ) haha som du säkert redan vet ) men man kan se på dina bilder att det e bra.. men ändå.. värt ett försök =D ps. honung hjälper mot allt .. har jag hört.. det tar kanske bara lite tid beroende på vad problemet är eller ja…om du vill , blanda honung med kanel ;) hiihii

Reply
iiman

du kenza, jag har samma problem, och inga ögondroppar eller medicin hjälpte . jag har mycket problem runt ögonen. så jag tog honung och smörjde runt ögonen, och häromdan hörde jag att jag borde börja lägga det i ögonen ( där man lägger penna ( smink) som du säkert redan vet) hiihii . eller stoppa i en sked honung ( liten stor du väljer) det hjälpte mig redan första dan , jag kunde se förändring.. faktiskt :) men det svider som jäklar ! annars kan du ta och blanda honung med kanel.. men kanske behövs det inte direkt. japp o lycka till / hiihii bara lite råd från mig .. ps jag tror mest på natur medicin :p haha slängde bara in en liten åsikt ;)

Reply
iiman

eller stoppa in en sked honung i MUNNEN glömde jag säga haha så att du inte går runt o tror att man ska stoppa in en sked honung i ögat :) hahaha

Reply
Frida

Säger som en del andra som kommenterat, det är mycket pollen i år! Jag har haft pollenallergi i flera år och jag måste växla mellan olika mediciner varje år. Vissa pollen säsonger fungerar en medicin och nästa funkar den inte alls så jag provar en annan som funkar, och säsongen efter det är det det första som hjälper igen.
Viktigt är ju också att om du är jätte känslig att ta både tablett, allergi-nässprey och ögondroppar (om problemet sitter där också). Det är då du får fulla skyddet.

Vet inte om du läser dina kommentarer men hoppas det här kan hjälpa dig för vet hur sjukt jobbigt det är!

Kram!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*