• header

Cancerfonden/Barncancerfonden/Juliaresan

Har sett denna reklam en miljon gånger på tv nu och tårarna rinner varje gång. 1 av 3 får av cancer så på ett eller annat sätt lär vi alla drabbas av det. Jag hoppas att ni med och stödjer Cancerfonden!

På tal om detta vill jag tipsa om Juliaresan och deras fina film. Tjejerna förlorade sin bästa vän i cancer och har nu startat igång en insamling till Barncancerfonden, en insamling som förhoppningsvis kan förhindra att fler måste gå igenom det tjejerna & Julia fick gå igenom. Genom en cykelresa på 10 dagar från Östersund till Öland ska de samla in pengar och målet är 1 miljon kronor. Jag är med och stödjer även detta och jag hoppas att jag genom detta inlägg kan bidra till några fler givare.

Vill även önska tjejerna ett stort lycka till. ♥

89 Comments

Sofia

Cancer är det värsta som finns.
Förlorade min farfar i det i höstas, och jag vill aldrig att någon ska få lida som han gjorde. Fint inlägg Kenza.❤

Reply
Jenna

en av mina bästa kompisar dog för 4 månader sedan i cancer. jag gråter varje dag fortfarande – livet ÄR orättvist!

Reply
tanya

Indeed, jag håller med dig! Kenza lägg upp flera sådana saker, det är många som läser din blogg och sådant måste också nås ut, inte sant? :) du är ju en väldigt stor förebild för jättemånga :)

Reply
ana

Jag satt och grät mig igenom hela videon! Det är så hemskt, fruktansvärt hemskt. Tårarna rinner, hela tiden. Hoppas verkligen från inre av mitt hjärta att ett botemedel hittas, jag hoppas verkligen det. Ska sänka så mycket pengar det går, bara ett botemedel hittas. Är så känslig, önskar bara att att kunde vara friska från cancer, att det aldrig någonsin kommit. Så hemskt, hoppas alla som lider av cancer verkligen blir friska, och att dumma sjukdomen inte drabbar någon annan, det är så jäkla hemskt, finner inga ord. :'(

Reply
Josefin

Det var många tårar som rann när jag såg dessa filmer. Bort med cancern, och alla andra dödliga sjukdomar ♥

Reply
Vomman

alltså klippet om cancer är så jävla bra! Fick nån liten tår i ögat för det är ju verkligen så det är. Hare bra!

Reply
Anders Höllviken

Jag tycker att alla ska spela på lotto i USA. Just nu är jackpotten uppe i 1,1 miljarder kronor!! Om ngn spelare vinner så kan man DONERA 100 millar till Cancerfonden.

Jag bjuder på en gratis lott men man måste vara 18 år för att spela tyvärr: http://bit.ly/GFI6sf

MVH
Anders

Reply
Malin

Usch, cancer är verkligen en fruktansvärd sjukdom! Tyvärr har jag haft flera i min närhet som drabbats och inte klarat sig. Men som tur är finns det även sagor med lyckligt slut. 2010 fick min dåvarande pojkväns brorsdotter diagnosen cancer, endast 3 år gammal. Jag kunde inte fatta att det var sant. Idag är hon en pigg och glad tjej, tack och lov! Hoppas att alla kan bidra på ett eller annat sätt till cancerfonden/barncancerfonden! http://www.youtube.com/watch?v=qmo9Q5BkWl8&feature=youtu.be

Reply
Elin

Så himla fint! Och vilken bra idé med juliaresan! Jag förlorade själv min lillasyster när hon var 9 och jag 12 så vi är självklart med och stödjer Barncancerföreningen. Jag & mamma brukar bland annat ha fikakvällar på barnavdelningen på Linköpings sjukhus och vi brukar även vara delaktiga i föreningen Vi som mist :)

Reply
sara

Naaw… Vad fint av dig kenza! <3<3 önskar juliaresan lycka till jag med!<3<3<3

Reply
Alexandra

Snälla, registrera dig även som organdonator. Det tar några sekunder och kan rädda någons liv. En vän till mig genomgick för några veckor sedan en dubbel lungtransplantation (hon lider av cystisk fibros). Hon hade innan den 20% lungfunktion och hade förmodligen inte överlevt ett år till utan nya lungor. För en vecka sedan fick hon äntligen åka hem och kunde (efter att ha varit bunden till rullstol och syrgastub i flera månader) på egna ben promenera ut ur sjukhuset bärandes på sin medicinlåda. Helt fantastiskt!

Registrera dig här http://www.socialstyrelsen.se/donationsregistret/anmalan och snälla skriv om det och uppmuntra dina läsare till att göra detsamma! Vem som helst kan råka ut för en olycka eller sjukdom och en dag behöva en transplantation, även du och dina nära och kära!

Reply
Kajsawallin

Min lillebror har dött i canser och min syster har varifrån tråden till att Sjöbo canser ockkså tack för ditt stöd Kenza, jag vet hur det känns att förlora nån sån som
Står så nära det
Betyder mycket för mig att du hjälper till , kram♥

Reply
Julia

“You know my name, not my story”

Jag hater Julia och jag blev diagnoserad med Wilms tumör (i njuren) när jag var 4. Jag blev helt friskförklarad när jag var 6. Gjorde min sista “noga” kontroll när jag var 12, då hade det gått åtta år. Nu är jag femton, det har gått 11 år och jag älskar att leva och jag lever för fotboll.

Reply
Maria

På Ur & Penn kan man runda upp sitt köp och skänka en gåva till barncancerfonden. Under 6 månader har kunderna skänkt ca 3 500 000 miljoner. Hur bra som helst!

Reply
lovisa

Cancer är verkligen fruktansvärt och det värsta som finns. Jag fick själv cancer i Augusti 2010, men är frisk idag. Just därför betyder det väldigt mycket för mig att du publicerar det här inlägget och förhoppningsvis kommer du göra att fler går med i cancerfonden.

Reply
sara

gud vad bra att du skrev om detta, trodde inte kommentaren skulle nå fram men det kanske var fler som skrev också :) ?

är otroligt stolt över tjejerna, och glad att jag fick frågan att berätta min story. tack för att du lade upp detta!

Kram

Reply
aaangelica

sååå fin film, tårarna bara rann.. det är så bra att du sprider det här kenza, du når så många genom din blogg. kram till er alla :)

Reply
Rebecka

Det är fint när du gör sånt här. Jag brukar försöka undvika såna här videos för får så mycket ångest när jag kollar… Men ibland vill man ändå se. För när man kollar, då får man veta hur allvarligt det är, och man bryr sig och vill hjälpa till. Jag har dock alltid tänkt på en sak och även nu när du skrivit detta inlägg. Det står att 1 av 3 får cancer, men är verkligen summan så hög? Hade den varit det så borde ca 5 st i varje klass ha cancer, eller en i varje familj osv. Då borde cancern finnas runt omkring en betydligt oftare än den gör. Är jävligt glad för att den inte gör det förstås, men den känns inte som om siffran stämmer.

Kram på dig och tack för att du gör sånt här!

Reply
K

Min fick lillebror leukemi när han var tre, han fick cellgifter som han inte tålde och får leva hela sitt liv med andra sjukdomar. Jag hatar cancer, det är det värsta som finns. Men, barncancerfonden har så otroligt mycket pengar. Avdelningarna på sjukhusen har tv, tvspel, ALLT! Det finns så många andra avdelningar med lika svårt sjuka barn som inte har NÅGOT! Jag tycker det är jättefint att samla pengar till barncancerfonden. Men det finns också njursjuka barn, som min bror var. Man kan samla in pengar till njurförbundet också. Dom barnen behöver också pengar. För en sak ska alla veta, pengar man samlar in till barncanerfonden går INTE till forskning, bara till sjukhusen och saker så att barnen ska ha det bra. MEn som sagt fler barn vill ha en så bra sjukhusvistelse som möjligt. Jag sänker pengar till båda!

Reply
johanna

Ett jättefint initiativ av dig Kenza att lägga upp filmen så den sprids! De här tjejerna har haft det tufft men har gjort ett jättejobb och du hjälper de på traven att nå sina mål. Kramar

Reply
Hanna

Usch tårarna rinner till den sista filmen, en väns pappa gick just bort i canser, hennes lillasyster är 11 år – hemsk sjukdom! :(

Reply
m

Jag fick det när jag va 18 men är frisk nu.
så man ska inte tro att det inte händer oss unga.
Jag tänkte alltid att det aldrig skulle hända mig…

Reply
Cecilia

Jag känner en av dessa otroligt härliga tjejer som är med och skapat Juliaresan! Jag är så otroligt stolta över er och det är helt otroligt att ni 4 har lyckats med allt detta på endast 3 månader!!

GÖR SKILLNAD!! Jag har nyss skänkt 100 kr till projektet som går till barncancerfonden. 100 helt onödiga kr som jag skulle lagt på en t-shirt eller godis eller någon annat onödigt. Men jag har valt att göra skillnad. jag har valt att lägga mina futtiga 100 kronor på något betydande. Gör det ni också!! Gå in på http://juliaresan.se/insamling/ och skänk pengar för att i framtiden kanske se någon av era anhöriga överleva cancern. VARJE KRONA RÄKNAS!!!!

Reply
Maja Hemmingsson

vad underbart att du tog upp detta Kenza! De behöver all hjälp de kan få!

Reply
Carro

Min mamma har haft cancer hela tre gånger, det är jobbigt att se någon lida på det sättet och jag är rädd varje dag att jag ska förlora henne för tidigt… Min mormor dog i samma cancer. Livet är orättvist :(

Reply
Jennie

Julia är min barndomsvän och att se att en så pass stor och ändå känd person som dig väljer att lägga ut ett inlägg om det här i din blogg är stort! Det är precis sånt här som ni bloggare kan hjälpa till och påverka/sprida då ni har så många läsare.

Tårarna rinner fortfarande för min vän, men att så många bryr sig gör det lättare. Tack Kenza för ditt stöd!

Reply
angelica

Blir väldigt glad att du sprider information barncancer vidare! Min bror fick diagonsen 2009 när han var 16 år gammal. Det går aldrig och beskriva det man har fått varit med om man idag mår han lyckligtvis bra men det finns så många som behöver chansen att överleva. Jag hoppas verkligen tjejerna samlar in mycket pengar under resan för pengarna kommer verkligen till användning!

Reply
Julia

Min bror har haft två hjärntumörer och har nu opererats fem snart sex gånger sedan februari. Han blev förlamad i halva kroppen efter den första och precis när vi hade tränat upp det opererades han på nytt och allt gick tillbaka från början. Jag lever på sjukhuset med min bror och hjälper honom kämpa varje dag. Snälla hjälp tjejerna sprida detta och glöm inte att stödja ungcancer.se också. Ingen förtjänar cancer

Reply
Emelie

Jag tycker det är så himla bra att du använder ditt inflytande på ett så fantastiskt bra sätt, kenza :)

Reply
Lina

Jättefint Kenza! Jag har gemensamma vänner till Julia och det betyder nog otroligt mycket för dem att du lagt ut Juliaresan.se på din blogg. Så otroligt fint av dig att stödja dem och personer som drabbats av cancer.

Min pappa dog i cancer för 7 år sedan så jag vet hur tjejerna känner. Sorgen är fortfarande något jag kämpar varje dag men man lär sig att acceptera och leva med det. Min pappa vill inte att jag ska vara ledsen men det är fortfarande en kamp varje dag att vet att jag aldrig kommer att träffa honom igen. Jag blev väldigt sluten och är det fortfarande men det blir bättre! Always look on the bright side of life.

Hoppas att deras insamling går bra, jag håller tummarna för dem! Det dem gör är så otroligt fint.

Reply
Elin

Fint av dig att ta upp det här Kenza. Jag fick själv leukemi när jag var 14 år, idag är jag 21 och är nästan som vem som helst, i alla fall om man kollar på häslan. Barncancerfonden har varit ett otroligt stöd för mig under tiden, dem bekostar både forskning samt gör allt för att man ska få en så smärtfri sjukdomstid som möjligt. Olika träffar har gjort att jag träffat vänner för livet som gått igenom samma sak. Barncancerfonden når verkligen fram till dem som mest behöver det. Jag har nu själv börjar engagera mig i fonden, men jag tycker det är otroligt fint att du också bindrar Kenza, du når ut till många. Barncancerfonden har en nollvision, inget barn ska behöva dö i cancer, jag hoppas verkligen dessa tjejer kan göra så vi kommer ett steg närmare den visionen. Ta hand om dig!

Reply
Johanna

en tjej i min klass gjorde en film som projektarbete om just cancer, sök på “Hjälp Ebba Stoppa Cancer” på youtube så kommer den upp!

Reply
Caroline

Min mormor dog imorse av sin cancer. Finns inte ord för hur mycket jag hatar den vidriga sjukdomen.

Reply
julia

Många i min släkt har haft cancer, men alla har överlevt! Men fan om det inte gjort det! Ingen ska behöva dö i cancer eller någon annan onödig sjukdom!

Reply
Martina

Blev verkligen berörd av inlägget. Väldigt fint!
Även tacksam att du sprider informationen om cancerfonden/barncancerfonden vidare. Jag fick nämligen själv beskedet om att jag har cancer för bara ett par veckor sedan. Jag är 22år och hela mitt liv gjorde en handvändning. Det är inget jag önskar att någon annan skall vara med om.
Det är så många som påverkas och det är fruktansvärt.

Reply
Fanny Sahlin

Usch ja, vad hemskt allting är :/ Den galan som hölls senast för kvinnor med bröstcancer..Therese som intervjuades där, nu är hon försvunnen. Bara efter några månader efter galan så klarade hon inte det mer. Fina Therese <3<3

Bra att du tar upp detta ämnet!

Reply
Julia

Jag gick i parallelklass med Julia när hon blev sjuk och träffade och pratade med henne varje dag på skolan. Det är så sjukt orättvist att en människa så ung med det finaste leendet i världen ska behöva drabbas av något så hemskt, och alla andra för den delen. Jag tänker på henne varje dag och jag blev väldigt rörd över att du som har möjligheten att sprida detta fina projekt gör just det.
Tror fortfarade att Julia ska komma igenom skoldörrarna och lysa upp världen som hon gjorde varje dag på skolan tills den dagen hon försvann.

Reply
Elin

O shit va fint! Sitter här och gråter… Fint att du visar att du bryr dig och stöttar också!

Reply
Ellen

Aa fyy! Men jag och mina kompisar bakar och går ut å säljer detta, vi har bakat en gång och fått ihop 300 kr!! Ps. Älskar din blogg!<3
Kram

Reply
Ellen :)

Man önskar att det hjälpte att gråta lite för tjejerna, att ens hundra kronor verkligen kan hjälpa och att ALLA tar mod och skänker.

Reply
Lina Eriksson

Jätte fint att du sprider det här buskapet. Tårarna rann på mig hela tiden när jag kollade på videon. Det är så hemskt med cancer och att just dem finaste människorna ska få lida av det!

Reply
Ida

Hej, du borde verkligen kolla in Juliah Strands blogg http://www.juliahofsweden.blogg.se , om du inte redan har gjort det :) Julia har förlorat sin pappa,syster och sin mamma! Hennes mamma dog i cancer och nu driver hon en av sveriges största bloggar (hon är bara 14).

Kram!

Reply
erika

Julia var min och många andras vän. Vi gick estet-musik båda två. Jag går kvar såklart. Dagen vi fick veta att Julia gått bort var så hemsk. Hon var en så fin människa. Det är helt otroligt hur god hon var rakt igenom. Såg bara goda sidor i andra människor och ville allas bästa. Och hon hade världens vackraste leende.
Jag tycker det är så himla bra att det här görs, och jag är så sjukt stolt över Julias närmsta vänner som har gjort filmen!

Tack för att du sprider det här Kenza. Julia var den allra finaste.
För att lindra känslan av orättvisa brukar jag tänka att Gud ville ha en ängel som hon. Men hon behövs på jorden, med oss. Vi som kände henne saknar henne så otroligt mycket..

TACK KENZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Mändy

åh, * GRÅTER* det värsta som finns måste väl ändå vara Cancer :'(
Det jobbiga är att veta att man förmodligen kommer att få det också!!!

Reply
Martina

Jag vill inte titta på videosen just nu, och jag kan inte läsa några kommentarer här av rädsla för att bryta ihop. Jag sitter just nu på ett sjukhushotell för min älskade sambo ligger inlagd för cellgiftsbehandling och kommer gå på det hela sommaren. JAG ÄR LIVRÄDD!!! Men läkarna är duktiga och jag håller hoppet uppe om att allt ska bli bra och att vi en dag kommer kunna skaffa barn, gifta oss och bli gamla ihop. Men just nu är livet tufft. Jag är rädd och ledsen. Han är ju mitt livs kärlek. Jag ska sluta skriva om det nu, för jag måste försöka vara stark för tillfället. Men snälla, om ni har en krona till övers så sjänk den jättegärna till Cancerfonden eller liknande. Det finns massor av människor som jag, som sitter någonstans just nu och bara väntar på att livet ska kännas lättare igen. De sjuka människorna på min sambos avdelning är helt underbara, fantastiska, glada och positiva. De kämpar så hårt. Vi borde inspireras av dem. De är starka!

Reply
Jennie

Tack Kenza för att du sprider denna fina film.
Amanda i filmen har varit min elev i tre år på gymnasiet nu och det är en fantastiskt fin människa. Jag önskar dem stort lycka till med sitt äventyr.
Kram till er alla

Reply
Gül

Det gick rakt genom hjärtat mitt, blir så rörd och tårarna riner ner från kinden absolut så har jag bidragit med att skänka 100 kronor. Har själv närstående som har drabbats av cancer. Det enda jag har att säga att man ska kämpa till slutet, inte ge upp!

Reply
Emma Rolandsson- från östersund

Ush för cancer. Min mormors mor dog i cancer, Min Mormor dog i cancer, Min mamma överlevde sin cancer för nuet och jag har stor risk att få cancern jag med :( Hoppas att juliaresan får in jätte mycket pengar till barncancerfonden. Det är ju en jätte bra sak de dom gör. Otroligt vad man får nytt hopp om människan <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*