• header

10e juni 2012

God morgon!

Har gjort i ordning lite frukost här. Får alltid massor med frågor om vad jag äter och såhär kan min frukost se ut. Gillar att variera lite och jag har iallafall 3-4 olika frukostar jag brukar äta. Antingen något som ni ser på bilden, eller yoghurt med bär, nötter m.m. Ibland steker jag lite korv också med antingen stekt ägg till eller äggröra. Eller så skippar jag ägg och steker lite halloumi-ost istället (älskar det). Och såklart lite grönsaker till, alltid grönsaker! Dricker alltid svart kaffe på morgonen just för att jag tycker att det är så sjukt gott (och det sätter ju fart på magen som bara den haha), och ett glas vatten, är inget fan av juice och sånt.

De här frukostarna är för mig en väldigt bra start på dagen och min mage blir glad! Självklart kan det se lite annorlunda ut på helger, då äter jag gärna goda mackor till frukost. Eller våfflor! Men jag har de senaste månaderna börjat tänka på vad jag äter eftersom att jag upptäckt att min mage verkligen inte tycker om pasta eller bröd. Ibland kan jag få väldigt ont i magen. Det är sjukt svårt att skippa pasta HELT då mina favoriträtter består av pasta, men jag försöker att inte äta det varje dag iallafall. Jag byter ut pastan mot en redig sallad med alla möjliga grönsaker, avokado, fetaost, nötter m.m. Och någon fet sås istället så jag blir mätt.

Så, det var ett litet mat-inlägg! Det viktigaste är att man mår bra och njuter av maten. ♥

133 Comments

Lisa

för tre år sedan märkte jag hur jag bara vart sämre i magen, gick upp i vikt m.m. utav pasta och bröd. Gick till läkaren och fick reda på att jag var allergisk mot Gluten och laktos. Efter ändrad kost har jag blivit så mycket bättre. Från början trodde jag att jag aldrig mer skulle få äta pasta eller bröd och god mat, men allt finns ju i glutenfritt och laktosfritt!! :) Det negativa är bara att allt är så mycket dyrare, men hellre det än att jag ska behöva må dåligt! Så ett tips, pröva på att handla hem glutenfri pasta och bröd :)

Reply
http://www.pointblog.se/?go=takidagirl

DU kanske är glutenallergiker?

Jag lever enligt lchf sen tre månader tillbaka.

Jag mår jättemycket bättre och jag har gått ner 10kg på dessa tre månader.

Jag lägger upp alla tips jag kan ge för att lyckas och massa lchf recept på min blogg.

Så kika gärna förbi!

Reply
Jasmine

Tack för tipsen! Du hjälpte verkligen mig :-)
Dem är väldigt goda frukost ider tack så mycket!

Reply
Helena

Jag brukar göra squash”pasta” till mina pastasåser, jätteenkelt och gott! Bara att strimla en squash med potatisskalaren sen steka på lite snabbt med olja och vitlök och sen är det bara att avnjutas med vilken sås man vill :) säkert gott till den där kräftsåsen du brukar göra ibland? :)

Reply
Hilda

sitter och läser det här medan jag äter min frukost som består av en twix och en kopp kaffe… :D

Reply
Sofie

Men mums, det där ser ju sååå gott ut :D Och jag är likadan med min mage, skippade pasta och bröd helt och hållet förut men nu har jag tyvärr fallit tillbaka igen. Svårt att sluta, man blir liksom beroende. Sjukt egentligen :o

Reply
❤ TUMADRE - ensamstående mamma till två ❤

Håller med dig om att frukosten är viktig
– den är en stor förutsättning för att man ska hålla du pigg fram till lunch när det är dags att fylla på med ännu mer energi.

Reply
ida

Känns ju som att du inte äter just pasta och bröd pga att du tänker på vikten….!!! Så varför låtsas vara så oskyldig?
Inget illa ment.

Reply
ida

Så det är inte för du tänker på vikten då och att just dessa grejer är sånt man blir tjock av? Kram

Reply
Anna

Du har säkert hört det förut, men stenålderskost/LCHF är väldigt bra för känsliga magar. Människokroppen är inte gjord för att äta bröd och pasta (som är livsmedel som vi människor har hittat på själva). Om du läser runt på internet så kommer du hitta hundratals solskenshistorier om människor som haft livslånga magproblem som blir bättre av att äta en mer artegen kost. Plus alla andra positiva hälsoeffekter som den typen av kost kan ge (vikten normaliseras – så en överviktig går ned i vikt och en underviktig går upp i vikt, man blir piggare, mindre gasig, inga blodsockerfall osv).

Jag vet inte vad du vet om hela grejen, men att börja äta LCHF är det bästa jag gjort i mitt liv iallafall. Jag älskade bröd, pasta och potatis men jag saknar det inte ett dugg – maten jag äter idag är så sjukt mycket godare. Det är helt klart värt att kolla upp!

Reply
Sandra

Hej Kenza! Har funderat på att köpa en Kenza 9 jacka men undrar vilken storlek jag ska beställa? Jag är en XS-S människa och är mellan 34-36! Beror helt enkelt på vad jag köper. Vill kunna stänga min jacka :)
Hoppas du ser detta och svarar!!!

Reply
A

I dont really understand how you stay so thin! What’s your secret to that then? I always wonder when i see pictures of you with candy, cakes, chips, cheese, eggs…?

Reply
Rebecca

Hej!
Bara undrar om du kommer fortsätta med Kenza kollektionen på guldfynd? dvs att du kommer släppa fler smycken senare, för jag verkligen ÄLSKAR din kollektion!
Hoppas verkligen inte att det här var dom sista ntheterna som kom för någon vecka sedan.

Btw din blogg är grym!

kram

Reply
Stephanie

Jag har också märkt hur mycket bättre jag mår av att ta bort kolhydrater från min kost. Just nu äter jag strikt LCHF kost och det är det bästa men också svåraste jag gjort. Jag är sockerberoende, och gör det av den anledningen (inte för att gå ner i vikt). Men det är inte konstigt att du får ont i magen av pasta och bröd. Det blir ju till druvsocker i blodet, vilket inte bara skapar insulin (fettbildande hormon) men kan också ge uppsvälldhet och kramper. Kika gärna på min blogg för tips om sockerfri kost!:)

Reply
Tess

Vilka bra tips, den där frukosten såg otroligt god ut! Har snöat in lite på min proteingröt alternativt lättkesella + lättyoghurt och lite bär & osötad müsli. Men det här måste jag prova, ägg som är så otroligt gott! Hoppas du får en kanonfin söndag! :D

Reply
Anna

Huuu jag borde lära mig att äta grönsaker alltså, men tycker att typ alla är så sjuukt osmakliga :(

Reply
Emilia

Du har aldrig tänkt på att du antagligen är allergisk mot gluten? Har jag tänkt varje gång du skriver att du får ont i magen av pasta/bröd… :)

Reply
Mathilda

Jag bara undrar, vart har du hittat dina Jeffrey Cambell boots, vill jättegärna ha ett par, men vart fasen hittar jag dom? :)

Reply
Sara

Hej Kenza! Eftersom jag tycker du är den bästa förebilden när det gäller storbloggarna angående sunda kroppsideal väljer jag att kommentera det här på just din blogg.

Jag har skrivit ett inlägg om ätstörningar som jag verkligen hoppas att du läser. Om du tycker att det är bra vore det helt fantastiskt om du kunde hjäpa mig att sprida det vidare för jag önskar verkligen att det kunde nå ut till folk. Det är en hemsk känsla att verkligen brinna för att påverka men inte kunna få folk att lyssna. Du som har så otroligt många läsare och en så stor chans att påverka borde utnyttja det, du skulle kunna rädda liv med saker du publicerar på din blogg.

Som sagt, det vore underbart om du på något sätt kunde hjälpa mig att nå ut till folk, för jag vill verkligen påverka och det är jag säker på att du vill också.

Här är inlägget, snälla läs igenom det i alla fall.
http://smallpieces.blogg.se/2012/june/utkast-juni-7-2012.html#comment

Reply
Linnéa

Om du märker att din mage inte mår bra av mjöl produkter kan du ju köra en lättare variant av lchf. Min mage funkar tusen gånger bättre nu då jag äter lchf och skippar de flesta kolhydraterna. Finns ju en massa bra ersättare (utöver sallad) till allt det man “inte får äta” på lchf, tror inte du behöver vara rädd för att sakna något :D
LCHF är ju inte bara bra för viktnedgång.

Testa tex göra mandelbröd: 1 dl mandelmjöl, ett ägg och 10 g smält smör. blanda ihop och häll ut på ett fat, in i mikron 2 min på 800W. Gott, snabbt och magen kommer tacka dig! Istället för potatis kan du äta bla blomkålsmos som är supergott! Koka blomkålen mjuk, häll av vattnet, ha i lite philadelphiaost,salt och peppar och använd en stavmix för att mosa ihop allt! Ett måste att testa! Lycka till!

Reply
sr

funderat på om du är glutenintolerant??? jag fick reda på att jag var det för 10 månader sen. visst var det jobbigt, men mitt liv har förändrats till det bättre, då jag orkar mycket mer (förut låg mitt blodvärde långt under det normala) och jag lyckas hålla min vikt på en stadig siffra. funderar också på att gå ner ett par kg eftersom jag väger 62 och är 172 cm lång :) får se hur det går med det dock, eftersom jag spelar väldigt mycket fotboll, vilket gör att benen väger ton pga. av all träning…

Reply
Emma

Tips på en supersmoothie du borde testa:
Mixa valfria frysta blandade bär (brukar köra “sommarbär” som innehåller en massa blandade, goda, superbär!) med vaniljyoghurt, en skvätt mjölk och någon sked hela linfrön. Servera i högt glas och toppa med solrosfrön och valnötter! :D Hur gott som helst och fullproppat med en massa nyttigheter! Gör under för både kropp, knopp, mage och själ!
Kramar

Reply
vonskareng

jag har en massa problem med magen och äter just nu, bland alla undersökningar, glutenfritt. allting finns på den glutenfria hyllan, mjöler, pasta, godis…. ;) gluten Kan ju tyvärr finnas i glukossirap, maltodextrin och stärkelse också :3

Reply
heah

Förlåt, men.. Gud vad konstig du verkar vara efter att ha läst detta inlägg ;S

Ps. Du som är storbloggerska, borde inte just detta inlägg kunna hetat NÅGOT ANNAT än dagens datum som du alltid skriver? Till exempel “Mina frukostvanor”.

Ibland undrar man om du ens har en hjärna där bakom, eller om allt ärä på autopilot haha! =)

Reply
Rama

Mums vad gott! Älskar din blogg Kenza, har följt den sedan du började typ! Du är så himla snygg önskar att man kunde se ut som dig. Men det skulle betyda SÅÅÅÅHÄÄÄÄÄÄR mycket om du bara kunde klicka in på min blogg när du har tid, och det skulle betyda dubbelt så mycket om du slänge in en liiiiten kommentar. KRAMIS :)♥

Reply
Madeleine - the faschist

haha, jag skiter i pastan helr och hållet.. vill få större rumpa så äter bara protiner! jag äter grönsaker och protiner i varje måltid. äter mest Kyckling och lax.
dock ska man ju inte äta pasta varje dag elr något. Man får uppblåst mage och sånt. Jag har fått jätte fin platt mage när jag slutade med pasta. förut hade jag jätte uppblåst mage och massa me gaser. jag har också slutat med skräpmat! det är dåliigt och orka slösa pengar på saker som är skit för kroppen! :D har jätte känsliga tarmar så slutat helt med skräp och pasta! :)

Reply
Alva

Om du får ont i magen av vanlig pasta kan du testa Gluten fri pasta!Det sägs att det är mycket bättre för magen :-)

Reply
Lisa

Jag har glutenintolerans, tänkte bara säga att du bör testa glutenfri pasta. Det ser ut som vanlig pasta + att det smakar lika bra :)

Reply
Louise

Har du varit hos läkare med din mage? har sett att du skrivit om det ibland… Har själv haft problem i jättemånga år och det låter som vi har problem med liknande saker. När jag uppvisar symptom är det främst mot fettig mat (vem gör inte det, haha), pasta, bröd (särskilt med mkt fibrer) och mjölkprodukter. Efter uteslutande av gluten- och laktosintolerans visade det sig att jag har IBS. Värt att kolla upp?

Reply
Elin

Det låter som att du faktiskt är glutenallergiker Kenza. Kolla upp det, för det är inte alls bra i längden att äta mat med gluten i om man inte tål det.
Efter ett tag tar tarmarna stryk och det kan faktiskt bli så illa att du måste gå med en stomipåse. Inte speciellt kul kanske!

Jag fick diagnosen glutenintollerant när jag var nio år. Så har levt med det länge nu (är 21 idag). På mig gjordes en biopsi, gick ner med en kamera i tarmen för att se och ta prov. Men jag tror att man även bara kan ta ett simpelt blodprov, så testa det. Det är helt klart värt det om du får reda på att du är glutenallergiker. Magen och hela du kommet att bli så mycket bättre och piggare :)
Lycka till!

Reply
Dj Fred

kan vara så att du har blivit gluten allergiker och jag gillar din blogg väldigt mycket för det händer en hel del i den.

Reply
hanna

zuchini-pasta is the shit! strimla zucchini med potatisskalaren och koka en minut, yum!

Reply
Sofie

Hej Kenza!
Har mailat dig 2 gånger ang. Din byxdress från zara. Jag har en likadan och undrade vad du hade under din? Skulle vara jätte snällt om du kunde svara i ett mail eller här så fort som möjligt! :)
Kram sofie

Reply
Emma

Åh herreguud! Tänk om man kunde äta sån bra mat till frukost. Synd att jag inte gillar sånt nyttigt, haha.. Brukar bli en ljus liten fralla för mig.. blir hungrig efter tre sekunder..

Reply
Emma

Hej Kenza, tänkte bara höra om du varit hos en läkare och undersökt detta? för det låter nästan som att du har glutenintolerans…antagligen har du varit hos läkaren. :)

Ha en bra dag! kram

Reply
Therese

Älskar avokado! måste äta det minst en gång i veckan haha :D
Ett tips på en as god macka, Lite grövre bröd, eller ta det du gillar, sen skinka och avokado! mums :D

Ha en bra dag!

Reply
johanna

Du kan ju testa glutenfri varor finns ju ett ganska stort utbud av glutenfritt nu för tiden. Just gluten är ju lite jobbigt eftersom att det ger permanenta skador på tarmslemhinnorna.

Reply
Nicole

Ser att någon kommenterat det redan, men du kanske skulle kolla upp ifall du är glutenallergiker? Skadar ju inte att kolla och skulle det vara så kan du anpassa det så att din kropp mår ännu bättre =)

Reply
Olivia

Du borde verkligen kolla upp om du inte är glutenallergisk, det blir tyvärr allt vanligare :( fick diagnosen för två år sedan.

Reply
Dixi Wonderland

Jag ska också försöka bli bättre på att äta frukost då jag skippar det helt och hållet nu. Tycker det är svårt att äta tidigt på morgonen.

Reply
Feliciaaaa

Klokt inlägg! Tror många yngre behöver lära sig att skippa frukosten inte är vägen till en smalare eller hälsosammare kropp!

Reply
Katarina

Kanske glutenallergi? Om man hyvlar squash i tunna strimlor och snabbkokar i typ 2 minuter funkar det som ett substitut mot pasta för alla som är känsliga… Är mycket godare än det låter, jag lovar ;)

Reply
Sara

Håller med Lisa ovan men rekommenderar dock att gå till läkaren först… Om man har ätit glutenfritt under en tid kan tarmen läka, och därmed inte visa något på undersökningen. :) Har själv varit gluten i 11 år…

Reply
L

Också märkt att jag blir det senaste månaderna så slutat med bröd och mkt kolhydrater och nu blir jag inte lika uppsvälld och uppblåst längre. Bara kom från ingenstans för några månader sedan, kanske när man börjar bli stor. Nu är det iaf bra igen,skönt att du mår bättre med

Reply
Rebecca

Hej på dig! Ser jävligt gott ut! Ska härma! Själv tycker jag om fullkorns gröt på morgonen… Hoppas du mår fint! Ha en forts bra dag! Kramis

Reply
joanna

finns ju jättemycket glutenfritt att välja på, och ät verkligen inte gluten om din mage inte tycker om det, du kan få tarmvred! har själv varit glutenallergisk (plus mot en massa annat, födelseallergier dock, så de har “vuxit bort”) så jag vet vilket helvete det kan vara.

Reply
emma

Har du testat att äta glutenfritt? Låter som att det kan vara nått sånt ;) googla på symtomer eller ring 1177 (sjukvårds upplysning) om du inte vill gå till en läkare direkt :)

Reply
Elvira

Hur mycket väger du?:)
Och vad heter modellen på dina låga Jeffrey campbell skor, de du köpte i new york (tror jag)?:)

Reply
Jess

Jag tycker att det är såå tråkigt att äta..frukost, mellis hit och mellis dit, lunch etc. Jag äter oftast bara middagen med familjen på kvällen, övriga mål består av herbalife produkter. Kanon, har tappat några kilo oxå:-)

http://annorlundaunderbara.wordpress.com
Spanienflytt o Herbalifedistributör

Reply
sandra

hej kenza jag bra undra var du har gjort din blogg vilken bloggplats :) mejlar dig och fråga du kan svara där om du nu vill eller så kan du svara här

Reply
Cokoo

du verkar ju va glutenallergiker! köp pasta utan gluten så går det ju bra :)

Reply
Stjärna

Glutenintolerans är ingen allergi utan en tarmsjukdom.. Om man inte följer dieten kan man få benskörhet, ha svårt att bli gravid, känna av magkramper, vara extra trött och känna sig lite deprimerad. Symtomen skiljer sig mycket från person till person. Men fina du, kolla upp om det är gluten som spökar!

Reply
Sara

Men det där är ju faktiskt bara bortförklaringar. Sanningen är ju att du är modell och måste tänka på vad du äter. Du äter säkert inte pasta och bröd för att det innehåller mycket kolhydrater. Grönsaker äter du för att det inte innehåller många kalorier alls och det är mättande. Fattar inte varför man inte bara berättar sanningen?
Skulle grönsaker innehålla mycket kalorier så är jag helt säker på att du skulle avstå från det med.

Reply
Anonym:)

Hej kenza! Jag vill bara säga att detta inlägg var väldigt roligt och inspererande för jag älskar att laga mat mm! Ha gärna sånahära inlägg oftare! Tusen kramar från en som älskar dig och din blogg:)

Reply
Amanda Heintze

Hej Kenza!
Du kanske är glutenallergiker om din mage inte gillar pasta & bröd. Jag hade samma symton och jag är har glutenintolerans.
Hejdå!

Reply
M

I was also going to mention, about being gluten-free. I am not personally, but have friends who are and it was hard at first for them. Some days they would forget and get sick after. But more and more stores (specifically here in Canada) are preparing more gluten-free options. You can even make gluten-free pancakes and chocolate cake and it tastes so good!

This looks like a delicious breakfast by the way. I’m wondering what is on top of the eggs? I have seen it a lot of European blogs.

Reply
Anonym:)

Hej kenza! Jag vill bara säga att detta inlägg var väldigt roligt och inspererande:) för jag älskar att laga mat,frukostar mm! Fortsätt gärna med sådana inlägg ibland det vore jättekul:))! Tusen kramar från en tjej som älskar dig och din blogg!<3:)

Reply
Sandra

Fast om du börjar äta glutenfritt innan du går till läkaren så kan det inte påvisas i blodprovet att du har glutenallergi om du nu då skulle ha det… Om du vill ha en rätt diagnos av din läkare så ska du äta som du brukar tills blodprovet är taget…=) Ha det bäst!

Reply
emmasophie

Du kanske är glutenallergisk. jag är det. får knappt ont i magen om jag äter gluten men gör man det fast man inte tål det kan man få allvarliga sjukdomar som cancer m.m och inte kunna få barn..

Reply
anonym

Tröttsamt att höra om alla som får problem med magen och sen börjar ta bort kolhydraterna…
Jättetråkigt för dem som har problemet, men har lagt märke till att det blivit en liten “trend” i och med att LCHF har uppmärksammats med viktras etc. Jag ser iallafall ett samband.

Reply
Nea

Jag har haft nästan alla problem möjliga med min mage sen bebis ålder. Det låter lite som du har gluten eller vete-allergi, eller kanske laktos eller mjölkallergi. Prova byta ut all vetemjöl till t.ex durum eller bovete. De är riktigt ur-vete och mycket snällare (och nyttigare!) mot magen. Egentligen borde ingen äta för mycket vete eller ko-mjölk ( get och fårmjölk är närmare vår egen mjölk och därför mycket skonsammare och bättre mot kroppen. Hoppas allting fixar sig med din mage <3 Om magen bråkar, bråkar hela dagen :(

Reply
Elin

Testa att köpa Majs-pasta. Det är precis som det låter pasta gjord på 100 % majs. Smakar precis som vanlig pasta. Finns bla på Willys.

Reply
Emma

Hur tänker du nu “anonym” 2012-06-10 @ 20:57:59? Kan det inte vara så att glutenintolerans/allergi är ett utbrett problem som uppmärksammats först i samband med att man har provat LCHF?

Reply
Madeldeine

Har du funderat på om du är glutenintolerant? Jag har nyss fått reda på att jag är det, bara att ta blodprov hos doktorn! Puss

Reply
Natalie

Testa majspasta! ( finns bra sorter på willys, glutenfria hyllan)Supergott och man slipper Magont :)

Reply
Britt

Hittade till din blogg via Kostdoktorn.se
Det är bra när läkare bloggar om kost och hälsa.
Dr Annika Dahlqvist är också en bloggande läkare.

Nyttig bra frukost ser jag på bilden, likt LCHF. Det är ungefär så som min frukost ser ut då och då. Jag tar dock hellre majonnäs på äggen istf kaviar.

Reply
Irene

Måste fråga om kriget mellan dig och blondinbella om det är sant att hon åkte aldrig till n. y för att du vann elelr var det kisse?

Reply
Felicia

Ville bara varna för att utesluta gluten innan man är säker på att man är glutenintolerant! Har man väl slutat äta gluten syns det inte om man är glutenintolerant eller inte om man efter att ha ätit glutenfritt ett tag väljer att testa sig för det.

Rekommenderar verkligen att kolla upp om du är glutenintolerant, det är livsfarligt att gå runt och vara glutenintolerant utan att utesluta gluten ur kosten! Gör man inte det ökar risken markant för att inte kunna få barn, att gå runt och bli sjuk hela tiden pga att immunförsvaret blir försvagat och till och med dö om man drabbas av någon allvarlig sjukdom, tex cancer, då kroppen och immunförsvaret är försvagat och det därför blir mycket svårare att överleva sjukdomen.

Reply
Emelie

Tyvärr så ställer ofta bröd och pasta till det för magen. Har själv märkt en otrolig skillnad när jag gick över till LCHF och inte tala om de 28 extrakilona jag har gått ner. Ska dock ner lite till.

Roligt att läsa att inte alla större bloggerskor är fettskrämda ;)

Hoppas att din mage lugnar ner sig och otroligt roligt att du gör lite extra reklam för lågkolhydratskost och hoppas på att många tar efter dig :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*