• header

Finska Cosmopolitan

Herregud vad det har vräkt ner idag! Precis hela dagen.. Vi har sprungit mellan butikerna med paraplyn i högsta hugg. Nu förstår jag varför min pojkvän tycker att det är så jobbigt att hänga med mig och shoppa, för idag när han skulle prova massa kläder i olika butiker ville jag bara dö haha.. För mig blev det bara en mysig kofta från HOPE. Den blir perfekt nu till hösten!

Vi hann även med en lunch och nu är vi hemma. Min bror ska sova här inatt så det blir tv-spelskväll med massa godis. Woho! Blir dock inte sent för imorgon är det måndag och dags för jobb igen, börjar vid tio.

Här kommer förresten bilder på finska Cosmopolitan som gjorde en intervju med mig för ett tag sedan! Ingen aning om vad det står dock, haha. Himla kul att vara med där iallafall för jag tror att jag har en hel del finska läsare. :) ♥

Min pojkväns bilder är med på ett hörn där också. Han blev jätteglad! :D

160 Comments

Maya

Kan inte du göra ett inlägg om snygga höstskor att beställa! Hade varit super med lite tips!

Reply
emilia

läste faktiskt om dig i finska cosmopolitan och tycker om dej som bloggare, läser dagligen, härlig stil och du är sååå guddomligt vacker! :-)

Reply
Andrea

Hej! är en finsk läsare, egentligen finlandssvensk (pratar svenska och finska),men det är super kul att du syns även i finska tidningar! vill direkt gå ner till affären o köpa den!! puss o kram!

Reply
hennie

I read the article and it was great! You have so many finnish readers you don’t even know it. Its a shame though you don’t write in english, although I understand Swedish.

Greetings from one of your finnish follower, keep it goin :-)

Reply
Mirjam

Hej!
jag är en tjej från Finland å ja kan säga att du har MÅNGA läsare i finland, särskilt bland dom som är svenskspråkiga / tvåspråkiga. Alla tycker du är jätte söt, sprallig och snygg tjej här!
P.s Hoppas du hittar blogginspiration igen för ja läser din blogg varenda dag och den är SUPER bra!
sköt om dejj :)

Reply
kenza jr

Heej kenza!!:D
Förlåt att jag svär men du är så jävla bra och snygg och sån bra förebild!!
Bra på allt är du också… ;)
Nej men jag ville bara säga att du är min förebild det är du och din blogg som gör livet värt att leva (och så man får inspo om vad man ska ha i skolan!!)
I LOVE YOU KENZA!!

Reply
Annina

Jo här är en finsk läsare;)! Ska absolut köpa den nyast Cosmopolitan!! Kram

Reply
Johanna & Sandra

Din blogg är bäst du är min favotit idol i alla lägen!
Kolla in min och min kompis frågestund :)

Reply
Maria

Måste nog köpa det här numret bara för att du är med :D Hälsningar från en finlandssvensk läsare :)

Reply
Linda

Ja, du har många finska läsare, och jag är en av dem :) Alltid kul att läsa om dig i en finsk tidning!

Reply
Milla

Jag är en av dina finska läsare! <3 om du undrar varför jag talar svenska så jag är ju finlandsvensk.. eftersom finland är ett tvåspråkigt land.. hahahaha anyways så älskar jag din blogg!

Reply
Sanna

va roligt att få möjligheten att vara med i tidningar runt om i världen, det måste kännas helt underbart spännande =)

Reply
Emma

Haha, jag bor i Finland och älskar din blogg! Dock så är jag ju finlandsvensk så fattar inte så mycket finska jag heller :D kram!

Reply
heidi

woaw! nice to see something finnish here :) but your interview was really good and i find new information from you :) i´m so glad that they interviewed you :)

Reply
Sofiia

Köpte just denna och det var väldigt bra intervju av dig,ingen fara haha;D Du är så himla inspirerande!:)

Reply
Anna

Tjopp tjopp Kenza!!

Har nyss kollat på alla bloopers på Kenza & Tyra show, hahaha har typ suttit här och garvat!! XD. Saknar du inte det ibland? Det ser ut som om ni har haft det sinnes kul!

Kramisar Anna

Reply
Elin

Det står stjärnbloggaren kenza: Så här lyckas du med din blogg på framsidan :)

Reply
Sofia

Hej! Jag är ett stort fan av dig och läser din blogg dagligen. Jag är även från Finland och det är jättekul att se dig i finska tidningar :) Ha det bra,kram!

Reply
Elin

De står “stjärnbloggaren kenza:så här lyckas du med din blogg” på framsidan :))

Reply
Elin

Det står “stjärnbloggaren kenza:så lyckas du med din blogg” på framsidan :) ps. jag älskar din blogg och du har åtminstone EN finsk läsare och det är jag haha :DD

Reply
Evy

yay! Jag är en av dina finska läsare och jag måste köpa den snart.. Där det finns tips om att hur man gör en succéeblog :)
Sköt om dig!

Reply
Anonym

Japp,jag är finsk och jag vet super många som läser din blogg från finland.:)

Reply
janina

ooooh den måste jag köpa!! :D inte för att jag heller vet vad det står men ändå.. (är finlandssvensk)

Reply
Erika

Hey Kenza!
I’m from Finland and thought that I’d tell you that this article of you combines basically the things how did you become this famous blogger and how did you start blogging. Then there’s something about the fact that everyone recognizes you if you’re somewhere out..and that you never thought your blog would be this famous and big.
Under the pictures that your boyfriend has taken, reads “Kenzas boyfriend takes the outfit photos to her blog.The couple met three years ago at Aftonbladet-magazines blog gala”
It’s a nice article and I’m happy you did this for a Finnish Cosmopolitan :-)Thanks!
Take care,beautiful!:)

Reply
Essi

Jag var så glad när jag hittade intervju med dig från finska Cosmo! Jag har läst din blogg länge och har undrat när någon magasin skriver någonting om dig!

Jag har studerat svenska sex år eftersom vi måste studera svenska här och din blogg har varit stor hjälp för mig! (:

Jag vet jag gjorde några misstag men jag hoppas att du förståd mig.

Reply
Ida

Oj, jag måst genast fara o köpa tidningen imorgon, hade helt missat att du sku va me där! :) Hälsningar från Vasa!

Reply
Mai

Jag var så glad när jag såg att de hade gjort en artikel om dig i cosmo! Jag har studerat svenska i tio år och hoppas att jag kommer nån dag bo i Sverige :) Hälsningar från Helsingfors, du har den bästa bloggen<3

Reply
Puppe

En ny finsk läsare här. :) Jag “fann” din blog i dag och tycker jättemycket om din stil. Ska börja följa din blog. Varma hälsningar från Helsingfors!

Reply
josefine

hej!du jag var på en affär å jag tänkte köpa en tindning med dig på bilden för jag brukar det och jag gorde ju så klart det!!!<3 men det stod i den att du skulle SUTA blogga men det tror inte jag på för att du har ju inte skrivit något om det på din blogg så det är nog inte sant/mvh/josefine

Reply
Jonina

Fan vad glad man blev när man fick läsa om dj i finska Cosmo! Made my day :) Kramar från regniga Helsingfors

Reply
sofia

Är från finland och läser din blogg !:)
På omslaget står det;

Specialintervju
Stjärnbloggaren Kenza:
Så blir din blogg framgångsrik

:)

Reply
enni

Heyy i just red that magazine and i was like omg omg my favorite bloggar is here! You are perfect! And btw im from finland ;)

Reply
h

im finnish and i just yesterday saw you in that magazine and i was like ohmygod i read that blog!:Dd you are amazing

Reply
Jonna

Finsk läsare här, hejhejhej! Du är så fin ska du veta :) kram från helsingfors

Reply
sanya

Måst fara till bibban och läsa denna tidning! Det finns massor med finlandsvenskar i finland! Och en stor del av alla 13-18 åriga flickor läser din blogg! Den är ju bara underbar:)

Reply
Emilia

Hej, jag kommer också ifrån Finland! Gillar att följa dit liv på bloggen och älskar dina outfits! :)

Reply
Donia

Kenza snälla kan du läsa meddelandet som jag skickade till dig på hotmail?? skulle betyda enormt! svara gärna kram!!

Reply
Jenni

I was pretty glad finding an article about you in my favorite magazine, you had really nice tips on how to blog, thanks for those. ;)

Finland loves you!

Reply
Agnes

Kan inte du ge lite tips på hur man kan matcha bruna skor med svart jacka utan att det ser konstigt ut? Typ ge lite tips å så :) det hade varit väldigt snällt av dig :)

Reply
jenna

trogen läsare från Helsingfors :)
Sådär snabbt översatt den där artikeln. Kan vara små fel men så får du en ide om vad det stod.

Dagens outfit och andra hemligheter bakom succebloggen.
Sveriges bloggvärlds lysande stjärna Kenza zouiten avslöjar hur hon skapade en karriär med hjälp av bloggen. Såhär lyckas även du!
Kenza Zouiten sitter i en sminkstol i en fotostudio i stockholm. Det är sista fredagen i juni, klockan är lite över nio på morgonen. För 35 minuter sedan åt Kenza morgonmål hemma på andra sidan av stan och skrev i sin blogg att snart skyndar hon sig iväg på fotografering för finska Cosmo. Inlägget läste ca 180 000 ögonpar under dagen.
Allting började december 2006 då 15 åriga halvt marockansk-svenska kenza satt uttråkad hemma. Hon hade startat en blogg några veckor tidigare men blev trött på det och slutade blogga. Sen bestämde hon sig för att ge sin blogg en andra chans. Som tur. Kenzas.se har blivit en av de mest följda bloggar i hela norden. Den är den mest lästa bloggen enligt bloggportalen.
Pga populariteten blev bloggen som först var en hobby, Kenzas jobb. När 21- åringens kompisar börjar högskole studier, så har Kenza redan hunnit göra karriär. Samarbetskollektioner med kläd, smyckes och skomärken, egen tv show i Kenza&Tyra, hosting jobb på mtv och kanal 5:s modelljakt programmet…Dessutom tjänar hon på att sälja reklamer på sin blogg. Bloggreklam som även diskuterats i finland är lönsamt för en populär blogg som Kenzas, som bäst kan hon få betalt tom. hundratusen kronor i månaden, alltså för ca 10 000 euro. Tackvare bloggen är Kenzas vardag annorlunda från en vanlig tjugoårings liv. Få 18- åringar kan köpa en egen lägenhet. Hur gjorde hon det?
År 2006 var blogg fenomenet inte ännu stort. Populäraste bloggarna hade ett par tusen läsare per dag. Kenza gissar att hon startade bloggen rätt tid, för det fanns så få då- Nu är det svårare att stå ut i mängden då tusentals nya boggar startas varje dag.
Därför är det viktigt att bloggaren berättar om saker som är lätta för läsaren att identifiera sig i. I början av bloggen var Kenza en alldeles vanlig tonårig tjej med pojkvänsproblem och skolproblem. Det var lätt för samma ålders läsare att leva sig in i kenzas liv som drömde om att bli modell. Bloggens genombrott kom ungefär ett år efter att den grundats då metro tidningen skrev en förstasidas nyhet om kenza. Läsarantalet exploderade.
-Efter artikeln ändrades allting. Före det visste bara ett litet antal människor som följde bloggar aktivt om min blogg. När jag gick på stan började människor peka och viska bakom ryggen på mig, minns Kenza.
Då var hon 16 år. I skolan var kenza inte en av studeranden utan hon var “flickan som bloggar”. För den blyga flickan var detta förvånande. metro tidningens artikel handlade om det växande blogg fenomenet. Den introducerade en ny internetgeneration som hade förstått möjligheterna nätet kan erbjuda. Artikelns skribent undrade vem de här unga kvinnorna är som får annonsörerna och företagen att bli intresserade av dem bara genom att skriva om sin vardag och genom att fota sina kläder.
Fem år sen gjorda artikeln var en stor sak för den unga bloggaren. Idag är intervjuerna en del av Kenzas arbete och publiciteten är inte lika skrämmande som i början. Att vara framför kameran är nästan rutin för Kenza; inte bara att hon har dagens outfit inlägg utan även drömmen om att bli modell blev sann.
Då cosmos fotografering äntligen startar, börjar Kenzas söta hund, 4 åriga chihuahua-hanen Mani tvinna i fötterna. Kenza som älskar höga skor från jeffrey campbell går till den vita bakgrundsduken och börjar posera. På sig har hon läderbyxor som hon själv designat. De har kommit till i samarbete med jofama klädmärket. Vi låter bloggaren styla sig själv och Kenza gör det gärna. Hon har ju ändå uppnått sin status med att klä sig; populäraste inläggen är de där hon visar sina outfits.
-Jag väljer alltid kläderna föregående kväll. Jag är jätte morgontrött.
Snooze knappens aktiva användare uppskattar slöa morgnar då hon får äta morgonmål och njuta av en kopp kaffe i lugn och ro. Nuförtiden gör brådskan alltid morgonrutinen. Snart kommer en av Kenzas drömmar bli sanna, hon lanserar i November en egen klädkollektion. Hon kan inte avslöja mer men lovar att kollektionen är flickig och chic men med mycket attityd.
Hittills har kenzas designade kläder varit i samband med jofama som specialiserar sig på kläder i läder, med wildflower som gör skor och guldfynd som gör smycken. Kläddesigners och företag gör allt oftare samarbeten med bloggare, de förstår bloggarens makt som åsiktspåverkare.
Om Kenza berättar i bloggen att hon ska skaffa en viss tröja eller scarf så är de slutsålda nästa dag överallt. Inte ett under att kläder som blivit designade av bloggare säljer som smör i solsken. Kenzas första talangsampel fick vi redan år 2008 då hon började arbeta med jofama.
– Vi noterade Kenzas simpla men originella stil. Hon klär sig ofta i läderjackor och stylar dem inspirerande. Vi ville erbjuda något intressant åt våra yngre kunder, berättar Jan Elfström, en av Jofamas ägare.
Jofama by Kenza kollektionen har varit en succe. Läderjackorna som kenza designade blev slutsålda varje säsong. Alla vill köpa en bit av Kenza åt sig.
Bloggare får en del av samma beundrande som andra kändisar. Förbipassernade vill ha autografer och få bilder tillsammans. Få stockholmsbloggare vågar resa tunnelbana ensam. En blogg-kändis i eftermiddagsrusningen ger samma kaos som en hollywood kändis på röda mattan. Kenza blir ännu förvånad över den överflödiga beundran. Vart hon än går kommer någon och drar henne i ärmen.
-Det stör mig inte. Så har det varit sen min blogg blev populär. Jag har glömt hur det är att leva ett normalt anonymt liv.
Bloggarna är stamansikten på klädbutikers och barers öppningskvällar och på biofilmers premiärer. De mest inflytelserika sitter på första rad i internationella fashion weeks brevid alla fashion journalister.
Svenska cosmopolitans chefredaktör ulrika ek är övertygad om att bloggarna inte är en förbipasserande fas. Bloggarna är enligt henne 2000 talets kändisar.
-Det är enligt mig enbart en positiv sak. Det är fint att unga kvinnor dominerar internetvärlden och får via deras bloggar otroliga jobbmöjligheter. De har riktig Cosmopolitan fun fearless female attityd!
Framgången har även sina mörka sidor. Avundsjuka kommenterar elakt under inlägg. I skvallerblaskor och på nätforum går man igenom bloggbråk när bloggare som strider om läsare svartmålar varandra. kenza har fått en del av kakan men hon blir inte berörd av dissandet.
-Jag har ett liv ytterom bloggen. Jag vill inte lägga energi på onödiga bråk.
I Finland är blogfenomenet några år efter vårt grannland men utvecklingen lutar åt samma håll som i sverige. Finska bloggare har redan i flere år tjänar på reklam och flyttat över till bloggportalers lönelistor. Idag talar vi redan om summor som man kan leva på. Dessutom har många,precis som kenza fått designa egna kläd,skor och smyckeskollektioner med olika företag inom modebranschen. Möjligheterna som bloggen erbjuder låter lockande men för att bli sanna behövs en stabil läsarkrets, text som är inspirerande och högklassig samt en bloggare som vågar visa sin personlighet. Viktigaste är att få läsare att fastna på kroken. Kenza har tjänat med på sin blogg ända sedan den fick 20 000 läsare per dag. I Finland kan man uppnå samma löner med lite mindre läsare.
Kenza ger som råd åt dem som drömmer om en egen blogg att vara aktiva inom bloggvärlden. I början kommenterade hon aktivt andra bloggar i hoppet om att läsarna skulle hitta hennes blogg. I bloggandet gäller även regeln att mängden gottgör kvaliteten.
– För att bli populär krävs det att man uppdaterar ofta. I början skrev jag 5-6 inlägg varje dag.
Bloggandet känns ändå inte som ett jobb för Kenza. Hon håller det fortfarande som en rolig hobby. Hon räknar som jobb enbart de projekt som hon har ytterom bloggen.
Bloggarna får inte alltid bara smickrande ord. I synnerhet ordet modeblogg kan få människor att tro att det är fåfängt och flickigt. Att underskatta bloggare berättar ändå mera om fördomarna än fenomenets fåfänghet. Bloggarna sysselsätter sig själva och har kommit underfund med hur man gör en hobby till ett jobb. De har en affärshjärna och framför allt: de strävar tappert efter deras drömmar och vågar säga dem högt.
Tror knappast Kenza hade sex år sen trott att hon skulle vara i finska cosmos intervju.
-Roligaste i det här jobbet är att jag har fria händer att göra vad jag vill. Ingen bestämmer över mig.
Efter fotograferingen tittar kenza ut genom fönstret. Det dåliga sommarvädret börjar äntligen klarna upp. Hon ringer sin kompis och bestämmer att de far till hennes pojkvän och grilla.
Före det uppdaterar hon sin blogg.

bildtexter: kläddesigner, tv ansikte, modell. Kenza har fått många möjlighetrr via bloggen, möjligheter andra bara drömmer om.

Kenzas hund mani är nästan lika känd som dess ägare. Chihuahuan förtjusar i bloggbilder nästan dagligen.

Kenzas pojkvän Aleks fotar outfitsen till bloggen. Paret träffades tre år sedan på aftonbladets bloggala.

Reply
Anna

Är en finsk läsare (Finlandssvensk tjej från Vasa) och det är verkligen jättekul att du är med i en finsk tidning :)
Jättefina bilder :)

Reply
Karoalexa

Kenza, vi älskar dej här i Finland <3! Måste direkt gå ner till närmast affären och köpa numret :)

Reply
sandra

ja ja jaa! du har massor med finska läsare! största delen finlandssvenskar egentligen… ;)

Reply
henni

hi! one more finsk läsare!! i’ve been following your blog for about an year and i also read cosmo, so when i bought this new magazine, i was absolutely AMAZED to see you in it!! cute cute cute! it’s bad that you don’t translate your blog writings in english ’cause i’m very bad in swedish, but i still check your photos every day :) would be nice to be able to read your blog also but anyway, i’m a fan and hope that you would keep going. (read somewhere that you are going to stop blogging?? =c plz don’t!) love from your neighbourhood, finland, henni :)

Reply
Stina

Jag är också en finska lesare. Men jag är ju helt finsk och inte finlandssvensk som nästan alla här. Har följt din blogg redan 2 år och tycker att den är jätte bra :)

Reply
Papu

Hej!
Jag hörde om dig fösta gången i finska cosmopolitan. Jag har studentskrivningar snart. Jag kan läsa din blogg och lärä svenska;)
PS. Din blogg är härlig!:)

Reply
sk

hej! vad kul att dem skrev om dig! Jag är finsk och läser din blogg nästan varje dag! Jag gillar din stil jättemycket men det är också bra att få öva lite svenska genom att läsa din blogg ;) Sköt om dig! kram

Reply
Lola

Ja det finns massvis som läser din blogg här i finland ;) Kram på dig kenza!!

Reply
Malin

Hej Kenza!
Vill du snälla berätta vilken storlek din skinnjacka har, Hade tänkt beställa från nelly men så svårt att veta om man ska ha xsmall eller small?

Reply
emppu

Jag också läser din blogg varje dag här i mellersta Finland! Det var verkligen trevligt att du hade intervjun med den finska Cosmopolitan. Jag måste studera för studentexamen därför att jag läser din blogg så ofta. Eller läser jag det iallafall haha.

Reply
Ida

hejssan! Jag har aldrig kommenterade här, men när jag såg det ord: finska, jag bestämde att jag måste skriva nånting. Jag har läst din blog för 5 år, jag tänker… Jag tog studenten och jag måste säga att det har hjälpt med mina svenska studier att jag läser din blog. tyvärr vi pratar för lite om modet :–D Ha det så bra och gö mer kollaboration med Finland ;) p&k

Reply
susanna

hejj! jag är en av dina finsk läsare, intervju om dig på cosmopolitan vad jätte bra!!

Reply
jenni

i live in finland and i bought cosmopolitan immediately when i saw your name on the cover! i love you kenza, greetings from finland!<3

Reply
Anonym

Jag är en finlandssvensk läsare och din blogg är super bra! Hälsningar från Finland:)

Reply
Fiipi

Hälsningar från Torneå, Finland! Jag är helt finskspråkig men klarar mig fint på svenska :)

Reply
Angelina

Det har du verkligen, här i min salong diskuterar vi den blogg på daglig basis. Du inspirerar många unga tjejer och även mig själv. Bra “inspis” blogg. I Finland talar vi då både finska och svenska, därav roligt att läsa din blogg.

Reply
mimmi

Hej hej! Jepp du har nog en del läsare från finland! I alla fall finlandssvenskar, vi som har svensks som modersmål. Säkert finns det många finksspårikga också som kan / förstår svenska eller bara vill njuta av dina bilder som läser din blogg :)) Jag själv kan finska nästan lika bra som svenska, så det är väldigt bra :) Kul att du är med i tidningen :D

Reply
;)

Rubriken är “Dagens outfit och andra tips för hur du ska få din blogg känd” typ och så står det lite om att du aldrig trodde att du skulle bli så känd som du är nu och att du inte trodde att du skulle få en så lysande karriär som du har nu. :) Ser inte riktigt vad det står annars. Men tack så mycket för att du gjorde den, du har en hel massa finska fan kan jag lova dig! <3

Reply
;)

Och ja, jag är finsk, men jag pratar både finska och svenska hemma(finska med mamma och svenska med pappa) så svenska är liksom mitt andra modersmål.

Reply
fifi

vad kul, måste ringa hem till finland och få köpt tidningen! har följt med dig ett halvt år nu, både runt omkring i världen och från köpenhamn där jag bor.

skönt att se att där finns vettiga bloggare också. följer också en dansk flickas blogg som heter passionsforfashion var hon gör många do it yourself projekt. kunde vara kul att höra om du själv gör liknande DIY projekt. har byggt upp värdens grymmaste klädstativ enligt hennes anvisningar :)

fortsätt att jobba hårt, trevligt att följa med din blogg!

Reply
Mimmi

I interjuvn stog nog bara om din bloggkarriär, hur det började och var det ligger idag :) Och typ att du håller på med en massa andra projekt utanför bloggen och så.. Dom skrev även något om Mani, att han är lika kännd som du, hehe! Och du har säkert en massa finska, eller FINLANDSSVENSKA läsare. Alltså människor som är från Finland men pratar svenska. Själv är jag tvåspråkig, alltså behärskar båda språken :)

Reply
Lotta

Hei kenza ! intervjun var jätte fin och du har rätt med att du har många finska läsare! Jag är finlandssvensk och går i svenska skola o alla mina kompisar läser din blogg! Du är fantastisk. Hälsningar från Finland! xoxo

Reply
Sanna

hehe oftast köper jag inte cosmo, men ditt namn lockade mej! Dom får ju många nya läsare på det sättet.. :P

Reply
Anna

Jag är från Finland också och jag tycker mycket om din blogg ! Svenska är inte mitt modersmål men ditt språk är jätte lätt att förstå och det är kul! Fast jag talar jätte dåligt svenska har jag förstott nästan allt :) Jag har stundetskrivningar i svenska om en månad och du har hjälpt mig mycket!

Reply
emmi

Jag är från Finland! (är finlandssvensk!) :) Du är jätte bra, läser din blogg varje dag! Hälsningar från Vasa!

Reply
Joan

Hälsningar från en finlandsvenska! Artikeln skrev enbart bra saker om dig! Du är väldigt omtyckt i Finland! :)

Reply
Jessika

jätteskoj att se dig i finska cosmon,intressant att läsa :) kramar från finland

Reply
finngurl

I freakin love this blog! youre my style idole and thanks for cosmo about yours interview, i love it how you stay feet on the ground iven if youre so wellknown. C:

Reply
Maija

Gud vad kul!! Detta har jag längtat efter! Hehe, känns så konstigt att det står nåt på finska på din blogg :) Jag måste köpa nya cosmo genast!

t. Finskt fan

Reply
Mirran

hej Kenza!

jag är en av dina blogg läsare från Finland,jag är en finlandsvensk tjej på 17 år som kommer från en 2 språkig familj! studerar på svenska och tycker om läsa din blogg, tyckte också det var extremt roligt att du äntligen fick vara med i en finsk tidning! beundrar din personlighet! fortsätt så!
kram

Reply
Julia

Haha en till finsk läsare med svenska som modersmål = finlandssvensk. På min blogg skriver jag på svenska, talar svenska med mamma & bröderna så kan det bättre, men talar finska med pappa :) Din tidning får bli en av mina födelsedagspresenter. Har födis på söndag :) Massor med kramar Kenza!

Reply
Malin Lindström

Du har helt rätt med att du har många läsare i Finland,
jag är då en i mängden men TYVÄRR har jag inte läst artikeln för jag kan inte ett piss finska. Bara på fyllan ;) Hehe…

Men din blogg är fantastisk, läser den precis varje dag och du är underbar Kenza !
Önskade jag hade sett dig när jag var i Sverige denna sommar.. Men tyvärr !

KRAM !

Reply
sonja

l am also from finland and l was so happy to see you on the magazine in finnish couz l cant speak swedish ;)

Reply
Laura

findlandssvensk läsare här hej! <3 följer din blogg och de gör säkert alla tjejer i min skola! kom till helsingfors vettja! kram

Reply
Becca

Hei Kenza!
Jätteroligt att du är med i finska cosmopolitan! Det är jättemånga finska som följer din blogg, även de som inte kan så bra svenska. Men de tycker det är en bra sätt att lära sig språket, för att man behöver kunna det här i Finland. Och förståss läser vi din blogg för att du är bäst!! :D

Reply
withemilia

Vad kul! Själv är jag en finsk läsare, eller rättare sagt finlandssvensk ;) Har flyttat till Sverige för en vecka sedan, så måste be mamma köpa tidningen, haha :D

Reply
ida

Jag är en finlandssvensk läsare och du är juuvlig och vacker! <3 följer din blogg varje dag :D

Reply
Ellen

Vad kul att få läsa en interjuv på finska om dig.Är också en finsk läsare, gick grundskolan på svenska men böt sedan till finskspråkig gymnasie. Tackk vare din blogg så glömmer jag inte helt och hållet bort svenska språket för jag läser bloggen dagligen :) Älskar din blogg, hoppas du skulle nångång komma till Finland på semester!

Reply
Stella

Hej Kenza och alla!
Jag är en finsk tjej och läsare och jag älskar din blog och köpte den cosmo och älskade din blogg tips! Jag har också en blog :)

Reply
Heidi

Hej! Jag är en tvåspråkig läsare från finland, hittade första gången din blogg för fem-fyra år sen o har sedan dess läst det :) Prenumerar på svenska Solo så jag har ofta sett dig där men kul det här med dig i en finsk tidning! :)

Reply
Ida

Hej, kan nog säga att fast du inte förstår nåt så ska du vara stolt, står inget annat än bra! På omslaget står det “såhär blir din blogg känd”! :) Du är så fin, och jag avgudar verkligen dej! :) hihi, massor med kramar från Finland, hadebra! :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*