• header

7e september 2012

Hej bloggen!

Jag sitter och jobbar, lite omotiverad idag då vi har stött på motgång gällande namnet vi tänkt från början. Det visade sig vara patentskyddat av ett företag i Holland som säljer typ handledsskydd (men som ändå registrerat namnet för kläder också) haha.. Vad fan! Och nu verkar det som att varenda gång vi kommer på ett nytt namn som känns så jäkla bra så googlar man lite och så hittar man något som liknar vårt, långt borta i tjottahejti. Så jäkla svårt det här med namnet. Tiden börjar rinna ut och vi behöver ett namn typ….IDAG. Det ska inte ha något med mitt namn att göra utan vi vill hitta ett kort namn (ett eller två ord) som känns tufft/attityd men ändå flickigt/sött.

Nu ska jag tänka och googla ord så mycket att min hjärna exploderar. Klockan ett ska jag svänga förbi Ida Sjöstedts kontor för att prova lite klänningar och efter det ska jag på möte. Sedan fortsätta jobba med kläderna och sen är det HELG!

Jag har ju glömt att visa min nya väska! En Balenciaga giant 12 city med detaljer i “rose gold”. Jag köpte den hos mytheresa.com (en butik i tyskland)

114 Comments

Therese

Jag tycker Cobra eller Kobra skulle vara sjukt snyggt på ett klädföretag. Kanske något att fundera på? :)

Reply
Emelie

Grattis till Balenciagan! Det är min drömväska och hur gångbar som helst.

Stil?
stylespectra.wordpress.com

Reply
Kajsa

Sitter nästan i samma sits. Jag och
mina kompisar har svårt att hitta ett
bra namn till vårt UF-företag .

Men det löser sig nog ! :D

Reply
Canan

Lite namn tips:
ZiPPed,
Kezee,
zip,
CaCa.
Men varje gång ordet ”tufft” nämns så tänker jag direkt namn på z. Dunno why = ) haha hoppas det var till någon någorlunda hjälp… kram!

Reply
Sara

Jag har alltid tänkt att om jag hade någonsin varit designer hade jag kallat min kollektion för ISRAA. Jag har en vän som heter så, och tycker det är.. fierce hahaha. Dessutom är det ett arabiskt namn, vilket hade väl passat bra till din bakgrund. Ett litet tips iallafall! Israa, och kanske något ord efteråt.

Reply
Diana

Kan det inte heta “Zouit” som i ditt efternamn fast man uttalar det Sweet ? :)

Reply
Anna

Varför tar du inte namnet du och dina “bästisar” kallade er. Första bokstäverna i era namn. Minns inte hur det var.. :))

Reply
Moa

Du kanske kan ha “Be Strong, Girl” eftersom du har det tatuerat? Det är lite udda, men ändå tufft. Bara en idé!

Reply
Elli

Glöm inte ta ett steg tillbaka, och tänk på nånting annat en stund. Det brukar hjälpa vid idétorka :)

Kolla gärna in min blogg. Jag ska flytta hemifrån, till ett hus i en liten by här i Skåne. Ni får följa med mig på min resa och i min nya självständiga vardag. Jag gillar att pyssla och allt som handlar om hemmafix, och bjuder på härliga bilder, inspiration och tips. http://ellisecho.blogg.se

Reply
Anna

“On top” passar bra

dvs på första plats lite kaxigt men ändå klädesord i det.

Reply
Anna

testa buruberi eller amai :) betyder blåbär och söt på japanska! :) Eller Fiore, det betyder blomma på italienska!

Reply
Karin

Snor iden rakt av av Anna ovanför; Amai Buruberi! Låter sjukt nice och lyxigt

Reply
Joanna / byblondie.se

Jag tror att det bästa är när man har idétorka att ta en paus och göra något helt annat, tömma skallen och sedan gå på det igen :)
Hoppas att du kommer på något bra :)

Reply
Jennifer

Jag var tvungen att söka på Fashion profile of the week: Kenza Zouiten och hittade intervjun+ bilder från minstil-plåtnineg :D weho, verkligen JÄTTEBRA! Både bilderna och intervjun ^^

Reply
maria

hejsan kenza! jag håller på och letar efter en plånbok. undrar om du har något tips på någon snygg eller något bra märke som tillverkar bra plånböcker. inte alltför dyra som tex. mulberry haha. vad kör du men nu? kram!

Reply
Kristina

Var med och hjälp utsatta barn runt om i världen, en banner i ett inlägg generer med besökare till UNICEF, RB, AMNESTY.
Något som en så pass stor bloggare borde kunna bjuda på när det kommer till nytta på ett fint sätt.
Tack på förhand
Kristina

Reply
Spökskrivaren

Daisy habib, kort, fränt och spännande!
Kolla lix:
Ååh mamma kolla det är en “Daisy Habib” tröja?

Reply
Ella finne

Namnet kan vara nånting på latin!! Så sjukt fint men samtidigt snyggt/coolt!
Om jag skulle starta ett klädmärke så skulle jag lugnt köra nånting i den stilen! Hoppas det går bra för dig i framtiden oc lycka till med klädmärket!! Ser framemot att införskaffa nånting därifrån!! :)

Reply
Karro S

Tycker ditt efternamn är snyggt nog.

Zouiteen <– två e för tånåringar, om det är målgruppen för era kläder. Kommer även ihåg att du nämnde att man uttalar ditt efternamn likt "Sweeten" , som Sweet vilket är "gulligt" medan stavningen ger namnet attityd. Tänk dig någon internationell modeshow där dom läser upp Zouiteen. Snyggt!

Reply
Natttii

Latimble?? Ett eget namn jag hittade på för min blogg-domän som jag dock tagit bort nu! Uttalas latimbell och kommer rocka din hemsida :D

Reply
Liie ● Drops of Light

Usch, vet hur det känns när man bara får avslag på avslag.. Det var ett rent helvete att komma på ett namn på mitt företag, jag provade hur många som helst innan dom godkände mitt Drops of Light. Hoppas ni hittar på något de godkänner!

Reply
kimia

Håller med tjejen där uppe! ” Be strong, Girl” skulle nog vara sjukt snygg tycker jag. Plus att du har tatuerat det också.

Reply
Maria

Ars amandi – Konsten att älska
Ten la fe – keep the faith
Naraya
Awa – river
Manawa -heart
Chante – heart
Niyaha – feather
Yamina

Reply
belle

Vad sägs som Bajs…TolleN? Det är lugnt, ni kan ta det utan att ge mig cred eller ersättning. Jag är generös med fantastiska idéer :)

Reply
Sara

Hej!
Jag tycker som någon skrev ovanför “be strong girl” eller “sugar punch”

Reply
Sara

Jag gillar il mio, min/mitt på italienska. Typ, det här är min stil, mitt sett att se på fashion :)

Reply
Nathalie

Varför inte bara döpa märket till Kenza Zouiten? ^^
Det borde ju ingen annan ha ett märke som heter i alla fall :)

Reply
Johanna

Alltså ditt namn bara, KENZA hade varit asfett!! Finaste namnet och dessutom ovanligt!!

Reply
rebecka

Älskar din blogg Kenza. Du hör det säkert tusen ggr varje dag men jag säget det ändå ;)

Släng gärna in en grattishälsning på min blogg kära läsare, fyller år idag! Skulle bli sååå glad :D:D

Reply
En glad tjej

TeeAnn :) det var ett namn jag och min bästa vän valde som logo på oss tillsammans som bästa vänner… En logo ingen skulle kunna veta var vi :) gillar det!

Reply
Cathy F.

Hello Kenza :)
The first thing I thought when you said oyu needed a strong name ans feminine at the same time, was “Be Strong Girl”, I think it would be an good name since you have a tattoo to say it. But if not, maybe “Glamorous”, “Sweet Girl”, “Fashion & Secrets” …
Well good luck to the decision.
Kiss*

Reply
Claudia

Zouiten Strong (sweet n strong)
Haha nä men hoppas du kommer på något du känner passar. Lycka till :)

Reply
Denice

Varför söker ni inte medgivande om att få använda namnet som dem i Holland hade patent på? Kontakta dem & hör med dem, all sådan info finns på Bolagsverkets hemsida.

Reply
Annika

Chik’it!!! Sweeny!! Fit’it!! FBK= fashion by Kenza!! Near you!! Belive it!! Be pleased! Be dressed! Hung in! Behave!!! Behave you!!

Reply
Tove Hansson

Blut Royale

madeinlove

icallitlove

Sådana “namn” tycker jag är rätt fina.

Reply
Sara

Jag ser inte “be strong, girl” passa in i Milano fashion show bredvid Gucci, Versace, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Lanvin, osv. Helt ärligt, så sjukt fjantiga ni är. “Be strong girl”, kan det låta mer B? Snälla tänk lite längre och lägg ner fjortistankarna. Ett namn ska inte vara en mening med uppmaning? Vilken känd designer kallar sitt företag så? Alla har signaturnamn och det är det bästa och mest seriösa Kenza kan göra för sin kollektion. Jimmy Choo, Diane Von Furstenberg, Isaac Mizrahi, Elie Saaab och många andra namn låter så catchiga, detsamma gör Kenza Zouiten. Det namnet har så sjukt bra potential att bli internationellt känt. Så jag tycker att det finaste hade varit ditt eget namn.

Reply
Ine

jeg synes “latent” er et skikkelig kult ord. Det er liksom noe som venter på å bryte ut og eksplodere! Aner ikke om dere har det ordet i Sverige, men i Norge betyr latent noe som venter på å bryte ut :D stå på Kenza!

Reply
SaraB

Men kära “Sara”, har du inte läst inlägget?! Hon skrev ju klart & tydligt att namnet inte skulle ha med hennes eget namn att göra. be strong girl låter skitbra tycker jag!

Reply
Jessica

Hej Kenza!
Först tänker jag bara säga att du har världens bästa blogg! Jag har följt din väg i tre år nu och du har kommit så otroligt långt, och än är det inte slut!
Nu till min fråga:
Du som varit i London några gånger nu, kan du inte göra en slags London guide där du skriver lite om bra affärer och grymma klubbar så man vet vart man ska gå? Typ vart de ligger och så, lite bättre om man vet vart man ska gå så att man inte kommer dit utan en aning om vart man ska gå!

Kram och jag hoppas allt är bra med dig!

Reply
Michelle

Hahahaha hur gamla är ni som ger förslag? 13? “sweet and sour” “sweet girl” haha!!!!!! Dör.

Reply
Hannah

Kenza baby ;) Nej, men kanske något simpelt som Rock It, Live It, Kz style. Hoppad du kommer på något bra!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*