• header

Snaaaark…

Jag sitter och gör något jag borde gjort för flera månader sedan när min laptop började krångla men bara skjutit på det.. Nämligen överföra allt på datorn till en extern hårddisk. Jag har flera tusentals bilder och videos på dator, och idag när den la av bara sådär (batteriet är helt slutkört och hela datorn är bara så sjukt seg av allt som finns på) så fick jag lite panik och lovade mig själv att fixa allt när jag kom hem från jobbet. Och här sitter jag nu!

Tänk om man skulle bli av med alla bilder. Fy vad hemskt. Men sen så vet jag inte riktigt vad man spar allt till. Framtiden såklart, titta tillbaka på och återuppliva minnen, visa barnbarnen och så. Men ska man då plocka fram tio externa hårddiskar och ba här ungar?! Eller ska man ta och plocka ut ett urval och sätta ihop gamla hederliga fotoalbum istället?

Nu ska jag ta ut lasagnen ur ugnen. :)

20120910-200019.jpg

69 Comments

namn

Gör ett fint album! Fast det är klart, när du har barnbarn så kanske det inte finns böcker mer, utan typ flygande ipads med online-bildspel haha..
Dom ba “album? Vad är det?”
:D

Reply
Siri

Hej!
Gör ett hederligt fotoalbum, det är mycket roligare att kolla på och plocka fram när man vill kolla på gamla minnen!:)

Reply
tova

Gör flera fotoalbum, ett med fina bilder, minnen, och ett crazy som du knapp våga visa :D

Reply
sofia

Jag kör på fotoalbum, jag. ^^, tycker det är kul att pyssla med sånt. sätter in res-bilder, vardagsbilder och högtidsbilder. haha.

Reply
Evelina

Hej, skulle bli underbart glad om jag fick svar på denna kommentar! Jag vill ha max star converse men vet du om det finns något ställe/sajt man kan köpa det utan att betala via paypal? Ochdå menar jag dom max star med högtskaft och dom blåa sträcken på sidan är lika långa och slutar precis brevid varandra. :) MVH Evelina

Reply
Amanda

Jag har haft som tradition att framkalla bilder för ett år till 1 fotoalbum. Men ifjol började jag fundera, att jag kan ju inte fortsätta hålla på sådär. Tänk om 50 år har jag 50 albumar :P

Reply
Anna

Jag har haft samma problem nu med min dator. Men tack vare min underbara syster och hennes kille så fixade det sig ändå. Men jobbigt när man inte vet om det funkar att föra över. Och jag som inte kan så mycket om data. :P

Reply
Rebecca

Gör en fotobok hos Fuji istället! Mycket roligare att sitta med och göra, samt kolla i framtiden än entré album. :)

Reply
Melissa

Heej! Har du några tips på vart man ska köpa sin vinterjacka? Skulle bli jätteglad ifall jag fick svar kram :-)

Reply
julia

Förlora alla bilder = värsta mardrömmen. Och min dator är gammal som gatan, full med bilder sedan sex år tillbaka och hackar upp sig vad man än gör. Är lite lite orolig.

Reply
Sandra

Definitivt fotoalbum! Finns ju få saker som är så mysiga som att ta fram gamla album och bläddra i och minnas. Tänk på alla underbara gamla bilder man hittar… jag tänker framför allt på bilder från mina föräldrar och till och med mina morföräldrars barndom… Vår generation som sparar allt digitalt kommer inte lämna efter sig sådana foton. tror risken är större att de bara försvinner och glöms än vid framkallade foton. Men jag älskar som sagt album ;)
Ett glas rött, några tända ljus och gamla fotoalbum att bläddra i med min pojkvän från våra år tillsammans är bland det mysigaste som finns…

Reply
Katrine

Du sier noe der ja! Kanskje det er smartest å ramme inn noen av bildene eller lage et fotoalbum, mye enklere å vise både barn og barnebarn i framtiden også :-)

Reply
Frida

Ett tips är att köpa en Mac nästa gång du köper en dator. Jag bytte från PC till Mac för ett år sedan och jag fattar inte hur jag en gång kunde ha PC, allt är verkligen så mycket bättre med en Mac! På alla Mac finns en funktion som heter Time Machine, vilket innebär att du kopplar in en extern hårddisk och hela datorn klonas och läggs på hårddisken. Det gör att du alltid har en backup av din dator om något skulle hända Tack för mig och min långa kommentar haha!

Reply
sara

fy fan ser jag bra eller är det något fel med mina ögon?? 29 199 objekt?? hahah så sjukt. Alla är minnen säkert? :D Bästa bloggen evaaah Loveee yaaa

Reply
sara

fy fan 29 199 objekt?? Ser jag bra eller är det ngt fel med mina ögon ? :O Så sjukt haha.. Säkert bara fina minnen o sånt :D

Bästa bloggen evaaah loveee yaa! <3

Reply
Malin

“Men ska man då plocka fram tio externa hårddiskar och ba här ungar?!” Hahahah, stört klockrent alltså… har tänkt lite samma sak, speciellt – vad ska man med 100 bilder från varje tillfälle med? Det är ju inte ofta det är såhär: “Här är EN bild från när vi var på stranden idag, och här EN bild från när vi var på liseberg osv…” Tror mina barn och barnbarn kommer vilja spy på alla bilder jag vill visa dem ;)

Reply
ewsko

it’s a great idea! Recently I did the same thing, all the images, I put on an external hard-drive. WOW I can not imagine that all my pictures, files have disappeared, unless I broke down.

Reply
Agnes

Hej! Såg att på ginatricots hemsida finns det ju kläder i typ namn och nu har dom fått in snygga toppar där det står “kenza”. Trevligt va? :) Så du kanske kan kolla in där så kanske du köper någon av dom? :)

Reply
Maria

Hårddisken kan lika gärna gå sönder den med. Satsa på något moln istället :)

Reply
film & serier bloggen

Själv har jag inte haft samma tur, har typ två ggr förlorat bilder då datorn har slutat att fungera – men man får skylla sig själv. SÅ nu när det skriver detta inlägg så kanske man ska sätta igång själv och överföra bilder till en externhårddisk!

Reply
Therese

HAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA! har nog aldrig skrattat såhär mycket på länge alltså, kolla du på “X Factor” eller?! Nämligen en kille som sjöng en låt om dig du borde se :D Gå in på tv 4 play och kolla hahah ja dör alltså. “Kenza baby” hahahahha ha det bäst!

Reply
jessica

Hej Kenza!
Först tänker jag bara säga att du har världens bästa blogg! Jag har följt din väg i tre år nu och du har kommit så otroligt långt, och än är det inte slut!
Nu till min fråga:
Du som varit i London några gånger nu, kan du inte göra en slags London guide där du skriver lite om bra affärer och grymma klubbar så man vet vart man ska gå? Typ vart de ligger och så, lite bättre om man vet vart man ska gå så att man inte kommer dit utan en aning om vart man ska gå!

Kram och jag hoppas allt är bra med dig!

Reply
PEYTON

I really like your tattoo on your inner arm, but I should tell you that it’s grammatically incorrect in English. It should be ‘Be Strong, girl’ or ‘Be a strong girl’ :)

Reply
Misha

Haha, jag har samma problem, plus en hel del video material som ligger och tar upp space och segar ner datorn. Har kommit fram till att jag vill sammanfatta fotona i årliga böcker/fotoalbum via blurb. Men det kommer väl ta ett tag att få det gjort..

Reply
Malena

Im always afraid to loose my photo’s! That’s why I keep them in several hard disks to make sure I will never loose them, hehe.

Reply
Maria

Nu får du säkert massa kommentarer om det här men hårddiskar håller inte mer än ca 8-10 år så ett tips är ju att printa en del bilder om man vill ha kvar i framtiden!

Reply
Madde

Fotoböcker är mitt tips! Fotona blir sparade “utanför datorn”, tar mycket mindre plats än hederliga fotoalbum och du kan fe barnbarnen en bok att titta i istället för en hårddisk som antagligen lagt av. :)

Reply
SunnySandy

Det hande mig, alla mina bilder ifran nar jag bodde i LA och ifran tiden som flygvardinna i Bahrain ar bara poofffff borta! :(

Reply
Liie ● Drops of Light

Det är INTE kul att tappa flera år av bilder vid en datorkrasch kan jag lova! Fotoalbum är ju så mysigt, dock var det flera år sedan jag tog mig tid och framkallade, så det finns ju lite och välja på nu.. ;) Blir trött bara jag tänker på det haha

Reply
Antonia Rydén

Jag har tänkt exakt samma tanke. När jag får tid kommer jag plocka ut de bästa och mest minnesvärda bilderna till ett fotoalbum, annars kanske de aldrig kommer fram och det vore ju trist! Går ju att beställa färdiga fotoalbum via nätet om man inte orkar pyssl ;)

Kram!

Reply
Jossan

Kan verkligen rekommendera att göra fotoböcker, t.ex. en för varje år eller för resor osv.. Jag gjorde en för de två åren jag bodde i Oslo och det är så kul att ha den! Tänk på att kolla upp kvalitén på pappret bara. Min fotobok är 30×30 och jag beställde den från Japan photo, blev superbra!

Reply
Pernilla

Hej! Jag var jätte duktig och lagrade alla bilder och sånt på en extern hårddisk. Hade alltså inget på datorn.. Det jag inte tänkte på var att den externa hårddisken kunde krascha…. Så här sitter jag nu utan alla ALLA bilder.. Men som du tänkte på har jag framkallat de bästa bilderna och satt i fotoalbum. Jätte roligt att ta fram och titta i!!
Det bästa är nog att lagra alla bilder på nåt “hotell” på internet……

Reply
Frida

Hej! vet inte om du ska köpa en ny laptop, men ett tips isf är att du ser till att den har usb3 :) går mycket fortare att kopiera dina filer då :)
Nu kanske du redan har det, men om du inte så var det bara en head’s up! :)

Kram!

Reply
malou melinda

Kör på fotoalbum. Jag gjorde det, eftersom jag tycker det är roligare att titta i dem. Och i datorn finns så mycket bilder att det blir jobbigt att titta igenom alla mappar så man struntar lätt i det. Fotoalbum är mysigare helt enkelt.

Första gången man beställer är det så mycket som man beställer så det tar en väldig tid att organisera det eftersom det är flera års bilder som man förmodligen beställer. (det gjorde jag) men om man sedan bibehåller det ca två gånger om året så blir det jättelätt och som en vana.

Jag använder mig av fujidirekt.se, de är billiga och väldigt bra. Du får det du beställer nästintill direkt, och du kan beställa förstoringar och så.

Lång kommentar, förlåt för det. :) Kram

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*