• header

TIRED

Bild från igår. Har inte ni något tips för hur man målar eyeliner på sig själv? Har ni testat sånna “tatueringar” man klistrar på?

När jag kom hem från Ikea slängde jag mig på soffan och här ligger jag fortfarande. Är trött och har ont i bihålorna.. Hoppas att jag känner mig lite piggare imorgon, eller iallafall på torsdag då jag åker iväg på en weekend-resa. Hatar att flyga när jag är förkyld, har så känsliga öron och får lätt lock som gör ont.

Nu ska jag hoppa i pyjamasen och göra i ordning lite te. Puss & godnatt ♥

191 Comments

rebecka

Hiilen på veckorevyn skrev idag ett inlägg om hur man lyckas med sin eyeliner :)

Reply
Ilona

När jag använder flytande eyeliner så tänker jag att det inte gör något om det blir sådär ojämt som d lätt blir. Jag tar en smal tops efteråt,blöter ner lite och tar bort det överflödiga. Sen en ljus ögonskugga med en tunn sneklippt, lite blöt pensel. Det är lite pilligt men om man lyckas få skuggan fint utan att förstöra eyelinern så blir det fint! :)
Testa och återkom :)

Reply
rebecka

öva öva öva! om du är van att använda kajal så kan du först rita med den, det blir lättare att få en snygg form på det då. Jag skulle rekommendera eyeliner “pennor” till att börja med

Reply
Anna

När du målar det, så ha ögonen öppna och lägg exakt en smal linje vid fransarna! Funkar bäst om du börjar lite ifrån början, ungefär från mitten av ögat! Sen gör böjningen, med en bra vinkel :)

Reply
madde

GUD VAD VACKER!!!!!!!!!!!! vart helt paff!!
När det gäller eyelinern så är det bara att träna träna träna så blir man bra tillslut. Har själv inte prövat såna tatueringar, det skulle kunna vara något men det verkar svårt att sätta på så det blir perfekt.
kram

Reply
Paris

there are a lot of make up tutorials especially for (winged) eyeliner !
have you ever watched any of them?
anyways: at least you have to practise a lot for getting your perfect winged eyeliner, don’t worry! ;)

good luck and don’t give up (i know what i am talking about haha)

Reply
amanda

Oh, jag har använt eyeliner i hmm, 3 år snart!
Och jag använder alltid samma eyeliner som alltid funkar!
Den kommer ifrån FACE Stockholm. Och är som en vattenfärg. Du måste alltså ha vatten. Till den köper du med deras eyeliner pensel. Den är super bra! Du formar penseln så spetsig du vill ha den, och det är lätt att placera, torkar snabbt och sitter hela dagen! Lätt att tvätta bort! :) Kram

Reply
Bella

Make up Store har en kakeyeliner som man har separat pensel till och blöter bara med vatten. Ju tunnare pensel desto bättre tycker jag för då kan man få till riktigt snyggt tunna och tjocka linjer utan att vara värsta experten. Den är alltid standard i min sminkväska! Och om man verkligen vill att den sitter stenhårt (nästan vattenfast) så kan man köpa till deras mixing liquid (tror den heter så :S) och ha istället för vatten.

Hoppas tipset hjälper :)

Reply
Hanna

Efter några gånger bli man bättre på att måla dit eyelinern. Men i början så om det blir ojämt och fult kan du ta en tops och slicka på den och sen forma eyelinern så som du vill ha den. Vet inte om du förstod :P men det blir mycket lättare då! :D <3

Reply
Tina

Jag hade också väldigt mycket med problem med hur man får till en perfekt eyeliner men lärde mig när jag tittade på youtube klipp :) Finns massor av olika klipp med olika tekniker osv

Reply
MARIA

Öva framför spegeln bara! Jag var jättedålig i början, men nu blir de istortsett alltid lyckade! Man blir bättre efter varje gång :)

Reply
Iza

Jag har ett tips !
Måla vingen med vit kajal innan och följ med eyelinern efter det :)

Reply
Aleks

Hej! Jag började måla med eyeliner för två år sedan, tog något år innan jag lärde mig helt, är inte det lättaste.. Men jag använder mig av make up stores cake eyeliner och till det har jag deras eyelinerpensel som är lite böjd i skaftet, tycker det är lättare att applicera. Tycker deras eyeliner är lättare att lägga än en flytande som blir kladdig och svårare att rätta till. Säger bara öva öva öva! Linda Hallberg har en bra tutorial som du kan kolla på. Som sagt tog måååååånga månader innan jag kunde lägga utan att det tog 20 minuter :p Lycka till!

Reply
Linnéa

Jag har precis samma problem angående eyelinern och har försökt ett flertal gånger med att få till den där perfekta linjen men har aldrig lyckats. Det jag brukar göra är då att måla en tjock och lite slarvig linje där jag vill ha den och sedan forma den med en fuktad tops, funkar finnemang! :D

Kram! :D

Reply
matilda

jag målar på utmed ögat och sen drar jag med tops så att de blir bra, skulle aldrig kunna få de bra utan mina tops :P

Reply
Louise

Hej Kenza!

Jag brukar inte vara den som kommenterar i bloggar men helt plötsligt kände jag att det var dags. ;)

Först och främst: du ser fantastisk ut och jag kan inte sluta att besöka din sida. Mest för din härliga inspiration men även för att jag gillar att du (trots fame and fortune) känns som att du fortfarande har båda fötterna på jorden.

Eyeliner-tips: öva. Övning ger färdighet och det var så jag själv, till slut, fick kläm på det. ;)

Keep up the good work och ta hand om dig!

Kram, Louise.

Reply
Sanna

Om du ” drar ut ” ögat blir det rakare och mycket lättare!, prova det!!
Också vill jag säga att du äger! Kram finaste Kenza!

Reply
Hood

make up stores cake eyeliner, en fin pensel och öva öva öva framför spegeln? :) tillslut går det, lycka till ;)

Reply
bella

Man kan alltid göra en eyeliner tatuering. Jag känner en som har gjort det och hon tycker att det är jätte skönt att slippa lägga eyeliner på månarna. Men du kanske inte vill ha det för alltid. ( en tattuering är trots allt permanent) :)

Reply
mai

My best eyeliner tip is to buy those little pots of eyeliner gel (mac fluidline and the bobbi brown ones are awesome but sephora’s in-house brand does a great one as well) and a flat angle brush. it looks harder and scarier than “normal” eyeliner but actually the gel formulas are sooo much smoother and easier to put on and i find the angle brushes to be super easy to control how much you put on (how dark/thick you want the line). AND they don’t smudge even if you go out all night :) good luck! xx.

Reply
S.

övning ger färdighet! även om det känns omöjligt och blir fult vissa gånger så kommer du hitta din perfekta tillslut!

Reply
Julia

Öva öva öva. Köp en bra eyeliner med väldigt tunn spets. Prova att ha armbågen lutat mot något för stöd. När jag började använda eyeliner fick jag tipset att lägga en spegel på typ ett bord eller så och kolla ner i den och måla. Då öppnar sig ögonlocket på ett helt annat vis och det sträcks på nåt vis så det blir enklare att se vart man målar + få raka streck. Sen nu när jag blivit stadigare målar jag bara som vanligt framför spegeln :) känn inte att du måste dra bara ett streck o de ska va perfekt. Måla stegvis och sen drar du liksom ihop det över hela. Men öva öva öva.

Reply
Therese

Hej!
Innan jag blev “bra” på eyeliner, övade jag alltid på kvällarna, innan jag skulle sova. Drog över ögonen tills jag lyckades. Men sen ett tips som jag tycker är bra med är att när du står framför spegeln och ska måla, luta huvudet bakåt typ, så att du slipper blunda men ändå kan ha ögonlocket fritt liksom. Sen målar jag från insidan till utsidan, sen gör jag vingen upp liksom. Det funkar.

Jag tycker också att det är jätte mkt enklare med en pensel och eyeliner på burk, tex make up stores cake eyeliner tycker jag är toppen :)

Lycka till, hoppas du ger dig fan på det, för du passade mycket fint i det. Fast det är en drog.. när man är van vid det är det svårt att bara ha mascara :P

Reply
Linnea

Testa tryckutjämnande öronproppar, brukar finnas på apotek och liknande. :) kraam

Reply
Linnea

Testa tryckutjämnande öronproppar, brukar finnas på apotek och liknande. :) kraam

Reply
Josse

Jag tranade och tranade:) Till slut blev det bra. Finns ett marke som heter Bobby Brown, med eyeliner pa burk och en liten pensel till. Mycket lattare att mala (tycker jag) an flytande eyeliner. Vet inte om det finns i Sverige, min sambo kopte det till mig i London.

Reply
aleks

Kolla på klipp från youtube! Jag var verkligen sämst på det, men efter att jag hade kollat på några klipp och testat några gånger gick det bättre och bättre och nu är jag nästan proffs! Det behövs dock väldigt mycket tålamod…ta det lugnt och träna, träna, träna!

Reply
Sofia Calrsson

Ett tips är istället för en vanlig flytande eyeliner, Så har Isadora exempelvis, en 3 olika flytande i form av en penna. Ser ut som en tuschpenna, den jag testat har en lång topp (flip tip). Den är lätt o bara lägga längs fransraden o sedan bygga därifrån, Viktigt o ta stöd med armbågen mot ett bord medans du målar också! Sedan har Clarins en nyhet i deras Höstlook en eyeliner som heter 3-dot-liner. som man kan “dutta” mellan fransarna, för och få en fylligare känsla. Givetvis även som en vanlig liner. Lycka till!

Reply
.

Det är inte så svårt, du ska inte direkt tänka på hur exakt det går då blir det aldrig bra typ haha. Men du bara kör gör det några gånger så går det. Nu är det jätte lätt för mig att köra på eyeliner ;)

Ha en fin kväll <3

Reply
Jonna

Jag har målat eyeliner med vinge på mig själv i några år nu och använder mig av Isadoras: http://www.kicks.se/isadora/colorful-eyeliner-p5213

Förutom att den aldrig tar slut är det en mycket lätt pensel att använda sig av! Jag drar linjen från mitten och ut till vingen och sen målar jag från ögonvrån till mitten. Nu går det på någon minut varje morgon men i början fick man kämpa lite (med att få linjen lagom tjock och få vingen lika på båda ögonen)! Men med hjälp av en topps kan man lätt korrigera hur linjen ska vara! :)

Fortsätt att öva och hoppas tipsen var till hjälp! Kram!

Reply
Mi

Använd hellre en tunn eyeliner-pensel och typ cake eyeliner från Make Up Store eller en snedställd pensel (påminner om den till ögonbrynen men är i syntet) och en gel eyeliner från ex Mac, än att använda sådana “färdiga” från budgetmärkena med tub. Du får mycket bättre precision och kontroll över en hederlig pensel än av de där som stått doppade i svärtan. Oftast blir det för mycket på den penseln och alldeles mycket svårare att få till tunt resultat. Det tråkiga är att det enda som finns att göra är öva, öva, öva. Det är inget man bara kan utan vidare. Däremot finns det en del små tips för att få till det lite lättare. Exempelvis.. Dra inte hela linjen med en gång. Dela upp det på två. Ta först ena halva av ögat och sedan andra. Tänk på att vingen ska gå rätt snett upp från ögat, inte för långt ut och slutta nedåt. Då får du väldigt ledsna och trista ögon. Om du har svårt med att få till en skarp vinge så använd ett gammalt kort (typ kreditkort, medlemskort, vad som) och håll tätt mot huden snett upp från ögats yttre vrå och dra med penseln längs med. Blir lite som med en linjal kan man säga. Ett trick som faktiskt fungerar väldigt bra! Kolla annars Linda Hallberg har också en bra tutorial på eyeliner. Om du använder den snedställda pensel med gel eyelinern så är det i princip bara att trycka dit den bit för bit på ögat. Oj, blev fan världens längsta inlägg. Sorry, hoppas du orkat läsa igenom. Lycka till!

Reply
RockaHolicdoll Madness

Tjena tjejen!
Du passade jättebra i vingad eyeliner! Hur du målar dit den lättast är med en gele eller dipliner.Tänk uppåt.Målar du med en dipliner så kan du göra punkter annars kan du sätta en kirurg tjeps bit under ögat så den går snett uppåt.Då får du jämna och lika vingar när du drar första strecket.Sen tänk på att alltid måla så nära fransraden du kan.
Ett annat tips är att söka på youtube.Antingen efter kandiejohnsson eller pinup makeup.

Sen handlar det om att öva,öva och öva.Gör det innan du ska duscha på kvällen så kommer det lossna för dig snabbare och så går det på ett kick! Gele liner så rekomenderar jag en smal liten snedskuren pensel och som dipliner HM´s egna som ser ut som en tuschpenna.Lättare att lära sig tekniken med den och enkel att tvätta bort :) Hoppas jag hjälpte dig lite iaf! Kram

Reply
Katrine

Har aldri målt eyeliner på meg selv nei, jeg bare tar en rett strek over øyet mitt, det er veldig lett egentlig :-)

God bedring og god natt! :-)

Reply
Frida

Måla med öppna ögon och dra längst kanten! Då slipper du greja med att ta bort speciellt mycket med topps och det blir heller inga mellanrum mellan fransarna och linjen :) Lätt att det blir små “hål” annars..

Reply
frida

Hej
Finns speciella öronproppar på apoteket som funkar mot smärta då man flyger. Kommer inte ihåg vad dom heter men borde inte vara så svåra att hitta. Och dom funkar faktiskt ganska bra, värt att prova om du fortfarande är dålig när du skall flyga.

Reply
Mia

Det är mycket lättare att måla eyeliner på sig själv, om man har en bra sådan, jag använder “maybelline masterpiece” och den är grym! jättelätt att använda för den är formad som en tusch penna. gud jag låter som en levande reklam, haha, men den är grym! rekomenderade den faktiskt på min blogg, här ser du http://theblackcape.wordpress.com/2012/08/28/the-best/

Reply
SHORTY

Ett tips är att ha en eyeliner som är typ som en tuschpenna. Mycket lättare att måla med sånna :) Sen brukar jag börja med piggen :)

Reply
Claudia

övning ger färdighet! jag är personligen inte heller något proffs men jag brukar rätt till min eyeliner med en tops som jag biter på så att den blir platt hehe och sen rättar jag till linjen så att den blir rak o perfekt! :P

Reply
CELINE

På YouTube finns det massa bra videos av privatpersoner som visar hur man får till en snygg eyeliner. Där kan du få massa bra sminktips. :-)

Ett annat tips är att ta en sminkpensel eller något rakt och hålla ifrån näsvingen till ytterkanten av ögat, där ser du vart eyelinern ska sluta och det är även där du kan göra “vingen” alltså att du följer penselns linje för att få till “vingen”. Här är en bild så du kanske förstår lite bättre

http://www.isadora.com/wp-content/blogs.dir/5/files/2012/02/EyeBrows3.jpg

Det är alltså linjen längst till höger som du ska följa och det är även den linjen man följer för att se vart ögonbrynet ska sluta. Men kika på YouTube, det är mitt bästa tips! :-)

Reply
Cornelia Theodorsson

Hej Kenza! Jag har precis startat upp en egen liten smyckes kollektion! Och jag gör allt för att få detta att komma någon vart, det hade varit jätte kul om du hade några minuter över att bara kika in på min blogg där jg bara lägger in bilder på mina smycken, jag startade upp den i dag men det flesa saker ligger redan där, eller sök på min instagram “corneliatheodorsson” smyckena hade nog klätt din stil lite;) tack på förhand hade varit kul om du skulle vilja bära någonting av de jag gjort❤

Reply
Anastasia

Öva öva öva (: Jag vet att många blundar ena ögat (det de målar på) men jag personligen har ögat halvöppet :)

Reply
vanessa

Jag har eyeliner dagligen och har haft det i många år så jag gör det per automatik nuförtiden. Men har läst att om man vill få till det jämt och snyggt när man inte är så van så kan man måla punkter. Alltså tre punkter, en vid ögonvrån, en i mitten och en i slutet av “vingen”. Pricka båda ögonen och sedan får du helt enkelt måla streck från punkt till punkt. Annars brukar jag alltid börja utifrån (alltså från slutet av vingen) och se till att man utgår från samma punkt på båda sidorna. Hoppas det var till lite hjälp!

Reply
Emelie

köp en BRA eyeliner (jag gillar make up stores cake liner) och öva öva öva! Försök ha eyeliner nästan varje dag en period (så du får in tekniken och inte står där med rumpan bar när det väl vankas fest t.ex.) och börja nödvändigtvis inte med värsta flashiga vingen, utan ta det lite lugnt i början så du slipper tvätta bort och börja om hela tiden för då blir man onekligen less. Det kommer inte ta lång tid innan du bemästrat det, för det är egentligen inte svårt alls, det handlar bara om vana!

Reply
Sarah

Tunn pensel och en gel- eller cake eyeliner! Och sen öva öva öva! Vingen kan man få till med en skarp kant; ett papper, en penna eller kort. Jag startar alltid med vingen och jobbar mig inåt. Bredast i ytterkant och smalast i inre ögonvrån. Lycka till! ;)

Reply
Julia

Jag använder mig nästan alltid utav en super smal pensel. Som man kan göra sträck med, om du förstår vad jag menar. Så fuktar jag den lite och använder svart ögonskugga.
Det är super lätt och man kan gradvis bygga upp hur tjockt eller mörkt man vill ha. Lättare än kladdiga eyeliner eller pennor. Värt att prova! Kan garantera att det är lätt, och med lite träning så blir det super fint!

Reply
Stina

Jag gillar MUS cake eyeliner. Den är enkel att applicera med en smal borste och man får svarta, skarpa linjer som inte kladdar. FACE “tuschpenne-eyeliner” är också svinbra och enkel att få snygg. Lycka till! :)

Reply
Josefin

Med eylinern, så brukar jag “dra ut” ögat, typ som när man gör “kinesögon” så blir ögonlocket stramt och mycket lättare att dra en jämn, rak linje :)

Reply
Matilda

Övning ger färdighet kenza ;) jag målar mina varje dag, men det var ju inte vackert i början.. Haha.. Ta en halvtimme och sudda, måla.. ! Annars finns det ju alltid youtubeklipp! Eller be en snäll makeupartist att visa knepen! :)

Reply
Malak

Hej!

Snyggast eyeliner får du om du målar med en vanlig svart ögonpenna. Sen brukar jag blöta tops och fixa till en snygg kant. Hms svarta penna är super, lätt att sudda ut ifall de skulle bli fel men håller även hela dagen. Vill du ha den här eyeliner konsistensen, den “glansiga” ytan så ritar du först med penna, sen bara fyller på med eyeliner. Du måste testa.. Jag är själv kass på att måla.

Reply
Ida Sjöstedt

Du måste tala omvart man köper den paljett klänningen=)
Vacker som alltid.

Säljer min ombloggade och slutsålda Ida sjöstedt klänning. Kika in vetja;)

Reply
Feride

Du burde se på youtube-tutorials. Og,kjøp deg en presis angled brush+gel liner. Maybelline har en bra og billig gel liner, men børsten er ikke å skryte av! Så kjøp børsten separat! Håper det var til hjelp Kenza :) kram! <3

Reply
Lena

Hej:)
Älskar eyeliner!! Har andvänt de som vardags make up i några år nu! Skönt för man slipper ögonskugga och massa lager mascara. Hade oxå svårt för att lägga en snygg linje i början, krävs lite träning framför badrumsspeglen, men jag fick även hjälp på make up store förra året med att variera, för de finns så många olika former:) Hoppas detta var till hjälp!! Lycka till:)) Kram

Reply
Vicky

Hey, check out Pixiwoo on YouTube. Fabulous. They’ll show you how to get the cateye effect :)

Reply
Embla

Hejhej! Eyeliner är det bästa som finns så därför måste jag kommentera för första gången. Maybelline har en jätte fin eyeliner: estudio lasting drama gel liner.(den kan dock kladda lite efter en utekväll så primer är är en bra lösning). När jag applicerar eyeliner så börjar jag jag i enden av ögat och drar en linje mott innerögat. Därefter drar jag en linje där jag vill att linjen ska börja och fortsätter hela vägen ut där jag vill att den ska sluta.(tex. en “extrafrans”) trixet är att göra det så snabbt som möjligt, annars blir linjen hackig och tillslut för tjock. En lätt och snabb linje i två drag! ;)
Det var svårt att förklara men jag hoppas det hjälpte lite :D

Reply
Embla

Hej Kenza! Eyeliner är det bästa som finns, därför måste jag kommentera för första gången!
ID har de absolut bästa eyelinerna :)
När jag applicerar eyeliner börjar jag med att dra en linje från slutet av ögat in till mitten. Därefter en linje ifrån där jag vill att linern ska börja, hela vägen dit jag vill att den ska sluta (till exempel om jag vill ha en vinge “extrafrans”). Trixet är att göra det så snabbt och lätt som möjligt, annars blir det lätt hackigt och linern blir tillslut bara väldigt tjock. Så, två lätta drag brukar bli snyggast! Det var svårt att förklara men jag hoppas det hjälpte lite i alla fall! :) kram

Reply
Josefin Burman

Jag går på ett stylistinriktat program med make-up! Jag var totalt kass på liner när jag började och jag var sjukt frustrerad! Men det ända min lärare tjatade om var att övning ger färdighet, hur mycket jag än ville köra upp penseln i något opassande ställe på hans kropp så övade jag och övade, det gav verkligen resultat tillslut och nu är det en sak jag kan göra när jag sover!

fortsätt simmmmmma!

Reply
Alexandra

Det är bara att testa på sig själv, tills du fixar det! Det tar sin tid men det går. kram

Reply
.

Jag förstår verkligen inte hur så många tycker att det är svårt att måla på eyeliner.

Reply
Denice

Super fin bild!
En riktigt klockren vinnar klänning + make up! Snyggt!
Vart bär denna weekend-resan någonstans?
Krya på dig fina du!
Kram!

Reply
Amanda

Sitt stadigt med armbågen i bordet och handen lutandes mot din kind. Gör små lätta streck där du vill ha eyelinern. Vingen kan du skissa upp med prickar/punkter dit du vill att den ska gå. Använd make up stores Cake eyeliner och tillhörande pensel, det ger dig mer kontroll över färgen i eyelinern . Då kan du börja med att skissa dit den lite löst och sen fylla i med mer svärta när du är nöjd :)

Reply
Nathalie

Använder eyeliner varje dag. Tunnare på vardag å lite tjockare om ja ska ut. De e super enkelt.
Du kan ju alltid använda topps om de blir fel.

Reply
Sandra

Det ska tydligen vara lättare om man ritar små prickar längs med ögonfranslinjen, och sedan drar streck mellan dem :) istället för att rita en linje direkt.

Reply
emma

hej! ett tips är att köpa sådana öronproppar som är till för flygning. Använder sånna själv och dom funkar sjukt bra, har nämligen oxå känsliga öron och efter att jag en gång sprängde trumhinnorna när jag flög så köpte jag sånna och nu får jag inte ens lock i örnonen när jag flyger. rekomenderas starkt! :) kram

Reply
Linnea

Hej Kenza!
Här kommer två tips som gjorde att jag tyckte det är enklare att måla eyeliner: luta handen mot kindbenet som stöd. Det gör att man inte darrar så mycket på handen. Och använd en lite bredare eyeliner-borste. De är mer förlåtande. En liten och smal är skitsvår att få rak när man är ovan. Gel-liner är lättare än flytande, tycker jag.

Reply
Karin

Har använt eyeliner flitigt i nästan två månader och jag säger bara övning ger färdighet! Men vad jag tycker är knepet är att börja med en tunn linje tätt intill fransarna och sedan fortsätta med små linjer tills du fått till rätt “tjocklek”.
Lycka till! Kram :)

Reply
Anna Pålsson

Köp en eyeliner-tuschpenna på HM, från h&ms egna märke! Riktig enkel att måla med, och det blir ett fint resultat!

Reply
freja

Youtube har en massa fantastiska make-up tipsvideon som jag själv använt mig av :) vare sig de handlar om eyeliner,läppstift,sotning eller håruppsättningar så finns det folk som gjort simpla DIY videon!Själv använder jag av Lumenes liquid eyeliner. Det som gör det enklare för mig är att lägga mascaran först då det ger en tydlig “rot” för vart eyeliner ska komma.

Reply
Johanna

använd ett stöd för armen, typ skrivbord eller whatever. och öva… jag har en gel liner från ELF, som du måste använda separat pensel till. tycker den är jättebra, men ganska svårapplicerad. MUS cake liner ska vara enkel dock :)

Reply
Emelie

Tatueringar fungerar inte något vidare tycker jag, kanske är just på mig som har ganska skrynkliga ögonlock. Mitt tips är att använda sig av en eyelinerpenna (alltså inte pensel) för mer stadga, sen kolla på tutorials och öva, öva, öva!

Lycka till!

Reply
ISABELLE

Mitt tips är att slappna av i handen, darrar den så blir det himla svårt att få till en snygg linje. Man kan också lägga handen lite försiktigt på kinden för att få lite stöd :)

Reply
jennifer

du kan börja i mitten och måla vingarna och sedan fortsätta in mot ögat. eller så försöker du måla så smalt som möjligt i början då är det bara att måla på mer tills det ser någorlunda jämt ut :)

Reply
Helena

Jag brukar “dra ögonen” på utsidan (tänk typ att man gör “kinesögon”). Då är det lätt att få en rak linje som ligger nära fransarna :)

Reply
Amanda

Make up store har en flytande eye-liner som är den BÄSTA! Jag och alla mina kompisar har den. Det kommer i en liten burk och så köper man en pensel till. Man kan måla båda tjockt och smalt (jag målar ofta ganska tjockt, superenkelt). och det bästa av allt är att om du målar snett eller det blir för mycket så tar du bara en tops, blöter den, och drar ett streck ovanför eye-liner så jämnar du att ALLT. Faktiskt den bästa jag har provat! Gillar din blogg!

Reply
Marie

Hej! Make up finns oftast inga genvägar! Då hade ju inte make up artisten lagt ner så mycket tid på dig?! ;-) Det man får göra är att öva öva öva!! :-)
Om jag kommer på någon ny make up som jag vill testa så gör jag alltid det på kvällen, innan jag ska tvätta mig. Det är bättre att se ut som en häxa 5 min innan man ska tvätta sig och gå till sängs, än 5 min innan man ska på stor fest!! :-)
Lycka till!!

Reply
M

Jag tycker det är lättast att använda en eyeliner-pensel, som man blöter och tar färg på, för då kan man själv välja hur mycket färg man ska ta på penseln beroende på hur mycket sminkad man vill vara. Ett tips är också att inte ha svart färg, utan mörkmörkbrun. Man upplever att man har svart eyeliner, men det är mycket finare än om man har svart på riktigt. Sen är det bara att öva, gör det varje dag så blir man bättre och bättre!

Reply
Ida

Om du är haj på att måla eyeliner med penna så ar H&M en blöt eyeliner som är som en penna!
Det är h&m’s egna märke och det är superbra!! Håller i färg, lätt att måla och jättelätt att ta bort!
Kram i

Reply
Sara

Hej Kenza!

Den absolut bästa eyelinern är de som har en hård pensel som är stabil alltså inte som en vanligt när man målar vattenfärg. Ju stadigare desto lättare tycker jag. Sedan har Mace Up store svart kajal som ser ut som eyeliner med tanke på att pennan är mjukare och lixom smälter vid ett drag.

Dessutom brukar jag blunda på ena ögat och dra ut det så att jag får det mandelformat. Mycket lättare att applicera och så slipper man en massa blinkningar och att kajalen flyger upp till ögonbrynet för man är så darrig. Haha =) Hoppas det var till någon hjälp.

/ Lycklig amatörsminkare ;)

Reply
Bea.

Köp en BRA eyeliner med smal pensel. (Jag brukar köra med en vanlig kajalpenna, tycker det är lättare:)) Men för att få till det bra så gäller det att öva öva öva öva!

Reply
joanna

har också känsliga öron och ännu värre blir det att flyga när jag är förkyld… trodde öronen och huvudet skulle sprängas sist jag flög förkyld. efter det har jag alltid kört med såna där öronproppar. har faktiskt hjälpt!!!! så testa, finns på apoteket :) kan inte flyga utan dom nu :)

kolla länken, där står det om dom :)
http://www.earplanes.se/

Reply
Josefine

Eyeliner, det finns i flytande men det är som en penna ändå. Riktigt lätt att få bra.

Reply
Anna

Hej!

Enklaste sättet att måla eyeliner är att:
först fokusera på ett öga, då ska ögat vara stängt, man måste ha en stadig hand(alltså inte darra).
Sen börjar man inifrån ögat med en tunn linje, försöka dra den hela vägen(så långt ut man vill ha den)och så nära ögonfransarna som det går, sen öppnar man ögat och ser om man behöver fylla på lite,snyggast är ju att ha det tunt längst in och sen ha det lite tjockare i mitten och längst ut. Så alltså när man dragit den första linjen kan man bygga på sen på vissa ställen och göra det tjockare. Sen när man blivit nöjd gör man likadant på andra ögat, men kom ihåg att det inte alltid blir exakt likadant på andra ögat, utan kan skilja sig lite. Men oftast blir det bra och snyggt på båda ögonen. Lycka till!

Reply
=)

Ville bara säga en sak. Läst din blogg, sett många av dina bilder och tänkt på dethär jättelänge, varför du aldrig har eyeliner! Dina ögon är ju gjorda för eyeliner typ, det passar dig så sjukt bra och du får en mer “vuxen look” när du har det. Om du förstår vad jag menar :) Verkligen fint.

Jag kunde inte heller måla eyeliner, det blev verkligen förjävligt varenda gång, men jag fortsatte tills jag hittade “min teknik” och nu ser det bra ut! Det enklaste är väl att blunda, dra ögonlocket åt sidan och sedan lägga ett rakt streck. sedan på slutet kan man forma lite som man vill, om du vill ha det lite “uppåt” mot slutet som ger ögat typ ett “lyft” jättefint tycker jag. Svårt att förklara i skrift men, testa dig fram tills du hittar din egna teknik! Dessutom brukar ju du oftast bli sminkad av make up artister, bara att fråga dom ju! =)

Kram

Reply
sofia

jag använder ofta eyeliner, nästan varje dag, tycker det är skitsnyggt! jag andvänder liquid, alltså en flytande eyeliner. Jag har också provat gel-eyeliner som också är bra men det håller inte lika länge som flytande, men den är dock väldigt lätt att ta på om man andvänder sig av en liten pensel som brukar ingå. Egentligen finns det nog inga tips, det är bara att testa sig fram hur man vill ha det och prova lite olika, practice makes perfect! :) kraaam

Reply
Ida

Testa H&M’s egna eyeliner. Ser ut som en penna och inte så kladdig så väldigt lätt att få dit!

Reply
Lani-Kae Krokvik

Är man nybörjare ska man ju först bara öva på en eyeliner som går längs franskanten. Blir linern för tjock eller för hackig kan man fixa till det super enkelt med en tops. :)

Reply
Johanna

Jag har samma problem med öronen, du får köpa såna “flygproppar” på apoteket (Tror det är kronans droghandel som säljer dom. Det är som öronproppar du stoppar i öronen när du lyfter och landar så du slipper få lock och dom funkar hur bra som helst! :)

Reply
Rebbi :)

Prova Maybelline New Yorks, master precise liquid eyeliner!
Jag är/var verkligen sämst på att måla med eyeliner jag med, men den här pennan är bäst!! Saken man målar med är super tunn så det är nästan omöjligt att Inte lyckas måla rätt och så att det ser snyggt ut :)
Kostar typ 129 kr på Lindex och den håller jätte länge. Jag målar varje dag med den och den torkar ut kanske efter 3-4 månader så det är ett riktigt Kapp!
Testa den, du kommer inte ångra dig! :)

Reply
Emelie

Ett tips är att inte använda tex cake eyeliner där du använder pensel. Utan använd den som det redan är färg i.
Och sen ska du aldrig måla på utan vinkla den som när du accplicerar mascara och tryck dit den. Alltså inte måla/dra den på locket utan tryck/dutta.

Träning ger färdighet som våran sminklärare säger ;)

Reply
Louise

jag läste någonstans att man ska lägga ett kort (kanske inte betalkort men ett gammalt presentkort eller liknande) längs med kanten på ögat på undre ögonlocket. Den målar man längs med den så ska det bli rakt och fint och så utgår man från det :)

Reply
maja

Angående eyelinern så finns det massor med videos på youtube som förklarar hur man kan göra. När jag målar på eyeliner brukar jag börja med ett tunt streck i mitten på fransraden, jobba mig utåt och sedan göra strecket längst in. Då minskar risken för att man gör fel:) kolla på Michelle Phan’s vidos hon är sjukt duktigt. Kram

Reply
Emmelie

Jag jobbar som makeupartist/lärare och Sensai liquid eyeliner är lätt den bästa jag prövat, man köper man bara en liten refill till den och ersätter med när den tar slut. Börja i ögonvrån och låt penseln vara “liggande” hela tiden :)

Reply
P

Titta rakt fram och måla den undre kanten på “vingen”, alltså från yttre ögonvrån upp mot brynet först. Måla den dock uppifrån och ner, gör detta med öppna ögon (dra inte i ögonlocket när du målar så att linjen ser spetsigare ut än den är). Det blir stadigare för handen när du gör uppifrån och ner mot ögat och det är lättare att få rätt vinkel och längd.

Blunda sedan och måla övre kanten av vingen, utifrån mot mitten. Gör sedan från från inre ögonvrån och möt den redan målade linjen i mitten. Fyll sedan i den tomma linjen ner mot fransarna.

Reply
Linda

Måla en linje med eyeliner och ta bort det du inte vill ha kvar med en tops så att det blir den linjen du vill ha! Om inte annat så blir man duktigare allt eftersom, ett tips till är att stödja handen mot kinden så blir det inte lika darrigt.

Reply
Emelie

Det finns jättemånga toppenbra tutorials för eyeliner på YouTube. Pixiwoo är ett säkert kort. Det krävs lite träning, men när man väl fått in det så slår en gelliner och smal pensel alla typer av “fusk”, så som klistermärken.

Reply
Andrea

Du har nog världens grymmaste blogg, jag älskar den och jag skulle vilja se ut som dig! <3

Reply
c

Det är inte svårt att måla själv. Måla korta små drag i taget istället för allt i ett svep. Stöd handen du målar med på ansiktet och håll nära penseln så att du blir stadig på handen. Tänk att du kan, då kommer det gå alldeles utmärkt!:)

Reply
Hanna

Precis som någon redan skrivit; måla i korta drag istället för ett enda långt. Det krävs mycket träning! Man måste öva, öva, öva :) Lycka till!

Reply
Ronja

Öva är väl det bästa. Googla, kolla på youtube. Det är väl antagligen vingen som är det jobbiga… du kan göra små prickar vid ögonen så att dom blir jämna. Och vingen ska vara mot ögonbrynets kant(närmast öronen haha). Du kan också använda papper eller en tejp bit vid ögat, det är bra! Lycka till, kram!

Reply
Jennie

Hej Kenza! Jag har alltid varit så fruktansvärt avundsjuk på din hy, den verkar vara helt perfekt. Har du alltid haft sådan fin hy eller kom den nu senare efter tonåren? Anledningen till att jag frågar är för att jag är nu 18 år och mina finnar…framförallt pormaskarna…aldrig vill ge sig. Har du några bra tips på produkter eller hur man på bästa sätt tar hand om sin hy? Skulle bli jätteglad om du svarade antingen via mejl eller ett inlägg:) tack för en superbra och mycket inspirerande blogg.

Reply
Linnea

Öva!! Ett tips är att måla på ett lager varje kväll just innan du ska tvätta bort sminket, då gör det ingenting om det blir dåligt men du får träna och du kommer blir bättre!!

Reply
Sofia

Prova att ha öronproppar och tugga tuggummi när du lyfter och landar. Jag har också jätte känsliga öron och det brukar funka för mig :)

Reply
Emelie

Använd flytande Eyeliner, torkar snabbt och är väldigt enkelt att måla på. Jag målar alltid eyeliner efter jag satt på mascara med, för jag tycker det är enklare. Sen om det blir ojämt så kan man bara ta bort det med en tops! :)

Reply
Kristin

Jag har precis samma problem som dig vid flygning, får ont i öronen. Och om jag då är lite förkyld eller liknande, så blir det 100 gånger värre. När jag flög till och från Turkiet för någon vecka sen provade jag att använda speciella öronproppar som jag köpte på Apoteket. Vilken skillnad!! Verkligen ett tips:) ha det underbart på din semester!

Reply
alixandra

du passade verkligen i eyeliner. det jag råder dig om är att träna träna träna, lägg flytande eyeliner och sen tar du bort så mycket som behövs med tops, inte svårare än så för tillslut så blir det bra!

Reply
Elif

Det finns dipliner från Isadora som man använder som eyeliner. den fungerar mycket bra :)
Finns i H&M för 100kr!

Reply
emma

Det är bara att träna-träna-träna! Till slut blir det lättare. Såna där färdiga är bara skit enligt mig…

Reply
Tanya Kobilinski

Du följer bara ögonfranskanten och gör det lite tjockare från mitten och ut mot vingen. Vingen är jätteenkel att göra, du drar bara strecket lite mot där ögonbrynet slutar :)

Reply
Tilde

För att få en riktigt skarp eyeliner brukar jag sätta fast två små tejpbitar vid ögonkanten i önskad vinkel och sedan måla. Se bara till att få bort lite av tejpens “klistrighet” först genom att sätta fast och dra bort tejpen på undersidan av handen några gånger. Ett tips kan också vara att först måla formen av vingen med kajal och sedan fylla i med flytande eyeliner!

Reply
Olivia

jag drar alltid ut huden vid sidan av ögat först så ögonlocket sträcks ut, sen kladdar jag på eyelinern haha men sen använder jag tops som jag hållt under vatten för att ta bort överflödet och fixa ett jämnt sträck :)

Reply
Moa

Börjar att göra en mall med en kajalpenna. Blir det fel så tar jag bort det och börjar om. Om jag fått ett perfekt kajal linje så fyller jag i mallen med flytande eyeliner eller också väldigt kladdig maskara.

Reply
Malin

Det finns en bra “blöt” eyeliner penna från H&Ms egna märke. den är faktiskt skit smidig och as lätt att applicera, testa den :) jag tycker också att de är svårt med “vanliga” eyeliner för dom är nästan för blöta och blir oftast hackiga innan man får till det..

Reply
Adriana

Du kan först måla/markera med en kajalpenna (lättast så om man är nybörjare) sen målar man bara över med eyeliner. Så gjorde jag iaf.. Lycka till!

Reply
paulina

jag tycker det är svårt att få eyeliner helt rakt. så jag använder mig av tops (hahah sånna där bomullspinnar till öronen ja) och tar bort när linjerna inte ser likadan ut på båda ögonen :)

Reply
Nathalie

Det lättaste är att sätta penseln längst in till ögat Sen dra en linje ända till slutet, desto fler gånger du drar och pillar desto kladdigare blir det, vingen kan du göra rak med hjälp av ett kreditkort eller liknande som du lägger i den riktning du vill ha vingen, sen är det bara att öva! Ge inte upp :)

Reply
Sally

Jag säger som många andra, övning ger färdighet! Mitt tips är dock att börja med att markera franslinjen med mascara/kajal, alltså mellan fransarna så slipper du riskera gap mellan eyeliner och fransraden. Därefter lägger jag på mascara och till slut flytande eyeliner med hjälp av en snedskuren pensel. Vingen gör jag med utgångspunkt från den nedre fransraden som utgångsläge och vinkel och ögonbrynets slut som avgörande vinekl. :)

Reply
veronica

hej!! jag andvänder eyeliner oftast varje dag och jag ändvänder en från FACE STOCKHOLM som har en smal pensel och den är super bra, rekommenderar verkligen :) älskar din blogg :)

Reply
Erika

Hej, om du vill ha en bred eyeliner så kan du först måla konturerna (kanterna) och sedan fylla i. Det blir snyggt och stilrent… Det som är bra med detta är att kanterna blir inte lika suddiga eller vad man kan kalla det! :)

Reply
Ida

När jag var i NY sist var jag på en visning där de hade nån helt ny slags tillfällig tatuerings makeup, det var både läppar och eyliners. Såg skitballt ut! Vet inte om det finns i Sverige men tror dom hette nåt med Violett. Kram!

Reply
tove

Ett tips är att börja att måla ett tunt streck från mitten av ögonlocket (så lång vinge du vill ha) och ut och sedan göra strecket inifrån ögat till mitten:)

Reply
Liinah

Tänk på att inte blunda ögonen utan bara titta ‘ner’ i spegeln om du förstår ungefär hur jag menar! :)

Reply
Madde

“Vingen” kan du göra med hjälp av att lägga ex. ditt kontokort och vinkla det så som du vil ha vingen. Haha, vet inte om det var bästa förklaringen…

Reply
Tova

Alla kommer säkert med mega bra tips om en massa proffsgrejer, men har man brottom så vräk på med eyeliner och ta bort kladdet du inte vill ha med en tops. Löjligt enkelt som en pannkaka :) Kram!

Reply
awrkjsdfsdfsd

Isadora eller hure stavas, har pennor som är eyeliner , använder själv dem, finns olika storlekar på penseln , dem är enklare att aplesera. jag tar den mellan. finns tre storlekar tror jag.

Reply
natta

Jag tycker det är absolut enklast att använda en smal pensel och en pudereyeliner som du blöter upp för att sen måla på. Men det får inte vara för blött när du målar. Med smal pensel kan du använda vilken ögonskugga som helst. Jag använder eyelinerpenseln från märket i.d som är toppen!

Reply
Lovisa

Det bästa tipset jag har är att köpa en “Cake eyeliner” samt en bra pensel. Det är precis som vattenfärg och fungerar jättebra för mig!

Reply
josefine

ÖVA!!!!!!! för att bli bra på att lägga en “perfekt” eyeliner så måstet man öva. och ha rätt sorts eyeliner för en själv, men “cake eyeliner” är sjukt bra! från make up store!

du är för övrigt sjukt fin i eyeliner!

Reply
olivia

jag brukar sätta ett finger i ögonvrån och dra mot tinningen, typ som man gjorde “kines-ögon” när man var liten och sen måla för att komma så nära ögonfransarna som möjligt, funkar asbraa, sen kan man ju alltid snygga till med tops efteråt.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*