• header

5e oktober 2012

God morgon!

Jag måste först säga TACK för alla era peppande kommentarer. Det hjälper mig så himla mycket.

Sedan måste jag säga…SOOOOOOOOL! TACK för detta väder. Det hjälper mig så himla mycket.

Heh.. Läget då? Idag mår jag bättre. Det enda som behövdes igår var blommor & kanelbullar från min man när han kom hem. Kanske inte bullarna i sig (jo, lite då) utan att jag ännu en gång blev påmind om hur fina människor jag har runt om mig. Det gäller att vara glad för det man har. Och jag är otroligt glad över att jag iallafall har en del av min hörsel kvar! Fast hon sa att min hörsel bara kommer bli sämre med åren nu. Men då får jag ta det då och göra det bästa jag kan med att skydda mina öron.

Nu ska jag äta upp min frukost. Har de senaste morgnarna gjort smoothie av frysta hallon + blåbär och någon annan liten frukt (t.ex. kiwi) och en skvätt naturell yoghurt. Mixar med en mixerstav. Sjukt gott blir det iallafall! Och det känns som en riktig vitaminbomb. :)

Min prins & jag för några veckor sedan

66 Comments

Sejran

Har en fråga till dig, vad heter typsnittet du har på din tatuering “Hilf mir fliegen” :) haha

Reply
Olivia

Gott ! Prova, hallon, granatäpplekärnor, avokado och en skvätt brämhults apelsin eller annansjuice. Mixa! väldigt gott :)

Reply
ByBalan

Ingen är fel fri. Alla har vi något som vi önska att vi inte hade eller som vi önska att vi hade. Det kommer att gå bra ska du se. ;) Ha det fint.

Finest.se/balan

Reply
Emilie

Ett tips för att skydda dina öron: Jag använder alltid öronproppar när jag går ut och dansar där det är hög musik. Kanske inte det snyggaste, men såå värt det!

Reply
Sanna

har ni som jag stora problem med Nelly.com så titta in på min blogg och ser vilket jävla vidrig skick dom skickade ut ett par skor till mig. Och inte vilka skor som helst utan ett par Jeffrey Campbell skor för 1900 kr.

Skicket är uruselt och bilder finns på bloggen, denna historia har pågått sen maj i år och det ständiga svaret jag får från nelly är att det bara händer enstaka gånger. Det är fan inte rätt !! Jag vill verkligen göra något åt saken och markera att ett sånt stort företag inte kan ha hur stora brister som helst, så titta in och hjälp mig att påverka !

Reply
Malika

Hello, you look soooooo beautifull…. I am very pround that you are moroccan and i am you biggest fan from morroco ;)

Reply
Sofie

Kenza! Jag drömde igår natt att jag gick in på din blogg och du hade skrivit ett sista inlägg och berättade att du nu skulle “blogga vidare” på adressen finest.se/kenzas! Fattar verkligen inte varför jag drömde det, tyckte det bara var lite knäppt haha!

Något som kan vara lika knäppt är att jag verkligen skulle uppskatta om du ville besöka min webbshop där jag säljer handgjorda smycken, inte sådana med namn och grejer som alla andra gör, utan helt unika saker och alla smycken finns endast i ett exemplar. Skulle betyda guld för mig som nystartad egenföretagare om du ville kika in. Stor kram!

Reply
niko

tt säga att jag förstår din känsla. Något man räknat med på ens kropp blir helt plörsligt dåligt och det som var så självklart är inte så självklart längre. Men kenzs, du får tänka att det “bara” är hörseln. Jag fick för några månader sedan reda på att jag hat skador på båda mina lungor som antagligen bra blir värre och värre. Den vet inte ens kvad jag har för sjukdom. Alla sjukhus i Sverige har gett upp och jag sitter fast med svaret att jag har en lungsjukdom som ärfarlig, men vi kan inte ens lindra den då dem inte vet hur. Min ena lunga har spruckit så jag fick operera in ett dränage som sög ut luften som läckte in i min bröstkorgen och hela min högra lunga var kollapsad. Jag har även opererats ii Linköping i hopp om att hitta något som kan hjälpa, vilket resulterade i 5 stora ärr över revbenen. Jag har andningsproblem och kan inte ens jobba 50 meter och jag kopar efter andan dagligen. Med detta vill jag bara påminna dig. Det kunde vart så mycket värre. Så tänker iaf jag, även att jag inte vet om jag ens finns kvar om några år. Du kommer nog må bättre med tiden, men visst är det jobbigt. Kram

Reply
linnea

Ändå jäkligt strongt av dig att ta tag i det! :) det är den jobbigaste biten och det har du gjort! Lycka till med allt!

Reply
Anita

Du är underbar! Glöm aldrig det!
Går in hundra ggr/dag för att se om du har uppdaterat.
Fick panik när du hade bloggpaus för ett bra tag sen,
gör inte om det för Guds skull ;-). Puss & kram

Reply
Emmy

Starkt av dig att göra något åt din hörselskada! Det är inte alla som vågar gå ut med det. Hela min familj är hörselskadad så jag kan tänka mig vad du går igenom. När du väl får din hörapparat, ge inte upp med det samma. Det finns en risk att du kommer tycka att det är jättekonstigt och hemskt, men ge det ett tag. Det kommer bli mycket bättre. Min mamma har sådana hörapparater och hon har ganska grav hörselskada. Nu är det ingen som märker att hon hör dåligt, om hon inte säger det själv. Det fungerar jättebra, även om det tog ett tag för henne att vänja sig vid de apparaterna. Så kämpa på så kommer det gå jättebra! <3 Livet blir mycket enklare när man väl hör vad som pågår omkring en :) Kram

Reply
Rebecca

Hej Kenza! Jag vet inte ens om du någonsin kommer läsa detta men chansar i alla fall :) Läste om det du skrev med hörselapparat osv. Och det fångade mig pågrund av att jag själv är helt döv på mitt högra öra. Detta hände för ett årsedan då jag blev grovt misshandlad och det är en bestående skada jag kommer ha hela livet tyvärr. Jag känner igen mig i precis allt du har skrivit, att folk tror att man ignorerar en, inte lyssnar eller beter sig som en bitch när man egentligen bara inte hör. Ska själv opereras om 3 månader för detta och sedan få en hörsel apparat. Hatade tanken först att den skulle synas, för då ser man att jag har ett handicap. Anledningen till att jag nämde detta är bara för jag vill att du ska veta att du inte är ensam om detta, och det kommer lösa sig även fast det är jobbigt ibland. Det gäller bara och vara stark och om man tänker efter egentligen så är det bara en fis i rymden, för livet är så jävla bra att en sån sak ska inte få oss att må dåligt och sluta leva! Ville bara säga att du är grym och kämpa på. Livet är fullt av utmaningar, tyvärr av de sämre ibland, men det gör oss bara till starkare människor. Älskar din blogg med btw!

Reply
Isa

Är själv hörselskadad och har tinnitus sen lågstadiet. För mig började det efter ett skoldisco. Är alltid värre efter ett krogbesök/konsert också så vill tipsa dig om att vara försiktig. Gå inte med musik i öronen på hög volym, och stå inte nära högtalarna på krogen / försök använda osynliga öronproppar. Öronen är inte byggda för höga ljud under långa stunder! Var rädd om dig.

Reply
Cecilia

Men hur gör du när du t.ex är på konserter eller nattklubbar? Tycker själv att det känns jobbigt när jag är på konsert, men har du öronproppar då?

Reply
Noora

Ni är så söta tillsammans! Dör alltid lite då jag ser bilder på er, för ni är en riktigt perfect match! :D

Reply
Lovisa

Vad skönt att höra att du mår bättre Kenza, hoppas det fortsätter så!
Jag har föresten ett jättebra tips på en god och nyttig smoothie. Du mixar frysta hallon+blåbär, nästan en banan, lite vaniljyoghurt, lite havregryn, solrosfrön och linfrön. Suppergott och suppernyttigt!! Bra för magen också med alla frön. Du måste testa den :)

Reply
Kajsa

Åhhh, du och Aleks är så fina tillsammans! som ett riktigt prins&prinsess par <3
hoppas att ni lever lyckliga i alla era dagar! ;) <3

Reply
Isa

Alla har vi något, jag har lika dåliga tänder som en gammal tant och oroar mig för tandlossning trots att jag är 22! Sånt är inte kul, men man får helt enkelt kämpa på och vara glad över att det finns lösningar att ta till :)kram

Reply
Sally

Vackra,vackra människa! – de har du säkert hört x-antal gånger men det är omöjligt att inte kommentera det!

Skulle vara kul med en tävling snart, en outfitävling kanske? :)

Ha det awesome och njut av fredagen!

Reply
Louise

Hej!
Detta kanske är jätteskrämmande men jag vill ändå skriva till dig.
Jag pluggar till teckenspråkstolk och blev faktiskt väldigt glad när du berättade att du ska ta tag i allt och gå till en audiolog. Ni bloggare har otroligt stor makt bland oss “vanliga” människor och du kanske hjälper andra att våga göra samma sak!! Var stolt över dig själv!

Hur som helst så tänkte jag fråga dig om din audiolog på något vis pratat om teckenspråk med dig? Med din hörselnedsättning kanske det inte ens är aktuellt men jag är mest nyfiken på hur mycket de berättar nämligen :)
Det är ju ett fantastiskt språk och hjälpmedel för de med hörselnedsättningar (TSS = tecken som stöd osv) eller dövhet.

Tacksam för svar :P
Kram!!

Reply
A

Hej Kenza! Jag förstår dig verkligen när det gäller hörseln. Jag föddes själv med väldigt dålig syn och tvingats ha glasögon hela livet och när jag var hos ögonläkaren sa han att synen bara hade blivit värre och att den blev sämre och sämre. Det är ingenting man vill höra som 13-åring. Sen dess har jag varit lite deppig över detta, det är väldigt svårt i skolan och så när man knappt ser något. Det går kanske inte att jämföra med din hörselskada men du är en så sjukt stark tjej, väldigt vacker och begåvad. Och det är ingen som kommer bry sig om din hörapparat, den kommer knappt synas ju. Du har en jättefin pojkvän och fina vänner och massa stöttande läsare, fokusera på det. Och lycka till :)

Reply
Lili

Hej!!! How are you?! ;)

First of all, i find that your blog is wonderful like you;)

Even if i don’t really understand the Swedish because im from Paris, i try to understand with all that you say with “google traduction” !!!hh;) and i understand what’s happening for your hearing and i hope with all my heart that it’s gonna get better!!!! ;)

Xoxo!!

Reply
Mathilda

Hej Kenza!

Tänkte att du kunde ha som önskerubrik “Mig själv om fem år” eller något liknande där du skriver om hur du tror hur din framtid kommer att se ut. :)

Kram

Reply
Lenka

Hello Kenza. I am not sure, what exactly you are writing about, because I don´t know Swedish language and Google translator is not able to translate properly each sentence, but I would like to tell you, that I came across to your blog weeks ago…. And I had never heard about you, but now I can say, that you are so kindly and inspirated person for too many women across the world with the best street style ever :)And I wish you all the best… xx

Reply
sara

Hej Kenza!
När jag skulle lyssna på en låt så såg jag en “annons” på youtube och du var med på den. ( det såg ut som dig)

ps. Du är väldens bästa bloggerska, hoppas du har en bra dag! :)

Reply
John

Jag kikar in här då och då och gillar verkligen dig och din blogg! :-)

Håller tummarna för att det går bra med hörselapparaten! Häng inte upp dig för mycket på det! Det finns folk som har glasögon, tandställning, håravfall, finnar och sneda tänder och mycket mer. Vi är alla olika och så måste det få vara. Du kommer vänja dig vid apparaten, dina vänner kommer glömma bort den och vi andra kommer inte ens lägga märke till den.

Reply
sofie

Smoothies är så jävlla gott, godaste jag vet typ. Synd att det är så mycket “enklare” att öppna en burk cola och chips..

Reply
mathilda

Fina!! :)

Läs gärna min blogg om min vardag, mode, skönhet, tips och råd och en del om mina hästar!
Skulle bli glad om just DU ville kika in hos mig :)
Kram!

Reply
Anonym

Hej Kenza! Jeg har længe undret mig over, om det er dine rigtige krøller, eller krøller du dit hår? Elsker dit hår!

Reply
Vendela

Hej Kenza!
Ville bara säga, (skriva) att du är en sån himla inspirerande och härlig människa och du verkar verkligen bry dig om dina fans också.
Sluta aldrig vara som du är för är jätte en fin person.
(håller tummarna också för att din hörsel ska bli bättre med öronapperaterna. Och det är verkligen inget att skämmas över, för ingen är ju perfekt)
Kramen! :)

Reply
ida

hej Kenza du är så himla fin;). Undrar bara om du kan göra en smink video ? ;) det skulle vara toppen<3

Reply
zat

Hej, läste om att du har hörselproblem/tinnius osv. misstänker att du redan kollat upp lite om möjliga sjukdommar och så, men jag vet om en sjukdom som inte känns så vanlig, men som oftast drabbar kvinnor, det är en sjukdom som heter otoskleros.
vanligt att man blir känslig för ljud/tinnitus/hörselnedsättande osv. och oftast så kan en operation hjälpa, och 90% kan efter operationen få bättre hörsel än innan.

http://www.akademiska.se/sv/Verksamheter/Oron-nasa-och-hals/Otokirurgi/Sjukdomar/Otoskleros/

//zat

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*