• header

Önskerubrik – min träning

Som ni har märkt har jag börjat träna igen. Ni som har hängt med i bloggen ett tag vet att jag inte direkt tycker om att träna, jag har svårt att hitta motivationen och svårt att hitta en träningsform jag tycker om. När jag väl kommer igång, vilket av någon anledning alltid är på vintern, så håller det någon månad eller två & sen tröttnar jag och rör knappt på mig förrän nästa vinter. Jag har liksom alltid känt att inte fan behöver jag träna, jag är ju smal.. Men det är fel! Alla behöver motion.

Jag tror det var efter sthlms-veckan (aka partyveckan… aka veckan jag dog av baksmälla haha) på Gotland som jag fick nog. Det är typ 3 månader sedan. Jag bestämde mig för att börja ta hand om min kropp och jäklar vilken förändring det blev. Jag känner mig så mycket piggare, gladare, har mer energi, får inte ont i magen lika ofta och framförallt så känner jag mig stolt över mig själv. Att jag för en gångs skull hållit det löfte jag lovat mig själv.

Det är lite bakgrunden, nu vidare till själva träningen. Det viktigaste för mig är inte HUR jag tränar, utan mer ATT jag tränar. Sedan om det är ett pass på gymmet, en löprunda eller en powerwalk spelar mig ingen roll. Bara jag gör det. Jag försöker att komma iväg till gymmet 2 gånger i veckan iallafall, sedan slänger jag kanske in en löprunda eller en pw, eller en extra dag på gymmet. Varannan dag blir det iallafall. När jag gymmar kör jag 1 timme, det brukar bli 20 min på löpbandet och 25 min styrka då jag kör lite armar, mage & mest rumpa/ben. Avslutar med 15 min på crosstrainern. När jag är ute och springer blir det 5 km vilket tar mig runt 30 min, och när jag powerwalkar är det typ 6 km och det tar mig en timme.

Varannan dag, alltså mellan 3-4 gånger i veckan. Så har jag hållt på i snart 3 månader, minus när jag varit i London dårå eller veckan jag var förkyld. Jag hoppas innerligt att jag inte tröttnar, än har jag inte gjort det iallafall. Nu ser jag nästan fram emot att dra till gymmet & svettas lite, just för att jag mår så himla bra efteråt.

Mitt mål är inte att gå ner eller upp i vikt. Mitt mål är att RÖRA på mig och må bra! Sen att jag får en starkare kropp på köpet är grymt.

79 Comments

Donna

Jag är också en sådan som inte finner motivationen.

Folk runt omkring mig tränar och jag tänker alltid “Jag har ju ingen anledning eftersom att jag är nöjd med min vikt”, men det är ju som du säger fel! Idag på idrotten så gymmade vi (jag har världens sämsta kondis) och FAN vad bra det känns nu i efterhand, känner mig på något sätt piggare. Det är nyttigt att träna helt enkelt!

Håller helt med dig! :D

Reply
Jojo

Jag borde också börja träna…för att min kropp ska må bättre alltså! men jag önskar att jag hade din viljestyrka<3

Reply
Mickan

Vad bra att du rör på dig, de är viktigt ! Ett tips är att när du inte vill längre ändra träningsformen! Börja gå på kass, hitta någon annanstans att gå. Då blir de förändringar och du kommer förmodligen tycka de är kuk igen! Fortsätt kämpa!

Reply
Anna

Hej Kenza!
Kan inte du någon gång lägga upp bilder på din garderob, hur den ser ut, hur du organiserar den och så! Sulle vara super kul! <333
Puss o Kram! <3

Reply
Johanna

Jättebra inlägg Kenza!
Inspirerande! Nu blev jag pepp!
Ska dra med Pappa ut på en lång promenad nu på direkten! :)

HIGH5!

Reply
Therese

Vad tränar du på för gym? Och om du springer så snabbt så lär du ha väldigt bra kondition? (jämfört med mig och hur snabbt jag springer hehe, blir trött på en halv km typ) Röker du fortfarande och om inte, hur mycket bättre kondition har du fått sedan du slutade? :) Heheheh en hel del frågor men nåväl……

Reply
Oviktigt

Härligt, go hard or go home, skönt att du gör det för hälsans skull då många andra fokuserar på fel saker!

Får man önska en rubrik av dig? isf önskar jag
” Dessa personer inspirerar mig”

Kram på dig! :)

Reply
Cassandra

bra där motion är så oerhört viktigt, och ta det inte fel men du verkar äta ganska mycket godis, chips med mer, så då är det ju extra viktigt, särskilt för insidan av kroppen. inspirernade!

Reply
T

jag för du bryr dig ju inte om hur du ser ut liksom, du vill bara må bra liksom och att du är modell och tjänar pengar på ditt utseende har ju liksom inget med träningen å göra. Haha give me a break!

Reply
Linnea

Tycker också det varit svårt att hitta motivation… + någon bra motionsform som man inte tröttnar på! :)

Reply
Student

Hej! Väldigt bra blogg!

Har någon något tips på hur man får fler läsare. Vill inte länka på fb och sånt, för det känns som alla blir irriterade när man gör det. Vill gärna få lite läsare. Flyttade precis till London och bloggar om London. :)

Reply
rebecca

grymt att börja träna! det är inte det lättaste att få motivation till :)
jag vill försöka få fler till att börja träna, och därav med mitt projektarbete, en träningsblogg! :)

Reply
Josefine

Hej Kenza!
Jag och en tjejkompis ska åka till London nu i slutet av oktober, och det skulle vara jättegulligt ifall du kunde skriva några klubbar som är värda att besöka! Helst i ett nytt inlägg, då det är rätt svårt att hålla reda på kommentarerna här i kommentarsfältet.^^

Reply
Johanna

har alltid tänkt precis som du, “jag behöver ju inte träna, går inte upp ett gram oavsett vad jag stoppar i mig, och jag ser ganska fit ut ändå” men insidan mår ju kanske inte jättebra så BORDE verkligen komma ut och få lite motion, men jag hittar verkligen ingen inspiration…

Reply
Tommy

Tack Kenza, det var just detta jag behöver läsa.

Jag är som du, kör ett tag och sen tappar jag motivationen och slutar.. Just nu är jag inne i en svacka, jag har satt för höga krav på mig själv och inspiration är ett måste. Jag måste börja tänka om, tänka att jag tränar för att kroppen ska må bra och att jag ska må bra efter jag tränat.. Tack!

Reply
Jennifer

Precis så försöker jag oxå tänka!! Att det inte spelar så stor roll vad jag gör så länge jag gör det och jag gör det för att må bra inte för att “banta” – men va fan ska det vara så jävla svårt att få det gjort för!??? :P

Reply
Anna

Tips på träningsform som är omöjlig att tröttna på är Crossfit! Har själv tränat det ett tag nu och det är grymt kul + extremt varierat. Kan vara ett tips om man är ute efter något kul och effektivt! :)

Reply
mathilda

Önskerubrik: varför härmar jag modebloggare som tex angelica blick och englasshowroom.

Du skämmer ut dig när det är så obvious!!

Reply
danielS kost

ska jag var ärliga så tror jag att du tänker på din vikt 90% av din vakna tid. Det syns på hur du har ätit “onyttigt” och “tränat” de senaste åren. Så bra förbränning har du inte, omöjligt. Du kämpar för att vara smal. Stå för det.

Reply
Anna Jansson

Vad härligt att du kommit igång med träningen ordentligt, det är så skönt när det väl rullar på och man mår så mycket bättre :) Läs gärna min blogg för tips och motivation för träning :)

Jag skriver framför allt om mitt stora intresse träning & kost, min viktresa från 69 kg till 55 kg, motivation och inspiration för de som vill lyckas med kost och träning.
Här kan du läsa om tips för viktnedgång och en sundare livsstil, recept på god och nyttig mat m.m.

Reply
Mandi

Hej Kenza!
Jag tycker du är sjukt duktig som tränar så mycket, och det var faktiskt delvis du som fick mig att börja springa..! Din blogg är så inspirerande och du har så fina bilder.

Dessutom verkar du vara en superfin person på insidan till skillnad från andra bloggare. Jag har följt dig i .. mer än ett år iaf och du skriver så bra! Tycker du är 7kt SNYGG också men det är du väl trött på att läsa/ höra..?

Iaf, tack för en superblogg som har ALLT! Kram och ha en fin fredagkväll! <3

Reply
Bambie

Vad bra sagt!! Önskar att fler kunde säga så och ha den inställningen. Tycker alltid att det är för ett mål mer än att måbra. Men att måbra måste vara det bästa målet man kan ha!

Reply
Tess

Bästa lösningen på ditt motivations problem! Skaffa en Personlig tränare som har koll på att du uppnår ditt mål samtidigt ser till att du tränar med rätt teknik :) lycka till!

Reply
T

Fin träningsoutfit! P.s kan tipsa om att det gäller att hitta ROLIG träning. Många tjejer tror att de ska gå på löpbandet i en timme för att se resultat… men hallå, det är ju tråkigt?? Finns hur många träningsformer som helst, hitta eran favorit. Min är styrketräning och jo man kan styrketräna som tjej tänk bara på Victoria Secret tjejerna.

Kram

Reply
Dixi Wonderland

Jag vet inte hur länge jag har tränat nu kanske 1 månad? Men jag älskar det. Idag ställde jag mig på crosstrainern efter 3 dagars vila och det kändes underbart! Var tänkt att bara köra 20 min men det blev 40 istället. Normalt kör jag 1 timma :P

Reply
;)

Önskerubrik: Dina förhållanden(kan kännas som personlig fråga, men jag behöver dock inga detaljer, bara typ vem du varit med, eftersom jag inte har nån koll på det). Snääääääälla Kenza…. :)

Reply
Matilda

Den kommentaren man får om att man inte behöver träna för att man är smal är den kommentaren man oftast får höra men som också är helt värdelös. Träna gör man för att må bra och om det involverar att man går ner i vikt, so be it, men att någon ska tala om för mig om att jag inte behöver träna för att jag redan är smal.. Att folk inte kan förstå att man faktiskt kan gilla att träna för att man mår bättre av det?

Reply
Alva

Önskerubrik: hur jag gör mina lockar! Älskar när du har lite så typ urborstade lockar!! Såå fint! Vore kul och veta hur du gör hur stor locktång du använder om du nu gör det!
Kram :)

Reply
Ida

Jag ber om ursäkt i förväg för kommande svordom. Men fy fan vad du är sund Kenza! Du är jordnära, du är sund i ditt tänkande. Sen måste jag tillägga en ytlig detalj, och det är att du är en av få kvinnor som är så där naturligt vackra oavsett.

Reply
Louise

Vilken sund syn du har på träningen :D Att tänka som du gör medför nog att man orkar hålla i träningen!

MEN ett tips, bara för att jag bryr mig: kom ihåg att träna magens antagonist också – ryggen! Jätteviktigt att du inte lämnar den utanför, då blir du ojämnt bygd och kan få problem med hållningen osv. Detta visste du säkert redan, men en överflödig kommentar här och där skadar väl inte :)

Reply
julia

det är jätte irriterande när folk tror att man tränar för att gå ner i vikt när man bara vill bli bättre! jag tränar typ 11timmar i veckan och får ofta höra att jag inte behöver träna för jag är redan smal, har INGENTING med det att göra ju.

Reply
Anonym

Kan du inte blogga om ex hur du tränar ,visa dina mag och ryggövningar, lår och rumpa för när jag tränar så är det verkligen tråkiga och tänkte fall du har något tips och något roligt hur man kan träna de områderna?

Reply
sarah

När det är snö ute så tar jag sällan bussen till skolan på morgonen jag brukar då mest promenera till skolan med musik i lurarna och gå i samma takt som musiken :)
sen på lunchrasterna så är vi några stycken i klassen plus några läraren som tar en promenad efter vi har ätit, och snacka om att vi blir piggare :D

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*