• header

MTV EMA 2012

Jag har ju helt glömt berätta att jag i år igen kommer hänga på MTV Europe Music Awards. Jag har en speciell relation till denna fantastiska musikfest. När jag jobbade på MTV fick jag hänga med dit flera gånger och 2009 (i Berlin) så jobbade jag som reporter, snackade med kändisar på röda mattan osv. Helt galen upplevelse! I år kommer jag precis som förra året bara åka för skojs skull, just för att det är så jävla kul. Inte bara själva galan utan hela stämningen, festerna och allt omkring. Jag är sjukt taggad iallafall, det är en månad kvar och i år är galan i Frankfurt. Pepp!

Nu kan man rösta på de nominerade och jag tänkte att det kunde vara kul för er att se hur jag röstat (de i kursiv stil) i några av kategorierna. För att se alla kategorier & rösta klicka här.

Bästa låt:

Carly Rae Jepsen – Call me maybe
Fun. ft Janelle Monae – We are young
Gotye – Somebody I used to know

Pitbull ft Chris Brown – International love
Rihanna ft Calvin Harris – We found love

Motivering: Jag tycker om nästan alla dessa låtar (International love är ju värdelös. “…and the thong, blue yellow and green!” bra text. really.) och de har alla varit riktiga sommarplågor. Men denna kan vi nog alla relatera till. Och hur många gånger har man inte stått på dansgolvet och skrikit sig hes till house-remixen av denna låt?

Bästa live:

Lady Gaga
Jay Z & Kanye West
Muse
Green Day
Taylor Swift

Motivering: Denna kvinna är ju bara helt fantastisk. Jag har bara sett henne live på EMA’s men det krävdes bara några få låtar för att jag skulle se att hon verkligen ger ALLT. Hon sjunger helt fantastisk trots att hon dansar & anstränger sig mer än vad jag gör på ett gympass liksom. Såg även videon där hon mitt under ett uppträdande vänder sig om och spyr, sedan fortsätter hon dansa som att ingenting hänt.. Haha, power!

Bästa kvinnliga artist:

Katy Perry
Nicki Minaj
Pink
Rihanna

Taylor Swift

Motivering: Hon släpper ju hit efter hit, har coola videos, klär sig sjukt snyggt (och är så snygg att man dör) och verkar vara sådär härligt bad ass. Jag gillar henne som fan! Blir glad om vem som helst förutom Nicki Minaj vinner. Förstår mig inte på henne som artist.

Bästa manliga:

Justin Bieber
Jay Z
Flo Rida
Kanye West
Pitbull

Motivering: Vem är det egentligen som nominerat Pitbull & Flo Rida i denna kategori? Haha.. Bieber förstår man ju, han har ju miljontals lojala fans. Det kanske kommer som en chock för er att jag röstar på honom i denna, men det finns ingen tvekan om saken att han är SJUKT duktig. Tänk bara hur ung han är! Och efter att ha sett en lång intervju med honom så fick jag intrycket av att han är väldigt rolig, lättsam och ödmjuk. Sen är det bara några få låtar jag gillar mycket, men jag är ändå imponerad av honom.

Bästa electronic:

Avicci
David Guetta
Calvin Harris
Swedish House Mafia

Skrillex

Motivering: Denna kategori är skitsvår. Jag tycker ALLA är grymma och hur coolt är det inte att både svenska Avicci & SHM är nominerade? Sweden power! Jag vill vara snäll och rösta på Skrillex för att han följer mig på instagram (hehehe) men SHM är utan tvekan bäst bäst bäst. Det vore coolt att få se dem ta emot det här priset!

Bästa rock:

Coldplay
Muse
Linkin Park

Green Day
The Killers

Motivering: Jag förälskade mig i Coldplays musik efter att jag såg dem live på Stadion och även Muse är riktigt bra, men Linkin Park kommer alltid vara Linkin Park. Mitt första favoritband. Första CD-skivorna vars låtar jag lärde mig helt utan till. Min första band-tischa.. Ja ni fattar!



20111107-163258.jpg

Tyra och jag i Belfast där förra årets EMA’s var! Då uppträdde artister som Lady Gaga, Justin Bieber, Jessie J, Bruno Mars, LMFAO, Coldplay & Guetta. Blir spännande att se vad de bjuder på för artister i år! :)

86 Comments

Sara

Hej Kenza! Jag vet att du förmodligen ej kommer svara på detta , men frågar iaf :) Hur gjorde du för att bli reporter för MTV under just det MTV Europe Music Awards?=) Vart ansökte du och behövde du några specifika erfarenheter eller kvalifikationer för att kunna få den tjänsten? För min dröm är att just få testa på att arbeta som reporter på sådana galor och fester, skulle vara något så extremt roligt och en dröm som verkligen blev sann! Har haft denna dröm sedan 16 års ålder, vilket är fyra år, och känner att jag nu är redo för det! :) Vet som sagt bara inte rikigt hur jag ska göra för att ansöka eller vem/vad jag ska vända mig till. Därför jag ber om råd och tips från dig som just har testat på detta :) Skulle bli något så oerhört tacksam för svar! Du anar inte hur mycket! Tack isåfall på förhand! <3 Pusss

Reply
Linnea

Åh vad mäktigt att få vara där! Nästa år får vi hoppas att TH kommit ut med något nytt och också är nominerade! ;)

Reply
Therese

Men hallo girl, bästa svenska akt då?! Vill veta hur du känner kring den också för där vart jag mest kluven ;)

Reply
Moa Mildén

Åh världens bästa band är också nominerad! One Direction! Shit vad kul det skulle vara att gå, förmodligen kostar det skit mycket med både flyg osv. Och en ungdom som jag har ju inte närheten så mycket pengar som behövs för att gå. Vill så gärna! och träffa DIG med. Men drömma kan jag ju alltid göra, varför känner jag ingen rik person som DIG som kan sponsra mig med resan och så? ;)

haha kram på dig!

Reply
Klara

Åå vad glad jag blev när jag såg att du valde JB!
Han har verkligen mognat och är så snygg att man bara döör!
Blir galet avundsjuk på dig för att du såg honom live förra året, men jag kan mer än gärna hoppa i din resväska och hänga med i år ist! Lol, älskar din blogg btw<3

Reply
Damii

oh my god. att se Justin live bdjxjbsvsjkd jag dör! önskar bara att man hade biljetter :'( du är bääääst jag älskar din blogg kenza ha så kul i EMA’s :D

Reply
Emma

shiiiiiiiiit vad avundsjuk jag blev på dig nu!!!! One direciton (<3<3<3<3<3<3<3<3) ska uppträda live… JAG VILL DIT!!!!!!!!
blev du reporter på EMA?! skulle vara snällt av dig om du svarade!!! der är sånt jag vill jobba med!!

Reply
emma

Pitbull all the way. Älskar den mannen. vare sig du vill eller inte så är hans hit berömda och det finns nog inte en jävel som inte dansat till dem….

Reply
sofie

Haha vi röstade inte samma på någon förutom Lady Gaga. Hon är verkligen världens bästa liveartist, sett henne två gånger och aldrig något liknande trots att jag säkert vart på hundratals konserter genom åren! SÅÅÅÅ GRYM!

Reply
Lisa

tyvärr har man ingen talan i bästa electronic om man inte kan stava till Avicii :/

Reply
Claudia-Valentina

It’s funny since none of those bands in the rock category are really rock bands, except The Killers. Coldplay are soft british rock, Linkin Park are some sort of rap punk, Muse are cynth / electronic and well Green Day are punk! So The Killers are really worth the nominee since they’re of the pure rock genre. OK now you might think I’m pathetic and I’m not trying to correct you either, but sine I listen to many types of rock (the british and the grunge ones are my favs), you ought to give them all categories and suddenly, there’s a huge difference between pure rock and punk rock :P But hey, take care and stay awesome! Love, Valentina :)

Reply
hehe

Tänkte bara säga att jag såg att Rihanna gillade en bild på dig på instagram, rätt ballt ändå!

Reply
Christie

Your blog has got a lot more interesting lately! Awesome – hope you carry on with this stuff

I choose:
Best Song – Gotye (and Kimbra who I love!)
Best Live – Lady GaGa
Best Female – Katy Perry
Best Male – Kanye (still love My Beautiful Twisted Dark Fantasy)
Electronic – Skrillex
Best Rock – Muse

Reply
Kenza

Sounds like a lot of fun! I would def want Avicci for music. What a shame trance isn’t a category, Tiesto- Kaskade- ATB- theyre too good :P
xx

cestkenza.blogspot.com

Reply
belieber!!

HAR DU SETT JUSTIN BIEBER UPPTRÄDA! HAR DU VARIT I SAMMA LOKAL SOM HAN?!? OMG NU ÄR JAG HELT SERIÖST FÖRJÄVLIGT AVIS! SHIT

Reply
Johanna Sarkar

Röstade för ett tag sen, så kommer inte ihåg exakt men tror mina val blev såhär:

Bästa låt:

Gotye – Somebody I Used To Know
Motivering: Behövs det?

Bästa live:

Muse
Motivering: Favoritband all time, känns rätt givet.

Bästa kvinnliga artist:

Rihanna
Motivering: Råball.

Bästa manliga:
Motivering: Kommer inte ihåg vem jag röstade på…

Bästa electronic:

Swedish House Mafia
Motivering: De har gjort så sjukt mycket för elektronisk musik, de förtjänar verkligen detta. Speciellt eftersom de lägger av också :(

Bästa rock:

Muse
Motivering: Som sagt, given röst.

Reply
Malin

Såg Rihanna på P&L i somras och det var det värsta på väldigt, väldigt länge.. för det första var hon jättesen (förstörde vårt schema med jobb också), var inte närvarande på scen, sjöng knappt och verkade vara superhög. För att inte nämna att hon tydligen trodde hon var i Oslo och beklagade det hemska som hade hänt för ett år sedan.. Nej. Sedan dess har jag rådissat henne och hennes musik, för hon kan inte sjunga live. Då skulle jag säga Pink eller Taylor Swift.

Reply
Matilda

You go girl! Helt fantastiskt liv du har, givetvis är det ingen dans på rosor, men all beröm till dig som har hunnit med så mycket sen du sluta skolan!
Själv jobbar man sakta men säkert på en kokbok och bor i en gigantisk lägenhet så man kan inte klaga här i heller ;)

Reply
Jossan

Jag tror dock inte Bieber kommer vara i Frankfurt…eller? han är ju ute på turné i USA nu så honom tror jag inte (och hoppas inte) att du kommer få träffa och göra oss avundsjuka med!! Du har ju redan träffat 66235723572153712 artister och världstjärnor. Kul för dig……………….men jag hatar när du SMYG provicerar och skryter om det. Sorry! Men börjar gråta i avund om du träffar Bieber. Dampar ihjäl mig själv då.

Reply
Janni

Du borde verkligen ta vara på den tiden alltså! Shit så avundsjuk jag är. Själv sitter man hemma och röstar 400 gånger om dagen på Lady Gaga framstill dess. Rösta ihop om att hon ska vinna sina kategorier & få sen en liten skymt av henne på galan. <3

Reply
Frida

JUUUUUSTIN!!! Fusk!!! SNÄLLA TA MED MIG O RESVÄSKAN!!!!!!!!!!! Justin är bara bäst går inte att säga något annat :D

Reply
nathalie

Åh så himla avundsjuk på dig som får se dessa artisterna. Nästan alla där är mina favoriter. Det vore så kul om du skulle tagit med dig en läsare dit. Det hade verkligen varit ett minne för livet för den här personen. Borsett från det beundrar jag verkligen dig kenza. Du är så otroligt underbar och jag älskar din blogg. Kram från ett super-fan

Reply
ana

OMFGGGGGGGGGG OM DU TRÄFFAR JUSTIN BIEBER HÄLSA HONOM FRÅN OSS SVENSKA FANS! JAG DÖR ALLTSŠŨ¨H

Reply
ana

Åhhh jag blir helt galen, fatta att du har sett JUSTIN BIEBER? och förmodligen kommer göra det igen!!! Jag dööör! önskar att jag hade biljetter när han kommer hit till Sverige!!! kenza jag dööööööör. Du lever ju vadfan drömlivet!!!!!!!!!!!11 åhåååååå

Reply
Matilda

Kan vem som helst åka på EMA’s och hur mycket kostar det ungefär? :) (sjkut avis på dig, vill också dit!!)

Reply
Simone

Linkin Park var mitt första favoritband också :P Synd bara att dom har bytt stil som fan =/ Men, deras gamla låtar lyssnar jag fortfarande på :D

Reply
bella

Hon röstar på en hon tycker är bäst, bara för hon “känner” Kayne måste hon ju inte rösta på honom? det är väl bättre att hon är ärlig och röstar på den hon verkligen tycker förtjänar att vinna. Herregud vad löjliga vissa av er är.

Reply
louise

LOL PÅ DIG, lär dig stava rätt.. AVICII förfan!!
men så är det när man gillar RNB musik som är typ dött.

Reply
Elina

Haha, så jävla kul att du också var Linkin Park-tönt när du var liten! Jag älskade dem till döds, flängde runt överallt för att se dem och jobbade för deras fanclub. Jösses alltså. :)

När jag ändå slänger iväg den här kommentaren vill jag bara säga hur grym jag tycker att du är! <3 Har följt dig ända från start (helt sinnessjukt när man tänker på hur många år det är, känns som att vi är polare fast ändå inte haha) och alltid tyckt på samma sätt. Bästa!

Kram på dig!

Reply
MARIA NATHALIE

Åh blir så stolt att jag gråter över att du nominerade Lady Gaga haha! Jag är nog hennes största fan och din motivering till varför är bäst! En liten fråga också, hur jobbade du för MTV? Har du något tips eller skulle kanske kunna berätta hur du ansökte eller om det var dem som kontaktade dig osv? :)
Puss !

Reply
Ealtuntas

ÅHHHHHHH behöver jag ens förklara att jag är avundsjuk?

träffa alla dessa människor där! En av mina drömmar är att få befinna mig där! gaaaaah
och se JUSTIN LIVE?! SHIT OMGOMGOMGOMG!! JAG DÖR!

Reply
Jessssss!

Hej, jag undrar också faktiskt hur kommer de sig du fick den tjänsten att jobba som rapporter för dem utan tidigare erfarenhet, för de la ju av dig rätt snabbt? Inte elakt, men på TV var du ju katastrof, såg att du inte trivdes..
Sen dessa “fester” osv, hur blir du bjuden till dem, vilka fester är det osv?
tacksam för svar. puss

Reply
Frida

Hej Kenza! :D Hur får man tag på biljetter till MTV Europe Music Awards? Och hur mycket kostar dem? :)

Reply
Linda

Seriöst. Jag har drömt i nästan ett års tid inför denna galan. Älskar verkligen att musikeliten samlas på ett ställe, alla som hörs varje dag vart man än går. Jag skulle DÖ för att få gå på EMA, speciellt för att se min förebild Gaga. Åh vill typ lägga mig och aldrig gå upp igen, tänk på mig när du ser Lady Gaga…

Reply
Ella

åhhhhh du röstar på Justin! fan vad rätt du har, han förtjänar det verkligen!! puuusss på dig

Reply
Moa Mildén

ÄR så jäkla ledsen :(

Stog i flera timmars kö för att se One Direction live på x-factor här i Sverige, biljetter såldes slut på 1 min därav att jag inte fick någon :(

När jag läser det här inlägget igen och att One Direction ska uppträda där på mtv-ema med gör mig så nere. Ta mig dit Kenza!! Haha, ge mig en rik person som du som kan sponsra mig med resa o allt, skulle behövas för mig, 15 år och fattig, bokstavligt. Du vet ju hur det är att älska ett band så mycket.

Reply
Matilda

I kategorierna där Muse är nominerade är det knappt någon ide att rösta. Deras fans är helt galna när det gäller röstning (inkluderar mig själv som galet fan om jag inte röstar 500 gånger om dagen hehe). Behöver du en sidekick, ta med mig haha jag vill se Muse! Igen.. och igen..

Reply
Amanda

ÅHHHHHH, JAG VILL OCKSÅ DET! Va kul att du valde Justin, han är bäst!! Får jag följa med dig?? :) Och om du ser Justin, hälsa från oss, svenska beliebers!

Reply
Tonya

Ohh… Jag önska verkligen att jag var du. Justin Bieber är min favorit artist. Han är verkligen den bästa som finns och jag typ dör för att få se han. Och jag är sjukt avis för då kommer få se han i år igen. Och jag tycker att du är sjukt vacker och jag älskar din stil. Du är grymt snygg Kenza. Jag älskar dig!<3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*