• header

16e oktober 2012

Hej bloggen!

Jag har varit iväg på möte hela förmiddagen, pratat bolag och sånt som gör min hjärna så snurrig att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Tack gode gud att jag pluggade företagsekonomi & affärsjuridik i skolan för annars hade jag nog varit ännu mer lost. Det är mycket som ska göras nu men snart lugnar det ner sig och då lär jag förstå bättre.

Nu är båda aktiebolagen igång iallafall. Det ena är mitt egna (istället för min enskilda firma som jag haft sedan jag var 16, som dragit in flera miljoner. innefattar bloggannonser och andra jobb som design, modellande & tv) där jag äger 100%. Det andra är klädmärket vi startat upp där jag äger 50%. Nu ska bara allt lösas med avtal, bank, kapital & allt kring mina pengar. En hel del ska dock till skatteverket eftersom att jag varit dum/lat och haft enskild firma (istället för AB) trots mina stora vinster. Med enskild firma får jag skatta 50% så ni kan ju ana hur mycket jag skattat de senaste åren tills 2014 då sista skatten från enskilda firman ska in. Jaja, det är ju alltid lätt att vara efterklok.

Som tur är har jag ingenting emot att betala skatt. Jag bidrar gärna med min del till vårt samhälle, det är min skyldighet. Men det är också min skyldighet att på bästa sätt ta hand om mina pengar inför framtiden så nu blir det ändring.

Nej nu orkar jag inte prata pengar mer, jag blir bara trött i huvudet.. Nu måste jag jobba lite.. Dagens outfit ska ni får snart! Puss ♥

64 Comments

Amanda

Hej Kenza!
Jag behöver verkligen din hjälp, skulle uppskattas jättemycket!
Jag håller på med körkortet och har fått 49 och 48 på teorin men klarat uppkörningen, jag känner mig så dålig och nere. Har du tips på hur jag ska plugga och vet hjälp av vilka material? Jag har så dåligt självförtroende och blir så frustrerad när jag endast låg under några poäng, jag hoppas verkligen du kan hjälpa mig då du klarare det galant, du är så duktig! Min förebild utan tvekan. <3

Reply
Linnéa

Kan inte du förklara vad det är som står i hörnet? haha har alltid undrat det :)

Kenzas svar: I hörnet? Menar du vår lampa? ;P

Reply
ULRIKA LINDE i New York

Oj ja det är ju otroligt mycket bättre att ha AB. Än så länge har jag bara enskild firma men ska nog också byta snart. Men va bra att du byte i alla fall, bättre sent än aldrig! :)

Kenzas svar: Ja det är det verkligen, men jag har alltid varit för lat för att orka sätta mig in i hur allt fungerar. Otroligt dumt känner jag ju nu i efterhand, men som du säger – bättre sent än aldrig! Kramar

Reply
C

Det är sådana där uttalanden som gör dig till en av Sveriges betydligt bättre bloggare, samt förebild :) Den egoistiska anda kring skattebetalning etc. som råder bland andra stor-bloggare med egna företag blir lite obehaglig ibland… Fortsätt som du gör, du är grym!!

Reply
Amanda igen

Dessutom undrar jag vilken storlek du har på dina vita flatforms från Modekungen? På deras hemsida står det att dom är små i storlekarna och eftersom att jag också ligger mellan 37-38 vet jag inte hur jag ska göra.

Det skulle betyda jättemycket för mig om du kunde hjälpa mig eller snarare ge tips på hur jag ska plugga (använder jag fel studietekning?) har ingen som helst aning, jag mår bokstavligt talat jättedåligt då jag verkligen kämpade och gjorde mitt bästa! :(

Kenzas svar: Jag har 39 i dem så ja de är små i storleken hehe.. Tror dock att jag hade kunnat ha ett par 38or också..

Ang körkortet.. Känn dig INTE dålig utan ibland tar det sin tid bara. Jag har en vän som klarade teorin idag på fjärde försöket (även hon var bara någon poäng eller två ifrån godkänt varje gång), hon är absolut inte dum men ibland vill det helt enkelt inte sätta sig.. Ge inte upp! Jag fick ett gäng koder från körskolan till distanstester på str.se – jag körde ungefär 20 sånna prov och sedan satt det. Jag gick alltid igenom frågorna efteråt, även de jag hade fått rätt på just för att det verkligen skulle sätta sig ordentligt.

Lycka till, du kommer klara det!!

Reply
hanna

Fast det där är verkligen inte sant, det finns ingen regel som säger att någon med enskild firma ska betala 50% skatt utan det beror på hur mycket man har i intäkter. Jag har tex. en nystartad enskildfirma och skattar 28% inklusive socialaavgifter.

Kenzas svar: Av vinsten är det 50% skatt för mig, borde ha skrivit att jag utgår från min egna firma.

Reply
Emma

Tycker det var fint sagt att du gärna betalar skatt :) vet inte varför, trodde inte annat heller, men det var fint av dig ha ha!

Kram!

Reply
Mathilda

Hej! Jag undrar bara vad dom svarta levi’s-shortsen kostade? Sjukt snygga, är lite sugen på att köpa dom! Så är tacksam för svar! :)

Reply
Agnes

Vad kul att se att du svarat på så många kommentarer i detta inlägg! Förstår att det är omöjligt att alltid hinna med det men kul att se att du gör det när det finns tid/ork! :) ska bli spännande att se ditt egna märke!

Reply
Ronja

Hey im your reader from Finland and i really like your blog. I have a small request for you. Would it be possible to write a small summary of your text in English so the rest of us to understand? It would be really wonderful. thank you :)

Reply
H

Oj shit va duktig du är *ta i trä* jag fick ont i huvudet bara av att läsa detta. :/ Men lycka till! <33

Förresten har kanske skrivit detta flera gånger, förlåt ifall jag är lite störande hehe :( men undrar när du drar ut vinnare till attitude, :)
(skickade via mejl om du kanske sett det)

Hoppas du får en dag :)
Kram

Reply
Lisen

Åh, vad skönt med en smart bloggtjej för en gångs skull! Om man har pengar ska man inte vara tjurig för att man får ge tillbaka till samhället och skatta. Finns så många andra i bloggvärlden som visar på att man ska sträva efter att själv ha så mycket pengar som möjligt!

Fortsätt så!
Kram!

Reply
Josefin

Jag har bor i Chamonix, Frankrike och har precis anmält mig till distanskurser i företagsekonomi till våren. Vart gick du dina kurser och var det väldigt svårt? Finns det något man kan göra för att förbereda sig?

Reply
Matilda

50% skatt låter helt jäkla sjukt. Visste inte att det var så. Såklart att man känner sig stolt över att betala skatt och bidra till samhället, men 50%?! Hur tänkte man där? Låter orimligt högt! Är det typ som “förmögenhetsskatt” fast för företag, att det blir högre skatt ju mer man drar in?

Reply
t.

vad glad jag blir när du skriver att du inte har något emot att betala skatt etc. det behövs som motvikt till Blondinbellas moderata dryghet. tack.

Reply
Sara

Hej!
Kan du inte visa hur du gör din boll? Har försökt hundratals gånger men lyckas aldrig riktigt ordentligt, tyckte att din var jättefin!

Reply
Emelie

Vill bara säga att du är verkligen en jättebra förebild som bidrar till ett SUNT samhälle! Tycker att det är superbra att du skriver om att det är bra att betala skatt till exempel!! Puss

Reply
Edith

Åååå jag blir så glad att du ser det så! Är så trött på alla “rikemansbarn” som gnäller om att de vill ha högre studiebidrag men SAMTIDIGT följer föräldrarnas fotspår och vill ha bort skatten för att man “ska få ut sin egen lön som man jobbat ihop”. Det är så mycket bättre att bidra till ett hållbart samhälle än att “rik ska bli rikare”.

TACK för det <33

Reply
Kristin Asklöv

Tänk så himla mycket du gett till Sverige, bara du! Så många lärar-och sjuksköterskelöner tillexempel! Måste kännas himla häftigt att bidra till att allt flyter så mycket!

Reply
anna

Hej! Vore jättekul om du kunde skriva lite om dina politiska åsikter då många andra bloggare gör detta och govetvis påverkar de som läser. Som jag har förstått det röstar du rött och har inte sett någon annan bloggare som skrivit om det… tack för en bra blogg :)

Reply
Amanda

Du är en stor förebild för så många. Jag hoppas du förstår det och inte tror att det bara är för att du är så himla vacker, vilket du är. Utan det är dina kloka värderingar som du sprider till ungdomar, din företagssamhet – att du alltid fortsätter framåt och har massa bollar i luften, och din personlighet som gör att så många tycker om dig. Allt detta plus ditt utseende och din stilkänsla gör att du är en av många människor som absolut bör ses upp till. Kom ihåg detta!

Reply
Rebecca

Jag avundas dig lite, att du är så pass framgångsrik som du är. I så unga år dessutom. Och jo, jag förstår att det innebär MYCKET jobb! (Och nej, detta är inte negativt menat över huvud taget!)
Jag hade också velat vara lite längre kommen i mitt liv, börjat tjäna pengar, och så vidare… men jag har ingen aning om hur och inom vad det skulle vara. Jag hade gärna haft något eget företag som hade gått med en rejäl vinst, men jag har som sagt ingen aning om vad jag skulle göra i så fall. Jag har inte heller tron på mig själv, att jag skulle lyckas..

Tack Kenza för en inspirerande blogg, blir så glad när jag klickar in och läser det du skriver! :)

Reply
sofie

Älskar när folk är glada för att betala skatt. Finns inget värre som gnäller på vår höga skatt och inte förstår hur bra vi har det i Sverige.. Hatar verkligen Anja Persson som flyttade till Monaco för att hon inte ville betala skatt, så jävla patetiskt!!

Reply
emma

Vad tycker du om hunter-stövlar?
Hade varigt roligt att höra din åsikt! :) <3

Reply
sara

åh Kenza, blir såå glad! älskar när folk förblir vänster även fast de blir rika. Blondinbella har mycket att lära utav dig. <3

Reply
Lana

…förstår inte varför du går med på att äga så lite som 50% om du startar upp något nytt där du är den stora magneten. Tänk på att du kan köpa kompetens om det finns områden du har brister, du behöver inte ge bort delar av bolaget. Skulle själv, aldrig, aldrig, ALDRIG ha gjort det för mindre än 75%…

Bara det faktum att du är involverad i bolaget har ju gjort de som äger de andra 50% till miljonärer. Dumt.

Reply
Sofie

Min pappa sa att du blivit lurad…50% av bolaget är alldeles för lite med tanke på vad du tillför.

Reply
Sara

Så grymt schysst inställning ang. betala skatt! Känner detsamma själv, betalar gärna skatt och hjälper samhället att bli så bra det kan bli!

Reply
Hejsansvejsan

Det där lärde jag mig 4de lektionen i ettan på företagsekonomin, helt hundra på att du läst det??

Reply
sabina

Jag känner inte Kenza på något vis men det finns två sorters människor. Doers och Bullshiters. Kenza har inte haft “tur i livet”. Hon är en doer som har hittat sin grej.

Kenza fortsätt med din medmänskliga tänkande!
Tycker du är en fantastiskt begåvad ung kvinna och jag bara älskar när det går bra för fina människor!

Reply
Hagar

Låter jättejobbigt haha…men det är nog värt det om du får ut så mycket bra utav det ;D
Såååå söööt bild!

Kram!

Reply
Dixi Wonderland

Jag tycker det är så kul att du skriver mer om dina jobb! Fatta att du för några år sedan var som vem som helst av oss och idag är du fan Queen i bloggvärlden samt drar in hur mycket pengar som helst. Vem hade trott att bara genom att ha en blogg så kan man i stort sett bli vad man vill!

Reply
Elin

Det är som en frisk fläkt att surfa in på din blogg och läsa dina synpunkter om pengar, företag och viljan och förståelsen för att betala skatt. Heja du! :)

Reply
Nathalie

Att du startade eget, hur kom det sig att du gjorde det? På vilket sätt tjänar du pengar på det? Tex modell / tv, går inte det via din agentur? Och hur startade du upp osv? Snälla skicka iväg ett mail, älskar företagande, började precis modella och är intresserad av att ha en lyxig framtid ;) haha. Snälla?

Reply
Matilde

Alltid tyckt om dig kenza, och gillat fin stil, humor osv men när du skrev det med skatt värmdes mitt hjärta. Fan vad rörd jag blev

Reply
s

Hej, var du tsm med någon Micke när du var runt 15 år? :) han säger det men tror inte riktigt på honom så det skulle va kul om du svarade på det? :)

Reply
H

Hej Kenza!

Minns när jag var yngre och du skrev någon gång att du var vänster, då blev jag väldigt glad, har hört att din syster var involverad i en del politiskt förr från folk jag känner. Undrar om du fortfarande definierar dig som vänster?
Det du skrev i det här inlägget var det första på länge som hintar något åt det hållet som jag tolkar det.
Vore kul att läsa mer om dina åsikter kring politik, även om jag förstår att du inte ser det som ett fokus på den här bloggen.

Ha det fint!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*