• header

Efter “sista-schampot”

Nu sitter jag här efter sista tvätten med schampo (med SLS) innan jag drar igång med balsammetoden. Jag valde att inte ha i balsam nu för att få en ordentlig “före-bild”, nu ser jag hur mitt hår egentligen ser ut och ja…det är torrt och topparna är sträva. Det får en liten klippning lösa också, men det ska bli spännande att se hur mitt hår reagerar på detta.

Jag kommer dra igång med balsamet nästa tvätt, det blir när jag har tränat. Tränade idag så jag kommer träna igen på fredag och tvätta håret då. Nu kommer jag inte skriva mer om detta på några veckor, vill testa på och bilda min egen uppfattning om denna metod. Ser att många av er är skeptiska och tro mig, det var jag med innan jag läste på ordentligt. Detta kanske inte ens funkar för mig men som sagt, nu testar jag detta och återkommer om BM om några veckor igen!

Ska ta före-bilden nu men den får ni se när/om jag kommit nån vart med detta och ser ett resultat.

MVH Kenza som hoppas på att bli av med torrt hår/hårbotten & få ett friskt svall istället.

102 Comments

Maria

Jag älskar dig och din blogg!! Du är en bra förebild för många tjejer! Kan inte du svara på min kommentar skulle bli jätte glad:) Love you Kenza!!

Reply
Diana

Hejsan Kenza!

Jo det är så att jag kom på att du är väldigt lik Azra Akin (en turkisk modell). Skulle nästan kunna tro att ni är syskon!
Haha kraam.

Reply
EVITA

Lycka till! Blev också lite sugen på den metoden för jag har samma problem.. Så du MÅSTE MÅSTE berätta hur det gick, även om det inte fungerade! :)

Reply
Amanda

Hej, jag vet du är mot skönhetsoperationer, men jag ska operera min bröst om en vecka och jag hoppas bara jag blir så fint kurvig som dig.
jag är egentligen själv emot dylika operationer, men för mig att känna mig snygg och kurvig istället för päronformad är värt att gå emot mina egna principer :)

Reply
keshnii

Hur ser ditt naturliga hår ut? ♥
Btw, Hoppas de går bra med din balsammetod!♥

Reply
frida

kört med BM ett år nu och funkar kanon, dock slarvat n del på slutet men som nybörjare kommr du långt med coop balsam. Behövs inget mer och då är mitt hår torrt, grovt och lockigt. Lycka till!

Reply
nat

i had similar problem. use any conditioner u like and stop heat-styling! heat is the most dangerous for hair.

Reply
Isabella

Jag såg dig idag i Lidingö centrum vid halv 4 tiden, men jag vågade inte gå fram till dig för du såg ut att ha bråttom till bilen! Annars hade jag gärna tagit en bild med dig. Men jag tänkte iallafall bara berätta att det verkligen gjorde min dag att jag såg dig, har alltid viljat se dig i verkligheten och nu fick jag det även om jag inte hann prata med dig! Och jag måste bara säga att du är verkligen så himla vacker. Jag är verkligen avensjuk på ditt utseende! Ditt ansikte liksom strålar! Du är min förebild!! /Isabella 15 år

Reply
stephanie

Det ska bli intressant att se hur det går för dig :)Jag tror det kan vara riktigt bra för håret. Jag har även hört att äppelcidervinäger ska vara bra för hårbottnen, jag testade med det ett tag men jag tyckte det var lite jobbigt att håret började lukta när det blev blött.

Reply
Hanna Linder

Are you going CG? This is a really good resource:

http://dormroomcurly.blogspot.com/2008/12/style-definitions-table.html

Dimethicone is definitely a cone, your going to want to avoid any ingredients that end in -cone, -conal, -xane UNLESS it is prefaced with PEG or PPG. If they have PEG or PPG (ex. PEG-12 Dimethicone) they’re water soluable and you can use them.

I co-wash my hair and use Suave coconut conditioner to wash and then use Generic Value Products Conditioning Balm (sold at Sallys). The GVP Conditioner is realllyyyy great, super hydrating if your hair is dry, its comparable to Biolage’s conditioning balm. I also really like Giovanni LA 50:50 conditioner and Desert Essence Conditioners, all of the products I’ve mentioned are Sulfate and Silicone free.

However, I think you should update your readers once a week or at least biweekly, because we are curious! You don’t have to write a long post, just something short about how you’re experiencing it all. Thanks!:)

Reply
Johanna

Jag tycker verkligen att det är jättebra att du i alla fall provar på det här, du som kan nå ut till många och dessutom är en förebild för många! Jag har hållit på med BM i ganska exakt ett år nu och har inte haft några problem alls! Kom bara ihåg att det är en övergångsfas som är väldigt olika lång för alla (som du säkert vet om du läst på) och det kanske är bra att skriva i bloggen så att den skeptiska delen av dina läsare inte börjar gå igång på att ditt hår kanske ser otvättat ut i början? :) Förresten så finns det en jättebra facebooksida som är jätteinspirerande och många sitter inne på jättemycket kunskap “No ‘Poo – Vi som inte använder schampoo” heter den. Lycka till nu! Det ska verkligen bli kul att se hur det går för dig!

Reply
anny

Härligt med många inlägg om dagen igen. Känns som att du har fått tillbaka din inspiration till att blogga, kul! :D

Reply
Martina

Om det skiter sig och inte funkar kan jag rekommendera kevin murphys produker. Helt utan silikoner och deras “born again”serier är super. Fungerar bättre för mig än BM. Om man har använt nått med silikoner el. liknande har de ett schampo som heter maxi wash som tar bort allt sånt (jag brukar dubbelschampoonera med det, när det är mycket skumm betyder det att håret är “rent”. Använder dock bara det efter plåtning mm.

Reply
Josefine

Fan va spännande.. Hoppas det funkar, då ska jag med köra med det där, har så jävla skört hår! Lycka till osv :D

Reply
stina

så roligt att du provar, ska bli så roligt och höra om det funkar! Är mycket intresserad och kanske provar själv sedan!

Reply
hej

Nystartad
Blogg

KLADERSALE.BLOGG.SE

Tjejkläder till
salu. Kika in vet jag, finns allt mellan himmel
och jord.

KLADERSALE.BLOGG.SE

Reply
Annika

jag har provat det, funkade hur bra som helst, mitt hår är så lent och fint

Reply
Sofia

Varför testar du inte Loreals No sulphates serie? Det är som vanligt, man använder shampoo och balsam och inpackning men dom innehåller inget silikon, inga sulfater bara vårdande grejer för håret. Funkar huuur bra som helst!

Reply
lollo

Annars kunde du bara köra på shampo/balsam metoden från garnier eko (eller elvital ) (svart förpackning)
och på det efter moroccion oil! funkar väldigt bra, jag har däremot tjockt hår men moroccion oil funkar alltid bäst men tror det är silikon i däremot..:D LYCKA till vännen

Reply
Merima

Gå med i denna gruppen på facebook, där står allt möjligt om no ‘poo! https://www.facebook.com/groups/114864358555429/
Jag kör själv på den metoden, både på kroppen och håret och jag gillar det! Dock övergick jag från balsamtvätt till bikarbonat eftersom att det är billigare haha.
Glöm inte att skölja håret i äcv(1del äppelcidervinäger med 10 delar vatten) efter tvätt. Det ger håret glans!

Reply
Matilda

Har kört BM i nästan 1,5 år nu och det är det bästa som hänt mitt hår! Tog lite tid innan jag hittade “mina” produkter, men nu använder jag Jessicurl som jag beställer från nätet. Blandar mellan SLS-fritt schampo och en rengöringscreme. Har även några olika balsam och inpackningar från samma märke samt en olja som funkar med BM och är super. tipstips

Reply
Mia Elisa

Lycka till och hoppas att det funkar bra för dig. Måste bara säga att det är så kul att du har börjat svara på kommentarer, det blir så mycket roligare och bloggen känns mer levande på något sätt. :)

Reply
Alexandra

ååh vad kul, välkommen som No-pooare! Nu gäller det bara att ha tålamod.. och som du säkert vet finns det många olika metoder.. jag gick över från balsam till bikarbonat efter ett tag, tyckte det var bättre!

Lycka till!

Reply
-

hej kenza, köpte jofama 10 för nästan 2 månader sen o sömmen där bak(insidan) har gått upp.. vad ska jag göra? Kram

Reply
Sofia

Åh så himla kul att någon som du börjar med detta så fler får upp ögonen för det. Fixade balsamtvätt och hårbottenskrubb av strösocker i morse. Hållit på med no poo i några månader nu och älskar det!

Så till saken: Hoppas du inte glömmer att man går igenom en ugly phase där håret ser förjävligt ut och är flottigt och konstigt… eftersom du är modell och offentlig så hoppas jag att detta inte skrämmer dig att fortsätta. För om du faktiskt fortsätter så kommer det vara värt det!

Kram!

PS: Kolla upp no poo för huden också! Det har fått bukt med min snustorra hud och sånt som jag tidigare hade problem med och som inga dyra lotions och masker kunde fixa.

Reply
Vivi

Jag korde balsam-metoden i tre ar ungefar och var jattenojd. Nu har jag nyligen borjat med vanligt schampoo igen men ar sugen pa att ditcha det och ga tillbaka till balsam-metoden. Det tar ett par veckor att komma in i det, man har fett och oljigt har ett tag innan haret vanjer sig sa hall ut – det ar jobbigt men VART DET! :)

Reply
Ami

BM passar alla! Man måste bara hitta rätt produkter! Ha tålamod<3 du kommer att få ett underbart hår, du kommer att älska det. Jag gick ifrån fröken troll som tappade hår, o mjällade till miss sexy with curl and volyme, på mindre än ett år ;) under det här året här jag knappt klippt mitt hår, tillskillnad från förut då jag klippte håret varje månad.

Håll ut, och lycka till ;) <3

Reply
Ami

Var även beredd på att det kan börja klia, och bli mer fettigt i början, för att hårbotten försöker hitta balansen. Men håll ut o fortsätt<3 du kommer att älska det ;)

Reply
Jen

Hey Kenza, with the conditioner only method your hair might become very greasy because it is over producing oils since its still used to shampoo. Don’t give up though! This is supposed to happen, and it will look and feel gross but you gotta bear with it.. Eventually your hair will calm down and produce oils less since it isn’t constantly being stripped anymore.

Reply
lisandra

Har samma problem och min är värre för att jag har börjat tappa håret jättemycket :( ska vänta för ditt resultat, om den fungerar då ska jag göra samma sak :)kram

TILL ALLA LÄSARE:
TITTA TITTA TITTA PÅ MIN BLOGG SNÄLLA!! :)

Reply
Micke

Hej.. Oj vilken snygg tjej… är alldeles mållös.. tänk och få krama en sån vacker tjej som Dig…

Reply
Jeanette

Jag kör med balsammettoden och det är underbart :). Jag har iofs slutat färga/bleka/tona håret också men tror det beror mkt på BM att mitt hår känns friskare och har mer glans än innan. Min hårbotten mår TOPPEN och det märks direkt när jag varit tvungen att tvätta håret med shampo att det börjar klia och blir riktigt torrt, både i hårbotten och håret.. sen som många BM-användare säger att det räcker att “tvätta” håret en gång i veckan har jag faktiskt inte haft tålamod att vänja mitt hår vid :P . Tips är att gå med i “no-poo” på FB, -står för no shampoo men även andra produkter som innehåller massa skit som egentligen gör mer skada än nytta :).. jag är faktiskt inte så jätteengagerad, men det är lite kul att gå in och läsa ibland och få bra tips från andra som är kunniga om naturlig hud och hårvård. Oj va mycket det blev här nu :). Passar på att tacka för en fin, rolig å inspirerande blogg! tittar in ibland men första gången jag kommenterar :). Ha det gott!

Reply
caroline

Jag skulle inte ha något emot ett lite friskare hårsval, kanske ska pröva denna metoden med.. Tack för tipset! :)
Måste bara fråga, äter du några vitaminer som ska stärka håret, ditt hår ser alltid så tjockt och fint ut!??
Kram

Reply
Canan Sali

Syoss hårprodukter är en av de bästa som finns! Tycker du ska testa dem, de turkosa shampon & balsam. De gör ditt hår mycket mjukare och det ser mer välvårdat ut! testa dem, kram! <3

Reply
Angelica

Hej Kenza!
Jag gjorde balsammetoden förra året. Höll på i endast en månad och mitt hår blev såååå lent och fint efter det. Jag valde att avsluta balsammetoden då det blev så dyrt.
När jag gjorde det var mitt hår konstant fettigt i hårbotten, jag har tjock hår så det syns knappt, men det var känslan. På mig blev håret fett eftersom håret måste ställas om och jag brukade tvätta mitt hår varje dag då.
Ibland kör jag på balsammetoden några veckor som “rehab” för botten och strån.
Lycka till, det är lätt värt det!

Reply
Anna

Hej Kenza! kanske inte jätte kul för dig att veta med du har en jätte söt ung tjej som är lik dig. Fridalafleur heter hon på instagram. Och ja hon heter nog Frida La Fleur då :P lite kul bara!

Reply
Fanny

Hej! Jag använder själv BM och jag ÄLSKAR det. Du kommer aldrig vilja utsätta ditt hår för vanligt schampo igen. Känns så mycket fräschare! Enda minuset enligt mig är att det tar längre tid att tvätta håret eftersom balsamet verkligen behöver masseras in och gärna sitta i ett tag. Men om man gillar att stå länge i duschen är det inga problem. Lycka till!

Reply
Eve

Jag har hållt på med balsammetoden i runt 2 år. Innan hade jag skittorrt, frissigt sprött hår. Redan första veckan hände det grejjor. Håret blev mjukt, lugnade ner sig och blev glansigt och höll ihop mer.
Kan verkligen rekomendera att ha i vanlig aloe vera gel i håret efter dusch. Det är som inkapslat vatten och håller håret fuktat och mjukt. Men se till att det är med så mycket aloe vera som möjligt.

Reply
Tess M

Hej Kenza!

Värmeverktyg brukar annars vara den största boven för håret. Speciellt för oss som jobbar i modellbranschen och får håret fixat minst 3-4 ggr i veckan.

Jag försöker att inte använda värme på mitt hår privat utan lämnar det nästan bara till när jag har jobb och då bara med värmeskydd och en max 2gg värme/dag regel. Det ska bli intressant att se om balsammetoden funkar. Kommer du att be hårstylisterna använda dina produkter istället för sina egna på plåtningar då?

kram
Tess

Reply
carro

Hade jätte problem med torr hårbotten och torra toppar, så testade jag Maroccan som schampo och balsam FINNS I OLJA OCKSÅ, redan efter första tvätten så slutade jag frasa i hårbotten. haha lät som en reklam så du behöver inte godkänna denna kommentar, de är bara ett tips om du inte testat!

Reply
Ida

Att sluta med schampo är det bästa man kan göra för sitt hår. Jag har aldrig haft så bra hår som jag har nu. Det har blivit tjockare, mjukare och mycket starkare. Och jag använder inte balsammetoden, jag använder rasullera. Folk tror att hår inte kan bli rent utan schampo, men det blir det. Och det är ju en självklarhet att håret mår bättre UTAN alla kemikalier, det måste ju vem som helst förstå. Logiken liksom. Men som sagt, jag har aldrig haft så bra hår som jag har nu. Och om det inte fungerar för dig så låt det ta tid, det fungerar inte alltid på första försöket. Det tog många, många månader innan jag hittade vad som fungerade bäst på mitt hår.

Reply
Elin Bergner

Hej kenza jag har ocksa provat balsammetoden och den funkade riktigt bra! Viktigt att tanka pa dock ar att akta sa inte sminket kommer upp i harfastet for da samlas det silikoner dar och gor det fett. Ett annat bra tips ar att tvatta kudden om du tidigare sovit pa den med silikonpreparerade harprodukter, annars kan du va tvungen att kora sista schampot igen. Sen ar det inte the end of the world om du tvattar med schampot ibland, det ar ju iallafall battre an att du gor det hela tiden och haret mar fortfarande bra. Lycka till!

Reply
Schniffen |+neurotisk+supernörd

Måste tipsa om mjöl/havregryn/kakao som torrschampo! Alla tre funkar på i princip samma sätt: Massera in när håret ser fett ut och du inte hinner tvätta det – Vänta typ en halv minut – rufsa/kamma ur allting. Kakao passar bäst på mörkt hår så det inte ser ut som att man har överprodtuktion av mjäll ^^ Och havregrynen ska förstås krossas innan de kan masseras in i håret. Brukar göra så när hudkräm och oljor har smetat in sig i håret under natten. Ett enkelt sätt att dryga ut mellan tvättarna helt enkelt!

Reply
Emelie

Man behöver inte tvätta håret ofta alls när man kör balsammetoden Och känner du ändå att du VILL tvätta det efter träning och dylikt så funkar det att bara skölja igenom håret och massera hårbotten så är det klart.
Jag tvättar mitt hår 1 gång i veckan och vet att många andra kör på samma sak. Det blir inte smutsigt på samma sätt och dessutom hade jag nog kunnat gå ett par extra dagar utan tvätt men inför varje helg så tvättar jag. Vilket funkar hur bra som helst.
Lycka till! Detta är skitkul när man lär sig vilka typer av balsam som ens hår gillar och inte gillar. Dessutom kan du tvätta med ägg, bikarbonat och honung också(:

Reply
lino

Om det inte funkar för dig så kan du gå in på nopoo.se för att se andra sätt att tvätta håret utan en massa skit. Med typ bikarbonat, ägg, honung… Det finns helt enkelt flera sätt.

Reply
Petra

Hmm.. Ogillar lite förkortningen BM, får mig att tänka på medicinska förkortningen för Bowel Movement (tarmrörelse/tarmtömning, alltså att bajsa :D)

Reply
Hanna

Det finns ett engelskt märke på hårvårdsprudukter som heter naked style som är organiska prudukter. Dom har allt från shampo, balsam, värmeskydd, glans droppar mm. Vet inte om man kan köpa det i någon affär i sverige( jag har köpt de i budapest) men du kan ju alltid kolla runt lite på nätet och se hur det verkar. Jag kan igentligen inget om hårvårdsprodukter och känner aldrig någon skillnad på olika märken så jag vet inte riktigt om jag kan säga att det är bra men det är inte dåligt iafall haha:p men du kan nog googla och hitta mer information!

Reply
NATALiJA (:

gorgeouuuuuuuuuus :)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Reply
Sarah i NYC

Har funderat pa att testa den har metoden, mitt lockiga har blir latt torrt och frizzy – inte snyggt! Tror jag invantar ditt utlatande for att se vad du tycker!

Reply
Madelene

Balsam-metoden är skitbra och mitt hår älskar det! Man kan behöva testa sig fram i början med vilket balsam ens hår gillar. Jag tror jag bytte tre gånger innan jag kom fram till att mitt hår gillar Neutrals balsam som tvättbalsam. Lycka till!

Reply
Emma

Fan va falsk du är Kenza.

Ena dagen så har Wen gjort ditt hår till ett under, “det var inte längre torrt” som du beskrev det.
Och nu så låter det plötsligt såhär: “nu ser jag hur mitt hår egentligen ser ut och ja…det är torrt och topparna är sträva.”

Gillar du att lura dina läsare eller?

Reply
Sofie G

Ser att du tampas med torrt hår och torr hårbotten och önskar att jag fick möjlighet att hjälpa dig.

Jag studerar vid Svenska Frisörskolan i Stockholm, där vi till stor del använder oss utav Hårologis produkter och sätt att tänka på. En hårolog är en frisör “som kan lite mer” och vi ser på håret likt det “levande döda” material som det faktiskt är. Håret speglar hur vår insida mår och är i grunden ett resultat av det som vi stoppar i oss, men också av vad vi gör med det när det väl har växt ut.

Vi på skolan testar hårets kvalitét på salongen, genom att mäta strånas styrka och sträckbarhet i en sorts maskin, och kommer därigenom fram till ett unikt “hårrecept” med tips på produkter och kurer, samt tillskott som kan hjälpa respektive hår att bli så välmående och starkt som möjligt. Vi erbjuder både rådgivning och diverse hårkursbehandlingar :)

Vore du intresserad, så tveka inte att höra av dig!

Stor kram och vänlig hälsning!

Reply
Cornelia

Jag provade balsammetoden för ett tag sen och jag tyckte att det fungerade hyfsat. Såg ingen jätteskillnad på mitt hår, men det kändes starkare. Det jag tyckte var jobbigt var att det gick åt så himla mycket balsam och tog mycket längre tid än att bara använda schampo, eftersom man var tvungen att gnugga in det. Gjorde man inte ordentligt blev håret lätt väldigt flottigt istället. Så jag orkade inte i längden haha. Men vi får se om jag provar på det igen lite senare!

Reply
Johanna

Jag har använt balsammetoden sen i augusti förra året och jag skulle aldrig kunna tänka mig att gå tillbaka till schampoo igen. Mitt hår blir som svinto så fort det kommer i närheten av shampoo. Jag har väldigt känslig hårbotten som kliar lätt därför använder jag neutral balsam som tvättbalsam pga av det är helt parfymfritt, dock är det odrygt men definitivt det bästa jag testat. Jag kan ärligt säga att jag märker ingen direkt skillnad i hårkvalitet, längd och tjocklek efter jag använt balsammetoden i över ett år, fortfarande slitet. Däremot är det silkesmjukt efter varje tvätt och blir nästan aldrig fett längre. Stoppar jag i schampoo så kan jag inte ens borsta det och frisset e crazy. Så jag ser absolut ingen anledning till att använda schampoo när det inte behövs!

Reply
Daniela

Med tanke på kommentarerna så blev jag väldigt sugen på att börja med balsammetoden… Ska avvakta ett tag ;)

Reply
fia

Lycka till! Har själv kört på äcv i snart tre år och mitt hår har aldrig varit så fint som när jag slutade med schampo!

Reply
una

Har tvättat håret med balsam i snart ett år! Märkte redan efter de första tvättarna med balsam att detta mådde verkligen mitt hår bra av! Schampo suger! Hoppas ditt hår också kommer gilla bm!

Reply
Nellie

Jag har kört BM i ett halvår snart. mitt hår mår helt fantastisk, rötterna är fria från mjäll och jag har inga slitna toppar längre! va dock beredd på att förlora volym, och se till att inte glömma proteiner, som ja har gjort. balsam gör håret alldeles för elastisk och de e inte bra… men kör hårt och LÄS PÅ för man får panik när resultatet inte blir som man vill.

Reply
Julia

Hey! Inte relevant alls till inlägg, men iallafall. Har fått en riktigt fetisch för army inspirerade kläder, ser på bilder osv lite överallt men vart hittar jag sånna kläder att köpa egentligen ? =)

Reply
andrea

Kan inte du säga eller visa på video hur du lockar ditt hår ? du är hur fin som helst o jag älskar ditt hår !

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*