• header

HÅR

Don’t worry, jag ska inte göra ännu ett inlägg om balsam haha. Såg att några blev lite upprörda över det.. Märkligt.

Däremot ska det handla om hårfärger! Jag kollade tillbaka på lite bilder och jävlar, hade jag verkligen SÅ rosa toppar?! Det tvättades dock ur efter ett tag och snyggast var det när topparna var lite blekrosa tycker jag. Men iallafall. Testade ju på både dip dye och ombre (mörk utväxt/ljusa toppar) i somras. Dip dye var kul, men det var svårt att matcha kläder till tycker jag och det såg lite konstigt ut när jag hade håret rakt. Ombre trivdes jag jättebra i, men även där tycker jag att det var snyggast när det var stylat/lockat och det pallar man ju inte göra jämt. Och när jag hade håret uppsatt såg jag ju bara en mörk brunett i spegeln och det var lite ovant.

Men hur ser mitt hår ut nu då? Den mörka utväxten på ombren var bara en toning, men det verkar inte gå bort helt. Håret uppe på huvudet är fortfarande lite mörkare än resten av mitt hår men det ser iallafall naturligt och fint ut. De blekta topparna däremot är ju fortfarande kvar. Sist jag klippte mig klippte jag inte så mycket, men jag ska förmodligen klippa mig idag så då försvinner nog det mesta. Blekning sliter ju så otroligt på håret också så de slitna topparna måste bort!

Jag vet inte vad jag vill göra med mitt hår nu. Jag brukar inte göra så mycket (dip dye och ombre var det mest “galna” jag gjort sedan jag tonade håret mörkbrunt för några år sedan) så jag vill nog bara låta det vara och låta tiden + solen (på vår vinterresa) göra sitt. Fast jag måste erkänna att jag ibland blir lite sugen på att testa mörkbrunt igen, men jag vet att jag bara kommer ångra mig.

Vad var finast?

255 Comments

Emma

Ombre var finast :) Men ändå tycker jag att det är finare med “naturlig” färg!

Reply
Emma

Jag tror anledningen var för att det inte är så kul att läsa om balsam, tycker de flsta i alla fall. Jag bläddrade bara förbi de inläggen. :)

Reply
Emma Elfstrand

Måste säga att ombren var så JÄVLA SNYGG på dig! Sjukt välgjord dessutom och färgerna riktigt smälter in i varandra. Helt klart en favorit här ;)

Reply
Maria

Neeej ! Gör mer balsaminlägg för att jag vill veta om det funkar!!

Kenzas svar: Hehe I will!! Men det får bli om ett tag. Ska göra min första balsamtvätt nu efter träningen. Är så jävla peppad haha!! ;P

Reply
Amanda

Jag tycker du är snygg i båda! Men som du säger är dip dye väldigt svårt att matcha med kläder. Jag tycker du ska ha riktigt mörktbrunt hår som du hade när du var tyå 17 – 18 tror jag. Kanske att du var äldre? Men de var iaf sjukt snyggt och du passade verkligen i det!!

Reply
Sara

Du passar bra i allt! Men om man jämför just dom här två bilderna så tyckte jag att dip dye var snyggast :) kram

Reply
Minna

Hej Kenza!

Ombre va skitsnyggt! Tänkte bara fråga, har du gått upp i vikt nånting sen du började träna, tänker mest muskler då? Hoppas du kan svara.
Kram

Kenzas svar: Jag väger mig aldrig, har ingen våg.. Så jag kan inte svara på det. Kram!

Reply
sofia

snaggaaaaaaaaaaa! nej men jag tycker du ska köra på crazy. Typ blont eller rött!!!!!!! lätt

Reply
InaMarina/prinsessmamma/frisör

Jag tycket att du är skitsnygg i lite mörkare toner då det framhäver dina drag och gör dig lite mer kvinnlig och sexig än söt (inflikar att du är supervacker i alla hårfärger!) jag rekommenderar dig dock att tona håret vare sig du vill ha det ljust eller mörkt då ditt hår blir mjukare av pigmenttillförseln från en toning. Många gånger kan en toning anses vara lite av en kur för torrare hår. On du besluar dig för att behålla din hårfärg som den är så kan du köra på endast en glanstoning och göra det regelbundet. Pigmenttillförsel fyller ut de “pigmenttomma” hårstråna och gör det mjukare och glansigare. Lycka till BM! Är lite nyfiken på det själv då mitt eget hår är ganska torrt :(. Kram

Reply
Carrooo

“dip dye och ombre var det mest ”galna” jag gjort sedan jag tonade håret mörkbrunt för några år sedan”
Jag tycker då det galnaste du gjort med ditt hår är när du var yngre och hade tuppkam :P De du visar på bilderna samt mörkbruna går ju var och varannan tjej runt med idag = alltså inte så galet och utstickande (eller unikt tyvärr) :P. Du kan ju köra på mörkt igen om du trivdes med det, jag själv tycker personligen du ska ha mer åt din naturliga hårfärg då jag kan säga att jag är lite avis på den ^^

Reply
Lovisa

Ombre :)
Världens vackraste kvinna är du Kenza!!
Du passar i allt, och har drömkroppen. En tjejs dröm utseende!
Kramar

Reply
Sarah

Jag tkr du borde testa blondt :) du hade varit Supersnygg i det. Hela håret i mörkblondt med ljusa samt mörka slingor är i sjukt snyggt :) våga testa lite nytt!

Reply
sarah

Du passar sjukt bra i båda men Ombre passar dig lite bättre. Så ombre var helt klart finast. Fast du klär ju i allt så :)

Reply
Linnéa

Jag tycker att ombre var snyggast, men jag gillar mest när håret är naturligt. Naturligt hår har oftast en väldigt bra blandning och det blir fint! Ombre tycker jag påminner rätt mycket om naturlig hårfärg, kanske därför jag gillar det? :)

Reply
ems

jag tkr du passar bäst i ljust hår så du kan ju göra typ ljusare slingor i håret? :)

Reply
Lara

Hey Kenza,

I have a question… how do you do your beautiful waves in your hair? what do you use?
it´d be great if you would answer. :) thank you!

Reply
Sarah

Hej Kenza! Du som är så vacker med ditt ansikte och ditt lockiga hår passar verkligen att krydda till det med lite häftiga hårfärger och frisyrer tycker jag! Sånt som på andra hade sett lite “trashigt” eller misslyckat ut ser på sig fantastiskt häftigt ut och matchar upp vardagen. Jag förstår om du vill ha naturligt men tycker inte att du ska vara rädd för att exprumentera lite (nu menar jag inte att klippa dig kort men med färger liksom dessa)! Du kan alltid få tillbaka håret ju ;)
Jag tycker att din dip dye var sjukt häftig, aldrig sett den så snygg på någon. Särskilt när den var ny och inte “grårosa” toppar. Vet att folk hade delade åsikter om det men sjukt snyggt var det, modigt! Och ombre var oxå riktigt snyggt med de ljusa topparna och skiftningarna. Våga testa ; )
Kram Sarah

Reply
Sara

Neeeeej, lyssna inte på dem! Jag vill höra mer om balsam och om det funkar!!!! :D

Reply
Helena

Tycker du är finast i mörkbrunt hår som du hade för några år sen! Det gör att du ser mer kvinnlig ut och det framhäver ditt ansikte och dina ögon bättre. det är min åsikt iallafall, kraam

Reply
Rebecca

Precis som alla andra säger, så tycker jag också att du passar i precis allt, det är helt sjukt! :D Men om du väljer mellan ombre och dip dye så tycker jag att du ska satsa på ombre igen, det passade dig riktigt bra. Kan tänka mig att det ibland blev lite jobbigt när du skulle välja kläder då du hade dip dye! :)

Kram!
/Beccy

Reply
Emilia

Den hårfärgen du hade här (http://kenzas.se/2009/11/15/091115/#comments) passar dig så sjuuukt bra! Du är jättefin i lite mörkare, varmare toner också :) Vad tycker din pojkvän? Och för att vara ärlig, min personliga åsikt om både ombre och dip dye är att de känns lite tråkiga i och med att så många har, eller har haft, det. Men det är upp till var och en såklart. Ta det du trivs bäst i! MEN om jag hade fått bestämma hade det utan tvekan blivit lite mörkare brunt ;)

Reply
Marie

Ombre!! Du passade riktigt bra i det!!
Den army jackan du har på dig på den bilden med dip dye, vart kommer den ifrån? Kram! <3

Reply
Cecilia

Jag tycker du passade fruktansvärt bra i ombre! Och mörkt hår som du hade för ett par år sedan var också oerhört snyggt! Har själv funderat på ombre men då jag befinner mig i Australien nu så tror jag inte det är någon idé då mitt hår bleks så himla fort.

Reply
pelle

tycker det som passat dig bäst hitills av alla frisyrer du haft genom åren var när du hade mörkbrunt en vinter för några år sen, fan vad ditt ansikte stod ut då tyckte jag. Särskilt ögonen o ansiktsformen. Det var väl att det blev mer kontraster eller nåt tror jag. Vet inte men det var för mig den “snyggaste perioden” om man kan säga så.

Reply
Nanna

<3 Ombre, har det selv. Og jeg vil meget gerne høre om balsam funderer selv på at prøve det!

Reply
sofie

Lilltips: Var väldigt försiktig med att färga håret när du kör på med balsam metoden! I många fall måste man börja om på nytt och köra en shampoo tvätt innan man kan köra på med “no poo” igen.

Reply
Finlandssvensken Hanna

Hej Kenza! Jag gillar mera ombre, ser så skitsnyggt ut!
Jag har en sak jag undrat ganska länge redan, men aldrig egentligen kommit ihåg att fråga dig :P Vad jobbar du egentligen med? Har du ett företag eller jobbar du för ett företag eller vad gör du egentligen …? :D Vore trevligt att få ett svar :) heh

Reply
sofia

Jag tycker personligen att du passar mycket bättre i ombre. Men eftersom det är ditt hår så måste du ta det som du trivs bäst i :) skulle inte du kunna typ ha en tävling där man kan vinna en fotodag med dig, man blir typ stylad med smink och kläder och så? Det skulle vara otroligt roligt! :))

Reply
Sethelah

Dip dye var snyggt men man tröttnar på det rosa efter ett tag, ombre helt klart snyggast och läckrast

Reply
Madeleine

Tycker att balsaminläggen var intressanta för jag har också varit inne på att testa detta men inte riktigt förstått hur det funkar som^ Tack vare ditt inlägg förstår jag lite mer, Så börjar nog snart jah med :) Du passar riktigt bra i båda men gillar nog ombren lite mer!

Reply
Alexandra

Måste nog säga att både Dip Dye och Ombre var riktigt snyggt på dig! Jag undrar dock en sak, om man redan är riktigt mörkhårig (jag har mörkt, brunt hår) och man vill göra Ombre, måste man tona eller färga uppe på huvudet? Hoppas du förstår vad jag menar och så får jag hoppas på svar :) Kram!

Reply
Felicia

Du passade bättre i ombre… MEN du är fortfarande snyggast i den mörka färgen som du hade för några år sen! ;) Kör på den istället!

Reply
Emmy

Båda är sjukt snygga!
Dip dye skulle du nog passa i.

Kolla gärna min blogg med hiss/diss och tips!

Reply
Rasmus

Klipp det till precis under axlarna och ha det ljust med mörka ögonbryn. Skitsnyggt!

Reply
Raseme

Det kvittar vad du har för hårfärg, för girl du passar i allt! Men tycker att dip dye passar mer till sommaren så kör på ombre.

btw. älskar din blogg och du har en så sjukt snygg stil, puss:)

Reply
Anna

Ombre! Jag kan tycka att dip dye är lite tacky ibland, men jag menar absolut inte att du ser tacky ut (!!) men äh.. Krånglig förklaring det där hehe. Och sen matchar det ju inte med allt ;-)

Reply
Emma

Båda var asfint!!
Jag funderar själv på att färga rosa(eller blå) dipdye, men jag är sjukt osäker. Dels för att det inte passar till alla kläder och för att jag är rädd att det blir fult när det börjar gå bort.
Men hur mycket kostade det för dig att färga det?
KRAM

Reply
Lydia

Ombre var snyggast ^^ Jag tycker du ska färga mörkbrunt igen, du passade jättebra i det :) du skulle även passa superbra i axellångt hår, som du “hade” på de där bilderna du visade ganska nyligen, från plåtningen för nelly.

Reply
Olivia

Ombre var snyggt!
Men jag tycker du var så sjukt fin i mörkt hår! Finns en bild där du har platt och mörkt hår, hur snyggt som helst! Varför plattar du aldrig håret? :))

Reply
La

I used to have a reaaaaally long hair, but since I joined college, it’s kinda of a tradition here in Brazil, girls get their hair cut, and boys get bald! haha, so my hair is now on my shoulders, and I’m brunette, so I got tired of all brunette and I said to my hairdresser: time to get blonde! what I’m trying to say is, don’t be afraid to change your hair if you trust your hairdresser, like I trust mine. honestly, I’m in love with my new hair, but sometimes I miss my old long and brunette hair :) I loved ombre hair on you, but I think dip dye it was the best :)

Reply
Nathalie

Du var otroligt fin i ombre, och då tyckte jag det var finast när du hade det rakt eller i toffs. Ha ha :-)

Reply
Siri

kör på mörkbrunt igen! jag kommer ihåg när du hade det och det var verkligen supersnyggt! :))

Reply
Jennifer

Både och!!! :D du är snygg i allt!Är verkligen avundsjuk, vill ha ditt utseende ;)

Reply
Josephine

SNÄLLA KENZA, FÄRGA MÖRKBRUNT IGEN, DU VAR JU HUUUUUR SNYGG SOM HELST, DU STACK UT !! Kan du inte lägga upp lite bilder där du hade mörkbrunt hår? :)

Reply
Josefine

Skulle själv vilja ha dip dye!! Men jag tycker att du var lika fin i båda! :)

Reply
Sanna

Båda var verkligen skitsnyggt på dig!! Du är den enda jag sett som verkligen passar i ombre, förmodligen för att din var så välgjord.. OCH du passade kanon i mörkbrunt också!! Och i din naturliga lite solblekta.. Äsch vad fasen, du skulle säkert va skitsnygg i grönt också, du är bara snygg helt enkelt!!
Och btw, töntar som går bananas över balsam-inläggen… Inte så svårt att bara hoppa dom inläggen man inte är intresserad av! Jag tyckte det var intressant att läsa iaf, och ska bli kul att se om du märker skillnad!
Kram

Reply
Hanna

Ombren och dipdyen var fina båda två! Men testa med den färgen du hade i hårbotten på ombren, du kan se genom att bara titta vid ögon partiet. Skitsnyggt! Dock kan man se blek ut i mörkt :/ men om du ska göra något så är det färga det mörkt! <3

Reply
Selma!

Du passar bra i båda, men jag tycker att du var snyggast i ombre eftersom de är mer naturligt. Men det var sjukt snyggt med rosa toppar.
Hade vart coolt med svart/mörkbrun dippdie. Det hade jag i sommras :)

Reply
alicia

hur får du dina lockar så snygga?
har provat med allt men mitt hår vill bara inte bli så snyggt!?

Reply
caroli.e

Jag tycker det är kul när du skriver om balsam. sköönt att läsa något annat än bara vad du har gjort under dagen :-)

Reply
Maria

Håper det går fint at jeg skriver på norsk :)

Jeg syns det var kjempebra at du blogget om balsammetoden og jeg vil gjerne høre mer om det og hva du synes om metoden!

:D

Reply
Amina

Åååh, du ä så fin! Du passar verkligen i allt! Men ombre leder, du blev sjuuuuukt fin i det! Blev väldigt sugen på att prova. Hahaha

Iallafall så har jag en fråga om du har tips på vad man kan matcha tröjor med högre hals? Vet inte riktigt hur jag ska förklara, men ja;)

Reply
Elin

Funderade själv på balsammetoden för ett halvår sedan, men mitt hår blir fett så fort så orkade inte :p men håll oss gärna uppdaterade så kanske jag får testa igen!! Och tyckte att du passade sjukt bra i ombre!!! :)kram

Reply
Joanna

If I were you, I would do a chocolate or dark brown, maybe with blonde higlights. It looks fabulous! I think that darker color fits better to your skintone, emphasizes your eyes. You would look even more sexy, trust me!

Joanna

Reply
Rebecka

Det verkar som om jag är den enda som tkr dip dye! Det var skitsnyggt! Ombre med såklart! :)
Vad jag dock inte tycker är särskilt snyggt är ciggarna. Att du ska förstöra din hälsa och din vackra hud. Vet att du inte ändrar dig pga min kommentar, men hoppas du snart inser att det inte är värt det. Kram! :)

Reply
Eemmelie

Tycker det alltid varit självklart att du ska ha mörk rödbrunt av något slag. Absolut inte dessa ljusbruna/oranga hårfärger, dom suddar ut ditt ansikte. Mörkbrun gör att dina fina drag verkligen kommer fram :-)

Reply
Anna

Jag tycker att båda passade jätte bra i ditt hår! JAG ÄLSKAR VÄRKLIGEN DITT HÅR!Det är sååååå himla snyggt!

Reply
Melinda

dip dye lätt, du är typ den ända jag sätt som passar i det, så visa upp dig!

Reply
Elin

Jag tycker du ska göra dip dye fast blond så får du lite samma efekt som
Med ombre fast tvärt om;) det skulle pass dig som handen i hanske :)

Reply
Johanna Fredriksen

Det var sjukt snygt med ombre! Men du var ju ocskå otroligt fin med mørkbrunt, så jag tycker att du borde nu gå før det mørkbruna! :-D

Reply
Freja

Ombre, utan tvekan! Du passade så himla bra i det och jag tycker att nyanserna var väldigt fina också och det såg naturligt ut. Jag skulle själv kunna tänka mig att göra ombre i framtiden.

Reply
Helen

Ombre helt klart! Och jag tycker det är jättekul att du skriver och berättar om balsam metoden.. inspiration!! :D

Reply
Vilma Davidsson

Fina Kenza!! Du har alltid så underbara lockar i ditt hår, kan du inte göra ett videoinlägg på hur du gör? Eller om du har gjort, kanske länka det bara!!
Tack för att du underhåller mina dagar med din blogg <3 Kram

Reply
Ronia

Jag tycker att du ska göra en stor förändring! Jag tittar ofta tillbaka i ditt arkiv på när du hade mörkbrunt för jag tycker att det var så himla fint!!! Det framhäver dina ögon, läppar och hy mycket mer än den hårfärgen du har nu. Mörkbrunt! Yeah! Helt klart! <3

Reply
Maria

Komihåg bara att din hårbotten har fått så mycket “skit” i håret nu så att den kan bli helt knas i början. Så man måste ha tålamod ett tag, sen börjar lockarna och håret bli jättefint. Man måste också hitta rätt balsam för just sitt hår.

Lycka till!

Reply
Ebba

ombre helt klart ! rosa passar ju inte till speciellt mycket kläder och så ! kramiiis ! :)

Reply
diana

ombre helt klart!
dipdye oxå snyggt, men ombre passar typ med alla klädesplagg :)

Reply
Anna

Folk blir upprörda över så mycket skitsaker? Balsammetoden är awesome, även att tvätta med ägg eller bikarbonat funkar skitbra. Tror att det är främst de inom frisöryrket som nästan blir arga över att människor vill prova ett naturligare sätt att leva, då de förlorar pengar på det…

För mig är No Poo en strävan att vilja leva på ett naturligt sätt som inte sliter på kroppen men som ger ett vackert yttre och inre (= för mig funkar LCHF/paleo-kost & No Poo och får mig att må så bra)! Och det får jag mycket påhopp för, fastän jag aldrig “tvingar” någon att tänka som jag.

Så kör på du, att folk blir upprörda är bara löjligt. Vore bara roligt för dina läsare att läsa om vad du tycker om BM och hur det funkar för dig!

Reply
diana

ombre! helt klart
dipdye var oxå snyggt, men ombre passar du mer i :)
+ att de är lättare att hitta kläder som passar med håret.
puss & kram!

Reply
Johanna

Jag tyckernaturligast är finast men eftersom du passar i allt så är båda dom övre snygga. ;) men röstar på ombre för den är så snyggt gjord o du passar himla bra i det ;)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*