• header

Beautiful Creatures

Jag fick hem en bok för ett tag sedan. Beautiful Creatures hette den. Jag la den bara i högen av olästa böcker (köper alltid på mig för mycket böcker) och tänkte inte mer på den. Men här om dagen när jag var på bio såg jag trailern för filmatiseringen av den boken och det känns som en film jag kommer gilla! Lite kärlek, lite spänning, lite övernaturliga händelser.

Så nu kan jag inte bestämma mig för om jag ska läsa boken eller inte. Det är ju inte lika kul att se en film om man läst boken redan och vet precis vad som kommer hända, men samtidigt brukar ju böckerna alltid vara bättre än filmen.. Har ni läst boken? Är den bra?

41 Comments

Lia

Den är jättebra! Väldigt annorlunda skriven än andra böcker i samma gener som t.ex Twilight dock, den har mer humor och mörkare influenser.

Reply
Jojo

Jag tycker att du ska vänta med att läsa boken, Om du läser boken först blir inte filmen lika rolig om man säger så, men om du väntar med boken och läser den efter att du sett filmen, så vet du hur personerna ser ut etc. och böckerna har alltid mer detaljer så du kanske bli överrakad även fast du sett filmen<3

Reply
Dixi Wonderland

Jag såg de första Twilight filmerna innan jag läste böckerna. Självklart är böckerna alltid bättre men jag tyckte ändå det var bättre att ha sett filmerna först för istället för att sitta och se filmen och tänka hur ingenting stämmer överrens med boken så får man upp bilder från filmerna medans man läser (:

Reply
paulina

Jag brukar göra så att jag ser filmen först och läser boken sen ^^ visst man låter inte ens fantasi skapa bilden av karaktärerna och miljöerna, men man blir ju bara besviken om man gör tvärtom och de utelämnat massa saker i filmerna som man själv kanske fäste sig vid i böckerna

Reply
Emma

Jag har läst boken och tycker att den var jättebra! Personligen så tycker jag att du ska läsa boken innan du ser filmen för då har du dina egna tankar kring hur allt ser ut osv. Sen så brukar man förstöra boken lite när man gör filmerna, så läs boken först då blir det roligare att se hur filmen är jämfört med hur du såg den :)

Reply
K

Se filmen först och läs boken sen, på det sättet blir du inte besviken på någon av dem ;)

Reply
Sally

Hejsan!
Ville bara säga att jag tycker du ska ändra din bloggdesign. Du har så mycket fina bilder, så utnyttja dem!
Det är så mycket roligare att besöka en blogg som ser proffsig ut och är stilren.
Designen du har nu är rent ut sagt ful. Förlåt, men jag kände att jag behövde säga det här.
Ha en fin kväll!!

Reply
Marica

Boken brukar alltid vara bättre, så om du vill att filmen ska kännas bra borde du nog vänta med att läsa boken ;)

Reply
Cecilia

Jag brukar se filmer först och sen läsa boken. Om man läser boken först blir man besviken när man märker att de tagit bort så mycket i filmen, men om man ser filmen först blir man glatt överraskad när man får reda på mer information i boken:)

Reply
Karolina

Jag förstår verkligen vad du menar med att man inte vill läsa först för att man inte vill spoila filmen, men samtidigt tror jag att det är ännu värre att göra tvärtom. Vill du läsa boken borde du göra det innan du ser filmen ;)

Reply
Anneli

Jag brukar läsa boken efter jag sett trailern. Då vet man hur de flesta personer och platser ser ut, men man kan fortfarande bilda sin egen uppfattning om många av scenerna.
Det är kul att se filmen efter att man har läst tycker jag för då förstår man allt som händer (vissa filmer fattar man typ bara om man läst boken) och man kan jämföra vad man själv föreställt sig med hur filmen är.
:) Fast just denna bok har jag inte läst.

Reply
Isabella

Boken är faktist jättebra! Men filmen ser inte LIKA bra ut, däremot så borde du läsa den tycker jag! :)

Reply
Jasmine

Själv föredrar jag att läsa boken före jag ser filmen med tanke på att jag vill skapa karaktärernas utseenden och miljöerna själv. Ser man filmen innan är det svårt att låta bli att se deras utseenden osv när man väl läser boken. :)

Reply
amanda

Jag såg också trailern, den verkar super bra! Jag väljer dock att vänta med boken tills jag sett filmen då jag alltid får höga förväntningar på filmer som är baserad på böcker som jag redan läst. Jag tyckte twilight och new moon tex, var bättre innan jag började läsa böckerna ;)

Reply
Tanya

Läs boken :D böcker brukar oftast vara bättre än filmatiseringarna, just därför så känns det inte värt att sabotera en möjligt asbra bok sådär, läs boken först :D

Reply
Maria

DU MÅSTE LÄSA BOKEN!!!!!!
När jag läste den var det nästan som att den var bättre än twilight böckerna, men den kommer på snäppet efter. Det är värt att läsa den :)

Reply
Johanna

HAHA jag vågade inte ens se klart trailern! Var tvungen att stänga av när fönstren gick sönder! Se varken filmen eller läs boken när du är ensam hemma vad du än gör! :P

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*